- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
válasz gera021 #23597 üzenetére
Nem öli meg. Valszeg ennél nem lesz sokkal rosszabb nekem is kb ilyen volt. Garibvesztéssel jar elmeletben. En csereltem. 115C ig hivatalosan nem veszelyes ott pedig visszavesz mindent hogy ne menjen fölé. Vannak itt akik lázadnak ezen tény láttán de megalapozni nem tudják miért lenne káros :D.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
-
nagyúr
-
steewcv65
őstag
válasz gera021 #17510 üzenetére
Ennyi faszságot is rég olvastam, adjátok el a kártyákat
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
BeZol
őstag
válasz gera021 #17500 üzenetére
Olyan felbontáshoz eleve 6700 XT kategória kéne minimum ami 200W körül fogyaszt.
Nekem sikerült anno finomhangolni 165W környékére ugyanolyan teljesítményt megtartva.Ha a 6900 XT-t alulfeszeled 200W alá, az még mindig gyorsabb lesz, mint egy 6700 XT
Szóval tartsd csak meg és MorePowerTool-ban korlátozd be 900mV-ra.
Ha az még mindig sok, akkor nézd meg 850mV-on is, majd 800mV-on.
Emlékeim szerint 800mV alá már nem érdemes menni mert némelyik kártya nem szereti.
800mV mellett emlékeim szerint (kártyafüggő) 2000-2100MHz-es gpu-órajel-tartományt állítsál majd be Wattman-ban.
Time Spy-ban leteszteled, ha bírja, akkor 50MHz-el emeld az órajelet, de vhol 2200MHz környékénél esélyesen egy jobb chipnek is vége ennyi feszültséggel.Jó kísérletezgetést
Közben kerestem neked egy beállítást német fórumról, lehet nálad is jó,
ez 200W-hoz elég: [link] (ennyi áram kb. 13,5ezer Graphics Score-os 6700 XT szint)[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
-
-
steewcv65
őstag
válasz gera021 #16115 üzenetére
Akkor az en kartyam nagyon jo, mert jatek alatt 51-54c gpu es a hs 66-68c
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
PsycHo88
senior tag
válasz gera021 #16010 üzenetére
Szép ház bár képeken ahogy látom eléggé zárt ! Nekem is volt hasonló problémám egy Pure Base 600 be quiet! Silent házzal hiába volt benne 6 db venti még kis egy kazán volt , akkor cseréletem corsair 5000d airflow-ra ég és föld
Próbáld meg a feszültséget vissza venni 1175-ről pl 1100v-re kezdésnek .
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
-
nagyúr
-
p a s s e r
őstag
válasz gera021 #15999 üzenetére
én szimplán józan paraszt ésszel is azt gondolom, hogy az biztos nem jó, hogy terhelés alatt a vga-ra csapódó levegő hőmérséklete legalább kétszerese a szobahőmérsékletnek... semmiképp sem logikus a hőt befelé tolni... a pc-k hűtése alapvetően átgondolatlan sztem, lásd pl. a légáramnak direkt keresztben álló ramok, amik még a cpu-t is kitakarják... nálad ez most még speckóbb, mert van egy batár radiátorod, ami jól hangzik papíron, de jelen esetben pont az alapelgondolást lehetetleníti el, miszerint hideg levegő elől be, meleg levegő hátul felül ki... nálam elől 2 14-es venti van, felül szintén 2 14-es, hátul egy 12-es, értelemszerűen procihűtővel és szépen hűt, mindenféle vizes radiátor nélkül, egy "irodaibb" cooler master házat, mint a tiéd... ez egy 5800x-6800xt páros amúgy... a de nem az a legjobb hűtési megoldás, ha minden maxon pörög, se nem az, hogy egyszerre gyorsulnak-lassulnak... más tempó kell előlre, más hátulra és az sem mindegy, hogy melyik venti melyik szenzor hőfokadatait veszi alapul (ezek egyediek szvsz)... viszont ezt ki kell tesztelgetni ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban suhanjon át a levegő...
megnézném a helyedben, hogy mi van, ha az első panel ventijei kifelé fújnak, át a radiátoron... itt ugye az a baj, hogy azért bentre is kéne a friss levegő, így meg csak kifelé akarna menni mindenhol... azt is megnézném, hogy mi van, ha a felső kettő kifelé fúj, az alsó meg befelé...beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
OlcsobbVga
újonc
válasz gera021 #15979 üzenetére
Igen ugrik a garancia, de elvileg valakik le tudják szedni róla szépen a matricát.
DroidMester; Ez alapján csinálom ha szétkapom a kártyát.
Köszi a segítséget. -
PsycHo88
senior tag
válasz gera021 #15963 üzenetére
Az amd gyári szoftvereben állítsd egyedire igaz nekem red devil 6900 xt-m van .
Driver 21.10.2
Nekem így van belőve , lehet hogy neked ez nem lesz jó de próbáld meg nekem így a gpu 55 fok felé soha nem megy a hotspot 61 fok és még elég halknak is mondanám .[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
BeZol
őstag
válasz gera021 #15959 üzenetére
A hűtés hiába jó, ha esetlegesen rosszul van összerakva.
Time Spy benchmark alatt nézd meg mit produkál, azt már mások is mérték.
Jól összerakott más hűtésű 6900 XT-k 88-92fokos Hot Spot-tal mennek végégig rajta gyárilag.
Vagy újrapasztázod és/vagy újrahúzod a csavarokat (csak így bukta a garancia), mert esélyesen nem jó az érintkezés, vagy inkább állj el a vásárlástól és nézz meg egy másik példányt.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest