-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
benedekco #5412 üzenetére
"lesz function party"
most is scene compo zenéket hallgatok. épp mcl-bill.it
brainrain van vkinek? egy darabot keresek nagyon...anno dude adta oda 99-ben még floppyn...de már nincs meg perszeés valami a végére...bár biztos ismeri mindenki:
8088 corruption -
-
válasz
benedekco #5345 üzenetére
Evvel kapcsolatos X Aktám: 500-as K6-2 + AWE32 + Shuttle lap + Win98 + 48 KHz-es hangsáv estén az említett különös sziszegés, visszhangszerű betorzítás. Ugyanezen AWE32 + 1300 AMD + WinXP + 48 KHz = hibátlan hang. Az 500-as gépen 48 KHz-ről 44.1 KHz-re kelett lekevernem szoftveresen, hogy jó legyen. Talán az XP , vagy az újjabb lejátszók, kódekek ? Végülis nem nagyon nyomoztam.
-
válasz
benedekco #5336 üzenetére
Ez szerintem is szép kártya. Egy darabig nekem is kellett a kis fedélzeti erőlködő.Olyan kombinációm volt, hogy kisebb teljesítményű aktív dobozom nem volt, csak passzív.Nagy teljesítményű végfokom viszont már volt, de a szomszéd nem szerette ha a 100W-os dobozok kavarták a levegőt. Éjszaka a kicsit kellett használnom.
-
válasz
benedekco #5331 üzenetére
"nekem zajosabbnak és erőtlenebbnek is tűnt, de lehet ez már csak képzelgés"
Ez több mint valószínű hogy így van. A vibrák hangminősége amiatt volt jobb, mert minden felesleges elektronikát kivettek a kártyáról, csak a lényeget hagyták rajta. Olcsóbb is lett, nem volt olyan feature amit nem használt a user később, és lecsökkent a jelút is azzal hogy mindent egy ic-be integráltak. És egy időben már nem is volt sb16, csak vibra.
Csak ahogy benned is, az emberek többségében szerintem az maradt meg, hogy a vibra -> lowcost oem -> fújj!
A bass/treble állítás alapból fail, ha ilyenhez kell nyúlni. A kártyákon lévő default erősítőt pedig soha nem használtam. Amióta hangkártyám van (90-es évek közepe kb.), azóta hifire volt kikötve.
-
-
válasz
benedekco #5326 üzenetére
Mitől undorító az SB16? Anno nagyon komoly kis kártya volt, 16 bit in-out, ez kellett a jobb minőségű digitális hanghoz PC-n, nem a 8 bites vacakolás...
'94-95 tájékán számomra a legnagyobb kincs volt egy SB16! Fasttracker 2-n szerkesztettem zenét, és mivel nem volt pénzem a drága Gravis-t megvenni ezért be kellett érnem az SB16-tal, és azzal már tudtam zenét csinálni. Mekkora kincs volt az akkor!
MÁS: Nem tud valaki egy olyan programot, ami megmondja, hogy mennyi memória van egy SB/AWE32-n vagy egy Gravis PNP-n?
-
válasz
benedekco #5283 üzenetére
A Gravis egy kincs szerintem, de még nem volt módom alaposan kipróbálni. Az AWE64 szintén de tüskés spec. bővítő van rajta, nehéz hozzá RAM-ot szerezni- kivéve a GOLD ezen nincs ilyen, de a fedélzeti RAM bővebb. A live analógban is tényleg jó, amit nem értettem hogy a digit kimeneten is szebben szól mint egy alalplapi digit-kimenetes.Az audigi meg állítólag még jobb mint a live, ilyenem sajnos nincs.
-
válasz
benedekco #5283 üzenetére
Az érdekes, olyan Awe32-t még nem láttam, melyen nincs bővítő SIMM hely.A kártyára épített 512 KB RAM helyett egy jumperrel választhatjuk a bővítőhelyeket. Az Awe32-SB32 kártyákon két 9 bit-es SIMM memória foglalalat van.Így tehát a bővítési lehetőségek:
Csak párban mert 1 modult nem lát
- 2x256 = 512 ---- melynek nem sok értelme van, hacsak a kártyán lévő
esetleg hibás,ill SB32 -nél mert itt nincs a kártyára épített 512 ha
jól emlékszem
- 2x 1M
- 2x 4M
- 2x 16M --- ebbő sajnos az EMU8000 csak 24M-át lát a címzési
lehetőségei miatt8 M-ás 9 bit-es SIMM-el nem találkoztam, nem tudom hogy létezett-e? A 16 -ossal meg azért nem mert ritka volt, de tudom hogy létezett .
-
-
-
válasz
benedekco #5261 üzenetére
Awe32, milyen nagy becsben tartom.Van belőle 6 db. 5 db 8M-ás 1 db 2 M-ás.Azt hiszem talán mindegyik más revízió – CTXXXX - , van még jumperelhető nem PNP-s példányom is, mindegyik működő gépben, belőve DOS és Win alá.486-ban természetesen Win3.11re.Sőt P1-ben még OS/2 alatt is teszi a dolgát.A Hi-Octane- val nem találkoztam, ha felhomályosítanál, de lehet hogy csak nem emlékszem ….A Doomsdayt kipróbálom,de mintha már belenéztem volna.A Duke HRP nagyon jó, fent van.A Tenebrae nem jött be nekem sem, maradok az NPRQuake változatnál.A Tycoon inkább a kisfiamnak jön be /haha kisfiam, 18 éves és magasabb nálam
/ Egyébként sok öreg holmi nálam is el lett boltolva, ezeket utólag kellett ’klónoznom ’
Csatlakozva: hajrá bacsis
-
Badman 4ever
őstag
válasz
benedekco #5261 üzenetére
OpenTTD-t én is szeretem, megvan a DOS-os változat CD-n én még azzal kezdtem a játszását.
Az id Tech 4-ről jut eszembe...
Az Enemy Territory - Quake Wars a gépemen CPU limites erősen a Tualatinon, ezt onnan tudom, hogy 800x600 "low"-on olyan (még játszható) sebességgel megy, mint 1024x768 "high"-on "ultra" shaderbeállításokkal, csak akkor megy gyorsabban, ha a Compaq szerverként megy és a botokat irányítja, tehát tehermentesíti a prociját a nagygépnek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest