- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy 8GB-vel szerelt RX580-at venni. Melyik gyártóé minősül best buy-nak? Figyelembe véve azt a tényt, hogy jól hűtsön és halk legyen. Az MSI Gaming X ebből a szempontból pl. szimpatikus, mert terhelés nélkül passzív hűtése van.
Kérnék szépen szakmai tippeket.
Köszi,
Üdv,
Meta -
Looserke
őstag
válasz
ggbuffon1897 #24197 üzenetére
Giga Aorus XTR, Sapphire Nitro+
-
ggbuffon1897
őstag
Sziasztok,
az 580-as szériából most melyek az ajánlott hűtésűek (fő szempont h csendes legyen) ?
Asus-t igazából kizárnám, mert az ára nem túl szimpatikus
Előre is köszi
-
slecht
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek az MSI Gaming App-nak látom bármi előnyét, ha mindig csak alapbeállításon van? Tehát Gaming Mode-ra van belőve, vagy teljesen feleslegesen van a gépen. Nem akarom húzni az RX470-et csak azért szedtem le a programot mert az MSI oldalon láttam. Jelent bármi előnyt így használni?
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Pár láma kérdés!
A Pc-be szánt Radeon 570 milyen viszonyban van az 5k iMac-be épített verzióval? És ez az iMac-ba épített verzió hogyan viszonyul egy asztali R9 280x-hez? Egy összehasonlítást találtam a neten, ott nem sok eltérés volt teljesítményben a két kártya között. Ez valóban így lenne? -
Zsöti90
tag
1080p 60 hz igen, de most amd driverbe sikerült 70 hz-re állítani a monitort, mert a monitorhoz adott programon belül azt írta, hogy 75 hz a maximális képfrissítés, ezért gyorsan ki is próbáltam egyedi beállítás készítésnél és megy tükörsimán. Az lenne a kérdésem, hogy próbáljam meg a 75-öt is? Meg ez nem csökkenti a monitor élettartamát, bár úgy olvastam ha bírja akkor nem.
Horizontal range---30--83KHz
Vertical range---50--76Hzkonkrétan így írja, bár nem tudom ez azt jelenti-e
-
TIT
veterán
válasz
Tarill #24182 üzenetére
Van drivere a moncsinak+softvere is,a ccc helyett crimsonnak hívják,abba írja a displaynél és a moncsiba is be kell kapcsolni.A driverbe bekapcsol utána magától pl.drivercserénél.
Én már a 3.kábelt fogyasztom a villogás miatt,nem volt difi a dell és a valami német márka volt,most meg delock van aranyozott és a 4K miatt 1.2 legyen ha kell.
3000 főlé nem érdemes menni és ne legyen hosszabb 2 m-nél. -
Tarill
őstag
Dp port kábelek között van különbség? Milyet érdemes venni?
-
Csupingo
veterán
Ezt nem tudtam. Az amd oldalán van táblázat, ahol meg lehet nézni, hogy melyik tudja dp-n és hdmi-n is.
Az a táblázat szerint csak dp-n.
-
TIT
veterán
válasz
Csupingo #24180 üzenetére
Igen,de ha van dp port rajta akkor csak azon tudja.
Lg-t is megkérdeztem mert nekem is lg 29UM68 van és pár hónapja lett csak jó,előtte állandóan vibrált böngészésnél és kiírta,hogy nem tudja beállítani a legnagyobb felbontást és képernyő frissítést mert csatlakozási hiba van. -
Tarill
őstag
Hasonló lesz a felállás nálam is rx580 freesynces lg monitorral, csak hdmi kábelem van (2560x1080 75hz) akkor vegyek egy display port kábelt?
-
TIT
veterán
Főleg ha freesynces.
-
Zsöti90
tag
Sziasztok!
Van egy rx 480 as videókártyám amin van display port és hdmi is. Vettem egy monitort azon is van mindkettő melyikkel lenne jobb a kettöt összekötni hdmi-vel vagy displayportal? Vagy tök mind1 nem lesz különbség?
-
Yany
addikt
Új driver. Azta, a known issues-t végigolvasva már az sem érdekel, ha minden program 300%-ot gyorsul.
-
Valdez
őstag
válasz
rantotthusi #24162 üzenetére
Akkor a 2250 ramot szerintem bírni fogja (van is rá profil a biosban).
-
Lacccca87
addikt
válasz
Don.Corleone #24164 üzenetére
Alacsonyabb feszültséggel nem tehetsz benne kárt. Ha bírja stabilan akkor használd úgy
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Lacccca87 #24163 üzenetére
Nekem kisebb asic jutott, de lekopogom semmi gondom a kártyával immár 8 hónapja, jó választás volt.
Gyári beállításon 1,25-1,27V-t kap, én alufeszeltem a kezdetekben és így 1,16-18 lett az érték terhelés alatt és ezt szépen tudja is. Viszont a gyári és az állított eléggé eltérő, ezért is érdekelne hogy az élettartam végett mi számít elfogadhatónak alacsony asic-nál. -
Lacccca87
addikt
válasz
Don.Corleone #24161 üzenetére
Az alacsonyabb érték a rosszabb. Minél kisebb az ASIC annál valószínűbb hogy azonos frekvencia mellett több v kell neki. A magas ASIC kártyáknál több esélyed van hogy alulfeszeld, de ez sem garancia rá.
-
Don.Corleone
aktív tag
Volt pár hozzászólással feljebb szó az asic-ról. Egy hasonló ~70%-os értékű kártyánál ami ugye alacsonyabbnak számít, ergo jobban bírja a feszt, átlagosan mennyi ez az érték? 1,2V vagy az alatt mindenképpen? Mi számít már túl magasnak? Érdekelne mert isten igazából nem nagyon találtam ehhez leírást a 480-as tekintetében.
-
Valdez
őstag
válasz
rantotthusi #24157 üzenetére
Tudsz róla dobni egy gpu-z képet? Csak kiváncsi vagyok milyen memória van rajta, de szinte 100% hogy hynix.
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
Van valakinek ilyen RX 580 kártyája? Ha igen mi a véleménye róla?
[XFX Radeon RX 580 GTS Black Edition 8GB]
A másik kérdésem, hogy az XFX engedi a VGA hűtők cseréjét garancia vesztés nélkül? A mostani VGA-mon van egy ilyen hűtő és valószínű, hogy jobb minden gyári megoldásnál:
[Arctic Accelero Xtreme IV]Köszi!
-
távcsőves
senior tag
Elöször is, én nem emelek feszt egyetlen vga-n sem tartósan. Ezen is minimálisat emeltem egyszer, és megálapitottam, felesleges, 1380mhz után kazán lesz. Te hogy is használod?
Másodszor, Bitfenix Shinobi a házam, ami ma már öregecske, semi trendi (csillámpóni extra) nincs benne, egy dolgot kivéve. Léghűtésre tervezték. (Még kapható újonnan aki emberi áron akkar ATX házat.) Nemhogy egy vacak polaris-t kiröhög, de egy gtx480 is kényelmesen érzi magát benne. A ventilátorok is számítanak, és bár budget kategoria mind, de nem kinézetre/találomra vettem őket. Ez lehet a különbség oka szerintem. És nem a doboz, nem a paszta és végkép nem a csavar. Itt kiszáltam a témából.
-
rantotthusi
tag
válasz
Looserke #24111 üzenetére
Na szia sziasztok! megjött a rx580 special edition ahogy igértem irok róla véleményt! nos hát nagyon baszooo
erős vga az biztos!!! Nekem egy Fx 6300 van 4,4 ghzen 16 gb ddr3 1600 mhz es ram és ez a vga de (két játékkal probáltam eddig az r9 280x toxic után) nagyon durván jo a 2016 os Need for Speed a régin nem ment csak high on ott is volt hogy lassult, most ultrán meg se rezzen! a rise of the tomb raider volt a másik game az is a régin megkötésekkel ment most ezen az újon fullon meg se kottyan neki és nem viccelek a procim ez és birja gyönyörű a játék! az nfs nél 68 fok volt a max kb 30percet toltam viszont a tomb raidernél 78 fok ez zavar de lehet a wattman baszkodik de már kaptam infot hogy ne használjam! a gép olyan 45-50 fokig nem használja a ventiket teljesen csöndes utánna kapcsolba de negem nem zavar van hangja de nem az a nagyon zavaró a fülesen nem jön át az 5.1 meg elnyomja
de nem vészes tényleg!
majd tesztelek még játékokat is és irok mindenesetre nagyon igaz az hogy ha a proci nem is acélos de van egy jo vga akkor az odaver rendesen!
Mindenkinek ajánlom a kártyát!!!
-
Lacccca87
addikt
Most hogy már megmelegedett nálam is a kártya elkezdtem én is állítgatni
Első lépésben feszültség csökkentés 15mv-al ( van olyan state ahol csak 10mv csökkentettem), GPU órajelet 1300-ra 1288-ról, memóriához még nem nyúltam, power limit + 10%.
Eddig hiba nem volt, és mivel sokáig tervezem hogy megmarad így szép lassan fogom kitesztelgetni mert nem sietek71%-os ASIC, gondolom 1350Mhz GPU-nál még reális lehet, és a memórián is 2200MHZ?
XFX RX480 RS 8GB.Hangja az megjön egyébként szépen, de fülessel játszom szóval nem zavar. Azt viszont észrevettem hogy ha hosszabban játszok vagy terhelve van akkor után sokkal lassabban áll le a ventillátor pedig a GPU már rég 26fokon tanyázik a venti meg még mindig 50% -on pörög. Ezzel lehet kezdeni valamit?
-
R3laX
addikt
válasz
távcsőves #24151 üzenetére
Aha, nem vágom, akkor biztos az Asic. Túl jó volt az előző kártyám
. Miért off-ban írsz, mikor egy 480-ról van szó? Lehet a Phanteks P400 tempered glass ház nem annyira szellős, mint a régi rozsdás oldalbefúvásos CM690-em(rev1), de akkor is számított a hűtő meghúzása, na mind1. Vszeg még a hőség is rátett 29 fokban. Sztem neked sem annyi lett volna abban az időben furmarkkal.
-
távcsőves
senior tag
A kártya ki volt hajtva. És a pasztázás is rendben volt. Ezt tartom, az a 80% venti fordulat amit írtál, hihetetlen nekem. Intelburntest és furmark kombóval értem el egyszer 60%-ot. Majd egy óra után.
Szerk:ekkor jöttem rá, felesleges 6db müködő venti a gépbe, elég 4 is.
-
R3laX
addikt
válasz
távcsőves #24149 üzenetére
Igen egyébként. Sztem a gyári kenés lehet a ludas inkább. Előző gamingx-em alapon sose ment fel 50% fölé inkább 40-45. Nagyon királyul tette a dolgát, még 1400-ra húzva se ment 55% fölé. Manuálisan mindig 70 fok 50%-ra volt belőve a ventivezérlés. Sztem csak kenés minőség. Tesómnak is ugyanez a fajta msi simán felmegy 80% körüli fordulatra. Egyik steames ismerősömnek is kicsit húzva 1375 80%-on tekert, pedig volt a házakban min 2, de inkább 3 házhűtő. Ez tipikus Msi probléma. Nagyon fasza hűtőjük van, de el tudják baszni a pasztázást. Sztem neked is lement volna egy 50÷-ra simán, ha egy picit meghúzod. Mondjuk itt már az is számít mennyire tekeri meg a proci.
-
zovifapp111
senior tag
válasz
turistakolbi #24147 üzenetére
Nem véletlenül "feláras"
Nagyon jók a strix-ek.
-
korcsi
veterán
válasz
turistakolbi #24143 üzenetére
Vrm hőmérséklet?
-
Tarill
őstag
Üdv! Powercolor 580-a mennyire vállalható? Az a 3 ventis red devil kiadás
-
turistakolbi
aktív tag
Aki rx580 akat nézegeti, és fél a hőfokoktól. Az Strixx hűtőset vegyen... Azt hittem sapphire az isten AMD nél. (lehet OC nál igen)
https://go.twitch.tv/videos/200667050
99% gpu usage mellett 54% venti (2100rpm) 60 cels fölé nem megy.
Ott a videó, bárhova tekersz hűvös. 1400/2050 autó feszen. +50% powerral -
R3laX
addikt
válasz
távcsőves #24130 üzenetére
Egyébként az elmúlt évek tapasztalataiból látva, úgy veszem észre MSIék hajlamosak a rossz pasztázásra. Az MSI R9 280/X széria volt még ilyen. A hűtő minősége kiváló, de a paszta van hogy kiszárad, vagy alapból rossz a kenése. Lehet itt is a hiányosabb paszta okozta ezt, mivel ráhúztam újra jobban érintkezik. Ilyen nagy különbségnek nem szabadna lenni két ugyanolyan MSI RX 480 között.
szerk.: De persze a hűtő elmozdulás is lehetséges ok, nem egy könnyű kártya. Nehezebb mint az XFX Black-kem volt, pedig rövidebb, emellett szélesebb
.
-
Valdez
őstag
válasz
zovifapp111 #24138 üzenetére
Mi számít melegnek? Az enyém 80 fokig hagyja felmenni ahogy látom (1440/2250). Akkor is csak ilyen 32%-on pörögnek a ventik. Igaz, csak a witcher 3 megy most, lehet más cuccnál másképp alakulna.
-
Valdez
őstag
Én wattmanhoz bottal se nyúlok, eddig mindig hülyeséget csinált ha aktiváltam.
-
korcsi
veterán
válasz
zovifapp111 #24134 üzenetére
Asus strix 580 T8G 1411MHz 1,15V alapfeszültség amit a driver hajlamos még 50mV-al megemelni ha olyanja van, ezért wattman nálam nincs engedélyezve (nem fogadtam el a feltételeket) így soha nem piszkálja.
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok.
Feszültséget mennyire tudtátok visszavenni (kb.), hogy még stabil maradjon, 580-as esetében? -
Looserke
őstag
válasz
rantotthusi #24131 üzenetére
honnan rendelted egyébként?
-
R3laX
addikt
válasz
távcsőves #24130 üzenetére
Érdekes, de segített. A doboz sarkán egy minimális megnyomódás látszódott. Lehet össze-vissza hajigálták a postán. Én ezért szoktam még1 dobozba betenni, újságpapírral, vagy vmivel kitömni, akkor nem a doboz felületét kell összeragacsolni feladáskor, és nagyobb biztonságban van a parasz szállítóktól. Lehet elmozdult a hűtő. Adatlapon lévő házam van, vagy 6 ventivel
. Na mind1, a lényeg h nincs baja.
-
rantotthusi
tag
Köszi srácok!😊 amint megjön irok róla véleményt hogy segitsek másoknak esetleg a választásban!😊
-
R3laX
addikt
válasz
távcsőves #24128 üzenetére
Tökéletesen üzemel egyébként.
Kicsit meg is húztam a négyből 3 csavarját a hűtőnek(ugye azt nem, amin a gari címke van), mert jó 6-7-8 fokkal melegebb volt és süvített 80%-os ventivel, mint az előző kártyám. 69 fok helyett kb 75-76-ra is felment, ugyanannyi fesszel. Még nyáron történt az incidens, ugye amikor vettem tőled, utána rögtön visszament kevésbé terhelt állapotban 68-69, terheltebb állapotban 71-72 fokra 35-45-50%-os venti fordulattal.
Aha, bios modding. Nézegettem én is az 580 Sapphire N+-okat még mindig, most egész kis bukással be lehetne szerválni, akkor otthon érezhetné magát a fehér Asrock X370 Killer lapban. Asrock+Sapphire Boost-tal alaplap biosból, mert ugye Sapphire-rel lenne ilyen lehetőség az Asrock biosában. Sajna Asrock+Msi összefogás még nincs. -
távcsőves
senior tag
De már nem lesz az enyém, az is biztos.
Viszont a következő vga-m is samsung ramos lesz, ez a kicsike ami most van, szintén az. Némi bányászatból kölcsön vett időzítés ezen is nagyon klassz memoria tuningot hozott. De csak samsung ramhoz találtam ilyen one click patch megoldást, a többihez, marad a copy paste alacsonyabb órajelhez való időzítés másolás. Kevésbé maximalista megoldás.
-
R3laX
addikt
Asszem AMDék kezdik összeszedni magukat driver fronton. Eddig 15200 körül adott Graphics-ra a Fire Strike 1400/2250-en, most 15900? heheh CPU Workload Graphics és Tess ON alapbeállítás.[link] Lehet itt az ideje egy 1480/2350-nek
6 fokos hidegben.
-
NoiZz
tag
hi
van egy aorus xtr 580am 17.9.3 driverrel
a problémám hogy a ventik nem pörögnek, win indításnál megy felpörög egy pillanatra maxra és leáll, jelenleg 40fokos és 0 rpm, normális így és csak a magasabb hőmérsékletre vár? -
NLZ
tag
Melyik RX 580 ajánlott?
Legfontosabb, hogy csöndes legyen, és persze megbízható.MSI Gaming milyen az 580as szériában? Azt olvastam, hogy az 580as szériában nem lett olyan jó.
Sapphire Nitro+ a legjobb akkor?
Vagy valami harmadik befutó?És 8GB gondolom ajánlott a 4GB helyett, nem akkora felár az.
-
zovifapp111
senior tag
válasz
rantotthusi #24110 üzenetére
Grat! Jó választás! Erős, szép kártya
-
Remus389
veterán
Hogy fut az új Wolfenstein játék? Valaki próbálta?
-
Valdez
őstag
válasz
Ilyen van nekem is, nagyon jó kártya, csak ajánlani tudom
-
Looserke
őstag
válasz
én is ezen filózom, vagy hogy várjak-e a vega11-re, majd számolj be róla kérlek, hogyan muzsikál a kártya, hőmérsékletek, zaj stb...
-
rantotthusi
tag
Na Sziasztok!
Én ezt választottam várom a futárt!
SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 580 8GB SPECIAL EDITION
egy Sapphire R9 280x Toxic-ot váltok vele! -
Lacccca87
addikt
És újra itt
XFX RX 480 8GB RS
Rendben teszi a dolgát.
-
-
Mika1227
őstag
Egy 1060-as kártyát teljesítmény szempontjából érdemes lenne cserélni egy RX 580-ra? A 4 GB-os változat jó vétel?
-
sirdenis
tag
Nem játékfuggő. Inkább leképező függő, de dx9-dx11-ig tuti jó minden játékon. Vulkan , dx12, mantle dolgok már nem biztos.
-
MasterMark
titán
válasz
zovifapp111 #24100 üzenetére
Egyetértek. Kb. a legjobb feature az utóbbi időből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- Epson nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- GTA V
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest