-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quailstorm #32970 üzenetére
A mostani procin is látod szerintem hogy mennyi a hőfoka, nem kell izzasztani, simán látszik hogy 40-45 felé pihenget, vagy a 60 környékén.
Aztán még az is kiderülhet hogy át kell írni a Vatera infót
(bár ahhoz nem értek, nem tudom, lehet-e, meg az árat is lehet-e egyúttal korrigálni)
-
válasz
quailstorm #32970 üzenetére
Csinálj egy képet róla megmondjuk jól van-e rajta a lefogató, én is láttam már olyat, hogy gyárilag fordítva rakták fel Chenék, ill. gyári beszáradt paszta is inkább szigetel, azt pl wd40-el könnyen le lehet oldani, egyszerű szilikon paszta mehet a helyére vékonyan.
-
válasz
quailstorm #32968 üzenetére
Látatlanban egyértelmű volt
Én csak kipróbálnám hogy rendesen rárakva mit produkál, meg egy minimális pötty pasztával mennyi a hőfoka. -
Ádyka
őstag
válasz
quailstorm #32963 üzenetére
Pár hete adtam itt a HA-n pár 2500-2800+ procit. 1300-1500 -ért hamar elfogy, efelett azért ki kell várni.
Egy 3200+ azért még itt is 3500-5000 Ft között megy. -
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #32963 üzenetére
rakd el, ha jön még hozzá, akkor ennek a kg/ára 600ft a proci meg 3500ft/kg, kb. majd egybe leadni
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #32961 üzenetére
Szerintem nem éri meg foglalkozni vele, de én is kiszáradásra gondolok. Esetleg átnézni minden ténylegesen jól fekszik/csatlakozik fel.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #32959 üzenetére
milyen hűtő van rajta? Nekem a nagy hőcsöves elmozdult és állandóan lefagyott a rendszer indulásnál. Kicsit megdőlt a proci alja....
-
válasz
quailstorm #32957 üzenetére
Fordítva felrakott (vagy fordítva összerakott, ezért fordítva felrakott - topictárs meg ármester is boldogított már ilyennel
) hűtőnél nincs a réz a magon.
Akkor meg a felfekvés nem tökéletes, az ereménye meg a forró proci. -
válasz
quailstorm #32954 üzenetére
Akkor ott procihűtési gond van, jól gondoltam - tipikus a 462-eseknél.
63 fok az sok.
Alaplap hol kapcsol le, mi az alap?
Hogyhogy nem éri az egész magot?
Ferde vagy lelóg? -
válasz
quailstorm #32951 üzenetére
Valami melegszik, ez nem kérdés.
Tuti a biosban a lelövési hőfok jól van beállítva?
Tuti a hűtőt jól ráteszed a procira, kicsit sem ferde? -
válasz
quailstorm #32951 üzenetére
Az a baj, hogy egyrészt rossz az alaplap, másrészt ezek a cuccok még nem elég régiek, hogy újra legyen értékük. Bár Ebayen egy 3200+ Athlonért még mindig több ezer Ft-ot kell fizetni.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #32948 üzenetére
tölem 3k-ért vittek el p4 lap+proci+ram egyszerübb cucc volt
-
Nudlee
aktív tag
válasz
quailstorm #32948 üzenetére
Hejj, egy szegedi topictárs
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #32909 üzenetére
Ha ezt előbb mondod, akkor nem ajándékozom el a Hauppauge hibrid tuneremet.
-
MineFox54
őstag
válasz
quailstorm #32885 üzenetére
@Tim82: Úgy értettem, hogy annyit adtam neki, többet biztos nem.
-
válasz
ehh.. mik vannak
Hajrá, lehet vele próbálkozni
de mivel a gép pontos adatait meg kell írni illetve a gépről kell fotókat is mellékelni.. így ha nagyon gyanús az eredmény azt észrevenném úgy gondolomigaz 1-2 tizedet biztosa n lehetne csalni, a kérdsé hogy megéri-e, mert ha gyanús akkor lebukik... viszont aki ilyennel próbálkozik, nem tudja hogy mennyti is kéne csalni, hogy van-e nála jobb eredmény vagy nincs?! ha túl soakt csal akkor lebukhat ha túl keveset akkor meg minden hiába, mert úgyis lesz nála jobb is...
...szóval szerintem túl sok értelme nincs csalni... tényleg csak pár tizedet, de a kérdés az hogy megéri a kockázatot?
na meg ez a teszt a szaros bacsis-tuningon van ahol alig pár ezres olvasó van, ez nem valami óriási nagy infós site ahol több százezer emberhez eljut a játék.. szóval nem félek én ettől -
Sanchez638
addikt
válasz
Itt ki csalna? Főleg ennyi hozzá értő ember között....
-
Balathruin
veterán
válasz
quailstorm #32872 üzenetére
Asszem a Windows élményindex összehasonlításra használhatatlan.
Ezt már régóta tudjuk. -
MineFox54
őstag
válasz
quailstorm #32872 üzenetére
Pedig így van.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #32866 üzenetére
Emlékeim szerint 2,5-3 pont közötti értékelést ad a GMA 950-re a WEI.
-
MineFox54
őstag
válasz
quailstorm #32866 üzenetére
Nem vagyok vmi nagy IGP mester, de sztem a i945GM rosszabb a GMA950
-
MineFox54
őstag
válasz
quailstorm #32864 üzenetére
Nem mert arra 1.0-t írna, és 1.1 a minimum
.
-
válasz
quailstorm #32768 üzenetére
Tessék itt a DX8 Water patch, ez pedig az FX DX9 patch, bár az FX5600-hoz nem biztos, hogy jó ötlet, viszont a DX8 water patch mindkét karin jól fog futni.
-
válasz
quailstorm #32761 üzenetére
A vízhez egyébként HL2-ben DX8.x karihoz van Water Reflection Patch, amivel gyak ugyanúgy néz ki a víz mintha Dx9-es karin menne, öcsém Ti4200-on úgy vitte végig annó 1024-ben minden highon DX8 + water patch, ha közérdekű akkor előkeresem a patchet.
Sőt erősebb FX-ekehez (5800+) is van vmi optimalizáló patch (ez is megvan vhol) amivel élvezhető sebességűvé tehető DX9-ben is. -
Ádyka
őstag
válasz
quailstorm #32759 üzenetére
Hát ennél tényleg nem kell trágyább
És simán felkúszik Win7 64-re a Vista 64 driver? Semmi aero nem kell, csak legyen normális felbontás. -
Rive
veterán
válasz
quailstorm #32530 üzenetére
Neee, ez tuti egy fostalicska.
Az: ráadásul azok a verziók (ebből is, Voodoo3-ból is) amit efféle lapokra szereltek, erősen visszafogott típusok.
Ugyanakkor néhány ezerből, ami átment a kezeim között, szumma talán kettő vagy három efféle öszvér volt...
Ui.: nem a chipset ritka... Az eléggé vegyesvágott volt, sokszor valami SIS csodát szitáztak, mittudomén, XCel2000 márkanévre... A felrakott VGA miatt ritka.
-
válasz
quailstorm #32100 üzenetére
Jah tudom, hogy megy próbáltam annó, de olyan mintha nem lenne textúraszűrés egyáltalán, szóval elég trágyán néz ki ráadásul lassú is, Debianhoz még ami eszembe jutott kapcsold ki a kompozitálást, gyenge gépet (cpu/vga) eléggé megfogja (2 mag vagy normálisabb 128-256 megás kártya nem árt hozzá, amihez van hardveresen kompozit gyorsított driver (min 6x00 nvidia zárt vagy 95x0 feletti nyílt Ati)).
Szerk; Kompozitálás az ilyen csili-vili effektekkért felelős az ablakkezelőben, mint áttetszőség/látszóság, árnyékok, átlapozás stb, kb mint win alatt az aero. Xfce alatt pl az ablakkezelő hangolása alatt tudod tiltani/engedélyezni/hangolni, gnome alatt neked kell megkeresni. -
válasz
quailstorm #32097 üzenetére
HL2 DX6-os kártyán elég fosul fog kinézni és jó lassú is lesz, legalább DX7-es kell a normális futtatásához.
Debiant régebbi gépen érdemesebb stable csomagokkal használni vmi lájtossab ablakkezelővel (pl xfce, lxde, openbox), Chromiumhoz tedd fel a pepperflasht, Firefox/Iceweasel-hez pedig a freshplayert (bár ez nem megy zárt nvidia meghajtóval ha minden igaz) vagy az smplayert open with addonnal (adblock/flashblock is jól jöhet még), gondolom az FX zárt driverrel megy (17x az utsó hozzá ha jól rémlik).
Tim82:Dosos masinához én max L2 kess nélküli procis gépet raknék össze (tehát max P1MMX-et), az ennél gyorsabbaknál már jóval a több a kompatibilitási nyűg, a legoptimálisabb talán egy izmosabb 486-os, ezen a nagyon régi XT-re írt játékokon kívül jó eséllyel bármi elmegy ami dosos. Memóriában a maximálisan legproblémamentesebb 32 mega, Win9x esetében (amiben még teljes értékű dos van és dual-bootisható) jól jöhet a 64-256 mega, ami szükség esetén eatxms-el lezabáltatható a megfelelő szintre, akár batch fájlba írva az adott progihoz. Érdemes legalább 3 féle opciót készíteni az indítómenüben (ems, xms+hardveres umb, windows-ra belőve), win9x még dosos gui (teljesértékű 7.x-es dos van benne, nem találkoztam még olyan dosos játékot ami ne ment volna rajta), ha az msdos.sys-ben átírod a bootgui=1-et 0-ra akkor el sem indul a windows csak win parancsara, mint a 3.x esetében (multibootnál érdemes így beállítani).
Igazából ez a 600-as Cerka dosos játékokhoz túl gyors, ráadásul kompatibilis hangkártya nélkül egy dosbox jobb választás (ahhoz még gravis emu is van), 9x-hez meg nincs benne elég jó 3D kari, legalább egy V2/TNT/G200/Rage128 szint nem ártana. -
válasz
quailstorm #32053 üzenetére
Persze, a TNT2 alapú kártya már mehet bármilyen AGP-s alaplapba is
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #32050 üzenetére
Szerintem ilyen nem lehet, már ezért találták ki a bevágásokat
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #32047 üzenetére
2 bevágásos mindenbe agp-be megy, de szerintem az tnt2 m64.
Gban Most raktam fel az ali agp-t meg az Asus oldaláról leszedett drivert, megy rendesen eddig
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #32044 üzenetére
agp8x tudó lapba nem mehet már 1x-2x, a kártyán amin 2 bevágás van, az használható agp 1x-2xbe is amin.
Az Asus hivatalos oldaláról szedett driverrel megy (eddig).
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #32042 üzenetére
Win98 Se* lemaradt. Tudtommal ezek agp2x-ek és nem tudod 8x lapba bel rakni, fizikailag sem
-
válasz
quailstorm #31958 üzenetére
Ahogy anno írtam, nekem az volt fontos, hogy ne az alaplap legyen piszkálva (azok sokkal gyorsabban elfogynak, mint a procik). És működik a dolog. Néhány kép a prociról a beavatkozás után:
A legalsó képen látható, hogy a reszeléssel elértem egy réz réteget, de ez nem okozott semmilyen problémát eddig.
-
válasz
quailstorm #31941 üzenetére
igen, jónak kell lennie
-
válasz
quailstorm #31938 üzenetére
Rivatuner tökéletes hozzá
-
válasz
quailstorm #31935 üzenetére
Max Payne igen, szépen megy TNT2-n, anno azon toltam
Hmm, nem tudtam hogy elindul a Half Life 2 DX6-os karin is.. bár a 6-10 FPS nem valami há de biztató -
válasz
quailstorm #31924 üzenetére
A Half Life 2-nek minimum Directx7-es kártya kell
Egy Geforce256-on tehát már eldöcög, de ez alá nem lehet menni...
Viszont azon már szépen elmegy, itt egy cikk a bacsis-tuningon -
Rive
veterán
válasz
quailstorm #31927 üzenetére
Ez (SZVSZ // ha jól emlékszem) ~ azt tudja, amit annak az S3 kártyának kellene tudnia. De ez tudja...
A G200 az a TNT2 ellenfele/kalibere volt. Gyengébb 3D, viszont tűéles 2D.
-
Rive
veterán
válasz
quailstorm #31924 üzenetére
Azokkal sose játszottam, szóval nem tudom, mi kell nekik.
PCI G200 az viszont nem apróság - az AGP-s elég közönségesnek számít, de PCI...
-
Rive
veterán
válasz
quailstorm #31920 üzenetére
Turbo-virge. 3D-re valami hihetetlenül sz@r. Még retronak is sz@r.
G200 ~ hasonló árban szokott előfordulni de ég és föld.
Vagy tényleg egy TNT2.
Amúgy érdemes kipróbálni... egyszer -
Rive
veterán
válasz
quailstorm #31895 üzenetére
S3 Trio 3D/2X 8MB? Arra jó, hogy meglásd és megutáld
Egy némileg turbózótt Virge, AGP csatolóval, összekutyult driverekkel.
300HUF jó ár érte, ez ~ 'anyagár' most, szóval ingyen lesz kipróbálni -
válasz
quailstorm #31902 üzenetére
Pontosítva,
Trio64 1 vagy 2 mb
Virge 2 vagy 4 mb a PCI, 4 mb az agp (GX)
Trio3D 4 mb
Trio3D/2X 4 vagy 8 mb -
válasz
quailstorm #31897 üzenetére
Mondom, nincs 2 megás.
4 és 8 megás van, de nagyon gagyik, bármi más jobb, még egy intel 740 is. -
válasz
quailstorm #31895 üzenetére
Ha 2 megás akkor az rossz
Írtam nemrég, simán elment vele pár klasszikus demo, pl. driver, rainbow six., amik a 4 megáson nem nagyon futkostak. -
válasz
quailstorm #31831 üzenetére
Nem lehet elrontani, maximum az adott sűrűséget nem bírja az adott példány.
Ekkor megformázod normál méretre és jó lesz.
A formázás ezeknél nem végleges, úgy képzeld el, mint mikor egy kertben kijelölsz kis területeket.
Azt is bármikor tudod módosítani.
A lemez is egy összefüggő terület, azt osztod kis részegységekre.
Ha túl sok apró részegységet akarsz kijelölni, lehet, hogy nem jön össze. -
törölt tag
válasz
quailstorm #31831 üzenetére
az, hogy a formázatlan kapacitás van ráírva, jobbakat lehet túlformázni nformat nevű progival 1,74-esre, bár így elronthatod őket.
-
válasz
quailstorm #31793 üzenetére
Ismeros a mutatvany. Most irogatok egy upgraderol, ahol 4 ezresbol turboztam gepet. Persze ebbe nincs benne, hogy a BIOS-t reszben visszafejtettem, hogy kiussem az allando akadekoskodast bootolasnal.
sanchezsa: Van amikor a regi cuccot eladva araban jobbat lehet venni, vagy max 1-2 ezrest kell befektetni 50% gyorsulasert. Erre jo pelda K8-as X2-rol K10-re valtas, ami 4 ezresbol megvolt es 50%-ot dobott a gepen. +1 G memoria tovabbi ket ezres. A regi procit eladva maris csak 4k a befektetes, de erzesre eg es fold a regi es az uj gep.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #31789 üzenetére
egy sima ddr1-es de pci-s 775-ös lap, hozzá egy 2180 proci nem drága és még használható
-
Balathruin
veterán
válasz
quailstorm #31782 üzenetére
Semmi extra nem lenne vele, kipróbálom működik-e rendesen, esetleg tuningot tud-e, vagy valami... Aztán úgy ennyi. De a 2 SATA csati elsőre meglepett.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #31784 üzenetére
az a bajom, h a sima athlon xp semmire nem jó mamár, persze napi használati céllal. Utasítás hiányos. Szerintem egy rendesebb P4 sokkal jobb.
Más: Mobil p4 vagy Cerka megy sima s478-as lapban?
-
válasz
quailstorm #31762 üzenetére
Sír a terhelésért!
-
törölt tag
válasz
quailstorm #31760 üzenetére
az nem baj
-
törölt tag
válasz
quailstorm #31721 üzenetére
nem tudom, holnap kipróbálom.
-
válasz
quailstorm #31711 üzenetére
256 mega még akár elég is lehet netezésre win98-al vagy vmi lightos Linuxxal, viszont a 400 Mhz elég karcsú újabb böngészőknek, talán egy 600-as Athlon/P3 szintű procival szigorúan flash és java nélkül még eldöcög, P2/K6-x már biztos kevés hozzá (ezekre már fel sem települnek az SSE hiánya végett, sőt az újabb Chrome-khoz már SSE2 a min).
-
válasz
quailstorm #31707 üzenetére
Kernelex-nek ott lehet jelentősége ha mondjuk kifejezetten retrózás (voodoo, gus, régi játékok) céljából lett összerakva egy olyan masina ami azért komolyabb oprendszerrel is megbirkózna, viszont nem árt ha néha netre is fel lehet vele menni (9x-re már amúgy se nagyon vannak új vírusok spyware-ek, így xp-nél akár biztonságosabb is lehet, ha stabilabb nem is) vmi kicsit újabb böngészővel , ami meg is tudja rendesen jeleníteni az oldalakat
. Bár az újabb böngészőknek ugyanúgy komolyabb a proci és ramigénye is, hiába eszik maga az op kevesebbet, azért egy P2 64-128 megával modern böngészővel ugyanúgy használhatatlan (arra K-Meleon 1.5.x vagy max Opera 9.x való)).
-
törölt tag
válasz
quailstorm #31704 üzenetére
igen, kernelex.
-
válasz
quailstorm #31704 üzenetére
Gondolom kernelex-t használ, azzal mehet akár legújabb is, mostanában nem próbáltam, de a 9-es még biztos megy vele...
-
törölt tag
válasz
quailstorm #31702 üzenetére
firefox legújabb
-
válasz
quailstorm #31633 üzenetére
Ez varhato volt, ha HT nincs, akkor is majd 2x gyorsabb. HT-vel tobb szalon meg meg nagyobb az elonye.
-
válasz
quailstorm #31547 üzenetére
Nyers erőben a Ti4200 kb 9600Pro szint, szóval ha régebbi játékok a cél vagy nem vmi szupertuningos 9600-osod van akkor még az is lehet azzal jársz a legjobban
, de puding próbája az evés próbáld ki mind 3 kártyát azokkal a programokkal amivel használnád, amúgy meg...
-
válasz
quailstorm #31538 üzenetére
Doom3-hoz jobb az FX, Half-Life 2-höz viszont a 9600 (pont 2 elég szélsőséges eset), új linuxos kernelek xorg/mesa kombókban pedig kifejezetten jók a nyílt ati driverek, én is rendesen meglepődtem rajta, mert korábban az Ati és Linux felejtős volt, csak Nvidiát volt érdemes pakolni alá.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #31540 üzenetére
Nem emlékszem pontosan, de mintha az ati jobb lenne driverbe linuxra. De szerintem a 9600-as az erős dög.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #31538 üzenetére
Igen jobb volna
Yutani Nekem is a FX5900-on egy Silencer van, de nekem forrasztani kellet, hogy rámenjen. Még megkapja a ram hűtést aztán hajrá tuningolni.
Bár nekem ilyenem van:
meg egy ötös is.
-
válasz
quailstorm #31515 üzenetére
Nem megy, tul regiek. Az a gond, hogy ami Slot1-nel ujabb, azok mar tul ujak szamomra. Ossze kell raknom egy szerviz gepet.
Az SSD klasszikus 44 pines (2.5") PATA, de nem a szokasos tuskesor van rajta, hanem olyan a csatija, mint ami a kabelen van. Szoval az A600 portjara direktben feldughato. Ez tuti, mert ott kicsi a hely, csak valhogy a rendszert egyszer fel kell lapatolni ra. Kesobb mar tudok sima 720-as DD lemezekkel vagy soros porton adatot masolni.
-
válasz
quailstorm #31508 üzenetére
Én a helyedben tennék egy próbát a Sevennel, mert annak is elég alapfeladatokra a másfél GB memória szerintem. Szóval hajrá, tedd fel, netezz rajta, ofiszozz, és meglátod, hogy muzsikál. Én ezt tenném, ha ebben a cipőben járnék.
-
válasz
quailstorm #31508 üzenetére
Mivel Prescott magos már SSE3 is lesz (ha gyorsabb nem is lesz a dual chanel hiánya végett, de a Barton szintjét kb hozni fogja), sajnos az Athlon XP-ék használhatóságát az SSE2 hiánya modern programoknál, os-eknél erősen behatárolja, pedig teljesítmény szempontjából (főleg az ilyen hurka Cerkákhoz képest) még ilyen alap dolgokra még használhatóak lennének.
2 Gb-al pedig a Win 7 32 bites verziója már elég jól elboldogul, bár modern Linuxok feleennyi memóriával is bőségesen beérik, ill. az újabb kernelkben Mesa driverekben meglepően jók a régebbi Ati kártyák nyílt driverei (Radeon 7000-től HD 6 ezres szériáig bezárólag), videógyorsítás, opengl sebesség terén is.
-
válasz
quailstorm #31506 üzenetére
Az elmondottakat és az árat mérlegelve jó választás, ennyiért ajándék, remélem meg leszel vele elégedve. Az aszimetrikus ram miatt pedig egyelőre tényleg nem tudnál dual channelt használni.
-
válasz
quailstorm #31504 üzenetére
Akkor eső után köpönyeg
, de csak lapcserével nem sok különbséget fogsz tapasztalni, mivel egyértelműen a proci a szűk keresztmetszet, még abban az ősi lapban is meglepődnél az Nw Cerka vs Nw P4 különbségen, Pentium és Cerka között toronymagasan ebben a generációban volt a legnagyobb szakadék, szóval megéri azt párszáz Ft-ot rákölteni.
Szerk; Ja, hogy proci is megvan már (nem néztem a hirdetést), nem csak lap, akkor nem szóltam, ennyiért végül is teljesen reális és jelentős gyorsulás várható.
-
válasz
quailstorm #31500 üzenetére
Pedig a HT-és P4 dual chanel mellett futja csak ki magát, anélkül kis túlzással sánta paripa, szvsz ha ilyen korlátozottak a lehetőségek, akkor tartsd meg a jelenlegi lapod és vegyél bele egy 400/533-as Nw P4-et, már fillérekért osztogatják, a Cerkánál nagyságrendekkel gyorsabb lesz, az Nw P4 -> HT P4 már messze nem akkora előrelépés (főleg dual chanel nélkül nem túl jelentős), mint Cerkáról a P4.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #31500 üzenetére
De ennyire nincs? Mi kell a géphez még hátha akad itt csokiért sörért és nem sörét?
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #31489 üzenetére
Sőt van olyan p4-es ami ddr2-es ramot fogad. Valami MSI a lap
-
válasz
quailstorm #31496 üzenetére
Hát ha nem kell neked a dual channel memória kezelés, akkor jó az a VIÁ-s Asrock.
-
válasz
Volt olyan több is, pl. amit nakosnak meggyógyítottam.
-
kiry
csendes tag
válasz
Itt is hirdetett vki.
Nekem is van egy ilyen. Kell? -
Balathruin
veterán
válasz
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #31474 üzenetére
Van még hozzá ha kellene egy tuningos 3,0ghz SL8-as proci.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #31474 üzenetére
Nincs beállva az alaplapi venti, 2K-3K-ra gondoltam. De max jöwö héten lesz nálam
-
válasz
quailstorm #31377 üzenetére
Utolsó driver?
A fenti angol cikkben is írták, sokkal többet tudtak az S3 chipek, mint amit a driver tudott. -
válasz
quailstorm #31375 üzenetére
Az driver gond, lehet, az újabbal (régebbivel
) jobb lenne.
S3 betegség a driver gond.
Ugyanez volt a Trio3D/2X-nél is a gond (mármint ez is), néha jött 1-1 8 megás példány, sokáig azt hittük nem jó semmire, mert hasonlókat produkált mint nálad a Savage a képen, aztán ráleltünk a megfelelő driverre.
Onnantól kezdve azzal is el lehetett adni gépeket, vitt jópár 3D játékot "szépen". -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
quailstorm #31256 üzenetére
nállam 2 codegen és 1 mtech durrant el, kb 2 hónapja váltottam deltára, égvilágon semmi bajom vele.
-
válasz
quailstorm #31023 üzenetére
Valóban, én a szokásos proci mellettieket néztem.
Illetve, a proci melletti ugyanolyan zöld mint a tápcsati mellett van, az is valóban púpos. -
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #31023 üzenetére
Igazából ha idő lesz akkor az egész pack le lesz cserélve, lehet dobok kicsit nagyobb feszkósat rá
-
Exian
addikt
válasz
quailstorm #30949 üzenetére
Ja ja, van olyanom pár darab. Most éppen egy olyan van górcső alá véve, mindjárt megy rá a felület teszt
Amúgy jó móka ez az antik HDD teszt... némelyiknek ijesztő, másikuknak meglepő, harmadjuknak semmilyen hangja nincs
(vagy azért mert csendes, vagy mert halott).
Sajnos amiben bíztam, a 85MB-s WD öléggé badsectorosnak bizonyult
Viszont vannak teljesen hibátlanok, amikről meg azt hittem, hogy el sem indul a teszt.
-
philips100
csendes tag
válasz
quailstorm #30743 üzenetére
Írjátok meg hova kellene eljutnia a cuccosnak.
Hátha jár arra valaki aki elvinné... -
gabesszg
aktív tag
válasz
quailstorm #30607 üzenetére
Pci-os létezik belőle mert a lapon nincs isa slot sajnos. Írták, hogy régebbi kellene sajnos most normális áron ezt találtam de én hülye azt hittem, hogy win95 és minden a régi
-
zotyesz66
őstag
válasz
quailstorm #30613 üzenetére
Az igaz, hogy ennek a SoundPro-nak nem volt túl jó hangja, de működött és mentek vele a játékok. Az első gépemben volt ilyen még 1997-ben, vacak kis gép volt (Cora-ban vásárolt), de megvolt a hangulata.
8738-ból csináltak tűrhetőbb kártyákat is, pl. ott volt a Leadtek 6X Sound, az egy elég korrekten kivitelezett kis kártya (ilyenem van is még). Persze elég sok szutykot is építettek erre a chipre. -
zotyesz66
őstag
válasz
quailstorm #30611 üzenetére
Az a SoundPro az egy C-Media cucc, ott is a nevében; a 8330-as C-Media chipre épül. Ha jól tévedek, akkor az tud SB-t szimulálni. Nem annyira szar különben...
-
válasz
quailstorm #30436 üzenetére
igen van, de mióta áttértem Vista-ról win 8.1-re, sokkal kevesebb beállítási lehetőségem van... olvasgattam a fórumát a creative-nak, azt írják tudnak a őproblémáról.. és kb ennyi
-
válasz
quailstorm #30377 üzenetére
A Ti4200-8x univerzális agp-és tehát nem (az más kérdés, hogy nem igazán hajtja ki egy ezres P3), ellenben a BX chipset 133-as fsb mellett nem tud 1/2-es osztót az agp-hez, szóval ha 133-as fsb-és procit teszel bele akkor gond lehet a magas agp freki (ha 100-asat akkor nem szóltam), de pl az MX440-ek bírják a strapát ennél magasabb agp-vel is, egy jófajta 128 bites példány (neadjisten bga ramokkal (pl Asusnak, MSinek, Abitnak is volt ilyen 8X-os agp-és emelt órajeles verzióban, de szintén univerzális agp-vel, tehát megy régebbi 2x-es agp-és lappal is)), pedig a gef2 Ultránál is gyorsabb és még passzol is hozzá.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
quailstorm #30284 üzenetére
nem lényeg, hogy kulcsos -e, mert mindegy milyen, szükség van rá.
(szervertéma lesz a következő logout indulásom, ahhoz kell)
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
quailstorm #30282 üzenetére
megnáznád légyszi?
-
válasz
quailstorm #30255 üzenetére
Nálam is van néhány BIOS ami jót tesz az egészségemnek, kicsit megemeli az amúgy alacsony vényomásomat
-
válasz
quailstorm #30251 üzenetére
Annyit azért had tegyek hozzá hogy nálam is megfordult olyan lap mely nem teljesen jól írta ki a frekit, erősen kerekített le vagy fel
-
válasz
quailstorm #30249 üzenetére
senki nem mondta hogy hülye vagy, scak épp fizikailag lehetetlen amit írsz
a 300-as celó 4,5-es a 333-as pedig 5X-ös szorzóval rendelkezik...
na most a szorzó fix ha tetszik, ha nem... még a jó Isten sem tudja ezt felül bírálni
tehát marad az FSB-vel a játszás...
ha feltolod 100-ra akkor a 300-as 450-en, a 333-as pedig 500-on döngetne
na most ez így akkro nem jön ki... a 350MHz-hez a 300-as procc esetén 77 a 333-as esetén pedig 77MHz-es FSB-t kellene álíltani, akkor már jó lenne, csak hogy a SLOT1-es P2-es lapok iylent marhára nem tudnak, mert a 66 után 83 a következő lépcső
szóval továbbra sem vagy hülye de hogy valamit benéztél az fix -
válasz
quailstorm #30247 üzenetére
Az sehogyan sem jön ki (mármint a 350 a 300/333 procik esetében) akkor szvsz inkább 450-en lehetett járatva a 300-as, az volt szokás akkoriban.
-
válasz
quailstorm #30244 üzenetére
Lőj pár képet ha kérhetünk, mindenki izgatott hogy akkor most van ilyen állat vagy nincs ilyen állat, mint parasztbácsi a viccben.
-
válasz
quailstorm #30242 üzenetére
Valamilyen brand gép volt?
-
válasz
quailstorm #30236 üzenetére
Nincs 350 MHz-es Celeron. PII volt 350 MHz sebességgel, de Celeron csak 66MHz-es FSB-vel jelent meg a 800-as Coppermine verzióig. Tehát pl 300-333-366-400-433-466-500-533 MHz volt PPGA-ban.
-
Pyton
aktív tag
válasz
quailstorm #30236 üzenetére
Hát, ez a 350-es cerka roppant különös dolog, mert hogy ilyet soha nem adtak ki, az biztos. Nem rendes PII? Egy képet fel tudnál róla rakni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade