- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Géjza
őstag
válasz
MaddeNNNN #2855 üzenetére
Flash-elés elött lemented mondjuk a Q bios-t. Q helyére felnyomod az XT bios-t. Ha gáz van vele (nem bootol, nem ad képet, akármi), akkor átkapcsolod P bios-ra, bebootolsz, majd visszaírod a lementett Q bios-t. Nagyjából ennyi lenne, ha valami félrement volna (ha lenne jelenleg sw-es biosfrissítésre lehetőség).
Bár azzal a kütyüvel mintha asztalon pattintotta volna rá a bios-t, azaz kell egy laptop/másik működő gép a kártya mellett, hogy vissza tudd írni (amíg nem oldják meg, hogy külső hw nélkül is flashelhető legyen).
1 bios-os kártyán ezer százalék, hogy nem állnék neki semmi pénzért (bár ha asztalon kell csinálni a kütyüvel és nem gépbe rakva, akkor lehet mindegy, mert visszaírod rá a lementett gyári bios-t, nem kell hozzá működőképes kártya).
De amíg ezek nem tisztázódtak jobb nem baxtatni, mert hátha brickeled és ugrik a garid a 300k-s kártyáról, csak mert plusz 5-10%-ot akartál belőle kicsikarni. Meg amíg nem támogatja új karikat amdvbflash, addig itt biztosan csak elméletben beszélgethetünk erről.
-
Géjza
őstag
válasz
MaddeNNNN #2833 üzenetére
Dual bios-os kártyákon kvázi probléma nélkül lehetne kísérletezni (persze, ha van olyan spéci kütyüd - tippem szerint senkinek nincs olyanja itt). Viszont alapból 10%-ot biztos lehet hozni 9070-en is uvoc-val gyári biossal is és ehhez képest hozhat még 5-10%-ot a bioscsere. Ez nálam a nogo zónába esne (pláne amíg csak ilyen borzasztó macerásan lehet rátölteni és a kütyü lehet többe kerül, mintha 9070 helyett 9070XT-t vett volna a delikvens).
Plusz a hardver is 9070 power limitjére lett méretezve (250W), ha erre ráengedsz 330-360W-ot, akkor lehet belőle gond a későbbiekben. Yt-n érdemes megnézni, hogy mennyi minden alkatrészt lehagynak, lespórolnak egy alapabb 9070-ről: [link] .
-
csuzda
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #1713 üzenetére
Én nem tudom mi van a gépemmel, de kezd már tönkretenni. (edit: azért erre a hozzászólásra válaszolok, mert ebben van ugyan az a proci, mint nekem)
Talán -20CO van a procimon, NH-D14 hűtővel és 4%-kal kevesebb pontot hozott. A GPU pedig 13%-kal kevesebb, pedig -60mV, 2700 Mhz gyors időzítésű VRAM, +10% áramfelvétel. Az egész teszt alatt a GPU max hőmérséklete 60 fok volt. Mondjuk az a CPU tüske érdekes.
Az első teszt azért volt sikertelen, mert újra elkezdett villogni a kijelzőm. Egyszerre cseréltem monitort és kártyát. A váltás óta időnként villog és be-kikapcsol a kijelző. Legtöbbször azután bolondul meg, ha inaktivitás miatt lekapcsol a kijelző vagy én zárom le a windowst. A 3dmark-nak köszönhetően megtudtam, hogy ilyenkor a felbontás változik. Ez megmagyarázza, hogy miért csinál a Warzone mindig shader complie-t. 3dmark hiba: "window_focus_lost: Display resolution changed"Gondoltam egyet, lehúztam a videókártyáról a TV HDMI kábelét. Azóta nem villog és a 3dmark is lefutott. Driverből próbáltam a 25.3.1-et is és 25.3.2-t is. DDU futtatása után 25.3.1 került vissza.
Nem tudom, hogy most a windowsnak nem tetszene, hogy 3 monitor + 1 TV-ről váltottam 1 monitor + 1 TV-re?
A kártya pontszámával nem vagyok megelégedve, de az előző kártyám a Red Devil 6900XT-vel sem voltam megelégedve. Valahogy sosem jöttek azok a számok amiket mások írtak.Teljes configom Twitchen. Szerintetek mi lehet a gond?
-
ggbuffon1897
őstag
-
Land
veterán
válasz
MaddeNNNN #2597 üzenetére
Árulom a német garis RD-t és azon agyaltam mennyiben hosszabbítaná meg a javítási folyamatot, ha gond esetén kb. 10k Ft-ből ki kell küldeni a német boltnak. Onnantól kezdve ők intézik és ha kész, akkor visszaküldik. De nekem abból, hogy nincs a "környéken" Powercolor szerviz nem feltétlen lassító tényező egy nagyobb német számtech boltos garancia.
(Csak nem igen írt rám még senki, gondolom a kinti gari miatt.) -
-
kzkz
őstag
válasz
MaddeNNNN #2018 üzenetére
Abból indultunk ki, hogy x3d proci esetén nem kell a tuning ram, így DDr4-3200 már 20e-ért is van, és az 5800X3D se éri meg a +45eFt-ot, így még AM4-en lefaradható 60e. Tehát itt új komponensekkel igen jó gép rakható össze játékhoz 140e-ből, igaz, ahogy írod tovább már nem bővíthető, viszont lehet, hogy addig nem is kell, amíg nem lesz AM6...
AM5-ön ez az X3d hiánya miatti tuning RAM-mal egy közepes B650-es lappal akkor 232e... -
kzkz
őstag
válasz
MaddeNNNN #2013 üzenetére
És hány százalékot nyertél vele? Kb. 10?
Ddr5 6400 kétszer annyiba kerül, mint a ddr4 3200.
A 9700x 40 százalékkal több mint az 5700x3d.
Am5-ös alaplapból, ami ki is hajtja a procit és nem melegszik túl az kb. 2x annyiba kerül, mint egy jobb am4-es.
Szóval összességében kb. 40%-kal drágább az am5, persze itt majd jönnek újabb procik, tovább lehet lépni, am4 meg marad ami most. -
zseko
veterán
válasz
MaddeNNNN #2000 üzenetére
És itt jönnek be az egyéni emberi hülyeségek
, mint hogy pl. csak Sapphire-t, és csak XT verziót akarok venni, ahogy Asus-t, Gigát meg egyáltalán nem vennék.
RobbyJr Inkább szórakozzak jobban, mint szebb legyen a grafika
Például a F.I.S.T. nekem szórakoztatóbb, mint a legutóbbi Battlefield. De tény, hogy most pont a szebb grafikáért akarok most cserélni a korábban felsorolt három játék miatt
-
ndave92
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #1962 üzenetére
Szintúgy sokat rendeltem már a német Amazonról, idáig én is megúsztam, viszont egyre több csaló van fent. Elég sok esetet látok neten, legutóbb egy fake 9800X3D-t volt terítéken (ez talán B2B volt Amazon EU-tól), de nem kell megerőltetnie magát az embernek, h több hasonlót találjon.
Persze ezek ritka esetek, de lehet belenyúl vki a legközelebbi rendelésnél és 300-400k ebben az esetben nem kevés pénz. -
kealan.darey
lelkes újonc
válasz
MaddeNNNN #1912 üzenetére
Én próbálok objektíven gondolkodni és amit most látok, hogy egyre több készlet van a boltokban, illetve EU bizonyos helyein már msrp áron, sőt alatt is lehet szerezni kártyákat. Ez önmagában persze nem jelenti azt, hogy nálunk is sok lesz vagy hogy hatalmas áresés várható, de a tendencia javul. És közben a kereslet is csökken és csökkenni is fog szépen lassan.
Nem mindegyik kártyát, de amíg lesznek modellek amik elmennek drágábban is addig eszük ágában nem lesz olcsóbban adni.
Ez viszont igaz, ameddig valami idióta megveszi 450-500ért is, addig miért ne adnák ennyiért. -
zsirfecske
addikt
válasz
MaddeNNNN #1906 üzenetére
taichi 280k-ért? lol, nem kell ennyire sarkítani
én 299k-ért vettem a sima 9070 reapert launch day-kor, annyira vagyunk túlarazva, hogy egy ilyen MSRP = alap kiépítésű kártya esetén reálisan ez az XT ára lenne. ezt mondtam, hogy el is fogjuk érni. nem wishful thinking, mindig is így volt. nemsoká tele lesz minden bolt xt-vel mert az a legjobb ár/értékű kártya, és még sokáig lesz kereslet rá. plusz jönnek az új 60-as szériás karik is (nvidia announcement april 15th, amd feltehetőleg valamikor utána nem sokkal).
ha megnézed, a sima 9070-ekkel már ez történik, mivel azt már nem viszik ennyiért, jelenleg is 121db-os rendelhető készlet a swift-ből 298k-ért a kazy-nál, lesz az még 270k is. aztán ha már túl kicsi lesz a 10% olló a sima és xt között, vsz a sima ára megy még lejjebb. persze nekem sincs varázsgömböm és prekog se vagyok, de a gpu piac szarságai ellenére ez így törvényszerű.
-
zsirfecske
addikt
válasz
MaddeNNNN #1899 üzenetére
689 EUR a 9070 XT EU (német) MSRP-je, ami magyar áfával 735 EUR, azaz jelenlegi árfolyamon 294k! a 299k XT árszintet nem kérdés, hogy elérjük, max az hogy mikor. lehet május, lehet augusztus, vagy csak november, de szvsz idén simán meglesz! persze csak tipp, én nem tennék rá 300k-t mint a kolléga
-
SirRasor
addikt
válasz
MaddeNNNN #1899 üzenetére
Mi élünk álomvilágban, nagyon szépen összeszedett és átgondolt az elméleted. Csakhogy hibás:
Vettem a "drága" kártyák közül egy szimpla magyar webshopban egy Hellhoundot 359k-ért és láttam már MSRP közelében Pure-t (330 alatt! XT-ről beszélünk), csak elvitték előlem. Mert még készlethiány van. Partnerek ígérete szerint áprilisra megoldódik a készlethiány, ami már most is látszik a nem XT-knél, lásd Kazy: nemrég 340+ volt a Pulse, most már 315-ért van és XFX van már 298-ért
Picit még várni kell. -
tray86
tag
válasz
MaddeNNNN #1875 üzenetére
Hát az teljesen igaz, hogy régen is a prémium modellek rendelkeztek a legjobb tuning potenciállal, de ahhoz nem kellett prémium modellt venned, hogy out-of-the-box 90 fok alatt legyen a mem. hőmérséklet.
Értem, hogy a gyártók se hülyék, de valóban aggodalomra ad okot.
-
ndave92
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #1734 üzenetére
Mintha azt láttam volna vhol, h az XFX Mercury OC az alapból 360W-ról indul és +10% PL mellett 396W a teteje. Annak a belét is szívesen kitaposnám.
Mondjuk itt a Nitrora azt írja, h 350-ről indul, ami kamu, mert 330W-ról indul és 363W a teteje, akárhányszor mértem... már azért se csinálok HWiNFO képeket, mert mindig ugyanazt látom a beállításaimmal... 50 fok körüli GPU, 80 fok körüli GPU hot spot meg VRAM. A max fogyasztás 363W, 400W feletti pillanatnyi csúcsokkal. Aki hiányolja, görgessen visszább, már küldtem többször képet róla. -
ndave92
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #1731 üzenetére
Egy próbát megérhet.
Nitro+ most lehagyta a dual biost...
Rohadt sok dologban spóroltak most ennél a kártyánál...
Nincs vapor chamber, thermal pad a tekercseken, csak 6 heatpipe van (többi gyártónál 7-8 is előfordul), nincs dual bios...kzkz #1729: Majd csinálok simát is.
-
ndave92
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #1641 üzenetére
Én a Nitroról tudok nyilatkozni: 2500 ford./perc körül még elfogadható zajszintet produkál szerintem a ventije. Vhol ott lehet az a max hangerő, amit még el lehet viselni. Felette amúgy se lenne már sokkal hűvösebb a kártya, cserébe viszont undorítóan hangos lesz (kipróbáltam és játék közben többször kizökkentett). 2000-2500 rpm körül még okés, szóval nem nekem személy szerint nem tűnt zavaróan hangosnak, de aki full silent buildet akar, annak valszeg jobban bejön a gyári hangolás, mert az ilyen 1800 körül megáll. Akkor viszont bőven 80 fok fölé megy a vram meg a hot spot. Kinek mi a fontosabb.
A Red Devil ventijéről is jókat írtak, mármint h az is halk. Az XFX kártyák ventije pedig hangosabb, mint a többi. Giga meg ASRock is inkább a halkabbik oldalon van, ahogy néztem (Gaming OC ventije és hűtőbordája mondjuk elég kicsi, szóval annál valszeg nagyobb rpm kell ugyanolyan hűvös hőfokokhoz). -
-
RobbyJr
addikt
-
MZsoltee
veterán
válasz
MaddeNNNN #1510 üzenetére
Nem tudom, egyre jobban hajlok a 9070-es felé. Van a foramaxban powercolor red devil 330-ért meg Kazy-nál is. Ha lenne olcsóbban hellhound lehet még az is érdekelhetne. Ha másnak is van tapasztalata a 9070XT és 9070 UV-val, akkor azt megköszönném.
Neked is köszi a tapasztalatot! -
tray86
tag
válasz
MaddeNNNN #1460 üzenetére
Én nemrég rendeltem tőlük tápot, ami pont ugyanúgy nézett ki a leírásban, mint az XT-k (beszerezhető, raktáron: x stb.)
A tápot 1 hét alatt elküldték, sztem az a lényeg, hogy hány darab van nekik raktáron, ha pulse xt azt írják van 8, akkor sztem simán leszállítják azt is 1 hét alatt. -
PuMbA
titán
válasz
MaddeNNNN #983 üzenetére
Ja, játékok alatt konnektoros mérés alapján 330W körül volt a teljes rendszerem fogyasztása a 230W-os 6700XT-vel. Ugye játékok alatt a procik általában nem pörögnek teljes fogyasztáson. A 450W-os tápom ezt simán elbírta. Egy 500W-os tápnak simán bírnia kell egy 165W-os 7600-at kis OC-val.
halleck: "Nem biztos, hogy az a 10-11 éves táp tudta még ugyanazt, amit új korában."
Hát talán a táp régisége volt inkább a probléma, nem az 500W. Az én 450W-os Be Quiet tápom 2018-ban jelent meg.
-
halleck
csendes tag
válasz
MaddeNNNN #980 üzenetére
Félreértetted. A Be Quiet táp évekig ment nálam, több konfiggal, az RX 7600 előtt sokáig egy RX 480 volt a videokártyám, azzal semmi gond nem volt.
Az RX7600-at pár hónapig használtam azzal a táppal, alapbeálltásokkal, azaz a gyári OC-t visszavéve, gond (fagyás/lekapcsolás) nélkül, aztán kapott egy 750W-os seasonic-ot a gép.
-
halleck
csendes tag
válasz
MaddeNNNN #972 üzenetére
Kétlem. Korábban egy 500W-os Be Quiet tápot hajtottam évekig, és a legutolsó videokártya egy OC-s RX 7600 volt alatta. A táp nem bírta a kártyát amikor túl volt hajtva, csak úgy, hogy az AMD által megadott alapértékeken ment. A jelenség pedig az volt, hogy néha játék közben egyszerűen lekapcsolt a gép.
-
SirRasor
addikt
válasz
MaddeNNNN #972 üzenetére
Nem tudom mennyire rémlik, de egy szaGértő már hoszzászólt a témáoz, hogy ha kevés áramot kap a kártya, max újraindul a rendszer, de károsodás nem lehet
Holnap végigtúrom a netet, hogy van-e egyáltalán arra példa, hogy VGA-hoz gyenge minőségi tápnál történt-e egyáltalán ilyen, de ha tippelnem kéne, nem.RobbyJr abba mi a kicentizés, hogy 550w-ot tud kezelni és 400-at se lépnek át a tüskék?
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
MaddeNNNN #921 üzenetére
Hat amit ti az amd talalgatos topikban toltatok mint vizio az sem volt piskota. Pedig akkor is mondtam h kozelebb lesznek ezek a csodaarak a 4essel kezdodo HUF arakhoz mint a 3ashoz..amellett h ettol az architektol csodat varni teljesen felesleges.
Nameg Abu meg a b*szo ficsorei ugyebar..Elfogadom h aki vette az vagyott ra elegedett vele. De azert hadd szabadjon mar kritikat is megfogalmazni.
-
Anaren91
senior tag
válasz
MaddeNNNN #899 üzenetére
Az lehet, hogy egy perces teszt, de kb 20x futott le egymás után míg 10-esével emeltem az értékeket. Először 2600 mem 0-95 offset tizesével, majd 2800 mem 0-70 ig ugyan úgy. De amúgy ugyan ennyi God of War Ragnarök és Cyberpunk alatt is. Venti olyan 2300 körül maxolt teszt alatt, gép 38 dB fülmagasságban mérve telefonos appal.
-
arnoldito
senior tag
válasz
MaddeNNNN #818 üzenetére
Többet tudna meg a csoport ha a HWinfo64 futna a háttérben és az is látható lenne a képen. Azt se tudjuk mennyit eszik, mekkora fesz, milyen hőmérsékletek. Mindenki csak dobálja be a pontszamokat meg ír valamit. Hitelesebb lenne ha ott lenne játékok alatt végig a HWinfo majd beraknák az emberek.
-
Anaren91
senior tag
válasz
MaddeNNNN #732 üzenetére
Én ezt értem, csak ez kb több órányi szenvedés, mire kitapasztalom, hogy gyors memóriával hol stabil, illetve alap memória időzítéssel.Itt a fórumon gondolom vannak olyanok akik élvezik a tuningot, meg már széttesztelték, hogy mit tud a kártya, gondoltam tudnak mondani rá valamit saját tapasztalatból, hogy van e értelme átállítani a memória időzítését gyorsra avagy sem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
_Horka_
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #711 üzenetére
Igen, ezt valahogy én is így gondolom. Mondjuk 50k felár nem volt, ha jól emlékszek, hanem olyan 10% környékén (30-40k). Ennyit pedig a nagyobb powa keret, a jobb hűtés megér (meg persze kb. ennyivel több is kihúzható a kártyákból, ha kell a plusz teljesítmény).
Amúgy érdekes ez a 9070 (XT). Erőssen teljesítményfelvétel limitesek. Ahogy csökkentjük a feszültséget és ezzel az áramfelvételt, magasabbra boost-ol (és úgy ütközik bele a powa limitbe). Vajon mit lehetne belőle kihozni, ha nem 375, hanem 400+ lenne a vége, megtámogatva egy kis vízzel... -
válasz
MaddeNNNN #494 üzenetére
der8auer EN
Red Devil
Röviden: Mindkét bios (perf/silent) látszólag azonos, A venti nagyon halk, 62 fok mag, 90 memo, 31% fan mellett. Alapon XFX 200al nagyobb boostal ment.
Radeon szoftban -200ra húzva a boost 3400ra felment. -
X2N
őstag
válasz
MaddeNNNN #350 üzenetére
Azaz, akkor nincs túlfeszelve ami miatt ennyire kellene melegednie a ramoknak, csak jobban kellene hűteni ventivel.
Érdekes hogy tesztben mégis az XFX-nek a legalacsonyabb a memória hőmérséklete, pedig nincs hővezető pad se a backplaten, lehet nincs gyárilag túlhajtva a ram annyira mint a többin? Nem, most néztem mind 2500MHz-re boostol. -
válasz
MaddeNNNN #271 üzenetére
PowerColor RX 9070 Reaper 16GB GDDR6 - RX9070 16G-A 292 690
a legolcsóbb kártya. Ha ezen is van 14% plussz, akkor mennyi lehet?
250K?
Mert azért az nem rossz ár a NonXT-ért, ha meg még megy rá akció akkor különösen best buy.
Ez mind feltételezés részemről. Itt is látszik a valóság: Az első készletek fogyása után emelkedni fog a kártyák ára. https://videocardz.com/newz/retailer-confirms-radeon-rx-9070-msrp-only-applies-to-first-shipments-price-set-to-increase-later -
PuMbA
titán
válasz
MaddeNNNN #112 üzenetére
arabus sajnos mindig előbb cselekszik, aztán gondolkozik és így gyűjti az értelmetlen hozzászólásokat
A "Leleplezte az új Radeon generációt az AMD" topikban is beszúrt valami teljesen mást, aztán ki is szerkesztette azonnal üres hozzászólásra, mert látta, hogy hülyeség. Évek óta ezt csinálja, de máig nem értem, hogy miért. Sok-sok idő alatt azért leeshetne neki, hogy semmi értelme a kapkodásnak, hiszen gyakran kiderül, hogy hülyeséget kommentel.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest