- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Predator2 #27594 üzenetére
Asus fronton X470 Prime Pro, ugyan az mint a STRIX F csak Supreme FX helyett Crystal Sound a hanggerjesztő,no meg fekete helyett fehér.
Asrockéknál például a K4 nagyon jó ár/értékű lap.
AM4 Alaplap és VRM tájékoztató
Msi háza táján is igen jó alaplap a játékos profi szén. -
korren
aktív tag
válasz
Predator2 #26662 üzenetére
Egyáltalán nem fura a kérdés, magam is elgondolkodtam ezen (ASRock Fatal1ty X370 Gaming ITX/ac), engem például ez meggyőzött:
De már sok ilyen teszt van, szerintem egy-két szintetikus teszten kívül nincs különbség (és az sem marginális), szépen kihajtja az X370 is a második generációs Ryzen-t. Játékok alatt gyakorlatilag frame-re azonos eredményekkel.
Illetve arra jutottam, hogy felesleges lenne lecserélnem az 1800X-emet, sokáig kiszolgálhat még az első generációs Ryzen is.
-
Leon77
őstag
válasz
Predator2 #26520 üzenetére
Miből gondolod, hogy kóbor áram ébreszti fel?
Milyen monitorod van? Milyen a tápcsatlakozás? Jól illeszkednek a kábelek? Szvsz egy kikapcsolt számítógépnél ez a monitornak valamilyen hibája lesz, vagy valami instabil csatlakozás.
Esetleg lehet olyan is, ha érintő gombos a bekapcsolás, hogy úgy érzékeli hozzáértél a kávához. Volt olyan Samsung monitorom és évente egyszer nekem is bekapcsolt. A vga kikapcsolt állapotban nem kap áramot így nem túl valószínű, hogy a kikapcsolt monitorodat az ébresztené fel. Ha egy monitor ki van kapcsolva az akkor is ki lesz, ha bekapcsolod a gépedet.
-
nemadom-meg
csendes tag
válasz
Predator2 #26520 üzenetére
Szia!
Nézd meg, hogy neked így van-e beállítva (ami lemaradt a képről, az mind "Disabled"):
Plusz ha már "mászkál" az áram, én megnézném a földelést is az elosztóban. (Egyáltalán van-e, ill. megfelelő-e ha van.)
Ha nem értesz hozzá, keress valakit aki tudja miről beszélek, és nézesd meg vele. Határozottan NEM EGÉSZSÉGES a hálózati árammal való közvetlen kapcsolat!
Első blikkre ezekre tippelek.
-
Enter65
senior tag
-
-
chopin42
őstag
válasz
Predator2 #16781 üzenetére
Ha jól gondolom, a bekapcsoló gombot nem tudod kikapcsolni
Nekem világit, ha bekapcsolt állapotban van a gép, és nem, ha kikapcsolt állapotban. Lapozz át mindent advanced mode-ban, lehet ráakadsz valamire. Másik kérdésre ugyan ez a metódus. Elvileg a bootnál kell beállítani, mit csináljon, nálam egy restart után visszaáll alapra. Fejből sajna pontosabbat nem tudok
Újraindítom, lecsekkolom. Ha tudom még szerkeszteni, írok -
-
zozyk
addikt
válasz
Predator2 #16666 üzenetére
Akkor azért nem megy.
Lődd be a feszt 1.35-re és az időzítéseket is kézzel.
Időzítések :
CAS Latency (CL)
14
RAS-to-CAS Delay (tRCD)
14
RAS-Precharge-Time (tRP)
14
Row Active Time (TRA)
34Ezeket az értékeket próbáld meg,ha nem megy,akkor lazíts rajta picit:
pl 16-18-18-36Illetve ha van XMP profil a biosban,próbáld meg azzal először.
-
-
herrkoser
tag
válasz
Predator2 #16319 üzenetére
Szia!
2100 ès 2666mhz között van relatív nagy ugrás teljesítményben, legalábbis ami a játèkokat illeti. 2666 ès 2933 között is van 2-3%, de 3200mhz fele elèggè negszalad az árcèdula azèrt sz 1-1.5%èrt.
Arra figyelj, hogy Trident Z ramoknál is van Hynix chipes elèg sok. A samsung chipesekkel szokott a legkevesebb kompatibilitási gond lenni, viszont sajnos azok 60k+ árban mennek valóban. Èn is nost szeretnèk Flare X-re váltani, de horror.
-
válasz
Predator2 #16315 üzenetére
RAM -al nem lesz gondod.
"Asymetrical heatsink for enhanced flexibility
Due to the asmetrical heatsink all memory slots can be populated – even if high heatspreaders are used on the modules." /Description
MD
L -
hokuszpk
nagyúr
-
komi77
senior tag
válasz
Predator2 #16149 üzenetére
Jester01 kolléga tök jól összegezte az alaplapok közötti különbségeket
. A kérdés egyébként az, hogy mire szeretnéd használni a lapot, mert a 350-es chip-készletű lapokból is van már elég komoly az Asus választékában pl.: ASUS ROG STRIX B350-F GAMING, ASUS TUF B350M-PLUS GAMING. Ezek kevesebb pénzért hasonló minőségű és értékű szolgáltatásokat tartalmaznak az X370-es társaikhoz mérten. Sőt tartósság, gyorsaság, stabilitás kapcsán pl. a TUF lap - amiben "katonai minőségű" alkatrészek vannak - visz mindent.
Memókra valóban megáll az, hogy G.skill mindenek előtt, de a Corsair-t nem az erős túlzás. ASUS ROG STRIX B350-F GAMING, ASUS PRIME B350-PLUS lapjaim vannak otthon és egy haverom ASUS CROSSHAIR VI HERO lapot használ. Az említett lapok mindegyikében próbáltunk HyperX, Adata, Corsair, G.skill memókat, kérdés nélkül viszi őket. A haver már vett G.skill flare-x kittet, azt tényleg nehéz überelni - viszont az árát is megkérik, ki mennyit szán ráÉn a másik két lapban Corsair-t használok, gond nélkül mennek. A Rog Strix-ben sima Lpx-es 3200-es memó van, csont nélkül viszi a 3200 Mhz-t. A Prime Plus-ban Inteles géphez való ram van: CORSAIR Dominator Platinum 3333 MHz, ami nem szerepel a kompatibilitási listán. Ez is gond nélkül megy 2933-on, felette instabil. Szóval nekem nincsenek rossz tapasztalataim a Corsair-okkal. Ha arra lenne csak pénzed, Asus lap mellé simán vehető.
-
koenig64
csendes tag
válasz
Predator2 #16182 üzenetére
A Gtzb Hynix chip-es, nem fog menni 3200Mhz-n.
Ez viszont igen: f4-3200c14d-16gfx
vagy ez: f4-3200c14d-16gtz
Mind a kettő Samsung chip-esAsus vonalon maradva ha azt szeretnéd hogy a hang is szépen szóljon,válaszd a Rog Strix X370 Gaming-ot.
Ha ez nem szempont, pl mert van egy jó hangkártyád,akkor a Prime sem rossz választás. -
Bounti
aktív tag
válasz
Predator2 #16182 üzenetére
Szia! Nekem ugyan nem ilyen alkatrészeim vannak, de azt tudom tanácsolni, hogy az alaplap RAM-kompatibilitási listáját böngészd át, és onnan válassz! Megspórolsz egy csomó idegeskedést, és ha csak 1-2 ezerrel kell is többet fizetned, az még nem a világ vége.
Ha még egy tanácsot elfogadsz, a tápot is jól válaszd meg, ne fukarkodj, van itt a PH!-n is topic, segítőkészek!
-
-
Jester01
veterán
válasz
Predator2 #16142 üzenetére
Nekem Asus X370-A van, arra gondolsz? Sima X370 szerintem nem létezik. Különbségek, szerintem csökkenő fontossági sorrendben:
* kártyafoglalatok (az A-n van hagyományos PCI is, a PRO-n viszont 2x8 a PCIe)
* VRM (a PRO-n úgy nézem több a fázis)
* USB (a PRO-n van type C)
* SATA (a PRO-n kettővel több)
* hang (a PRO-n jobb)
* hálózati vezérlő (a PRO-n intel)
* videó kimenet (a PRO-n nincs DVI, de minek is)Vicces módon nekem az első pont miatt kellett az -A mivel a hagyományos PCI foglalatra igényt tartok. Amúgy a VRM és az USB miatt érdemes meggondolni a PRO-t (vagy ha két videókártyát akarsz).
A rendszerem egyébként kb. 2 hete van meg, 1700x 3,8GHz 2x8GB corsair 3000CL15, atom stabil 24/7, eddig nincs vele gond.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Predator2 #16090 üzenetére
az autocadet ( tippre: ez a melo resze es az igazi fo csapasiranya dolognak ) kb. 10 eve lattam utoljara, akkor még nemtudott tobbszalon dolgozni, ha ez az ujabb verziokban is igyvan, es nem akarsz matekolni a tuninggal, akkor megiscsak jobb valasztas lehet az 1600X
minden egyeb esetben az 1700 melle tennem a voksom, tobb mag/szal, nagyobb cache, hasonlo elerheto orajelek.+ ha nem tartasz igenyt az 1700 gyari hutojere, valami meltanyos osszegert megvasarolnam
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Szia!
Munkára elsősorban több és jobb az R7 a + 2 mag végett, ugyan játékokban nem profitál még a +2 magból és talán néhány helyzetben még gyengébben is szerepel a kisebb órajel miatt,DE végtelenül egyszerűen és gyorsan 3.8-3.9Ghz-re is feltudod rántani mindkét processzort így az 1600x előnye már nem is létezik.Ha mostani gyártást fogsz ki bármelyikből könnyen meglehet a 4-4.1Ghz is -
ovics
aktív tag
válasz
ha tuningolod akkor ugyan ott lesz a vége kb mindnek. egyébként munkán kívül nem sok minden használja ki a sok szálat egyelőre, de lassan (most már azért tényleg) kezd a játékoknál is kelleni
minden esetre 1600x-et én nem vennék, vagy 1600 vagy 1700ban gondolkodj szerintem -
OutSider17
senior tag
válasz
Predator2 #16034 üzenetére
+1 A Ryzen 7 1700 mellett!
Mindenféle képpen X370-es lapot ajánlanék ha tuningolni szeretnél később! Ha nem akkor egyenlőre egy B350-es is megteszi szerintem!
Memóriából kimondottan a G.Skillt ajánlom, esetleg HyperX Fury-t! A lényeg hogy a kiszemelt lapnak szerepeljen a qvl listáján! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Predator2 #16034 üzenetére
ar/ertek aranyban szerintem a sima 1700 jobb, mint az 1600x.
kiveve persze, ha utobbibol valahogy kifogsz egy felrecimkezett 8magosat~10eft/mag mindketto, viszont az 1600X -hez nem adnak gyari hutot, azt magadnak kell megvenni, egy komolyabb coolert hozzaszamolva mar kozeliti az 1700 arat, amihez viszont van gyari huto, es ugyan az 1700 alaporajele kisebb, de van +2 magod, es azert a gyari hutovel eddig aki raprobalt, mindenkinek hozta 8 magon a 3600 -as orajelet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest