Hirdetés
- Mobil flották
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tooolz
tag
válasz
Looserke
üzenetére
Teljes újratelepítés történt nem segített + eredeti win10 + eredeti játék ...bányász virus nem tudom hogyan közelit.... csak játékra használom...am 2 hónapos a kártya zsír új volt amint vettem..
Minden gyári értéken ketyeg a gpu tekintve csak aura sync lett piszkálva..
i3 8350k 4.5GHZ ami nem gyári jel viszont 12ora streszt megkapta hónapokkal ezelőtt eddig gondtalan volt nem tom befolyásolhat e .. ez a gond tegnap óta tart..előtte semmi..Alaplap Asus Tuf z370 plusköszönöm..

-
tooolz
tag
Szép napot Mkinek..
Sapphire Nitro+ Rx 580 8Gb Oc lenne 1 kis problémám ..Játék után asztali használat mellett is max 1411Mhz járatja a gpu-t ami természetesen melegszik-visszahűl-melegszik-visszahül de nem áll be 300mhz re ami a normális lenne asztali haszn mellett..eddig ennyi volt max 533 mhz... mind addig amig ki nem jelentkezem v újra nem indítok.GPU telj monitor szerint 0-6 százalék közt van a terhelés.. viszont max az órajel..mi lehet a gond..esetleg driver?köszönöm..
-
rovtiv3
aktív tag
Üdv!
Ismerős a probléma. Amikor még az XFX Rx480 Black kártyám volt, Far Cry4-ben ugyanezt a jelenséget tapasztaltam, leginkább a házakban amikor a fegyferszekrényben turkáltam, vagy simán csak a szekrény előtt álldogáltam (bocs, ezt nem tudom másképp körülírni). Ilyenkor a GPU 100%-on járt, és idővel a kártya hűtése visítani kezdett, a megadott fordulatszám-limitet is átlépve. Nem tudtam vele mit csinálni. -
lacus83
senior tag
Erre viszont akkor a jó öreg kísérletező módszer a megoldás.
Lépcsőzetesen kell adni neki a feszt és a
Mhz eket. Tesztelni és ahol még stabil ott a vége. Szérián belül nem olyan nagy a szórás.
GPU mehet plusz fesszel 1300 fölé, akár 1370 is. 1400 már ritka. Ramod 7000 es, lehet azon is húzni de nagyobb eredményt mindig a GPU húzása hoz. -
Danex
addikt
válasz
lacus83
üzenetére
A gyári megvan, a mit bírna el érdekelne. Bár ahogy utánanéztem a legbiztosabb az lenne, ha szétszedném és megnézném milyen mosfetek vannak, de garancia miatt nyilván nem opció.
Így inkább a mit bírna el, ami még nem plafon érdekelne, mert találtam 1-2 biosmodot, de ész nélkül nem raknám fel más bios-át ha túl messzire ment az értékekkel.
Kártyám amúgy GV-RX570GAMING-4GD
-
Danex
addikt
Overclocknál, mit gondoltok az 570-esnek mi a még "safe" limitje TDP, TCP, Max Power Limitnél biosban?
-
turistakolbi
aktív tag
Foggalmam nincs, hogy csináljátok ezeket a hőfokokat. 60cels fölött nem láttam a kártyám soha..... 3 ventis ASUS strixx.. 580 8gig
-
ron8
senior tag
Hy! Valaki jártas itt a Far Cry 4-ben? Adott egy Asus strix 480/8gb VGA, amit egy youtubos videó és egy kis itteni fórumozás alapján a következőképpen állítgattam: wattman
AC origins alatt semmi problémát nem tapasztaltam, viszont a Far Cry 4 rendszeresen meg-meg akad,talán valami baja lehet ezekkel a beállításokkal, csak nem értem, hogy ha az AC
-nak nincs ilyen baja, akkor ennek mi lehet a problémája? Ha az alapbeállításokon hagyom a wattmant, akkor semmi baja nincs a játéknak, viszont így a hőfok emelkedik nagyon-nagyon magasra (88...)... -
lugosi111
csendes tag
válasz
lugosi111
üzenetére
Persze rá pár percre megtaláltam a megoldást egy olasz fórumon. Hihetetlen, de az "unsupported hw" nem volt más, mint a monitor.
Ha nincs feltelepítve az illesztőprogramja (csak Általános nem PnP képernyő, vagy mi) nem működik. Láttatok már ilyet? Ezer éve nem telepítek monitor drivert, soha nem is volt szükség rá.
Grazie mille amici! -
lugosi111
csendes tag
Üdv! Tolja itt valaki a No Man's Sky-t RX 580-nal?
Mert én is csak szeretném...
Már minden, a neten fellelhető megoldással próbálkoztam, sikertelenül.
(SAPPHIRE Radeon RX 580 Pulse 4GB)
A töltő képernyőig eljutok, de egyszer csak kilép az asztalra vagy blackscreen, amin csak a RESET segít.
Viszont találtam egy érdekes report fájlt a játék könyvtárában SHADERERRORDUMP néven.
A tartalma:----------------------------------------
ERROR----------------------------------------
Fragment shader(s) failed to link.
Fragment link error: HW_UNSUPPORTED.
ERROR: Internal compile error, error code: E_SC_OUTOFMEMORY
Shader not supported by HWUi: A GTA5 azóta is gond nélkül fut. Köszönet még egyszer mindenkinek, aki segített.

-
falijja
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Újrapasztázással garinak gatya...?
-
Benhill
őstag
Sziasztok.
Azt akarom kérdezni, hogy alulfeszeléssel meg lehet ölni a kártyát?
MSI RX480 GamingXOtt tartok már hogy Wattman-ban, 7-es lépcsőn, 1150 volt az alapbeállítás, és most már 1013-ig levettem, folyamatosan tesztelgetem, de még mindig stabil.
Úgy tűnik hogy a korábbi színes képemre, mikor hibázott a VGA ez volt a megoldás.
Köszi!
-
BReal
addikt
válasz
Tubica
üzenetére
Szia! Én azt ajánlom, várj a vásárlással. Ha picit előbb írsz, Black Fridaykor voltak XFX RX 580 8GB-os modellek 90-95e Ft körül ha jól emlékszem, viszont 105-110e Ft-ért egyszerűen nem éri meg. De a 1070-ek is 140e-től kezdődnek.... Várj, ez a legjobb tanács, amit adni tudok.
Egyébként Boldog Új Évet a fórumlakóknak.

-
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni.
Mivel volt amd 380/480-as kártyám, ezért tudom, hogy a vörös fórumon mindig számíthattam segítségre.Még tavaly (2016
) lecseréltem a bányászat miatt az Rx 480-amat, egy gtx 780Ti-ra.
Van, egy freesync-es monitorom, és most szeretnék videó kártyát cserélni.MIT ajánlanátok ? Legszívesebben VEGA-t vennék, de nem fér bele a keretbe...
Rx 580, vagy 1070(ti)-on gondolkodok.
Processzorom egy 1600-as ryzen (@3,85ghz). Tudom, hogy nem ide kellene tennem a kérdésemet, de itt vannak tapasztalatok, és érdekelnének a vélemények.Felbontásom 2560x1080.
Játékok: GTA V / R6 / rocket league / Pubg / Bf1/ f1 201x, illetve minden újabb cím.Visszaesést nem szeretnék a jelenlegi kártyához (780Ti) viszont, ha csak 5-10fps-t nyernék, akkor keresek tovább.
Kérlek, majd írjatok
Üdv. Tubica

-
Laca333
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, az nem fogja megoldani a melegedést, mindenképpen érdemes újra pasztázni. Valószínűleg csak kiszáradt, vagy rosszul pasztázott.
-
Laca333
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Asus strix - ék oldalra fújnak, ahogy mondod a lamellák is arra állnak.
-
Laca333
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Azt nem tudom, hogy az oldallapra szerelt ventillátor a kártya alatt van-e. A kártya az oldalán fújja ki a meleget a gépházba, ha vele egy szintbe van az oldallapi venti, érdemes azt a meleget kifújatni vele.
-
távcsőves
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
+1 Fent/hátul pedig kifelé. 90 fok rengeteg. Ha tényleg nincs elszúrva gyárilag a hűtő pasztázása, akkor bent reked a meleg levegő. Vagy rosszul méri a hőfokot.
-
Satan_Claus
őstag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Mindegy, úgy néz ki, lemaradtam mindről vagy benéztem valamit

-
-
BReal
addikt
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Az RX470 lassabb a 480-nál, még ha OC-zod is, ezt tartsd szem előtt. Vannak játékok, amik maximum beállításhoz igénylik a 4GB-nál több VRAM-ot, érdemes megnézni, mely játékok ezek és ezekkel játszol-e. Persze az, hogy a közeljövőben jelentősen nő-e a 4GB-nál többet igénylő játékok száma, az kérdés. De ha megnézed, hogy a gyönyörű Destiny 2 vagy AC Origins FHD-n 3 GB alatt kajál, elgondolkodtató, hogy egyébként jól kinéző, de ezekhez a játékokhoz képest köszönőviszonyban sem lévő játékoknak miért kell 2-3-szor nagyobb VRAM mennyiség.
Emlékeim szerint az ASUS RX470 vissza van fogva teljesítményben a többi 470-hez képest (ezt majd megerősítik vagy cáfolják), a második soros XFX RX 470 kódja szerintem nem stimmel, mert az Sapphiret sejtet. Ha ebből a felsorolásból kéne választani, akkor vagy Sapphire RX480 217 EUR-ért vagy MSI RX 470 8GB 226 EUR-ért.
-
Satan_Claus
őstag
ebay.de-n a Saturn elkezdte kiszórni a 470-es és 480-as kártyákat 200-220 Euro körüli áron, melyiket érdemesebb venni fullHD-ra 470 8GB vagy 480 4GB?
SAPPHIRE Radeon RX 480 Nitro+ 4GB OC 217,-
XFX RX 470 RS OC 4 GB (11233-01-20G) 4 GB 216,-
MSI Radeon RX 470 Gaming X 8GB (V341-001R) 226,-
XFX Radeon RX 470 RS Black Edition 4GB (RX-470P4LDB6) 202,-
XFX Radeon RX 470 Black Edition 4GB (RX-470P4SFD5) 5 GB 199,- (ezmiez?)
ASUS Radeon RX 470 ROG Strix OC 8GB Gaming (90YV09J3-M0NA00) 217,-
ASUS Radeon RX 470 ROG Strix OC 4GB Gaming (90YV09J2-M0NA00) 195,- -
lugosi111
csendes tag
Na, megjöttem!
GTA5:
Szóval , a 17.7.1 driverrel elsőre úgy tűnt a helyzet rosszabb, mint valaha. Még az ESC-re előugró menü sem akart betöltődni, csak forgott a kis karika, a játék meg jó ha öt percig stabil maradt.
Aztán két dolgot tettem:
- Kikapcsoltam az FXAA-t - így csúnya lett, de miután "MLAA be" szép is volt, meg fagyott is.
- Végső elkeseredésemben újraindítottam a gépet (ez mint tudjuk ősi informatikai trükk), ezután a játék ment mint a kis angyal. Úgy 1.5-2 órát bolyongtam a városban minden gond nélkül. El ne kiabáljam...
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!UI: NMS-re még nem volt időm.
-
Benhill
őstag
Sziasztok.
RX480-am elkezdte csinálni, mindenféle előjel nélkül, hogy megfagy a kép.
Hol kék, hol lila, hol zöld, hol csíkos, hol fehér lesz win induláskor a kép, de van mikor nem kapcsol be a monitor, sőt van mikor bejön és nincs semmi baj. Kb fél éve van meg vga. Nem tuningoltam. Másik HDMI-t és másik monitort is próbáltam. Ugyanaz.Csökkentett módban egyáltalán nincs baj.
Találkozott valaki ilyennel?Driver problémára gyanakszom, viszont kb fél éve feltettem egyet, azóta az van fent. Pontosabban volt, mert most feltettem a legujabbat.
-
BReal
addikt
válasz
távcsőves
üzenetére
Én pár napja raktam fel a Win10-et, alt+tab-olásnál kicsit bekékülnek bizonyos színek az előző lapon a váltás pillanatában... Kíváncsi voltam, milyen most a Win10 az új nagy frissítéssel, nem tudom amiatt csinálja-e (win10 csak az IGP-s laptopomon volt eddig), nem gátol semmiben (amikor visszaváltok a lapra, tökéletesen állapotban van), de kurvára idegesítő. Holnap veszem át a villámáras 1050 Ti-t, kíváncsi vagyok ott lesz-e ilyen, ha igen, megy vissza a Win7...
-
távcsőves
senior tag
-
BReal
addikt
válasz
lugosi111
üzenetére
A driverek telepítésekor van egy aranyszabály, mindkét oldalon. Ha jól működik egy adott driver, NE CSERÉLD egy újra csak akkor, ha már olvastál róla több véleményt. Az RX szériában pl. kb. a 2016 decemberi Crimson driverig volt jelentősebb plusz, addig a kezdeti driverekhez képest (mármint ami az RX-ek megjelenésekor elérhető volt) kb. 10%-ot gyorsult az RX480 (és gondolom a 470 is).
-
BReal
addikt
válasz
lugosi111
üzenetére
Parancsolj:
"GTA 5 crashing after AMD driver update !
Yesterday GTA 5 worked just fine for me , but today when i want to play it i get to the "loading story mode" screen but then it crashes .I have few car mods installed but they are really popular so i think that should not be causing these crashes.I also updated my AMD driver to version 17.9.1 .I really like GTA so can you please hep me. Thanks in advance."
September 10, 2017 12:55PMTehát próbáld meg a 2017. szeptember előtti legutolsó WHQL driverrel.
-
-
távcsőves
senior tag
válasz
lugosi111
üzenetére
Semmi mással nincs probléma? (Ha nem virágbolti a GTA5, akkor nem tudom, a No Man's Sky-ról csak olvastam, hogy elégé PUBG optimalizációs lett, a játékmenet más dolog, ne keverjük ide.) valami nem stabil a gépedben. Nem tudom. Windows sem szemetes? Csak találgatok.
Ahogy Breal mondja, elég népszerű játék a GTA5, lenne itt forgalom rendesen egy általános driver hibával.
-
BReal
addikt
-
lugosi111
csendes tag
válasz
távcsőves
üzenetére
"Mindig lesz valami, ami most esetleg jobb áron van, mint amikor te vásároltál." - ezt véshetnénk a sírkövemre.

Egy jó ideje AMD kártyáim voltak (6850/7850/270X/380/580), a z RX480 megjelenése óta tervbe volt véve a csere, csak hát ugye a bányászat keresztülhúzta a számításaimat. A mai árakat elnézve ez nem mostanában valósult volna meg. 100k+ nekem bőven a lélektani határ fölött van, mármint hogy annyit én nem adnék egy kártyáért. Erre jött ez a SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX 580 4GD5 86k-ért ,és hát ugye "pillanatnyilag jó ötletnek tűnt". Még annak ellenére is, hogy csak 4GB vrammal rendelkezik és a memória órajel kissé meg lett nyirbálva.
A GTX 1060 6GB csak úgy jött a képbe, hogy rá két napra a FB adta be reklámként szintén 86k-ért. Az hogy jobb lett volna, csak az azóta történtek fényében merült fel bennem. Persze ha Zöld oldalon sem zöldebb a fű, akkor mindegy hol sz... az ember.
A mizéria
Mizéria 1:
GTA5 crash - hibaüzenettel kilép. Nem létező memóriaterületre történt címzés, meg ööö... (Tanár úr kérem, én készültem!)Mizéria 2:
No Man's Sky - Na ez az a játék, amit bő egy évvel a megjelenése után vettem meg, gondoltam addigra kiforrta magát, legfeljebb visszatérítést kérek.
AHA! Kapásból több mint 2 óra "játékidő" telt el mire egyáltalán játszani tudtam vele. Ügyes...
Kipróbáltam minden, fórumokon talált megoldást, végül a driver teljes eltávolítása (AMD Clean Uninstall Utility), legújabb driver telepítése megoldotta.A játék mindenért kárpótolt! Nagyon bejött - nem ragoznám. (64 óra játékidő - nálam ez nem kevés.)
Eltelt pár hónap hogy nem játszottam vele, de jött a hír a sok újításról - nosza, kalandra fel!
AHA! Most az van, hogy elindul - bejön a főmenü - játékmód kiválaszt - elindul az "utazás a végtelenbe" (töltőképernyő) aztán vagy black screen (csak a RESET segít) vagy kilép az Asztalra mindenféle üzenet nélkül.
A régi trükköket próbáltam, de nem hoztak eredményt.
Kb. ennyi. -
BReal
addikt
válasz
lugosi111
üzenetére
GTA5-ben és NMS-ban (vagy akár Project Cars, stb.) is jóval gyorsabb az amúgy hasonló sebességű NV kártya, mint az AMD. Más játékokban (Vulkan játékok, Battlefront 2, Resident Evil 7, Evil Within 2) meg a kb. azonos teljesítményű AMD előzi sokkal az NV megfelelőjét. Vagy milyen szenvedésre gondolsz?
-
Kecuhun
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm a segítséget! Tudnál nekem ajánlani HDMI kábelt ami jó lenne hozzá? 5 m-es kellene legalább. Lehetőleg ne legyen túl drága.
Egyébként ilyet vettem: [link] -
BReal
addikt
És természetesen BÚÉK mindenkinek.

-
BReal
addikt
Hátha érdekel valakit:
XFX HFS100 piros ventik féláron 3200 Ft-ért Iponnál, XFX GTR és RS RX 480 és 470-ekhez (580-570-hez nem tudom jó-e). -
távcsőves
senior tag
válasz
lugosi111
üzenetére
Akkor igazából te azt akartad megvenni. Nekem ebből az jön át. Ha pedig nem, miért foglalkozol az árakkal? Mindig lesz valami, ami most esetleg jobb áron van, mint amikor te vásároltál.
Játékokkal mi a baj? Nem játszom egyikkel sem, nem ismerem ezeket. De gta5 rengeteg radeonosnak is van, müködik nekik gondolom.
-
lugosi111
csendes tag
válasz
távcsőves
üzenetére
Isten látja lelkemet, nem provokációnak szántam e csupán költői kérdést!
Épp csak magam is szenvedek egy SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX 580 4GD5 -vel.
Illetve tudjisten, hogy a kártya, a win10, a driver, esetleg a két játék a ludas (GTA5, No Man's Sky)?
A kártyát karácsony előtt vettem úgy, hogy rá két napra egy GTX 1060 6GB lehetett volna azonos áron.
Na így vetődött fel a kérdés, dehogyis akartam én provokálni! -
Kecuhun
senior tag
Ahhoz, hogy egy hdr-es, 4k-s filmet lejátszak a tévén be kell valamit külön állítani? Nem akar összejönni a dolog. Pár másodperc után elkezd villogni a kép a tévén és "elveszti" a jelet. RX570 vga-m van és 1.4-es hdmi kábellal van összekötve a pc-m a tévével. Hdmi deep color engélyezve van az LG tv hdmi bemenetén.

-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Metacska
üzenetére
én mondhatni a megjelenése óta játszok amikor még javában early access volt, venti problémám sose volt, de kezdetekben ennyi crash sem. Lehet config függő, de szerintem inkább csillag állás függő a dolog.
Nincs egy gyenge gépem, szerintem, más játék pedig vígan fut maxon. pubg egy baromi optimalizálatlan játék még mindig, hiába az 1.0, és még egy jó ideig az is lesz véleményem szerint Egy configot nem a pubg-hez mérten kell megítélni-értékelni, ennyi az egész szerintem. 
de hogy ne legyen teljesen off, lassan egy éve lesz meg az xfx gtr, és kopp-kopp, nagyon meg vagyok elégedve vele, mióta nálam semmi probléma vele, jó választás volt.

-
lacus83
senior tag
válasz
lugosi111
üzenetére
Ott sincs mindig minden rendben.
Jelenlegi állapotokat tekintve eget verő különbségek nincsenek a kártyák között.
Bármelyik szériában vannak típusok között hibás vagy nem tökéletes példányok.
Van amelyik jobban sikerült van amelyik kevésbé.
Azt ne felejtsük el hogy gyártósoron készült termékekről beszélünk. -
távcsőves
senior tag
válasz
lugosi111
üzenetére
Eleve provokatív a kérdés, de legyen...
Nem, nincs minden mindig minden usernél. Itt egy Red Devil küzdelme zajlik. RX4XX-ek közt nem volt jó. RX5XX-ek közt én nem is néztem teszteket rá, de mások igen, állítólag ez már jó. (ÉS ezzel párhuzamosan, az RX4XX-ek közt TOP Gaming meg nem. A Gaming nem változott. Én érzek itt zavart az erőben egyedül?) Akkor ebből én azt vonnom le, ez a konkrét példány abban gépben nem jó. (Nem pedig a Polaris GPU nem jó.) Na most ezek után menjél szépen az 1060 fórumba, és nézelődjél. Adok kereső szavakat is kezdéshez: zörög, hangos, cicereg. Remélem ott azért az jön át, az NV tök jó, csak xx gyártó egy adott tipusa szar. És nem fogsz már általánosítani. BÚÉK!
Ui: PUBG-t se felejtsd ki a kereső szavak közül, és ámulj, mi minden gépen képes akadni és fagyogatni.
-
lugosi111
csendes tag
Azon tűnődöm, hogy ha egy Nvidia topikot olvasgatnék, ugyanilyen (vagy hasonló) problémákat találnék vagy ott minden rendben van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- LEGO klub
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Ubuntu Linux
- Íme az új Android Auto!
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

-nak nincs ilyen baja, akkor ennek mi lehet a problémája? Ha az alapbeállításokon hagyom a wattmant, akkor semmi baja nincs a játéknak, viszont így a hőfok emelkedik nagyon-nagyon magasra (88...)...
Ha nincs feltelepítve az illesztőprogramja (csak Általános nem PnP képernyő, vagy mi) nem működik. Láttatok már ilyet? Ezer éve nem telepítek monitor drivert, soha nem is volt szükség rá.

) lecseréltem a bányászat miatt az Rx 480-amat, egy gtx 780Ti-ra.