- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ÁdiBá
veterán
Sajnos a mostani kártyáknál nincs ilyen tapasztalatom.
X1950XT-X illetve X1950XT kártyáknál volt olayn problémánk, több haveromnak is hogy simán túlmelegedett...
Hütőt cseréltünk mindent megcsináltunk, mire rájöttünk hogy azért melegedett túl mert kicsi volt a táp.
Ráraktuk egy erősebb, nagyobb tápegységre a kártyákat és 20 fokkal voltak zsínorba hűvősebbek.
Azért mert te ilyenről még nem hallottál nem kell rajta röhögni...
Csak felvetettem problémának mert nekem úgy rémlik hogy a kollégának 750W tápegysége van...
De lehet rosszul emlékszem. -
SSJmeszes
senior tag
Reméltem, hogy az irományomból leszűröd, hogy én is így gondoltam a legelején mikor meglett a H100.
Valószínű a H100 as topicban firtattuk ezt.. és ott basztak le szó szerint, hogy ne csodálkozzak, ha nem kintről befelé fújatam a radit, hanem bentről kifele.
Tehát ezzel elismertem, hogy a házban lévő alkatrészeknek melegebb lesz.
Ezt én is írtam a másik topicban.. -
-
peterm711
aktív tag
Nekem még nem sikerült
de nem vitatkozom, jópár pasztázáson vagyok túl, vizesblokk is megfordult a kezeim közt és nem volt semmi probléma.
Az a 90+ fok 96 százalékos ventinél nagyon sok, nem hinném hogy a bentrekedő procihő volna az oka, de tény hogy nem szerencsés megoldás.
-
SSJmeszes
senior tag
Így van... Far Cry 3 ban lettem rá figyelmes monitorozás közben, hogy nagyon meleg már..
Aztán újrapasztáztam és kb 10°C ért.. És FC3 ban normalizálódott a hőmérséklet... max 80°C volt.
Most meg BF3 ban kiléptem és láttam, hogy AB ben már 93 +- °C volt mind kettő kártya.Márpedig a H100 kintről húzza a hideget a radira.. ettől jobb CPU hűtésre nem lehet..
És a GPU pasztázáson kívül nem csináltam semmit se.. VRM et békén hagytam.
Tegyük fel, rossz a fekvés.. Egykártyás megoldásnál mi lenne a max hő?
Akkor is lesz 90°C ? Feltehetőleg igen.Na majd holnap írok, mi a fejlemény.
-
SSJmeszes
senior tag
Mivel máshogy, nem igen tudod hűteni 600T ben. így kénytelen voltam befelé..
Nem ok nélkül lett újrapasztázva..Majd holnap csinálok egy CF tesztet Heavenben.. és aztán egyenként mind kettő kártyát..
Megfogsz lepődni milyen jó hőmérsékletet fogok ez után kapni single kártyákkal..Egyébként meg mi a fenét lehet félresiklatni egy pasztázáson? bekentem a GPU t, visszaraktam a csavarhelyre, és becsavartam.. szerintem nincs mit félresiklatni.
-
-
Nem hinném hogy igazad lenne............... 1100/1500.on pont azt hozza mint egy 7970@1050/1500
De hogy el is hidd most N_A_S kolléga MATRIX -jához viszonyítom
emlékeztetőül a Martix 1100/1650.MHz tesztje
És akkor a 7950 Sapphire Dual-X 1150/1650.MHz tehát csupán +50.MHz GPU
Próbáltam a CPU -mat is pont úgy beállítani hogy ugyan annyi legyen a Physics Score nálam is és a GPU pontszámot érdemes nézegetni mind 2 esetben, bár sz.tem a többi is kb azonos, talán egy hangyaf@sznyival jobb a MARTIX mert ugye ott már picit tolódnak az erő viszonyok mert ott +50.MHz emelés van az alap 7970.GHZ -hoz képest ha 1050/1650 en járna akkor pont annyi lenne mint nekem 1100/1650 -en De ez a játékoknál is pont így van akár hány játékkal teszteltem mindég +50.MHz kellett a GPU -nak hogy befogja a nagytesót
PL: ha a 7970 et nézem 1200/1600 on akkor a 7950 nek 1275/1600 on kell járni hogy azonos legyen tehát ha tuningolva van a 7970 akkor ugye annak kicsit többet számít de még akkor sem kell +100.MHz a 50 -esnek hogy befogja a nagytesót
-
-
frame>24
addikt
Az baj, hogy az eddig az iponban 22-23k körül kínált x4 965 BE ára elkezdett felmenni, már nem éri meg nekem. (azt ugye még am3 tokba lehetne tenni alaplapcsere nélkül.)
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ennyire sovány a procim hozzá, mindig azt hajtogatják a tesztekben, hogy "játék + magas felbontáshoz általában erős VGA kell"
Így viszont felmerül a kérdés, hogy akkor új proci, de akkor új alaplap is, ami sok plusz.
Szóval most villog a kurzor nálam...
-
-
ffodi
veterán
Szerintem ez így nem igaz, tartom magam az előző állításomhoz. Ha jól tudom, akkor a ref. 7970-en SL16010DC típusú órajel generátor van. Nézd meg az adatlapját. Tápfeszültsége 3,3 V ± 10 %, ami tulajdonképp fix érték, úgyhogy ez biztos nem lehet, és ha a többi értéket is megnézed, azok sem passzolnak ebbe a tartományba.
-
haddent
addikt
Így igaz, volt. Megrendeltem, és le is vették egyből a webshopról
1 év gari volt ráírva, de beszéltem a szervízes formával, és 2 év gari lesz hozzá
Örülök neki, mert az összes aftermarket cooler hihetetlenül hanyagolja a VRM hűtését, ami egy ilyen fogyasztású karinál kb. fontosabb, mint a GPU maga... -
SVLaller
senior tag
-
SVLaller
senior tag
most az új driverrel 1050/1500MHz alapórajelen megy úgy kb., mint 12.11 előtt 1200/1500MHz-en, úgyhogy egyelőre nem húzom mert felesleges. Azt a fogyasztást amúgy 1200/1500MHz-en mértem 12.8 driverrel.
(#13012) haddent Az Enermaxon 2x24A a 12V-os ág, és ha jól láttam mindkét ág bemegy a VGA-ba a 2 PCI-E csatin, szóval az biztos nem lesz kevés.
-
-
-
-
-
ÁdiBá
veterán
Egészségedre! 1 éve is mindenki nevetett mikor GTX580 topikba emlegették a 7970 est...
Se szó se beszéd, egyik napról a másikra kint volt a teszt a GURU3D oldalon azt csak mindenki pislogott...#12526) MaximumGame Semmi jelét nem látom annak hogy év végére ne legyen semmi kézzel fogható az új sorozatból. Persze, arra sincs információ hogy mikor lesz....
Mindenesetre én kíváncsian várom... -
-
-
TTomax
félisten
Hát igen csak amikor a játék megjelent akkor ugye létezett a 6970/90 vs GTX580/90...ugye nv akkor erösebb volt ezen a téren... no de azóta kijött a szuper GCN ami ugy odaver számitásban,hogy mégis alulmarad a Cry2 tenger fenék tesszelálásban...
(#12333) Firestormhun
Ugy kb össze is szedted a föbb játékokat ahol az NV domborit... leszámitva a Witcher-t... az driver bug.. -
Firestormhun
senior tag
Arkham Cityben is.
Pár negatívum még:
- Skyrim is lassabb és nincsenek árnyékok
- Witcher 2-ben olyasmi artifact jelenségek vannak mintha túl lenne húzva a kártya, pedig a hardvernek semmi baja. (GTX580-on FW 3xx.xx driverektől kezdve lagos lett a játék, bár 3rd party toolokban lehetett javítani rajta)
- Max Payne 3 is hol gyorsabb, hol lassabb, vagy pl gyorsabb de laggol mint az állat(esti csónakházas pálya)
- GTA 4 lagos
- Rage-et még nem mertem megnézni.Más játékokban hozza a kötelezőt mindenféle nyavalya nélkül.
-
-
Nem akarok vitát nyitni róla,rengetegszer meg lett beszélve,egy i7 4GHz-en oda vissza vágná játékban akármelyik amd-t 4500-5000-n...
Volt X6-m az ismerősömnek pedig 8120-a 4800-n és az X6 4100Mhz után szép kis fps szám csökkenések voltak...,én meg 1100T-ről váltottam először 860-ra és az is kegyetlen volt főleg min fps-ben mint írtam... -
-
-
daneeeeee
aktív tag
-
-
ThodEE
őstag
Úgy tűnik mindenhol csak rendelésre
-
Cybertrone
veterán
Ilyenkor már erős kóma van rajtam urrá
... Bár szerintem egy normális egézséges kártyánál, jó szellőzésű házban nem tud felforrósodni a kártya!
És amúgy is a vége ugyan az ha minden csődöt mond, a gonosz dzsin kijön, és urrá lesz az amperszag
(kicsit több mint egy éve találkoztam a gonosszal, a procim, a vinyóim, és a ramjaim maradtak csak meg
SLI lap ment a garba... sajna a vga-kat nem tudta megvédeni a lap, a többit korrektül védte, a procinál 10 fázisú digit vrm volt amiből 3 szenes lett, a ramnál 4 fázis, amiből 2 megsült...
, de az tulfesztől volt)
-
Cybertrone
veterán
Adott egy referencia kártya, adott paraméterekkel... szerintem pontosan megtervezték mennyit bír... nyilván nem extrém hőmérsékletet, de pl a 4870x2 vram része 120 foknál is ugyan úgy biztosította a tápellátást, mint 80 fokon... persze nem szabad hagyni hogy annyin mennyen tartósan, ez tény!
70-80-90 fok szerintem még nem ok a pánikra, a pánik akkor kezdődik, mikor felmegy, és már nem lehet hűteni, viszont szerintem vannak annyira inteligensek a mai kártyák már hogy a driverben is, és a kártyán is van védelem, ami telemetriázza az adatokat, és ha úgy láűtja visszaveszi az órajelet, ha az sem segít lelövi a bulit!
-
Tody56
aktív tag
radi8tor1: Drágább és szinte eladhatatlan használtan. Illetve én vga hűtésben a HK favorizálom. Egyébként tényleg jó, hogy lehet kapni ilyen kártyát is. Sokan nem mernek egyedül hűtést cserélni.
Pug: Tisztában vagyok, hogy bírja ezt a hőfokot simán.Mint írtam szerelni fogom napokon belül, így nekem nem mindegy, hogy csak lecsavarozom, vagy melegíthetem kell, hogy jöjjön már le az a fránya hűtő.
Régen nekem is léghűtésem volt és rengeteg vga-m már, de mint írtam nagyon sokat szerelek hűtéseket és látom a különbségeket.
Arról nem is beszélve, hogy mióta vízzel hűtőm őket, egy kártyám sem romlott el. Előtte pedig elég sokat kellett gariznom.
Na de mindegy nem azért írtam be, hogy hit térítsek. Mindenki úgy használja ahogy szeretné. Én csak jóindulatú tanácsként írtam, hogy léghűtéssel azért óvatosan. -
helkis
veterán
nem mondom, hogy nincs olyan eset, elképzelhető, de akkor azoknak a kártyáknak az alapfesze lényegesen kevesebb kell legyen, mint pl a sapphire-é.. ergo ezért nem sikerült beállítani a kívánt értékeket..
az előző mondatom nem volt pontos, mert ott csak a sapphire karikra gondoltam..
van nálam egy asus 7970 is most, neki 1,040v az alapfesze és nem elég a csúszkákat kitolni+a 20%-ot, oda kell neki adni azt a feszt is, ami pl a sappnire kártyámé 1.174v
de több emberrel is beszéltem, és mindenkinél ezekkel a beállításokkal mindegyik kártya vitte az 1125/1575-es órajeleket.. -
MPowerPH
félisten
Nagy átlagban mondom, elég ritka az az eshetőség. Egyébként azért mondom ezt ilyen biztosra, mivel a 7970 alap órajele csak a TDP keret miatt került 1000MHz alá. Alapjáraton sokkal nagyobb órajelet terveztek neki, sajnos az előállítás nem úgy sikerült, ahogy arra számítottak. Ezért is ámulhatunk a soha nem látott tuningpotenciálon ezekben a VGA-knál.
jilian: Látom, de az jön le, hogy csak megközelíteni tudja, beérni nem. Na persze full HD-ban ez nem számít.
-
Cybertrone
veterán
1200/1600-at hozzon elsőnek a 7950-es aztán majd rá is nézek... ha azt hozza(míg egy kártyám volt úgy használtam 24/7) akkor talán van eséje! de 400mhz-es egézséges tuningot mindennapokra nehezen képzelek el!
1.175v az alapfesz( A cata maxhoz kis szerencsével elég), az 1200/1600 az 1.23v-on valósul meg! A memók feszéhez még nem is nyúltam, mert csak tegnap jöttem rá hogy a zafíron is lehet -
SzlobiG
félisten
"Emlékszem anno a 6950/6970-es topicban hány olyan nyavajgó 6970-es tulaj volt, aki a 25. levezetés után sem volt képes felfogni, hogy egy ref moddolt 6950@70 az ugyan azt tudja, mint az általa plusz 20K-ért vásárolt 6970-ese. "
Igen emlékszek én is ezekre nem tetszett nekik hogy kevesebb pénzért ugyanazt kaptuk mint amit ők drágábban. Remélem itt nem ez lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- OTP Bank topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged