- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz
korcsi #16527 üzenetére
Úgy lett lőve a kép, hogy már 1920x1080 volt a felbontás. Csak széthúzva...
De alapjában segített amit mondtál, mert levettem 800x600 ra ott már működött amit mondtál... majd onnan vissza tudtam menni 1920x1080ra.
Viszont ha 1920x1200ról csak 1920x1080ra állítottam, úgy nem volt elérhető...ahogy írtam is...de akkor így megoldódott, kössz!
-
HSM
félisten
válasz
korcsi #16101 üzenetére
Nálam is ez a helyzet, bár nálam az a fura, tükörsimán ment, de 5-15 másodpercenként akkorát laggolt, hogy a játék frametime diagramján kilógott a képből.
És más is tapasztalt ilyet Win7 64biten. Driver nálam 14.4.
Ilyesmi nálam, csak nem ilyen gyakran (egy lag kb a diagrammon egyszerre) [link] és nagyobbak egyenként.
(#16103) odorgg: Igen ez valami nagyondurva szoftveres mellényúlás, mert 4,5Ghz-en DX-ben 50 alá alig megy az FPS kiegyensúlyozott frametime-okkal a legdurvább 64-fős lerombolt tornyos Shanghai-on is, míg ugyanaz Mantle-ben minimum másfélszeres FPS, de olyanokat laggol, mint állat, bárhol, bármikor.
-
HSM
félisten
válasz
korcsi #16094 üzenetére
Igen, tervben van egy win8.1+mantle upgrade, csak az akárhogy nézem, egy egésznapos program win7-ről váltani és belakni, szemben a tuning pár percével.
Bár a tuning marad, nagyon barátságos paraméterekkel hozza a 4,5ghz-et, és pl. a GTA4 is imádja.Amúgy 4,5ghz-en így fest dx-ben a BF4 egy 64 fős Shanghai térképen:
A 290-est pedig csak alapon hajtottam.... Ultra grafika amúgy, motion blur nélkül. Fov 60 vagy 80, msaa meg postprocess AA-ra sem emlékszem már pontosan. -
HSM
félisten
válasz
korcsi #16063 üzenetére
Akkor abban még bőven van tartalék is.
Nálam 80 fokra is felkúszik a WF3 "halk módban", 70-75 fok körüli VRM-el, 825Mhz-en. 875-re tudom BF4-ben húzni, ott 82-83 fok, a VRM nem nagyon változik, közelebb megy a 75-höz. 875 felett viszont már nincs mese, hangoskodik, mivel úgy lőttem be a profilt, ne nagyon engedje a GPU-t 85 fok fölé, és ott már a VRM is kéri a részét a hűtéstől.
Hűvösben amúgy elbírja 950-en is normális hang mellett a hűtő, de a 27-28 fokos meleg már sok neki.Nálam amúgy 3200rpm-ig van ami még nálam oké, és kb. 2800rpm-ig mondanám kellemesen halknak a WF3-at. Ezen kisebb méretű ventik vannak, mint a Tri-X-en, magasabb fordulaton tudnak azonos zaj mellett járni. Így olyasmi lehet a hangja 2800-on, mint a Tri-X-nek 2200rpm körül, bár most sajnos nincs nálam ilyen vetis kártya pontosan összemérni. Ezt csak azért írom, hogy mégis tudd hova tenni az infókat.
-
daveoff
veterán
-
HSM
félisten
válasz
korcsi #14568 üzenetére
Teljesen így van. Bevallom, egy pillanatra bennem is birtoklási vágyat ébresztett az a hirdetés, de sikerült lehűtsem magam időben.
(#14569) barnibal: Én se adnék egy szuper plazmát egy LCD-ért.
Nem a kor számít, hanem a képminőség. A Smart meg a 3D meg...
Jópofa, de abszolút nélkülözhető extrák.
-
HSM
félisten
válasz
korcsi #13235 üzenetére
290-nél nem biztos, nincs még elég tapasztalat ezt megbízhatóan alátámasztani/megcáfolni, de nekem eddig ez az erős gyanúm az eddig látottak alapján, ha visszaemlékszel a Valley-s tesztsoros napokra.
7900-asoknál viszont igaz volt az 50 és 70 esetére, ezt személyesen is tudtam ellenőrizni. A 70-es ugye azonos órajelen is gyorsabb volt, és tuning alatt is jobban viselkedett, magasabb órajeleken nem ugrott úgy meg a fogyasztása, mint az 50-esnek.
A sima 290-esemnél is ez a gondom, gyárilag halk hűvös a Giga 290 WF3, de ha ráadom a tuningot, 1100/1400, +38mv, ami nem tűnik soknak, azonnal +50W (+33% kb.) fogyasztás a GPU részéről és máris kellemetlenül izzad a hűtő raja.
Így meg hiába a jó tuningpotenciálom, ha nem tudom használni kártyagyilkolás nélkül.
-
Bélaaaa
őstag
-
Ghoula
senior tag
válasz
korcsi #12325 üzenetére
Erről beszélek, én is így tudom.
Ezért is örülnék, ha össze tudnánk nézni X-es kártyát és ugyanolyan sima kártyát, mit fogyaszt és melegszik Valley-val.
Mert mindenhol azt látni, hogy az X-es kártyák jobban fűtenek, mégis alapon az enyém kevesebbet fogyaszt mint HSM nemX-ese. Ez persze lehet a hűtő különbségből is, de amit eddig láttam neten tesztet, az X-es kártyák jobban fűtöttek, pedig elvileg a chip minőségéből adódóan azok kevesebbet kéne fogyasszanak ebből adódóan fűtsenek. -
HSM
félisten
válasz
korcsi #12093 üzenetére
Pedig érdekli őket.
Kevesebb melegedés, halkabb működés, hosszabb életartam, elégedettebb vásárló.
A Saphire is az első BIOS-os 280X Vaporon a 60%-os csipnek 1,256V-ot adott, a későbbiekben már csak 1,2V-ot.
És még az is bőven elég volt.
A kevésbé jó, magas szivárgású csipek úgyis a kisebb termékekbe mennek, mint ennél a szériánál a sima 290 a lekapcsolt részekkel, kisebb órajelekkel (nem véletlen van ez sem, nemcsak termékpozicionálás). Ezek a csipek valószínűleg túllépték volna teljes kiépítésben a 290X TDP-jét a minimálisan adható fesszel is.
-
HSM
félisten
válasz
korcsi #12091 üzenetére
Bizony.
Amiről jótékonyan hallgattak, hogy erre szükség is van, mert általában az alasonyabb szivárgású csipek biztos működéshez adott órajelen nagyobb feszültséget igényelnek.Tehát, a kisebb szivárgású csipeknek alapból több fesz kell, viszont cserébe nem is melegednek tőle annyira. Ha nem kéne nekik több fesz, nyugodtan belőhetnék azokat is a magas szivárgásúk feszére, hiszen akkor mégkevesebbet fogyasztanának.
-
andro93
aktív tag
válasz
korcsi #11389 üzenetére
Hát ja, majd kiderül, az idő eldönti. Bár 1,5 évnél hosszabb ideig szerintem nem fogom használni, majd ha kijön az új széria, kiderül érdemes lesz-e cserélni.
(#11355) HSM: beüzemeltem a ház oldalán egy 12 cm-es ventit, csak az a baj vele, hogy a venti felső széle nagyjából egy magasságban van a kártya hátlapjával, szóval nem tudja úgymond telibe kapni, bár C3 alatt még így is nyertem 1-2 fokot gpu és vrm terén is. A venti a kártyára fújja a levegőt. Ki lehetne cserélni az egyik felső 14 cm-es ventit az oldalsó 12-esre, úgy talán lehetne nyerni még 1-2 fokot, majd kipróbálom valamikor.
A hátsó fémelemeket is kiszedtem a slotok helyéről, de azzal nem javult semmit a hőmérséklet C3 alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Dark Souls sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- További aktív témák...
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest