- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Refurb82
újonc
Ahogy én néztem nem profitál a 26 gigabol a 3090, legalábbis játékok alatt. Persze lehet jövő alóbb lesz. Viszont én nem látok a 3080 topikban embert aki 4k mellett kifutna a vrambol. Szerintem még nem tartunk ott hogy kevés legyen. Ugyan van játék ami lefoglalja a sok vramot, COD pl. De ha nincs mit lefoglalni sincs gond belole. De lehet tévedek.
SAM-re kíváncsi lennék, de a tény hogy csak 5xxx procikkal megy felbasz. Legalább a 3xxx procikig kompatibilisek kéne lennie, főleg hogy az alap is ugyan az... Mondjuk sok FPS profit nincs belőle, de akkor is. Itt azért meglátszik hogy az amd sem Teréz anya. Amint van vmi újdonság az csak a legújabb procin használható ki, ami egy reszelt cucc a 3xxx szériához képest, és annyi. Vicc.
[ Szerkesztve ]
-
Refurb82
újonc
A 6900 sacc 10% al gyorsabb mint a 6800xt. Technikailag is kb ennyi van köztük. A 3090 más dimenzió mind a 2 kártyához mérve . Nem szidom a radeont, jól megy, de a 3090 az egy masszív izmos compute vga. Titán áron az igaz.
Én könnyű helyzetben vagyok, mert msrp áron vettem a 6800xt-t és ilyen áron szarok bele a ficsorokbe, mert olcsóbb volt mint egy 3070, és arra ver 40%ot (Raszterben)
Nem titok elmondhatom hogy mikor vettem 4 zafír, és 3 powercolor volt a szlovák alzanal, a magyar alzan is ezek voltak. Kapcsolat nélkül venni nem lehetett. Vagy ha igen az nagy szerencse. Több azóta se volt, vagy ha volt 1-2 db ref sima 6800.
450 ezres áron húznam a szám a DLSS miatt. Így nem teszem. Elgondolkoztam a felbontás miatt 3080on. Nagy felbontáson jól skálázódik, de RT plusz dlss-el nem lenne több fps-en. Punkon kívül meg bika a vga 3440x1440-ben is. Punkban is, csak RT nélkül.
Most úgy döntöttem hogy megvárom mit takol össze az AMD. RT peccstol sokat nem várok, de kíváncsi vagyok a DLSS címen mit gurít. Illozioim nincsenek az se fogja megváltani a vilagot
A szomorú hogy a scalperek irányítják a hiány miatt a piacot. Én ha eladnám 300at kérnek érte. Ennyibe van benzinnel, utazással. A nyereszkedokre meg rohadjon rá .Az új Radeonoknál meg az aib kiépítése kb semmit se ér. Vannak itt is 3 tapcsatis pcb-k... Minek? Meg a vizes Strix se megy jobban a refnél. Lehet a hangjuk alacsonyabb, de az meg egyénfüggő. Engem nem zavar míg nem flex hangorgia van. 3db 140es ventim megy 1300-on, és 3db 120-as 1600-1800as fordulaton. Így a vga beleolvad hangilag.
[ Szerkesztve ]
-
Refurb82
újonc
Sima 6800ért az is sok. 630 euró környékén vagy az alatt tökéletes vétel. 6800xt meg 660-750 euró max kiviteltől függően. A 6900xt meg nem értem msrp áron is hogy lehet annyi.. reálisan a tudását figyelembe véve 800 euró. Annyival nincs benne több power.
Zsírfecske:
Nem volt etikus a lépés, de tudta mit ír alá a bozontos mikor szerződött NV partner lett. Ez van sajnos. Ettől még szemét húzás, de ez még úgy sem lefutott ügy.[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
ez nem ref, $699.99 a listaára asszem (bestbuy-nál legalábbis annyiért nem kapni), de mutass nekem bármilyen 6800/xt karit amit effektíve meg lehet venni
[ Szerkesztve ]
-
Refurb82
újonc
A 3080, és a 3090 ref designja nekem nagyon tetszik, minimalista, letisztult, szép szürke tégla. Mint valami apple cucc
A 6800ak ref kialakítása is minőségi, fém ahol kell, egyben van. Amit lehagytam volna az az only piros Radeon felirat, és a piros csík ami körbe fut a hűtő oldalán.
A feliratot kikapcsolni se lehet, és így akinek nem piros a build annak kilóg a sorból. Bár manapság minden is RGB. (Mondjuk a felirat nem) -
Refurb82
újonc
Az egész 8K egy nagy pazarlás. Én is amellett vagyok hogy a 4k környékén bőven meg lehetne állni, és arra gyártani olyan alkatrészeket amik kiszolgálják.
Lehetőleg trükk nélkül, natívba. Ez a neuronhálón való képzés jó dolog, viszont nagy meló van vele. Véleményem szerint az abba fektetett energiát átcsoportosítva lehetne profitálni.
Amúgy a technika világában a jövő kis túlzással naponta változik.[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
én is így vagyok, a túlzó állításoktól tartózkodnék, de elfogadom, hogy piros és zöld oldalon is bőven van létjogosultsága ezeknek a technológiáknak! ugyanis valahogy át kell vészelni azt az időszakot, amíg nincs meg a számítási kapacitás az egyre növekvő felbontásokhoz.
azt meg csak külön remélni tudom, hogy 8K-nál azért megállunk és hosszú évekig inkább a megjelenítést fejlesztjük, nem a pixelszámot.
-
AsakuraDave
őstag
Pedig az AI-nak ez a lényege. Adsz neki 3 pixelt és abból felépít egy valósághű dolgot.
Már nem találom de valaki rakott be DLSS OFF/ON képet Cyberpunk-ból a városban és ott látni a pálmafás hasonlatomat, hogy DLSS ON-nal részletesebb a pálmafa illetve nekem még a betontömb is ami a karakter elött volt rögtön is részletesebbnek tünt a kép alapján. Lehet összecseréltem a 2 képet de voltak FPS számok és DLSS-el volt több neki az tuti és az volt részletesebb ha nem is "élesebb"There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Devid_81
félisten
Es ha tudnad hanyan probaltunk vasarolni onnan sikertelenul...
Amikor a referencia huteses 6800XT £600 alatt volt, vagy epp a procik jo aron...
Kozben ha felnezel netre es netalan talalsz ezekbol akkor legalabb 30-50% felarat kernek erte.
Szerintem tobb szazezer ember probalhatta a vasarlast tegnap, kivancsi lennek, hogy volt-e akinek sikerult.
Mert en a fizetes resznel voltam, paypallal fizettem, kozben a penzt megsem vontak le stb.
Lehet csak egy nagy kamu volt az egesz, de legalabb a penzeket nem gyujtottek be feleslegesen....
-
Laja333
őstag
Detto, ZenAlert jelzett, hogy GB-be van AMD.com-ról CPU.
Eljutottam én is addig, amit neked mutat, majd a végén kiírta, ""Selected shipping country is not available in this region. Please edit your shipping information." Ami fura, lévén GBs oldalról kezdtem a rendelést. Később már out of stock lett.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
meg kerestem egy de-at csomagtovabbitot, beregisztraltam, aztan mar hire hamva a cuccoknak. koszi amd. ilyen f*s lauchokat a vilag nem latott. ma is elvettetek 3 orat az eletembol.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
DeathAdder
veterán
Nem rossz ez, előzetesen nem sokan gondoltuk volna, hogy a 3080 szintet hozni fogják az új navik.
Most csak azért csalódás mert sokan a 3090 mellé várták jóval olcsóbban, csak hát ez is minden csak nem olcsó, de legalább nem is kapható.
AIB lesz legalább fél milla, úgy hogy RT-ben még nagy a lemaradás.Rdna3 szerintem már minden téren oda fog pörkölni, ahogy az a ryzen5000-el is történt, de én most még egy évig mégis a nv-nél maradok azt hiszem.
Árazással meg nincsenek illúzióim, 120k-ért adnak egy húgyos 6 magos processzort mert övék a legjobb, és megtehetik, ha jövőre lenyomnák a nv-t, akkor árban mégjobban el fognak szállni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igen jogos, de a készlethiány itt is ugyan úgy fent álla ahogy látjuk még lehet rosszabb, mint a másik oldalon...
Gondolkoztam az 5950X+6900XT kombón, de lehet felesleges pénzkidobás lenne a 10900K+3090 helyett főleg, hogy egyik sem érhető el.... Nem mintha 3090 lenne...
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
MPowerPH
félisten
-
veterán
Teljesen mindegy mert teoretikus a kártya paperlaunch level99.... Svédben egy webshopban még csak listázva sincs
Egyébként biztos nem éri meg normál körülmények között az árát, ugye a ref msrp áron oké lenne jelenhelyzetben, ezt is megoldják mert már az sincs
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Ezt nem lehet igy kijelenteni kategorikusan.
Egyreszt a jovobeli jatekok (ha nem kimondottan NVpenzelt cimek) optimalizaciot kapnak az infinity cache-re nem ugy mint a regiek. Ahogy fentebb is irtam a kolleganak ,most is van par cim amik ujak es ott 4k alatt is eros az rdna2.
-
DeathAdder
veterán
Nagyon sok, és ennek fényében már jogos elvárás minden téren összevetni, mert ha 100 eu-val olcsóbb lenne senkit nem érdekelne, hogy gyenusz RT-ben, meg nincs dlss, így viszont ez már egyáltalán nem olyan adu, mint amilyennek indult (se nem olcsóbb, se nem jobb, és ugyanúgy nem is kapható).
Viszont még így is kéne, ha lehetne venni
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ami egy olyan teszt, hogy hasonlóval játékokban nem is fog találkozni egy hardver, mert a játékok környezete nem statikus. Mozogni fog benne minden, és erre nem elég statikus BVH gyorsítóstruktúrát generálni. Másrészt egy combos RT effekt, mint amilyet például a Godfall használ zabálja a VRAM-ot. 5-6 GB-ot, csak az effekt szintjén, és akkor mág mást nem is töltöttünk be a VRAM-ba. Előbb fel kell küldeni a VGA-k memóriáját 20-30 GB közé, hogy az RT-t combos formában lehessen alkalmazni.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
MPowerPH
félisten
Tisztaban vagyok vele, hogy a savszel miatt annyi. Pont ezert eleg lett volna egy 12GB -s verzio. Az a +2GB sokat szamit, pont eleg lenne, hogy nehol ne fusson ki, es azert joval olcsobb is lenne a kartya. A 3090 a 6900XT megjelenesevel elertektelenedik, mert egy gamer szamara nem nyujt tobbet a rajta levo plusz 8GB VRAM.
Pedig majdnem vettem egy FE -t, £1450 -ert leuthettem volna, ami mar kozel nem annyira rossz ar, es ahhoz van FC blokk is.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Senkinek nem kell 24GB VRAM. Szvsz az a tulzas. A 16GB boven eleg mar, mig a 10 az keves.
Shkiz0:
En mar feladtam a futast a VGA utan... Szvsz 3080 nekem keves VRAM -ban, persze kelloen eros. A SAM -et ha hasznalni akarom(ha mar AMD -m van, miert ne?), akkor csak AMD VGA jatszik. Es csak olyan, amire van is FC blokk. Durva, mi megy, de tojok most mar ra, ugysincs idom sokat gamelni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
tupacamaru
veterán
-
-
Alogonomus
őstag
A custom kártyák alapesetben valóban csak 2%-kal gyorsabbak, mint a ref, viszont sokkal hűvösebbek is. Elengedve a Red Devil viszont 10% pluszt ad, és a fogyasztása is csak 11%-kal nő meg, miközben a ventilátora is csak bő 50%-on pörög szűken 70 fokos GPU mellett.
Egy rendesen összerakott custom RX 6800 XT kártya még 4K mellett is abszolút ott van a custom RTX 3080 kártyák szintjén, miközben még valamennyivel kevesebbet (335 vs. 360) is fogyaszt. 1080p és 1440p pedig egyértelműen a 6800 XT előnyét hozza.
-
szasanyi
félisten
Azt értem. Azt nem értem, hogy más országok euro meg dollár pénznemben megjelenített árai hogyan javítanának a hazai helyzeten / árakon? Mert szerintem sehogyan, viszont akkor minek folyton linkelgetni? Na, ez az amit nem értek. Jobb érzés egyesnek látni, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkezők alacsonyabb áron juthatnak hozzá?
Biztos vannak akik olyan helyen dolgoznak, olyan pénznemben kapják a (sokkal) több fizetésüket, de azok még mindig elenyésző számban vannak kvázi nem mérvadók. -
EXA
aktív tag
-
AsakuraDave
őstag
Szóval akkor:
-GN, HUB azt mondja a 6800XT ref hűtés/zaj = 3080FE (de azért hozzá teszik, hogy a 3080 magasabb TDP-n megy)
-TP azt mondja a 6800XT ref hűtés/zaj >>>>>>>>>>>>>>> 3080FE (100x rosszabb a 6800XT-nél)Ezek a táblák is TP-sek. 31dba 77fok erre mérnek 35dba-n 60fokot oké
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
Mert a TechPowerUp hogy miért? -20 fokos szobába?
Ne nevetess kérlek.
Gépész szakmába tanultam, kvára alap, hogy a méréseket szoba hőmérsékleten végzem...
DE ők biztos szibériába vannak ahol még a fűtőtt lakás is -20 fokos.Illetve továbbra se változtat azon a tényen, hogy az egyik legjobb tech youtuber csatornáján láthatod, hogy a 3080FE ugyan azt tudja mint a 6800XT ref sőt mondhatnám, hogy jobb hisz magasabb a TDP rajta... Ergo semmilyen körülmény nem hozhatja az ellentétjét, lehet itt 60fokos a 6800XT de akkor a 3080 is 60fokos kell, hogy legyen, vagy az egyik mérést szibériába másikat afrikába végezték.
@Erdei88
Haha én a techpowerup-ra gondoltam. Nem tudom, hogy trollkodsz vagy semThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
GN videója alapján 35dba-n 60fok egy referncia 6800XT-n az jó vicc:
Ryzen tesztjük óta tiltó listás nálam ez az oldal amúgy.
szerk*
GN videói alapján a 3080FE jobb mivel azonos hőt tart azonos zajszinten magasabb TDP-n.[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
_Horka_
aktív tag
-
EXA
aktív tag
-
AsakuraDave
őstag
2550Mhz core??? 2700Mhz léghűtéses Red Devilhez képest ez lutri eredmény
Readás 40dba.. Mikor érjük el az ilyen kellemes 30dba szintet és alacsony hőmérsékleteket? (mind nv mind amd részéről)There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
hadogabi1
senior tag
Amugy mindenki leugatta az nvidia-t hogy az elején adott az aib gyártóknak pénzt a kártyákra hogy ne szálljanak el az árak. Amd úgy látszik ezt nem érezte fontosnak és a gyártók leszarták az ajánlott árat Egyre jobban húzok 3080 felé... Amire kevés lesz a 10 gb ram addigra 2x cserélünk kártyát...
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
DeathAdder
veterán
Én is az imént kaptam, 1 héttel a rendelés után... (rendelés számom 428 468 7xx)
illetve
Ha meg akarod változtatni a rendelésedet, kattints a "Megrendelés módosítása" gombra.
Írtam nekik, hogy megváltoztatnám egy custom modellre, úgyhogy módosítsák a rendelést
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
3080 és 3070-ek jöttek múlt héten is, meg a héten is már. Nyilván még nem konténerszámra, de legalább valami elindult.
#1894 _Horka_
Ez miért is a nagyker sara?
Ha nincs eladnivalód, hiába akarok tőled vásárolni, a semmit nehéz megvenni...
Amúgy meg úgy csinálsz, mint ha ez egyedi lenne. Mutass már nekem külföldön nagykert, kiskert, webshopot, kutyaólat vagy bármit ahol roskadoznak a polcok akár Ampere akár NAVI2 kártyákból....
De igen balfasz, meg béna mindenki[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
zsirfecske
addikt
fú, hát ez mindenképp nevetséges szitu. mondjuk nemtom mennyien akarnak itt tényleg vásárolni, ha csak 1-2 tucat, akkor azért az még novemberben megoldódhat és utána úgyis jön a karácsonyi őrület ami megint borít mindent
amúgy nekem sincs illúzióm, ez egy ilyen év most. ha valaki nextgen 2-300k értékű procikat és videókarikat hamar akar, annak most kell résen lenni. akinek meg ráér (vagy amúgyis olcsóbb cuccokra vár), annak a kora tavasz marad hagyományosan a legolcsóbb időszak. mondjuk idén a covid miatt pont ez nem volt igaz, én személy szerint januárban tudtam lőni messze a legolcsóbban hardvereket. az akkori árszint amúgy azóta a rossz forint miatt is borzasztó távolinak tűnik már
[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
Akkor félreértettél. Nem egyszerre akarom használni a kettőt. A probléma akkor van amikor játszani szeretnék folyton ki kell húznom a TV-ből a HDMI kábelt annak ellenére, hogy ki van kapcsolva. Egyébként amíg 1080P TV és 1080P 144Hz Monitorom volt semmi gond nem volt a képfrissítéssel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.