- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
távcsőves
senior tag
Ok, portalanítás ráfért, Alaplap nagyítóval átnézve, hibát nem találtam. CPU kiszedve, visszarakva.pasztázva MX4-el és Enermax játékvíz beszerelve. Alaplap BIOS újra frissítve. 1703 telepítve. Hasít, ahogy kell. 1709- amíg lehet elhalasztva.
@HegeGabi80: Kapcsold ki a hardveres gyorsítást, ha már nem tudsz lemondani a rókáról semmikép.
@Goose-T: Köszi a képet. Nincs alulfeszelve a vga?
-
távcsőves
senior tag
Igen, csak magam is ferde szemmel nézek már a 1709-re. Eddig nagyon elégedett win10 felhasználó voltam, de most roll back 1703-ra. Egyszerűen nem tudok már másra gondolni. Minden komponens tesztelve, és rendben elvileg, mégis random fagyás, lassulás..
Ma szétszedem a gépet, alaplap is kiszerelésre kerül, portalanítás után azt is nagyítóval átnézem majd. Remélem ott sem találok semmit.
-
HSM
félisten
Szvsz a friss Quantum verzió igencsak versenyképes.
Pl. memóriahasználat terén földbe döngöli a konkurenciát, miközben gyors is.
A videólejátszással vannak nehézségei, nekem pl. az 57-es verzióval a 1080/60fps videók közül néhány tudott akadni. 1 vagy 2 verzió után ki is javították, nekem a mostani verzióval is tökéletes minden GCN1-en.
(#4918) solfilo: A VP9 és az x265 nem ugyanaz. Előbbit csak a Polaristól tudja az UVD. Az MPC-HC-ban is beállítás függő, használja-e az UVD/DXVA képességeket avagy sem.
-
Bocs, tudom nagyon off, de erről jut eszembe: Hogy lehet megbizonyosodni, hogy megy e a VP9 gyorsítás? Chrome alatt próbáltam egy Bristolos notival (A10-9600P, szóval mennie kéne 1080p-n), de kb olyan prociterhelésen ment az 1080p yt lejátszás, mint a VP9-re nem képes A8-7600-amon, szóval mintha nem gyorsított volna semmit.
4K lejátszási képességek teszteléséhez jó az MPC-HC? Csak mert egy A8-7410 (Carrizo-L) notival próbáltam 4K HEVC lejátszást tesztelni MPC-HC-val, de nagyon szaggatott. Az APU-ban elvileg UVD 6 van.
Ezzel a videóval néztem: [link]Bár lehet ez az állítás a Carrizo-L-re nem igaz, így hiába próbálkoztam.
The UVD 6.0 decoder and Video Coding Engine 3.1 encoder were reported to be first used in GPUs based on GCN 3, including Radeon R9 Fury series and "Carrizo"-APUs,[15][16] followed by AMD Radeon Rx 300 Series (Pirate Islands GPU family) and AMD Radeon Rx 400 Series (Arctic Islands GPU family).[17] The UVD version in "Fiji" and "Carrizo"-based graphics controller hardware is also announced to provide support for High Efficiency Video Coding (HEVC, H.265) hardware video decoding, up to 4K, 8-bits color (H.265 version 1, main profile) -
Norman M249
tag
Jaja, megy is vissza a rókalyukba (parkolópálya) ,csak meltdown és spectre miatt használtam újra, mivel őt ajánlották, mert az 57 vagy 58 verziótol beépítettek valamit ami megnehezíti ezeket a támadásformákat. Engem inkább (csak) a spectre zavart. Viszont ,ha jol emlékszem,akkor a jelenlegi chromba is beépítettek valami hasonlót De az is lehet, hogy tök hülyeségeket írogatok itt, de mindegy is, foxika jelenleg nagyon nem ajánlott.
Megy is vissza a januari driver.UI. még egy érdekesség, YT elindit (foxin) , majd bezár, órajel beragad, feladatkezelőbe be, marad futó foxi, bezár és tessék az órajel visszaáll. LOL
-
Emperor_
addikt
Értem, tehát alapvetően nem arra fejlesztenek.
A win10-től egyenlőre tartózkodom, oprendszert csak a legvégső időkben váltok
. Ez az otthoni policy-m.
Végül is azért jeleztem itt, hogy más ne fusson bele. Ugyanis eddig minden driver csere probléma mentes volt, ebben a megújult (?) felületen. Általában amikor jelzi a frissített drivert, akkor pár napon belül frissítek.
-
Gyuri27
félisten
Egen. Régebbi hardveren meg egy fos a w10 (mondjuk nem csak, élvezet olvasni a 10 topikot).
Azaz vegyünk új vasat új os-t. Aztán ha a devla velünk van nem lesz nagy gond (néha egy egy bug, esetleg build váltáskor, nagyobb patchkor egy tiszta telepítés) és örülünk mint hülye gyerek a kakas nyalókának. -
Goose-T
veterán
Nem létezik hozzá BIOS frissítés. A Gigabyte hivatalos BIOS frissítő alkalmazása is csak RX4xx-ig működik.
-
-
Ferke77
aktív tag
-
hegegabi80
addikt
Sőt még az a legrosszabb az egészben, ha a realan házba megy a cucc, akkor ott inkább lehet sfx tápot használnék, de azon nincs tápcsati, tehát RX560-ból olyat kell nézzek. De úgy is előbb megnézem atx táppal is a jelenlegi konfigot, és ha nem melegszenek, akkor jöhet tápcsatis is, mert azon van 6+2 pines csati.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
-
temes69
aktív tag
-
kisza25
félisten
Ja de sokkal gyorsabb, én rendeltem egy hasonlót 46-ért az is jó vételnek tünt, ez még már gyanúsan olcsó is.
Nekem volt rx460/560/470/gtx1050 ti is
És sokkal gyorsabb az 1050ti, nekem továbbra is egy olyan rx kellene ami 1050ti-vel egy színt, mert freesync-es a monitorom
BenceShearer: én rx 560-at mondanám, már 460 at nem vennék, már csak eladhatóság miatt sem -
-
Nzothan
tag
úgy látszik közben eltűnt a készletről .
van ez a két kártya:
GIGABYTE
GTX 1050 OC
ASUS
GTX 1050 Expedition
ezek amennyivel drágábbak az általad linkelt Gigabyte RX560 Gaming 2GB-nál annyival jobbak is? -
Nzothan
tag
és ,ha kipótolom pár ezerrel akkor ez is vállalható?:
Gigabyte RX460 4GB -
OP-ToTo
aktív tag
Attól még, hogy régi a verzió fel lehet rakni, majd frissíti magát. Szerintem.
Az mitől függ, hogy youtube-n mennyit tölt le előre egy videóból? A videokártya memóriája befolyásolja vagy valami beállítás? Nem tölti be az egész videót előre hiába állítom le a lejátszást. Így akadozik a lejátszás.
-
OP-ToTo
aktív tag
Az én tv-m lejátssza a 4k videókat. De én számítógépről akarom lejátszani. 55 000rel volt ocslóbb ez a tv amikor megvettem mint egy ugyanilyen kategóriájú tv. Jó vásárt csináltam fele a 2016os foci EB előtt 1-2 hónappal.
Amúgy én elhiszem, hogy lejátssza akadásmentesen ez a kártya a 4k-s filmet, csak úgy voltam vele hogy ha már van 60 kilóm kártyára vehetek jobbat is. De amennyivel drágább a 1050 Ti nem sokkal erősebb a tesztek alapján. Azt a pénzt elrakhatom majd egy erősebb procira akár.
-
OP-ToTo
aktív tag
Én szeretek megalapozott döntést hozni. Utána olvasni, videókat nézni stb.... Tavaly májusban vettem a 4k tvmet, annyire nem új dolog ez. Csak azóta már sokat rágtam miatta a körmömet. Majdnem 10 000 volt a hdmi 2.0 kábel, erre nem is az a baja
60 000 ftért megveszik a gtx 970et, vegyek helyette 47ért MSI Gaming 4gb gigabity rx 560at?
-
távcsőves
senior tag
Kiegészítő tápcsatlakozó nélküli változatok mind ilyenek. Minnek rá komoly hűtés, ha egyszer nem kaphat komoly elektromos teljesítményt? Ráadásul ezen a sebességen van a komfort zónában a chip. (1100-1200 mhz). Nagyobb sebesség lehetséges, de a fogyasztás aránytalanul nő.
-
távcsőves
senior tag
Nem multiméterrel mérem, hanem fogyasztásmérővel. És bizza belefér 55w-ba ventilátorral mindennel. Peak lehet tuningolva 60w is. Ahhoz, hogy ez 75w elektromos teljesítményt elérjen, meg kellenne emelni a vbiosban a vrm teljesítmény korlátott (lehetséges), de itt meg az alaplap szól bele a játékba. (Pci-e szabvány ugye.)
I7 2600k @3.8Ghz intelburntest összes szálra, superposition benchmark (rx460 1024 shader) futattva, monitor, asztal villágítás minden együtt cakk-pakk fali konnektorból 280w....
Normál játék alatt 180-230watt között ugrál.
-
távcsőves
senior tag
Jelentem az MSI RX460 2Gb OC vga-m visszatért a tetszhalott állapotából. A hiba oka én magam.
Péntek este játszottam egy kicsit egy pendrive-ról futó vga bios flash összeállítással, ami az AtiWinflash parancssor módjával fut automatikusan. (Erről majd később miért is akartam ilyen cuccot.) A lényeg, és erre nem gondoltam még vasárnap, játék közben én ezt a pendrive-t arrébb löktem az asztalomon ami egy elég gagyi kissé kontakthibás usb elosztóban volt már napok óta. Az eredmény fantasztikus, Sapphire pulse bios-t kapott szerencsétlen..... miután a Win10 tudomásul vette hogy itt ez az új meghajtó. Legalább tudom, tényleg lefut automatikusan....
A megoldás a klasszik gémkapoccsal boot folyamat alatt a flash chip Data In pinjét low állapotba (gyakorlatilag testelni) hozni a chip Gnd pinjének segítségével. És ennyi. PC indít, Windows feláll, majd parancssoros módban AtiWinflash 2.77-el egy jó bios-t flashelni. Hát ennyi. Nincs döglött vga, csak balf@sz tulajdonos.
Ui: a kártya továbbra is érintetlen, nem kell forrasztani semmit, viszont most előny volt a Teszkó minőség a segédanyagoknál. Festéshez használt maszkolószalag nagyon ajánlott a folyamathoz, de ez a hitvány gagyi, mert nagyon nem kell tapadjon! Meg sima bevonat nélküli gemkapocs.
-
Tamyra
tag
ja igen annyi meg, hogy a driverek teren mennyit foglalkoznak majd veluk...volt rx 480asom es volt jatek amit a fel evvel azelotti driverrel lehetett csak jatszani mert az ujakkal kifagyott. Tudott a hibarol az amd meg a jatek fejlesztoi is vegul jo fel ev utan amd javitotta...
-
Tamyra
tag
ujonan:
giga 560 oc 2gb(2ventis) -36-37k
giga 1050 oc 2gb (2ventis) -37-39k
hadznaltab legolcsobb!!! 4gb 560 az itt olyan 36k 1050Ti a legolcsobb!! 4gbos 40-42k. Az a gond ezek a kartyak tobbnyire a mostra vonatkoznak kesobb lehet egyik dem lesz elegendo de ha a mostot nezem meg az az teljesitmenyt max annyi hogy a legolcsobb 560ast jobban megeri megvenni a 2gbost mint az 1050est. Mondjuk a hasznalt piac is kicsit el van szalva meg a ph. bearazo topikja is.. -
Tamyra
tag
Viszont nekem az is a bajom kicsit, hogy ennyiért már akár egy 1050est is kapni 2 ventis gigát vagy már nem annyira többért innen apróról 1050Ti-t így meg már azért annyira nem tudom megérje-e az 560-as. Nem vitát akarok generálni csak egy ár felett már nem biztos, hogy jó az amire gondolok.
-
távcsőves
senior tag
Ez annál komolyabb hűtés, látnod kellene vagyis inkább fognod kellene egyet, hogy tényleg milyen. A fotók néha becsapósak.
Nekem egy Gainward 6600gt volt, a ventilátort leszedtem róla, és tettem rá egy 8cm-es rendes ventilátort. Problem solved. Ami az Asus rx550-en van, az hasonlít az említett Gainward 6600GT féle rettenetre.
-
távcsőves
senior tag
Erre nem ér rá a borda, egyszerűen a ventilátor "beteríti" szinte a teljes PCB-t, egy csöpp kártyáról beszélünk. Nem tudom volt-e a kezedben HD7770 vga? Az ehhez képest egy komoly darab a nem óriás méreteivel.
Egy darab MSI Gaming kiad kb 3 db ilyen csöppöt.Fene essen bele, bánt a dolog, épp azon gondolkodtam, megtartom hosszabb távra is, mert kellene egy Xbox ONE... (Crimson Skies és a többi király game...)
-
távcsőves
senior tag
Nem.
1. A ventilátor sosem áll le, mindig hűti.
2. 4+1 fázis van rajta, mindez kevesebb mint 75W elektromos teljesítményhez (PCI-e szabvány felső határa ugye) , inkább overkillnek mondanám.
3. Sosem volt 75 foknál melegebb nálam a gpu és tuningot is 1250Mhz-et látott maximum nálam. Ezt is 896 Shaderel próbakép (kb 2 óra hosszat). 1024 Shaderel maximum 1190 Mhz-et.
Amit én furcsálok/tam, hogy nem bootol be a gép, ha bent van. Googleztam napközben, és csak olyan találatokat találtam, hogy elrontott bios flash után jártak így. De én játszottam épp.
Arra tudok gondolni, megadta magát a bios chip valamiért.
Annyira ne szóld le ezt a hűtést. Nagy harcosa vagy a hőcsőves hűtésnek, jó is, de amennyire ezek a kártyák melegszenek, nem életképtelen ez a hűtés. Emlékezz vissza a GTX460-okra. Ennél kisebb egy darab ventilátorral ekkora vagy alig nagyobb aluminium tömbbel 100+ W-os vga volt rengeteg.
Az igaz, napjainkra szépen meg is döglöttek. Na de 7 év után kit érdekel?
Egy rx470-en és felette viszont tényleg kerülendő már az egy ventis hűtés. Volt egy 1060 6Gb MSI Armor vga-m 2 napig, nem volt rossz, aztán lett az MSI RX480 Gaming kártyám. És rájöttem, hiába a sztárolt NV gpu, meg energia takarékos, meg anyám kínja, a Gaming volt a csendesebb lényegesen terhelés alatt. Szóval, 60-70 W alatt ez is lehet jó, felette már nem.
-
tt_to
tag
Nézd el nekem... lehet én fogalmaztam rosszul, mert itt vannak ilyen félistenek meg nagyurak meg a tököm tudja mik még... én meg csak egy 1xű földi halandó vagyok, és én titeket tiszteletben tartalak, meg a tudásotokat is, biztosan így van, tehát respect neked
Tehát nem az 560 telepítőt nyomtam fel, hanem az 5xx series-t... elnézést a pontatlanságért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OLED monitor topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest