- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ranagol_5 #28368 üzenetére
Épp ezt akartam mondani, hogy ha egy valaki felteszi, onnan már le tudja szedni bárki, és akinek van nagyobb sebessége, az felteheti más tárhelyekre is, így hamar fent lehet akár 5-10 példányban is, akkor meg már tuti nem veszik el! Bár az is csökkentett sebességű, de a data-ra is fel lehet tolni egy adagot!
-
válasz
Ranagol_5 #28368 üzenetére
OK
más: most végeztem, tesóm retrogépében ( 386- os ) meghalt a vinyó. Beletettem az 1.7- es Seagatet, kipreparáltam az ontrackkal floppyboot után.Mondom gyorsan visszateszem a laposból kilógó usb to ide kábelre és rámásolom ami kell neki.Továbbra is azt mondom hogy jó program ez az ontrack amit Fenyő ajánlott, de van egy olyan gond hogy a kipreparált vinyót már nem hajlandó usb kábelen felismerni a rendszer.Szívás volt, elő kellett keresnem a CD- ket, azokról másolgatni.Hálókártya nincs benne meg a párhuzamos kábelt is elvetettem mert már át kellett volna a szobába cígelnem a gépet, a konyhában raktam össze. Valamint a szobai asztal alól is ki kellett volna legalább 1 gépet vennem hogy odaférjen
-
válasz
Ranagol_5 #28362 üzenetére
Most a mega a megaupload? Nem értek ám hozzá
csak hallottam hogy sok helyen lába kél a fileoknak néha....
Végül is nekem mindegy lenne de ha Frescho be tud jönni érte akkor kizárjuk a postai kockázatot ( bár mostanában nem veszett el semmi ), meg részemről a postai költséget ami nem nagy de elég kispénzű vagyok, erre a hónapra meg megint bevállaltam egy-két retro cuccot már
Frescho felteszi aztán esetleg ha kell neki később a hely, miután mindenki leszedte akinek kell, legfeljebb legyalulja.
80Mbit- el meg elég gyorsan lemegy, mégha többen töltenek egyszerre, akkor is. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #28207 üzenetére
"Zoltanz: Akkor majd ha kell, előkeresem."
Amik érdekelhetnek még: Rage Pro (8 MB) vagy Rage 128. Akarok írni egy cikket: 3DFX V2 mire képes ma, (Asus TNT2-őm már van)újabb driver-ekkel patch-ekel, textura pack-okkal. Esetleg még Geforce FX5700 (128 bit). Kölcsönbe sajna nem jó, mert nem tudom mikor lesz időm erre.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ahogy korábban is beszéltük, a VIA-nak lassabb a memória kezelése, de némi finomhangolás után közel a 815 szintjére lehet hozni, de némileg akkor is lassabb lesz...
A Tusl2C elég jól bírja a tuningot, mergfutja a 200-as FSB-t, míg a VH6-T már 170körül kifexik, ráadásul a Tusl2C-nél lehet emelni a memóriák feszültségét -
válasz
Ranagol_5 #28211 üzenetére
Még amikor a VH6T- vel bénáztam emlékszem hogy 1100- as TuaCerkával kb 1000 pontal hozott kevesebbet 3DM2001- ben mint az ST6. A bebootolása is tetű, majdnem 2x annyi idő mint az ST6- on ( ugynolyan vinyó, ram, videokari )
szerk: de ettől függetlenül próbáld ki ha van időd, kíváncsi lennék Neked mi jön ki
-
válasz
Nemsokára visszakapom a VH6T- met, kíváncsi leszek, mostmár van bele 1400- as Tualatinom, az ST6- ban meg még 1266- os van ( nem cseréltem még ki ).Szerintem a VH6T 1400- on talán befogja az 1266- on járó ST6- ot vagy a TUSL2C- t
. VH6T előnye a több ram, de nekem mindegy mert 98 alatt járatom ezeket, az meg 512 felett amúgyis rosál.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #28117 üzenetére
Köszönöm, csak olvasgattam ezt, és ezt, és hát elbizonytalanodtam. Főleg az elsőn
Az hogy esetleg összedrótozott, az hogyan viszonyul a teljesítményhez? Azért hozná mondjuk egy Core 2 Quad Q9300-nak a szintjén a Xeon 5420? Elvileg ez a C2Q megfelelője (igaz csak órajelet néztem, cache látom 6MB annak csak), csak sebességben elmarad, gyorsabb, vagy lassabb?
Illetve Phenom X4 955BE lenne váltva, mivel kipróbálnám az Intelt is.. megérné?
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #28099 üzenetére
2 mag HT Netburst és desktop proci
megy pü a Xeonnal kapcsolatban -
válasz
Ranagol_5 #27977 üzenetére
Egész pofás eredmény PIII- hoz mérten, nekem az 939-X2@2600+HD3850 hoz 26000 körül.
3DM99 megy XP- n, egy patch kell hozzá, de felhívom a figyelmedet hogy én tartom vele az abszolút világrekordot 400 000 000 ponttal
Már sokszor mondtam itt, de senki nem tudja megdönteni
, bár lehet hogy Te is láttad a hitelesítő screent.
-
válasz
Ranagol_5 #27963 üzenetére
Ha meg kellett volna tippelni az eredményt azért ennél és is többre számítottam volna
(#27964) Ganz-[HUN] : hasonló de felhívom a figyelmedet a kis fileok írási sebességére, másolásnál nem az okozza a bosszúságot hogy mondjuk egy 1 G- ás állományt most 59 vagy 60M- ával copyz hanem ha ha sok kis filenál beáll mint a gerely.
-
-
-
Fenyő
őstag
válasz
Ranagol_5 #27935 üzenetére
Amd 486DX4-nél wb/wt állítás a procí típusától függ, ha T végű akkor WT kesses, ha B akkor WB kesses, mondjuk a WB kesses tud WT módban is menni, hogy kompatibilis legyen a régebbi a lapokkal. Amúgy 5x86-hoz frissíteni kell a biosát, ill. a jumperezeséhez itt találsz manualt.
MCLK az gyakorlatilag az FSB a manual szerint.
VLB I/O kártya előnye leginkább nagyobb, modernebb vinyóknál jön ki, tehát ilyen párszáz megásnál nem sokat számít, de 1 gigásnál már jelentősebb lehet, főleg ha az io kártyán jumperelhetők a késleltetések.
Driver Win 3.x alá kellhet ha a teljes sebességelőnyét ki szeretnéd használni, ehhez viszont winyó gyártó specifikus 32 bites drivert kell keress (korábban mintha linkeltem volna ontrackkal egyetemben), vagy ha van elég ramod, használhatod OSR2-es 95-el. -
Ádyka
őstag
válasz
Ranagol_5 #27935 üzenetére
Amikor annó VL buszos ide kártyára váltotttam, akkor azokhoz járt install lemez is. Én akkor még csak dost , max win 3.1-et használtam. Nos ettől az egy floppys drivertől nagyon megtáltosodott a HDD. Nem csak az átvitelek, hanem amin a legjobban csodálkoztam, még az elérési idők is alacsonyabbak lettek.
Mindez az akkori Quantum Trailblazer 850-esemmel.
Nyilván azóta nincs ilyen driverem. -
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #27686 üzenetére
Persze, de pont erre lennék kíváncsi hogy azok a GPU-k és RAM-ok egyesével egyáltalán milyen órajelen ketyegnek, és a sávszélcsonkolás mellett mire képesek egy normal G200-hoz képest. Nyilván alapjában véve nem erre szánták őket, de akkor is engem inkább ezek a kérdések mozgatnak...
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #27681 üzenetére
Szép kis quad G200, 4x8MB RAM-mal - direkt nem 32-t írtam mert a GPU-k csak külön külön látják a saját 8 megájukat... Működőképes, van kábeled is hozzá? Próbáltad már 3D-re bírni? Kíváncsi volnék hogy lassabb e mint egy normál G200... "SLI"-t nyilván nem feltételezek róla
-
Yutani
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #27452 üzenetére
Azt mondanám, hogy kb hasonló lehet a sebességük. Azonos órajelen kb 20%-kal volt gyorsabb a C2D az Athlon 64-től, tehát a két proci órajel különbsége kb kiegyenlíti ezt a sebesség hátrányt. Aztán lehet, hogy egyéb okok miatt az Intel rendszeren (Intel chipsettel) pattogósabb a gép, nem tudom.
-
válasz
Ranagol_5 #27358 üzenetére
Hát végülis akkor mindegy csak legyen leírás hogy mit hogyan kell húzni mert nekem az intel tuning totál kínai. AMD X6-nál csak letiltottam a turbo-t majd beállítottam a max szorzót, levettem a kis szorzók feszét mert azt nagyon fölélőtték gyárilag és kész is voltam.
Ilyesmi kellene csak intelhez:
Az se baj ha nem szorzózáras, mert ha jól össze lehet lőni akkor az is megfelel. Lefele meg mindegyik zármentes.
A lapot nyilván nem a kikiáltási áron venném meg, csak megtetszett. Szebb mint az Asus, meg foxconnba megbízok.Tudom hogy az egyik legolcsóbb ilyen lap volt akkoriban ezért indítok egy 19e-el. -
válasz
Ranagol_5 #27279 üzenetére
Na akkor összefoglalva azonos órajelen gyorsabb mint az X6, de mivel szerverproci ezért kisebb órajelű, kevésbé húzható.
Viszont úgy látom hogy ez nem a q9xxx széira hanem az i7-9xx megfelelője.
Ha találok ES-t akkor az ha szorzózármentes, elvileg lehetséges lenne húzni windows alatt.
Itt van még egy érdekes ocsójé: INTEL XEON W3540
Ez is i7-9xx -el (920?) összehasonlítható, de csak 12eFtAz már biztos hogy a következő gépem xeon vagy opteron lesz, mert ahogyan látom az árakat olcsóbban jönnék ki belőle. Megvárom amig lemennek a E7 szériások árai aztán ránézek úja.
Ha hülyeségeket írok akkor szóljatok, Klamath volt az ucsó intelem, és számomra totál káosz a számozás.
frescho
Nyilván szeretném 3.5-4Ghz körül használni, ezért kell szorzózármentes. -
-
Yutani
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #27060 üzenetére
A PC600-as RDRAM-nak 1066 MB/s, a PC133 SDRAM-nak 1064 MB/s a sávszélessége. Mivel ez elméleti és sokban függ a környezettől, simán elképzelhető, hogy az SDRAM gyorsabb lesz. Pl ha az AP550 gépben 100MHz FSB-s PIII-akat használsz, de a VH6-T lapban viszont 133MHz FSB-s PIII-mal toltad a tesztet. Itt abszolút bekorlátoz az FSB szerintem.
Update: Azt viszont kétlem, hogy ha az RDRAM 1GB/s sebességet elér, akkor az SDRAM a másfélszeresét hozza, amikor az is tetőzik 1064 MB/s-nél. Mérési hiba lehetett szerintem.
Update2: Most látom, hogy mindkettő 133-as FSB-s cucc volt. Most már tuti, hogy mérési hiba lehetett.
-
Exian
addikt
válasz
Ranagol_5 #26961 üzenetére
Jah kösz. Mondjuk elvileg fent van a driver, annyi, hogy Win7-re már nem találtam, csak Vistahoz, de az felment jól, ki is írja eszközkezelőben rendesen a típust, szóval nem értem. A kép is okés, meg van megfelelő felbontás is, csak ez a szaggatás... akkor is lassan dobja be a képet, ha pl. átváltok másik programra, akkor is így fentről lefele rajzolja ki a képet, persze nem másodpercek telne bele, de azért érezhető.
-
cheatergs
senior tag
válasz
Ranagol_5 #26207 üzenetére
A furcsa nekem az, hogy az XP se működik (K7VTA2 2600+-ig ezeli a T-Bredeket), holott fizikailag semmi baja (Nforce4-em is halt meg, mégse vitte magával az A64-et). Ugyanekkor a sarkazott 800-as Duron él, míg a szintén sarkazott 850-es Duronnal el se indul a gép. Ezért remélem, hogy lesz majd POST, amiből lehet majd okoskodni.
-
gban
veterán
válasz
Ranagol_5 #24722 üzenetére
HERE IS AN INTERESTING, AND QUITE POSSIBLY SIMPLER, SOLUTION IN THE POST BY "Los 15", IN:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Printer-All-in-One-Software-and/Windows-7-and-HP-Laserjet-1000/td-p/129513/page/4
IF YOU ALREADY HAVE THE LASERJET 1000 INSTALLED IN AN XP SYSTEM, SEE POST BY erpp, IN:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Printer-All-in-One-Software-and/Windows-7-and-HP-Laserjet-1000/td-p/129513/page/5
Fentieken kívül egy video
-
Ádyka
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5 #24054 üzenetére
Jahh hát sajna vannak gyengébb példányok
Ádyka! Az hogy S939-es vagy AM2-es a proci, tök mindegy, nincs közöttük teljesítménybeli eltérés
Amúgy igen, a tesztben a 4600+ az E6300-al van pariban talán egy kicsivel lassabb, viszont azt tudni kell, hogy elég sokat számít a S939-nél a memória, elvégre a DDR1, azért már limitálja a CPU nyer erejét is.... Vagy legalább 400-on CL2,5-es RAM-ot kell rakni, vagy fel kell pakolni a RAM frekijét egy 450-470MHz-ig, utána már nem limitál... Tehát egy kis finomhangolással azért egy 10% plusz még simán kihozható egy K8-as AMD-ből -
-
Peter789
senior tag
válasz
Ranagol_5 #23960 üzenetére
nyamm
bár lehet nem jó semmire - kérdés hogy az intel bridge csipp mögött a két laguna egymástól független 2 db normál vidkártyaként látszik e, vagy egy speciális saját drivert igénylő duplafejes akármiként (erre utalhat a közös BIOS is) - a barco jellemzően professzionális, pl PC alapú orvosi műszerekbe fejlesztett ilyen érdekes cuccokat, és itt nem feltétlenül volt szempont a D3D támogatás...
esetleg készítesz egy listát a lomokról, akarom mondani kincsekről?
vagy pár fotót amin rábökhetek hogy mi az ami érdekes lehet, nézzük meg közelebbről hogy kiféle miféle is...
egyébként a régi hsz óta sikerült drivert találnod a laguna-hoz? katt
Új hozzászólás Aktív témák
- Brave
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- YouTube
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- eBay
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-9400F / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10210U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest