-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
El kell, hogy keserítselek, mert 4K-ba ugyanaz mint a 7800X3D. Direkt teszteltem codba kemény plusz 3 FPS-t hozott, Forza-ba koppra ugyanaz, Ac Miragebe is. Egyéb tesztekben nagyon jó, láthatóan gyorsabb, de ugye nekünk a játék a lényeg 4K-n.
Azt vettem észre, hogy viszont átlagos használat mellett hűvösebbnek tűnik mint a 7800 volt, attól függetlenül is hogy többet fogyaszt.
Megnézem Curve optimizerrel mit tudok kihozni belőle aztán döntök, hogy marad-e, vagy visszaküldöm.
#2736GeneraL_XTX: Azt meg hogy? Mekkora terhelés mellett? Nálam még 150w mellett is kussba van.
-
SzlobiG
félisten
Amit tanácsolni tudok azaz, hogy szánj rá időt, ne kapkodj mint én most, mert látod ebből lett a gond és user error.
Ui: Nekem még messze az 50.
Ha két rammodullal nem fog bootolni, akkor A2-be tegyél egyet, majd EXPO és utána mehet be a másik a B2-be. Ahogy daveoff írta, elsőre nem ment a két modul.
"Ráadásul az LF III szerelése egy nightmare, míg belekap a menetbe a csavar, addig 1kg vizet kiizzadok magamból "
Aki ezt kitalálta, ütném...de mivel most szétszedtem vagy 5X, már csukott szemmel belekapatom a csavart.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Rosszabb tuti nem lesz..
Azért is mondom h az X3D mivolta miatt tuti gyorsul valamennyit. A mennyit már szubjektív.
Amíg natívban 80-90 Fps felett volt minden addig nem használtam soha semmit, csak natív..
Se DLSS, se semmi.. Azért nem használok most ilyet a Radeonnál sem.
Amúgy az a vicc, h a 7600x-re még egy 15-20%-ot tesz a 9600x, én azt váltottam.
-
omfgk
veterán
100+ fps-nél nagy ugrás lesz a 9800X3D. Főleg ez a lényeg, nem a felbontás, hanem a puszta fps.
Én 4K-n a 7600X vs 7800X3D ugrást léptem meg több mint 1 éve, 23 végefele. Ugyanúgy a 100-120 fps-t céloztam meg LG Oled-en. És nagyon egyértelműen kijött a különbség.
Persze lesz sok játék, ahol a 7600X is tudná a 100 fps-t, ott nem lesz előrelépés, de AAA játékokból is jött csak az elmúlt 3-4 évben vagy 10, amiben egyáltalán nincs meg a stabil 100+ fps a 7600X-el.
Warhammer, Starfield, Hogwarts, Stalker, Cyberpunk, tehát single player játékok és nem éppen ismeretlenek.
Ha 60-80 fps-t írtál volna, akkor más lenne a helyzet. Mert arra kb minden játékban jó lesz a 7600X. 100-120 vagy afelett egyre több lesz a helyzet, ahol kevés a 7600X.
Multiban meg eleve fontosabb a nagyobb fps, ezáltal a proci is. Mert ha a vga gyenge, akkor le lehet venni a beállításokat low-ra, de ha a proci nem elég, akkor minimális a mozgástér ilyen szempontból.
Vagyis az egyiket leírtad. Frame gen. Frame gen által generált képkockákat nem kell számolnia a procinak.
DLSS-nél ugye amennyivel több fps-t tud a vga a felskálázás hatására, annyival többet kell a procinak is számolnia. -
hackeeeee
Jómunkásember
Az X3D miatt valszeg nagyobb lesz az előrelépés, de FHD-ban, és még talán 1440p-ben valszeg jóval nagyobbat gurít, mert ott nagyobb a "függés" a CPU-ra. Ergo, CPU igényesebb játékokban nagyobbat fog lépni, de ami kevésbé az, ott valszeg elhanyagolható lesz a különbség. Ergo ha multizol, ott valszeg több lesz.
Attól függ milyen GPU van.. Én akkoriban natívban toltam mindent, hozzáteszem, most is, a 7900XT-vel, 9600x mellett. Igaz, nem 4K "csak" UWQHD.
X3D-vel személyes tapasztalatom nincs, ismerettségi körömben akinek van, ott a többség FHD-ban, vagy 1440p-ben tolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Renault, Dacia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged