- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dragonfx #8904 üzenetére
Játékban nem próbáltam, amúgy a memória 1375-nél többön nem akar menni, másnál már láttam 1500-1600MHz-et is.
Persze játék alatt nem stabil oda 1200/1350-en kell járatni kb.
Én is direkt 1680x1050-es monitort vettem és nem is fogok FHD-t, amíg nem lesz minimum egy HD7850 2GB-os kártyám.
-
oliba
őstag
válasz
dragonfx #8715 üzenetére
Nem leszólni akartam azt a procit
1 hónapja még én is le akartam cserélni a mostanit arra, mert 100W-tal alacsonyabb lenne a fogyim. Aztán végül nem bántam meg, hogy megtartottam a mostanit.
Rendesen megírt 4 szálas alkalmazásnál azért valamivel alulmarad egy Q6600-tól, de való igaz, hogy játékok terén simán rádupláz.
Szerintem ha betöltenéd a mai játékokat és monitoroznád a gpu, avagy a proci kihasználtságot, akkor elég sok esetben kevés lenne az a proci, de megjegyezném, hogy nem sok híján.
taknyi: nagyon nem láttam annak a megcáfolását, amit írtam/írtunk. Szerintünk ennyi pénzt megér, mi nem csak a teljesítményt nézzük, hanem pl az alacsonyabb fogyasztást, jobb drivereket és hosszabb garanciaidőt. Ez megéri a 15k-t. VLIW5-re mikor fognak játékokat írni? Megsúgom, hogy soha többé
Míg a GCN most jött ki és még egy darabig a piacon is lesz
-
törölt tag
válasz
dragonfx #8574 üzenetére
Az első rész az az első volt.
A második szerintem is unalmas volt. 3. meg a kettő keveréke de nekem tetszik az íj én azért maximum fokozaton adok egy esélyt neki megint. Soilder fokozaton könnyű volt egy kicsit 3 óra 31 perc játék idő.
Far Cry 3 az szerintem kicsit szintén unalmas. Ott is az első rész jött be jobban. A második szebb volt de én meguntam a sok mászkálást. 3. rész meg olyan egyszerű volt.
Engem legjobban eddig a F.E.A.R, Gears of war és Mass Effect fogott meg.
-
GeriCool
aktív tag
válasz
dragonfx #8519 üzenetére
Én is a fórumtársak által ajánlott xfx (450 W) tápot vettem. Nekem az elején picit hangoskodott (volt valami mellékzaj), de ez azóta megszűnt. Szóval csendes táp és jók a mutatói. Ha jól emlékszem (de majd kijavítanak) seasonic belsős. Hosszú harisnyázott kábelei vannak ha ez számít. És az ára se volt olyan veszett.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
dragonfx #8500 üzenetére
XFX Pro 550 most a bestbuy, 17k körül 5 év garival, v 15k 2 évvel!
ezt a szakik véleménye, én is csak tőlük tanultam, és hallgatva rájuk ilyet rendeltem (egy FSP raider 550 helyett, ami hibás volt)
egy kis ON: havernak raktam gépébe egy 7750-et (persze, h sapphire), és leesett az állam, h nem kell külső táp hozzá
mit fogyaszt ez a cucc?? gyakorlatilag lófingot
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #8500 üzenetére
Német, úgy tudom hogy nagyrészt FSP belsős, legalábbis azok biztosan amiket én néztem. Kábeldzsumbuj ellen normális ház is jó megoldás, amiknél hátul lehet rögzíteni a fölösleget, az alaplaptálca mögött.
Én FSP Aurum 400W-osat veszek szerintem, szintén 19k, de tudom hogy ez 4-5 évig beton stabilan megy majd megint.
Ha kell segítség ezzel kapcsolatban akkor írhatsz privátot is, ne itt szemeteljünk a sok OFF-al.
-
Arkennys
addikt
válasz
dragonfx #8397 üzenetére
Hát, nekem 1 gigás 7850 van, de egyelőre elégnek tűnik a dolgokhoz. 40 ért lett, ami nem rossz ár. 2 gigás már majd kártyaváltáskor lesz, mikor legközelebb pár év múlva új gép összerakásig jutok, akkor mostaniból amit tudok felhasználok, amit nem, eladok. Kártyát is gondolom, gondolkoztam egy esetleges majdani CFre bővítésen, de jobban mennek az erős egykártyás rendszerek kihasználtságilag ahogy látom.
-
kuzma88
tag
válasz
dragonfx #8397 üzenetére
1éve vettem egy lenovo y570, az életmód miatt nem volt alkalmas az asztali... Most viszont nem használom már ki a lapost, ezért raknák össze egy asztalit. Játék terén szinte mindenevő vagyok. Stratégiától, a szimulátorokon keresztül az FPS-ig minden jöhet, aminek jó a hangulata... 21,5-es Samu p2250 lcd monitor 1920*1080-as felbontással az egyetlen fix dolog.
-
kuzma88
tag
válasz
dragonfx #8393 üzenetére
még többért meg még jobbat kapok... de korlátozottak az anyagiak. 1gb-os 7770 29ezer(ami még belefér) a 2gb-os 37ezer(ha megéri, akkor ezt még kipréselem a költségvetésből).
S nem tudom hol láttál 2gb-os 7850-et, de én 50 alatt nem nagyon, az meg már az elképzelt VGA árhoz képest +20ezer... -
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #8380 üzenetére
A memória az inkább kékhalált dobna szerintem.
Majd nézd meg mindenképp, lenyűgöző grafikája van, szinte fotorealisztikus.
Legutóbb ennyire valamelyik Call of Duty grafikája nyűgözött le, már nem tudom melyik rész volt, egy hajón kezdődött és egy helikopter lőtte végig a felépítményt, és ott is esett az eső. A 9600GT-m dobozán pont abból a jelenetből volt egy kép
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #8377 üzenetére
1440 high az húzós azért, én csak közepesen néztem eddig és csak az első pályán. Lehet hogy a későbbi pályákon megváltozik a gépigény, de közepesen is nagyon szép szóval jó lesz így nekem. Azt azért remélem olvastad hogy már közepes textúrákkal is megeszi az egész videó memóriát, szóval csak óvatosan a high-al
A VGA meg a memória szinte új, a táp viszont 6 éves, szóval azért nagyobb az esélye hogy az a hibás, ráadásul ez tipikus hiba az elöregedett tápoknál, hogy terhelés alatt random újraindítják a gépet. 99% hogy az lesz a baj. Amúgy még úgy ahogy bírja, a Crysis 3 első pályája végigment hiba nélkül, szóval 3 hétig kibírom vele.
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #8333 üzenetére
FSP-350PNF. Crysis 1 és Crysis 2 alatt is random újraindul a gép 15-60 perc után kb. Még ha csak az egyikben csinálná akkor ok, de azért így már gyanús.
Mostanában lett vele valami, Crysis bétában is egyszer lekapcsolt, Dead Island-ben is, de a Dead Space 3-mat meg bírta...Wold of Tanks közben sem csinált semmit pár napja, pedig az is ment vagy 3 órán át.
Kipróbáltam a Crysis 3 single-t, nem semmi grafikája van
Annyi gondom van vele hogy fagyogat össze vissza, lehet hogy azért mert már közepes textúrákkal is megeszi az összes VRAM-ot...valami 990Mb-ot fogyaszt és ez csak 1680x1050. Lehet lentebb megyek 1440-re.
Amúgy a fagyástól eltekintve élsimítás nélkül játszható sebességet produkált abban a 10 percben amíg teszteltem, 22-30 FPS között ment, minden opció közepesen volt, kivéve a motion blur mert azt nem szeretem.
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #8266 üzenetére
Jah, elég durva. De azt is nézd hogy alacsony felbontásban teszteltek egy 250k+-ba kerülő VGA-val
Tehát itt határozottan kijön a legkisebb különbség is a procik között.
Tudtam hogy vannak olyan játékok ahol a G860 egy i3 teljesítményt hoz, és lesznek olyanok is amiket több magra optimalizálnak és ott meg el fog hasalni keményen.
-
Arkennys
addikt
válasz
dragonfx #8154 üzenetére
Ahhoz képest pl az én rendszeremre direkt erre levő topikban azt mondták, jó, ha a táp kapacitásának a felét használja a gép az 1gb os 7850-el. Ezért kételkedek némileg abban amit mondasz, hogy a 400 as kevés lenne...habár, ez tápfüggő is. Egyébként meg várható volt, hogy azért nem ugyanannyit kajál, mint a kisebb teljesítményűek. 7770 em még nem volt, de ez elég szépen adja az ívet mindenhol graf teljesítményben.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
dragonfx #8144 üzenetére
Egy 9600GT-hez képest akkor jó döntés volt a Sapphire HD7770 Vapor-X? Mennyi lehet a kettő közt a sebességbeli különbség? Elvileg közel egy szinten van a 9600GT egy A10 APU integrált GPU-jával.
Most jött meg a kártya, ma este én is beszállok az eredménytáblázatba, remélem nem fogok beégni a lista végére konfigommal.
-
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7412 üzenetére
(#7412) dragonfx: Vantage OC eredmény frissítve.
(#7613) Lord Vader: 3D11 OC eredmény frissítve
(#7687) oliba:
- 3D11 OC eredményt rögzítettem.
- Vantage eredményed volt már ennél jobb is.(#2771) oliba
-
Coccer
tag
válasz
dragonfx #7996 üzenetére
Miért is fagyna meg? Nálam a gyári ánusz ütögeti tuninggal a 75-80at folyamatos (nem benchmark), teljeshez közeli terhelésnél... :S (HTPC házban)
Szerintem teljesen normális. És abszolút nem tartom hülyeségnek a dolgot, nekem a 3870et vitte passzívan az S1. Szóval alulfeszelve reális értékeket fog kapni a 7770, meglásd!
(ill. feljebb linkeltem egy logautot, amiben az S1 Plust teszi fel egy itteni srác erre a karira, húfokokkal, ventivel, anélkül, stb... nézd meg.)
Csak meglátásom szerint teljesen passzívan azért bereked a levegő, ha nem tágas a házikó... és ott a gpu rendben is van az S1nek köszönhetően általában, de a memók, vrm
(#8013) Baltoafarkas: Egy nyelvet beszélünk.
-
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #8011 üzenetére
P4 Prescott 3.02 anno 80 foknál besípolt mikor BIOS ba járkáltam, először nem tudtam mi aztán rájöttem hogy elfelejtettem CPU csere után visszadugni a ventit rajta
Win utána be se bootolt. Aznap vettem pont
másnap vittem vissza mondtam hogy beraktam és a win kékhalálozik töltéskor aztán kaptam egy újat
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #7996 üzenetére
Nem értem nektek hogy 50 fokos maximum, mikor még egy Vapor-X is felmegy 65-ig
50 fok amúgy pont hogy kevés egy VGA-nak, szinte hűvös
Nálam játékok alatt lazán eléri a 65 fokot, tesztprogramok alatt meg a 68-70-et, pedig nem kis hűtő van rajta.
Valamennyit biztos hozzátesz hogy alatta van rögtön egy teljes méretű hangkártya, de néztem teszteket és a többi 7770-es is 65-ig megy el általában.
-
törölt tag
válasz
dragonfx #7980 üzenetére
Csak ezért akarok 7770-et, mert ez a legnagyobb ami elmegy passzívan és ereje is van, meg nagy nehezen ki is tudom fizetni. Ha nem érdekelne a passzivitás meg kicsit a villanyszámla se, már rég 4890CF figyelne.
Amúgy visszamondtam a karit. Tényleg egy ezressel többért újonnan megkapom garival és le tudom szedni a hűtőt, de lehet le is szarnák amúgy.
-
törölt tag
-
bozont
veterán
válasz
dragonfx #7850 üzenetére
Azért a Phenom 2 X4 még ma is elég jó processzor szerencsére, egy 7770 mellé meg pláne, de azért ne a 3Dmark alapján ítéljük már meg a cpu szükségletet.
Igen, Lord Vader-nek elég durva tuning van a kártyáján, az enyém nem megy csak 1220-ig, meg a ramok sem valami tuningosak, 1450-en sem stabilak.
Amúgy találkozott már valaki azzal hogy youtube videónál néha szétesik a kép, ilyen zöld csíkosra? Úgy vettem észre csak tuningnál jön elő, valószínűleg a memória nem tetszik neki, ami azért érdekes mert amúgy minden játékban stabil. Több drivert is próbáltam, de nem van a probléma.
-
Coccer
tag
válasz
dragonfx #7785 üzenetére
Hogy érted, hogy kevés lenne a tápcsati?
Ez a kari éppenhogy túllépi a pcie adta 75w-ot, ezért kéri a + 6 tűs csatit. Illetve 0 tuningpotenciál lenne benne, ha azt lehagyták volna. Amit bírnak ezek a kártyák tuninggal, meg sem közelíti a 150 wattot (75+75).
Szóval tuti nem kevés...
(#7786) oliba: Hát, ez van, ennyit bír. Nekem is eltartott egy ideig, mire stabilizálni tudtam. Játszadozni kell a feszekkel, mert ha kevés az a baj, ha sok, az a baj... pöttyös az inged? azabaj...
De ahogy KAMELOT is írja, lehet itt a vége.
(#7788) embe: A TOP BIOS-ról csevegtünk, nem hiszem, hogy a techpowerup-os top bios különbözik attól, amit oliba használ! De bármi lehet.
A Beta5 nem hoz lázba, ki sem próbáltam. Most minden fasza, stabil, szuper. Már csak a whql-est rakom fel majd.
-
vlevi
nagyúr
válasz
dragonfx #7698 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nem fog elhasalni, de a videóban is mondták a fiúk, hogy BF3 szigorúan egyjátékos módban, de játszható.
Azért csatoltam be a videót, mert az előttem író kérdezte, van-e valakinek tapasztalata többmonitoros rendszerrel, és ebben a tesztben egész jól összefoglalták, kipróbáltak több játékot.
És csak egy megjegyzés : a procihűtőjük valami eszméletlen
-
Gstyler
senior tag
válasz
dragonfx #7666 üzenetére
Olvasgatom most a [teszteket] és nem nagyon látok különbséget, csak az embertelenül nagy felbontásoknál.
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #7640 üzenetére
Csak kicsit elkeserítő volt látni a Crysis 3 multit, azok után hogy ráköltöttem majdnem 80k-t a gépfelújításra. Oké, még így is csak egy belépőszintű játékosgép lett, de nah...nekem 80k-t elkölteni erre, olyan volt mint másnak 800k-t elkölteni
A lényeg hogy a Bioshock menjen majd, és akkor már megérte.
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #7637 üzenetére
A G2xxx széria azonos órajelen kb. 10%-kal gyorsabb, mivel Ivy Bridge, nem Sandy. Valamint kicsit kevesebbet is fogyaszt.
Ettől függetlenül nem éri meg a felárat, túl sokat kérnek érte.
Amúgy nagyon jó a G-s proci olyan játékokhoz amik 2 magot használnak, de egyre inkább úgy látom, hogy ami majd 4 vagy több szálon is dolgozik, oda egyszerűen kevés lesz. Még nem sok játék van azért ami 4 magot is használ, de a Crysis 3 multin látszott hogy eléggé szenved a proci. Persze lehet hogy a Crysis 3-mon kívül meg minden más teljesen jól fog menni majd idén, egy játék miatt én se fogok procit cserélni.
-
Coccer
tag
válasz
dragonfx #7632 üzenetére
Nekem is azon indult, majd a váltást nem értettem, de onnantól a saját gpu-z is jól adta az infókat.
Azóta viszont 1.125 az alap 1020 Mhz-en.
Igen, 1160-on is 1.175 volt a max, mivel többet nem tudok adni neki, de már kellett volna neki még egy kis többlet, de már nincs a csúszkán...
Korábban ezt a frekit bírta egyébként 1.210-án, amikor 1.2 volt az alap és 1.35ig engedett. Ott stabil volt minden, cserébe meleg volt (1160/1575).
Ha megfőzné, csíkozódna, látszódna. Ha túlmelegszik a memó, dobálja a képhibákat általában. Egyenlőre nem félek.
Nem a 3-4 fps feltétlenül... Azt gondolom, ez pont az a kari, ami 1920x1200-ban pont megérdemli ezt a néhány százalékot, mert ide már a nagyobb tesók illenének, és ez a pár százalék nálam több esetben dobaj fel a minimumot 25 fölé... Jövő héten elvileg cserélődik a lapom, kap egy stabil unlockot a proci és elégedett leszek a vga tesójának érkezéséig!
Az x2 rontja nálam több esetben a játékélményt... :S
A vga a 128 bit miatt meghálálja a memória tuningot... 1500-1600 között (ha stabil) jól érzi magát teljesítményügyileg...
-
Coccer
tag
válasz
dragonfx #7628 üzenetére
Mindjárt mutatom képen is, hogy el hidd.
Nem igen értettem a gépbe kerüléskor a szituációt, egyáltalán nem akarta bírni a tuningot, a gyári telepítőn lévő tweak progit toltam fel, illetve a 12.11 drivert.
Ami furcsa volt, hogy a saját asus gpu-z nem ismerte fel az adatokat a gpu-ról. Továbbá az alapfesz 1.2 volt.
Melegedett is, volt 75 fok a load... :S
Csináltam teljes pucolást, tweak uninstall, ccc uninstall, amd uninstall utility futtatás, minden után egyesével restart, majd feltettem a 13.1-et.
Na, azóta beállt 1.125-re, felismer minden progi mindent, mindenből a legfrissebb van. Most tettem fel a 13.2 Beta4-et. Minden fasza, Lord Vader-nek igaza volt, jól bírja a tuningot.
13.1-13.2 Beta 2-3: 1.175v @ 1100/1500-1550
13.2 Beta 4: 1.175v @ 1150/6600:
Itt 4470 körül kap gpu score-ra a 3dmark 11-től. Feljebb még nem néztem a memókat, viszont a gpu nem fog többet menni. Sajna amióta felismeri rendesen a gpu-t a szoft, nem enged 1.175v-nál feljebb menni. Előtte 1.350 volt a max. Már gondolkoztam, hogy rátolom a TOP BIOS-át, de még vga--n nem csináltam, értelmes leírást kellene végigolvasnom előtte hozzá.
MSI Afterburnerrel megoldható a magasabb freki, de ott a memory-t nem engedi feljebb húzni 1250-nél. Ha megmókolom a .cfg-t, akkor lehetséges, viszont cserébe akármennyit emelek a memórián, már 2d-ben esik szét a kép... :S
TRIXX 1.2 gpu feszt enged max, viszont nem stabil a tuning... :S Új Beta4-el még nem néztem, de szerintem marad így, ha teljesen stabil (1150/1650).
Giga szoftját sem próbáltam.
(#7629) PeL: nálam azóta nem csinálja, hogy teljesen lepucoltam minden amd szoftot a gépről és elölről kezdtem a telepítgetést, illetve amióta nem a Beta2 kiszivárogtatott példányát használom!
-
Coccer
tag
válasz
dragonfx #7621 üzenetére
Helló,
Nekem ASUS rövid nyákos, 1Gb-os kártyám van. Tavalyi catalyst-al jobban ment a tuning, mint a 13.x-ekkel.
Illetve azért ment jobban, mert az ASUS GPU Tweak engedett 1.175-nél több feszültséget is beállítani, amit most már nem enged.
Alapfeszültsége: 1.125v
Nálam tavalyi driver-el 1160/1600Mhz -en stabliak voltak a cuccok, kivéve a Settlers 7, ott jöttek elő villogó textúrák (lehet driver hiba is, Dx9c - új driverek elvileg javítják ezt, máshol nem láttam ilyet)
A 13.2 Beta 3-al 1100/6400 a max., amit eddig próbáltam.
Az biztos, hogy gyári feszültségen alig akarja bírni a tuningot, kell neki a + feszültség.
De látod, Lord Vader Sapphire-ja milyen jól megy gpu-ban, a memória meg 1400-1500 között megáll neki (a postolt kép alapján). Szóval ez teljesen egyén függő. Az első két nap, mikor gépbe került, rakoncátlankodott, nem akart egy tapottat sem mozdulni tuning terén, de beadta a derekát...
Felrakom a Beta4-et és megnézem mit tud a drága.
Mr Brook: Sajnos korábbi Beta driver is produkálta ezt, a 3-as nem csinálja, kiszivárgott 2-esnél előfordult. A 13.1-es whwl nem tett ilyet.
-
StSanya
senior tag
válasz
dragonfx #7621 üzenetére
MSI R7770-2PMD1GD5 OC-om van, AfterBurner szerint az alapfeszültsége 1,174 V, monitor programok (Open Hardware Monitor, Aida64) szerint terhelés nélkül 0,825 V, terhelésnél a max 1,2 V. (A GPU-Z a VDDC érték alatt folyamatosan csak 1,1750 V-t ír, terheléstől függetlenül.)
-
vlevi
nagyúr
válasz
dragonfx #7584 üzenetére
Még egy eshetőség, próbáld ki az Universal USB installer progit, hátha. Ezzel semmit sem kell variálni, csak megmutatni neki az ISO-t, meg a pendrive-ot, és nyomni egy Next gombot.
-
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7584 üzenetére
Igen, boot róla!
Az alábbiak szerint:
- A pendive gyökerébe másold fel az ATIFLASH progit és az új vga BIOS-t.
(max. 8 karakteres egyszerű nevű fájl legyen, pl: 7770new.rom)
/és akkor a HU billentyűzet sem kell!/
- bootolás Hirens boot CD/pen -ről.
- DOS > NTFS for Dos 1.9 menüpont indítása
- pendrive meghajtóra váltás. (pl: d:\, ellenőrzés: DIR parancs)
- régi bios mentése: atiflash.exe -s 0 backup.rom
- ha kész, akkor ellenőrizd, hogy tényleg lementette? (DIR parancs)
- új bios flash-elése: atiflash.exe -p 0 7770new.rom
- Ha kész, akkor CD/pen ki és restart, már a win alatt.Sok sikert!
-
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7581 üzenetére
Lépésről-lépésre leírja, illetve az ábrák mutatják.
- USB Disk Storage Format -tal megformázod a pen-t FAT-ra. (vagy Sajátgép)
- Letöltöd a grub4dos.zip fájlt.
- Kicsomagolod és Futtatod rendszergazdaként a grubinst_gui.exe progit.
- MBR install a penre.
- Hiren's CD tartalmának pen-re másolása
- A CD-ről a HBCD\grldr és menu.lst fájlok másolása a pen gyökér könyvtárába.
... kész ...Se CD író, se usb-boot? ... csodálkoznék, végül is ez egy Asus P8B75 LX deszka nem?
Ha semmi nincs... akkor hagyd a fenébe! -
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7578 üzenetére
Win alól akarod?
... bios-t onnan soha! ... de ez az én meggyőződésem!
(annak ellenére, hogy kipróbáltam alaplapnál)
Hiren's USB boot? -
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7576 üzenetére
Én csináltam... le is írtam neked: (#7277) andrasko
(újra nem írom le...)
-
dragonfx
veterán
válasz
dragonfx #7574 üzenetére
én ezzel a beállitással vittem végig.
sőt hogy valosabb legyen az Asus OC szintjére feltettem a kártyát 1070/1300.
ebben a beállitásban 37 fps hozott ki átlagban a fraps.robbantgattam nézelődtem mindenfelé.már befejeztema játékot tehát egy kalozfalu közbe lehet jbob lett volna.full hd.be rakva a felbontást 21fps átlag jött ki.tény ez már nem játszható volt.csak fenntartásokkal.
1440be 810mb rendszermemoriát foglalt a fc3 exe és a proci 2 magja 65%on ment.
1920ba valamiért nem dobta le asztalra de szerintme kár is a ramhazsnálattal foglalkozni mert ha duplája is akkor is bőven belefér. a proci kb 80-85%on ment átlagban.a ugrálás alapján 50-100% közöt ugrálva.vagyis azt ez azt jelenti 1680ba is tolhattam volna végig a játékot bőven ha meghuzom a vga.t.cpu ram elég, szerintema vga is.
-
Arkennys
addikt
válasz
dragonfx #7565 üzenetére
Nem a crysisre mondtam, hanem általánosságban, hogy nem vészes pénzekért vannak 4 magos procik tényleg. Nekem is, mivel főleg inkább pl a tervezőprogramhoz van használva, nem mindegy, hogy a Catiában mennyire vehetem le a rácsrészletességi léptékezést, hogy pontosabban működő modellt kapjak. Oda már kell a számítási kapacitás...2 magoson nagyon elnyagolytan sikerült csak pl deformációt lemodellezni, most viszont már igencsak elégedett vagyok. Nekem ezért lett elsősorban váltás.
-
kovsol
titán
válasz
dragonfx #7568 üzenetére
Nekem 5-6GB -t is be szokott nyelni néha összesen a játék és egyéb programok + win. Full HD ultra az kicsit más mint a te 1440 -es felbontásod. Te procid meg eléggé alsó kategória, annak mondjuk a teteje. Ezer éve árulnak már elérhető áron 4 magos procikat. VRAM ból meg full HD ban AA mellett 1200-1500MB -t is be szokott nyelni már több játék is.
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #7565 üzenetére
Az FC3 nálam még G860 + 9600GT-vel is játszhatóan ment low beállításokkal és még úgy sem volt csúnya. 30-40FPS ment és azért elég masszív volt a bejárható terület.
A Crysis 3 meg egyszerűen nem fér el 2 magban, talán van valami fizika amit még külön számolna, ha lenne 3-4. mag...(vagy itt is van valami rejtett effekt ami nem látszik, de közben a CPU-nak számolnia kell? mert ahogy mondtam, nem olyan szép azért...)
Ne bízz benne hogy 1440-ben high-on menni fog...ott még inkább cpu limites lesz, láttad a belinkelt képeimet, az egyik pályán 50%-on megy a GPU, a másikon meg 60-70 között...közben meg a proci teker mint az őrült.
Persze lehet hogy az egyszemélyes rész jobban fog menni, úgyse ez a hülye multi érdekel.
-
kovsol
titán
válasz
dragonfx #7565 üzenetére
Nálam a crysis 3 se megy rosszabbul, mint a FC3. Sőt a C3 jobban megy ha nem maxon játszok vele. Amint picit csökkentem a részletességet durván javul az fps. Viszont a grafikától én se vagyok hasra esve, pedig a C2 Xbox360-ra van meg és ahhoz képest se érzem azt az áll leejtős érzést. Én amúgy azt a játékot tartom optimalizálatlannak ami nem használja ki a 4 magot.
-
vlevi
nagyúr
válasz
dragonfx #7438 üzenetére
Mi az a puritan ketmagos?
Nekem intel e7500 volt a gephen,, 4G ram-al a sapp. 7770 alatt, es hacsak nem raktam nagyon magasra a grafikai reszetesseget, es feleskeges tulzoan magas aa, af beallitasokat, akkor a videokartya 60-70%-on cammogott, fullhd felbontas mellett. hetvegen majd megjon az i5, ott mar nem lesz ilyen problema. De nem fogok 7970x2-re valtani csak azert, hogy megint cpu limitem legyen :-)
3dmark honlapjan lattam olyan elvetemult orultet, aki dual procis lga20111-es lapban ketto darab i7 melle berakott 4db 7970-et :-) :-) :-) :-) -
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #7438 üzenetére
Write only?
Azért azt nézted hogy miről volt szó ( celeron 1.8 Ghz NFSU2, nem mai dolgok)Egyébként pent hogy hogy te adsz nekem igazat mert ezt irtam én is és én is így gondolom, manapság a VGA-k a gyenge láncszemek. Egy átlagos 2 mag +HT vagy 4 magos CPu simán elég mindhez.
-
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7334 üzenetére
Neked sima Saphhire 7770 -ed van?
- a 1150/1250 az a normál OC-s
- a 1100/1300 a VaporX-é.A táblázat szerinti OC-s eredményeid szerint (1130/1475 & 1125/1400) jó lenne neked a 1100/1300.
Habár... tesztelni kellene, hogy biztos semmilyen alkalmazásnál nem instabil-e?
(az 1125 elég közelinek tűnik az 1100-hez)Korábban olvastam itt, hogy sima 7770-re egyszerűen ráflash-olták az OC bios-át gond nélkül.
Keress rá...
Ha esetleg gond lenne, akkor még mindig segít a segédkártyás bios repair. -
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7285 üzenetére
Nekem az én Sapphire OC-on a VER015.017. BIOS van fent.
Letöltheted: >innen<Módosítani házilag nem tudod a 7770 BIOS-át... nem szerkeszthető!
(próbáltam a 7770 és is és a 7750-ét is)
Sajnos jelenleg csak a mentés és update játszik BIOS téren.A 1.275V nem sok... A Trixx 1.35/1.375V-ig engedi!
-
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7253 üzenetére
Nekem az igazi, normál Sapphire Ghz 7770 OC (1150/1250), a heat-pipe-os hűtésű.
A gyári (Core/Memory, VCore) adatai:
- idle: 300/150, 0.825V
- load: 1150/1250, 1.275V -
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7253 üzenetére
A stabil DOS-os vga bios flash -hez kell:
- Hirens boot CD >link<
- Atiflash (3.99, vagy frissebb) >link< (ez már ismeri a 7xxx szériát)
- új vga bios (gyártó, vagy techpowerup oldalról)
- pendrive (fat32)Menete:
- A pendive gyökerébe másold fel az ATIFLASH progit és az új vga bios-t.
(max. 8 karakteres egyszerű nevű fájl legyen, pl: 7770new.rom)
- bootolás Hirens boot CD -ről.
- DOS > NTFS for Dos 1.9 menüpont indítása
- pendrive meghajtóra váltás. (pl: d:\, ellenőrzés: dir parancs)
- régi bios mentése: atiflash.exe -s 0 backup.rom
- ha kész, akkor ellenőrizd, hogy tényleg lementette? (dir parancs)
- új bios flash-elése: atiflash.exe -p 0 7770new.rom
- Ha kész, akkor restart, már a win alatt. -
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7248 üzenetére
Meglepődtem én is... de van (rövid, ref.klón hűtős)
- Sapphire rövid 7770 (1000/1125) és
- Sapphire rövid 7770 OC (1100/1250) is.
/a rendes, heat-es Sapphire 7770 OC 1150/1250)/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Napelem
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest