- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
Figyelem a fejleményeket, mert valószínűleg hétvégén már én is ezekkel fogok szívni.
Az itthon fellelt cuccokhoz úgy tűnik, hogy még a napokban kapok pár alkatrészt és ha minden meglesz összerakok egy kisebb gépet ami a következő konfig lesz, ha minden jól megy.
PII-3726MT Amptron alaplap + Cel 366 proci
128 vagy 256Mb Sdram (attól függ mennyit veszek ki a másik P3-asból)
Ati Rage 128 + Voodoo 2 12Mb
Silicon Image SIL-3114 PCI SATA RAID vezérlő + 32Gb Kingmax SSD ( az IDE-s vinyóim elfogytak.)
SB Vibra 16 és USB 2.0 kártyaErre megy majd a Win98SE. Az SSD-re telepítést már kipróbáltam...tök jól működik.
Aztán meg még egy 386-os vár a sorára.
-
zoltanz
nagyúr
Bocs, de még nem válaszoltál kielégítően a kérdésre: semmit nem ismer fel USB-n vagy csak a pendrive-ot? (több GB-ost lehet nem is fogja, nálam egy 256 MB-ossaal ment pl)
Mert lehet hiába próbálkozol driver-el ha az áramellátása rossz, esetleg az alaplapi USB-k vagy aktív Hub.Hány fokos kb a borda amin nem megy a venti?
-
zoltanz
nagyúr
-
DirectX frissítést felraktad ? Mikor felmegy a 98, avval folytasd. Utána a chipset driver, majd a VGA, aztán ami még kell hang, háló stb. A legvégén az W98SE unofficialSP csomag, a pendrivek is menni fognak szépen, meg egyéb hasznos cuccokat is felrak a pakk. Pld a slotA gépemen is így minden flott, R9800- al, Live hang, háló. A screenshoton látszik hogy még a wifi is kapcsolódott, a laptopom egyik 1TB vinyója listázva, valamint fel van mountolva egy 4GB- os pendrive is. Hasonlóan setupoltam a megsemtudommondani mennyi W98- as gépemet, a legváltozatosabb videokártyákkal, tehát azoknak is simán menni kell, melyeket említettél.
-
RexMaximus
senior tag
VGA fuggo is de azert lesz par jatek
, amihirtelen eszembe jut:
Utolso jatekok amikkel jatszottam (utana egeszen a tavalyi lan paty-ig kb nem, csak par evente egy egy klasszikus mint Alone In The Dark leokerult):
Warcraft III
Vice CityAmi eszembejut korszakbol:
Call Of DUty
Unreal Tournament
UT 2003
Quake 3
Medal Of Honor
Warhammer 40k
battlefield 1942
Call of Duty
Hitman
Command & Conquer sorozat
Painkiller
Diablo II
Half life
Shogun
S.W.I.N.E. - ez baromi jo jatek de valamiert alulertekelt szvsz. Magy szinkronos valtozat is van
Duke Nukem: Manhattan Project (vegre megjelent valami Duke Nukemes cucc elmeny volt)
Regebbiek:
Abe's Exoddus
MDK
SIm City 3000Szoval lesz egy par
hmm jellemzeoen fps. Szerintem erdemes toplistakra keresni max kb 2004-es jatekokig. Idoben visszafele meg vegtelen
(#53494) jokeph
+1 a S.W.I.N.E. miatt, sokan nem ismerik -
jokeph
nagyúr
Igy hirtelen:
S.W.I.N.E.
COD1 + UO
RTCW
NFS 2-3
WarCraft 1-2-3+TFT
StarCraft 1+BW
Star Wars 1 Racer - ez jól ment a 8MB-os S3 Savage 4-el is, 800*600-on.
Rollcage
Claw
Pandora's BOX
Suffering 1 talán....
Quake
Half-Life
DOOM 2
Red Alert 1-2
Cossacks
AVP 1
The SIMS
Max Payne - szerintem kora egyik legjobb játéka...
HITMAN
Diablo 1-2
GTA - Vice City
Deus Ex
Star Wars: Knights of the Old Republic
Halo: Combat Evolved
GTA 3
Duke Nukem 3D
Medal Of Honor
Turok 1-2
Insane
4*4 EVO
IL-2 Sturmovik
Settlers IV.
Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Hitman 2
Need For Speed: Hot Pursuit 2
Splinter Cell
Stronghold: Crusader
Sven Bomwollen
Unreal Tournament 2003
WORMS - Armageddon, Blast -
RexMaximus
senior tag
Amugy miert 98 ment ra (az XP jobban passzol hozza szvsz)?
Azt a Titan hutot sose szerettem, nem is rendes alubol van hane valami ontvenybol a bordaja. Nekem egyik kedvencem ezekhez a procikhoz a globalwin fop68 volt amig nem jottek a nagyobb bordak. Elotte egy globalwin fop32, na az brutal volt, le is szabalyoztam a venijet
. Utana - es azota - egy Zalman cnps 3000 (alcu talan?) van a fo Tuas konfigomhoz.
-
RexMaximus
senior tag
2001 lesz inkabb, tavasszal debutal kb a Tualatin is, akkoriban valamiert rakattantam a tipusra
Ha ezzel a tappal se megy akkor marad a lap hiba.
AMiket erdemes lehet csinalni:
Mindent radugott eszkozt, kartyat kiszedni, csak a proci maradjon benne (hazbol is kiszednem)
Elemet kiszedni, cmos reset, vissza se tennem
Alaplap ram slotokat atfujni
Ram modul erintkezosort tisztitani (alkohol / propanol stb)Egy modult bele, es egy alap vga kartya ami tuti mukodik (erintekosort szinten pucol) es bekapcs. Ha nem megy, memoria csere, memoriat tobb slotba, vga csere, utoljara lehet egy cpu csere is.
Egy ISA vga-val is megneznem ad e kepet.
Ha ezek megvannak, es nem megy akkor mas otletem hirtelen nincs. Marad a laphiba.
-
quailstorm
félisten
Nagyon kell. A föld jellemzően egy korbácsba van kötve egy óceán méretű óntenger közepén. Azt nagyon izgalmas megolvasztani.
Magas hőértékű betét, vagy feltekerhető páka is kötelező.NYÁKot nem tudom, nekem kétoldalas 1 rétegűnek tűnnek a régebbi tápok, de kondicserénél amúgy is mindegy ez, csak legyen megfelelő hőérték.
-
zoltanz
nagyúr
Amúgy jó a lap? Bios chip-et, procit megmozgattad? Nekem van narancs Codegen, 300X Van áramfelvétel védelme, mert múltkor egy AthlonXp-s gépet ( sok kártyàval Usb-s eszközzel) már nem volt hajlandó bekapcsolni. Ritkán van használva. Azért ritkább masinával csak óvatosan.
-
laskr99
addikt
-
-
Szerintem először hagy auton, tehát by SPD- n. Tedd az első foglalatba a gyengébbik ramot, remélhetőleg annak az SPD- jére fogja állítani mindegyiket. Aztán végezz memtestet, stabilitás teszteket. Ha ok akkor próbálj manualban szűkebb időzítéseket belőni, ameddig megmarad a stabilitás.
-
flymi
addikt
Oké, már nagyobb a baj. Nem hajlandó elindítani a wint semmivel.
Kártyacsere után azt dobta, hogy win nem idítható mert hibás a windows/system32/config/sytem. Tegyem be a telepítőt és nyomjak a javításra...
Vicces, mert valahol elhagytam a telepítőt és nincs több CD-m itthon. -
-
Ranagol_5
senior tag
Az elsőt még én baszcsyztam el, mert nem néztem, hogy az X-es csak az 1,5V-os kártyákat kajálja. Itt a másodiknál amit ma vettem át meg simán annyi volt a hírdetésben, hogy P4S533, én meg nem kérdeztem rá. Csak mikor átvettem akkor láttam, hogy baszki ez is X-es. Gondoltam mindegy mostmár..
-
arn
félisten
itt mar tesztelik, ugyhogy 2001
[link] nem eleve ugy jelent meg, hogy a 8500 budgetverzioja (alias ti200/ti500 a masik oldalon)?
a geforce256 ddr kemenyebb dio. elvileg csak 2000ben jelentettek be, de tesztelesre kiadtak, illetve azt irtak, hogy azert nincs piacon, mert nem tudnak eleg ddr ramot gyartani. ennek ellenere lattam 99 decemberi hirdetesben. vegul ugy dontottem, hogy amit szeles korben kapni lehetett az a gf256 volt, igy az kerult a 99q4 masinaba
igazabol sok jelentosege amugy sem volt, mert mire kello mennyiseg jott belole, mar ott volt a gf2gts.
-
A bacsis-tuningon 2001-et írnak
Én hiszek nekik -
quailstorm
félisten
Az még az unprocessed dobozban van, nem próbáltam ki őket. Ott a HD4650 volt a húzócím
Amit azóta lecseréltem HD3850-re ugye.Visszaolvasva ott is csak az érdekelt, hogy 4 vagy 2 MB-os, ugye nekem most 2MB-os kártyák maradtak itthon.
Én megvallom őszintén, S3 kártyáért szerintem csak egyszer adtam pénzt, a Trio3D 8MB volt az. Amúgy bármelyik dobozba nyúlok itthon, S3. Gondoltam azért mert annyira nincs értéke és olyan sok van belőle -
laskr99
addikt
Csak mert kell a lap
Meg esetleg a Kingmax ramok
DDR1-ből kevés van. Tervem lementeni a 2 HDD összesen 60 giga maximum képeit 3 IDE HDD-re és onnantól az enyém
Ebben is codegen táp van... Csodálom ,hogy megy.
Elvileg régebben a VGA kapott egy túlfeszt és azóta vibrál a kép de ilyen kicsit világosabban néhány helyen a többin ok de mozog a csík. A monitor máshol jó.
-
-
arn
félisten
ebayen nezz korul, ilyesmi ventiket nem nehez... sztenderd meret, felfogatas, 2pines. persze az asusokon mindig vmi 3pines, trukkos venti van. meg ugye en szeretem is az eredeti dolgokat
az mx440 a gf2 szerianal mar kifuto volt, a gf4 kortarsa, joval kisebb csikszelessegen gyartottak.
szep kartya!
-
RexMaximus
senior tag
Csak northwoodot tamogat es abbol 533-as fsb. 3.06 a legnagyobb ahogy nezem - [link]
(Szerk.: Akkoriban ugy csinaltuk, hogy megvettuk a kb legalacsonyabb orajelu procit es abbol hoztuk ki amit lehetett
Ennel a 2.4 volt a nyero, 2.8 emlekeim szerint mindnel ment minimal fesz emelessel. Ezt is ovatosabban csinaltuk, Northwoodnal azert voltak akkoriban elhalalozasok, foleg azoknal akik "jol" meguldtek ezt. Azert akkor is nehany tizes volt egy ilyen proc., vigyaztunk rajuk
)
-
RexMaximus
senior tag
Igen, 533 FSB-s P4-ekhez a megfelelo (800-asokat mar nem tamogatja). Tuningban sem rossz, szerettem ezt a lapot annak idejen. A piros nyak meg plusz pont volt nalalm, nekem tetszett
(#52284) arn
Nekem akkoriban ezekbol eleg sok megfordult a kezem alatt (nehany szaz db foleg inteles), nem volt gondom veluk. P4 eseten a nem intel chipsetes peldanyokat kerulni kellett, ez tuti, a SIS-esekrol meg csak rossz emlekem van
. De az intelesek jok voltak.
NF7-S (2.0) - mindig inteles voltam, de ez egy jo lap volt, egy mobil bartonnal tarsasagaban hasznaltam egy ilyet egy ideig.
TH7 / TH7-II - P4 rambusos csucsgepek alapja
BD7-II - belepo tuninglap, kituno ar ertek arannyal (ezekbe szinte csak 1,6 P4 northwood kerult nalam)
BH7 - 533-as P4 procik melle nekem a kedvencem volt
IS7 (IC7) - Azert az IS mert ar ertek aranyban szerintem kb semmi sem szolt az IC7 mellett. (800-as P4ekehez)Viszont 775-os foglalat koraban mar tortent veluk valami. Akkor kezdodott a "leszakadas". Legalabis akkor mar latvanyos volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged