-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #23958 üzenetére
akkor ez neked is gyűjteménybe került, vagy eladó lenne?
annyira végtelenül nem ritka - német és usa ebayen előfordul jópár - csak még olyat nem találtam ahol az ár + szállítási költség a tolerálható sávba került volna
egyébként az igazi különlegessége a rambusnak rajta, hogy 600MHz-en járt már 96-97-ben, viszont csak 9bites sávszéllel (talán paritás a +1), így jött ki a 600mb/sec
másik hasonló RDRAM-os kártya, amiből van is egy példányom az ez:
Chromatic MPact! 2 - LG, vagyis a gódsztár csippje van rajta, kapott egy komoly audio DSP-t analóg és SPDIF kimenettel, valamint egy gameportot. 3D-ben DX6-ig rettentő fürge - összemérhető a TNT/TNT2-vel - de a DX7-es játékok kétvállra fektetik - van ami el sem indul, ami meg elindul az nagyon bedadog rajta...
-
Fenyő
őstag
válasz
Ranagol_5 #23853 üzenetére
Én is nemrég kukáztam egy Proliant 800-ast (PPro Server), aminek a bővítésén gondolkodom, de nem lesz egy könnyű menet. Most 1 db 200/256-os proci van benne 160 mb (32+128) ECC Dimm EDO rammal, Voodoo Rushal és Win98SE-vel (3db Scsi vinyóval (4,3 + 2x2,1GB)), namost egy normálisabb oprendszerhez (Win2000 pl) kéne bele legalább 256 mega ram (tehát min még egy 128-as ECC Dim EDO modul
), ill a második proci, amihez viszont kellene egy vrm modul is (ez újabb
) és valószínűleg a dip switch sorhoz egy leírás, nameg akkor a Rusht is cserélni kéne, mert nincs hozzá 2k driver (mondjuk ez a legkevesebb).
Hogy a témádhoz érdemben is hozzászóljak, Tua átalakító baromi ritka és drága, 2 db 1000/133-as CuMine P3-al 750-en jobban/olcsóbban járnál, max 2K-ból megvan az egész, nameg az fcpga átalakító sem drága, de a ppga-ast is könnyű moddolni fcpga-ra). -
gban
veterán
-
zotyesz66
őstag
válasz
Ranagol_5 #22852 üzenetére
Megpróbálhatsz ugyanolyan alaplapot szerezni akár kölcsön is. Én egyszer elrontottam egy lapot BIOS frissítéssel, miután RAID tömbre telepítettem a Vistát. Garanciális csere után simán bootolt az új lappal is. Szerintem ez a legbiztosabb megoldás. Esetleg megpróbálhatsz szerezni egy PCI RAID kártyát ugyanezzel a vezérlővel, hátha elindul vele. De biztos, hogy nem valamelyik HDD ment tönkre?
-
spista222
addikt
válasz
Ranagol_5 #22106 üzenetére
Érdekes hogy ezt mondod, HW függő is persze de a driver, böngésző és flash player se mindegy melyik van fent.
Pl amiket írtam kártyák fentebb azokkal minden gond nélkül 0-10% között lejátszotta az 1080p-t addig pl 8600GT-nél processzorból ment a Youtube, az már más kérdés hogy elvileg ezek is támogatnak valamilyen hardveres gyorsítást de amikor én próbáltam akkor nem ment. És akkor még nem beszéltünk a G80 as 8800 -as kártyákról amik megint nem tudnak rendesen megbirkózni a Youtube 1080p-s tartalommal maguktól. -
Fenyő
őstag
válasz
Ranagol_5 #20091 üzenetére
Körbenéztem, de csak 3.1-es driver lemezt találtam, azt is 3105-öshöz, egyébként milyen géphez kéne? Mert ha ilyen 3/486 kaliberhez, akkor lehet az a probléma, hogy az újabb driverek teli vannak Pentium kódokkal, aztán azért nem megy a letöltött driverrel, szóval max ilyen '95 körüli kiadású drivert keress (ha találsz
), persze csak akkor van értelme kínlódni vele, ha a chip tud egyáltalán 256 színnél többet kezelni, mert egyébként nem mész sokkal többre vele, mint a sima svga driverrel.
Szerk; Mire sikerült végre leokézni a választ, közben kiderült, hogy más a probléma -
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #20073 üzenetére
akkor összegezzünk! 486-os lapba IO kártya... őőő... miylen 486-os lap? nem lehetséges hogy van integrált floppy vezérlő a lapon is? bocs a láma rákérdezésekért de akkor zárjunk ki mindent
oké nincs! rámegy a tikbél, majd a floppy meghajtó! BIOS-ban elsődleges hajlékonylemezes meghajtó 1,44-es Drive-nak van beálíltva, oké Save and exit... nem sipákol hogy valami nem fasza a meghajtóval? tovább megy? bootolás előtt akár még POST képernyőnél nem kerregteti meg a floppy meghajtót? esetleg nem fordítva dugtad rá a kábelt a meghajtóra vagy az IO kártyára?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #19900 üzenetére
egy "alap" 2 magos 939-es így 2 maggal 2,2GHz-el télelg sovány.. mint egy 1,86-os core2.... oda kell lépni neki 2,8-on márelég jó, persze a ramok is sokat, nagyon sokat számítanak... ha a prcoi marad fix órajelen, a memória pedig gyorsul, akkor a CPU igényes műveletek is tovább gyorsulnak... játékok is beleértve.. olyan 480-500MHz-ig gyorsul a CPU, utána már kap elég "utánpótlást" a ramtól a CPU és nem kell "várakoznia" a procinak...
Titagyerek pl most az új NFS Most Wantedet tolja rajta aminek 3GHz-es AMD kell, igaz low-ba megy neki, de az is csak azért mert a VGA-ja 4850 miközben a minimum 4870 -
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #19865 üzenetére
nekem az a gyakorlati tapasztalatom, hogyha egy gép megüti a W7 minimumát (1.5-2G ram, 1.5-2GHz+ nem cerka proci, elég vinyó) akkor sokkal pörgősebben viselkedik rajta, mint az XP - ha ezt nem éri el, akkor tényleg hamar szenvedőssé válhat, közben az XP meg még jól megy rajta viszonylag
mod: a proci elég képlékeny téma valóban, mert az 1GHz-es dualcore fusion tabletemen is nagyon korrektül pörög a W7... de egy 2GHz-es cerkán meg agyhalál volt...
-
Armagedown
őstag
válasz
Ranagol_5 #19854 üzenetére
Erről nem tudok nyilatkozni, nincs nálam még a gép és a kártya sincs még megvéve bele.
Amúgy milyen Linux distró javasolt egy ilyen gépre ?Most egy normál 766 mhzes p3 van routernek használva, mert stabil és nem fagy le.Azon BrazilFW van jelenleg, de az egy elég minimáls rendszer.
Ezek közül melyik lenne jó amelyikhez lehet pl torrent klienst, shoutcast servert telepíteni ?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_router_or_firewall_distributions -
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #19840 üzenetére
nekem is van egy hasonló, az asztali gépemből 5-8 éve selejtezett dvd íróm: egyik pillanatról a másikra elkezdte azt játszani, hogy sorban rontotta a dvd írásokat - ugyanazokat a lemezeket amiket addig meg tudott írni, szóval nem firmware kompatibilitási probléma. cd / cdrw-t tökéletesen ír, és mindenféle lemezt pöpecül olvas azóta is, úgyhogy megmaradt mint retro gép telepítős meghajtó...
-
Epic79
tag
válasz
Ranagol_5 #19831 üzenetére
Máshogy pozicionál az író feje egy eredeti és egy írott lemezen. A tiéd már ezt nem tudja váltogatni! Régebben volt hasonló probléma asszem az LG írókkal. A dvd-t olvasta/írta, de a cd-t nem. És ugyanez fordítva. Javíttatni felesleges, mert az árából veszel újonnan kb 3 írót. De kettőt biztos.
-
Murphistic
aktív tag
-
-
Fenyő
őstag
válasz
Ranagol_5 #19749 üzenetére
Az lehet, hogy tesztprogikba többet hoz (főleg olyanokban amik nem is léteztek még, amikor az utolsó referencia driver kiadásra került), ill. futnak rajta újabb dolgok is, de ezek tipikusan olyan dolgok, amiket nem igazán voodooval érdemes futtatni, ellenben rettentő sok régebbi voodoo exkluzív dolog meg nem fut vele.
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #19715 üzenetére
nem TV nézésre találták ki, de meg lehet vele nyitni a standard eszközöket és hangolni a tunert, bemeneteket választani, felvenni, stb... tehát arra tökéletes hogy kiderüljön hogy működik e az eszköz, illetve a drivere mennyire univerzális - azokból az időkből még erősen esélyes, hogy kizárólag csak a saját programjával működjön, de egy próbát megér...
-
válasz
Ranagol_5 #19409 üzenetére
Nem csodálom, már a Live is megveri csúnyán az integráltat.
Peter789 : Sokáig hallgattam a 939 integráltját, mivel a Tualatinból nem akartam áttenni a Live- ot, aztán a 939- be is sikerült venni egyet, azóta sokkal szívesebben hallgatok rajta zenét vagy nézek filmet.Még kis aktív hfalakra csatlakozva is nagy a különbség, szárnyal a zene, jobban leválik a hangszórókról, basszus nem erőlködik stb. Persze hangsúlyozni szoktam hogy ez az igazi hifitől még mindíg messze van, de legalább élvezettel lehet hallgatni.Nyilván ha az asztali lejátszóról optikán rácsatlakozok a nagy végfokra, ott kezdődik a hifi, vagyis már eléri annak alsó határvonalát mivel nem több millió Ft- os láncom van
-
pw12345
aktív tag
válasz
Ranagol_5 #19385 üzenetére
Értem én, de attól még ugyanúgy pénzkidobás.
Az már kicsit húzós összeg egy veterán gépért, aminek ráadásul nem fog nőni/megmaradni az értéke, mert mire nőne, addigra úgyis megnyiffan benne valami
Ezeket a vételeidet/eladásaidat, viszont tényleg nem értem meg, nyomon követni sem tudom, de legalább elfoglalod vele magad és örömet okoz
A pénz azért manapság számít, nekem sem a legyek hordják összeÁltalában nemcsak annyi gond van velük, hogy elhajolt egy láb, vagy kontaktos valami, hanem úgy döglött, ahogy van, vagy forognak a ventik, villog a kurzor, aztán sanyi.
-
pw12345
aktív tag
válasz
Ranagol_5 #19353 üzenetére
Pedig tartom a véleményem, amit ezen az oldalon is igazolni látok, pl. Yutani 19354 és 19368
(tisztára, mintha a Bibliából venném, minden szava szent). Szopásra minek egy rahedli pénzt kiadni?
Bacsis rendszeresen befürdik a gépekkel, pedig profi, de, ami javíthatatlan annak annyi, most meg épp Zoltanz
keseríti az életét, ahogy olvasom. Amivel elfoglalják magukat, csak kérdés megéri-e anyagilag.
Én most 3 totálkáros joyjal szopok épp, azokból sem lesz semmi, ahogy elnézem, pedig fénykorukban jópofák lehettek.
Amit a netről összevadászok a 90%-a döglött, javíthatatlan és, ami megy az sem sokáig, talán a VGA-k és némelyik hangkártya a kivétel, a többi alkatrész lutri, bár talán azon is jobbak az esélyek.
Lehet gyűjteni ezeket a retro PC cuccokat, szépek, hangulatosak, el van vele az ember, de sokat nem érdemes rájuk áldozni, mert nagy része a szemétbe megy. Vaterán is, amilyen elszabadult árak lettek az utóbbi időben a kipróbálatlan, valószínű döglött alkatrészekre az agyrém. -
spista222
addikt
válasz
Ranagol_5 #19248 üzenetére
Nvidia chipsettes?
Akkor haldoklik a chipset is.
Egyébként ha 1-2 kondi haldoklik akkor érdemes az összes ugyanolyat cserélni mert bár nem látszik de azok is tönkrementek.Majdnem elfelejtettem csak jó minőségű Low ESR kondit érdemes bele rakni mert sima olcsó kondenzátor hamar megadja magát.
Szerk.: Mivel lett kimérve?
-
válasz
Ranagol_5 #19221 üzenetére
Mentem vele pár kört.Nem rossz ez a lap, de mivel ennek a CPU- nak a szorzója fix, a PCI meg aszinkron így nem nyerő a 433- as proci.83- as fsb még megy a 100 már nem.De inkább 75- ön hagytam azon még rendesen mennek a PCI cuccok. Van még két 366- procim, egyik sem megy 100- on, 550 lenne már, ill. az egyik elindult de le is fagy a BIOS- nál.A 100 amúgy jó lenne mivel ott szinkron - 33 MHz - a PCI.Van valahol talán egy 333- as procim, előkeresem, az talán megy 5x100- on. Ha mégsem akkor nagyobb videot teszek bele mert a R7000- el így elég gyenge, bár retronak jó. A 3D- t leszámítva egyebekben jól pörög a cucc.
pw12345: nincs driverem hozzájuk valamint a 98SE alatt is felkiáltójeles, úgyhogy megy a helyére egy SB.Valahonnan vadászni kéne de én sem találtam sehol.
-
-
Rive
veterán
válasz
Ranagol_5 #19212 üzenetére
Muris
Ahogy így belegondolok, mindig sajnáltam a pénzt egy rendes gépre (még akkor is, amikor már szakmányban javítottam mindent keresztben-kasul): a saját gép volt mindig a legrozzantabb.
Először talán valami 386DX-valahány (mikor mennyihez volt kedvük a cache-ramoknak), általában valami szektorhibás MFM-vinyóval: később már egy DX2/66, ott a fél dobozt át kellett kalapálni, hogy beleférjen a lap, mert valami spéci gép dobozát sikerült csak felhajtani. Mellékes, hogy a táp bekapcsolása körül is volt valami gubanc, össze-vissza kellett heftelni mindent, mire rájöttem, hogy valami hervadék AT öszvér volt, ATX beütésekkel.
Utána valamikor lett egy Celeron 300-as, annál meg hol a videokártyával volt gond (mindig a legócskább ment sajátgépbe, amit már nem tudtam eladni), hol a kontaktos proccfoglalattal - egy radírgumival lett belőve, hogy mikor épp melyik állásban ment.
Aztán jött egy kis nyugi az FC-PGA korszakban. Ott csak a ramokat babráltam állandóan, hol memtest, hol internet ment folyton.
A következő egy NF7 volt, iskolai projekthez kaptam: első olyan lap, ami újként került hozzám. Annál meg a projekthez kapcsolódóan mindenféle RAM időzítési értékeket kellett belőni, szóval soha kétszer ugyanazzal a sebességgel nem ment szegény.
Most is valami dual AMD van, egy hervadt lapban, ami hol kifagy, hol nem indul - mondjuk ebben már legalább a többi cucc okés
Ellenberger, amikor retro cuccról van szó, az mindjárt más
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #19199 üzenetére
Nem értettem, hogy a szomszéd miért akarja "rám sózni" 16ért a 4megás Asus V3000-esét, mikor újonnan szintén ugyanilyen összegért 16MB-os S3 Savage-t lehet kapni... (ez már 2000 nyarán volt) azt hittem jól le akar húzni.. meg is vettem újonnan a Mistral-ban... aztán nem értettem, hogy miért megy minden játék max 800X600X16-ban éppenhogycsak, amikor a játék VGA igénye 4 vagy 8megás kártya, az enyém még 16
-
peti_s
addikt
válasz
Ranagol_5 #19162 üzenetére
Ja, mi is, de nekem a hardverrel szerencsére ilyen gondom nem volt, én a magazinokat vásárolgattam. Volt vmi FreeGames, meg egy aminek házikó volt a logója.
A Win95-t egy hónap alatt használhatatlanná tette ez. A Win98 viszont évekig bírta.
szerk: Az volt amúgy jó ezekben az újságos játékokban, hogy sokáig mentek a gépünkön. Még 2004-ben is amit így vásároltam ment a P1 166 MHz MMX-n, S3 1 MB-s VGA-val, 48 MB-RAM-mal.
-
gban
veterán
válasz
Ranagol_5 #19112 üzenetére
Erre is van egy történetem, de gondolom már megszoktátok
Vett valaki egy notit, nem tudta hogy lopott, tolvaj meg ráküldte a yardot.
Áldozattól kérdezték, mennyi a noti. Mondta, 300 fölött vette.
Vevőt kérdezték, mennyiért vette. 95-ért. De el is adta azóta. 110-ért, de majd látszik, ez az adat valahogy bezavart a hatóságnak, így nem is törődtek vele túlzottan.
Már ott is volt az orgazdaság vádja - irreálisan olcsón vette, továbbértékesítés, aránytalan haszonszerzés céljából.
Mondta, nem aránytalan, stb., de ez senkit nem hatott meg.
Mindaddíg, míg ki nem jött a szakértői vélemény - reális piaci értéke 105e ft.
Mindjárt jóhiszemű, korrekt kereskedelmi tevékenység volt az ügy, nem orgazdaság (vételi jegy nélkül, hmmmm).
Ez van ha a hatóság csak azt az adatot és úgy hallja meg, ahogy neki tetszik.
De a tévéknél tetszik a legjobban amikor úgy hirdetik hogy ennyiért vettük, de feleáron adom, ami igaz hogy több mint a 3 generációval újabb, zsír új, 5 év garos modell, de mi ennyiért vettük, így ez határozza meg az eladási árát.
Ranagol_5, nem rád értem természetesen, hogy az újkori árából indulnál ki, csak a témához kapcsolódva írtam a tapasztalatokat. -
-
-
válasz
Ranagol_5 #18752 üzenetére
Igen. Van hozza haz es tap is. Na meg egy DVI-HDMI kabel is.
rasbiannal, ami ugye a rapsberizald debian wheezy. De en valahogy nem udom elhinni a quake 3-mat full HD-ban. 720p-ben hasznalva viszont egesz jo.
Megneztem a teszt videokat es kicsivel jonn az openelec, mint a raspbmc. Valoszinuleg azert, mert sokkal jobban le van csupaszitva. De a menu ugyanolyan lassu. Full HD video elinditasa 10 masodperc. Tekeresnel is masodpercekig pufferel es dekodolasi hiba van a kovetkezo referencia kockaig. Szoval 720p felett hasznalhatatlan a keslekedes miatt.
Az fbdev X miatt az LXDE sem szaguld, ott is kb a 720p a lelektani hatar, mert 1600x900-nal mar lathatoan lassul
dosbox-ot is probaltam, ugy tuningolva kb egy 386SX-et hoz, de lassu videokartyaval.
UAE-t is leforditottam (246perc raspianon
) de nem tudtam bele igazan eletet lehelni.
Talan meg egy C64 emut ki lehetne probalni. Az vajon elmegy fbdevvel?
Na de ennyit az offrol, ha van kis turelmed, akkor jovohetre keszen leszek a teszttel.
-
válasz
Ranagol_5 #18748 üzenetére
Csak sorjaban.
Mert lassu. Tudasa nagyjabol egy 300-as PII-nek felel meg. Persze GPU/dekoder szinten rohogve veri.
Raspbmc szaggat. [link]
Most elkeszult az openelec es azzal probalgatom majd, most masolom fel a teszt videokat a kartyara. Sambaval is tesztelem majd.
Egy fajta van, ha szerencsed van rev2-es lesz a tied.
Megbeszelheto, de most meg ra vagyok kattanva.
Teljesen jogos, mar egy kollegam is bejelentkezett ra. -
válasz
Ranagol_5 #18746 üzenetére
Ha android kell, akkor veszek egy tabletet. Ami meg most van az hw gyorsitas nelkul nem er sokat.
Nem rossz, de hianyzik a GPU hw tamogatasa. Az igert full HD lejatszas sem megy. Szoval jo kis jatekszer, oktatasra, probalgatni dolgokat szuper, de masra nem igazan. Ami tetszik az a fogyasztas, tapot is belemerve 3W tuninggal egyutt
Ja es keszulget rola a cikk, csak meg adok neki eselyt es pont most forditok ra sajat XMBC-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- DJI topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest