- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
Maximálisan egyet értek. HAF X-et én sem bántam meg, nagyon elégedett vagyok.
Viszont netezés/filmezés közben jó ha csendben van, ez megoldható egy ventiszabályzóval.HAF X-ben a 480-am 5 fokkal volt hűvösebb mint a nagyátlagnak.
Grat az új rendszeredhez, a közeljövőben érkező 1150-et nem szeretted volna megvárni?
-
skippper
senior tag
Részben igazad van. Egyesek nem tudják hol a határ, viszont sokan semmit nem húznak és úgy döglik el. Alapvetően nem a feszemeléssel meg a húzással van a gond, hanem azzal, hogy itt sokaknak semmilyen elektronikai/villamosmérnöki tudása nincs és csak úgy dobálóznak voltokkal wattokkal amperekkel anélkül, hogy bármit is tudnának róla. Nekem speciel az összes eddigi kártyám (15 év rengeteg kártyája) ahogy csak lehetett, széjjel volt húzva, viszont mindig rendes hűtés mellett és soha egyetlen egy se halt meg. szóval sztem nem a húzás a baj, hanem az eszetlenség meg a határok figyelmen kívül hagyása.
-
HSM
félisten
Abszolút egyetértek.
Nekem a Tahiti-LE 7870-em is boost-os volt, meg a mostani 7950 is az, és 100% ellátják a feladatukot. Nálam a 7950 most a gyári 925Mhz-en megy, az 1,1xV feszültség helyett kereken 1V-on, így nem éri el a 70 fokot krízis alatt 1700-1800-as ventivel, nekem ez így tökély. Ja, +20% powertune, hogy ne ugráljon lefelé az órajel, a fogyasztás úgyis bőven le van szorítva az alulfeszeléssel.Ellenben, ha még adnék neki feszt, és felhúznám 1200 környékére, hát, igen brutális difi lenne, ami tuti az élettartamra is rányomná a bélyegét.
Nekem a max tuning vele olyan 1,1V és 1100Mhz környéke, az még elfogadható áramfelvétel/hőleadás érhető el.
(#19097) ZozzHUN: Nálad valami el volt szúródva, mert nekem a Crysis 3 még 0% powertune-al se ugrál vészesen...
Ha meg felhúzom +20%-ra tök fix az órajel, 1050/1400Mhz-en is.... És a másik, Tahiti-LE kártyámnál még kevésbé játszott az ugrálás, ott még kombustor burnin alatt is alig vette vissza a powertune.
-
omikron23
senior tag
+1
Pont ez járt nekem is a fejemben... A héten érkezik 2 7970-es vga hozzám, de azt az itt olvasottak alapján már én is eldöntöttem, hogy nem fogom buzerálni. Mire nem elég alapon ez a vga? Másik Bios nem fog csodát művelni, pláne, ha nem is a kártyához készült. Persze, hogy a játékok, meg a benchmarkok alatt is hibázik a kártya, és jobban melegszik a plusz fesz-től...
-
Macka
veterán
-
ÁdiBá
veterán
1 éve használom a 750W tápegységemmel, két darab 7970CF-et 1150/1625-re felhúzva.
Teszteltem prime95+furmark, úgy vett fel a számítógép a fogyasztásmérő szerint 860-900W.
Akkor még 2600K OC volt.
Most jelenleg 3770K OC van.
Mindenesetre nálam 1440p marhára kell a CF. Sőt, valahol kevés is. -
karesz501
senior tag
Zömében mindegyik 7950 ilyen jól megy, ezért ne válaszd a Gigát
Talán a Giga WF3 az a 7950 széria, ami a legjobban megosztja itt a társaságot.... Van akinek nagyon bejött, van akinek nagyon nem (köztük jómagam is).
Az 1100 Mhz -et viszi szinte mindegyik 7950 minimális feszemeléssel, az 1200Mhz -hez már szerencse is kell.
-
Speed®
titán
Én nem panaszkodhattam az első szériás Sapphirera, de a mostani Boostos csodál már neccesek..mindazonáltal a CF okán elsődlegesen jó hűtéssel szereltet építenék be..vagy brutál szellőzést a közelükbe, mert magában is képes bemelegedni egy ilyen étvágyú kártya..mondjuk a 6970ed se grínpísz-edísön, szóval ezzel tisztában vagy. A tuning lutri..de azért a 7970 GHz Edition szintjét nem nehéz megütni..kb. mind tudja nagy valószínűséggel.
A platformcserével kapcsolatban csak 1 dolgot tudok mondani: ne..
Ha bővebben kellene, akkor azt mondanám, hosszú távra nem oké.
Tudom, hogy pénz beszél, de hasonló időt min. 3930Kval bírsz ki.. -
Speed®
titán
Durván 1.5Xes tempót jelent a 7970 6970hez viszonyítva..OCval kicsit töb, de gondolom a 6970ek sem alapon mennek. Sok javulást nem tapasztalnál, max. ha valami hűde OCs megoldás..vagy épp a CF hatásfok adott gémban tré..ha nincsenek alapvető gondjaid a CFel, akkor 7950CF komoly páros, főleg OCval..
Viszont, bár ezt nem kérdezted, ismerem a masinád..platformcsere nélkül én inkább nem ugranék bele..akkor inkább platformcsere + 7950 OC..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest