- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wihay
tag
válasz
pimpa1974 #39686 üzenetére
Töröld le az összes videókártyával kapcsolatós illesztők programokat DDU segítségével!
Letöltöd a DDU-t [display driver uninstaller] majd belépsz safe modban bios-ban és úgy töröld ki!
Aztán meg megfogod, és megint megpróbálod feltelepíteni, ha netalán ne sikerülne ha ki tudod csomagolni a fájlokat akkor telepítsd fel eszközkezelőből hogy kiválasztod a mappát!
Esetleg annyit még megtehetsz hogy letöltesz egy régebbi illesztő programot, légyen hogy legyen egy visszonyítási pontod a telepítés során ha sikerült akkor lehet hogy driver hiba ami benne van!
Nálam az Adrenalin 19.10.1 van fent!
-
HSM
félisten
válasz
pimpa1974 #37815 üzenetére
Nem, gyárilag nem igazán van ilyen. Persze, volt extrém kevés 470/480 a legelején, amik 8gb-osként BIOS-ból voltak 4gb-ra limitálva, de azokon mindkét gyári BIOS 4gb-os volt.
Egy beállítási gondot már most látok, a memória mellé 1000mv helyett írj 800-at inkább, ha nem stabil, 850-et. Még az rx580-amnak is csak 950-et rak oda gyárilag és annak is elég 850. Így sosem tud 1v alá menni nálad, hiába állítottál be kevesebbet, és hamar kifogy a tdp limit, ezért lassú. HWINFO-t viszont úgy indítsd, hogy az elején kipipálod a "sensors only" lehetőséget, mert így nem látszik a GPU feszültsége.
-
HSM
félisten
válasz
pimpa1974 #37804 üzenetére
Én HWINFO sensors only módjával szoktam. A GPU feszültségét érdemes figyelni terhelés alatt.
Ezt a hsz-t ugyan a gyári alapfeszek megkeresésére írtam, de ebben benne van, hogyan tudod megnézni mennyi feszt kap terhelés alatt. Az esetedben nyilván a wattman beálítós részek kimaradnak, csak a render kell meg a monitorozás. [link]
-
ralfee106
tag
válasz
pimpa1974 #37797 üzenetére
a minimum FPS-ed nagyon alacsony, illetve ami még nekem gyanús az a kártya hőfoka, hogy max 51 fok volt nálad..... aza proci nem kevés a kártyának?
Jah látom nem gyári a hűtés, így már érthető a jó alacsony hőfok, de a többit nem értem, az alacsony min. fps számomra a proci gyengeségét mutatja, de cáfoljatok meg!
-
-
HSM
félisten
válasz
pimpa1974 #37767 üzenetére
A memóriánál még meg lehet kockáztatni, a VRM-re viszont érdemes jobban odafigyelni, főleg, hogy az RX470-eken nem volt jellemző, hogy túl erőseket tettek volna rá, igaz, a GPU limitjei is meglehetősen visszafogottak. A VRM részen a legtöbb gyártónál raktak is rá gyárilag valamilyen hűtést, pl. [link] .
Bár annak némileg alaposabban érdemes utánanézni, mik azok, hol vannak a kártyán, és azokra hogyan kell/lehet utólag hűtést rakni, hogy jók legyenek. -
-
syberia
veterán
válasz
pimpa1974 #37406 üzenetére
Ahogy a többiek is írták, valami gond lesz a kártyád hűtésével. A hőcső repedéséről most olvasok először, szóval én is tanultam valami hasznosat.
(#37424) Chaser: Nem tudom eleget dicsérni ezt a hűtést,profi munkát végzett a Sapphire a műhelyében vele.
(#37422) pimpa1974: A hővezető paszta márkája sem mellékes, én ma pasztáztam újra egy GT 430 LP kártyát, 7-8 fokkal lett hűvösebb, Artic MX-4 vagy Noctua NT-H1 ami nekem eddig nagyom bevált.
-
Chaser
legenda
válasz
pimpa1974 #37420 üzenetére
lehet repedt a hőcső, azt nem igazán tudod ellenőrizi, de ha megfelelő hőfokok mellett hitvány hőfokok vannak akkor 90+% eséllyel ott lesz a gond
remélem neten vetted, ha igen elállással visszaviszed - de simán elhajthatnak ha matricát bontottál, gart is megvonhatják -
ezt a sok szmájlit meg egyéb jeleket vedd már kicsit takarékraNdrewSunix
jah nitro ( :
mondtam fentebb, sp tesztet passzívan lenyomta az 590 rx nitro, nem ment 70 fokig a gpu -
-
Eagle16
addikt
válasz
pimpa1974 #37406 üzenetére
Ha van valami légmozgás a a házban, akkor azt mondanám hogy a hűtés lehet nem fekszik fel rendesen a GPU-ra.
Nálam hangszigetelt házban filmnézés közben is ilyen 47-48 fok most, passzívan.Terhelés alatt a 70-80 még nem vészes, de általában 80 alatt azért meg kéne állnia bőven.
Nincs alatta esetleg közvetlenül valami, hangkártya, hálókártya, ilyesmi? Az még be tudja fűteni, ha nincs elég helye.
-
Chaser
legenda
válasz
pimpa1974 #37409 üzenetére
ingyen van a ! jel, azért nem spóolrsz vele?
ha aktívan nálad annyi, akkor fogod szépen és újrapasztázod, mert kiszáradt a paszta
rosszabb esetben megmurdelt' a hőcső a hűtésenszerk:
NdrewSunix
és ilyen kártya ez? még mindig nem tudom 30 ember vga-ját számon tartani
és pontosan milyen házban, milyen hűtéssel? -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest