- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Gainka #11165 üzenetére
Nem sz@r az FX, csak a bios auto beállításon túl sok feszt ad nekik. Nem tudom miért. Azt meg sok AMD tulaj szeretné tudni, hogy a kb. 2 magos Athlon-ra való 1000 Ft-os hűtőt mi a bánatos p!csáért adják hozzá, mikor leginkább hangkeltésre jó...
Olcsóbb lapok is jók, csak ott a tápellátás is olcsó, ami már 8 magos FX-nél problémás _lehet_. Nekem i5 a céges gép, hangtalan a gyári ventivel, kb. most fél éves. Ha nem akarják piszkálni, akkor ez csöndesebb megoldás. Nem tudom mire kell, az nem derült ki igazán. FM2-k pl. jól teljesítenek irodai gépként (office, net, képszerkesztés szerényen) a gyári hűtővel, olcsó lapban, szereltem párat, nincs rá panasz.
Befejezem az offolást, akérdező kolléga esetleg a procis topikban is érdeklődjön, pontoseabban körülírva a $$$ és a felhasználást. -
Ágógreen
senior tag
válasz
Gainka #11162 üzenetére
valaki stock párti, valaki OC párti. nincs is ezzel semmi baj.
valakinek ez hobbi, valakinek szenvedély.
ha ebben leli örömét miért ne tegye ?én pl. ultrasilent párti vagyok - engem nem érdekelnek a fps köpö tesztprogramok meg a vizesblokk, sokkal inkább a legjobb performance/watt ratio-k és az abszolút passzív megoldások. számomra egy monitor akkor monitor ha a hajnali 3 csöndjében sem észlelhetö ciripeléssel teszi a dolgát. ja és persze EPEAT Platinum rulez.
mások vagyunk, és ez így jó. mindenkinek mások a preferenciái, mások az elvárásai, más környezetben használja a gépét, más és más feladatkörökre (+és persze mások a pénztárcamélységek)
-
ViZion
félisten
válasz
Gainka #11162 üzenetére
Nem igaz, hogy nem tudod értelmezni amit írtam.
FX gyári hűtő gagyi, fél éven belül cserés lesz, mert olyan hangja lesz.
Nem azért kell babrálni, mert tuning, hanem azért, mert a bios alapból túl sok feszt ad auto beállításon a prociknak, tehát melegednek, többet fogyasztanak.
AMD vagy a bios gyártók adják ki ilyen auto értékekkel azt nem tudom, de ha megnézed minden FX tulaj manuálisan állítja be a feszt (OK, biztosan van, aki szereti fűteni a gépet). Ezek a tények, lehet vitatkozni vele, biztosan tucatnyi FX procid volt már.
Az alaplapot sem rossz szándékból írják -még ha Te esetleg mindezt úgy is értelmezed. Egyszerűen AMD oldalon az olcsó lapok VRM megoldásai nem stabilak. Hiába a jó táp, a jó proci, amikor a VRM túlmelegszik és eldobja magát... Nekem a lapom majd 27k volt és 1,43-1,45 V felett tartósan nem bírja, jönnek a V-droppok. Nem akarlak meggyőzni, ahogy azt a kollégát sem, akit próbáltam az LE deszkáról lebeszélni, végül megvette... és mint kiderült: ugyan az a chipset, de biosban már egy butítottat kapott, sok menüpont hiányzik, pl. a magfeloldás a Phenom CPU-hoz. Nah, akkor lehet kefélni a 4 magosíthatót...
Azt vesz, amit akar, ha szereti hallgatni a hűtőt, akkor lehet gyárival is. Lezártam, lesz@rom. -
djculture
félisten
válasz
Gainka #10498 üzenetére
Minden esetre ezt a hűtés dolgot se kell túlzásba vinni , xfx 7850-t vettem 8 db-ot, aztmondta mindenki gagyi hűtő és semmi probléma sincs egyikkel se.
Jó biztos nem lehet izzítani rajta a gpu-t meg addig tuningolni míg a nyák barnára ég a chip másik oldalán mint a 7770-nél láttam már vagy 20db-ot ami így járt
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Gainka #10494 üzenetére
Én 9600GT-ről váltottam 7770-re de meg vagyok vele elégedve. Ennél többet nem költök VGA-ra. Lesz a 7770 még gyorsabb is az újabb driverekkel, Főleg ha compute shadert intenzíven használó játékok jönnek majd ki.
Ha lett volna 48-52K-m, tuti hogy 7850 2GB kártyát vettem volna. Viszont addig nyújtózkodtam amíg a takaróm ért.
-
djculture
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
Gainka #10112 üzenetére
Nem, nem jól...
A burkolatnak szerepe van a levegő áramlás irányításában. Pl. gépeknél is levett oldallal sokszor rosszabbak a hőfokok, mint zárt ház és jól tervezett hűtés esetén. Nálam is ez van, ha leveszem az oldalát a VGA terhelve melegebb, mert az első venti a semmibe fúj, amúgy meg a VGA-ra... -
dragonfx
veterán
válasz
Gainka #10084 üzenetére
igen de szerintem aza hőcső sokat segít ám rajta valszeg pörög a venti ja de amugy ez sem biztos mivel irtora nem melegszik szerintem a gpu.a ram.ra szinte egyik gyártó se rak hűtést a 7000es szériánál.
amugy meg totál felesleges feszkozni ezen mert az userek nagy része akinek van esze manual fan controllal jhasználja a kártyáját.
tény hogy 40% fölött már hallani a venti hangját.
aki nem akarja az meg áldozza be a hőfokot.....nekem nem tetszene ha már 6ossal kezdődne.valakit még a 80 se zavar ízlések pofonok.nekem ne játsza a kazán szerepét a gépházba mert a többi cuccot...hdd, ram, cpu is tovább fűti....szvsz. -
dragonfx
veterán
ha még párilyne lesz ahol a gtx650ti elveri akkor halálra van itélve.ideje lesz ráfeküdniük a driver optimalizálásra.
na meg majd nézzétek meg egy vapor x 2 gb rammal mennyi lesz...50k....
áhhh nem ér ennyit ez a kártya.erre már kell a 2gb ram. és az meg drága már.
a7770 továbbra is a legjobb vétel.meghuzva azért elég szépen helytáll.és nem kell alá feltétlen 4 mag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Napirajz könyv
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest