- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #1938 üzenetére
Először az miatt szívtam... Aztán a lapozó file miatt szívtam...
Szlobi kolléga segített zömében köszönöm neki!
Egyenlőre alapfeszes tuning van csak cf-nél, mert a 2. kari a zero core után alap viddel ébred, és belefagy a tuningba... ezt remélem később javítani fogják!
A teljesítmény az kitűnő... skálázódás nála 99%-os mind a 2 kártyán!
Ja és NEM HANGOS... netezés közben kussol! -
helkis
veterán
válasz
radi8tor #1920 üzenetére
de, eladja a kártyát..
a tuningnak a hűtés szab határt, és a fesz, amit mersz neki adni..egy referencia karira szó nélkül fejlesztenek FC-blokkot, mert sok fog elkelni belőle, míg egy átdolgozotthoz (ami nem minden esetben jelenti azt, hogy jobb is (pl gigabyte utóbbi csúcskártyái, amiből ki van spórolva az anyag, hogy nagyobb legyen a nyereség)) nagy ritkán szokott lenni FCblokk..
vízzel egyértelmű hogy jobban be lehet hűteni egy kártyát, így már nagyobb a tuningpotenciálja is, mint amennyi egy levegősnek..az ilyen fullos kariknak akkor van jelentőségük szvsz, ha valaki tényleg halk-an akar nagy teljesítményt, illetve nem akar vizezni, illetve olyan végleteknél, amikor már LN2-vel tolják a népek a kártyát -150fokon, ott talán már jobb egy átdolgozott jobb tápellátású kártya, mint egy referencia..
+épp most hétvégén toltam pár benchet gtx580SLIvel, egyik egy dcu2-es asus kari, a másik egy gigabyte ref, erre került egy FCblokk, az asusra meg egy univerzális +alá még pár nagy légszállítású venti.
eredmény: levegővel az asus jobb volt. vizzel az asus alig ment feljebb, míg a giga szárnyra kapott. vagyis valszeg a vrm-ek vizes hűtése dobta meg a tuningpotenciált) -
Busaf
tag
válasz
radi8tor #1903 üzenetére
No igen, a brutálvastag kártyák hátrányai párban sejthetőek is voltak...
Eme - első blikkre értelmetlennek tűnő - vegyes páros ott nyer értelmet, ha valaki - mint pl. én - hét közben nem ér rá gamelni, hét végén viszont...
Hét közben használnám a tuning-hűtéses kártyát = csönd; hétvégente meg beficcene mellé a ref.-változat (no és a hosszabbítók egérhez, monitorhoz, billentyűhöz, hogy a gépet áttolhassam a lakás másik szegletébe; a zajt nem állom!!!), és akkor jöhetnének az FPS-esek, nagy FPS-sel!
-
Busaf
tag
válasz
radi8tor #1893 üzenetére
Régen dolgoztam erdőn, és a megakalóriás favágószendvicsem volt ilyen vastagságú, kb.
Szép darab, de viccet félretéve: CF-be mekkora valószínűséggel menne be a konfigomba, ha egymás melletti slotokat használnék?
Félek, ez a valószínűség tart a nullához...
Esetleg lehetne úgy, hogy egy ilyen, egy ref.?
-
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #1846 üzenetére
ÁÁÁÁ épp most beszéltem le Shkizo kollégával egy új refet
Mellesleg ne cseréld le őket 2 ilyen nagy batárra... nem lesz levegő a gépedben figyeld meg!
Ezen kívül egymás seggébe érnek cf-be a karik, így a fölső meleg lesz mint a dög, mert direktbe szívja le az alsóról a meleget!
-
stranger28
addikt
válasz
radi8tor #1823 üzenetére
Hát arra tényleg nem. Azt vagy be kell vizezni akkor már, vagy elvetni a hangszigelt házat és telepakolni csendes ventikkel. Noctua 14 centisét tudom ajánlani, CF alatt is alig volt hangja a gépnek, pedig nagyon nyitott a ház. Persze a kártyákat levettem Auto-ról. Egy kártyával már el is lehet felejteni, hogy megy.
Bár ez neked a ref miatt lehet nem megoldás, a DCII-nél viszont szerintem beválna. De azért vizet rája!
-
Attix82
addikt
válasz
radi8tor #1819 üzenetére
Ez így van, nekem most 5870 van téglahűtés, próbáltam 6950 2GB 2 ventist, a házam tetején nagyon jött ki a meleg a 6950-nél. Az 5870 meg hátul kifújja és ez esetben hideg jön a házam tetején. Nem kell sorolnom, hogy a 6950-nél a proci hűtőjén keresztül jött a meleg....
Lehet a téglahűtés picit hangosabb játék alatt, de a dupla ventis se volt kevesebb hőfokon . Ugyan úgy 70-80 fok között mozgott BF3 alatt. Crysis 2 alatt meg nagyon tekert már a 2 venti.
Szerintem nem jó ami a házon belül hagyja azt a 70 fokos hőmérsékletet.
-
Busaf
tag
válasz
radi8tor #1798 üzenetére
Az sokk...
OFF
És az pl. miért nem járható út, h. a GPU-t belesüllyesztik a nyák közepébe, és úgy kivitelezik, hogy mind a két oldalra kidomborodjon a chip - ok, ez esetben a lábkivezetések nyilván másképp oldhatók meg, de kit érdekel -, viszont így a közvetlen hőleadó felület 2x-esére nő a GPU-ról, ami azért odab@sz, hiszen a nyáklap mindkét feléről rézblokkok, hűtőcsövek és CSENDESEBB légszállítás applikálható.Ráadásul ez esetben a kártya nem lógna ki egy irányban olyan sokat - főleg a toxic és hasonló verziók, hanem a PCI-E sínt oldalról nézve mindkét irányban foglalna helyet - de kevesebbet (CF, SLI- fanok nagy örömére)...
Szerintetek ez nem járható út?
OFF -
Busaf
tag
válasz
radi8tor #1794 üzenetére
Kár. Érdekelt volna, mert konfigom eddig olyan, mint egy lopakodó macska a gyepen. Viszont kell a játék, a Metro, a Crysis, meg a többi, de nem adom fel a csendet egy sz@ros VGA miatt.
Viszont addig sem várok már, kinő a szakállam..
Maradnak a noref-hűtős változatok.
Reméljük, ezek ára nem a fellegekből indít. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #1216 üzenetére
Az új driver tényleg gyorsított valamit:
1920 x 1080/Low/High/16/SSAO On/TS On/AS On/0X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 24412
Average Frame Time: 4.3ms
Average FPS: 232.91920 x 1080/Very High/High/16/SSAO On/TS On/AS On/4X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 15797
Average Frame Time: 6.6ms
Average FPS: 150.8 -
stranger28
addikt
-
- = Zk = -
félisten
-
válasz
radi8tor #1684 üzenetére
Hát nem tudom ez miért van, itt nettóban is sokkal drágább.
Most is pl a PowerColor 150K lesz jövő héten, az Asus meg ami most raktáron van nagyon nagyon jó árasítva is 175K. Gyakorlatban ez 25K. Mondjuk tény hogy cserébe +1 év gari van, de szerintem itt is a márkát magát fizeted meg. -
mpierre
veterán
-
gombcomp
senior tag
válasz
radi8tor #1623 üzenetére
Bocsi, de elírtam a linken (vicc volt
) az alaperedmény 7970-el készült.
De azért nektek sem tünt fel!
Egy alapórajeles eredmény 7970-el! -
törölt tag
válasz
radi8tor #1550 üzenetére
Nem vágta ki a biztositékot neked sem és nekem sem.... Olyan meg ne rinyáljon akinek nincs meg az anyagi + még szügsége sincs a max teljesítményre.
A válalati szférára gondolttam garfka a profilja ott nem ki fizetik a 800 1000 dollárt a CPU-ra stb. ezért is kell ez az ár és a tuning örűlteknek.
A számlán ott van nekem is az SLI -ára de nekem az nem kell és meghagyom nektek.
-
SzlobiG
félisten
válasz
radi8tor #1538 üzenetére
Abba is volt jobban mondva csak hardveres.. A 6000-es szériával jött a power tune.
(#1539) Abu85 Igen tudom, de ott nem volt semmiféle lassulás meg ilyenek simán fagyott ha nem bírta.
Itt ez ugye már agresszívebben működik kiegészítve a power tune-el. Na de mind1 nem fenyeget a dolog engem jó ideig.
-
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #1451 üzenetére
Szép tesztek amiket csináltál hitelesség képen,hogy mit tud egy VGA val tudsz majd teszt hegyeket fabrikálni.
Persze nem sürgős,ha lesz rá időd.
Jó lenne egy olyan tesz amivel meg lehet állapítani mi a minimum/átlag/és a maximum FPS értéke az adott játékokban.
Ezen dől el a dolog mit is tud a kari.
Engem már nem izgat,hogy 100 vagy 120fps em van,mert ebből úgy is a monitoromnak köszönhetően csak 60at látok képkockákban.
Hanem az izgat,hogy mennyire stabil az Átlag FPS nagyobb környezeti behatáskor.
Látom meg vagytok elégedve CF/SLI tulajok a kártyával,és ez engem már meg győzött.
Nyilván ott hiába kaptatok nagyobb FPS valami nem lehetett kerek a két kártya üzemeltetésével.
Az fps zuhanások amikre fentebb ki tértem,és a CF/SLI hatékonysága egyes játékokban.
Talán a memóriavezérlő 384 bites,és a több szál kezelésének köszönhető.
Gondolom a DX11.1 az egy fel javított változat amire könnyebb lesz DX11 játékokat írni,és valamelyest gyorsabban is fognak tőle futni a játékok.
Grafikai különbség gondolom nincs a két verziós között. -
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #1389 üzenetére
Értem köszi
Mondjuk vannak benne kisebb mappok is ha jól tudom,de a szar egér alátét hiánya miatt nem teszteltem a megvett nap óta a játékot.
A frissítést ki próbáltam utána ritka szaggatós,darabos lett a játék amire nagyon sokan panaszkodtak.
Ezért is voltam kivi hátha nálad a CF,és a 3gb vram már nem akadály.
Tesztet félre téve gondolom minden ami eddig problémás volt folyamatosabb lett
Ezt éreztem mikor HD5870 ről váltottam erre,igaz közötte ott volt a HD5970 is fél évig,de hiába az azonos teljesítmény kisebb eltéréssel,sokat javítottak a több szálú kezeléseken aminek köszönhetően jóval egyenletesebb fps,és darabosodás mentesebb lett a HD6XXX szériával rengeteg játék. -
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #1349 üzenetére
Az gáz.
Nekem is volt hasonló,mielőtt be lépsz a Windowsba menj be a venti profilba(MSI A),mert nem engedélyezi Automatikus a be állításodat valami miatt.
Ilyenkor látni fogod,hogy az alap értékre amit feljebb adtál 2d ben fordulatot feljebb megy.
Ez után nem lesz vele gond.
Ezért is inkább kézzel állítom a Catalystet úgy sokkal biztonságosabb.
Elég ha a monitorozó össze akad a belső szenzorokkal máris ott lesz a baj.
Gondolom ezekkel már nem fagy a BFBC 2 a háromról nem tudom fagyott e valaha,csak a BC 2 ben tudom,és szívtam vele.(#1348) Cybertrone
Végül is nekem is most az van
2001 es régi csatis Logitech sulinetes klaviatúrám.
Revoltec XL3 magyar klaviám fog érkezni,és egy minőségi egér pad.
Minden esetben világítósat veszek mert azzal látok este is világítás nélkül.A spekulaciot meg az arzuhanasrol fejezzuk be 158k ert vettem az enyem a boltban 190-200k nesze ott az arzuhanasod... rem a tema most mar off lesz!
Lényegesen igaz amit mondasz,de ez is spekulacio,mert lehet bolti árban csökkenni fog 50/50% részünkről az esély.
HA nem így lesz Májusban meg ígérem külön elnézést fogok ide írni,hogy nem az én spekulacióm alapján történt meg.
(#1326) ittakary üzenetével kapcsolatban értettem egyet,és a fórum társnak próbáltam adni egy saját jellegű tippet,így ez nem is én rólam szólt
Kicsit bennem van a kis ördög,de én már el döntöttem mit akarok -
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #1341 üzenetére
Csak aztán nehogy az MSI A is ezt csinálja.
Nekem az b@szott fel venni a fordulatot.
Inkább kézzel manuálba lövöm be hangból ítélve ugrok a játéknak(#1344) ittakary
Pedig milyen jól jön amikor keveset kell rá fizetni,és van egy új generációs terméked.
Az üzletemberek mindig előre tekintenek,és élvezik későbbiekben annak gyümölcsét amit maguknak választottak.
Hidd el lesz ár zuhanás nem is egy hatalmaz,de az a 30e ft sokat számít.
JA igen nem vagyok üzletember,de szeretek a jövően is gondolkodni hosszú távon nyereséges,és költség hatékonyabb.
Többen ezért is váltanak már most terméket nehogy le zuhanjanak az előző generáció áraik,és hugyé szaré eladják azokat.
Persze egyenlőre nem kell félni. -
Novver
senior tag
válasz
radi8tor #1331 üzenetére
Igen, hiába a HAF932 meg a mod, de sosem volt szimpi hogy a voltaképp a bordákon keresztül végülis a kártyára fújja a levegőt, csak drága cimbim meg a nem refhűtős kártyákat preferálja és nála a 6970es halkabb, hűvösebb, igazából ezért érdeklődtem.
Az én Sapphire Ref 6970esem is bőven tűréshatáron belül mozog 33%os venti mellett, csak mondom hátha hallok valami okosságot.
Na jólvan akkor, marad a ref Zafír
Köszi
-
jippa
aktív tag
válasz
radi8tor #1312 üzenetére
Szia!
Ha jól látom, a rampage alaplapok biosában át lehet kapcsolni a PCIe síneket GEN 1 (8x), GEN 2 (16x) és GEN 3 módba. Meg tudnád majd nézni, hogy nálad van-e különbség az eredményeknél az üzemmódváltásoknál?
Azt nyomozom, hogy egy későbbi 7970 cfx-hez olyan alaplapot kell-e vennem, ami két full 16X sínt támogat, vagy elég egy olyan, ami leosztja 8x8-ba.
Köszi
jippa
-
Gaboman
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest