- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Alister71 #16403 üzenetére
tévedsz, nem félek, csak cseppet fosok
csináltam már, ezt is, meg öcsém Ánusz lapján is. lényegében az bosszant, hogy a lapom honlapján ehhez a procihoz ezt a biosverziót írja, ami jelenleg is fent van. bár ha öcsém gépéből indulok ki, ott meg a legújabbat tettem fel, de az egyel előbbít írja... nem értem én ezt no -
- = Zk = -
félisten
válasz
Alister71 #16401 üzenetére
ááá, most happy vagyok
...
233*15-tel elvan a gépem, és van CnQ. nézegetem a lapom biosát, mit ad a legújabb, de fosok, mivel csak béta.
egyelőre most X6-ra pályázom. 1075/1090T..... de várok a Bullig, majd akkor betakarítok.
nem tuningolok, mert...mert nem. fosok, hogy picit piszkálom, és elbaszom. rosszabb esetben elveszi a CnQ-mat. arra ölök mostantól -
Colos1
őstag
válasz
Alister71 #16356 üzenetére
Ez teljesen más alapokra épül, ezért nem helyesek az "UEFI-BIOS illetve, ahogy csúfolják, a klikk-BIOS megnevezések.
De a nyakamat rá, hogy rajtamarad a BIOS megnevezés, mint az AMD -s gépnél az FSB
Ha jól tudom, már 8 éve nincs, de még itt is sokan annak nevezik
Néha még én is. -
Colos1
őstag
válasz
Alister71 #16351 üzenetére
Az nem BIOS, hanem UEFI. Ezzel akarják leváltani a BIOS -t, mert az már elavult, és egy rakás olyan dolog van benne, ami már felesleges.
(#16349) norbi0604: Az UEFI állítólag nem szüttyög 10..15 másodperceket a hardverek detektálásával, hanem szinte azonnal indítja a Windows-t. Tényleg ilyen???
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Alister71 #16322 üzenetére
Pfu, hát ezt igy elsőre nem nagyon értem. Előbb léptem be az UEFI-be, de inkább nem nyúltam semmihez, volt ott annyi minden beállítás.
Most akkor nekem mit is kellene állítanom, hogy 3,7-en fusson? Volt ott valami 200-as, szorzó az nem nagyon volt, vagy nemtudom hogy hol keressem.
970 extreme 4 lapom van.
ja és most akkor bios és uefi is van, vagy ez hogy, vagy egy és ugynaza a 2?
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Alister71 #16222 üzenetére
Nekem egészen 4332MHz-ig stabil 1.5-ön, de NB-nek oda már kéne plusz fesz, mert ugye fsb-vel növekedik az is, így hát hagyom ezen, ha még adnék feszt CPU-NB-nek ( most 1.375V ) tuti kigyulladna ebben a nem fehér embernek való hőségben.
Amúgy Cinebench-nél NB sebesség is számíthat, hogy tied nem éri el az 5-öt így 4.2-őn.
-
apollo12
veterán
válasz
Alister71 #16162 üzenetére
hát játékokban nem hoz semmit talán a 2800mhz fölött tolod neki akkor is csak 1-2fps
mondjuk nekem is megnyomta pontokban a 3dmark 11ben, de játékokban meg nempl nekem 3.6ghz ről váltottam @4100mhz re és játékokba nyomot több mint 10fps mondjuk nekem egy gtx 480 om van
, 6850 nek nem kell 4ghz elég neki 3.7ghz is legtöbb esetben 1360x768 képernyő felbontásban másik gépen 90-100% kihasználja a gput a procival együtt, nekem meg 4070mhz is csak 70-80% on megy a gpu kihasználtság, fullhdban van meg a 90-100% os kihasználtság
-
sith7
félisten
válasz
Alister71 #16123 üzenetére
A DDR3-as ramokat nem ismerem egyenlőre, mert még leragadtam a DDR2-őnél, de azzal nem nagyon fogsz már nyerni.
Ez ok, csak azt mondtad , hogy a 2400 nb azért nem megy ,mert ramok ...
3.8-on működik még nálad a CnQ? Mert nekem csak 18.5-ös szorzóig veszi vissza, 19-essel már fullon megy folyamatosan.
4 Ghz - en is , a phenommsrtweaker nevű programmal
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alister71 #16100 üzenetére
"Ha pl. 3.6-on akarod használni, teszteld ki, mi az a legkisebb fesz amin még stabil. Nekem 1.4 az alapfesz, de 1.275-ön már stabil."
Eléggé irigyellek, nekem 1,350 az alapfeszem de 1,325 a legalacsonyabb amig le tudtam menni 18x200-on. Bár igaz annyira nem volt még időm tesztelgetni.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Alister71 #16100 üzenetére
Jah. 2.6-hoz már nekem is feszt kellett emelnem, de azon már vitte a 2.8-at. Bár ott már nem éreztem nagy gyorsulást. A fogyasztásom viszont frankón nőhetett "fölöslegesen".
(#16096) sith7.: Ramjaid időzítésével egyenlőre ne foglalkozz, csak annyit, hogy a Command Rate-et tedd 1T-re. BIOS-ban általában az időzítések állítási lehetőségének a végén van CR néven.
3.8-on ne is akarj kevesebb feszt. Átlagos. Jó az.
-
Cole86
senior tag
válasz
Alister71 #16069 üzenetére
Vader és kedves más hozzáértő kollegák : Ezek szerint akkor nekem elég lenne 3700on hajtott 955ös a gtx 480asomhoz 1680x1050es felbontáson high és very high beállításokon?
Csak mert akarok váltani lehet.. Nekem 1,4es feszen viszi 3700at lazán. sajnos alulfeszelni nem igen tudom és plusz feszültségre sem lehet feljebb. Szerintem a lapomban lehet a gond, bár nem tudom.
Szóval a kérdés ,h ki tudja -e hajtani és kb hány %osan?
köszi a választ előre is.
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Alister71 #15965 üzenetére
jogos. ellentmondtam magamnak, de hát az élet márcsak ilyen! lehet lesz CF-em, lehet, hogy nem. tervben van, és tisztában vagyok azzal is, hogy mekkora többletfogyasztás várható
ha felrántom 3,5GHz-re, akkor marad is ott. nem veszi vissza pl 800MHz-re, mint most.
persze, nem néztem a legfrissebb BIOS-szal, de az alaplap honlapján ehhez a procihoz ezt a verziót írják!... lehet felvarázsolom neki a legfrissebbet, még meggondolom. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Alister71 #15963 üzenetére
nos.
alapfeszen használom, alap állapotban. a villanyszámla mindenek felett
ha ehhez a deszkához is megoldják a CnQ-t, akkor adok neki.X6-tal meg hosszabb távra tervezhetek. pl CF-es lapom van, igaz CF-nél 8x+8x.. de szeretnék CF-et a későbbiekben. ahhoz meg azért jó ha van.
de persze addig sok víz lefolyik a Dunán, ELMÜ is okosít még ezt azt, ha tudok szerezni X6-ot 25-27 környékén, akkor miért ne váltanék?
nameg hallottam, hogy érezhető a különbség. persze a személyes tapasztalat fog majd dönteni, mert ha nem jön be, akkor X4 965BE... ennyni röviden -
Xezs
tag
válasz
Alister71 #15939 üzenetére
A gyári nekem is ordított, amíg rá nem jöttem, hogy az alaplapom (Asrock) gyárilag úgy van beállítva, hogy max sebességen pörgeti a ventit. Levettem normális sebességre és csend lett. Természetesen szükség esetén automatikusan emel a fordulatszámon a cucc, szóval ha pl. játszok akkor elkezd szépen lassan ordítani
-
Colos1
őstag
válasz
Alister71 #15937 üzenetére
Nálam 17,5 a szorzó, és amikor a BIOS -ban bekapcsoltam a CnQ-t, akkor indulás után kék színű információs képernyővel jelezte, hogy nem igazán kellene ezt erőltetni.
De mindegy, engem nem zavar, a Freezer Pro64 most is 2500 -on pörög (Q-FAN kikapcsolva), és nem hallok belőle semmit. (Amúgy sem szeretem, ha ugrál az órajel)
Az öcsém viszont elfelejtett rendes hűtőt rendelni rá, és ő csendmániás. Én nem is hallom a gépe hangját, de már nyavalyog, hogy hangos. Nála alighanem alulfeszelés lesz, mert ez a gyári hűtő fantasztikusan hangos. Az előbb teszteltem nála, 52 fok fölé nem ment a CPU, de a venti ekkor már 4600 -at pörgött.Az NB nálam is 2,4 -et ment alapfeszen, de 1,175V -on elmegy 2,6 GHz -en. 2,8 -on már 1,2 V- al sem akart elindulni a gép, e fölé meg nem megyek, mert szerintem felesleges.
-
Colos1
őstag
válasz
Alister71 #15933 üzenetére
Igen, azt fogjuk csinálni, csak furcsállottam, hogy a C3 alapból magasabb. Az NB -jét kell majd megtuningolni, nálam az nagyon jótékony hatással volt a memóriaelérésre.
Ha tuningolom a CPU-t, akkor nem megy a CnQ, ami nálam nem probléma. Ha visszaveszi a feszt, és fixálja, akkor ez menni fog? Ha jól tudom, a CnQ működésének az tesz be, ha le vannak fixálva a feszültségek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- World of Tanks - MMO
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest