- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Maelephant #7664 üzenetére
Feltettem a B850-re a legújabb biost, amit aztán most visszavont az MSI
Ahogy olvastam főleg a magas DDR5 sebességnél okozott problémát, én meg a 6000-t tuningoltam - és azt se késhegyre -, úgyhogy nálam nem változott semmi.
-
FearFmRadio
tag
válasz
Maelephant #5562 üzenetére
Sziasztok
Sose volt amd-s cpu-m
Szeretnék segítséget kérni hogy
Amd 7950x processzor esetén miket kell be állítani hogy a lehető legjobb teljesítményt adjon és ne melegedjen túl?
(nem tuningolni szeretném) -
gejala
őstag
válasz
Maelephant #3197 üzenetére
AM5-re csak Asrock/MSI, ha nem akarsz szívni. Asus kb. veszélyes hulladék szintjén mozog AM5-ön, Gigának meg ócska a BIOS-a, mint mindig.
-
válasz
Maelephant #3195 üzenetére
Úristen, Soltek, Soyo, ECS, Abit
és hozzá a magazinok, Chip, 576 Kbyte, Gamestar, Zed, PC Guru, PCX
full retro érzetem van
valahol biztos megvan jópár 576 Kbyte
-
steewcv65
őstag
válasz
Maelephant #3184 üzenetére
Nekem volt egy olyan projektem, hogy az 5800x3d+lap es ram kombot eladom és max 40e ft rafizetessel csinalok egy feissitest.
Az adatlapomon latod, hogy milyen lap,proci es ram lett belole.Na most ez a lap jott ki belole es semmi jot nem gondoltam hozza.Ugy voltam vele,h megy vissza es veszek egy dragabb lapot, ha szar lenne...De meglepett.
Egyaltalan nem szar, nyilvan nem is tokeletes, de amire kell, azt tudja.Bios is paradesan jo az elotte levo b550 es x-es msi-hez kepest.Itt barmit allitok a biosban, ram es cpu tuning, az akkor is elindul.Nem kell cmos clr...Szimplan boot helyett a biosba visz.Szoval sok szempontbol meglepett es a vrm is 45c, ami 140-150w kornyeki cpu fogyasztasnal mertem.
Amit utalok benne, a ventik beallitasat, na az 100x jobb volt az msiben.
Illetve en azt olvasom,h az uj giga lapok eleg jol sikerultek -
SzlobiG
félisten
válasz
Maelephant #2810 üzenetére
Arról már egy 5800X3D is nagy ugrás lett volna.
-
válasz
Maelephant #2780 üzenetére
Szerintem ilyen probléma csak elszórt esetben fordul elő, amit a RAM tud, azt általában fogja tudni az EXPO profillal. A kisebbséget látod hangosan kiabálni, szerintem. Ezen és a Ryzen 7xxx fórumon is alig emlékszem olyanra, hogy a RAM nem futott volna a 6000s EXPO értékén.
A tuning az más tészta, ott nagyon meg kell nézni a RAM típusát, milyen die és hogy 32/48/64 kit.
-
Blaise
veterán
válasz
Asrock X870 Nova + Corsair 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Dominator Titanium, az EXPO tökéletesen működik
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Én most építettem gépet Asus B650E-F lappal 9800x3d-vel először kingston fury 6000mhz cl30 ment bele tökéletesen és stabilan futott vele csak nem kezelte jól a lap az rgb-jét és váltottam g.skill tridentz 5 neo rgb 6000mhz cl30-ra és azzal is tökéletesen megy a gép. Bios a legfrissebb.
-
Krisz0418
őstag
válasz
nekem nem volt gond, x870 aorus elite ice lap+ [kingston 6000cl30] 6400cl28-on megy.
-
Kerio
őstag
válasz
Maelephant #2738 üzenetére
Asus TUF GAMING B650-PLUS WIFI
Én a funkciói és a hűtése alapján választottam az alaplapot. De szerintem így is érdemes választani, mert igazából bármelyik AM5-el “elketyeg”. RAM pedig nálam Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO van… De neked 48GB kell… -
sheep
addikt
válasz
Maelephant #2732 üzenetére
Mi az az "egészségügy logikája"?
Nekem az aláírásomban szereplő van, játékra. -
válasz
Maelephant #2732 üzenetére
Sima használatra B650s alaplap is jó, Asus B650E-F, Gigabyte Aorus Elite AX, meg MSI Tomahawk is mind okés. Ha tuningolni akarsz, akkor jóval drágább lehet a buli. Használat előtt friss bios flashback kell.
Ramot más fog tudni ajánlani.
-
omfgk
veterán
válasz
Maelephant #2730 üzenetére
X870 Tomahawk.
De infót nem írtál, csak annyi tudtam ,hogy AM5 alaplap.
-
sheep
addikt
válasz
Maelephant #2730 üzenetére
Ezt inkább az adott topikban kérdezd meg (milyen alaplapot & ramot vegyek), mert részletek nélkül nehéz tanácsot adni. Attól függ mire használnád.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
Maelephant #2626 üzenetére
Az a nép beütött náluk.
Kinéztem egy lapot, erre naponta 2ezerrel ment feljebb...
Nem azt és nem onnan vettem meg végül.
Biztos működik az adatgyűjőjük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged