- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Deer76 #37194 üzenetére
ezek alapból nagyon fűtenek, ha nem túl acélos pasztát használt a gyártó mára simán kiszáradhatott - főleg ha gyári beállításokon használtad, amik legtöbbször erősen túlfeszelik a kártyát -
furmark beteg módon gyötri a vga-t, így nem csoda ha egyből nyiknyiköl' valamit a gép "elfáradt" pasztázással -
Purple_46
tag
válasz
Deer76 #32604 üzenetére
Szervusz!
Igen, egy malomban
őrlődünk, mellesleg egyetértek a hardver kérdésben.Még nem volt korábban AMD processzorom, emiatt idegen nekem a világa, de ideje lesz a másik oldalról is látni a világot.
Tény, hogy nem olcsó, de ugye, ahogy említetted fokozatosan váltunk.
Üdv,
Purple -
huskydog17
addikt
válasz
Deer76 #17219 üzenetére
Köszi, sikerült egy egyszerűbb workaround-ot találnom.
Amúgy egy kis kiegészítésre szorul a történet:
A probléma kizárólag nagyon specifikus esetekben reprodukálható, konkrétan csak DmitriRender alatt bizonyos filmek esetében jön elő (ugye mondtam, hogy nagyon specifikus).
Szerencsére a Wattman-ban a manuális fan control működik akkor, ha a cél fordulatot, vagyis a maximális fordulatot jó alacsonyra visszaveszem. Ilyenkor ez működik és nem megy a megadott érték fölé (egy pillanatra minimálisan igen, de nem tartósan).
A cél fordulatot most visszavettem 900 RPM-re és így most szerencsére úgy tűnik rendben vagyunk, nem mászik e fölé.Játékok alatt az alap gyári automata vezérlés gond nélkül működik, semmi rendellenesség nincs.
Ezt majd jelzem a DmitriRender fejlesztőjének, valószínűleg még túlságosan új a driver és még nincs annyi tapasztalata, mint a régebbiekkel. Egyszer már jelezte nekem, hogy minden új AMD driver tönkreteszi a munkáját, így minden új driver esetében javítást kell írnia, ami sok idő.
Tehát egyelőre úgy oldom meg, hogy ha filmet nézek, beállítok egy manuális 900 RPM-es max fordulatot ozt jó napot, ha végeztem a filmnézéssel, visszapöccintem automatára. Az eddigi gyorstesztek esetében egyelőre ez bevált, de még nyilván jóval többet kell teszteljek, hogy 100%-ig megbizonyosodjak a workaround hibátlan működéséről. Ez számomra sokkal egyszerűbb, gyorsabb és barátibb megoldás, mint egy Afterburner alkalmazása.
Köszi a segítséget!
-
Cronerator
tag
válasz
Deer76 #16455 üzenetére
Ezt neked kell eltalálni. Ahány gép, annyiféle optimális beállítás létezik. Meg ugye kinek mi az optimális. Nekem pl, hogy halk legyen. Én úgy szoktam az ilyet régebben csinálni, hogy indítottam egy Heaven benchmarkot, hagytam futni 10-15 percig fixált 50%-os ventivel, közben figyeltem a hőmérséklet alakulását. Tegyük fel, hogy neked lesz 65 fok 50% ventivel. Ha hangos, akkor veszel vissza, ameddig neked jó.
Egyébként amióta van Wattman, kb ugyan ezt csinálja a célhőmérséklet beállításával. -
-
Baggio04
aktív tag
válasz
Deer76 #12172 üzenetére
Ilyenem van. Jól választottál szerintem is!
Nekem van egy kis cicergésem, de pl ha valaki ideül mellé aki nem tud erről a jelenségről az nem veszi észre a játék hangjától. Nem melegszik a kártya, 67 volt a max hőmérséklet, max 26% venti fordulattal (Crysis 3 alatt, very high beállítások).
Kompromisszumot például kötnöd kell néhol, ha szeretnél 60fps közelében lenni, de ezt gondolom tudod már.
Én két kijelzővel használom most, az új driverrel volt kis gond, relive előttivel minden patent.
Szóval hűtés miatt a tuning is bőven belefér, ha foglalkoztat ilyen gondolat. Egyébként jó árban jutsz hozzá most.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ASUS TUF Gaming F16
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged