- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Mindezt elhiszem, csak afelől vannak kétségeim, hogy elhúz a GCN, mert szvsz most se fog, ahogy eddig sem sikerült. Lehet hogy csak az nV pénze miatt, mindegy is, a múltban kiderült már, hogy az erősebb architektúra, de gyenge marketing semmivel nem nyerőbb páros a piacon.
2007-2009 között a DX10.1 viszont nem volt előny. Most lehet (biztos) ad a DX11 sok előnyt, de amikor csak a DX10.1 volt és csak R700-on, akkor nem sok játékban lehetett érezni, talán a Far Cry 2 volt az egyetlen kivétel.
laca000: Szándékosan nem mentem olyan messzire, de ha szerinted Kepler=FX széria, akkor inkább szia.
-
TTomax
félisten
Ész nélkül nem adunk rá mindent, de nyilván tudni akarjuk, hogy melyik architektúra a gyorsabb, így lehetőség szerint maxra toljuk a játékot. Jellemzően azt a beállítást alkalmazzuk, amivel a leggyorsabb tesztelt VGA-n még játszható.
Hogyne persze... 660TI teszt
A 11minfps az játszható a 660Tivel mindeki igy fogja használni...Söt a 16 se gáz...egy 7970el... Na mindegy,nem is ide való,meg azt hiszem hagylak is téged a saját kis "mindenszépésjó" világodban -
TTomax
félisten
Hát azért az 5% turbo az finoman szólva is nevetséges...Viszont cserébe ha jól tudom voltage lock lett a jutalom,no de mindegy is... abban igazad van,hogy a ghzre módolt elsö szériás 7970ek nem boostolnak,erre nem gondoltam.
FC3ban a HDAO nV-n kb annyit zabál egymaga mint egy 4XMSAA... Gondolom radeont nem annyira fogja meg,viszont nekem erösen kétségeim vannak az látványt illetöen.Szerintem az SSAO is jobban néz ki,és nem vagyok egyedül a véleményemmel... egyébként pedig tökmindegy,mert a játékhoz nem árt a stabil 60fps amit ezzel a beállitással egyik kártya sem abszolvál... ez is olyan mint a PH!s teszt ahol ész nélkül minden ráadtok,igaz a radeon gyorsabb lesz,de játszhatatlan kategória marad minden kártyán...
-
ffodi
veterán
A tekercs cicergése tulajdonképp "természetes" jelenség. A tekercsen áthaladó jel frekvenciája okozta mechanikai rengésekről van szó lényegében. Működés közben sok esetben rezeghet, csak legtöbbször az emberi fül számára nem hallható tartományban. Úgyhogy azon kívül, hogy idegesítő, nem hiszem hogy bárminemű meghibásodást jelezne/okozna.
-
haddent
addikt
Ok, köszi. Akkor én ezért nem viszem vissza, ez volt az utolsó darab, rendelni sem lehet már, ki tudja mikorra cserélnék.. ha...
Az FPS -el nincs gond, az megvan, de a micro-lag, apró, kis akadások még mindig megvannak..
Pedig megcisnáltam az affinitásos dolgot amit javasoltál azt hiszem éppen teColos1 ha nem lesz nagyobb baja és így marad akkor engem sem érdekel..
-
Colos1
őstag
Nálam érdekes ez a ciripelés. Ha magas az FPS, pl. a játék menüjében, akkor mindig ciripel. De pl. Mafia II közben 60 FPS-el a vSync mellett is csinálja, de más játékokban nem.
Amikor meg Win7 élményindexet számoltatok, akkor valósággal nyivákol.Engem amúgy nem zavar, csak írtam, mint tapasztalatot.
-
haddent
addikt
Hát ahhoz képest a Hitmanben (tudtommal) senki nem panaszkodott ilyen szarságokra, mint a Far Cry 3 -ban. Alacsonyabb az FPS, mint azt várták (nem 70 hanem 50... húúúúha...) stb..., de ilyenek, hogy folyamatos microlag, nem lehet MSAA egyáltalán bekapcsolva, stb... Ilyenről én nem hallottam. Lehet, hogy nem csak járható, hanem ajánlott út is az?
-
-
-
SzlobiG
félisten
Kipróbáltam HT nélkül nem volt jobb. De most amit felhoztál gyorsan meg is magyaráztad azzal, hogy erős kártyákon nem áll fent a dolog én meg csak csúcskártyákról beszélek még is micro laggolt AMD kártyákkal.
Sőt, hogy ne csak AMD-t mondjak GTX 480-al is volt micro lagg max nem annyira mint az AMD kártyákkal. 680-al viszont teljesen megszűnt ez.
Singlébe szerinted hol van olyan körülmény mint egy 64fős mapon? Sehol.
Nekem ezek személyes/kipróbált tapasztalatok nem csak a levegőbe beszélek és oldalak leírásaira támaszkodok.
Ami még hozzá tartozik, hogy igen lehet ezzel együtt élni mert lehetett én is sokáig így játszottam vele, de mióta van tapasztalatom 680-al a játékba biztos nem váltanék vissza amd-re már pedig ugye elvileg megszűnt a never settle driver óta.
-
SzlobiG
félisten
Már pedig a Never Settle driver előtt ilyen volt a BF3. Nekem van tapasztalatom 7970,6950cf,6990 vga-k terén BF3 alatt mióta a 680 van azóta megszűntek a kis akadások.. Szal nem mond hülyeséget max csak azt felejtette el, hogy melyik játékba ilyen.
A teszteket meg hiába hozod fel BF3 esetén mert mindenhol single-vel mérnek az meg senkit se érdekel egy multira kihegyezett játékkal.
-
akinek a 30-35fps játszható... de ezt már írtam. hajrá.
nem látod a problémát, mert nem akarod. tök jó, hogy összeszedtél pár bugot gef oldalon, de most a teljesítményről beszélünk. shogun 2 OK, akkor 1 példánk van.
az tök mindegy, hogy a BF3 mitől gyorsult, a tény az tény marad: 9 hónapig szoftveres okok miatt lassabb volt 30%-kal.
8.3 téma: direkt összehasonlító tesztet most hirtelen nem találtam, de egy példa a computerbase-ről:
Call of Juarez: 8.3: 29.0, 8.11: 38.0. Nem tudom, hol volt az ugrás, de ez bizony 30+%.
Rémlik, hogy a Call of Duty 4-nél voltak komoly gondok AA mellett, de arra nem találtam tesztet. -
más szóval, a jelen generációból 2 GPU kell hozzá, akármelyik oldalon. olyankor valóban jobban hasítanak a vörösök. tehát a Radeonok "óriási teljesítményfölénye" mondjuk a teljes közönség 0.1%-át érinti.
én viszont driver-problémáról beszélek. nem bugról, hanem súlyos teljesítmény-deficitről. a 8800GTX esetében ezeket pár hónap alatt kigyomlálták, a másik oldalon meg a 8.5 több játékban 30-50%-os extra sebességet hozott 4xAA mellett. ezzel szemben a big bang II egy szokásos pár %-os update volt. akárcsak most a 12.11b vagy a másik oldalon a 310 béták. csak éppen a 12.11b-ben egy extra volt: sikerült megoldani a régóta fennálló epic fail szituációt is a BF3-mal kapcsolatban. lekerekítve a dolgot, ilyenekkel nem találkozol a másik oldalon - ha valami szarul megy (pl. dragon age 2), akkor azt igen záros időn belül rendbeteszik.
a showdown-on meg felesleges polemizálni. most az AMD-től kaptott a CM egy halom shader-kódot, ami GCN-rulez megközelítésű. ha a GRID2 fontos lesz az nVidiának, akkor ők is odaküldenek pár mókust, akik vagy írnak alternatív rutinokat, és akkor mehet a vendor detect, vagy tesznek javaslatokat, hogy mitől fog kevésbé fájni. vagy valami teljesen mást csinálnak.
semmi értelme ezen előre bizonyítási eljárást folytatni - várjuk meg a játékot. Te a nyilatkozatok alapján arra számítasz, hogy marad minden úgy, ahogy a showdownban van, én pedig a piacon eddig látottak alapján arra, hogy jelentősen közelíteni fog a két gyártó teljesítménye. 7 hónap múlva térjünk vissza rá -
oh yes. hát aki azért vesz 7970 GHz editiont, hogy a sleeping dogs-szal maximum beállítás mellett játsszon 30-35 fps-sel, és közben győzködhesse magát, hogy az igenis játszható... nos, annak sajátos ízlésvilága van.
jól van, tehát akkor a 8800GTX-ig kell visszamenni, hogy az első komolyabb driver-problémákra bukkanjunk nVidia oldalon. very well. a 150-es széria 2007. áprilisi (vagy korábbi, de április közepén találtam vele a legkorábbi tesztet), ez max. 5 hónap a launch után. AMD oldalon nem a 8.3 volt a varázsdriver, hanem a 8.5 (a 8.3 technológiailag rendbe lett rakva, de utána kellett két revízió, hogy érdemben látsszon is a teljesítményben), ami kicsit több, mint 12 hónap a 2900XT megjelenése után. azt meg már egész sportszerűtlen lenne felhozni, hogy a 2900XT is csúszott egy "keveset", és lett volna idejük drivert optimalizálni...
folytassuk a vitatkozást a tényekkel? szerintem felesleges...kódmesterékkel semmi gondom nincs optimalizáció terén (az első dirtöt leszámítva), de nyilván a showdownt már késő volt kepleresíteni. ismert szűk keresztmetszetekre lehet optimalizálni, és arra számítok, hogy fognak is.
-
na, most vadásztam egy SD tesztet - pont azt hozza ki, amit mondasz, csak azt nem tetted hozzá, hogy azon a beállításon játszhatatlan a game mindegyik kártyán, már fullHD-ben is. játszható AA mellett meg már mindjárt nincs akkora különbség.
ja, a Kepler félig Fermi - és a Ferminél (ami kicsit sem GT200) tudsz mutatni olyan high profile játékot, ami 6-9 hónapig jelentősen szarabbul futott, mint a teljesen RV870-derivate Cypressen?
Grid 2: nem váltanak irányt, csak odafigyelnek, hogy a Keplernek ne fájjon annyira. szerintem. meglátjuk.
-
no ez már szürreális. a H/A és a SD teljesítményelőnyét sehol nem láttam olyannak, amit írsz. ha pedig azt sem akarod elismerni, hogy amit a BF3-mal műveltek, az röhejes (miközben az nVidián kezdettől jól megy), akkor tényleg felesleges a vita.
a 12.11b generál teljesítménynövekedése meg természetesen örvendetes.
a GRID 2-es felajánlást fenntartom. elég, ha annyira fut szarul, mint a DS, vagy akár kicsit jobban is
-
peterm711
aktív tag
nincs tuningolva, alapon van minden AB-t csak monitoroztatásra használom.
-
peterm711
aktív tag
-
peterm711
aktív tag
A stabilitással nincs gond, nem szemetel, nincs TDR, nem throttingol, ha akarnám 1300MHz-en használhatnám 24/7, mert viszi gond nélkül vizzel, ezért nem is garanciális a probléma. Megpróbálom levenni ref órajelekre, de kétlem, hogy az megjavítaná a jelenlegi power control csúszka hibát.
Mikor jön a következő whql?
-
peterm711
aktív tag
Nincs tuningolva, 12.3 után végeztem a tuninggal, mert vadult a kártya tőle.
TTomax-al egyforma a kártyánk, gyárilag oc-s MSI, lehet hogy valami széria hiba akkor. Bár 12.4 és 12.8-as driver hibátlan volt, annyira megvoltam elégedve 12.8-al hogy még vizesblokkot is vettem a kártyára, amit már azóta bánok. 12.10 szintén katasztrófa és a mostani béták is.
Nem tudom, hogy mi ez de szerintem inkább hasonlít softweres gondra mint hardveresre. -
hűha, itt most nagyon elemelkedtünk a talajszinttől. reality check:
- a HL2 és a Dirt Showdown összehasonlítása enyhén vicces, mert az előbbit a fél világ epedve várta, az utóbbit meg nem győzik akciózni mindenhol, hogy vegye má' meg valaki. mint anno a Stormrise. garázs-kategóriában biztosan találnék én is egy csomó játékot, ahol az nVidia számottevően jobb - de minek? AAA plz!
- egy hónapja még a garázsba sem kellett menni, mert ott volt a BF3. ouch!
- de most itt van nekünk a 12.11b. azaz, 3/4 évvel a 7970 megjelenése után sikerült egy gaming evolved játékot úgy megtámogatni driveresen, hogy utolérje a konkurenciát. Te is erre gondoltál, amikor azt írtad, hogy a szoftveres támogatás terén nincs nagy különbség?
- a többi 4 idei játékban én nem látom a nagy szakadékot (vagy, hogy úgy fogalmazzak, független tesztek nem erősítették meg). az tény, hogy itt relatíve előrébb vannak a Radeonok, de szó nincs olyasmiről, amit a DS mutat. szerintem ezekkel együtt tartunk ott, hogy fel lehet értelmesen sorolni az egymásnak megfelelő párokat (680 - 7970, 670 - 7950, 660Ti - 7870, 660 - 7850), és valóban jó volna, ha az árak elkezdenének közelíteni egymáshoz - ahogy az utolsó páros esetében már nincs is hatalmas diff.
- a jövőre megjelenő játékokat meg majd nézzük meg, amikor itt lesznek. meghívlak egy sushi-ra, ha a GRID 2 tényleg olyan szarul fog menni a Keplerekena kognitív disszonanciát én is ismerem, de hogy őszinte legyek, én sokkal inkább az AMDs szoftveres hibák észre nem vételében látom ezt megnyilvánulni - mert ha azok nincsenek, akkor valóban jobb vétel a Radeon. de elég csak TTomax postjaira rákeresni ebben a topic-ban - nála úgy tűnt, hogy egyáltalán nem volt ok nélküli a körömrágás.
"Én például bevallom, hogy aszerint döntöttem, hogy ki milyen AAA játékot hoz 2013-ra."
ez abszolút rendben van - nem egyformák a prioritásaink. Én a magam részéről szívesebben kötök kompromisszumot a jövővel, mint a jelennel, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
uff, én (túl sokat) beszéltem
-
peterm711
aktív tag
Nem tudom mi az ami kikészít, de eddig semmi példát nem tudtunk erre találni. -csak hogy felrissitsem az emlékekt: kezdődött textúra villogással, majd fagyás monitor kikapcsolása után, nem működő órajel visszaváltás, random ventiltálor bepörgés 50 százalékra 2D-ben, nem működő órajel felváltás, ismét nem működő nem működő órajel visszaváltás,monitor villogás2D-ben és most változatosság kedvéért nem működik a power control csúszka, visszaugrik 0-ra akármit csinálok vele.Valljuk csak be, ezekek azért eléggé idegesitő dolgok. Erre majd jön tőled, hogy ez mind azért van, mert annyira modern és bonyolult a kártya felépitése, és ti semmi ilyet nem tapasztaltatok.
A tesztekben senki sem számol be hibákról. Alapvetően mi sem látjuk a gondokat. - Most őszintén, hány órát ültél te 7970 előtt? 3-4 ph teszt erejéig? Meddig tartott egy általatok készítettt ph tesz 7970 vizsgálata? 3-4 óra? Ez alapján vonsz le következtetéseket és veszel semminek majd 1 éves felhasználói tapasztalatokat? Szerintem amit ti csináltok egy lapon sem említhető pl TTomax 900 órás bf3 "tesztjével", és a többi user lejátszott játékóráival. Abban is biztos vagyok, hogy nem ültetél napokat szövegszerkesztő előtt vagy ph fórum előtt az adott kártyával, hogy lásd és felidegesitsan az állandó "normális"monitorvillogás.
Azt mivel magyarázod, hogy az öreg motorosok SzlobiG, Keldor papa, TTomax, Tirexi mind dobták el a kártyájukat és futottak a zöld oldalra? Ők is biztos hülyék és user error áldozataivá váltak, és semmi ilyen gond és bug nincs.
Nem tudom Abu mi történt veled, de ennyire szemellenzővel élni és kiabálni hogy AMD, és tagadni azt ami tényén sokáig felnéztem rád a széles látáskörödért és tudásod miatt, de megváltoztál nagyon az elmúlt években
Nem tudom, hogy mennyire szarják le. Igazából abból, hogy jelentősen növelték a játékfejlesztők támogatására szánt büdzsét szerintem pont, hogy most veszik igazán komolyan. - ez most hogy jön ide? Én arról beszéltem, hogy a középkategóriába és alá hegyezik a drivereket, és nem forditanak annyi időt a csúcskategóriára az alacsony eladások miatt. Az hogy mennyi pénzt ölnek játékokba ez esetben irreveláns.
-
peterm711
aktív tag
Nem a sebességeel van a gond, tény hogy erősebb a GCN, de ez mit sem ér, ha a kártya kékészíti idegileg az usereket. Én 10 évig használtam nvidia kártyákat, volt belőlük jópár, és az alatt az évtized alatt nem találkoztam ennyi buggal mint most az elmúlt 8 hónap alatt. Nem kellett állandóan új driverre várni, hogy javitsanak valamit, és olyan végképp nem volt hogy már egy javitott hiba visszatért volna egy frisebb driverrel. Előfordult az is hogy kint volt 2-3 frissebb whql, és mégis a régebbit használtam, mert nem volt szükséges az új telepitése.
Nekem olyan érzésem van, hogy AMD-éknál magasról leszarjkák ezt a kategóriát, mert ebből kevés fogy, a középkategóriára koncentrálnak. 500+ eurót adtam ezért a kártyáért, és softwerileg bughalmazt kaptam és idegeskedést, szerinted ez jól van így? Nézz csak körül a topikban, mást sem látni csak panaszkodó usereket, aki nem panaszkodik az pedig a vérbeli ati user, aki az elmúlt években már hozzászokott mindehez, és ezt tartsa normálisnak. -
SzlobiG
félisten
Átlagfelhasználó ez a lényeg amit mondasz AMD oldalon ők szívnak a legjobban csomó helyen trükközni kell, hogy úgy mennyen ahogy...nézd meg sokan a béta 8-as driverrel is szívtak AC3 alatt mert ott se tudja senki, hogy állítgatni kell hogy jó legyen.
Hitman: Minek tettek volna MSAA-t mikor az AMD kártyákat is megöli teljesítménybe? Ezt az itteni mérésekre alapozom nem oldalak által mértre.
(#12786) TTomax Csúnya lesz ha ott gond lesz mivel Gaming Evolved, de volt már rá példa nem is egyszer.
Nah de befejeztem mindenki eltudja dönteni, hogy melyik éri meg neki.
-
TTomax
félisten
Nahh okay...fogadjunk... fogadjunk hogy FC3-ban megint komoly gondok lesznek radeon oldalon a driverekkel... és pedig az ám igen jó game lesz...
(#12787) SzlobiG
Meg hát... a 8XMSAAtól simán lefekszik a 7970... szerintem még CFbe is...de hát itt minden azzal mérnek a fiuk...a 660TI tesztben is az ment,közben meg a grafikonon nevetséges játszhatatlan értékek vannak... most nem akarom linkelni,mindenki megnézheti maga -
SzlobiG
félisten
Én ezt nem nevezném azonos árú teljesítménynek.
Hitmanbe se teljesen igaz amit mondasz.
(#12777) haddent Mondom én vagy 5éve, ha nem több csak AMD/ATI kártyákat használtam az ár/teljesítményük miatt, de most láttam be, hogy inkább áldozok rá többet, de akkor "probléma mentesen" tudok játszani. (azért idéző jelbe tettem mert tudom hogy vannak gondok nv-vel is, de közel se annyi).
-
TTomax
félisten
Abu85...szaggat!!!Érted?DA-RA-BOS.... de csak 7970-el... mert 670-el nem... meg ne viccelj... 12.10WHQL ...megyünk szekérrel,aztán egyszercsak eltünik alólunk... meg bizonyos grafikai opciókkal szétesik a kép...
Nekem elhiheted vettem volna én szivesen még egy 7970-et olcsóbban megusztam volna,még a hangoskodást elnézném neki... de ha single gpu igy megy akkor a CF???
A 7970-el olyan érzésem volt mint a HD2900XT-vel anno..ott vas..papiron erösebb... aztán mégse...(#12780) Abu85
Igen csak a beta8-al nekem meg más játékok mentek igen gyengén...és akkor ez egy ördögi kör... ennek sosem lesz vége...most akkor játékonként tölsek drivert?Egyébként a beta8-al sem volt sima a játék... söt... 29fps maxon az minden csak nem sima...Na de mindegy,én most elleszek ezzel egy darabig,és maradok a zöld oldalon,lehet többe kerül,de kevesebb a gondom az biztos... -
dehogy. a vásárlói oldalt néztem - úgy meg lesz***om, hogy a háttérben a két idióta cég mit politizál egymással. a lényeg, hogy geforce-on van extra eye candy, radeonon meg szenvedni kell hozzá, és nem supported. még akkor is, ha valóban kevés játék esetében van valódi értelme.
szerencsés az AMD, hogy olyan elkötelezett vásárlói (is) vannak, akik nem a saját érdekeiket nézik, hanem inkább azon igyekeznek, hogy a cég barátságtalan döntéseit megmagyarázzák.
nem akarok flémet generálni, úgyhogy be is fejeztem. peace
-
intercooler
őstag
Köszönöm
De semmi változás
Létrehoztam a commandline.txt-t ezek vannak bent most:
-noprecache
-nomemrestrict
-width 1920
-height 1080
-texturequality 2
-shadowdensity 16
-viewdistance 99vagy be kell írni mindent csak akkor lesz jó
Azért az komoly hogy a rockstar is b@xik az egész re
-
SSJmeszes
senior tag
Szia.
Köszönöm a válaszod.;-)Vertikális szinkront kipróbáltam.. Ami annyit tett, hogy a játékot nem engedte 60FPS fölé. De szintúgy lecsökken az FPS szám mint ahogy eddig is írtam..
Csináltam 2 képet, de elszúrtam mert az AB fényképeztem azon meg az adatok nem látszódtak.
DE, leírom mit tapasztaltam.
Egyik helyszín.
Mind 2 VGA 98% pörgött és így volt 130FPS em.A másik helyszín tehát város/épületek közt(részletesebb gondolom vagy valami ilyesmi lehet.) Itt 50FPS és a 2 VGA úgy 70% pörgött. CPU használat nagyjából ugyan annyi lehetett..(ergo, nem tudja a VGA kat ellátni mert a CPU sem tud gyorsabb lenni.[ha rosszúl gondolom javítsatok ki.]) Ezt igazából nem tudtam még megnézni pontosabban. Csak úgy ránézésből kb ugyan annyira használja mint amit küldtem képet. Tehát akkor ez CPU limit lehet? Mert, ha nem akkor nem sietek egyáltalán az intel prociért.
-
Még komoly tesztelés mellett is el lehet nézni ezeket. Persze a kiadás után kiderül, mert a közösség gépparkja jóval eltérőbb, mint amire egy fejlesztőnek lehetősége van, de akkor már a hiba ott van.
Azért elég blama, hogy a teszteléskor nem ütközött ki. Egy sokkal kisebb játéknál is szokás a zárt/nyílt béta, ott pedig ezekre pillanatok alatt fény derül.
-
TTomax
félisten
Ez a hiba már javítva van...Én HT-onnal játszok 4Ghz i7 930... nincs difi ha kikapcsolom a HT-t,max nem lesz annyi fps-em... az utobbi két napban hogy laggolt a játék nem mérvadó,punkbuster probléma volt.Most toltam pár kört,amcsi szerveren is.Sima mindenhol,söt mintha több lenne az fps-em mint eddig,szerintem a PB fogta a gépem,microlagok voltak tőle...
-
-
Pietrosz
addikt
Nyilván nem jelenti, de ha egyszer azokra a tartalmakra nincs igényem, akkor gondolom érthető, hogy mi a problémám. Ha azt látnám, hogy szaggat a youtube vagy a böngésző akad vagy filmlejátszás nem folyamatos vagy driver restartok vagy fagyások lennének akkor nyilván hagynám az egészet a fenébe és beállnék a sorba, de nem ez a helyzet. De akkor elvileg saját felelősségre úgy használhatom, ahogy szeretném, jó tudni
-
Pietrosz
addikt
Köszi. Kérlek ne próbálj meggyőzni az órajel ugrálás helyességéről, mert amíg azt látom, hogy 2D órajeleken is tökéletes a böngészés és a videó lejátszás, addig nekem ne ugráljon az órajel. Itt a saját igényeimre kell gondolni, a böngészőt böngészésre használom, nem 3D akváriumot nézegetek rajta, video-nál pedig 720p ill 1080p x264 a max, abból is egyszerre egy. Kipróbáltam pár napja, ha visszaállok a hagyományos ugrálós működésre, legalább 10 fokot számít netezés ill. youtubeozás, filmezés közben pluszban. Ehhez még magasabb venti fordulatszám is társul, illetve extra fogyasztás is.
Tehát ha jól értem, akkor GCN-nél még jobban hardveres alapokra helyezték a dolgokat, és nincs lehetőség arra, amit az előző postban írtam? És most kérlek csak a kérdésre koncentrálj, ne azt nézd, hogy te hogy csinálnád, vagy az amd szerint hogy kellene működnie. Lehet a GCN-t fix órajeleken járatni úgy, mint a Cayman-t, vagy mindenképpen a saját feje után megy?#7940 Xmister:
köszi, én is próbáltam már AB-vel, de ott nem engedte 400/625MHz alá az órajelet, ezért kellett az ATT. -
Pietrosz
addikt
De most a 79xx-ekre gondolsz, vagy a 69xx is belefér? Mert az is PowerTune-os, csak gondolom nem annyira fejlett. PowerTune megkerülésén azt értem, hogy nem ugrál össze vissza az órajel, nincs uvd órajel, nincs ugrálás böngészés közben, nincs leszabályozás furmark alatt, tehát csak olyan órajelváltások történnek, amit engedélyezek. Nekem legalábbis a 6950 most így működik, és hasonlót szeretnék 7950 alatt is, ha egyszer veszek esetleg.
-
Pietrosz
addikt
Az uvd-re gondoltam, és az órajelekre, sry, ha nem volt egyértelmű.
Profil beállításokat meg egyebeket nem akarok vele piszkálni, az ccc-ben elintézhető, engem az érdekelne, hogy egyáltalán felismeri-e az új kártyákat. Be tudom-e állítani azt, mint a 6950 esetében, hogy van külön 2d meg 3d órajelem hozzájuk tartozó feszültséggel, és automatikusan váltogatja az órajeleket attól függően, hogy milyen program fut.(kell-e 3d órajel vagy sem. De teszi ezt úgy, hogy beleszólhatok a dologba, nem úgy, mint alapesetben) Erre mondjuk nyilván nem csak tőled várom a választ. Az, hogy a powertune nem megy, az nem baj, az a cél, hogy megkerüljem.
szerk.: sajnos nem tudom megnézni, hogy nálam perpill mi történik onlinetv vagy youtube-al a háttérben, mivel úgy használom a vga-t, ahogy az előbb leírtam, de majd egyszer megfigyelem, érdekes, hogy nem ugyanúgy kezelik.
-
TTomax
félisten
Az még csak véletlen sem extrém igény hogy ki ALT+TABozok egy tutorial videóért...Most ezt valahogy úgy adod elő,hogy ki az a h@lye aki egyszerre néz youtube videot meg játszik,csakhogy nem erről van szó!Elég a youtube oldalon végignézni a videót,és ha már lefutott,de te nem zártad be az oldalt,akkor is lockolva marad az órajel.. és ebben nincs semmi extrém... nagyon is valószínű felhasználás az,hogy a böngészőben ott marad egy nyitott oldal,és teszem az pl a youtube... a gond ott kezdődik,hogy a végignézett videó UTÁN is lockolva marad az órajel,tehát nem csak a lejátszás alatt,ezért is sántit amit irsz,és ezért mondjuk hogy nem jó az AMD megoldása,mert egy gép nem egy steril valami,és nem mindig csak egy dologra használod egy időben.... PC... és nem konzol....
-
miért lenne muszáj? csinálhattak volna egy UVD-t, ami megy 500MHz-en és 1GHz-en is. vagy az is lehetett volna, hogy amikor 3D órajelet kér valami forrás, akkor kikapcsolja a driver az UVD-s gyorsításokat. és csak ez a kettő 1 perc alatt jutott eszembe. nyilván mindegyikkel van valami nehézség, de azt nehezemre esik elhinni, hogy ez a teljesen user-unfriendly megoldás a legjobb.
mobilhoz meg bátran lehet más driver-beállításokat használni... -
TTomax
félisten
Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett,nem kicsit,hanem nagyon....Én nem nagyon szoktam arra figyelni hogy mi van nyitva a háttérben és mi nem a battlelog mellett a böngészöben...mert eddig nem volt szükség rá.Az a baj,hogy amiről én beszélek azt az élet hozta magával,velem megtörtént,én azonnal levágtam mi lehet a gond,de a bf3 fórumon nem egy nem két ember szaladt már bele... ne haragudj,de az user szemszögéből az nV megoldása sokkal szimpatikusabb...
Azt meg ugye te sem várhatod el senkitől hogy több oldalas doksikat nyálazzon át azért,hogy vajon mi a francért ragad low3d-be a kártya,már ha észreveszi,mert ugye egyszeri user nem fog játék közben monitorozni,már az is sokszor problémát jelent,hogy elmagyarázzuk hogy az afterburnert hogyan kell beállítani hozzá...és ide a forumra valóban azok járnak nem 1.0ás felhasználók!
Az élet számtalanszor bebizonyította,hogy az emberek nem akarnak olyan dolgokkal foglalkozni ami túl bonyolult,ezek a dolgok sosem sikeresek,halálra vannak ítélve.
Azt,hogy erről az amd driver fejlesztő csapata a wattok közbeni harcban nem vesz tudomást,sajnos nem magyarázat...
Te mindig technikai oldalról közelíted meg a dolgokat,nincs ezzel semmi gond,de én ennek szöges ellentéte vagyok,hiszen napi szintű felhasználó lennék...
Na mindegy,megjött a deus ex promo kódom...kíváncsi vagyok a játékra... -
TTomax
félisten
Ez igen!Ezt aztán a nemes megoldás... ja hogy "zárja" az órajeleket,ez igen!Tudod,az a gáz hogy az 1.0ás usernek erröl fogalma sincs,mint ahogy arról sem,hogy a frissen telepített firefoxban alapból ki van pipálva a hardveres gyorsítás...söt arról nincs fogalma mi az a a hardveres gyorsítás,viszont azt rögtön megérzi ha bf3ban feleződik az fps.. mire fog gondolni szerinted?
Szóval akkor megint egy olyan "energia menedzsment" miatt szívunk,amire igazából büszkének kéne lenni?
Azért,ha az alaplapgyártókról lehúztuk a bőrt is e miatt akkor tegyük már meg a vga gyártókkal is... apropó,az nV hogy csinálja???(#7909) Abu85
Pfff....előnyt nem így kellene elérni,hanem úgy,hogy csak olyan dolgok vannak beépítve amik szükségesek a grafikus megjelenitéshez...
Gyakorlatilag szépen kifizetjük az integrációt.. ötletes... nagyon ötletes... -
Pietrosz
addikt
De azt csak el tudja dönteni, hogy mi van épp fullscreenen?
Amíg a játék, addig természetes, hogy nincs igény az uvd-re, kapcsoljon ki átmenetileg a gyorsítás, aztán ha pl alt tab van akkor meg mehet vissza az uvd. Ha ablakban fut a játék mellette meg a youtube az már tényleg extrém
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest