- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #38200 üzenetére
Nálam még a 19,6,1 megy még mindég..
ebben volt akkor csak jó a zero rpm kikapcsolása. Azóta nem próbálgattam a "működőt nem kell elbaszni" címszó alatt..
-
válasz
NdrewSunix #38200 üzenetére
mit kellene még visszavenni rajta? csökkentsem tovább a frekit?
meg nem tudom meddig csökkenthetem a feszültésget (mármint, hogy meddig érdemes próbálgatni) -
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #38198 üzenetére
Jó az ,hogy van rajta. Ha nagyon zavar akkor próbáld meg azt esetleg ,hogy átkapcsol oc ra és driver le majd fel újra. Nálam csak így váltott. Igen nem így kellene működjön de megeshetnek érdekességek.
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #38194 üzenetére
Pl frissíted és nem sikerül mint fentebb írta is a kolléga. Nem sűrűn de megesik.
-
HSM
félisten
válasz
NdrewSunix #38191 üzenetére
Amúgy biztos vagy benne, hogy ugyanaz a két BIOS? Az 590 Nitro SE-n pl. úgy tudom, a ventilátor profil és a TDP korlát voltak mások.
-
HSM
félisten
válasz
NdrewSunix #38189 üzenetére
Pedig ez a fő funkciója. Ha az egyik elromlik, tartaléknak ott a másik. Az csak extra, hogy bizonyos kártyákon más beállítású ez a két BIOS.
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #38187 üzenetére
Hol fizettél te ezért pluszban? Sehol nem látom ,hogy a bios kapcsoló megléte miatt többet kellene fizetni.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #38140 üzenetére
én csak a 45mhz árát kérem vissza, azt minknálunk' úgy számolják, 1mhz ezer ft, tehát 45e és kvittek vagyunk ( :
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #38137 üzenetére
sztem senkinél nem megy, elcsesztek valamit zafíréknál
az "se" modelleken jó
elfelejtettem nekik írni , de most sincs kedvem :d -
shakti69
tag
válasz
NdrewSunix #38137 üzenetére
Nálam ment Nitro+ SE-n.
-
shakti69
tag
válasz
NdrewSunix #38030 üzenetére
Akár tizedszázalékokban is mérhetőt.
De már kiszedtem a házból, más lakik benne. -
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #38030 üzenetére
tippra van olyan 40-50 ( :
lehet a "sima" nitronál elfelejtette a zafír h nem két egyforma bios kell a kártyára
de érdekes, a másik állásban ami stabil volt, ott kifagyott
én részemről visszaraktam ahol volt, jójazúgy', ha + kraft kell betöltök egy profilt és kész -
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #38017 üzenetére
Mennyi a stock 480 gpu orajel, 1400 korul?
Hasznalnam en is defaulton 1545-on, de sztem nincs ertelme ha ahhoz tobb mint 1,1v kell, 1500-hoz pedig alig tobb mint 1v
Most neztem a fogymerot 1400@0,935v beallitasnal, alig ugrott 200w fole, szoval nekem ez boven jo, ha valami jatekbak kell 1450 gpu majd megy annyin
Az a baj, az 590-ek mar eleve durva oc-t kapnak, ezert se lehet sokat rajtuk meg behajtani, viszont kicsivel lentebb a 12nm miatt mar igen keveset tudnak.enni, tobbek kozott ezert is vettem, ha masert nem, kisebb hotermeles konnyu huthetoseg, 580 tudas 1400-en, uv-zett 570 fogyasztas felett kicsivel:) -
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #38013 üzenetére
miről te meg beszélsz itt nagyban? ( :
1500-öt 1v körül tudnak, fentebb írtam 1400 0,95v-on biztos stabil nálam
az 580-as persze jobban bírja a tuningot, mert az 590 az egy 580, csak 12nm-en
az 570 meg a ram tuningot bírja mindkettőnél jobban -
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #38002 üzenetére
közelítsd meg másik oldalról, 1500-öt 1v közelében tudja
az elsőt megnéztem 1600-ig, 1,2v kellett neki, sztem nem érdemes erőltetni, de 1v@1500 körül fogyasztása is értelmes, hűteni is nyilván könnyebb, tápot se hajtja szét - és ezt ugye 14 helyett 12nm-en tudja -
580-ról akkor váltanék rá, ha már azon nem lenne/kevés gar lenne rajta
no meg lehet csűrni csavarni, az 590 az rx-ek királya, és azoknak mindig van felára
ha csak és kizárólag a teljesímtényt nézzük akkor sztem sem éri meg -
kisda
aktív tag
válasz
NdrewSunix #37996 üzenetére
Ha újat vennék, fizetnem kellene rá legalább 20 ezret. Húztam az 580 SE-n az imént, superpositionban 1080p extreme módban 2672 pont lett. 1500@2100mhz és 66 fokig ment el a test alatt.1340@2000 mhz alapon 2400 pont lett, 63 fokkal
-
válasz
NdrewSunix #37987 üzenetére
75fok
-
válasz
NdrewSunix #37970 üzenetére
Neztem tesztet, de nem lettem okosabb. 580nitro special editionom volt, azt adtam el, mert nagyon hangos volt full load alatt es undervoltolni meg nem tudtam.
A tesztekben azt irjak,h a nitro 1100rpmen megy, mig a pulse 1500on.
Na az enyem 1600on ment. Abban biztam ma megjon egy bontott dobozos 580nitro, es meghallgathatom, de nem sikerult kiszallitani.. -
Balazska90
tag
válasz
NdrewSunix #37981 üzenetére
Egy 70 ezer forintos VGAról beszélünk. Az ár érték aránya miatt választottam egyébként, hasonló szintű NVIDIA jóval drágább volt.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37973 üzenetére
nekem sem, a trixx a selejtes - gyári zafír sw -
de így legalább tudom, hogy egy ventivel is simán megy 1000 rpm alatt uv-val a kártya, és akár full passzívan régebbi játékok alatt
a világító zafír felirat fps-t nem jelent pluszban, de a csiiimet' felnyomja, 5-10 fraget biztos jelentszerk:
Balazska90
lehet a legúabb driver a probléma
19.4.1. mellett semmi ilyet nem tapasztaltam -
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37970 üzenetére
megnézném egy ventivel hogy boldogul a pulse
a nitronak nem gond uv-val 1000rpm alatt, pulsenak amellett se menne esélyesen
linkeltem képet a két kártyáról, eltörpül a pulse hűtése
no meg, nincs világító zafír felirat sem ((( :
nem mondom hogy rossz, zafírnak nincs is olyan, de rosszabb mint a nitro - nem meglepő módon -
korábban nem fizettem volna 15-20e-s felárat érte, szerencsére most sem kellett, de már tudom hogy mért annyi -
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #37862 üzenetére
Mivel a továbbértékesítést az Alza szabályzata és az EULA is tiltja, ne feszegesd a témát szerintem itt
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37802 üzenetére
Ha jól tudom 1x tudsz ilyen kupont használni egy accon, viszont adott ajándék 1hónapot, szóval rögtön 4hónap és a játékokban tudsz multit is játszani, azt érdemes megnézni konkrétan mikre érvényes
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37787 üzenetére
Ha aktiválod, akkor 3hónapig tudsz játszani azokkal a játékokkal amiket enged, 3hónap után le kell mondani
Ennek pont az a lényege, hogy nem kell meg venned 100 fajta játékot, hanem amíg él az előfizetés addig játszhatsz velük, ugyanúgy le kell tölteni, meg telepíteni -
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #37718 üzenetére
Nem kell feltétlen annak a kártyának bent lennie. Csak olyan kártya legyen a gépben vagy cpu ami a listán van.
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37722 üzenetére
Nekem is ilyen, de a blokkon szokott lenni a 6jegyű kód a legalján, vga-nál úgy volt
Akkor lehet online fizetésnél máshogy van, az rx 580- al is tudod aktiválni a cpu-hoz kapott kódot
Téged is kiléptetett 1x kártyás fizetésnél azért van 2db cpu? Mert nekem az volt
csababarca: hm nekem még nem küldtek, na mindegy -
Pferi
senior tag
válasz
NdrewSunix #37722 üzenetére
A hatjegyű kód szerintem a csomagban lesz, nekem ott volt.
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37720 üzenetére
Hol adják meg a kódot? Éppen most rendeltem alza-tól, én is kifizettem, de kódot nem látok
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37718 üzenetére
Promócióban résztvevő bármelyik cpu/gpu jó
Eladtad a kártyát vagy mi -
varmi2
nagyúr
válasz
NdrewSunix #37714 üzenetére
Ne.
-
lemusz
addikt
válasz
NdrewSunix #37712 üzenetére
580-at nem cserélnék le 590-re. 570-est már talán.
-
TPimi
csendes tag
válasz
NdrewSunix #37693 üzenetére
Hali,
itt vannak a kuponok:
[link] -
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37687 üzenetére
53eFt-6500 alza kupon-8-9eFt a játékból
-
banderasz77
addikt
válasz
NdrewSunix #37687 üzenetére
Kieg+sport kupon és eladod a játék bundle-t.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37651 üzenetére
aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni ( : de bedobtam ide, aki időben látta tudott venni
Balazska90
590 cf-en gondolkodtam el, de egy cf-et aktívan használó tag már lebeszélt, ahogy én is gondoltam, sajnos nincs értelme már, 2 nitro 590 cf-ben az szép lett volna -
csiga8
senior tag
válasz
NdrewSunix #37644 üzenetére
Valószínűleg jobban szellőzik a házad. ( vagy esetleg folyamatosan megy a venti) Az én házam egy öreg nagytorony, ( Chieftec BA- 02-BB) a tizen év alatt a szívemhez nőtt, nem korszerűen jól szellőző.
Másrészt pont most írtad le, hogy akkor érdemes volt ( időszerű) pasztáznom, mert nekem előtte 41 C fok volt idle.
-
cavman
tag
válasz
NdrewSunix #37573 üzenetére
Megbízhatót. MSI, Bigabyte kártyák évek óta futnak tovább gond nélkül azóta is másik gépekben. A Sapphire nem volt olcsó sem, és csak ennyit bírt pedig szanaszét van hűtve.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37566 üzenetére
"Nem túl tisztességes" ez kotsog' inkorrekt, szándékos csalás, kezét kellene az ilyen féregnek szilánkosra tördelni, leszokna róla hamar...
MZsoltee
bárki "rendbe rakhatja" aki úgy érzi h valami nem stimm valahol, modkerbe megírod, ha úgy látják jogos átkattintják
esetünkben 590-nek telejesen felesleges önálló topik, minden "nagy" rx itt van -
syberia
veterán
válasz
NdrewSunix #37566 üzenetére
Tiszta szerencse, hogy az SDD nem süthető meg.
-
Gyuri27
félisten
válasz
NdrewSunix #37564 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37556 üzenetére
az 570-em is karistojja 580-ak órajelét ha nagyon akarom, ramban valszeg jobb is legtöbbnél ( :
nem oc kell, hanem uv
már rég itt lenne az 5700 pulse, ha úgy gondolnám kívánok még ennél is többet opni', de nem kívánok :d -
peu407
senior tag
válasz
NdrewSunix #37556 üzenetére
Vegyél
. Senki nem akarja letörni a lelkesedésedet, hidd el
. Itt nem a számok a lényeg szerintem, hanem az, hogy jelenleg ezzel az alzás kuponozással minimális plusz ráfordítással lehet egy olyan kártyához jutni, amit a gyárilag adott teljesítmény alá lőve, így kímélve a kártyát, hozza az RX580 tuningolt szintjét, vagy még fölötte is van kicsivel. Ha ez még sem lenne elég, akkor mehet gyári jelen is, vagy ha nagyon maximalisták vagyunk, még OC-zható is
.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37528 üzenetére
Atgondolom...atgondoltam:
Nem
( : -
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37512 üzenetére
Ez a 4. Kártya amit rendelt az elmúlt 2hétben az ufóktól, Ő szerintem tudja mire gondoltam
HSM: Ő akkor is talál problémát a kártyával, ha nincs is -
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37465 üzenetére
Mindenki biztos nem, tul sok nyug lehet vele, en pl kihagynam
De sok jo kartyat lehet most jo aron venni, lehet egyre tobben tudnak az ufos hosszantarto blekkfrajdejrol' ( :_________
19.4.1. a driver, elnezest rosszul emlekeztem -
Mizol29
senior tag
válasz
NdrewSunix #37460 üzenetére
Támogatom
-
Mizol29
senior tag
válasz
NdrewSunix #37452 üzenetére
Nekem is volt, hogy hetekig működött rendesen, de utána gondolt egyet és visszaállt alapra minden. Pedig nálam is ki voltak kapcsolva a korábban említett dolgok.Azóta fel se rakom ezt az egész amd-s kezelőpultot csak simán eszközkezelőben megadom a driver helyét és telepíti, de csakis a drivert semmi mást. Így szépen megy az OverDrivenTool az alulfeszelt OC-s profillal mellette pedig az Afterburner venti vezérlésre.Nem kell már azzal vacakolni, hogy ránézzek a wattmanre, hogy nem e állította vissza alapra magát mert neki ahhoz van kedve. Arról nem is beszélve, hogy egy kis memóriát is nyertem ezáltal meg kevesebb háttérben futó alkalmazás ugyebár.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37452 üzenetére
nálam okés, mióta kivettem a gyorsindítást, lehet nem mindegy melyik driver/wattman verzió
-
enemi
senior tag
válasz
NdrewSunix #37411 üzenetére
-
pimpa1974
csendes tag
válasz
NdrewSunix #37403 üzenetére
1 monitor van 24" LG Flatron W2452TX
-
pimpa1974
csendes tag
válasz
NdrewSunix #37388 üzenetére
-
dugo_
veterán
válasz
NdrewSunix #37390 üzenetére
Én ezt elhiszem, de egyben elég szomorú is.
Ugyanakkor 45k alatt jelenleg egyetlen egy darab 580 4GB van aprón, ami
- nem csákány
- van rá 2 hétnél hosszabb gariKutya szájából előhúzott doboz/papír nélküli Nitro+ lehet fasza hűtés, de ilyen állapotban annyit is ér...
Végül is mindegy, filmnézésre még jó lesz.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37390 üzenetére
jelenleg az se ér 50-et, ha 61-ért van új nitro 590 ( : - főleg ha lejön belőle a játék 6-8k-ért -
persze aki nem tud róla az megveszi, no de nem lesz ez mindig így, lassan sztem elfogy -
peu407
senior tag
válasz
NdrewSunix #37387 üzenetére
8GB. És nem törted le a lelkesedésemet
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37380 üzenetére
első nap defektezett a venti, megállt, és megszűnt a cw is, másnap beindult, jött vele a cw is, ezért kivettem, feltételezve a venti okozza, de sajnos nem
szerk:
viszont a 8 pines tápcsatival és egy ventivel is vígan megy a kártya forza alatt ( :
a dolog szépséghibája, h csak a cw-t hallom, ventiket nem, így sajnos megy vissza ha nem cserélik ki, lassan felhívom őket -
peu407
senior tag
válasz
NdrewSunix #37382 üzenetére
Az enyém még több mint 2 év garis még. Talán megér 50e-t. Nem bányász kártya. Hynix ramos, szóval a legjobbak közül való, nem leszólva a más ramokat.
-
deathtania
senior tag
válasz
NdrewSunix #37281 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget is! Nagyon királyok vagytok!
Köszönöm! Megvan! Átkapcsoltam, ennyit változott a helyzet, hogy most már kiírja, hogy 1366Mhz az eredeti órajel:
Az órajel maradt 1100 Mhz. Akkor mindenképp hozzá kell nyúlnom úgy látom a BIOS-hoz.
Ezt a videót és módszert rendben használhatom, ugye?
És akkor ha jól sejtem a cikkszám alapján nekem erre a BIOS-ra lesz szükségem a GPU Device Id: 0x1002 0x67DF 113-58085SHD1-W90 alapján, az AIDA64 ezt írja ki, mint modellt.
Plusz akkor ha jól sejtem, a dual BIOS miatt ha az egyiket elrontom, a másikkal még mindig működik a kártya, ugye?
update: Bónusz kérdés: Mivel eddig csak úgy játszottam vele, hogy a ház oldala fent volt, így nem tűnt fel, de normális az, hogy fullos terhelésen, azaz játék alatt van egy apró "cicergő" hangja a kártyának? Normál használat mellett nincs semmi hangja, még a ventik is lekapcsolnak egy idő után. De nem tudom, hogy ez normális-e. Ha a biztonsági üveg oldal fent van, semmit sem hallani belőle.
-
deathtania
senior tag
válasz
NdrewSunix #37279 üzenetére
Igen, elvileg dual bios-os. Hogy kell "átkapcsolni"? Mondom, eléggé láma vagyok a témában, nemigen merült fel eddig ilyen kérdéskör nálam.
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37255 üzenetére
Mondjuk nekem pont olyan xfx tápom nyekkent meg
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37252 üzenetére
azt tessenek' már megtanulni, hogy egy teszt nem sokat jelent, abból nem derül ki mennyi lesz defektes x időn belül, milyen egyéb anomáliák vannak
tesztek alapján az aoc minotorok kuvajó' vételek, gyakorlatban is azok, ha valaki nem lép bele rögtön az elején pixel hibás darabba, vagy hibásba, és/vagy pár hónap alatt nem makkan meg teljesen, amire más gyártóknál is van esély, csak valahogy náluk sokkal több ilyennel találkozni, az egyik itteni tagnak 5. cseredarab is hibás volt, ez sajnos nincs a tesztekben
tessék egy newegges "sok useres xfx 580 gts " teszt, majd' 300 review, lehet olvasgatniengem pl az ilyen valahogy nem szokott meggyőzni, ettől független mint ottaniaknak is, biztos ki lehet fogni gond nélküli darabokat
-
syberia
veterán
válasz
NdrewSunix #37252 üzenetére
Nekem 10 éve volt utoljára XFX kártyám, de már beszereléskor vram hibás lett. Szóval nem vagyok nagy rajongója a névnek, bár egy időben szuper tápokat gyártottak.
(#37248) TJLavin: Ennek lehetne "Minecraft Edition" a neve, olyan pixelesnek hat a hűtés műanyag burkolata a széleken körbe.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37236 üzenetére
lehet keverem az 590-nel, vagy 1660-akkal ( :
ro10
valami disznóság biztos van
lapon legújabb bios van fenn? lehet semmi köze hozzá, de az is lehet hogy igen
tápod pontosan milyen?szerk:
Fred23
a kicentizés az, amikor nagy ritkán becrashel, de esetek többségében megy, ha stabilan megy lentebb az sima uv, vesztenivaló nincs vele -
TIT
veterán
válasz
NdrewSunix #37162 üzenetére
Nem kamu,de van olyan játék hol 5 fps a difi,észre se veszed,van ahol 40 de 100 felett kit érdekel,azt se nagyon látod,hacsak nem 140-es a moncsi.
-
Gyuffa
tag
válasz
NdrewSunix #37162 üzenetére
Nem tudom mennyire lehetnek kamuk, én amiket eddig nézegettem nekem tetszett.
Jó persze lehet tényleg ezerszer macerásabb mint az 1 gpu-s megoldás, de azért kicsit b*ssza a csőröm milyen is lehet.
[link] -
TIT
veterán
válasz
NdrewSunix #37159 üzenetére
10 fps az nem simán és több baja lesz vele mert inkompatibilis+a hőtermelés,majd szépen melegítik egymást hely híján.
-
dugo_
veterán
válasz
NdrewSunix #37147 üzenetére
Amúgy nagyon ritkán játszom multit.
A csapattársak szerencséjére, akik próbálnának győzni, miközben te az élsimításban gyönyörködsz.
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37142 üzenetére
A multit pont alacsony részletességgel játszód, szóval inkább single tudod átlépni a 4GB-ot
-
raubisoda
senior tag
válasz
NdrewSunix #37130 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37059 üzenetére
alapra állított winben játszottam kb órát gears5-tel aztán kifagyott
kapott szűztelepítést, valami 2017-es drivert pakolt most fel, települ a gears5, aztán teszt tovább
arra az augusztusi csoda driverre tippelek, h szétcseszett mindentTIT
nem tudom mit iszol, de nekem is küldhetnéd néhány üveggelraubisoda
milyen az a monitor? 24g2u-t néztem de hirtelen eltűnt, az sík/ips - ez is mellette volt taloonban, de ha lehet nem akarok hajlítottat - -
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37050 üzenetére
azért raktam újra a wint, ne legyen lehetősége sem korábbi driver maradványoknak bekavarni
illetve raktam volna, persze h azasszony' ma rakta el a gép mellől a telepítő pendriveot ((( : kapott egy alaphelyzetet, radeon beállítások nincsenek, driverből viszont a legújabbat pakolta vissza a drága, töltöm a gearset aztán megnézem mit produkál így , később meg win reinst, legalább belejövök a w10 beállításaiba is, mondjuk az rám is fér
még arra gondoltam cserélek pcie tápkábelt a tápon és másik helyre rakom, de csak ha megy tovább a crash, meglesz az mi a bűnösszerk:
NdrewSunix
ha nem olvasnék annyi driver gondot net-szerte róla, lehet bele is ugornék 5700-be, és letudva évekre a vga kérdés, de sajnos olvasok :d -
raubisoda
senior tag
válasz
NdrewSunix #37055 üzenetére
Nem szó sincs erről.BFV pl brutál jól muzsikál mind2 delikvensen.Rákúsznák egy 1070-re vagy inkább egy sima 5700-ra.
-
raubisoda
senior tag
válasz
NdrewSunix #37052 üzenetére
Viszi mint a szél.A memót nem húzom nem látom értelmét.Igaz tartalékba még meg van a strix 570-em hátha beüt a koksz. Amblokk árulom mind2 alanyt.
-
hegegabi80
addikt
válasz
NdrewSunix #36971 üzenetére
Nincs nekem sok pénzem, csak ez akadt most jó áron aprón. Amúgy az 1060-ból is a 3gb jönne ki ilyen árban kb.
Chaser: igen tudom, hogy erősebb kariknál nagyobb a hőtermelés. Csak valahogy a zöldeknél jobban megy egy kicsit a fizika, a pariban lévő kariknál.
Rajta vagyok a finom hangoláson. 1245Mhz/1150, de most levittem 1110-re.kisza25: én most azt vettem észre, ha wattman meg van nyitva, akkor dobálja le a játékot tálcára. Amint wattmant bezárom, már ok.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #36949 üzenetére
az 570 itx is pulse, nagy borda van benne - jó lenne térfogatra összemérni őket de az elég nehézkes -
syberia
ahány teszt annyi eredmény, órajelek azok nincsenek kinn
1660 topikban mondta egy srác, h az már 12nm, és kis órajel levétellel sok esetben nagyobb adag feszt lehet lecsípni, kicsit már olvasgattam, van realitása, 1x8 pin tápcsatival bizos nem zabálhat rengeteget alapon sem
és az érzés, hogy 590-ed van..... :dTIT
itt is van aki belefutott, máshol is láttam, 16gb megoldja -
syberia
veterán
válasz
NdrewSunix #36949 üzenetére
Rátették az 580 Pulse bordáját, mondjuk hasonló a két kártya fogyasztása, így nem lesz ez a hűtés alul méretezett. Más kérdés, hogy alig gyorsabb az 590 játékokban.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #36906 üzenetére
lenyitom, de semmi nincs, kicsit furcsálltam ( : de akkor a hibernálás kilövése miatt, lehet visszakapcsolom, beállítom kézzel is itt adolgokat és aztán megint kikapcsolom
köszönöm mindenkinekdj79
nem felejtettem el, megnézem majd -
bobalazs
nagyúr
válasz
NdrewSunix #36902 üzenetére
Igen. [link]
Neked is elérhető lesz ha visszakapcsolod a hibernációs fájlt.
adminként inditott parancssorba: powercfg -h on
hacsaknem valahol máshol is tiltva van -
válasz
NdrewSunix #36874 üzenetére
VRAM-ra gondoltam - ha az nincs húzva, akkor egy kényelmes megoldási lehetőség kiesett
Tehát azt kijelenthetjük, ha minden más hardver stabil, akkor mindegy mekkora felbontáson megy a benchmark, ha 100%-on teker a GPU, hiba esetén crash lesz.?
Nem. A 100% GPU használat csak annyit jelent, hogy minden ciklusban csinál valamit a chip. Lehet, hogy az adott OC esetén csak akkor van fagyás, ha a 32 ROP-ból az egyiken egymás után 4 ciklusban van vmi művelet, ami csak egy játékban jön elő, WQHD feletti felbontásban, 10 percenként. Vagy bármi ilyen extrém.
-
válasz
NdrewSunix #36872 üzenetére
Persze. Ha éppen csak nem stabil egy overclock, akkor egész egzotikus csillagállás esetén is lehet halál.
Ha a felbontás növelésétől jön a crash, akkor esélyes, hogy backend oldalon van a probléma, azaz memória vagy ROP. A memóriát is OC-zed? -
Alister71
nagyúr
válasz
NdrewSunix #36728 üzenetére
Én egy darabig most biztos nem frissítés drivert, amíg ezzel fut minden rendesen.
A 2019-es szemetekből nem kérek.
Ezeket máz az 5700-hoz fejlesztik, az RX szériát leszarják magáról.
Sok év óta ez a tendencia. -
Alister71
nagyúr
válasz
NdrewSunix #36725 üzenetére
Én az Asus honlapjáról szedtem le egy összeollózott drivert, különböző dátummal rendelkező komponensek vannak benne, 2018 májusi.
Hihetetlen javulás lett, azokban amikkel játszok. Ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el. -
nydavid29
lelkes újonc
válasz
NdrewSunix #36591 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
banderasz77
addikt
válasz
NdrewSunix #36527 üzenetére
Én alapon hagytam mindent. Fire Strike stress teszt, fullhd.
Most akkor a teszt alapján a bottleneckem az 0,6%?
Vagy azt mutatja, hogy szép egyenletes a teljesítmény az adott erőforrásokkal.
Amit észrevettem, hogy új driverrel 100% GPU van, néha leesik egy-egy pillanatra hol 96-ra hol 98-ra, de ezek ilyen max 1 mp-re. Gondolom ez az a 0,6%. -
banderasz77
addikt
válasz
NdrewSunix #36525 üzenetére
Mivel a VGA-nk tök egyforma, neked mit dob a kis AMD platformmal? Mennyi itt a min. és az átlagod?
-
banderasz77
addikt
válasz
NdrewSunix #36518 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
NdrewSunix #36514 üzenetére
Az i7 2600K-ra 0.06%-ot ír, ha hozzáveszem, hogy 4.2-re van húzva, akkor rögtön 0 lesz.
-
banderasz77
addikt
válasz
NdrewSunix #36518 üzenetére
Ma jön egy 4790K hozzám tesztelni, kíváncsi leszek mit hoz pluszban ugyan ebben a konfigban. Szerintem a min. Fps-ek fognak talán nőni így az átlaggal együtt, de semmit nem fogok érezni a játékokban ebből....Hangsúlyozom, kizárólag single player.
Azt is hozzátenném, hogy a fiam FullHD, medium beállításon vígan tolja a Fortnite-ot multiban egy G1840+GTX1060 3 GB társaságában 8 giga rammal. Brutál jól fut és nem néz ki xarul így sem.
Remélem nem olvassa itt a dolgokat, mert akkor kiderül mit hoz a juska....
-
lemusz
addikt
válasz
Háhá milyen oldalak vannak már, megáll az ember esze.
-
banderasz77
addikt
válasz
4 szálat látok ugye, durván 60-95 között szaladgálnak össze vissza. De sosem voltak 100-on egyenként sem nem, hogy egyszerre. GPU viszont 99%.
-
raubisoda
senior tag
válasz
NdrewSunix #36480 üzenetére
-
válasz
NdrewSunix #36494 üzenetére
Igen, ez itt a gond, hogy elméletben. Egyrészt gyanítom, hogy nem volt még A320-as lapod - nekem volt, és az ellenségemnek sem ajánlanám. De maradjunk a B350-nél, mert valóban nem sokkal drágább. Az alaplapját csak jelentős bukóval tudja eladni, és az 1600 is inkább 3-4000-rel drágább a 6500-nál, mint ugyanannyi. Szóval kis hanyagolással ugyanannyi a csere, kis hanyagolás nélkül viszont kb. 10e-rel több - amiért valóban több értéket is kap.
(#36496) Mr.Franczy: a 32e már elég magas a 6500-ért, annyiért újan is van Ryzen 5 1600. Lap hozzá újan 15-20 között indul.
-
válasz
NdrewSunix #36485 üzenetére
Szerintem nézz utána a ferdítés szó jelentésének
A mostani piaci helyzet az, hogy kb. 15e FT ráfizetéssel le tudja cserélni a 6100-at 6500-ra. Ebből mit tud kihozni akár AMD, akár Intel oldalon, ami "lényegesen jobban megérné"? -
válasz
NdrewSunix #36483 üzenetére
Ja, ha Ti tudjátok, hogy mennyiért venne 6500-at
-
válasz
NdrewSunix #36477 üzenetére
Inkább 30-40 az a 15 (komolyabb teszteket nézz, ne a userbenchmark.com-ot), és az már felhasználói szemmel jelentős különbség. Az, hogy ezt az Intel hány generáció alatt szenvedte ki, az teljesen más kérdés.
(#36478) mtomi95: az eredeti kérdés az volt, hogy mennyire hajtja ki a VGA-t, úgyhogy igen. A "gyorsulás" folyamatos volt, 5-10%-okat "ugrottak" mindig, tehát nem tudod így leszűkíteni, hogy melyik generációtól.
Az pedig, hogy mire érdemes váltani, azt az adott körülmények határozzák meg. A kérdezőnek 6100-a van, ami a 2400-zal kb. egyforma sebességű - ergo neki a legkevésbé fájdalmas megoldás a 6500, hoz is jelentős előrelépést, és ártól függően lehet, hogy megéri. -
Pferi
senior tag
válasz
NdrewSunix #36466 üzenetére
NAGYON akciósan tudtam megvenni a Hyper M-et, annyiért vétek lett volna nem megvenni, a 400-as FSP azóta is gyönyörűen muzsikál egy I7-2600 (4 GHz) + RX 570 OC konfigban
-
TIT
veterán
válasz
NdrewSunix #36451 üzenetére
Persze,a végén én lettem letiltva fél évre mert az ő vackát árultam,ő meg él mint Marci hevesen és árulgat ugyanúgy korlátlan,ráadásul még sértegetett is elég alpári módon,de ez Őt minősíti.
Végén Békéltető lett belőle. -
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #36451 üzenetére
Jelentve lett, ki lett tiltva, de akkor már mindegy volt, 35eFt meg pont egy olyan összeg ami már fáj, de nincs sok értelme utána menni az ország másik végébe.
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #36446 üzenetére
100+ pozitív értékelése volt az embernek, akinek pont akkor elgurult a gyógyszere és 4 embernek adta el ugyanazt a processzort.
Nem ma kezdtem az aprózást, jelenleg is van 117 pozitív értékelésem. Ezeket a cégeket meg fel kellene jelenteni. Köszönöm az infókat. -
blacksir
tag
válasz
NdrewSunix #36376 üzenetére
Még vacilálok milyen tápot vegyek, mert idővel szeretnék beszerezni egy két dolgot meg a gépbe. Plusz egy videó kártya, nagyobb hdd, nagyobb proci. Inkább veszek most egy drágább erősebbet mint később keljen egy másik. Egy FSP 600w nézegettek.
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #36440 üzenetére
Az nem jó mert bolti bányász kell kevés garrar. Aki nem engedi ,hogy segítsenek rajta azon nem is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest