- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Én a kisebb órajelhez tartozó feszültségeket ezzel a módszerrel tesztelném ki a helyedben: [link].
És ha megvannak a gyári feszek, azok adnak egy stabil alapot, honnan indulj az alulfeszelésnek.
Szerintem 1-1,3Ghz környékén jóval kevesebb fog kelleni, mint amit beállítottál.
Amit még érdemes lehet megnézni, hogy milyen feszt ad magának a kártya az Rx590 alapórajelen, azaz ha a legfelső órajelet leteszteled 1545Mhz-en is.(#28401) Lavar: A fixált órajel inkább jó neki, nem mozognak annyit a hőfokok/áramerősségek. Ha nem kell a teljes ereje, belőheted valami gazdaságos középútra is, 1100-1200Mhz között már igencsak takarékos ez a GPU, az végképp kímélő üzem lenne neki.
-
HSM
félisten
Ha elégedett vagy vele, szerintem csak vesztenivalód van. Mondom ezt úgy, hogy amúgy Rx580 párti vagyok ebben a kérdésben, és a Nitro 580-ammal is nagyon elégedett vagyok.
(#27262) david_97: Nagyon másmilyen a két kártya. ROP és azt hiszem frontend terén is jóval erősebb a 1060, plusz driveresen is tud pár okos dolgot DX11 alatt, ami adhat neki komoly előnyt rajzolási parancs intenzív szituációkban. Ugyanakkor az 580 jóval több nyers számítási teljesítményt kínál, 6 Tflops felett 4,5-el szemben, plusz az architektúra is tud pár okos trükköt, amit a 1060 nem, és a +2GB ram is jól jöhet bizonyos címekben.
(#27261) amdboy: Remélem beválnak majd a tippjeim.
-
chopin42
őstag
Igen, de mégis hülyén érzem magam, mert idén decemberben lesz 8 éves a masina amit hajtok (p5q deluxe+c2d e8400+vapor x hd4870 1g stb), és most sikerült rávennem magam, hogy kispóroljam a közös kasszából a pénzt egy nyomorult gépre. Nyár végéig akartam összerakni, a proci, a ram, meg a gépház már megvan, lapot, tápot, ssd-t tudok jó áron, csak jöjjön meg a júliusi fizu. De videókártyát? Igen nem tudhattam hogy nem jelenik meg a vega...hogy minden nyomorult vga megdrágul a francba, sőt nem kapható. De konkrétan nem akarom, hogy a gépem azért jegelődjön szeptember-október vagy tovább, mert nem lehet kártyát kapni...semmilyet se, max barom árakon. Minden napom arra megy rá, hogy bereckírozzak-e egy 1060-at, de azért nem adnék 85nél többet, de lassan hardveraprón az is 100-ba kerül.
-
lacus83
senior tag
Sziasztok!
Lassan látom mindenki eladja a kártyákat, ami persze most érthető még ha sokan ezzel nem is értenek egyet.
Akkor kell eladni valamit amikor meg is veszik.
Magam részéről lehet engem ez azért is idegesít mert én pl egy hónapja adtam el a 480at 580 reményében, de senki se tudhatta hogy ez lesz. Jelenlegi helyzetet tekintve buktam elég sokat,de oké ez van.
Lehet gonoszság de akkor lesz itt káröröm ha vissza esik a bányászat árfolyama, vagy épp lesz készlet új kártyákal sokkal olcsóbban mint a jelenlegi használt ár.
Első esetben olcsóéé lehet majd Rxet venni, második esetben is mivel használt Rx 470 /480 jelenlegi árán a kutya nem vesz majd kártyát, ha lesz új Rx 570/580 olcsóbban.
Szóval én azért még kitartóan várok, aztán lehet én is el hagyom a süllyedő hajót. Felesleges topikgazdálkodni ha senki se marad itt.Üdv Lacus
-
KRoy19
őstag
Nem egyáltalán nem jó biznisz.
Azért fogytak el az egész világon az RX kártyák és foglalózzák raklapszám, mert elterjedt egy vírus ami kényszeres AMD kártya vásárlásra készteti az embereket, idő közben kialakult egy mutálódott válfaj is, ami már Nvidia kártyák vásárlására iskényszerít . -
távcsőves
senior tag
És Te ezt? Elégé kiegészíti egymást a kettő, túl azon, hogy a Ryzen jó lett, a Polaris hardveresen védekezik a cpu overhaed ellen. Érezni is. (A nagyon NV cím Project Cars is félelmetes jól fut ) Az általam linkelt videó szerint a VEGA pedig mégjobban optimalizálva lesz az eddig az AMD rákfenéjének tartott dx11 CPU single thread overhead elkerülésére.
-
törölt tag
Gigabyte is 0%-hiba arány (És nem gondolnám, hogy senki nem vett és az egész országba nálam üzemel egyetlen egy példány
)
-
MaxxDamage
félisten
Akár ott is lakhatok
amúgy fűtött családi ház emeleten van a gép
(#17685) AllTheBest : Zárt ház , 6 db venti és ebből 4 db (felső 2 és oldalsó 2) vezérlővel vezérelt és alapjáraton megy (nem mint GTX480 SLi esetén, mikor kellett a max. hűtés)
Másik 2 venti (molex-ről megy) ház első és hátsó részen.L
-
törölt tag
Szerintem is vállalható darab ilyen hőmérséklettel. Nem vitatom az MSI érdemeit mert nagyon sok díjat nyert a hűtésével, korrekt darab. Nem vagyok Gigabyte fan sem, de mivel az előző kártyám ami egy Gigabyte gtx 460-an volt element mindenféle baljós előjel nélkül 6 évet (azóta más gépében is tovább üzemel). Úgy gondoltam bevállalom megint a Gigabyte-ot.
Ezzel a Biossal kellett volna eleve kezdeniük. Így már szerintem az abszolút ajánlható kategória ha jóárasítva valaki hozzá bír jutni.
-
törölt tag
Ezen a Plussz ventin kezdőcsomagon én is nagyon gondolkoztam annó szerintem jó ötlet mindazoknak akik legalább 3 évre terveznek, nem nagyon lehet tudni a Vega alján mi fog történni, de a bürokrácia garis szünnyögését kevésbé viselőknek remek döntés lehet.
SzinaCat: Nincs általános szabály a 4 vs 8 Gigára ha kicsit hajlandóak lennétek elolvasni az összefoglalót meg picit visszaolvasni a fórumban sok tetsztet találtok. Van ahol ma is kevés a 4 Giga de ezeknek a játékoknak a száma még viszonylag kevés, a kérdés inkább az hogy Te ezekkel e játszol, és mennyire zavar ha full HDn valamit maxról vissza kell venned. Érdemes lenne egy msi 470 es bench videót megnéznek a kedvenc játékaiddal az közelebb vinne a válaszhoz.
De akkor ilyen Fallout extréme texture packokban ne is gondolkozz -
ggbuffon1897
őstag
csak el ne felejtsd kilőni játék indítás előtt
egyébként szerintem nonszensz, h nekem kell kézzel manuálisan rábírnom a kártyát arra, h ugyan ne pörgesse már az órajeleket, amikor arra gyakorlatilag semmi szükség
sőt, amikor minden be van zárva és otthagyom simán a win asztalon, akkor sem képes 300mhz-en fixálni magát gpu-z szerint, mert néha-néha bekandikál egy-egy órajel emelés (természetesen teljesítmény hatékonyságot kikapcsolva)
azért közel sem mindegy h 48C fok az idle, vagy 40C, mert rögzített órajelekkel utóbbit tudja tartani, anélkül meg közel 50C, ami egy vicc, főleg h tényleg nem értem mire jó ez a gpu freki emelgetés és h miért nem foglalkoznak ezzel driver szintjén
félreértés elkerülése végett, együtt tudok élni vele, csak szerintem gagyi hiba..
(#16164) Zeratul
a 470 más kávéház, ott öcsém is szendved az MSI-jével, h az újabb reliveos driverekkel a memória órajeleit ugráltatja, na meg 1-1 mp-re randomra elsötétedik a kép..
onnan gondolom h szart se ér ez a crimsonon brigád gyakori frissítések ide v oda, h a novemberi verzióval meg úgy viselkedik mint az enyém. Ráadásul a fórumok is tele vannak ezzekkel a jelenségekkel, de nagyívbe sz*rnak rá, a lényeg h crossfire-ös userek egy-két fagyási hibája javítva legyen havonta. Kezdem megint unni a piros oldal baromságait
-
Raymond
titán
Nem, arrol van szo hogy egy gyenge processzor mellet az AMD nem adja ugyanazt a teljesitmenyt mint az azonos kategoriaju GF. Tehat peldaul:
i7 CPU - GF = 60FPS - RX = 60FPS
i3 CPU - GF = 50FPS - RX = 40FPSA szamok semmi jatekra nem vonatkoznak es nem is mutatjak a pontos aranyt mert ez jatek fuggo, csak a lenyeget akartam mutatni hogy gyenge CPU mellett az AMD kartyaknak nem egyszeru az elet.
-
távcsőves
senior tag
Nincs mit!
2 hónapig vártam a PH-ra, legalább Abu-tól vártam volna ilyesmit, de csak nem. Fáradt vagyok, a mai Asus fanboy csata is megvolt, nem írom meg részletesen, eldöntöttem. A lényeg benne van, amivel el lehet indulni . Rendszergazdaként futtatni! és olvasni a presentmon alkalmazásról. Minden használható amit ott olvasol. Lehet szerkeszteni az OCAT config file-t is, úgy is be lehet állítani mit szeretnél. Az AMD csak egy frontendet készített, mezei felhasználó is tudjon méregetni egy picit. Vagy aki nem táblázatkezelő bűvész. Nagy piros pont az AMD-nek, mert eredeti formájában a presentmon piszkosul nem felhasználó barát. Én azt gondolom, Raja jó írányba viszi a céget. Majd jönnek erősebb vga-k is, bár én maradok a 100ezres kategória alatt, ez felett nekem már a hülyeség kategória. Mégvalami, kis reklám : Son of Tech youtbernek kis reklám (felíratkozhatnátok!), ő például lefordíotta az eredeti presentmon magot és letölthetővé tette, mivel az eredeti github-n található anyagot magadnak kéne compilerel futtathatóvá tenni. Mondom, alapesetben nem túl felhasználó barát, de így már gyerekjáték.
Szerk: a leírást OFF-ba tettem, de úgy látszik a topikgazda hasznosnak ítélte.
-
baphomet
senior tag
Nem kizárva, hogy egyszerűen csak botszemem van
, de én is hasonló -évtizedes- Ati/AMD-s múlt után váltottam másfél éve Nvidiára (GTX960 és 970), majd most vissza RX 480-ra, és semmi kép-, vagy színminőségbeli különbséget nem vettem észre, se akkor se most.
Esetleg csak erről a 37 másodperc alatt kiguglizható, és további 43 másodperc alatt korrigálható problémáról van szó, miszerint az Nvidia kártyák HDMI-n hajlamosak alapból limited RGB jelet küldeni a full range helyett. Bővebben pl. itt: https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/
És, hogy ne legyen ez a hsz teljesen off: a fenti cikk számunkra is hasznos része, hogy az AMD kártyák alapértelmezése az YCbCr 4:4:4, amit, ha kijelző támogatja (monitorok esetén ez nem kérdés, és elvileg az újabb tévéknél sem), akkor érdemes full range RGB-re állítani.
A cikkben tesztelt monitoron ez majd' 5%-nyi kontrasztarány javulást eredményezett. -
Remus389
veterán
Jó és az mennyivel jobb ettől? [link]
10 ezer forinttal biztos, hogy nem.
Olyan túl drága RX-et sem érdemes venni, hisz veszélyesen közel vannak a legolcsóbb GTX 1070-esek, ami eggyel feljebbi kategória azért.
Alternatív megoldásként megtartani a kis 470-est, és nyár végén a kisebbik AMD Vega kártyát megvenni, ami olyan GTX 1070 szint körül lesz várhatóan. A képe is szép lesz, de erős is.
Egyébként még engem is érdekel a kisebbik Vega kártya, szerintem a rendszerembe, amennyiben 4.4 Ghz-re húzok benne egy i7-es Xeon-t, 16 giga rammal, szerintem még belefér egy gtx 1070 szintű kártya.
-
PlayMax
nagyúr
Mindennek fent van az ára még mindig ,de már alakulgat...
Én is mindent a vizeseknél vettem ...
Lapomat 23k-ért vettem Warhammer total war játékkal és egy MSI DS B1 egérrel ,most minden nélkül 26k [link]
Kártyámat 70200ft.-ért vettem kereken Gears of war 4 játékkal ,most 72200ft. [link]Ramoknak az árát el sem merem hinni , 2x 8gb Kingston Savage t vettem náluk kb. 28900ft.-ért ,most majdnem 50k!
[link]
-
törölt tag
Szerintem nem lehet.
Volt régen egy ilyen hiba hogy ha alvómódba ment be WIN akkor a kártyán elment a hang.
Ezt akkor is tette ha a 3.5ös jack dugóval is össze volt kötve.
Az mindegy a rendszernek hogy Display porton DVI-on vagy HDMI-n használod de amikor bármit bedugsz a Jack dugóba akkor az lesz az aktív magyarán egy driver aktív, és ez független attól hogy neked megy e az alaplapi chipseted, mehet de ha a hangkártya drivere aktív semmi nem fog történni,,, csak némi felesleges hőterhelés az alaplapon -
Szoszo94
őstag
Én csak DDU párti vagyok, rengeteg driver frissítés van már a kezem alatt csak saját gépet számolva (7750-280X-480), eddig nekem így semmi anomáliám nem volt. Viszont olvastam olyat anno 280X topikban, hogy DDU hazavágta a windowst az egyik srácnak
Mindenesetre én nem szoktam registry-t pucolni, még az AMD cleanup-ját sem használtam.
Ha eddig neked bevált így és nem volt gubanc, akkor ne használj DDU-tAzt akkor szoktam én javasolni, ha valami nem kerek.
-
-
-
Hobbbyt
őstag
A Crysis 2 emlékeim szerint egy 1500 éves játék.. nem igazán mérvadó már az abban nyújtott teljesítmény.
A Crysis 2 idejében a HD 6970 volt a menő.. azóta volt HD7xxx, R 2xx, R 3xxx és most az RX 480. Szóval na.
Ezen nincs mit csodálkozni.
(#13031) Szoszo94 Én inkább úgy mondanám, hogy mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Amúgy a képek nem hazudnak.. Csak éleket tartalmaz.
-
Hobbbyt
őstag
Nem emel itt semmi sehova semmit.
Hiába cserélhető szép szinesre a venti az xfx-en ha hangban és hűtési teljesítményben az MSI picit jobb. Mire a ventik annyit forognának, hogy cserére szorulnának, a 2 venti árát már nem fogja megérni..
Mint ahogy most se szívesen cserélne 10e ért ventit senki sem egy HD6870-en..(plusz ugye az xfx ventije kissebb, majdnem 2* olyan gyorsan forog.. =hamarabb megy tönkre)
(#12877) BReal Oké, hogy meghajlott.. de.. működik?
-
ggbuffon1897
őstag
hát ezen akadtam ki én is elsősorban
Más: ASUS RX480 Strix OC -val kapcsolatban:
target tempet átlőttem wattman-be 75C-re így csendes.
Hogy tudok esetleg profilt csinálni külső segédprogram nélkül (AB stb) ? Értve ez alatt, h ugye az AMD ugye akár böngésző alatt is dolgoztatja a GPU órajeleit (melegszik is ilyenkor a kártyát), amihez ugy be kell lőnöm a glob. beállításoknál a teljesítmény hatékonyságot (ez egyébként milyen hatással van arra, ha játék alatt is "be" van kapcsolva? )
igen, a lustaságomra keresek alternatívát
-
Chereiose
addikt
El tudom fogadni, csak úgy voltam vele, hogy 70K-nál már van gtx 1060 3GB is, mondjuk abból is csak giga és ugye ott a 3 giga ram hátrány, csak mégis az olcsóbb ár (is) fogott meg az RX 470-ben. Másik meg, hogy még mindig nem tudom XFX-ből mennyire érdemes venni a sima RS-t, vagy épp a sapphireból a nitro+-t, mivel jobb amiért érdemes fizetni rá, és most nem arról a 4 ezerről van szó, csak érdekel, mert sapphire előtt meg az xfx volt csúcsnak beállítva, hogy azt vegyem
Na de mivel az RS nem volt ajánlott xfx-ből, ezért akkor marad a sapphire nitro+.
-
Hobbbyt
őstag
Véleményem szerint aki a 66e vs. 70e között vacillál és ennyire sajnálja a +4e forintot egy kézzel foghatóan jobb dologért (ami eladásnál is jelen van, szóval máris csak x<4e ) annak a valóságban nem lenne szabad megvennie a 66 ezres kártyát se, mert egyszerűen anyagilag nem teheti meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- iPhone topik
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Tesla topik
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- Asus STRIX RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- KFA2 RTX 3060 12GB GDDR6 1-CLICK OC Eladó!
- ASUS Phoenix GTX 1650 OC 4GB GDDR5 Videokártya
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged