-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #35177 üzenetére
Csak a prescott kifűtené a kisszobát...
-
satee76
aktív tag
válasz
quailstorm #35168 üzenetére
Gőzöm sincs hogy pont ebben a topikban miért mondasz rosszat az athlon xp-re.
Mellesleg az egyik legjobb athlon xp alaplap, nálam 6 évig szolgált -
zgyorik
tag
válasz
quailstorm #35170 üzenetére
rendben akkor töröljétek majd felrakom máshova hátha valaki lát majd benne fantáziát!
-
zgyorik
tag
válasz
quailstorm #35168 üzenetére
Én úgy éreztem,hogy ennek a gépnek itt van a megfelelő gazdája és nem nálam a polcon porosodva.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34995 üzenetére
Ezért gondoltam én is, hogy inkább érdekesség, a gyűjtemény kiegészítése, mint valóban használható vas.
-
válasz
quailstorm #34993 üzenetére
Annyira azért nem rossz, egy P1/K6/6x86MX mellé jobb választás, Vanta alá sokkal jobb proci kell, hogy megmozduljon, na meg a Glide támogatás is sokat dob rajta, a teljesítménye meg kb a Voodoo1 90%-a (fentebbi prociknál kb pont nem fog számítani, hogy V1 vagy Rush van melletük), szóval korosztályában sem rossz egyáltalán.
-
válasz
quailstorm #34951 üzenetére
Az FX egyébként jó kártya, értéke nem sok mostanában de majd megy az is feljebb. Kettő 5500- ast megmentettem nemrég a kidobástól, mindegyik prímán üzemel, egy vásárolt 5700- as meg úton van. A nagyobb modellek beszerzése nehéz lesz de majd előbb utóbb horogra akadnak. Az FX széria a feketebárány, rosszul sikerültek, szerintem meg rohadt jó kártyák. Bacsis 5950- ese volt nálam kölcsön, nagyon feelinges cucc.
-
válasz
quailstorm #34949 üzenetére
Először Voodoo1- em volt az S3V2 mellett, aztán sikerült Voodoo2- re cserélni, az a Voodoo2 máig megvan és még sikerült pár db- ot szereznem. Voodoo1- ből viszont már csak 2- őt. GeForce3 viszont nekem maradt ki. Szerdán megláttam, rátettem 1500 HUF licitet ( meg az Abit Ti4200- ra is ), aztán mentem pancsolni, gondoltam úgyis felesleges kísérlet, mire visszaérek több ezer Ft- al elviszik majd. Meglepetésemre az egyik 700, a másik meg 800- nál megállt, az aukciókat megnyertem.....
-
válasz
quailstorm #34867 üzenetére
Hát Windowsból ilyen tényleg nincsen, szóval akkor érthető az ilyen mértékű csonkítás, de ha csak a fentiek kell fussanak, akkor egy lájtos Linuxon Winével simán fut a MSO és mégsem vagy ennyire bekorlátozva, hogy még hang meg háló sincsen.
Ádyka: Acpi engedélyezve van a biosban? -
válasz
quailstorm #34865 üzenetére
Jah témázást is kivettem, de ilyen szinten azért nem heréltem ki
, így azért nagyon erősen kompromisszumos, akkor már inkább kisebb étvágyú rendszer után néznék, hacsak nem kell mindenképpen az Xp.
-
válasz
quailstorm #34859 üzenetére
Azt, hogy csináltad, hogy SP3-as Xp-vel beférsz 256 mb-a, nekem 300 mb alá nem nagyon sikerült vinnem pedig alaposan kigyomláltam (klasszikus felület + nem szükséges szolgáltatások/automatikusan induló progik tiltása), de igazából még 512 mb rammal is eléggé reumás csiga tempójú, Xp-nek az SP-kel kb duplázódott a ram igénye (proci igénye az kisebb mértékben nőtt), ill az aktuális alkalmazások is eléggé elburjánoztak (+ win vírusirtó nélkül nem igen használható, azok is szépen kajálnak egy határeset gépen); "Sp0"-val még tényleg elég volt 128 mega, SP1-hez már 256, SP2-höz 512, SP3-hoz pedig már 1GB kell, hogy kényelmesen fusson. Ilyen erősebb 1 magos 1-2 Gb-os gépekre már lehetne 32 bites 7-est is tenni, de az is nagyon vinyó kelepős nem komfortos használat, akkor már legalább, ha mindenképpen kell a Win is akkor multi boot egy lájtos Linux-al és fellélegzik a vas, de még egy ilyen gyengébb 2 magos 2gb-os gépen is nagyon jelentős a különbség, modern Wineknek kell legalább egy jobbfajta Core2-es 3-4 Gb Rammal és egy SSD a kényelmes futáshoz.
-
válasz
quailstorm #34850 üzenetére
Gyorsabbnak találom a Win8-at, a gép meg simán elbírja. Start menüből meg classic shellt használom, nem a metrósat. Régi gépekre ahol van WDDM driver (vistás elég néha) ott ha lehet win8-at rakok.
AthlonXP, Pentium4 meg Win7 32bit. 2Gb rammal legalább
Athlon64, Core2 Win8 32/64 ramtól fűggően (2-3Gb-ra 32bitest, ez felett 64-est)
Pentium M meg határeset, ott erősen driverfüggő a dolog de inkább 7-est.
P3/P2/Duron/kisebb AMD Win2000 a kedvencem, messze jobban szeretem mint az XP-t. (256/512 ram elég neki bőven)
Nem vagyok az XP ellen de annyit reszeltem már hogy nem akarom látni, meg egyre inkább mókolni kell hogy felmenjenek a dolgok ugyan úgy ahogy 2000-re is már új dolgokat nem enged telepíteni. XP el lett cseszve a sok javítással gépigény szempontjából. SP0-t használtam 128mb rammal, az SP3 meg tetű lassú néha még 512-vel is. Emlékszem rá hogy Athlon 2000+-al 512 rammal mennyire száguldott a gép egészen addig amíg nem voltak javítások, de még egy coppermine cerka 128mb rammal is egész jó volt vele. -
válasz
quailstorm #34848 üzenetére
Ezzel is meg a 309-es nem quadro driverrel is, de holnap megnézem hogy átirom az inf-jét 6600GT re.
-
válasz
quailstorm #34841 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Hát moddolni kellne a drivert quadóhoz mert nem viszi a játékokat. A 3Dmark06 kilépked a vége fele és 0 FPS-el megy, War thunder meg el sem indul. Csak opengl gyorsítás van valamiért. Drivernél kézzel kiválaszva a 6600GT-t meg azt írja hogy nem támogatja a windowst, csak quadrót enged fel rá.
Szóval jelen formájában marad a 4200-es ha nem találok drivert. Felhúztam 900-ra a GPU-t, ramot is lehet de még nem nyúltam bele. Szerintem Dual ddr3 1600-as rammal (elvileg akkor 2x64 sávszélt kap, de a sideport meg talán csak 64bites?) nem lenne rossz. -
válasz
quailstorm #34843 üzenetére
Hát igen, a sideport azért segíthet rajta valamit, több mint egy sima IGP.
-
válasz
quailstorm #34841 üzenetére
Még szép, hogy a régi diszkrét 128 bites GDDR3-as VGA felmossa a padlót a régi integrált grafikai megoldással, hiába tud DX10-et az IGP, semmire nem jó. Na oké, asszem tud DXVA lejátszást és szép desktopot.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34826 üzenetére
2004-ig volt egy inno 64mb-osom, azóta párás szemmel emlékszem vissza rá, pedig az ezerszer fapadosabb volt, mégis 40 ezer Ft-ba került.
Ezt most elég kedvezően - árengedménnyel szereztem meg, mert komolytalan vevők ma is vannak, pedig az ára is elég komolytalan.Szerk.: Talán a Leadtek és az Abit Otes után ez a legmenőbb hűtésű Ti 4200.
-
válasz
quailstorm #34764 üzenetére
-
válasz
quailstorm #34762 üzenetére
Talán DarthSun-nak adtam el az utolsót
De megnézem neked.
De az is lehet hogy eladja neked a csodakártyátkérdésre: szerintem egyik se az, azok modernebb, kisebb, laposabb ramokkal voltak.
De rá is van írva hogy milyen, kérdezz rá.Vagy kérd meg Darth-ot hogy fotózzon neked.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34677 üzenetére
Viszont a gtx 760-nal kipróbálom, hátha meggyógyítja a Porschét mert az nem akar szépen futni nvidián.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34669 üzenetére
Oké, meglátom, hogy mennyit gyorsul. Egyébként a Porsche nglide nélkül is láthatóan gyorsabb a Voodoo3-mal, mint a TNT2-essel.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34654 üzenetére
Quake2-nél gyakran láttam textúra "foltosodást". Nem tudom mi a jelenség oka, nem tudom leírni jobban, mint ez a szó, hogy "foltosodás", minden textúra négyzeten van egy elszíneződés, ami szabályos mintázatot ad. MX440-es csinálta, lehet, hogy driver hiba.
Sok játéknál van 3dfx openGL mód, de a Porschénél még nem láttam ilyen funkciót. Nekem fut rendesen. Az nglide telepítésével automatikusan ilyen módban fog futni?
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
quailstorm #34661 üzenetére
Köszönöm, gondoltam, mivel előtte egy 3,3ghz celeronnal élt együtt, ahol meglepően jól teljesített, csak egy ötlet volt.
-
Balathruin
veterán
válasz
quailstorm #34654 üzenetére
HD 7950-en is csak Glide emuval megy a NFS HS, PU-t még nem próbáltam, de a multi tökéletesen működik.
-
válasz
quailstorm #34517 üzenetére
Hagyd, majd eljön neki is az az idő amikor már nem akar egy napot letagadni a korából
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #34509 üzenetére
Talán, bár nem hiszem. Ilyenkor ugye a hardvert használja ami a gpu. Az ezt kezelő szoftver és driver nem feltétlenül kér maga alá még cpu kódot is.
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #34506 üzenetére
Köszi.
Az egésznek a nyitja egy bármilyen régi gépekbe beszerelhető hardveres kódolást biztosító chip lenne. Pl: christal hd. sajnos ez sose készplt el pci csatolósan.
Vagy egy sima uvd csipes nagyon butított radeon jól jönne agp-be. Oké van pár, de nagyon gyér a választék. 4200-as jó lenne, passzív mondjuk olcsón. De ez csak álom.
Egyébként másik érdekes adalék arról, hogy ténylegesen mennyi a gépigén: az 1. htpc-m, ami vitte a fillhd-t is, egy nvidia 8200-as gput tartalmazott alaplapra integrálva. Véletlenül az nvidia ezekhet a vga-khoz nagyon fejlett prurevideo támogatást tett. 8800-on például semmilyen sincs. erre a gépre tettem xbmc live-ot, akkor még nem volt openelec. Hardveresen vitte ugye a videót. Kapaszkodj: megosztott vga ramma legyütt valmi 260 megát használt. 512-es ram volt benne, de ugye alig felét használta fel úgy, hogy még a gpu-nek is osztott belőle. Na így ásítozva vitte a fullhd videókat.
Procinak egy 1640 LE volt benne úgy emlékszem. Fixen levett teljesítménnyel, hogy ne pocsékolja az áramot. Szintén fullhd alatt 8-10%-on ment így is!(#34507) bacsis :
Akkor ott is csupasz cpu erő vitte el. De a gpu támogatást miért nem sikerült beizzítani?
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #34496 üzenetére
Én a dual Pentium 3-at lesném meg mit tudhat, mert az egy komolyabb ram mennyiséget is le tud kezelni
-
törölt tag
válasz
quailstorm #34496 üzenetére
ha bevágsz egy ssd-t rájössz, hogy a korabelir endszerek mennyire durván hdd limitesek.
Nyilván egy 360p yt alatt elvéreznek, de amúgy egész gyors lesz. -
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #34494 üzenetére
talán használati értékbe többet ér
frescho Nekem is az kéne, salgo meg a hely
-
válasz
quailstorm #34494 üzenetére
Szerintem az a korrekt ár, illetve talán 1000-ig rendben van.
Nekem is van egy, reg ecc, egy 478-as lappal jött, ennyiért nem adnám el, többért meg azért mert nem vagyok pofátlan, plusz jól is jön az sokszor, így megtartottam. -
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #34462 üzenetére
Jó ez a Zalman 7000B-Cu. Minimumra tekert ventin stress test alatt max 56°C. Míg sima Windows update alatt 76°C-on throttlingolt a Willamette Celeron hűtővel...
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34440 üzenetére
Köszi, hogy írod. Feladtam annál hamarabb, durván kékhalálozott,
Igaz egy próbát mindenképp megér. -
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34424 üzenetére
Igen, piszok lassú volt. Írásban eleinte 2MB/s-ot tudott, aztán egyre lassult. Mielőtt megpusztult, már csak 600KByte/s-mal írt.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34421 üzenetére
Bölény?
Én 2004-ben vagy 2005-ben vettem magamnak 1 gigás A-Data pendrive-ot, akkor 17 ezer Ft volt, ahogy lejárt a garija, meg is döglött. Az egy igen rossz vétel volt... -
válasz
quailstorm #34345 üzenetére
Állítgattam már annó mindent rajta (a finomgörgetést is), hogy még egy kis pluszt kihozzak belőle, de nem igazán számított, ennyit tud a proci és kész, komolyabb/nagyobb/összetettebb oldalakat egyszerűen nem tud kellően gyorsan lerenderelni, így aztán a scrollozás sem lesz gyors.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #34333 üzenetére
ME nekem is itt van a p3-as gépen, nagyon megszerettem.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34333 üzenetére
Én is szeretem az ME-t, az van a régi gépen, bár a parancssor hiánya nem feltétlenül jó. Elő lehet ott hozni valahogy?
-
válasz
quailstorm #34331 üzenetére
K6-2-re PII-re Wary Puppy akkor (+win9x ha retró játék is a cél) itt az SSE hiánya végett még a P3/Athlon Xp-hez képest jobban be leszel határlova, P3-ra antiX (+win2000), Athlon Xp-re és P4-re meg kb szinte bármilyen kurrens xfce-es vagy lxde-es disztró jó (+xp), bőségesen van választék, de persze ez csak szigorúan szvsz.
-
válasz
quailstorm #34327 üzenetére
Maga rendszer baromi gyors, de a K6-III-ast azért böngésző meg tudja fogni (főleg bizonyos oldalakon), pedig csak 2.0.11-es Seamonkey és 9.64-es Opera van rajta direkt (mondjuk sokkal újabbat amúgy sem tudna futtatni az SSE hiánya végett, egy 3-4es FF is már nagyon megfogja, újabbat meg nem tud, szóval annyira nem nagy érvágás), ha nagyon gyorsat akarsz, akkor Turbo Puppy még egy P1-esen is szalad, igaz ez már régebbi eresztés 2008-2009 körüli, vagy az Xp Puppy, ami úgy néz ki mint az Xp, az utolsó 4-es szériára épülve.
-
válasz
quailstorm #34321 üzenetére
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #34321 üzenetére
Az már jó.
p1 korabeli gépekre jó a dsl. Én fintorgok rá a fejlesztési metódusa miatt, mivel nagyon bizonytalan. Persze ilyen gépen a megymég! élmény is elég legyen. Tudom.
Ami még szóba jöhet a delicate linux és a ConnochaetOS. De ezek megint bizonytalan jövőjűek. A kedvenceim a tiny core és a slitaz is kipróbálható, de lehet nekik egy p1 már kevés. (
)
Ilyen őrült ötlete támadt már másnak is, hogy freedos guival, vagy reactos, netán terminál only linux terminálos appokkal, mint mp3 lejátszó, webböngésző....
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #34318 üzenetére
Nem a minimum érdekel?
Ennyin már elmegy. -
válasz
quailstorm #34318 üzenetére
Hogy érted, hogy mennyi ramot kaphat, amennyit adsz neki
, de 128 megával már repül (persze verziótól is függ), ha az SS7-es lapra érted akkor azok max 768mb-ot tudnak lekezelni, de 256-nál felesleges többet beléjük pakolni, mert úgyis a proci lesz a szűk keresztmetszet. Mondjuk én csak ilyen P3 előtti masinákra teszek Puppyt, mert azért elég fapad, meg szűkös a csomagválaszték rá.
-
válasz
quailstorm #34316 üzenetére
Alap beállításon felfrissítené 14.04-esre (amiben a 3.13 kernel van ofkorsz), szóval ki kell lőni az értesítés következő Ubuntu verziók keresése opciót a frissítési beállításoknál és akkor nem lesz ilyen gondod (nekem csak a 3.2-es kernel frissítései jönnek alapból, persze újabbakat is feltehetnék, de mivel nincs olyan hardver a gépben amihez kéne így minek), mondjuk én az automatikus frissítéskezelőt is kilőttem, csak csomagkezelőből (Synpatic) vagy a terminálból szoktam csak frissíteni manuálisan, akkor legalább látom is mit akar csinálni, meg felül is tudom bírálni ha kell.
Adguard Adblock plushoz képest mindenképpen jobb, bár Athon Xp-hez kicsit soknak érzem (a lentebbi táblázatban egy sokkal komolyabb procit is meg tud tekerni egy Adblock), nagyon maximum uBlockot tennék rá ha van legalább 1 GB ram, egyébként inkább csak Noscript Lite vagy Flashblock+Bluhell Firewall+hosts file-os szűrés a legkímélőbb.Mondjuk pl antiX-al az egész ramfogyasztás nincs 160 mega FF (IceWeasel) -estül mindenestül a fentebbi módszerrel (Pentium M 512-32Mb integrált S3
vga);
Egy régebbi (kb 2011-2012 körüli) Wary Puppy Linux (5.2.1-es) meg kemény 20 megát eszik a K6III+-as konfigomon, az Win95OSR2.1 mellet van, bár azon már kell egy kis türelem a netezéshez, de fóurmozni, olvasgatni simán lehet vele (persze itt már szigorúan flash és java nélkül).
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34307 üzenetére
Egyébként az XP lesz valószínűleg, mert egy Voodoo 3 2000 PCI is van a gépben, illetve sűrűn cserélgetném a vga-kat és jó lenne, ha futnának a dolgok...
-
válasz
quailstorm #34295 üzenetére
Hát nem tudom nekem még mindig a 3.2.(83)-es kernel van (és az X is még a default 11.3-as) a 12.0.4.5-ös Lubuntuban, akkor nálad vmi frissítési beállítás nagyon el van/volt állítva (3.13-as kernelt is fel lehet rá erőszakolni, de régi vason minek), ez egy Athlon Xp-és gépen van, 31.7 ESR FF és 34-es Chromium is van rajta, de FF érezhetően jobban fut, na persze kell órási különbségre gondolni, Adblock plus nincs esetleg fenn, na az nagyon meg tud fogni egy gyengébb vasat, max uBlock javallot (az már egy erősebb egymagossal és 1GB-al is elvan), de én pl flashblock+bluhell firewall+hosts file-os szűréssel használom a kevés ramos (1GB-nél kevesebb) gyengébb procis gépeket, így nem igen megy 300mb fölé a ramfogyasztása még több lap esetén sem.
Vladi: (#34287) A screan tearing-et úgy ismered fel a linkelt videóban, hogy a jobbra - balra oda vissza futó fehér sávban vertikális törés(ek) van(nak).
gerlaip: Hát én próbáltam Centos 6-t, de egyrészt nem annyira kezdőknek való, másrészt asztalira nem biztos, hogy a legjobb ötlet a régi csomagok és a screan tearing okán. -
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #34305 üzenetére
Sega dreamcast emulátor?
Amúgy mázlid van, mert korabeli izomgépet 10k-ért simán összeraksz.
mondom: envídija! Nem izom kártgyát akarok, hanem passzívat. Teljesítmény nem kell.
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #34303 üzenetére
Ez a főgéped, vagy ilyen kiegészítő? Elég régi játék, egy 5 éves gép is lenyelné keresztbe.
Hm... ha már itt tartunk, az athlonos gépembe milyen nvidia kártyát javasolnátok? Lehet az lenne a következő kiszemeltem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #34300 üzenetére
Azért bennem megvan az, hogy igen, szeretném a cuccaimat használni. sokáig.
Nem költünk olyanra ami még működik.
Sajnos a szoftveres világ ennyire elszródott, hogy nem foglalkoznak régi cuccokkal. Vegyél újat.
Egyébként a régi gépednek milyen feladatot szánsz?Engem érdekel ez a téma, hogy mire lehet hasznli? Mit várnak a régi vasaktól az emberek?
(#34301) gerlaip:
Remélem is.
sok sikert, ha bejön, van topikja.
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #34295 üzenetére
Jézusom. Más nem tudok mondani.
Egy lts disztró kernelt vált? Négyszer???Totál amatőr fejlesztési modell. Ezért alkalmatlan az ubuntu érdemi munkára. Nagyvállalati használatra pláne.
Normális hosszan támogatott disztrón nem váltunk kernelt. Sem x-et, sem apit, semmit ami az alap rendszer érinti. Pont ilyen kompatibilitási problémák miatt.
Próbálj ki egy centos 6-ot. Nem user friendly, nem könnyű, kevés a csomag, fapados, csúnya. De ha azt mondja, hogy a vga kártyád működni fog, akkor az működni fog. Ha esik, ha fúj, ha jön a cunami vagy ha épp kitör egy vulkán.
Megnéztem, a novell suse 6-7 év alatt vált 2x főverziót.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34297 üzenetére
Mászni se kell, csak 30°-ot elfordítom a székemet
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34283 üzenetére
Igen-igen, ez elsősorban régi gépekhez lett összerakva, ezredforduló körüli nosztalgia desktop. Kb Quake2-től a Far Cry első részéig viszi a játékokat, csak nem bántam volna, ha látok rajta internetet, de lehet, hogy felesleges.
-
válasz
quailstorm #34288 üzenetére
Hát nem vettem észre órási teljesítménybeli különbékéset FF és Chrome között (egyikben ez a jobb másikban egy másik stb), mondjuk régebbi gépen nem is szoktam parallel sok oldalt megnyitni egyszerre, de ha sok nyitott oldal összegyűlik Chrome sokkal jobban megeszi a ramot, ennek lehet köze van hozzá.
Nv-nél tényleg kaki a nyílt driver, magasról tojnak rá, viszont Ati/Amd folyamatosan nyitja meg a drivereit és kerül belül a kernelbe, egy régebbi kártyának simán jobb a nyílt drivere, mint az utolsó zárt, mondjuk a régebbi zárt Amd driverekhez képest ez nem is nagy kunszt.
12.04 tuti megy Ti4200-al használtam pár hónappal ezelőttig (vmikor a télen cseréltem le) 94-es legacyval (az nvidia-settingsből kellett csak egy régebbi csomag hozzá), abban még 3.2-es kernel a default. -
Vladi
nagyúr
válasz
Megnéztem neked.
A centos 6-hoz van még 96xx driver. 2020-ig támogatott rendszer, tehát elvárhetod, hogy működjön is.
A másik az ubuntu 12.04 ez is hosszan támogatott. 2017 közepéig élő.Ezeket használatod zárt driverrel nvidiához. geforce mx2 és fölfelé.
Az ati helyzete zárt fronton rosszabb, ott már csak a centos 5 jöhet szóba. De annak már csak 1,5 éve van.
Viszont itt sokkal jobb a nyílt driver helyzete. -
Vladi
nagyúr
válasz
De minek neked a zárt?
Nekem 9200-as kártyám van, centos 5-el simán vitte az 1440x900-at. MInden macera nélkül, alapértelmezetten. Lekérte a monitortól a max felbontást, beállította és kész.Igaz a nyílt nvidia drivert annyira nem ismerem, de a feature mátrix alapján 2d desktopra elégnek kell lennie.
A zárt driver legnagyobb hátránya, hogy zárt. Pont ezért ha a hardver gyártója nem foglalkozik vele, akkor kenheted a hajadra. Nem lesz kompatibilis sem a kernellel, sem az xorggal egy idő után. De megnézem neked, hogy melyik még támogatott disztró szállít régi drivereket.
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #34278 üzenetére
Ez marhaság. Pár napja néztem az xorghoz való rage 128-as drivert még pár hete is fejlesztették! Még most is kap javítást, frissítést. Pedig 15+ éves!
Oké nem mainstream disztrót tesz fel, de egy frissnek is készül könnyített változata, direkt gyengébb gépekre.
(#34283) quailstorm:
Nem az sse2 a baj, meg nem az ff a baj, hanem a hulladék weboldalak a baj. Megnézel 1 képet és 1000 sor szöveget. Na ezzel megfektet egy dual core cpu-t?
Na ez a baj.
-
válasz
quailstorm #34283 üzenetére
Hát, hogy FF pocsék azért az erős túlzás, ez is inkább ízlés dolga, hogy ki melyik böngészőt használja (használok több böngészőt is (FF/Chrome/Chromium/Opera/Iceweasel), mondjuk IE jön be a legkevésbé, de a stabilitással, használhatósággal egyiknek sincs gondja), személyreszabhatóságból pl FF a legjobb, ill. erőforrásigénye is kisebb (kevesebb ramot eszik Chrome-nál és akár elég jól tovább faragható, olyan 120-140mb közé egy nyitott lappal), mondjuk Athlon Xp-vel nincs igazán választás, mert böngészőből nem a legjobb ötlet régebbi verziót használni, főleg Win alatt, persze lehet 34-es Chromiumot is használni Linux alatt, de kb semmi előnye nincs egy kurrens FF-el (stable vagy esr mindegy) szemben.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34280 üzenetére
Arra gondoltam én is, hogy régi gammák futtatásához is gördülékenyebb az XP...
Linux a Win8 mellett lehet jó alternatíva az új gépen, inkább ott kísérletezek. -
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm #34278 üzenetére
azért köszi
-
válasz
quailstorm #34270 üzenetére
Igen újabb (300 felettiek már biztos felejtősek, de lehet 2xx-asok is) NV driverrel tuti gond lenne 175.16-os viszont még biztos jó hozzá (bár Linux alatt pl még a 304-es még működik SSE2 nélkül, ami Win alatt már nem), HD Radeonokkal sem ment a legújabbal az tuti, szóval abból is vmi régebbi kell (vmi agp hotfixes), de hogy mennyire már nem emlékszem.
-
válasz
quailstorm #34267 üzenetére
Ja olvastam kicsit feljebb, hogy megsült
, ha már idle 70 fok körül volt akkor p95-től simán lekapcsolt volna, sajna sima gyári alu hűtő kevés rá, de még a rézmagos gyári sem elég rá, legalább egy Zalman 7000-es kell neki ami már kordában tudja tartani vagy vmi hőcsöves. FF/IceWeasel/Seamonkey (gecko alapúak) még szerencsére mennek SSE2 nélkül is, ahogy legújabb LibreOficce is Linux alatt, de Win alatt tényleg szinte mindenből old versiont kell vadászni Athlon XP alá, még driverekből is.
Bacsis: Paritást tilthatod biosból is, de mivel látszólag egyformák a ramok és paritás chip úgy néz ki van rajtuk így mennie kéne, ill. jobb ha megy, szóval én még játszanék a beállításokkal, tag chipekkel/ramchipekkel. -
válasz
quailstorm #34243 üzenetére
RosszTeljesen halott procival nem sípolna.Sanchezsa: tesztkártya csak annak vicc aki nem tudja használni.
Nálam már több 10 alaplapot mentett meg, mert elárulta hogy merre kell keresgélni.
Illetve, mindezt ha jól gondolom, úgy mondod, hogy nincs tesztkártyádValamint, a leírtak alapján a szerviz a vicc, nem a tesztkártya
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #34243 üzenetére
nekem hűtéssel volt alapon 60 C fok, aztán ha használtam felment 70 fölé is... Anno egy Asrock lap és egy fekvő ház...
Post kártya egy vicc.
Mennyi "rossz" procit kaptam az egyik szervizből az miatt.
-
válasz
quailstorm #34202 üzenetére
Múltkor már gondolkodtam rajta, de most rám jött, hogy a HD 7870 mellé beépítem a használaton kívüli 8600GT kártyámat PhysX-re, mivel a Borderlands 2-ben hozzáad a játékélményhez. Itt van egy kis útmutató a hogyanhoz.
-
unclefucka
senior tag
válasz
quailstorm #34199 üzenetére
OK, de driver szinten nem akad (nem akadhat) össze az ATI driverrel/kártyával, mert gondolom kellett hozzá valami-féle saját driver, amíg nem vette meg az NVidia.
Vagy arra gondolsz, hogy a játék magától, driver nélkül érzékelte a PPU jelenlétét? -
unclefucka
senior tag
válasz
quailstorm #34195 üzenetére
Viszont ez a fajta PhysX kártya régebbi driverrel kéne, hogy menjen ATI kártyák mellett mókolás nélkül, nem de bár?
-
unclefucka
senior tag
válasz
quailstorm #34193 üzenetére
Igen, közben rájöttem...
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #34193 üzenetére
tele akarok nyomni egy gépet rendesen, Vajon sli mellé használható?
Meg a másik, régen sokan használtak egy plussz vga-t, ami csak fizikára volt. És valami 7600gt vagy 66ot nyomtak tudtommal.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #34190 üzenetére
nem új gamekre gondoltam, hanem retrózni...
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm #34132 üzenetére
szvsz a 9600 pro nem megy el passzívan.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #34134 üzenetére
rakj a venti elé /háza egy 8/9/12cm hűtőt ami a friss levegőt bejuttatja.
-
válasz
quailstorm #34096 üzenetére
elvitte a robbanós táp a fasza SCSI 6X-os CD írómat
-
válasz
quailstorm #34090 üzenetére
7000-es Alcu már 1000-1500 körül fogható, hidd el sokkal jobb mint a gyári rézmagos, teljes terhelésnél legalább 15-20 fokkal "hűvösebben" tartja a procit, ami a nyári kánikulában nem mindegy, hogy 60 vagy 75 fok, ott már el kezd neked throttlingolni.
Vladi: 850-es gondolom Cerka, abból biztos nem volt CB0, csak CC0/CD0, szóval alap esetben barkácsolni kéne ZM6/BM6-nál... -
válasz
quailstorm #34087 üzenetére
A bill fólia nekem már minimum 20 éve elöregedett és nem ment minden bill.
De megcsináltam
Azóta is megvan, csak nem volt bedugva vagy 15 éve. -
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #34020 üzenetére
L5430 50w-os proci.
[link]
-
válasz
quailstorm #33615 üzenetére
Csatlakozom, én is ezt használom.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #33480 üzenetére
Az én Asus TNT2-őm már nem emlékszem honnan van, de nálam van már 10 éve, csere lehetett. Az Abit BX133RAID lapot egy cégnél találtam a lomos raktárban (aszem valami szerverként ment, vagy CNC géppel) kb ezt is akkor, 400 MHZ-es P2 Celeron, ATI Rage IIC sem tudom honnan van már, de régóta megvan. Az Abit Geforce 3-at úgy kaptam unokatesómtól pl.
-
válasz
quailstorm #33421 üzenetére
Ilyen az én desktopom a nagygépen: (amd x6 4ghz, 16gb ram, SSD...)
A tálcáról gyorsindítón érek el mindent, vagy far-al. Nem igazán kell a start menü csak ritkán.
Far manager számomra a mai napig a legjobb filekezelő. Colorer plugin baromi jó, de van ezer másik is fent.
Tud FTP-t, ezerféle tömörítőt, és sokan fejlesztik. Természetesen megy mai win-eken is, mivel januári a legfrisebb stabil verzió. [link] (64 bitest is felrakhatod, bár nem tapasztaltam előnyt, valószínű bonyolultabb pluginoknál adhat valamit)FARból egyszerre több is szokott megnyitva lenni a melósgépen ami szintén szarrá van butítva. (az egy i5-4570-es hagyományos vincsivel de mégis lassabb használatra mint az x6 ssd-vel)
Win7 valóban furcsa néha a témákkal, win8 meg alapból egyszerűbbet rak fel emiatt talán gyorsabb. Aero nem érdekel, másnak beálítom de magamnak inkább legyen egyszerűbb. Háttérképet meg legutoljára win98-nál használtam azt amit nemrég bacsis felrakott. [link]
Ja még mielőtt megkérdezné valaki a tesztmód azt jelenti hogy akár milyen félkész drivert fel lehet rakni, kellett az XP-s cuccokhoz. Alapból elmondható hogy a win8 is megzabál még win2000-es drivereket is, csak kicsit segíteni kell neki.(inf-eket átírni, 64 bitessé is erőszakolni lehet drivereket...) Benne vannak ezeréves megoldások.
Ja a T41-ben elhalt a vincsi (kékhalál unmountable boot...csak kerreg), az egész napos munkám azért eredményes lett mivel megvannak a driverek.
-
válasz
quailstorm #33419 üzenetére
Nem használok vírusirtót, win8 defendere elég. Win7 nél meg mse. Metro kikapcs, fix swap 1gb, indexelés kikapcs, classic shell és teljesítményre rakni az ui-t. Hardverből ssd,ram, proci, vga a sorrend ami számít. Progikból van bevált csomagom (7zip, vlc, chrome,far...), és minden fölösleges updatert kikapcsolok. Ati catalyst csak játékgépre, mert elég az inf ahogyan driver ekböl is minimum. Intézőbe egyedi nézetek, hangok ki, uac feketítés kikapcs, szolgáltatásokat átnéz, letiltani biosból minden fölös portot... Sok dolog van, de igen rendesen kiherélem. Kodek nem kell, ha lehet csak portable appokat használok...a jobb gyorsítótárazás miatt lesz gyorsabb, mert az uit win2000 szintre butítom. A gyári uival lehet lassabb.
-
válasz
quailstorm #33417 üzenetére
2gb rammal azonos hardveren win8 gyorsabbnak érződik mint az xp. De még a win7 is. De a legfontosabb hogy nehezebb kinyírni. Nortwood cerkán is gyorsabb volt a win7 mint at xp. Dothan meg jóval erősebb mint mindegyik 478 p4. (Régebbi Atomokat veri, kb közepes athlon64 szint.) Metro nem kell, start menüzök, de office13 az marad.
-
válasz
quailstorm #33415 üzenetére
Rendeltem bele 2gb ramot, procit ssdt, majd azzal jobban megy. Valamivel ki kellett próbálnom amíg nem jönnek a cuccok. Win 8 at szeretnék, lehet az is lesz. Chrome+adblock ahhoz kell majd ram.
-
válasz
quailstorm #33358 üzenetére
2D gyorsításra még jó lehet.
Eddigi kutatásaim szerint Windows 8 Developer Preview még támogatja az XDDM drivereket vga-nál, a kiadott végleges verzió pedig csak némely eszköznél eszi meg.
Win7 még megeszik kis erőszakkal XP/2000 drivereket.
Jó lenne a win8 mert tapasztalataim szerint gyorsabb mint a win7. -
válasz
quailstorm #33250 üzenetére
Igen, úgy néz ki ugyanolyan SOJ foglalat.
-
kovy79
őstag
válasz
quailstorm #33233 üzenetére
Köszi.
Mikor írtam, nekem egyáltalán nem ment, ma reggel is döcögve, most meg jó. -
válasz
quailstorm #33225 üzenetére
NFS3 nekem XP alatt nem indult, 98 alatt használtam, ott tökéletes.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #33211 üzenetére
98SE mikor kezd el rakoncátlankodni 256 MB RAM felett? (Rézbányás procis gépben)
-
válasz
quailstorm #33211 üzenetére
Ment azon minden ami 98-on csak fel kellett dobni a VB 6.0 runtime-ot, a Winshock 2.0-t és egy újabb Windows installert, ill görgős egérhez ms wheel mouse drivert, aztán ment is a Foxit Reader, Deamon tools, K-Meleon, Divx, Xvid, fddshow, bsplayer, winamp, winrar, infranview, rivatuner, Everest (korai verzió) stb. mi kell még?
DarthSun: Az nem lapon, hanem a procin múlt
kovy79: Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, rakat D43 ram, Intelben megy 500+-t, Athlon Xp-vel vagy A64 (több Venice-vel 754-el és 939-el is) gyakran még 400-on sem volt stabil, de az A64 topikban is nagyon sokan szívtak vele annó. -
válasz
quailstorm #33167 üzenetére
Awe64, igen, megy XP alatt. GusPnP- hez kellene a regiszterkészlet, valamint az MS- től el kéne kérni a DirectX hangra vonatkozó objektumok forrását és akkor 1 ember olyan öt év alatt meg is írná
-
válasz
quailstorm #33116 üzenetére
Ha igazan
szarterdekeset akarsz, akkor celozz meg egy MediaGX-et. Azert valtottam erdekesre, mert a maga idejeben annyira nem volt gaz, csak egy kicsit -
válasz
quailstorm #33113 üzenetére
Kicsit túlreagálod szvsz a dolgot, nem gondolom, hogy bármilyen kioktató jellegűt írtam, legalábbis a szándék semmiképp sem ilyen volt, csak egyszerű diskurzus a témában, ha már egyszer szóbakerült...
-
válasz
quailstorm #33111 üzenetére
Amennyire tudom csak annyi a különbség, hogy Chrome-on ott a Google logó (ami okán zárt) az interfész a verziószám és a felhasználható kiegészítők totál ugyanazok, a felhasználás követés, statisztika küldés azonban nincs a Chromiumban, ill. a peperflasht is kézzel kell telepíteni, kb ennyi ami érzékelhető, de itt egy összehasonlító cikk ha jobban érdekel a dolog.
-
válasz
quailstorm #33109 üzenetére
Chrome-al meg én nem próbáltam csak Chromiummal (Debian és Ubuntu alap alatt is ment a 34-es) de az is kb ugyanaz, mint a Firefox és Iceweasel közti különbség, nagyjából semmi.
-
válasz
quailstorm #33105 üzenetére
Linux alatt is a 34-es Chromium a max, de nem csak ott fog hiányozni az SSE2, hanem pl tároló hitelesítéshez is, az is régebbi pythonnal megy csak, ill. ez lehet csak Winre vonatkozik, Libreoffice sem igazán megy 4.3-tól SSE2 nélkül, igaz Ms sem a 2013-astól.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #32993 üzenetére
Nekem a s939-es lapnál van ilyen, egyik giga lapon Igloo hűtés van, átraktam az asus-ra és nem akart elindulni, úgy látszik nagyon erősen hajlít. Átraktam a Zalman Cu-t azóta rendben teszi a dolgát.
-
válasz
quailstorm #32989 üzenetére
Nekem is van egy ilyen Spire hűtőm. Először csak kiszerelt alaplapnál tudtam feltenni. Aztán procicserénél azt csináltam hogy az alaplap alá egy megfelelő vastagságú műanyag lapot csúsztattam hogy ne tudjon a nyomásra behajlani, enélkül ismét ki kellett volna szerelnem.
-
válasz
quailstorm #32983 üzenetére
Ezért van ott a lik a laposfejű csavarhúzónak, fémpántcsere nem ajánlott a más fizikai méretek végett, arra kell figyelni, hogy a fémpánt lefogatós vége a hűtőnek abban az irányába álljon, ahol meg van kicsit magasítva, hogy jól feküdjön fel a socketre, ill értelemszerűn lefogatni is azon az oldalon kell.
-
Sanchez638
addikt
válasz
egy ellenállást kel a vezetékre forrasztani és lehalkítani.
-
válasz
Az nagyon nem biztos.
Eleve nézd meg, egyforma szélesek-e, valamint hogy milyen magasan ülnek fel (mármint a lefogatók) a bordában.
Ha merev, hajlíts raja picit. -
válasz
quailstorm #32968 üzenetére
ez a pcbonto.hu-ról lett rendelve azt gondolom az arc tovább adja..
Hogy honnan tudom? ott van a gép oldalán egy Forma1-es matrica, arra külön kitért a pcbonto hogy egy 1981-es dátumú forma1-es matrica van rajt'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Le Mans Ultimate
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged