- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csupingo
veterán
válasz
BullKoxa #26771 üzenetére
Én nem használok offset-et, ezért nem vágom annyira a témát, de itt a topikban ezeket az adatokat gyűjtöttem össze, fix. 4 és 4,1 GHz-hez: 4 GHz 1.275V
4,1 GHz 1.35V
2700x 4 GHz 1.306v
2700x 4 GHz 1,3125VEbből arra következtetek, ha te 4,1-et akarnál fix.-en és most auto-n a lapod 1,416V-ot ad a cpu-nak, maximum 0,065-ös offset-et kéne beállítanod. Kezdésnek inkább kevesebbet, aztán lehet keresni a határokat. (Gondolom még attól is függ, terhelésnél mennyit esik magától, mert akkor akár az LLC-t is lehet állítani.)
Nekem sima 2700 van, fixen 3800-on. Elvileg magától 1,31V-ot állított be a lap, viszont én fixáltam 1,264V-ra és azon használom. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
BullKoxa #26722 üzenetére
2xxx szerianal full auton normalis az 1.4V de igazabol tul gyorsan ugral ahhoz, hogy a szoftveres kiolvasas le tudja kovetni.
magyarazo abra -
Csupingo
veterán
válasz
BullKoxa #26704 üzenetére
Előbb gondolnék memória hibára. (Vagy olyan dologra, amin egy bios frissítés segíthet.) Csak rákérdeztem, mert visszaolvasva mintha azt írtad volna, hogy használt alaplapot vettél. (Talán ezért adták el. Persze nem tudom a háttér történetét.)
Azért gondolom, hogy valami nem kerek, mert teljesen alapon atomstabilnak kéne lennie. -
-
8zabi
őstag
válasz
BullKoxa #26674 üzenetére
itt a 7C02v37 nevűt keresed
nem ír hülyeséget, az említett lapon van egy 2.0-s USB port, amiről akkor is frissít BIOS-t a lap, ha nincs benne processzor:
Updating BIOS with Flash BIOS Button
Before updating:
Please download the latest BIOS file that matches your motherboard model from MSI®
website and rename the BIOS file to MSI.ROM. And then, save the MSI.ROM file to the
root of USB flash drive.
Important
Only the FAT32 format USB flash drive supports updating BIOS by Flash BIOS Button.
1. Connect power supply to CPU_PWR1 and ATX_PWR1. (No other components are
necessary but power supply.)
2. Plug the USB flash drive that contains the MSI.ROM file into the Flash BIOS Port
on rear I/O panel.
3. Press the Flash BIOS Button to flash BIOS, and the LED next to the button starts
flashing.
4. After the flashing BIOS process is 100% completed, the LED would be off
simultaneously.
normál esetben nyugodtan használhatod egérnek -
CirrMee
addikt
válasz
BullKoxa #26674 üzenetére
Kérdezném Biost hogyan lehet frissiteni? Nekem a 3.70 kellene B450 Tomahawk Max. Olyan balfaszul van fent a honlapon hogy nem tudom melyik a 3.70-s.
Ahogy elnézem, a MSI más módszerrel jelöli a verziószámot. Nem lenne egyszerűbb olyat keresni, ami létezik?
Meg még valami az értem hogy van Bios updatnek usb port, de abba ha nem frissitek épp biost akkor mondjuk lehet abban a bios usb-ben mondjuk az egerem?
Mi az a BIOS USB?
Második értelmetlenség egy hozzászóláson belül. BIOS meg USB két külön dolog. -
Robi_73
őstag
válasz
BullKoxa #26671 üzenetére
Régebben Prime95-el teszteltem, de nem akarom kinyírni, nekem Aida is megfelel erre a célra. Egész napos használat mellet sem hibázik nekem már jó. (videót, képeket vágok és szerkesztek vele) Kipróbáltam a Linx-et is high beállításon, de csak méri az időt és nem történik semmi. Most lefuttattam R20-at 10x-er az így néz ki, de szerintem az Aida jobban terheli a procit.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
BullKoxa #26650 üzenetére
2700X nemnagyon fog menni allcore 4.3 -at, de még 4.2 -t se nagyon, talan valami lottootos chip szarazjeggel megfutja.
nalam 4.1 a teteje, de ott mar olyan feszt ker, amit nem akarok adni neki, es a Pure Rocknal erosebb huto is kellene, arrol nem is beszelve, hogy a lap vrm -je is elforr a verbe. Mondjuk az mar anno az 1700 ac tuning alatt is sikeresen elerte a 125 fokos throttlinghatart. ( B350 Tomahawk )
4 Ghz -n hasznalom, IBX-AVX max tesztet is sikeresen vette, hofokok es fogyasztas is kb. rendben van igy. -
Sifre
senior tag
válasz
BullKoxa #15810 üzenetére
Megoszlanak a vélemények hogy az X-es procik válogatottak-e. A külföldi fórumok és saját tapasztalat alapján azt gondolom hogy nagyobb az esély egy jobban húzható 2700X-re mint 2700-ra. Ha all-core 4.3 GHz-et szeretnél, ki kell fognod egy nagyon jól sikerült példányt, és épített vizet kell rátenned, mert a fogyasztása 200W fölött lesz.
Én fix 4.2 GHz-re állítottam be a 2700X-et, 1.35V-al. 240-es AIO van rajta ami stressztesztnél 85 fokra tudja hűteni, tehát épphogy bírja.
-
AAAgold
senior tag
válasz
BullKoxa #15810 üzenetére
olvass kicsit vissza, jópár embernek megy a 4.0ghz all core 2700-nál 1.4V fesz alatt (nekem pld. nem, így jártam)
ha 4.3-at szeretnél all core 24/7-re, az szerintem felejtős, 2700X-nél is az egymagos boost órajel az
a 3700-es széria jobb lesz, mint a 2700-as - hogy mennyivel és ár/érték arányban mennyire, az majd pár hét múlva kiderül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest