- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
Szerintem felesleges ez a hangnem..
De tudod mit? Igazad van. Megkövetem magam. Nem volt nálam másik kártya valóban, de nem kell minden kijelentés személyes támadásnak venned a Giga kártyával szemben.
Felőlem mindenki az vesz amit akar... Én úgyis csak az xfx-ről tudok nyilatkozni. Szerintem nagyin jól sikerült az xfx. Én mindenképp ajánlom. -
Mert a gigabyte hűtése a legjobb a három közül.
Ezt mi alapján írod? Volt mindhárom a gépedben?
Főleg mivel nem is teljesen igaz: valószínűleg az alacsonyabb fogyasztási keret, és az alacsonyabb órajelek (teljesítmény) miatt hűvösebb a Giga kártyája, de így is kizárólag terhelés alatt! Idle a Sapphire Nitro hűvösebb (30 vs 39 Celsius fok, Windows desktop) - gondolom a méretesebb hűtőborda miatt, álló ventik mellett. -
törölt tag
ha jól emlékszem igen 2.0-ás volt, már eladtam
az volt giga 770-ds3
-
törölt tag
nem mindenki
pont tápcsati nélkülit kerestem, mert apránként építem a gépem és a régi tápon nem volt 6-os csati
nekem egy 8-éves giga am2+-os lapban kezdett win 7-tel ott voltak anomáliák néha indokolatlanul felpörgött a venti
a mostani skylake+win10 alatt semmi gond nincs vele -
PuMbA
titán
"Built for OverClocking with 4+1 power phases"
Ez ok, de sehol nincs leírva, hogy van tápcsatlakozó van a kártyán, szóval nincs, ahogy S.Richard mondja
(#341) Lifer092: Alig gyorsabb csak, szóval nem lépsz előre, csak technológiailag (HDMI 2.0 kimenet, UHD videók lejátszásra, hosszabb támogatás)
XFX-et nem érdemes venni, ha vissza olvasol egy kicsit, Gigabyte-ot igen.
-
PuMbA
titán
Nincs tápcsati a 4GB-oson
A hivatalos Gigabyte oldalon sincs róla semmi, szóval valamit nagyon elnéztél.
-
Ja értem. Nem tudom, mert látni kellene hozzá a konkrét kártyát. Nekem kevés bizalmam van az összes extra tápcsati nélküli kártyában, mert a hűtésük nagyon egyszerű, gyakorlatilag egy nem túl nagy alutömb. De sokan azt mondják, hogy a Giga is, Sapphire is halk - ki kell próbálni, kinek mi fér az ingerküszöbébe.
-
HódNorbi
újonc
Most már konkrétan ott tartunk -én és a szerzemény - , hogy 5 percet sem képes futni terhelés alatt...
Egyébként számomra az derült ki az utóbbi napok "kutatásából", hogy ez nem annyira márkafüggő, hanem sokkal inkább driveres, illetve optimalizációs hiba az AMD részéről, mert ugyanez a probléma felütötte a fejét XFX, Gigabyte, Powercolor stb. gyártók Radeonjainál, de még a komolyabb - RX 470 / 480 - modellek esetében is. Lehet, hogy a későbbiekben orvosolják a problémát, mindenesetre én azt már nem várom meg, így a bizonytalanságban őrlődve.Részemről ennyi volt, megy vissza termékelállásival... Bezzeg régen semmi ilyen gond nem volt; emlékszem még a jó kis X800, X850-es időkre, amikor azok a kártyák lepipálták az Nvidia 6800-ait... Kár, hogy ennyit változott a helyzet azóta, sajnos nagyot fordult a kocka...
-
PuMbA
titán
Nem tudom, hogy véletlen-e, de a lista alapján azok a kártyák halnak meg jobban, amelyek már szét vannak húzva és nagyon sokat fogyasztanak (200W+). Gondolom, hogy sok gépben a ház hűtése sem megfelelő és mivel felengedik a kártya hőmérsékleteket 80-90 fokig, így ott pirítódnak meg.
-
LK
addikt
2015.október
•R9 270 2.83%
•3.13% R9 270X
•0.00% R7 370
•R9 280 4.62%
•2.25% R9 280X
•R9 285 3.39%
•R9 380 2.06%
•R9 290 8.71%
•8.88% R9 290x
•R9 390 3.60%
•GeForce GTX 660 0.00%
•GeForce GTX 760 1.36%
•GeForce GTX 950 0.54%
•GeForce GTX 960 1.53%
•GeForce GTX 970 2.30%
•GeForce GTX 980 1.71%
•3.53% GeForce GTX 980 Ti
•3.63% GeForce Titan XAMD: 3.947% avg
Nvidia: 1.825% avg Ezt találtam,tényleg elgondolkodtató. Jó lenne,ha lenne frissebb. -
MK VII
veterán
Ja hát természetesen nem a pénztárcádban akartam kutakodni és a büdzséd után érdeklődni.. Csak leírtam a tényeket. Részemről is egy RX460 lesz a választás, de szerintem én tavasszal vagy nyár elején el is fogom adni.. A téli hideg napokra veszem meg a házban bezártság miatt, hogy ne unatkozzak majd.. Tavasszal meg adom el aztán irány a peca.
Aztán ki tudja.. Ha jól szerepel majd az újabb címekben a kártya akkor lehet, hogy tovább megtartom.
Én a Gigabyte mindenféle megoldásait kerülöm.. Nem sikerültek most annyira a hűtései.. Picit alultervezettek lettek, de gyakorlatilag az RX460-at le tudja hűteni.. Én az XFX dupla ventis 4GB-osra tettem le a voksom.
44.000.- et simán megér. -
Hamuuuu
tag
-
MK VII
veterán
Szia.
Nem akarlak megsérteni, de 40 ezres kategóriában ne tervezz sok évre a VGA-val, sem a 460 esetében sem a GTX950 esetében.. Ezeket a kártyákat megveszi az ember, használja, fél-egy évig aztán cserélheti le..
Ne várd, hogy a jövő év végén illetve az az után megjelenő játékokat is szépen vigye.. Még egy Rx480 sem több évre tervezhető kártya.
Ha elfogadod, hogy évről évre mindig kisebb grafikai részletességgel kell majd játszanod a játékokkal akkor használható.
Egyébként, ha valóban picit hosszabb távra tervezel akkor a GTX950 felejtős.. Az RX460 sokkal jobban ki fogja tudni használni a jövőben a játékokban rejlő lehetőségeket. Sokkal fejlettebb funkciók és támogatás van a 460-ban..(#271) Hamuuuu
Üdv.
Kb mindegy.. Ajánlottabb típusok a Sapphire Nitro+ és az XFX dupla ventis változata. De kb akármelyiket veheted, mert nem forrófejűek a 460-ak. Mindegyiknek a hűtése le tudja hűteni a GPU-t rendesen. -
Nem igazán hozott nextgen ár / teljesítményt a 460, még 41ért sem. Meg azzal amúgy sem mész semmire, ha WQHD-ben gyorsabb a 950-nél, mert mindkét kártya játszhatatlan - játszható beállítások mellett meg inkább a 950 van előnyben, kivéve néhány új játékot.
Gondok:
- Zero core továbbra is hajlamos nem felébredni
- Sokan panaszkodnak egérmutató-gondra (engem elkerült)
- A WattMan UI gépigénye katasztrófa
- Az egész Radeon Settings app hajlamos a fagyásra
- + ld. a 470 / 480 topikban -
SirRasor
addikt
450-es tápod gondolom elég neki, mert nekem egy i7-em van egy ennél picit nagyobb energiaigényű videókari mellett és csak egy mezei 350-es FSP-m van
Igazából azt kell megnézni, hogy a 12v-os ágon mennyit tud leadni a tápod, de ez röhögve belefér, mivel még +csati se kell ennek a kártyának.
MÁS: valaki kérem mérje már le a megvásárolt kártyán lévő hűtő furatait (mármint amivel rácsavazozták. Az érdekel, hogy 2 átlós furat hány cm-re(vagy mm-re) van egymástól. Tehát a két távolabbi.
Köszönöm előre is
-
Amelyik tetszik, asszem' már eléggé kiveséztük a helyzetet. Nekem is ez a kettő jött be, de egyre inkább hajlok az XFX DD felé.
Igazából egy 300W-os táp is elég lenne, mert kb. 150W-körül ehet a géped teljes terhelésen.
GTX460 mx. TDP-je 160W, az RX460-é 75W, de a Zafír fogyasztását itt többen is inkább 90W-ra tippelik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest