- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Bemutatkozott az Apple Watch 6 és SE
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Kíváncsiságból kérdezem, az a móka itt is működik, hogy a teljesítmény lépcsők mindegyikét letiltod a legmagasabbon kívül, így a kártyát "beleerőlteted" a max sebességbe?
Én anno Vega-nál csináltam, mert ahogy járt a lépcsők között, az oda-vissza dobált memória órajel lag-oltatta a játékokat. (pl Apex, ott 60-80% között járt a GPU kihasználtság)
Itt is gondolkoztam már a mókoláson, de egyelőre annyira jól megy a 6800, hogy semmi igényem nem volt eddig még UV-zni se.
-
Sontir Fel
őstag
Este már vissza is vittem, így is napokig ülnek az utaláson
Mindent csutkára húztam, kivéve a gpu órajelet, az 2550 vagy 2600 volt. Többször futtattam le, azt hiszem 2550en dobott jobb eredményt.6800xt-nél is van ilyen jelenség? (alacsonyabb fesz, jobb eredmény)
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
nagyúr
Bachatod a gpu feszt ha szar vagy átlagos chip van a vga.n!
Nálad akkor egy igen jó példány volt! Nekem még nem sikerült kifognom ilyet!
A szóban forgó TUF 6800XT és a jelenlegi DEVIL 6900XT.m se megy gyári órajeleken sem 1,165V alatt, ha mpt vel leveszem 1,15.re már TS teszt alatt kidob egyből de játékok alatt is fagyogat!
Gpu nál ugyan úgy van mint a cpu.knál vannak kivételesen jók, átlagosak, és nagyon szarok, nekem ezekbe soha nincs szerencsém ha új cpu/vga.t veszek vagy nagyon szarok vagy max átlagosat fogok ki!
-
nagyúr
Lehet hogy tisztában van(bár ha így lenne, akkor nem jönne ide ilyeneket kérdezni) csak próbálok segíteni neki, mivel nekem már volt az összes 6xxx szériából VGA-m, és az említett nirtro ból is, meg van az említett ROG-STRIX ből is.
így van viszonyítási és hasonlítási alapom, és nem netes tesztekre meg YT videókra támaszkodok!
Már korábban is írtam a 6600XT sajnos egy nagyon elb@szott VGA, mindenhol látszik rajta hogy nem a minőségre mentek, hanem arra hogy minél kevesebb legyen az előállítási költsége!
És a PCIe 8X-re meg nyírbálása is érezhető hiába próbálja mindenki(aki már megvette) megmagyarázni magának hogy nem így van!A múltkorában már felhoztam ellenfélnek a RTX2080at is, de az ugye már csak használtan lehet beszerezni, így jöttek a támadások hogy bányász VGA-k és szarrá vannak hajtva, pedig vannak kivételek én is adtam el 2070s és 2080.ast is, és soha 1másodpercet nem bányásztak!
Ezért most felhoztam a 3060Ti-t ez ugye friss VGA és boltban kapható, alig drágábban mint a 6600XT és nincs sz@rrá olcsósítva, meg meg nyírbálva PCIe 8X-re, és játékokban 20-30% al többet tud mint a 6600XT.
Akkor miért vegyen közel ugyan annyiért egy rosszabb VGA-t főleg úgy hogy nem is ragaszkodik az AMD-hez!
De ugye vannak elég kemény elvárásai is a kollégának(néma legyen) ezt a legolcsóbb/közép kategória 6600XT nem fogja tudni, és a 3060Ti ből sem, de ha komoly hűtésűt vesz bármelyikből akkor szintén ugyan ott van hogy kb ugyan annyiba kerül a NV is mint az AMD és NV-ből ugyan annyiért kap egy 6700XT szintűt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Játékok alatt FULL gyári értéken próbáltam , mint írtam semmi piszka még a Radeon Settings-be se állítok SEMMIT!(sőtt már próbáltam úgy is hogy csak drivert feltenni kézi telepítéssel)
Amúgy 1150mV a gyári érték, nem is enged ennél többet, még MorePowerTool-al sem lehet a feszhez nyúlni ha 1mV al eltérek a gyári 1150.től megbolondul és 500MHz lesz a max GPU órajel, sehová nem engedi állítani!
Ha nem piszkálok bele a MorePowerTool-al, akkor MSI AB vagy Radeon Settingsbe hiába veszem le a feszt nem reagál rá de úgy tudom ez csak offset-et állít szóval sok haszna nincs amúgy sem mert magának szabályozza a biosba égetett cuve alapján.
-
ScomComputer
veterán
-
BeZol
őstag
Simán a max feszt 1050mV-ra, a powerlimitet pedig 380W-ra (igazából a fesz bekorlátozza, úgyhogy nagyon talán 330W a max amit látsz durva benchelés közben, egyébként 250W környéke)
Wattmanban 2400-2500MHz 2128MHz FT 1050mV.2500-2600MHz-et is bírja ennyi fesszel, egészen addig amíg 4k-ra nem kapcsolsz, na ott ugye nagyobb a terhelés és összecsuklott vmelyik játékban, levittem 2450-2550-re, majd egy másik játékban is probléma adódott 4k alatt, ezért lett a 2400-2500, ezzel viszont már mindent megeszik.
Nincs itt semmi macera.
-
BeZol
őstag
Igen, azt hiszem techpowerup-on teszteltek többféle hűtésű 6900 XT-t, és az asrock kártyák rosszabbak voltak mint a ref hűtés, a customok meg vagy ugyanazt tudták mint a ref, vagy 2-3 fokkal hűvösebbek voltak (ami kb semmi), és ténylegesen emlékeim szerint csak az msi gaming x trio volt jó (léghűtésnél maradva persze), viszont azoknak meg a biosa volt problémás és nem tudom hány hónapig nem volt rá megoldás (elment a kép), nem tudom azóta lett-e. Ezt követte a TUF majd az összes többi kb.
Sajnos nem lehet általánosítani, mert azonos típus között is lehet x fokos eltérés, mert gyárilag rosszul rakják össze és nincs tökéletes illeszkedés...
Az első ref 6900 XT-m hűtésügyileg rendben volt, a memória chipje 2108MHz Ft-ot bírt, a chipje pedig 2560MHz-et (time spy).
A mostani a 2. ref 6900 XT-m, ez hűtésügyileg 310W-ig rendben van (90fokos hotspot), majd efelett pár másodpercen belül 110fokra elszáll a hotspot (már 330W-nál is)... A másik ilyet nem csinált, azt 415W-al is megküldtem
Ez a 2. kártya viszont 2650MHz-en is lefutna Time Spy-ban (ha a hűtése bírná), a memóriája pedig 2128MHz FT-ot bír.A lényeg h sajnos még azonos típuson belül is nagy a szórás... De ez Nvidia-nal is így van (a hűtést leszámítva talán).
-
kolopele
nagyúr
Ez oké, de a max. frame értéket akkor is meg kell szabni, 75HZ esetében 75 fps - re, 100HZ esetén 100 fps - re, 144HZ esetében ugye 144 - re kell állítani vagy a driverben, vagy mondjuk a Rivatunerben, ellenkező esetben akár túl is lépheti, ami pl. g-sync esetében nem szerencsés, mert onnantól törik a kép. Itt azonban akkor is törik, amennyiben nem lépi túl, plusz darabos is olykor, ez a fura, mintha nem működne a freesync, annak ellenére, hogy azt írja aktív. Az nyilvánvaló, hogy v-sync esetében a játékon belül is be kell kapcsolni a v-syncet, másként tearing lesz, de akkor meg szaggat meg megy a dropp , mintha hiányozni a szinkron a kártya és a monitor között. Valahogy nehezen hiszem el, hogy egy Crash 4 esetében normális az fps droppolás 60HZ - re állítva. Nagy eséllyel nem foglalkozom ezzel tovább, majd beállítja aki elviszi hétfőn. Azért köszönöm hogy próbálsz segíteni, nekem azért is érdekes ez, mert mint írtam, g-sync esetében sosem jelentkeznek ezek a problémák.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Oké, de mi lehet a user error? Nem ma kezdtem már én sem. Még a driver is újratelepített win - re ment, nem DDU - val töröltre. Mit állíthatok be rosszul a driverben? Amikor az ember már mindet megpróbált, feladja. Kérhetek esetleg egy olyan komplett beállítást, amikor megy a freesync, és egy olyat, amikor meg a v-sync? Csakhogy mindkettőt meg tudjam nézni és úgy beállítani. Magában a játékban ki kell a v-syncet kapcsolni freesync esetén? Csak mert akkor még a tearing is ott lesz, aminek pont nem szabadna, g-sync esetében ilyen nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
Én egy félmilliós(+) kártyától (csúcs AMD) nem akarok korrekt futást, én azt akarom, hogy odab@sszon, de hát az 1440P-s ~ 30-50 fps full grafon kb minden, csak nem odab@szós. Akkor inkább marad a full psycho graf, RT nélkül. Úgy már folyik a monitoron a jelenet, nekem ez tetszik. A franc essen bele abba az érzékeny szemembe... Tiszta ráfizetés
-
AsakuraDave
őstag
1440p full max az mi pontosan? Psycho opció? Kiváncsi lennék, csak ultra minden és minden RT effekt on, a lighting max ultra vagy medium mellett mi a korrekt mert ezen beállításokkal egy 3080 natívba kb 40-55fps városba és az eddigi tesztek amiket láttam kb ha a felét tudja RT-vel egy 6900XT.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
nagyúr
Igen, sokszor árban kompenzál érte, én is hoztam már idén Asrock 6900XT-t és jó áron ment.
Nekem nem is az rgb-vel van bajom, mert meg lehet azt ízlésesen csinálni, de maga a front ami nem tetszik. Igazán válthatna dizájnert az AsrockAsusnál a ROG vonal sem alkotott maradandót AMD oldalon, nv oldalon meg mindig az élvonalban van, noha azért a felárat meg szokták kérni.
Amúgy nem rosszak amúgy tényleg, a közép mezőnyben vannak, átlagos hanggal, átlagos hőmérsékletekkel.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
Jézusom, pedig semmit se ittam
Visszavonok mindentAsrock szerintem felejtős, vagy csak akkor ha nagyon jó áron lenne.
De a gari az itt is igaz, 2-3 évvel is árulják.
Amúgy lehet nem lennének rosszak mert tesztekben 1-2 helyen azért hozzák a közepes szintet, de a dizájn...hát az számomra valami botrányosÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
_Horka_
aktív tag
Hogy őszinte legyek, még messze van az az idő is, amikor egy videójáték megközelíti egy VHS videó (!!!) minőségét komplexitásban és élethűségben. Szerény véleményem szerint, éppen hogy nem a 4k-8k-16k felbontás lenne az üdvözítő. Én inkább játszanék 1080p-ben (oké, azért csak ne 240x320-ban ), "élethű" grafikán, mint magasabb felbontásban üvöltően mestrekélt grafikával.
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
Devid_81
félisten
A Cyberpunkban a performance es az ultra performance mod egyenes borzalmassa varazsolja az egeszet.
Ugyan lesz tole FPS de egy raklap kula ahogy kinez az egesz.
Talan a performance mod meg az ami szodaval elmegy.
Nem rossz cucc, de nem eletmento, max csak a suttyo RT miatt lehet mentoov, mert az meg megfelezi az FPS-st azonnal....
-
Refurb82
újonc
Épp az előbb javasoltam minden tisztelettel a kipróbálását ! Ezek szerint nem placebó .
Elég össze szedett a Radeon, 5 év NV után én nem csalódtam.
Hozzá teszem a referencia zafirt én msrp áron vettem , és úgy nagyon megérte. 690 euró volt, szlovák Alzatól.
Ami még bónusz hogy működik a freesync is, holott g-sync ultimate a monitorom, bár utánna nézve kompatibilis a freesyncel is.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Igaz nekem csak egy Vega van, de szintén alapon (167MHz) megy a memória 120Hz-es képfrissítés mellett win asztalon vagy most éppen böngészgetés közben. (DP csatlakozás)
Most bekapcsoltam az erősítőt, hogy második kijelző is legyen aktív (HDMI TV FullHD @50Hz képfrissítéssel), de maradt ugyanúgy 167MHz-en a Vega memória órajel
read-only mode on the forum
-
Albigator
őstag
Most adtam el a 3080-at. Ott jó volt.
1060 Strixel is megy a 4K 120 Hz és 1440p 144 Hz egyszerre. De ha hazaérek megnézem h a 3. FHD-s moncsi is mehet-e közben 144 Hz-en..
2070-em is volt egyébként 1440p 144 Hz, 1080p 144Hz, 1080p 60Hz és 720p 60Hz működött egyszerre.[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Azért min FPS-ben is eléggé meglépi a 3090-t a 6800XT alapon SAM nélkül is. 48 vs 60. És az szerintem fontosabb, mint hogy az avg 78 vs 81.
És ahogy látom EVGA 3090 vs ref 6800XT.NV még kap egy pofot az AiB 6800XT-től, aztán még egyet a 6900XT-től... Nem biztos, hogy a 3080ti elég lesz válasznak.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Én mondjuk épp lesz@rom hogy melyik szíliciumvölgyi tech multi logója van rajta, de ettől én is tartok, meglátom milyen lesz (már ha sikerül venni) ha meg nem jön be eladni még simán el lehet annyiért amennyiért veszi az ember, de egy próbát mindenképp megér, mert nagyon ígéretes az új navi
Nekem legutóbb nagyon elegem volt, laggolt a felvétel, tehát külön appot kellett keresnem amivel lehet felvételt csinálni, tearingelt, amint a freesync csak enyhíteni tudott megszüntetni nem, witcher konkrétan laggolt, hiába volt meg az fps, nem volt az igazi (megkérdeztem mért van az, azt mondták ez ilyen van aki nem is látja), többször nem volt kép amikor reggel bekapcsoltam a monitort és újra kellett indítani, AB nem működött, ventiprofilt is úgy kellett ügyeskedni, hogy csak bizonyos driver mellett tudott működni, az olyan apróságoktól meg falra másztam, hogy az ablakok mindig átméreteződtek, hogy ultrawide monitoron nem tudta a két ablak 50-50-ben megosztani a kijelzőt, hanem mindig belenyúlt egyik a másikba etc..
Bár azt mondják 5700xt is rengeteget javult új driverrel, remélem ez ennél így is maradt, és nem kell javulni sehova, mert alapból minden fasza
mondjuk volt pár cicergős nvidiám, attól is falra másztam
szerk. nálam sajna még semmi csomagszám (6800xt)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
msrp alapján a ref-nek 260e körül kell lennie itthon, alzán legalábis
náluk stimmelt fe 5700x-nél is az msrp ár, most az 5xxx cpu-nál is
alig várja már a kis sz@ros 3100, hogy széthajcsa' a pofáját ( :szerk:
tusi_
így jött ki az msrp alzás ár 5xxx-ekre:
X usd ára x 1,27
usd pedig kicsivel váltási ár fölött a kockázat miatt, tréfa és kisker haszon is benne a végösszegben[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
Én egyelőre ennyit találtam, gondolom majd ma vagy kedden már több helyen lesz listázva.
De én refet nem hiszem hogy veszek, egyrészt kizártnak tartom, hogy hűvös és csendes is legyen, plusz valószínüleg a tuning sem fog úgy menni mint a custom modelleken.
Ha lehet is húzni, akkor meg megint a fenti 2 dolog nem fog teljesülni, vagy meleg lesz, vagy hangos, vagy mind a kettő.
Épp ezért én inkább várok a custom megoldásokra.
Az ár amúgy meg sok mindentől függ. Ha nem lesznek készletek, vagy nem lesz folyamatos az utánpótlás akkor valószínűleg ezeken is lesz már a nagykerbeérkezéskor felár.
A legnagyobb probléma inkább az, hogy idén december 18 az utolsó dátum amikor kb érkezik bármi is a nagykerekbe. Utána az ünnepek miatt megáll az élet, és kb január 2-3 hetében indul be újra. Emiatt előfordulhat, hogy csak annyi készlet lesz ami induláskor kerül a boltok polcaira, és utána 1-3 héten belül még jön nagyon max 2 szállítmány (utóbbival esélyesek az első custom modellek, bár ugye most sincs még hivatalos infó mikor is jönnek pontosan) és aki tud venni az örül a többiek majd januárban.
A dec.18 meg személyes tapasztalataimra alapszik az előző 8-10 évet figyelembe véve.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
-
Malibutomi
nagyúr
Tudom lattam, es mondom is mar joideje hogy menni fognak ezek mint a mergezett eger, de azert ovatos duhaj vagyok a joslasokkal, mert aztan kijonnek a kartyak es az egyik majd csak 2495MHz-et megy akkor rogton megjeleni a szokasos par ember (sejted kikrol lehet szo hogy "HAHA 2.5Ghz felett mennek mi?!? Jol belett kamuzva ez is?!"
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- War Thunder - MMO Combat Game
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest