- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #28099 üzenetére
2 mag HT Netburst és desktop proci
megy pü a Xeonnal kapcsolatban -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #27977 üzenetére
Egész pofás eredmény PIII- hoz mérten, nekem az 939-X2@2600+HD3850 hoz 26000 körül.
3DM99 megy XP- n, egy patch kell hozzá, de felhívom a figyelmedet hogy én tartom vele az abszolút világrekordot 400 000 000 ponttal
Már sokszor mondtam itt, de senki nem tudja megdönteni
, bár lehet hogy Te is láttad a hitelesítő screent.
-
válasz
Ranagol_5 #27963 üzenetére
Ha meg kellett volna tippelni az eredményt azért ennél és is többre számítottam volna
(#27964) Ganz-[HUN] : hasonló de felhívom a figyelmedet a kis fileok írási sebességére, másolásnál nem az okozza a bosszúságot hogy mondjuk egy 1 G- ás állományt most 59 vagy 60M- ával copyz hanem ha ha sok kis filenál beáll mint a gerely.
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #27935 üzenetére
Amd 486DX4-nél wb/wt állítás a procí típusától függ, ha T végű akkor WT kesses, ha B akkor WB kesses, mondjuk a WB kesses tud WT módban is menni, hogy kompatibilis legyen a régebbi a lapokkal. Amúgy 5x86-hoz frissíteni kell a biosát, ill. a jumperezeséhez itt találsz manualt.
MCLK az gyakorlatilag az FSB a manual szerint.
VLB I/O kártya előnye leginkább nagyobb, modernebb vinyóknál jön ki, tehát ilyen párszáz megásnál nem sokat számít, de 1 gigásnál már jelentősebb lehet, főleg ha az io kártyán jumperelhetők a késleltetések.
Driver Win 3.x alá kellhet ha a teljes sebességelőnyét ki szeretnéd használni, ehhez viszont winyó gyártó specifikus 32 bites drivert kell keress (korábban mintha linkeltem volna ontrackkal egyetemben), vagy ha van elég ramod, használhatod OSR2-es 95-el. -
Ádyka
őstag
válasz
Ranagol_5 #27935 üzenetére
Amikor annó VL buszos ide kártyára váltotttam, akkor azokhoz járt install lemez is. Én akkor még csak dost , max win 3.1-et használtam. Nos ettől az egy floppys drivertől nagyon megtáltosodott a HDD. Nem csak az átvitelek, hanem amin a legjobban csodálkoztam, még az elérési idők is alacsonyabbak lettek.
Mindez az akkori Quantum Trailblazer 850-esemmel.
Nyilván azóta nincs ilyen driverem. -
-
-
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #27686 üzenetére
Persze, de pont erre lennék kíváncsi hogy azok a GPU-k és RAM-ok egyesével egyáltalán milyen órajelen ketyegnek, és a sávszélcsonkolás mellett mire képesek egy normal G200-hoz képest. Nyilván alapjában véve nem erre szánták őket, de akkor is engem inkább ezek a kérdések mozgatnak...
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #27681 üzenetére
Szép kis quad G200, 4x8MB RAM-mal - direkt nem 32-t írtam mert a GPU-k csak külön külön látják a saját 8 megájukat... Működőképes, van kábeled is hozzá? Próbáltad már 3D-re bírni? Kíváncsi volnék hogy lassabb e mint egy normál G200... "SLI"-t nyilván nem feltételezek róla
-
válasz
Ranagol_5 #27452 üzenetére
Azt mondanám, hogy kb hasonló lehet a sebességük. Azonos órajelen kb 20%-kal volt gyorsabb a C2D az Athlon 64-től, tehát a két proci órajel különbsége kb kiegyenlíti ezt a sebesség hátrányt. Aztán lehet, hogy egyéb okok miatt az Intel rendszeren (Intel chipsettel) pattogósabb a gép, nem tudom.
-
válasz
Ranagol_5 #27358 üzenetére
Hát végülis akkor mindegy csak legyen leírás hogy mit hogyan kell húzni mert nekem az intel tuning totál kínai. AMD X6-nál csak letiltottam a turbo-t majd beállítottam a max szorzót, levettem a kis szorzók feszét mert azt nagyon fölélőtték gyárilag és kész is voltam.
Ilyesmi kellene csak intelhez:
Az se baj ha nem szorzózáras, mert ha jól össze lehet lőni akkor az is megfelel. Lefele meg mindegyik zármentes.
A lapot nyilván nem a kikiáltási áron venném meg, csak megtetszett. Szebb mint az Asus, meg foxconnba megbízok.Tudom hogy az egyik legolcsóbb ilyen lap volt akkoriban ezért indítok egy 19e-el. -
válasz
Ranagol_5 #27279 üzenetére
Na akkor összefoglalva azonos órajelen gyorsabb mint az X6, de mivel szerverproci ezért kisebb órajelű, kevésbé húzható.
Viszont úgy látom hogy ez nem a q9xxx széira hanem az i7-9xx megfelelője.
Ha találok ES-t akkor az ha szorzózármentes, elvileg lehetséges lenne húzni windows alatt.
Itt van még egy érdekes ocsójé: INTEL XEON W3540
Ez is i7-9xx -el (920?) összehasonlítható, de csak 12eFtAz már biztos hogy a következő gépem xeon vagy opteron lesz, mert ahogyan látom az árakat olcsóbban jönnék ki belőle. Megvárom amig lemennek a E7 szériások árai aztán ránézek úja.
Ha hülyeségeket írok akkor szóljatok, Klamath volt az ucsó intelem, és számomra totál káosz a számozás.
frescho
Nyilván szeretném 3.5-4Ghz körül használni, ezért kell szorzózármentes. -
-
válasz
Ranagol_5 #27060 üzenetére
A PC600-as RDRAM-nak 1066 MB/s, a PC133 SDRAM-nak 1064 MB/s a sávszélessége. Mivel ez elméleti és sokban függ a környezettől, simán elképzelhető, hogy az SDRAM gyorsabb lesz. Pl ha az AP550 gépben 100MHz FSB-s PIII-akat használsz, de a VH6-T lapban viszont 133MHz FSB-s PIII-mal toltad a tesztet. Itt abszolút bekorlátoz az FSB szerintem.
Update: Azt viszont kétlem, hogy ha az RDRAM 1GB/s sebességet elér, akkor az SDRAM a másfélszeresét hozza, amikor az is tetőzik 1064 MB/s-nél. Mérési hiba lehetett szerintem.
Update2: Most látom, hogy mindkettő 133-as FSB-s cucc volt. Most már tuti, hogy mérési hiba lehetett.
-
-
-
Exian
addikt
válasz
Ranagol_5 #26961 üzenetére
Jah kösz. Mondjuk elvileg fent van a driver, annyi, hogy Win7-re már nem találtam, csak Vistahoz, de az felment jól, ki is írja eszközkezelőben rendesen a típust, szóval nem értem. A kép is okés, meg van megfelelő felbontás is, csak ez a szaggatás... akkor is lassan dobja be a képet, ha pl. átváltok másik programra, akkor is így fentről lefele rajzolja ki a képet, persze nem másodpercek telne bele, de azért érezhető.
-
cheatergs
senior tag
válasz
Ranagol_5 #26207 üzenetére
A furcsa nekem az, hogy az XP se működik (K7VTA2 2600+-ig ezeli a T-Bredeket), holott fizikailag semmi baja (Nforce4-em is halt meg, mégse vitte magával az A64-et). Ugyanekkor a sarkazott 800-as Duron él, míg a szintén sarkazott 850-es Duronnal el se indul a gép. Ezért remélem, hogy lesz majd POST, amiből lehet majd okoskodni.
-
válasz
Ranagol_5 #24722 üzenetére
HERE IS AN INTERESTING, AND QUITE POSSIBLY SIMPLER, SOLUTION IN THE POST BY "Los 15", IN:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Printer-All-in-One-Software-and/Windows-7-and-HP-Laserjet-1000/td-p/129513/page/4
IF YOU ALREADY HAVE THE LASERJET 1000 INSTALLED IN AN XP SYSTEM, SEE POST BY erpp, IN:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Printer-All-in-One-Software-and/Windows-7-and-HP-Laserjet-1000/td-p/129513/page/5
Fentieken kívül egy video
-
-
Ádyka
őstag
-
válasz
Ranagol_5 #24054 üzenetére
Jahh hát sajna vannak gyengébb példányok
Ádyka! Az hogy S939-es vagy AM2-es a proci, tök mindegy, nincs közöttük teljesítménybeli eltérés
Amúgy igen, a tesztben a 4600+ az E6300-al van pariban talán egy kicsivel lassabb, viszont azt tudni kell, hogy elég sokat számít a S939-nél a memória, elvégre a DDR1, azért már limitálja a CPU nyer erejét is.... Vagy legalább 400-on CL2,5-es RAM-ot kell rakni, vagy fel kell pakolni a RAM frekijét egy 450-470MHz-ig, utána már nem limitál... Tehát egy kis finomhangolással azért egy 10% plusz még simán kihozható egy K8-as AMD-ből -
-
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #23960 üzenetére
nyamm
bár lehet nem jó semmire - kérdés hogy az intel bridge csipp mögött a két laguna egymástól független 2 db normál vidkártyaként látszik e, vagy egy speciális saját drivert igénylő duplafejes akármiként (erre utalhat a közös BIOS is) - a barco jellemzően professzionális, pl PC alapú orvosi műszerekbe fejlesztett ilyen érdekes cuccokat, és itt nem feltétlenül volt szempont a D3D támogatás...
esetleg készítesz egy listát a lomokról, akarom mondani kincsekről?
vagy pár fotót amin rábökhetek hogy mi az ami érdekes lehet, nézzük meg közelebbről hogy kiféle miféle is...
egyébként a régi hsz óta sikerült drivert találnod a laguna-hoz? katt
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #23958 üzenetére
akkor ez neked is gyűjteménybe került, vagy eladó lenne?
annyira végtelenül nem ritka - német és usa ebayen előfordul jópár - csak még olyat nem találtam ahol az ár + szállítási költség a tolerálható sávba került volna
egyébként az igazi különlegessége a rambusnak rajta, hogy 600MHz-en járt már 96-97-ben, viszont csak 9bites sávszéllel (talán paritás a +1), így jött ki a 600mb/sec
másik hasonló RDRAM-os kártya, amiből van is egy példányom az ez:
Chromatic MPact! 2 - LG, vagyis a gódsztár csippje van rajta, kapott egy komoly audio DSP-t analóg és SPDIF kimenettel, valamint egy gameportot. 3D-ben DX6-ig rettentő fürge - összemérhető a TNT/TNT2-vel - de a DX7-es játékok kétvállra fektetik - van ami el sem indul, ami meg elindul az nagyon bedadog rajta...
-
-
válasz
Ranagol_5 #23853 üzenetére
Én is nemrég kukáztam egy Proliant 800-ast (PPro Server), aminek a bővítésén gondolkodom, de nem lesz egy könnyű menet. Most 1 db 200/256-os proci van benne 160 mb (32+128) ECC Dimm EDO rammal, Voodoo Rushal és Win98SE-vel (3db Scsi vinyóval (4,3 + 2x2,1GB)), namost egy normálisabb oprendszerhez (Win2000 pl) kéne bele legalább 256 mega ram (tehát min még egy 128-as ECC Dim EDO modul
), ill a második proci, amihez viszont kellene egy vrm modul is (ez újabb
) és valószínűleg a dip switch sorhoz egy leírás, nameg akkor a Rusht is cserélni kéne, mert nincs hozzá 2k driver (mondjuk ez a legkevesebb).
Hogy a témádhoz érdemben is hozzászóljak, Tua átalakító baromi ritka és drága, 2 db 1000/133-as CuMine P3-al 750-en jobban/olcsóbban járnál, max 2K-ból megvan az egész, nameg az fcpga átalakító sem drága, de a ppga-ast is könnyű moddolni fcpga-ra). -
-
-
-
-
zotyesz66
őstag
válasz
Ranagol_5 #22852 üzenetére
Megpróbálhatsz ugyanolyan alaplapot szerezni akár kölcsön is. Én egyszer elrontottam egy lapot BIOS frissítéssel, miután RAID tömbre telepítettem a Vistát. Garanciális csere után simán bootolt az új lappal is. Szerintem ez a legbiztosabb megoldás. Esetleg megpróbálhatsz szerezni egy PCI RAID kártyát ugyanezzel a vezérlővel, hátha elindul vele. De biztos, hogy nem valamelyik HDD ment tönkre?
-
spista222
addikt
válasz
Ranagol_5 #22106 üzenetére
Érdekes hogy ezt mondod, HW függő is persze de a driver, böngésző és flash player se mindegy melyik van fent.
Pl amiket írtam kártyák fentebb azokkal minden gond nélkül 0-10% között lejátszotta az 1080p-t addig pl 8600GT-nél processzorból ment a Youtube, az már más kérdés hogy elvileg ezek is támogatnak valamilyen hardveres gyorsítást de amikor én próbáltam akkor nem ment. És akkor még nem beszéltünk a G80 as 8800 -as kártyákról amik megint nem tudnak rendesen megbirkózni a Youtube 1080p-s tartalommal maguktól. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged