- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz
szasanyi #9997 üzenetére
5850-ből van MSI-m és Asus-om. Az Asus tuningos ahogy kell, az MSI semmit nem tud, se ram se GPU, 0.
Nem mindegy na, már a tudat is elég. A kocsim színét se látom kívülről, de akkor se veszek rózsaszínűt vagy hupililát. Mánia. Ha minden kötél szakad akkor vagy veszek 7870-et vagy drágábban 7950-et, de előtte jól megrágom.SVLaller: Melyik az?
SSJmeszes: Ilyenen nem problémázok, ha nem figyelek oda és elb*szom akkor is van aki ki tudja gariztatni a PH!-n
. De eddig amin lehetett kicseréltem a gyárit.
Cseneles: kék
-
Gerisz
addikt
válasz
szasanyi #9992 üzenetére
Új kari ára, bolti garis 3 év, csak boltból, csak újat, csak számlával.
De itt azt írja az elején, hogy túlmelegedett a hűtés miatt. Ez nem ref nyák egyébként csak a hűtést tette rá? Azt meg lecserélem, lehet rámegy a T-rad2. Néztem a V2-t is az 123K, kicsit sokallom érte. A Giga is ennyi, de kék nyákkal meg a három ventis ratyijával. MSI-t tuti nem veszek, Sapphire megint nem fekete, meg van itt a zigény.
SVLaller: De ha úgy van mint a cikkben akkor csak van valami gebasz azzal a legjobbal.
-
-
Colos1
őstag
válasz
szasanyi #9853 üzenetére
A minimum FPS egy benchmarkba nem feltétlenül jelenti azt, hogy a játék ezen fut, ez lehet pl. attól, hogy egy jelenetváltáskor picit beakad, és az átmenet a két jelenet között mondjuk 0,2 sec, és máris 5 FPS -t fog minimumnak írni. Ezért nem veszed észre játékban, mert ott nincs "jelenetváltás". A játékban ehelyett azt tapasztalod, hogy előtted élesednek ki a textúrák, viszont az nem okoz ilyen alacsony FPS-t.
Nálam rendszeresen ez van Unigine -ben, ha először futtatom, akkor amikor átvált az éjszakai részre - valami ajtón megy be a kamera, ahol bemutatja a fáklyák mozgó lángjainak és árnyékainak a megjelenítését - rendszeresen megakad picit, és 8...10 lesz a min. FPS. Az átlag meg 70.
A múltkor leírt RAM gyorsítótárazás miatt a következő futtatáskor már rendben van.Én ezért a benchmarkokat mindig 2x futtatom, az elsőt csak a gyorsítótárazás miatt, és a másodikat veszem reálisnak. Ez mutatja a VGA sebességét, mert az elsőnél tapasztalható akadások a lemez miatt vannak. De ilyenkor nem arra vagyunk kíváncsiak
-
Colos1
őstag
válasz
szasanyi #9832 üzenetére
"a játék semmit sem profitál a nagy memória sávszélességből"
Tedd fel az élsimítást maxra, de a Post AA -t kapcsold ki, és a CCC-ből toljad neki az MLAA -t. Amikor ezt az 5850 -en próbáltam, olyan alacsony lett az FPS -em, hogy szinte már visszafelé ment a játék.
Ennél semmit nem változott az FPS.Amúgy ezt a memória sávszélességet max akkor fogod kihasználni, ha 3 fHD -s monitoron nyomod 4X AA -val.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
szasanyi #9755 üzenetére
persze értem... de a jövő úgy is SSD felé megy majd... mert ez tény hogy nagy mappokat szarúl tölti be a HDD... lásd GTA 4
GTA 5 is SSD lesz nekem... mert HDD re már tök felesleges ilyen játékot pakolni
Érdekes módon SSD végén is elértem... mert Win 7 és Win 8 úgyan olyan gyors nálam
mind telepítésbe mind mindenbenbár ez nem ide illik off vége
-
Varázslóó
senior tag
-
-
-
Colos1
őstag
válasz
szasanyi #9673 üzenetére
Ja, még reggel van nálam is
Hogy hosszútávon jó-e, azt majd az idő eldönti, de szerintem nincs mitől félni, feltéve, hogy az adatlapnak megfelelően szerelték be.
Amúgy itt az adatlap, ha valakit érdekel. Hogy a 7970 -en is ilyen van-e, azt nem tudom, de az is hasonló lehet.
(#9672) Cseneles: Alighanem azon is DirectFET van. A 7970 -en a referencia szerint ilyenek vannak, de a komolyabb tuningos 7950 -ek is megkapták.
-
Colos1
őstag
válasz
szasanyi #9662 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nálam melegszik, csak azt, hogy az a 100 körüli fok, ami néhány embernél vala, nem gond, mert a DirectFET elbírja. Nálam egyszer volt 85 fokos, furmark alatt. (+20% PP -vel) A régebbi fajta chipeknek nem tudom mennyi a Tj max, de azoknál nincs is "gond" a hűtéssel. Pont ez az egyik előnye ezeknek a chipeknek, hogy nem kell annyira hűteni.
Csak ez szokatlan, hogy egy brutális hűtéssel, mint pl. az Asus, felmegy a VRM 100 fok környékére. Erre írtad, hogy "ASUS mérnökei nem hülyék". A hsz -em megerősítés akart lenni, hogy valóban nem azok
-
BullKoxa
őstag
válasz
szasanyi #9662 üzenetére
Már csak ezek a gyártók hiányoznak Giga, MSI, (PowerColor, His,XFX szerintem ezeket kevesebben veszik) . És akkor aki szeretne venni 7950-t az tudna mihez viszonyítani.Én Nagyon szeretem a Sapphire-t csak kár hogy 2 év garancia van rájuk,lehetne náluk is 3 ha már ők az elsők az AMD-nél. Remélem nem írtam ostobaságokat.Régen volt radeon kártyám,kb 2 éve.
-
-
-
-
ffodi
veterán
válasz
szasanyi #9289 üzenetére
A lapod adatlapja szerint ha van az alsó PCI-E foglalatban valami, akkor sem osztja vissza a felsőt x8-ra. Próbálj meg első körben egy BIOS (uefi) reset-et.
Ha nem segít, akkor a következőket javaslom:
-Nézd meg a PCI-e foglalatot nincs -e benne szennyeződés, illetve töröld le a vga érintkezőit.
-A korábban említetek alapján ellenőrizd a procifoglalatot. -
-
-
omikron23
senior tag
válasz
szasanyi #9266 üzenetére
Nekem a hangkártya, nomeg a 3 slot hűtés miatt került a 2. PCIE slotba, de a játékoknál semmi lassulás... Viszont arra kíváncsi lennék, hogy másnál milyen eredményt mutat...
-
omikron23
senior tag
válasz
szasanyi #9262 üzenetére
Kattints a kis kérdőjelre, és ott a Start Render Test gombra...
Azért mutatja ennyinek, mert ha nincs terhelés alatt a kártya, akkor az energiagazdálkodás miatt mindent visszavesz alapjáratra...Motion_Blur: óóóó, yeah.... fuck, nálam is ugyanezt írja ki, mert nálam sem az 1. PCIE foglalatban van... De néztem Heaven benchmarkot, ott igazán nem vettem észre lassulást benne...
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
szasanyi #8416 üzenetére
Esetleg ha lenne MSI R7950 Twin Frozr 3GD5/OC tapasztalat az is érdekelne!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #7729 üzenetére
Nem, a GeForce energiagazdálkodása még mindig szoftveres visszajelzésekre épít. A legkisebb instabilitásra is kék képernyőt kapsz. A GCN architektúránál az a célja a PowerTune-nak, hogy reagálja le a túlterhelést, anélkül, hogy BSOD-ot dobna. Ezért van a villogás, mert nem stabil a tuning.
(#7730) ffodi: Ha nagyon meghúzod, akkor ez is megadja magát, mert van reakcióideje a PowerTune-nak is. Ha későn válaszol, akkor az szívás.
-
ffodi
veterán
válasz
szasanyi #7657 üzenetére
Az 5870 és a 6950 mellett jól teljesített. Physx-es játékoknál nagyon jó szolgálatot tett, ami nem támogatta a Physx-et, ott pedig nem vett vissza semmit a teljesítményből. Jelenleg nincs bent a gépben a vga, mert egy másik gépbe kellett pót vga-nak, illetve a 7970 jelenleg 5 helyet foglal úgyhogy be sem férne. Még nem töröltem az adatlapomról, mert nem foglalkoztam vele. Válaszolva az eredeti kérdésedre, szerintem jól mennének vele a játékok (Physx), de a 7970 mellé lehet elkélne egy erősebb példány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest