- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lsc
nagyúr
válasz
bali777 #5278 üzenetére
Nem lehet konkrét értékeket írni, minden kártya más, Neked kell kitapasztalni mit bír a tiéd. Azért írtam azt amit mert mondjuk visz a kártyád 35 fps-el egy játékot, tuningolod, lehet lesz 38 fps, de egy másik játékban lehet emiatt fagyni hibázni fog. Nem olyan erős ez a kártya és nem is lehet rajta annyit húzni hogy látványos lehet a különbség.
-
távcsőves
senior tag
-
távcsőves
senior tag
-
MK VII
veterán
válasz
bali777 #3791 üzenetére
Egyértelműen a második...
Tök mindegy mekkora a sávszél, ha nem megy rajta annyi adat.
128bit olyan 2250mhz-ig teljesen rendben van...(#3790) AxBattler
Telibe kell sz@rni az ilyen fröcsögőket.
10 éves alvó ügynök.. Nem alakult ki a fóruminteligenciája.. Nem lehet rá haragudni.. -
tt_to
tag
válasz
bali777 #3765 üzenetére
Köszi a választ... gyanítottam hogy az 1750 Vram órajel a nyerő az RX 560-nál.
hm15: Neked is köszönöm hogy megírtadtávcsőves: Mondjuk ezt a linket bedobhattad volna és akkor nem kellett volna keresgélnem annyit meg utánanézni etc...
Ennek tükrében valóban a nálam lévő kártyának is csak ennyi lehetett a "baja", vagyis hogy beletettek egy lebutított, de inkább selejtes VRAM-nak nevezett dolgot, viszont a weblapjukon ezt "elfelejtették" közölni, hogy van ilyen verziós cucc is.
Így utólag gyanús volt az is hogy a win10-em eleve RX 460-ként ismerte fel... mondom WTF??? Ezután rányomtam a radeon win10 64 bites 560 telepítőt... lehet ez volt a baj mert onnantól kezdve a kártya xarul működött, és akkor megnéztem GPU-Z-vel hogy akkor merre van az arra... és akkor láttam hogy a memória órajel 1500... hát az nem kóser...Az lett a vége hogy visszavittem akitől vettem a cuccot és elhoztam tőle egy MSI 4GB AERO-t... nekem az teljesen megfelelő amire kell, az XFX RX 560-at meg visszaadtam... de akko ezek szerint nem hibás a cucc, csak biztosan az van hogy a hibás RX 460-asokat így szórják ki... gondolom ez olyan mint a memóriánál is, hogy pl. ami nem éri el a 1600MHz-et azt visszadobják 1333-ra és úgy értékesítik, pedig lehet az a RAM 1500MHz-en ketyeg és csak annyit kellene tenni hogy egy kicsit emelni kell a feszültségen és mindjárt tudja az 1600-at, de ha az alap 1.5V-on csak 1500-at tud, az akkor már csak 1333MHz-esként lesz eladva.
-
távcsőves
senior tag
válasz
bali777 #3647 üzenetére
Hát ez lehet a baj.. Megnéztem a dolgot, virágbolti 1.6 ha jól látom maximum, eredeti 1.7 és a changelogban ez szerepel: many bug and crash fixes a steam fórumban pedig az, bár jó a játékélmény, rengeteg bug maradt benne és javítják is folyamatosan. Szóval ez not AMD Radeon fault!
Amúgy te milyen grafikai beállításokkal játszol? Ezt egy off-ban elhelyezhetted itt, ez egy laza fórum (ellentétben pl az rx480-al ahol már levegőt sem lehet venni néha). Nekem médiumot lőtt be alapból többnyire. Most már kíváncsi vagyok, hogy fut, hozom is a kormányt.
-
távcsőves
senior tag
válasz
bali777 #3642 üzenetére
17.8.2 legyen legalább a driver vagy frissebb. Ha a játék a legfrissebb és nem virágbolti, akkor fogalmam sincs. CPU és GPU nincs basztatva? Értem ezalatt, tuning, undervolt bármi?
@MK: igen, nagy a luk, az rx560 már jó azért,
De az 1050Ti vagy gtx1060 3gb-nak (nézőpont kérdése) elfelejtettek konkurenciát állítani az rx470-el. Egyiknél lényegesen gyorsabb, másiknál picit gyengébb átlagosan. De mindegy, normális áron nem lehet kapni őket már régóta, ahogy mondod. -
PuMbA
titán
válasz
bali777 #3624 üzenetére
Normális hűtésű kártyáknak semmi baja sincs extrém helyzetben sem, de amelyik kártya 70-80 fok köré engedi a hőmérsékletet, ott a nagyobb hőingadozás esetén hamarabb bekövetkezhet, ha például játék után állandóan kinyitod az ablakot télen és odacsapja a hideg levegőt a gépházhoz
Ami még fontos az a ház szellőzése, amire 0 figyelmet szoktak fordítani, mert be van zsúfolva minden egy olcsó házba. Ennek kiküszöbölése már sok bajt megakadályoz.
Mi egyébként mindig ezt mondjuk, hogy ha az ember nem akar bajlódni kártya beállítással és hosszú távra vesz videókártyát, akkor jó hűtésű kártyát kell venni (2 venti, hőcső) és nem a legrosszabb, mini ventilátoros verziót.
-
távcsőves
senior tag
válasz
bali777 #3624 üzenetére
Húh.
Ez a szösszenett részben igaz. De csak AMD-re kihegyezve nem igaz. Régi probléma egyébként, youtube és keress vga baking vagy vga oven kifejezésre.
(Nem megyek bele értelmetlen vitába, a lényeg, komoly hőtermelésel rendelkező chip hőingadozása elég nagy lehet, egy elbacarintott hűtés esetén. Ez az oka a hibának idővel a forassz anyag merevsége mellett. Hogy azt a komoly hőt zöld NV vagy piros AMD gpu "termeli", mindegy.)
-
robertosz91
tag
válasz
bali777 #3607 üzenetére
Bejön a kép egyből, azzal nekem nincs probléma.
PuMbA: Tegnap délután feltettem a legújjabb drivert. Biztos ami biztos. Minden rendben volt, még 2-3 órát játszottam is. Erre sima asztalon, megint elkezdett csíkozni. Wattman-be gyorsan levettem a memória órajelet, de nem lett jobb. Levettem 10 mhz-el a gpu órajelet és hirtelen helyreállt. Úgy látszik nem bírja a gyári órajelet? Mármint a gyári gigabyte oc-t?
Nem új építésű a ház. Hanem nagyon eldugott a falu.
-
MK VII
veterán
válasz
bali777 #3584 üzenetére
Semmi gond nincs... Nyugi.
Szerencsédre itt nem az azonnal harapós fajta közösség van.Bármi van kérdezz nyugodtan.
Szerk.:
Különben nem tudom kit érdekel kit nem, de ideteszem.
Előtölthető a Call of Duty WW2 bétája... Pénteken indul az open béta.
Le lehet tesztelni a kis RX-eket vele.
Én épp tegnap adtam el az enyémet, de kíváncsi lennék rá, ha valaki megnézi mit tud ez a kis kártya...
Remélem már a G1 Gaming 1050Ti-vel tudom tesztelni. -
PuMbA
titán
válasz
bali777 #3578 üzenetére
"Szerinted minek olvastam vissza több ezer hozzászólást, ha nincs affinitásom tanulni? Minek válaszolsz, ha el sem olvasod, illetve se türelmed nincs válaszolni? Vagy újonc fóbiás vagy?"
Elolvastál több ezer hozzászólást és mégis olyan dolgokon csúsztál át, hogy másik BIOS került a kártyára és amiatt nem volt jó a venti vezérlés, nem a Wattman miatt. Ebből gondoltam, hogy nem figyelmesen olvashattál és ha véletlenül hazavágod a kártyát emiatt, az nem lenne a legjobb
A GPU Tweak okozta, ahogy Nokedli írja. Olyan programok tudnak ilyet csinálni, amiket nem az AMD adott ki vagy nem az AMD driverben van benne.
-
MK VII
veterán
válasz
bali777 #3576 üzenetére
Nyugodj meg... A Wattman a legkorrektebb program ehhez a kártyához..
Mindig ott tuningoltam és ezt ezután sem tenném másképp.
Nálam az okozta a hibát, hogy 460-ra 560 bios-szal nem tudta rendesen vezérelni a wattman a kártyát.Miután visszaraktam a 460-as bios-t megint helyreállt a rend...
Szóval félreértelmezted azt amit írtam.
Semmi gond a Wattmannal... Sőt.. Az egyetlen megbízható program. Annyi a lényeg, hogy csak a Wattmann legyen fent, semmilyen másik program, mert összeakadnak. -
Nokedli
tag
válasz
bali777 #3578 üzenetére
A Wattman és a 3rd party GPU turkáló programok előszeretettel akadnak össze. Nekem is volt már ilyen venti leállás igaz nekem Trixx okozta, szóval biztosra veheted, h a GPU Tweak és a Wattman együtt nem jó páros. Azt megmondani, hogy pontosan melyik volt a ludas elég nehéz lenne. Én Wattman használatra szorítkoznék kizárólag a helyedben.
-
távcsőves
senior tag
válasz
bali777 #3578 üzenetére
A gpu tweak röviden. Ha már mindenáron barkácsolni akarod a kártyát, sapphire trixx jelenleg részemről az ajánlott. Vagy a wattman, de egyszerre a kettő nem. (Tehát egyikben is állítasz valamit, a másikban meg szintén.)
Amúgy türelem, nem kell leharapni a másik fejét rögtön. Nem akart rosszat.
@Nokedli: minden driver telepítésnél. Nem egy nagy dolog, +1 újraindítás.
@robertosz: Ez amd hagyomány, bőséges a default feszültség, feleslegesen. Órajelre nem szoktak a csúcson lenni, valamennyi plusz mhz mindig van. Miben nem? Igazából a feszültség feleslegesen magas, ez igaz.Talán nem válogatják le a chipeket nagyon és azért van ez.
-
PuMbA
titán
válasz
bali777 #3576 üzenetére
Akkor nem olvastad el rendesen: RX560-as kártyára való BIOS-t rakott fel RX460-ra... jó hogy nem működött rendesen a venti vezérlés
Előbb írtad, hogy nem a Wattman főzte meg a kártyádat, hanem a GPU Tweak. Egyébként meg a legjobb tényleg az, hogy nem piszkálsz semmit, mert nincs értelme, főleg, ha nem értesz hozzá, mert nekem ez jön le. Játsszál vele aztán csókolóm, a kártya teljesen jól elvan magától.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Bluetooth hangszórók
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Elemlámpa, zseblámpa
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI Gaming X Trio 3060
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest