- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBee73
veterán
válasz
Sandrew #20650 üzenetére
Jöhet nyugodtan priviben, de tényleg nem értem, hogy egy sw. hogy a francban bírálhat felül egy hw. beállítást, automatikusan.
Ennyi erővel a deszkámhoz kapott driver is visszavehetné alapra a procim órajelét, kérdezés nélkül.
Mondjuk, legegyszerűbb (1.0-ás) megoldás: Új hardver=új oprendszer. -
-
csimpok
aktív tag
válasz
Sandrew #20564 üzenetére
36-ért viszik? Akkor még lehet én is eladnám... Nem mintha bármi bajom lenne vele, de kicsit az az érzésem, hogy a konfigom többi részéhez képest ez a gyenge pont. Szerintem egy 2 gigás 6950 passzolna igazán hozzá. Csak azt nem tudom, hogy 6950-ből van-e hasonlóan csendes és kis fogyasztású verzió??
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20537 üzenetére
én is fogtam már ki pár jó cuccot, ez az X3 ment 4 maggal ez még 2009áprilisában volt mikor ezt még csak kevesen tudták(külföldi fórumokon olvastam), majd egy sempron 140-ben sikerült aktiválnom a 2.magot és megküldtem 2,7@3,84Ghz-en, aztán itt van a jelenlegi mini ITX lapomban megy a CPU 4,3Ghz-et stabilan 4,4Ghz-et már nem tudom lehűteni ezzel a kis szutyok hűtővel,
most, hogy visszaköltözött a gép egy nagyobb házba a HD5850 miatt szerintem ismét beszerzek egy AC freezert 130W-ot tud lehűteni a procim meg 73W IGP-vel, anno vettem 2x2GB noname DD3 RAM-ot simán megy 1800Mhz-et 1,56V-on... -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20524 üzenetére
nekem még a legelső szériás X3 710 lett 4magosítva és nem volt hajlandó 3,1Ghz fölé menni, de ez a lapom hibája volt, mert bacsis megküldte 2,6@4,16Ghz-re
Motion_Blur: driver? -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20493 üzenetére
14A? mekkora fsp az még a 300W-os is 15A-et ad le egy ágon
amúgy grat a teszthezna mi lesz marad a régi vas
(#20472) Alpachino : nálam a költséghatékonyba az is beletartozik, hogy később lehessen fejleszteni, de persze, ha az nem szempont akkor nagyon jó kis proci az Athlon X4,
de akkor már egy 4 magosítható X4 B55 apróról ~20eFt és az azért csak egy Phenom -
-
válasz
Sandrew #20433 üzenetére
Hát én tutira nem vennék GTX480.at MSi -t meg pláne NEM! Még 500.FT-ért se kéne!
Ha nagyon leakarod cserélni a 5850.et vegyél 5870.et! 10-12.% al gyengébb csak mint a GTX480
Vagy vegyél HD6950.et (Rev1.et: abból 95.% hogy teljes értékű 6970.et lehet varázsolni) és reggelire megeszi a GTX480.at! és kb annyiból megis kapod
-
-
-
válasz
Sandrew #20340 üzenetére
No meglett a megoldás!
Elő kapartam a szekrényből a THERMALRIGHT V2 hűtőmet! Ami már a 5770.esemen bizonyított (mivel arra a VGA ra csak ez volt ami felment és le is tudta hűteni)
Simán felmegy még 90.fokkal elforgatva is! (hogy ne felfelé álljanak a hőcsövek)
egy pár kép:katt a képekre
igaz most vissza fordítottam normál állásba hogy a hőcsövek a kártya teteje felé nézzenek mert így jobban megy légáramlat a VRM bordára is! most 1,23.v al megy a 950/1250. és furmark alatt is épphogy langyos a VRM borda! és 63.fokig megy fel FurMark alatt a fenti órajelek és GPU fesz mellett,
játék alatt 55.fok körül van csak!
-
dilipok
veterán
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20340 üzenetére
és melyik játékhoz kell húznod
mert nekem mindenre elég volt még alapon
ha meg mindenképpen húzod alap fesz mellett tedd és akkor nem lesz sokkal több a hő
Vigneau: én is érzékeny vagyok a hangra, csak AC hűtők vannak a gépben PWM-el szabályozva sk. beállítva a fordulatuk, idle nálam 20%-on megy a VGA venti azt nem hallani ki a házból, játék alatt meg vagy füles, vagy a hangfalak bömbölnek -
válasz
Sandrew #20329 üzenetére
Xtreme plus hűtővel még nemvolt alkalmam találkozni, így azt nem ismerem (olyanról meg nem írok véleményt amit nem próbáltam saját magam)
De a VRM probléma annál is jelen lesz ugyan úgy!
TT Pro nál sem a hűtővel van gond hanem a VRM-el!
Tehát a VRM-re kell csináltatni (vagy otthon barkácsolni) valami combosabb hűtést!
Hely az lenne egy elég nagy bordának
Csak az útba lévő kondik és tekercsek helyeit kell kivágni kimarni!
tehát hiába veszel Xtreme plus vagy akár Zalman VF3000A vagy bármi mást a VRM hűtése akkor sem lesz megoldva!
Egy próbának vedd le a gyári hűtésről a műanyag házat(alulról 4.kis csavar) akkor nem szorul be a lamellákhoz a meleg levegő sz.tem 3-5.fokot kell hogy nyerjél vele!
-
válasz
Sandrew #20322 üzenetére
Én is dobtam rá AC TT Pro-t! de De 1.hét után leszedtem!
Több okból kifolyólag is!
1, a gyári VRM hűtést sajnos le kell szedni mert túl magas és nem megy fel tőle az AC hűtő!
2, az AC hez kapott VRM bordákból csak a vékony csíkok mennének fel de azok sem mennek fel mert a FET-ek között vannak SMD kondik amik magasabbak mint a FET és azokon fekszik fel a borda!
egy kép hogy miről beszélek! Katt a képre
Ha leszeded a gyári VRM bordát láthatod hogy az is speckó és kivan marva a problémás helyeken!
3, kis kreativitással ugyan meglehet oldani fogod és tűreszelővel kireszeled (az SMD kondik helyét) az AC VRM bordáját alul középen hogy elférjen! Ha már barkácsolni kell akkor a nagyobb L alakú VRM bordákat érdemes de azoknál még a 2.lamellát is ki kell vágni félig mert útba lesznek a nagy puffer kondik is!!
4, ezeket mind végig csináltam szépen fel is mentek az L alakú bordák de sajnos a tuningot már nem bírták gyári hűtővel megy a karim 975.MHz et, mikor az AC TT Pro volt rajta már 900.Felett kockásodott, mert kevés volt a VRM hűtése még akkor is ha a AC ventiket 100.% ra tekertem hogy tolja a levegőt a VRM bordákra!
5, Ha nem tervezel nagy tuningot 800.MHz ig elegendő az így megbarkácsolt VRM hűtés!
6, A GPU-t azt szépen hűtötte az AC játék alatt 45-48.fokig ment fel csak! De ha a kártyára kötöd akkor a gyári venti szabályozást érdemes TriXX vagy AfterBurner al felülbírálni mert elég alacsonyan pörgeti akkor az amúgy is alacsony fordulatú ac ventiket (100.% nál 1850.RPM körül)
Tehát én szépen 1.hét után vissza tettem a gyári hűtőt nem hangos ez 55.% ig sem megy fel játék alatt ott meg még nem vészes a hangja!
-
Giot
addikt
válasz
Sandrew #20322 üzenetére
A VRM hűtésre ügyelj. Nem túl nagy a légszállítása a TTPro ventilátorjainak, emiatt nem igazán alkalmas a gyors légcserére. Ráadásul a bordák amiket adnak hozzá hajlamosak lepotyogni.
Más részével nem lesz gondod.
Magánvéleményem hogy az 5850 azért egy Zalman VF3000A vagy egy Accelero XTREME Plus-t megérdemel. Arról viszont nincs információm hogy ez az Xtreme 5850 milyen PCB-vel rendelkezik. A Sapphire 58XX rev2-es VGA-i egyforma NYÁK-kal érkeztek [link] arra felment az AC Xtreme Plus. De ezt nem állíthatom biztosra ennél a kártyánál.(#20321) sephi: Jól hangzik, majd csinálj képeket kíváncsi vagyok.
(#20323) Találtgyerek: Részemről abszolút ajánlott a Sapphire 5éve tőlük vásárolom a VGA-im. Egyikkel sem volt gondom. [link]
-
F e Z o
veterán
válasz
Sandrew #20313 üzenetére
A gyári paszta elég gatya rajta. Amint megvettem a kártyát, újra is raktam rajta noctua nh-1-gyel. kb 5 fokot ment le a gpu hőmérséklete.
(#20314) Giot : Nem feltétlenül volt rossz gondolat a hűtőcsere. Annyira azért nem csendes a gyári ref hűtő terhelés alatt. Kíváncsi vagyok, hogy mire lesz képes a blokkom. Természetesen a vram és a vrm-emek se lesznek elfelejtve.
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Sandrew #20271 üzenetére
elhamarkodott kijelentés volt
Másrészt egy 5870 1.3V-al sincs szénné feszelve
Harmadszorra 100 pontos javulást is nehéz csinálni te meg úgy dobálózol is a kis 1000 pontokkal mintha paksot birtokolnádAmúgy 6850-el több pontot kaptam mint te 5850-el
dangerzone
És igen,gyilkos a karid
Sorry,szerk. kimaradt
-
Jocy
aktív tag
válasz
Sandrew #20210 üzenetére
Nem igazán értem mire gondolsz,nézd meg a két eredményt feljebb,látod,hogy ugyanazok a beállítások.A Basic verzióban nem tudsz semmit módosítani.
kisza25:alkalmazás vezérelten legyen?mindjárt futtatok még egy tesztet.Nem szoktam használni amúgy,ezért nem is gondoltam,hogy számít valamit.
-
Tommee
aktív tag
válasz
Sandrew #20202 üzenetére
1280x1024-ben futott a teszt, de nem látszik.
Ezt meg hagyjuk már h minek 5850.
Most veszek TFT monitort, legnagyobb felháborodásotokra 19"-est veszek 1280x1024-es felbontássalNo megtaláltam a 3DMark11 linkemet.
Mégegyszer nem mondom el h a tökömet érekli a 16:9-es monitor, majd LCD-TV lesz rákötve vmikor nyáron, csak filmek miatt.
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20033 üzenetére
látom nem nyugodtál
a cpu ponttal több a tied, de úgy látom nem kapsz sokkal többet nálam, nekem feszemelés nélkül 775Mhz a GPU vége, nem valami tuningos darab, memória végét nem kerestem még meg, majd, ha lehet feszt is emelni
SP!T: az még mindig jó ár, de már nem annyira, ugrálnak érte, mint 25ért,
az is elég lassan fogyott el 5850-hez képest -
válasz
Sandrew #19725 üzenetére
Ha erre gondoltál már megírtam a csávónak a beszámolót! törölte is gyorsba a hirdetést! egyébként helybéli a csávó igaz személyesen nem ismerem de egy irtó nagy kamugép a csávó az tuti! nemhiába tiltották már 4szer ki a PH-ról!
Amúgy meg valami irtó szar volt aza MSi 5850.es After-al ment ugye rajta a fesz emelés de max ra feszelve (1,300.v) se ment 820.MHz nél többet stabilan! ramok se 1100.nál már kockásodott a kép!
-
-
MZsoltee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest