Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
nagyúr
válasz
Reggie0
üzenetére
Vagy éppen bízik a saját termékében.
Az FSP Aurum tápomra pl 5 év garanciát adnak, de miért? Mert az FSP ezt a tápot minőségi alkatrészekből rakta össze, így nyugodtan ad rá 5 évet.
Az MSI Gaming X kártyámra is 3 év van, mert a gyártó megbízik a saját termékében, van annyi tapasztalatuk.
-
TIT
veterán
válasz
Reggie0
üzenetére
Nem diktálja ezt mert akkor mindenki 3 évet adna,de mégse.
Nem adnak egyik karira se 1 évet max.a mocsok kereskedők akik szürkeimportot hoznak be.
Neked jó reggelt! Nem ma kezdtem!!!
Sapphira is 2-öt adnak de valaki 3-at,akkor?
Tápokra is a mocsok kereskedők kevesebbet adnak a gyártónál. -
TIT
veterán
Ha annyira bírják a bányászást a karik miért adnak rájuk 1 évet a gyártók?
Mondjuk kár volt azokat gyártani mert ezek a fanatikusak önzők nem azt veszik,a kereskedő is egy mocsok,hogy eladja nekik.
A városi kocsi legalább nincs széthajtva mint az országúti és fele annyi km van benne. -
távcsőves
senior tag
válasz
Reggie0
üzenetére
A növekszik a vga élettartama a gamer használatban lévő vga-hoz képest bányász duma itt PH-n. Inkább más problémái lesznek idővel.
Amúgy tényleg érthetetlen, mért nem kedveli az egyszeri játékos a bányászt.
190 000 Ft-ért RX570-et kapni, mi ezzel a baj?Ó elnézést, van 145 000Ft-ért is.
-
Reggie0
titán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ez elvi kerdes: a banyaszok penzt termelnek, felhajtjak az arakat, ezert csunya, gonosz, rossz emberek. Ezert ha ok hasznaljak, vagy akar taroljak a fiokban a kartyat, akkor az gyorsan tonkremegy. Szemben a gamerekkel, akik az informatika/elektronika doktorai, nagyon kenyesek minden aprosagra, vigyaznak a gepukre, meg a billentyuzetet is csak tollparnaval csapkodjak, igy meg ha wcpumpanak is hasznaljak a vgat, annak az elettartama akkor sem csokken, sot neha novekszik.
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nekem a rigben 2db 570 megy, fix 65fokon. Így nem teker a venti, mint az őrült, de kb meg sem érzi a kártya ezt a "meleget"

Anno a 280X-em netezés közben mozgott ezen a hőfokon, pedig az ex-bányakártya volt mikor vettem és két évet gamer kártyaként kihúzott nálam, egy éve pedig ismerős nyúzza keményen, játékokkal. Ezért is szoktam írni, hogy nem kell félni garis bányakártyáktól, ha normálisan használták akkor még jobb állapotúak is, mint a gémerpistiké (pl autópályás kocsi vs városi ingázó).A 2db 480 meg zárt gépházban, megfelelő szellőzéssel játékok alatt is 75fok alatt maradnak, MSI Gaming-ek. Az 570-ek pedig Giga Aorus-ok, szerintem komolyabb hűtéssel, mint a Gaming széria.
-
TIT
veterán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
75 fok teljesen normális,főleg,hogy 60-nál kapcsol be a venti.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Szoszo94
üzenetére
Ahha.. és akkor még a gamerek fújolnak a minerekre. Ha egy GPU 60 fok felett megy a miner már a haját tépi...XD
Én meg amúgy is utálom, ha valami melegebb mint ami szerintem ideális. Ezért van a 65Wos procimon 250W TDPre hitelesitett CPU hűtő és ugyanez a VGAimmal is, csak más tartományban. Inkább legyen éppencsak meleg, mint elszálljon valami a hő miatt. Egy 480 meg egy VEGA. a VEGA 40-60 fok között mozog, a 480 56-63 között.
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Addig még a ventik sem kapcsolnak be

Ha a VRM nem megy tartósan 100fok közelébe, semmi probléma nem lesz. Sőt, ha jól rémlik 120°C-ra van hitelesítve, úgyhogy a GPU max 90foka még bőven oké stressz teszt alatt.
Illetve a játék közben max 80 fok sem ad aggodalomra okot. Viszont nálam is 70-75fok a maximum amit elérnek a Gaming 480-ak, egy kicsit agresszívabb ventiprofillal simán le lehet ide tornázni. -
Plasticbomb
addikt
válasz
rantotthusi
üzenetére
Olyan meleg??? 60 fok felett kezdek idegbajt kapni...
-
Tutu7030
veterán
válasz
rantotthusi
üzenetére
Én a Furmark stressz tesztet futtattam ~1 órán keresztül, egyszer volt egy másodpercre 90 fokos, de többnyire 86-87 fokon ment. (XFX GTS BLK ED RX 580 8GB OC+)
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Nem rég vettem egy Sapphire Rx 580 Special Edition 8Gb os vgát és a Rise of The tomb Raider alatt ugye minden csutkán van nyilván ez igénybe veszi a kártyát szal 77-79 fok a vga ez így rendben van? vagy állitsak a venti vezérlésénél?? A válaszokat nagyon szépen köszönöm!

-
fogtunder
nagyúr
válasz
Lacccca87
üzenetére
meg ugye jelenleg ha találnak is hibát, valószínűleg visszaadják a vételárat, amiből nem fog tudni új kártyát venni...
(#25082) Lacccca87: szerintem a jelenlegi helyzetben nem off annyira, de legyen. attól viszont, hogy mész fogyvédhez, még nem lesz fizikailag elérhető kártya.
-
Valdez
őstag
Az mitől lehet szerintetek, hogy szombaton mass effect andromeda közben elkezdett durván artifactolni a játék, és miután kiléptem más programokban is ezt csinálta (még filmnézés közben és az asztalon is véltem felfedezni hibákat). A gép nem fagyott le, de feltettem a legújabb drivert és újraindítottam és azután is problémás volt. Vasárnap viszont ismét semmi baja nem volt, egész nap hibátlanul ment. Ez most mi lehet?
-
Lacccca87
addikt
válasz
Asshur
üzenetére
Nálam kb fél évente 1x ha előjön, de ezen felül problémát nem tapasztaltam.
Szerintem ez nem HW hiba hanem pillanatnyit SW hiba, valami összeakadt a háttérben.Ha nálad rendszeresen előjön akkor érdemes lehet újrahúzni a WIN-t, és ha úgy is folytatja akkor viszont gari. Mondjuk nem tudom mit szólnak hozzá mert annyira ritkán fordul elő meg ha konkrét lépéseket se tudsz amivel 100% hogy előjön a hiba akkor vissza fogják küldeni hogy nincs gond.
-
Asshur
tag
Szervusztok!
Ti láttatok már olyan fagyást, ahol "mákos" képernyő jelenik meg, mint a tv-ben adásszünetnél?
Lehet ez vga probléma? A kártya egy Sapphire Nitro+ OC RX480 8GB.
Többször előfordult, semmilyen más konfigban nem tapasztaltam még ilyesmit. -
tooolz
tag
köszönöm a rengeteg --rengeteg-- hasznos segítséget ..sajnos nagyon túlkormányzott..
Re : ez már bejött 7-13c ha jól emlékszem asus r9 280 x esetében..
rx 580 még nem bontottam..?!
+ha jótékony hatású is lenne felszálló kisebb hő
nem a Ház ami gondtalan..
.. hamarosan meglátjuk szétrepül
hétvégére érkezik meg a Noctua NT-H1 
-
távcsőves
senior tag
válasz
Csupingo
üzenetére
Bent reked a meleg, na. Ha meg levesszi az oldallapot, megy mindenfelé a "huzat". Felsőtápos "midi" ház korlátait sikerült itt bemutatni. Szerencsére, van pár db használható ház 10-15K bruttó kjmft környékén még kiskerben is, HA-on meg főleg vannak jó ajánlatok. Most néztem. Keres Bitfenix Shinobira, régi, de léghűtésre kiváló és nincs 10K.
-
-
tooolz
tag
köszönöm a hasznos infókat házcsere lesz ebből.... 
-
S. Szabi
őstag
válasz
tooolz
üzenetére
Többzör végigolvastam a hozzászólásokat, lehet ennek ellenére is elkerülte a figyelmemet, de tulajdonképpen mi a tényleges probléma?
Az oké, hogy ha benn van a VGA, azt írod 8-10 C°-kal melegebb a proci. De úgy felpörögnek a ventik, hogy zavaró így? És mik a konkrét értékek? 20 helyett felmegy 30-ra, vagy 40-ről 50-re? Mert szerintem az sem mindegy.
Nálam így össze van zsúfolva, mondjuk előny, hogy az alaplap fekszik, így a VGA hátuljáról sem a proci irányába száll a meleg levegő, de plusz venti csak a ház elejében van, és idlben a CPU hűtő meg a mási kventi 400-500-t forog, VGA, táp ventije nem megy. Annyit hallani, hogy néha felpörög a CPU hűtőjé kicsit. Így most pl. a CPU 39, az alaplap 50, a VGA meg 48 fokos. Játék közben természetesen melegszik, de beindulnak a ventik is, GPU elmegy mondjuk 77-ig.
Szóval a lényeg, szerintem felesleges ezzel foglalkozni, vagy ahogy a többiek is írják, egy új ház, esetleg nem árthat.
-
távcsőves
senior tag
válasz
tooolz
üzenetére
Az a problémád, hogy bent reked a meleg levegő a házban. (Levett oldallappal pedig nincs igazi légcsatorna.) Egy alsótápos házban, ha az opciós felső ventilátorok/at mellőződ, akkor is ki tudd a meleg levegő felfelé távozni, a ventilátor ezt csak még fokozza. Nálad ezzel szemben a tápegység magán keresztül szívva tudd segíteni a cpu hűtőnek, de ez is korlátozott (gondolom a hűtő lamelái párhuzamosak a táp ventilátorával), igazából az egy szem hátsó 12cm-s ventilátornak kell kiszívnia a házból a vga által már felmelegített levegőt a cpu hűtőn keresztül. Nincs ami igazán megmozgatná a levegőt könnyedén esetedben. A jó megoldás, egy ház csere. Ez kb mindent tudd, ami fontos szellőzés szempontjából.
Szerk: fogtunder be előzött.
-
-
CirrMee
addikt
válasz
tooolz
üzenetére
Szvsz. ne riserben gondolkodj, hanem a minél több mozgatott levegőt célozd be. Nálam pl hasonló távolságra van a kártyától a cpu hűtő (ráadásul egy merész húzással a ventije alul van, felfelé tol), de az előző videókarival is megoldható volt a hűtés, pedig a 7970 -es szépen megtuningolva igencsak fűtős darab volt. A kártya és a ház oldala körözz is alig volt rés, de ha jó a házhűtés, megoldja a dolgot.
-
-
tooolz
tag
válasz
menpee
üzenetére
sajnos igy van csökken jóval a hatékony légáramlat..nagyon pici a hűtő és a vga közti távom am is..lejjebb sajnos nem tudom helyezni -alsó pci 8x- az lenne a legegyszerűbb v riser kábel letolni.. alap lap asus tuf z370 plus gaming..
ui a hűtő miatt nem fér fel az oldal lap
ebből kellene gazdálkodnom.. -
menpee
aktív tag
válasz
tooolz
üzenetére
Levett oldallappal éppen a légcsatornákat semmisíted meg. Itt egy videó, ahol különböző venti konfigurációkat eresztenek egymásnak.
-
tooolz
tag
-
fogtunder
nagyúr
válasz
tooolz
üzenetére
Ha valamelyik komponens túl meleg a gépben, akkor az alapvető probléma szinte mindig ott van, hogy nem jut elég friss levegő a házba, vagy nem szellőzik ki onnan elég gyorsan, esetleg mindkettő. Ezen plusz ventikkel, a meglévőek cseréjével, drasztikus esetben házcserével lehet segíteni.
De ahogy előttem is írták, attól, hogy a GPU szenzor 80 fokot ír, a hűtőről távozó levegő ennél jóval hűvösebb, önmagában ez az érték nem feltétlenül jelent problémát, össze kell hasonlítani a GPU nélküli és azzal mért CPU hőmérsékletet, ha jelentősen magasabb, akkor beszélhetünk problémáról. Ha csak a GPU melegszik, lehet egyéni venti profillal is próbálkozni.
-
CirrMee
addikt
válasz
tooolz
üzenetére
csak sajnos a meleg levegőt tolja fel a cpu ra
Akkor ideje ledönteni, melyiket akartad: a procira szórt hőforrással kezdeni valamit, vagy csak az zavar, hogy "magas" a gpu szenzor által mért adat.
Attól, hogy a hűtést hatékonyabbá teszed, a GPU nem fog kevesebb hőt termelni. Gondolom ismét azzal állok szemben, hogy a júzer nincs tisztában a hűtéssel kapcsolatos fogalmakkal. Ha van egy 120W fogyasztású kártyád, aminél a GPU üzemi hőmérsékletét leviszed vízzel mondjuk 80°C fokról 40°C fokra, az nem azt jelenti, hogy megfelezed a kártya fogyasztását 60W -ra, mert nem hőmennyiséget mértél. Ha viszont a fogyasztást nem redukálod, a procira a példánál maradva nem fog kevesebb hő odakerülni, max több.

A hőmérsékletet a GPU -ban található szenzor méri, amit meg a procira tol, az meg a hűtőrendszerről kerül oda, arról nincs mérési adatod, de nem hőmennyiségről szólnak ezek az adatok. Viszont ha sikerül hatékonyabbá tenni a hűtést, azzal max több hő kerül a procihoz, nem kevesebb, mert hatékonyabbá vált a hűtés.
Ha az lett volna a kérdés, hogy miként lehet hőfok csökkenést előidézni a GPU -n, akkor arra jó válasz a pasztázás, vagy a hűtővel babrálás. Ahhoz, hogy a CPU -hoz kevesebb hő kerüljön, vagy a kártya fogyasztásával, vagy a cseréjével kell operálni, vagy a ház szellőzésével kell valamit kezdeni.
-
tooolz
tag
válasz
BullKoxa
üzenetére
thx... igy van nincs matrica..viszont szerelőbarát nagyon..külön ventiket is lehet cserélni ill kompl hátsó "platnit"
pár perc alatt szét lehet repíteni.. csak kíváncsi lennék érdemes e bontani..úgy gondolom a gyári pasztázástól jobb lehet 1 minőségibb paszta..nem tudom
..vártam volna 1 kollégára aki esetleg kipróbálta már.. -
tooolz
tag
Hello M.kinek.. Lenne itt 1 sapphire rx 580 8 gb oc ami max terhelésen 76-79 c ketyeg ami nem is gond csak sajnos a meleg levegőt tolja fel a cpu ra =hűtőbordákra=.. újrapasztázás a gpu n segíthet a csökkentésében minőségibb pasztával mint a gyári.. pl Noctua NT-H1
esetleg v ki probálta már..
köszönöm..
-
Tutu7030
veterán
-
Tarill
őstag
sőt még ahogy nézem nagy fehér weboldalakon a villódzás is megszűnt ezzel a driverrel

-
Tarill
őstag
Azta ez az új driver odavág, +30% ot javult az 580-am, wot benchmark progival mérve

Mást még nem néztem de kezdetnek nem rossz

-
Tutu7030
veterán
Tisztelt szakértő urak!

Adott egy gép ( i5-6400, 16GB RAM, XFX Radeon RX 580 GTS Black Edition 8GB), ami mostanában gyakran nyom egy-egy újraindulást.
Memtest86 szerint a ramok rendben vannak.
Letöltöttem a furmark és a Heaven bencmark 4.0 alkalmazásokat, azok is szépen futnak, egészen addig, amíg nem kapcsolom be rajtuk az Anti-Aliasing opciót. Ha így indítom a benchmarkot, már jön is a fekete képernyő/restart.
Ilyenkor mi van? Ledobta a láncot a vga, vagy valami más oka lehet?ui. AA nélkül futtatva a tesztet, maximum 89fokos a GPU.
-
S. Szabi
őstag
Ma megérkezett a használt Sapphire RX 580 4GB Nitro+

Alapból ugye a procim csak x8 PCIe-t támogat és mellé jött egy kis driver probléma is, ennek ellenére nem bántam meg, még nem 100%-osan is a teljesítménye ahogy kipróbálgattam (DiRT3 kifogástalan, tudom nem mai, de én bírom nagyon, 1440p, minden maxon fix 60 FPS, Metro Last Light Redux is jól megy, Crysis 2 is), nekem elég lesz. Aztán később, esetleg új proci, és rendes driver, ha az AMD vagy az msi addig nem javít valamit, ennél csak jobb lesz

-
Kolbi_30
őstag
A bányászat, marad..Venezuela olajfedezetű kryptovalutát adott ki
-
törölt tag
válasz
haiiro_o
üzenetére
Egyszerűen leviszed a feszültségét, ami GPU minőségétől függően fog sikerülni. Minél kisebb a szivárgás annál többet fogsz csökkenteni, ez jól jöhet a kártya húzásához vagy amihez neked kell a fogyasztás csökkentéséhez. Utána futtass valami combosabb játékot vagy tesztet (firestrike1,1) hogy lásd bírja-e ezen a feszültségen, ha bírja mehetsz lejjebb is.. Ha nagyon watt fetisiszta vagy akkor akár a GPU frekijét is downgradelheted
Ami fontos hogy AB-t ne használd wattmannal együtt soha. -
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Sapphire rx480 nitro+ OC 8gb kártyámat szeretném alulfeszelni kicsit, mert úgysem használom ki.. Ezt MSI afterburner és hasonló profik nélkül is megtudom oldani, vagy csak azokkal lehet?
Köszi. -
S. Szabi
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
Hát ugye most nem az a helyzet, hogy annyira válogatni lehetne, a legtöbb amit normálisabb áron adnak a gagyibb hűtésűek.
Szívesebben vettem volna msi Gaming X kártyát, de 500€ enyhén sok érte. Ez a Sapphire így 350€ volt, és inkább ez, mint a korábban linklet gagyibb hűtőjű Asus DUAL 325-ért.
-
-
Remus389
nagyúr
-
S. Szabi
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
Közben találtam ebay-en egy RX 580 Sapphire Nitro+ 4GB-os verziót (11265-07-20G), tavaly augusztusi, azt írja ritkán volt használva, gyakorlatilag por mentes, eredeti számláját küldi mellé, szóval le is csaptam rá. Inkább ez, mint az Asus, ennek jobb a hűtője ahogy visszaolvastam, meg elég lesz a 4GB-os is, a CPU miatt is kíváncsi leszek így mit tud egyáltalán, lehet jövő hónapban vehetek új procit is...

-
fogtunder
nagyúr
válasz
Remus389
üzenetére
Én 72-ért vettem a GTX970-et, amit gariban cserélték egy 1060-ra ősszel, de nincs időm játszani, ha van, akkor Switchen tolom a dolgokat, bányászni az asztali géppel meg nem akartam, úgyhogy jó volt ez így.
És igen, még tavaly építettünk egy haverommal két gépet, így van 3-3 1060 és RX570. Így legalább egy-két kártyával kevesebbet kell majd eladni.
Van nekem is rendes melóm, erre inkább hobbiként nézek, csak remélem lesz belőle pénzem is. Amúgy az egy elég erős tévhit, hogy ezzel nem kell dolgozni, rengeteg utána járást és probléma megoldást igényel.
-
Remus389
nagyúr
válasz
fogtunder
üzenetére
Én nem adom el, jó áron vettem még 1 éve 73 ezerért az rx 470-est, de ez 8 gigás és jó hűtésű.
WOT-ozni naponta WOT-ozok szóval kell az ereje. Leduplázom a tankokat legalább. Egy kis stressz mentesítő nekem.
Bányászol? Hogy 6 VGA-d van? Különben az én fejemben is megfordult, mert az RX 470 a legjobb bányászkari, szóval hogy mikor nem vagyok otthon bányásszon, de letettem róla, azért a pár fillérért minek. Én egyébként a munkában hiszek, onnan kell pénzt szerezni
-
Remus389
nagyúr
válasz
fogtunder
üzenetére
Én részemről kihúzom az RX 470 8Gb-al idén, kicsit tunningolom amikor szükséges.
Szerencsére az én szemem nem nagyon veszi észre ha épp 50 vagy 40 fps-el megy, folyamatosnak érzékelem. Amúgy is főleg főleg WOT-ozok, még a Wolfenstein Collossus-t akarom kitolni, szóval elvagyok ezzel. Azok meg 60 fps-el mennek. Nem játszom már sokat, kezdek kinőni belőle.
Vega vagy Navi lesz a leváltó.
Nvidia nem lesz.Az alaplapombe meg mennek 6 magos Xeon procik (Gulftown), kb 8-15 ezerért már van ebay-en. Az majd kihajtja az eggyel erősebb videókártyát. Szóval CPU és GPU oldalon is tudok még fejleszteni szerencsére, pont most jönnek divatba a hatmagosok, fillérekért rakok bele.
DDR3 Ram is fillérekért van. Jó helyen vagyok gépügyben.Szerintem 1 év múlva már normalizálódni fog a helyzet VGA fronton.
-
fogtunder
nagyúr
-
válasz
Remus389
üzenetére
Az egész témához csak annyit, hogy akkor van igazi cumi, ha megveszünk egy használt kártyát most bőven garival és miner felárral, ami legyen mondjuk 110 egy 8 gigás rx-ért, és ez a kártya egy hónap után behal, gariztatni kell, de a kisker nem fogja cserélni, hanem visszafizeti a számlán szereplő árat, ami lehet, hogy csak 80.
És akkor ott állunk -30-cal a zsebben és kártya nélkül.Ez persze csak egy forgatókönyv, ami akár meg is eshet a jelenlegi helyzetben. És ez a kártya lehet akár miner, akár gamer is, teljesen mindegy.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Lacccca87
üzenetére
Tiszta szerencse, hogy te tudsz objektív lenni. Valóban, a VRM kapja, de megfelelő hűtés mellett a lapkák nem nagyon fognak meghalni, max az ólommentes BGA forrasztás szakad fel az alulméretezett ventiprofilok miatt, ezt pedig a hőingástól van. De itt jön újra képbe, amit mondtam, garis kártyát kell venni, meg lehetőleg nem túl öreget.
-
Remus389
nagyúr
válasz
Lacccca87
üzenetére
Az igazság valahol félúton van, énszerintem egy 1-1,5 éves bányászkarit nyugodtan meg lehet venni, ha van még rá 1,5-2 év gari.
Egy kis zsírspray a ventijébe, és mehet a buli.
Persze ha jóáron adja.
Reálisan lehet hogy lesznek ilyen Vega 56, Vega 64-esek az aprókban mondjuk jövő ilyenkor.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Magyarázzátok már meg még jobban, lassan már az lesz a vége hogy még jót is tesz a kártyának a bányászás.
Nem nem tesz jót neki ha 0-27 be 100%-on teker, még ha egyenletes a hőfok akkor sem.
Nem a GPU hőingadozása itt a gond hanem a folyamatos VRM terhelés, az hamarabb fogja megadni magát.
Arról meg ne is beszéljünk hogy játékosoknál napi 2-3 hőingás ha van amíg szünetelnek, egyébként meg az élettartama alatt 90%-ban 30-40 fok között mozog. Igénybevétel is átlagosan napi 2-3 óra a 24 el szemben.
-
S. Szabi
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
Nagyon nagyon régóta csak AMD procijaim voltak, Duron 800-tól kezdve, aztán pár éve volt egy időszak, beadtam a derekam és vettem intelt, i5-3570k, majd utána laptopra cseréltem az asztalit, mert, hogy nem játszok, abból is inteleset vettem, most megint asztali gépem van, AMD APU-t vettem, először AMD A12-9800, msot cseréltem Ryzen 5 2400G-re, mert hogy nem játszok, de kipróbálgattam mit tud, és megjött megint a kedvem.
De a lényeg, hogy 100% kizárt dolog, hogy nVidia kártyát vegyek
A Duron mellett nem emlékszem mi volt, később ATI 9800Pro asszem Athlon XP 2400+ mellett, aztán HD2600XT és HD3870 Athlon 64 3200+ mellett, aztán az i5 mellett HD7870...
Szóval VGA vonalaon maradok ATi/AMD-nél ez biztos 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem a Ház ami gondtalan..