- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
-
-
Lmh
őstag
válasz
AxBattler #1136 üzenetére
Peace, Love, Lóvé, éljenek az RX460 tulajok!
btw garancialevelet is kapok állítólag. Bár azt sem tudom mire jó, ér-e valamit... feneket törölni mindenképp.
Óvatosságom mellett a Jóhiszeműség a legjellemzőbb tulajdonságom és lekopogom nem sokat csalódtam az itteni közösségben.Legközelebb akkor jelentkezem, ha beszámolok, hogy hány fps-sel megy a Super Mario!
-
Lmh
őstag
válasz
AxBattler #1133 üzenetére
Nem néztem utána, nem tudom mi az és azt sem tudom, hogy milyen garis, ez a helyzet. Semmit nem tudok és semmihez nem értek.
Azt sem tudom hol oktattam másokat, de mélységes elnézést kérek ha így volt.szerk MK VII-nek: 600 körüli pozitív 0 negatívostól vettem. Sok hsz-t is olvastam a vásárlóitól és nem volt gond. Rákérdeztem és Ő intézi a garit, ha gáz van, mintha kisker lenne. Sosem volt gondom hasonló HA-s arcokkal, remélem most sem lesz. Ha mégis akkor tanulópénz volt.
Köszönöm a jókívánságokat -
MK VII
veterán
válasz
AxBattler #874 üzenetére
+ nincsen 14 napos elállás, ha valamiért egyáltalán nem válik be a kártya..
Ergo szerintem apróról pár ezressel olcsóbban semmi értelme VGA-t vagy bármit venni féláfásan meg ki tudja, hogy hogy. Ráadásul nem is adják sokkal olcsóbban.. Amennyivel drágább a boltban annyival jobban meg is éri, hogy boltban vegye az ember.. -
-
csabili74
aktív tag
-
MK VII
veterán
válasz
AxBattler #611 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy parázok...
Még írtam is viccesen egy régebbi hozzászólásomban, hogy ez az új AMD fjúcsör'.
Csak annyit próbálok jelezni a hitetlenek felé illetve azok felé akik nem a kártyának tudják be a csíkokat, hogy ezek a csíkok amik bizonyos lejátszókon illetve kikapcsolásnál megjelennek, a kártya miatt vannak és nem a lejátszó miatt.. -
MK VII
veterán
válasz
AxBattler #561 üzenetére
A legfőbb gondom az, hogy nem jövök rá miért korlátozza be a netem. win10 topikban sem tudnak tanácsot adni..
120 mega UPC nettel 1 megával tudok tölteni.Minden driver rendben van és mégis korlátoz valamiért.
8.1-ről tértem át win10-re, hátha a VGA-ból majd többet lehet kihozni, de eddig nem, hogy nyertem volna a váltással ,de inkább vesztettem.
Sok szabadidőm nincs, de szerencsére akkor megyek dolgozni amikor akarok szóval el tudom húzni. -
LK
addikt
válasz
AxBattler #501 üzenetére
Mit is szoktál írni? Olvass,én is azt teszem.Már 2x linkeltem a tesztet
Alacsonyabb órajelek? Hol? 8 MHz a különbség a két kártya között,és majd 8 fokkal hűvösebb. Az XFX kártyán szemmel láthatólag nagyobb és jobb a hűtés,mégis sokkal melegebb volt mint a Giga.
Egyébként meg félreértetek. Nem érdekel hogy ki milyen kártyát vesz,de már sokadszor hallom XFX tulajoktól,hogy vegyél XFX-et,a Giga nem ajánlott,de SENKI nem tudja ezt alátámasztani. -
-
pureez
csendes tag
-
Anubis_9
addikt
válasz
AxBattler #397 üzenetére
A ventis topicban kinéztem egy ajánlott 120 mm-es Be Quiet! Pure Wings 2 ventit. Állítólag ár/értékben nagyon jók! Ebből rendelek most hármat. A mostaniak 9 évesek már.
-
Anubis_9
addikt
válasz
AxBattler #384 üzenetére
Előtte IGP-t használtam, ami a 4K-t csak 30 Hz mellett tudta csak. Így használtam a gépet fél évig. Olyan volt, mint a diavetítő, egy egyszerű böngészés is, még az egér is szakadozva szaladt.
Mindenképp kellett egy új VGA, ami tudja a 4K@60Hz-et. Így is vártam rá az RX460-ra, nem azonnal a megjelenés után vettem meg.
Most kb. 10 perce jár a WIN, most 37-38 fokos a GPU. 20 fokkal indult a rendszer. Szépen kúszik felfelé a hőmérséklet. Lehet ráférne a házra egy nagytakarítás.
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #350 üzenetére
Csak egy HDMI kimeneti beállítási problémát találtam, amit nehezen javít ki az AMD, ugyanis a mostani legújabb 16.9.2 driverben is ki van írva, hogy megoldották a dolgot, ez már a 3. megoldás sorozatban, szóval nincsenek a helyzet magaslatán
Az XFX-szel nincs baj, de 10 fokkal melegebben jár terhelés közben, mint a Giga, miközben csak 1 fps-sel jobb. Szimplán a marketing miatt emelték meg az órajeleket csak, szóval nem rossz vétel, de úgy értelme a való világban nincs, ha valaki most akar venni RX460-at.
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #346 üzenetére
"Ugye most a GTX950-ről beszélsz? Csak mert az van pariban a 460-nal, 750Ti-nél meg mindkettő jóval erősebb."
Régebbi DX11-es játékokban a GTX950 alatt teljesít az RX460, egy jó kis cikk volt erről nemrég a PH-n
Új játékok esetén már kicsit másabb a helyzet.
"Giga kártyái kapcsán fordult elő a topikban panasz"
Milyen panasz?
-
LK
addikt
válasz
AxBattler #315 üzenetére
Hát olvastam,azért kérdeztelek meg.Tudom,hogy jó szándékkal csak segíteni szeretnél,de 1 db problémát találtam Giga kártyával,és az is inkább beállítási probléma volt. Megállt bennem az ütő,mert már megrendeltem a kártyát,amikor olvasom hogy baj van ezzel a típussal.
gbors : nem volt tévedés,a véleményedre voltam kíváncsi, aki teszteget írogat az érthet ehhez a kérdéshez
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #230 üzenetére
Én az esport játékok alatti összevetést néztem
Az a probléma, hogy az általános játékokban szerepet játszik a tesztelt Gigabyte 2GB-os volta, hiszen lehetetlen, hogy 80%-kal legyen gyorsabb a Sapphire Nitro egy kis órajel növeléstől
Természetesen a pontos különbséget nem fogjuk tudni megmondani, mert sehol nem teszteltek 4GB-os Giga-t
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #212 üzenetére
Egyértelműen a Giga
Tesztek alapján a leghalkabb, ami nem is csoda, hiszen minden WindForce-os kártya csúcsminőségű, még az NVIDIA-sok között is a legjobb hűtéssel rendelkeznek az többi gyártóhoz képest.
További előny, amely miatt az előbbi állítás igaz lesz, az az hogy a Gigabyte-on nincs tápcsatlakozó, tehát 75W-ot fogyaszt átlagosan, ahogy beharangozták, míg az ASUS, Sapphire és többiek bekajálnak 100W-ot, alig pár FPS-sel cserébe és ezért a hűtésük alapból nehezebb feladat. Az XFX például azért nem annyira jó hűtésben, mert 1 ventilátor csak hangosabban tud ugyanannyi levegőt szállítani, mint 2 venti alacsonyabb fordulaton.
-
MK VII
veterán
-
humilislupus
tag
válasz
AxBattler #186 üzenetére
Nem értek tul sokat a vga hoz ,ezért öszinte érdeklödéssel kérdezem hogyha a játékok 90% szinte semmit nem profitál a plussz 2 gb bol....miért adnátok több pénzt érte? a jövöbeni játékok jobban ki tudjak használni majd a 4gb ot? vagy video szerkesztés ,vágás stb jol hasznositja a plussz 2 gb ot?
-
humilislupus
tag
válasz
AxBattler #171 üzenetére
Köszi. Ilyen a jó forumozó. Megértő,türelmes......Örülök ennek a passzivhütéses xfx nek ,mert ha az ember beépit alá egy szabályozható halk ventit akkor az igazi prémium megoldás. Legalább is azoknak akik olyan érzékenyek a hangokra mint én. Kicsit várok hátha ez csak a megjelenéskor tapasztalható magas ár.
-
MrDerekas
addikt
válasz
AxBattler #129 üzenetére
A Vezérlő panelen nekem ott csak a Legjobb (32bites) opció van. Video beállításoknál van teljes RGB opció. Be is állítottam, majd holnap kiderül változott-e valami.
RX460 kártyával a The Crew játékban a 4xMSAA élsimításnál hibázik a kártya(?). Valahogy ráhúzza az egészre kicsit elforgatva és átlátszósítva a környezet textúráját. Anno ilyen katyvaszt talán a NFS The Run játékában láttam. Driver hiba lehet, vagy döglött a vrm a kártyámon? Mondjuk ha engedélyezem bios-ban a UltraFastBoot-ot, akkor induláskor az oly divatos pink színben tündököl a monitor közepében a boot képernyő, kicsavart bios opcionális gyorsgomb üzenettel, meg e körül a téglalap körül csíkoz rendesen összevissza színekkel. Rendszer alatt egyébként semmi furcsaság vagy panasz.
-
válasz
AxBattler #117 üzenetére
No, megoldódott (vagy fokozódik
) a rejtély: a gyártói honlapon össze-vissza írnak a 460-ról. Newegg-en "True OC" megjelöléssel szerepel egy 2GB-os modell, amin már látszódik a tápcsati helye + egy molex átalakító is része a csomagnak.
Gondolom akkor a 4GB-os "True OC" is hasonlóan néz ki, ami elvileg a Merlin-től rendelhető.
Viszont akkor nem értem, hogy az XFX hivatalos site-on milyen 1 ventis 460-asokról írnak, ill. raknak fel képeket?
-
MrDerekas
addikt
válasz
AxBattler #131 üzenetére
Valami thermaltake akármi házikóm van. Szellőzés nem gond, mert szekrényben van
Azért a szekrény is megkapta a maga "kis" ventijét, meg hátul fent az asztallap a szellőzőket, illetve a procihűtőt is nemrég cseréltem (SE213v2) amivel elégedett vagyok. Szal nem reked meg a meleglevegő, mert van venti elég rajta, benne, plusz biztosítéknak itt van a polcon még két Coolink SWiF2-80P venti. Kis barkácstól nem ijedek meg, úgyhogy jöhetne a 2500k. Igazából kezdetben nem is lényeg a tuning, maga a négy mag már csodákat tenne velem
) Biztos kisajtolná a szerény 460-at.
Na igen a jövő. Régen sem volt panaszom az ájemdé driverekre, valahogy megúsztam. Piros és zöld oldalon is egy-egy, számomra hibás driver jött, ami bőven belefér. A 950-et 50 ezerért vettem tavaly karácsony környékén, a 460-at most 36-ért. Szerintem az AMD ezzel betalált az árazásba. Amúgy nem adom el, megy az igp mellé/helyére és lehet végre csapatni a gyerekkel a Crew-tMert apa gépe az tabu
Nvidia amiben megfogott az a Shadowplay. A gyengusz procimmal is tudtam remekül videózni játék közben. Majd megpróbálom az AMD alternatíváját is, de sok reményt nem fűzök hozzá. Erősen vissza fog fogni összteljesítményben. Max kellemesen csalódok egyet.
Crimson vájkálás tervben van. Lehet lesznek kérdések majd. Csak előbb legyen kis időm, meg energiám, hogy összerakjam a gépeket, de még mindig van putrálni való. -
MrDerekas
addikt
válasz
AxBattler #129 üzenetére
Én köszönöm a figyelmet!
Hogy mennyire éri meg, nem tudom. Esetemben persze a proci a legkisebb keresztmetszet, tehát ezzel a vassal még hagy a kártyában valamennyit és így nekem nem érné meg. 42.460 volt amúgy bevezetéskor a pécéiksznél. Az úgy, akkor nagyon jó vétel lett volna, csak csúszott a kis maszekpénzecském (a legénykori spórolt pénz, tudod) aztán lemaradtam róla. Mindegy, remélem sokáig bírni fogja a szerény proci mögött. Amit azért igyekszem már nagyon cserélni 2500K-ra.
Hogy a gtx-nél mi volt bekapcsolva... ezt én már infúzió kúra után sem mondom meg nekedDe valami ilyesmi rémlik. Még akkor állítgattam mikor elővettem egy özönvíz előtti játékot (Shadowman - az örök kedvencem marad. Kéne rebootolni az újabb grafikai motorokkal, meg ugyanannyi vezérlőbillentyűvel), de végül aztán mégsem tudtam külső progi nélkül teljes kijelzőre kényszeríteni. Viszont skylake alatt majd megnézem, hogy mit domborít a családi gépben.
A 950 is ajánlott részemről. Ár/teljesítmény/fogyasztás-ban a kategória legjobbja, bármennyire is fájhat ez a 960 tulajoknakÉn meg csak a "szemem" miatt vállalom be a visszalépést. Jó, generációban ugyan előre, de teljesítményben hátra.
-
MrDerekas
addikt
válasz
AxBattler #117 üzenetére
Szemezgettem ezzel én is. Igazából a Giga 4 gigására fentem a fogam, aztán addig ücsörögtek a pénzecskémen, még a "horrorisztikus" bevezető ára, a 42 ezer párszáz forint, szépen beállt 47-50k-ra
Szerda este bedurrantam és megrendeltem a kétgigás zafírt. Már nézegetem itt mellettem a dobozban, lehet ma még be is pakolom. Aztán tesztek után eldől, hogy maradok a 950/960 topicban, vagy ide költözök
Na, de. Végül is nem akartam annyit szánni az xfx, giga kártyára, mint amennyiért adják és ezért lett 36-ért a kétgigás. Mondjuk egy év garit behúztak a boltosok, de lelkük rajta. Működjön annyi évet, mint az előző vörösöm és részemről okés. (Meg még eldől, hogy miként is áll a monitorom a DVI-D-vel
)
-
válasz
AxBattler #116 üzenetére
Reddit-en találtam aztán egy review-t az XFX 460 Single Fan változatról, és azt írja a srác, hogy IDLE passzív a hűtés:
"On idle, the temperature floats around 50 C, which is impressive since the fan is off at idle."Ugyanakkor a leírása szerint kell hozzá 6pin-es csatlakozó, és utánanézve a gyári spec is ezt írja:
"External Power - 6-pins : 1"Viszont én eddig a képekből indultam ki, ott nem látszódik semmilyen csatlakozóhely.
Akkor hová bújtatták el? Mert sem a nyák hátsó, sem a felső részén nem látható...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest