- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
Kezdetben nekem az XT-re másolás volt a legnagyobb macera, a 720-as lemezek miatt (pedig még nem is 360-as
). Vinyót szerelgetni nem nagyon szeretek. De mostanra már az is meg lett oldva.
Azóta az összes gépem UTP hálózaton és KVM switchen van. Az XT ráadásul CD-Romot is kapott. Még a hang kapcsolhatóságát kellene megoldani valahogy.
Igaz nem látja minden gép a teljes hálózatot, de közvetetten bármelyiket elérem. Pl az XT csak a két Win98-as gépet látja, így a Win7-es főgépemről először azokra kell másolni, amit az XT-re szeretnék küldeni.
-
CF- et nemtom, egy darabom nincs, cégnél használtam, de csak modern gépekben (sok gond volt velük amúgy). SD-IDE átalakítón gondolkodom, kaptam linket, ott olyan volt asszem, ami tüskés, az IDE kábelt lehet rádugni, talán az lenne jó
386- ban van 2GB- os DOM, a fotón jobbra, ez műkszik 504MB- os beállítással (1024,16,63). -
Hogy érted hogy melyiket ? Milyen típust ? Eredeti kínai, ilyen, valami noname - márkáját asszem nemtom. Win10- et nem használok. Win7 van azon a laposon (meg 8.1- et is használok, de azt desktopon). A partíció+format mindíg a retro gépen ment, adatátvitelhez tettem rá néha a laposra, amelyik még nem volt hálózaton/hirtelen nem volt más mód. Amúgy 286- ig van optika - arról ami kell, 386 vagy felette - ami az inithez kell, aztán hálózaton a többit (UTP). PII- től meg wifi. USB stick, mely Win98 alatt is műkszik.
(#61337) martonkocse : asszem már hallottam én is, de még nem próbáltam. A TC együtt tud működni az NC- vel ?
....most nézem, a TC menüjében ott van a közvetlen kábelkapcsolat.
-
envagyok
veterán
Annyira nem vészes.
Mivel nincs az a korabeli játék, ami 20%-nál jobban használná a grafikus magokat. 60 fok fölé nem megy
A 4GHz-re húzott 6/12C I7-es a múltkor röhögtem, hogy a call of duty modern warfare2-ben 2GHz-en szaladgált csak, idle-be játék alatt, egyszerűen nem terhelte le.Más
A Sapphire pc-a9rd580 alapplaphoz van valahol driver gyűjtemény?
A sapphire oldalán semmi infó, am2 előtt nem találni semmit. -
envagyok
veterán
Én megértem flymi-t , nagyon sokszor én is shoppingoltam olyan videókártyát, ami nem pont olyan volt mint a vágyott, de örültem, hogy hasonlított rá.
Pl referencia hűtős 4870-est és 4870x2-t szinte lehetetlen volt találni, ezért 2 évig jó volt egy hibásként vett, majd egy hibátlanként vett, de mégis hibás. Most találtam végre nemrég jókat, így már lett 2x4870x2 és egy ref 4870. Utóbbiból még vadásznom kell kettőt a 3crossfire-hoz.
Ugyanez volt gf256-al is. Kisebb vagyont fizettem egy hűtés nélküliért, aztán abból is lett hibátlan, de volt hogy vettem komplett gépet egy gf3 ti200 miatt...
Sajnos ez nem a bemegyek a boltba és megveszem kategória.A Kyro II is közel annyiba van nekem amennyiért felraktam. Ráadásul teszteletlenként vettem. De szerencsére itt Győr környékén kilőttek a fizetések, átlagemberek 1000 euró fölött is hazavisznek. Audiban már a soron is bőven megadják ezt, plusz 13 és 14 havi fizu.
Igaz most már a falu pékségében is 1000Ft fölött van az egészségesebb 600Ft fölött az egyszerű fehér kenyér kilója. Nemrég 300 és 200ft volt. A régi hardvereket 2500ft/kiló áron veszik át, de ha te vegyészkedsz, és csinálsz belőle aranyatkb 10000Ft kijön 1 kiló régi VGA-ból, alaplapból. Ezért nincs értelme százforintokért elkótyavetyélni még az mx420akat se. (30dkg
)
Megváltozott sok minden az elmúlt pár évben itt. 1-2 éve volt a faluban még 10m ft környékén felújítandó "kétablakos" kádár kocka, most 25m ft alatt nincs.
Pár éve még 100k alatt lehetett veterán pannóniát, ural-t, pártízezer forintért simsont venni, most az előző kettő szinte 7 számjegyű, de használható simson sincs 250-300 alatt.
Bocs a nagyon offért, csak kíváncsi vagyok, másnál is ez van-e, vagy így látja a dolgokat? -
jokeph
nagyúr
így is van.
Egy nagyobb AGP-s VGA gyűjteményt vettem anno 3 éve (nem innen), volt benne vagy 2 db S3 valami, 5 db Geforce2 MX200/400 vegyesbe, egy Inno 3D GeForce 3 Ti 200 64MB és egy nagyon szép Galaxy GeForce 7600 GS, gyárilag Zalman hűtővel.
Ilyen:
Az egész pakk került 15k-ba, az az igazság hogy részemről csak a gf3-ért és a gf7600-ért megadtam volna adott esetben 20k-is,a többit csak grátiszként kezelem.
Az Inno 3D GeForce 3 Ti 200-ról nagyon sok szép emlékem van, többek közt LAN Partys élmények hada.
Az első ilyen VGA-mat 2004-ben vettem, használtan, első gazdától, dobozában minden cuccával, akkor 15k-ért, de az utolsó fillérig megérte, kiszolgált nálam 4 évet, és egy komplett gép részeként ment eladósorba... de a dobozát meg a cuccait azt megtartottam.
Utólag sajnáltam nagyon, hogy eladtam, ezért is örültem meg, mikor abban a pakkban megláttam egy ugyanilyet.
-
flymi
addikt
Ezzel a tipussal nagyon melle nyultal -> De akkor is egy GF256...
Mondjuk akkor sem jó ilyet hallani.
envagyok-nak is biztos van eladó sdr meg ddr-es példánya is de egyszerűen nem mertem megkérdezni mennyi az ára, látva h a Kyro II-őt 10k-ért kínálja.De azt legalább kiírta. Bocs haver!
9600XT darabja egy ezresért és az egyik kedvenc MX460-am az Asus V8170Pro/TD ezerötért viszont egész bestbuy volt. Még nincsenek nyálam, de már folyik... folyamatban van. Nem nagyon kapni a piacon normális MX-eket ilyen áron, nemhogy MX460-at!
Múlt héten rendeltem a szomszédból (~25km-ről) egy pipec cpu hűtőt, az eladó nem nagyon kapkodja el. Remélem jövő héten ilyenkorra már itt lesz és kisuvickolom. Rendbe teszem a gyűjteményem eddig elhanyagolt darabjait.
Lassan megjön talán a jó idő, mert rendbe kéne raknom pár gépházat is, h abban pihenjenek a tesztkonfigok ne pedig dobozokban. -
r0b3r
senior tag
Természetesen nem... ezek gondolom már mind átköltöztek a netre.
Ebből a listából válogattam és telneten keresztül csatlakoztam.
Egyébként mindenhova külön kell regisztrálni, vagy csak egyszer, egy névvel?
Ez nekem kimaradt régen...
-
Szerezd meg a pin kiosztását a csatinak. Ha szabványos, akkor bármilyen kábel jó. Ha nem, akkor össze kell ütni egyet, de azt leszámítva, hogy 3 tucat pinje van nem lehet nagy kunszt.
A videó pont azt mutatja amit kiolvastam a driver changelogból, a leírásból, meg az áramkörre nézve. Úgy lehet variálni ahogy szeretnéd. Nagyon szuper, így ki lehet szedni moare-t meg minden furcsa artifact-et.
Te kipróbálod én meg majd követlek, ha jól működik, de én olyat fogok választani aminek van kompozit bemenete is.
-
Mennie kellene a leírás alapján: [link]
Ez a lényegi rész, csak meglegyen a Component-DVI connector:
1080p,1080i, 720p, 576p, 576i, 480p and 480i using a Component-DVI connector
Meg ez, ebből az első ki van vezetve az Amiga 23 pines csatijára, de a Sync on Green sem etwas:
Analog RGB plus HSync and VSync (5 wire). Analog RGB with Composite Sync (4 wire). Analog RGB with Sync on Green/YPbPr (3 wire).
Ja és a 408i és 480p is megy, szóval az is pipa.
-
Igen és elvileg 3x-ni is tud. A legjobb, hogy scanline vagy duplázás állítható rajta. De ahogy írtad ez máshol hátrány. Tökéletes megoldás nincs.
Low profile? Fullos hátlap és dremel...
Meg kell nézni a pontos típust, mert amelyik fogad sima RGB jelet is az jó. Mert nem elég átforgatni kell a kártyára az AD is. Nagyon vegyes, hogy melyik milyen RGB vagy más szabványt fogad, sokat variáltak. Az Amigából jön:
- kompozit (PAL vagy NTSC)
- RGB (a syncet ha kell össze lehet kapuzni könnyen)
- Ki lehet szedni S-Video-t (600-ból már sikerült és ugyanaz a videó encodere) -
Ez meg simán menne, már csak a latency a kérdés. Nekem kevésbé, mert van elég klasszikus monitorom. Bár jobb lenne rendes kevésbé szemrongáló monitort használni. de egy arcade, ugrabubra játékot teljesen hazavág a késleltetés.
Ma 16 biteltem, 3 lapról leszedtem az akkut. Lassan teljes színsorom van a 386SX lapokból
-
Ha szerencséd van és kivárod, de a szállítás miatt én inkább a magasabbra tippelnék. Főként, mert azzal trükköznek, hogy a splitter kábelt külön adják el.
A VisionAV-HD és a VisionSD4 támogat a digitális mellett analóg jelet is. Azért írtam, hogy nekem az a kettő lenne a megfelelő. RGB, S-videó és kompozi is van rajtuk. Az SD8 cseles, mert nyolc analóg SD csatornát támogat, de elég kevesebb és helyettük digit bemenet.
A lag nekem azért kevésbé érdekes, mert átküldöm az analóg jelet monitorra vagy TV-re.
-
Erre lehet jó a datapath. Ha megnézed jobban a NYÁk-ot, akkor van rajta egy AD és egy Alterra chip, meg persze RAM. Gyakorlatilag szoftverrel bármit meg lehet rajta valósítani, mert szabadon programozza fel szerintem a PLL-t. A lényeg, hogy 24 Hz/15kHz fölött legyen. Az első ugye jön a sima filmből az utóbbi a PAL-jelből. A kérdés, hogy benne van-e a driverben. A change logot még nem olvastam el részletesen, de pár dologra rákeresve bíztató.
Felskálázáshoz elég a sor és kép frekvenciát nézni. Ha a képpontok száma csak a fele az nem kéne gondot okozzon, max mosottabb lesz a kép. Jó példa rá a TVC ahol a vízszintes felbontás csökken a színek számával arányosan, de a sync jel ugyanaz marad.
Szerintem ezt a témát most félre kell tennem, legalábbis belevágás szinten. Olvasgatni és itt megbeszélni jó,de amíg nincs meg a kiállításra minden nem kezdek bele még a GS8200 firmware projectbe se, pedig a microcontroller megjött hozzá. El kell kezdeni készülni és elég sok dolog van előttem:
- Hege Vámpírja szoftveresen összeállt, még a HDMI kimenetet kell a helyére rakni és találtam megoldást a compozitra is, csak érjen ide az a nyavajás SONY IC.
- Lerakatnyi almát kell átnézni
- Monitorokat simogatni
- Acorn-t rendberakni
... -
Ott néztem az eredeti 500k+ helyett ez már baráti és valószínűleg partiban van a tudásával.
Ha egyszer van nyitott linuxos támogatás, akkor onnan amíg értelme van. Még MFM vinyót is lehet éleszteni viszonylag új kernellel. Értelme nincs, de ha már ott van nem dobták ki.
Amit OSCC-ről olvastam, hogy nem teljesen szabvány a kimenete. Ezt többen úgy kerülték meg, hogy átfuttatták valami másik eszközön. A framemaister ebből a szempontból talán jobb.
-
sorfrekit duplázni és triplázni is tudja, ami elég. De nem olcsó. A Datapath viszont tetszik. Végignéztem a kínálatot és a VisionAV-HD vagy a VisionSD4 lenne jó nekem, mert az már mindent tudna egyben:
- HD-ig DVI, de a HDMI ugye kompatibilis
- PAL/NTSC kompozit és S-video
- RGB mindenféle sync jellel (green, kompozit...)
- A késleltetés elfogadható, csak a tripple bufferinggel kell megbarátkozni
- Ha kell van linuxos driver/szoftver és onnan a szoftverrel úgy skálázom, deinterlacelem oda/vissza ahogy akarom. Alacsonyabb felbontásnál még egy sima mencoder, mplayer, ffmpeg is bőven megteszi.De ezek még mindig nem olcsók. Mondjuk az OSCC árából kijön és sima pass through-t tud. Annyi a trükk, hogy nem enkódol, legalábbis ha jól értem, hanem szoftverből kell megoldani. Mondjuk a legolcsóbb 1030 videókártya encodere elintézi könnyedén, sőt már egy ideje az Intel IGP-k is.
Szóval már van ami megfelel mindennek amit szeretnék, csak a pár száz $-os árral kell megbarátkoznom. Mivel megrendeltem a 6000 Ft-os GBS-t először kipróbálom azt. Ha nem válik be, akkor elkezdek spórolni vagy eladok egy felszereltebb 1200-est.
Ezt a videót már láttam, pont innen vettem a 8200-es hackelt firmware ötletét.
-
Lag nélkül? felejtsd el. Kell elé egy splitter, arra jó, hogy felvedd. OSSC meg arra, hogy nézd. a kettő úgy néz ki együtt nem megy.
Találtam kártyát, 50-60k mire hazaér, de az analóg modul még hiányzik.
Ha nézni akarod, akkor OSSC vagy olcsóban a GBS8200, de az csak VGA jelet ad ki. Ha türelmesen kivárod amíg letesztelem a hackelt firmwarrel, akkor lehet, hogy lesz egy olcsó és arányaiban jó megoldás. A baja az, hogy minden forráshoz lehet próbálgatni a beállításokat, de minden nyavaját lehet rajta tekergetni.
-
envagyok
veterán
Én viszont az adott kor gépén szeretném játszani az adott kor hardverigényes játékait, az adott kor csúcsgépén fullhd-ban 60 fps-el.
Ott meg az előbbi játékok példái alapján (kivéve cod4) kell az erő.
De most is volt a Radeon pro duo-n kívül RX570 CF a gépemben, meggyőző volt.
Technológiailag kétes mondjuk, mert nem mindig megy, de nincs szebb dolog, mint hallgatni 3db 8800gtx vagy 2 9800gx2, esetleg a gtx295 zümmögését (persze igaz hd4870x2*2 vagy 38xx*2, 5970*2, 6990*2-re is), érezni, hogy dől a forróság, és hallani, hogy "leül" a táp a hatalmas terhelést. -
664 dodo
, meg ráadásul VA panel, azt nem tudnám megszokni, nagyon fakul ha a sötét tónus dominál éppen a képben. 640 alatt ? Az olcsó LG tudja a 320x200- at is, 4:3- ra váltással direktben. Igaz hogy az meg nem tudja a 100Hz feletti módokat. Fejlődött a VA is ahogy látom, 4ms- es panel
, bár én IPS- t vennék ilyen drágában is, ha lenne rá lóvém.
-
r0b3r
senior tag
Tényleg ha már monitor...
Van két régi ISA videokártyám az XT-ben, ami finoman hullámzó képet ad 16:9-16:10-es képarányú monitorokon. Ha befrissítem a képet a monitoron lévő gombbal, akkor megáll a hullámzás, amíg nem indítok valami új programot, játékot, bármit. szerintetek ez a hiba megszűnne 4:3-as képarányú LCD monitoron, vagy CRT-n?
286-tól fölfelé a többi gépemen hibátlan a kép, ugyanezekkel a monitorokkal.
-
Dehogy, elvétve talán, de ma már gamingre hasonszőrűek a 144hz-esek mint a crt-k. Meg nem is kell mindenkinek az uberlegjobb, hisz ha kimész versenyre úgy, hogy hozzászoktál a top-top-top környezethez otthon, akkor esetleg hátrányként érhet, hogy a helyszínen vissza kell szokni a józan ész/szponzorok adta lehetőségekre.
A gaming egy üres szó. Talán 5-10 éve még nyomokban volt értelme. Ma ezt inkább a competitive szó fedi le, ha már a gaming jelző így el lett használva.
És ekkor a hardver piacon megszületik a gaming kategória, az meg mindent _is_ tartalmaz.Igazából retrónál, ha jó a vertikális hz érték, az nekem elvileg elég. Úgy egy pre2 is más élmény lesz, erre számítok. Ahhoz meg elvileg legyen trinitron/diamondtron, azok sose a legolcsóbbak voltak amúgy. Büdzsé volt eredetileg vagy sem, mindegy is.
Esport '96 óta van felfutóban. Annyi, hogy ma, amikor többségben vannak a multi játékok, akkor a piac szerint hirtelen mindenki esport-olni látszik.
-
r0b3r
senior tag
A látható részeken nem rozsdás, csak belül és az is csak felületi, nincs mélysége. A szellőző furatok belsején is van egy kicsi, azokat max egyesével kell majd kicsiszolni, de azok nem is törik meg annyira az egyenletes felületet. Homályosabb foltok és mikro karcok vannak a külső fényes felületen, azokat meg szerintem kiviszi a gépi polír. Nem tudom...ki kell próbálni, nem vesztek vele semmit.
-
r0b3r
senior tag
Utoljára most én is inkább a polírozás felé hajlok... mondjuk nem lesz egyszerű, mert a rozsda főként a perforált részen van és a belsejében a nehezen hozzáférhető részeken. Szóval sok munka lesz vele.
Úgy szeretném elküldeni újrakondiztatni, hogy a táp burkolat már rendben van.
-
hege8888
aktív tag
Szép!
Pontosan mi ez? Milyen érdekes, hogy a proci/ram helye itt még fordítva van a mára szinte standardá vált elhelyezéshez képest. Egyik kollégám tegnap este lőtt képet vmi 370-es lapról, ahol számomra meglepő módon a gombelem helye van ott, ahol kb a ram szokott lenni.
Nem tudom milyen lap, vmi sötétzöld nyákon van, a típussámot nem tudtam kinézni a képen. -
Venyera7
senior tag
-
hege8888
aktív tag
Hmmm, ha hidegben telelnek ki, akkor is elvannak 5 évig egy-egy elemmel?
Venyera7 Ha esetleg lesz köztük felesleges darab, egy 286, vagy 486 engem érdekelne.
Tegnap elment Vaterán potom 1100-ért egy burkolat nélküli HP, ami ha jól néztem i820chipset volt, Slot1 foglalattal, rammal.. Mire eszembe jutott, hogy ma aktuális, már késő volt...
-
Cal, NY lakásbérlés horror. Nem véletlenül keresnek többet. Megint a felső 10%-ot linkeled, itt egy agynélküli munkáról volt szó. Az élethez szükséges árak vegyesek, ha nem ugrál az ember, akkor csak 1.5-2x magasabbak. Pl. egy hambi menü $10 körül van. 50% 30k/évnél van: [link]
flymi: A megélhetést is nézd mellé. Akkor már csökken a szakadék. Persze, jobban élnek, de nem kolbászból van a kerítés. Volt "szerencsém" olyan helyen járkálni ami a mi 8 kerünknek felelt meg. Nem néztek ki jobban az emberek, mint itthon.
A Tuákból az 1.4 nem volt túl gyakori és eléggé elfogytak. Két 1M-ás S-nek én is örülnék.
-
flymi
addikt
Vonatkoztassunk el az IT-től, egy átlag amcsi akkor is legalább 5x többet visz haza éves szinten, mint egy átlag magyar és akkor még nem is mondtam sokat. Egy német kábé 2x annyit ugyanabban a munkakörben.
Elvonatkoztatva a megélhetési számoktól, biztosítástól, nyugdíjtól, stb. csak tisztán a bevétel oldalt nézve.
Ez még mindig a Balkán.Miért olyan nehéz értelmes órajelű Intel P3 Tualatin procit szerezni? Ennyire kikoptak a piacról? Aprón-vakerán egy sincs.
-
"nem nagy szám, eszet sem igénylő munkával"
A+ cégnél jól lehet keresni, de a 100-150k ott is kiugró, mint itthon egy vezető mérnök 7 számjegyű fizetése. A medián hasonlóan az itthonihoz töredéke ezeknek a számoknak. Biztonságiőrrel, villanyszerelővel beszélgettem ilyesmiről, ők mondtak $35-40k/év körüli összeget. Philadelphiában ebből nem lehet nagy lábon élni és gondolom kisvárosokban ennél alacsonyabb a fizu.
ON: Asszem isobuster lesz. hogy miért on? Mert Commodore MAX játékokat vettem fel vele
-
cskamacska
addikt
Én is így vagyok. Amikor éppen bevásárolni vitt a retrómetró, mindig csak az elérhetőbb cumókat bökdöstem meg. Ennek okán a leadott 3dfx gyűjtemény sem jön vissza, 50000-et biztos nem adnék egy PCI-os Voodoo 5-ért, de lassan ott tartunk, hogy ilyen ajánlatra lehet körberöhögnének.
Mertazíbéj. Mint énvagyok is felvázolta, a jól kereső juppiek néha csak Youtube-os ajánlásra is lerámolnak komplett termékskálákat, ők nem tudják mi volt előtte az ára, nem is nagyon érdekli őket. Ennek okán egyre több eladó kitartja az árat, illetve szaporodnak a nagylelkű adományok a Juhtyúkosoknak, hogy ugyan mondjon már róla pár jó szót.
Az OCD gyűjtő táborról meg jön az ellen reakció, mindent és bármit vesznek aminek később még valamikor hasznát láthatják, mert a mocskos kazuár juppi, na az majd jól elszedi előlük. És tényleg.
Aztán ha ezek lerámolják a béjt, akkor jönnek sefterek akik a helyi készleteket csapolják, antiszemita karikatúrákat megszégyenítő kéz dörzsöléssel.
A hardvateraprós eladó meg akkor döntse el, hogy az Ali Aladdin 7-es lapjának vevője egy magyar raktáros, aki épp most állítaná össze álmai milléniumi konfigját, vagy egy susogós seftermester, aki jövő héten már küldi tovább valami ámerikai mánágernek 200 dollárért.
-
siti
őstag
Jó jó, de ki rajzol meg egy ilyet? Ki az aki rábólint hogy ezt venni fogják a népek mint a cukrot? Ki adott rá pénzt fegyvert paripát, hogy fröccsöntő gépet gyártsanak, ami ilyeneket dobál ki magából? És különben is, ki döntötte el, hogy a csivava az egy kutyafaj?
Megannyi kérdés.... -
snecy20
nagyúr
Olyan '96-tól végigéltem a dolgot, baromi nagyokat lehetett bukni a hardvereken ha valaki lépést akart tartani. A retrón legalább nincs haszon, de igazán nagy bukó sem.
Egyik ilyen nagy pofonom volt a 2002 vége felé, jó drágán vett Ti 4600, amit pont két évre rá már csak harmad(!) árán tudtam továbbadni. Pedig erő az volt benne, csakhát akkor már szállingóztak a jobb DX9 címek... -
envagyok
veterán
Ezt a sajnálom kidobni /eladni érzést ismerem
Most pl a napi használatra szánt youngtimer x58-as lapokkal vagyok így :
Már 3 lapnál járok (dfi lanparty jr x58-t3h6 MicroATX lap thermaltake level 20 vt házzal 240mm Corsair játékvízzel, most rendeltem bele i7 970 6 magos procit, mert nem megy a xeonokkal, meg egy vizes Radeon pro Duo van hozzá, EVGA X58 SLI lap zalman z1 Neo házzal w3680 6 magos zármentes i7-el gyári Intel extreme edition toronyhűtővel, abba most szórakozni van egy Asus gtx590, és most nem bírtam elengedni egy Asus rampage II Extreme lapot supremefx hangkarival, LCD poszterrel, ahhoz megint vettem egy vízhűtést, ház még nincs, de majdnem vettem egy thermaltake View 27-est...)
Mindegyik gyönyörű, képtelen vagyok bármelyiket is elengedni.
Nem egyszerű egy hardvereket szerető ember élete. -
envagyok
veterán
Persze. Nekem a kb 12 komplett gép, kb 4 félkonfig, meg az a párszáz vga ami van nagyjából már 7 számjegyű összegbe fájt
De szerintem nem rosszabb ha ebben áll az ember pénze mint pl az egyre kevesebbet érő forintba.
Igaz pénzzé tenni nem egyszerű, főleg itthon, mert elég szűk réteg a vásárlói bázis.
De ha nagyon megválnál tőle, ebay-en 1-2 hónap alatt a nagyját el lehet adni.Sajnos nálam fertőző volt ez a dolog, mert először én is a "vágyott" dolgokat kezdtem összeszedni, de aztán már minden kellett. Pl régen sose akartam gf2-3-at, gf7-et, vagy hd2900-at venni, mert azok idejét kihúztam gf1-4-6-8-al,, most meg minden kell
De ez legalább megmarad, nem úgy mint egy 3-4 napos Ausztriai síelésre elvert 2-300000ft. -
envagyok
veterán
Szerintem azért ez így nem teljesen igaz, illetve nagyon kevés kivétel van.
Retrózni lehet olcsón, ha az ember pont nem a legritkább cuccokra vágyik.
És a régi korhoz képest "fillérekért"
Például 2001
Egy nem 1.4GHz-es P3-al (pl 1.1-1.3 tualatin cerka vagy p3) egy átlag s370 lappal rammal és egy gf2 ti vga-val sb live-al pl simán megvan 10k alatt, ami a forint inflálódását is tekintve töredék befektetés.
Persze ha 1.4 p3-al kell, és gf2 ultrával, ráadásul valami egzotikus lappal pl black pearl vagy 2 procis lappal dual 1.4 p3-al, durva hangarival szeretnél, akkor el lehet szaladni simán 60-100k-ig de az a 100k azért most már csak kb 1 heti fizetés a célközönségnek (IT felsőfokú végzettség, de most már egy kőműves/asztalos/tetőfedő is simán megkeresi 1 hét alatt)
Elérhetőséggel sincs gond.
Annak idején csak 1 p3 1.4s került 300usd-be.Vagy nézzük 2006-ot
x6800 vagy qx6800 proci 10k alatt megvan, újan 1000-1200usd
8800GTX 10-20k , én a 8800gts 640-et vettem újan 500 euró körül
i975 vagy nforce 680i sli lap is simán van jobb fajta is 10k körül
Szóval ez is megvan pár napi keresetből, szerintem nem olyan veszélyes. Itt egyedül vga-val lehet elszállni, ha pl 8800 ultra vagy HD2900xt (bár az már 2007)kell.
De egy Core2Duo E6300-6600 szinte ingyen van, egy 965-ös lap pár ezres, és egy 8800gts 512MB vagy 640MB is kijön 5-6000Ft-tól, szóval 10k-ból itt is megáll egy jó kis konfig, ha valaki ktg érzékeny.90-es évekből is 10k alatt kijön bármi, ami nem voodoo v valami speciális.
Ezek itt mind azonnal, pár nap alatt elérhető cuccok, szerintem nem kell nyálat csorgatni értük.
-
Pont ezt írom. Volt ott rendes benchmark is, nézz meg egy tesztet kicsit későbbről a CHIP-ben. Akkor a váci úton volt irodájuk 1-2 alakalommal jártam ott. Akkor már itthon is teszteltek. A landmark, SI addig volt értelmes amíg nem fért be a cache-be, a 386-os lapokkal vesztette értelmét. De addigra már jött a Doom, meg az Intel perf tesztje. Aztán Pentiumoknál már volt mp3 kódolás. Szóval ez mindig változik, ma sem a 3DMark 2001 számokat nézegetjük.
Inkább szomorú, hogy akkor jön a teszt amikor már senkit sem érdekel.
siti: Igen, simán kompozit. Normális TV-vel lesz képed, de a színek el fognak térni a monitoron látottaktól. Ez normális.
-
Pár évvel korábban vitt bele apám az egészbe, első gépet még csak néztem ahogy összeforrasztja. Benchmarkok bőven voltak korábban is, ott a landmark pl. Lehetett rendes teszteket csinálni, nézd meg mondjuk a chip teszteket a 90-es évekből. OK, lehetett volna több dolgot nézni, meg egyes tesztek idővel értelmüket veszítették, de konzekvensen teszteltek több oldalról is. HDD sebesség, DBase (clipper?), video stb.
Még korábban a Bit-let mellékletekben voltak tesztek. Mondjuk ott a szempontok és a pontozás szubjektív volt amit több ember bevonásával végeztek. A leírásokból lehetett egy képet alkotni. Nagyon érdekes, hogy akkor miket írtak olyan gépekről amik 5 évvel voltak lemaradva, de itthon is megvásárolhatóak voltak.
Az FPS-es benchelés idején jöttek a honlapok. Előtte is volt már, de inkább 1-1 program eredményeit lehetett csak elérni. Lehet, hogy most neked is lenne egy saját honlapot, esetleg a prohardver konkurenciája vagy akár még komolyabb, ha angolul csinálod.
A HWSW-t levitték, nem értettem miért. A prohardveres cikkek elmaradását lehet a ritkább hardverkihozatalra fogni, de nagyon sok dolog nem jelenik meg. Nem hiszem, hogy nem lehet szponzort szerezni. Ahogy a telefonoknál is kiírják, hogy az eustock vagy másik cég segítette őket úgy lehetne találni a vasakhoz is kölcsönadót. Főként ha olyanokról is több szó esne amit máshol sem nagyon tesztelnek. konzol tesztek, i3, olcsóbb Ryzen, konfig ajánló stb. Volt nemrég egy ilyen írásuk és a fórumban elég sokan üdvözölték örömmel. A generációnk pont most van abban a korban ahol jobban ésszel vásárol, de a játékot sem adta fel. A fiatalabbaknak tolják a mobilarénát. Ami jobban szokott bosszantani az ahogy az itcafe bulváros cikkeket hoz le. Nem egyszer fogtam a fejem a szakmai hibák miatt.
Aki tipikus fordított, itthoni piactól elrugadott cikket keres: Chip, 1990 február 32. oldal
-
Előttük is volt élet és már a 80-as években összejött egy nagyon jó csapat. Mikrovilág, az LSI műhelye és még volt pár másik. Mondjuk ők inkább szakemberek voltak, mint újságírók. Az Alaplapot emelném ki, még. Amikor elkezdtem olvasni gyerekfejjel nem minden témát értettem és utánna kellett olvasnom. Néha olyan könyveket hoztam ki a Műszaki Könyvtárból amiből évekkel később tanultunk. De a lényeg, hogy volt tesztelői/újságírói csapat jóval korábban is.
Mondjuk néhány régi teszten csak mosolyogni lehet mai szemmel, mert olyan hiánygazdaságon alapuló dolgokat vesznek figyelembe, hogy itthon és Bécsben mennyi az adott gép, vagy hogy mihez csempésznek mit. A C64 komoly munkára alkalmas szerintük (Ekkor már volt PC és nyugatabbra játékgépnek tartották a C64-et) meg további hasonlók.
A 90-es évek kezdetén a színvonal esés a pénzes külföldi lapok miatt volt. Bejöttek és ész nélkül fordítottak. emlékszem valami cikkre egy grafikusról aki olyan értékű cuccot (szigorúan DM-ben megadva) használt ami a szüleim 2 év alatt kerestek meg. Arról, hogy hogyan legózz össze egy zsíroskenyér XT-t Hercules monitorral egy szót sem ejtettek. Kellett pár év amíg kialakultak a tesztelési módszereik amik mai szemmel szegényesek, de legalább hatalmas táblázatokba foglaltak össze sok információt.
Ami akkoriban hullámzó, de olvasható volt az a mikrogépfan magazinok csoportja. COV, Guru... OK a színvonal nem volt magas és hardver tesztekben szegény volt, de a tartalom közel állt ahhoz amire kíváncsiak voltunk. Mondjuk most olvasgatva már néha erőltetett a poénkodás, de simán jó volt.
A jelenlegi csökkenő színvonalat nem tudom hova tenni. Kialakult egy módszertan. Ha csak a PH családot nézzük, akkor a telefonoknál egész jól viszik. Közben a HW tesztek megritkultak, a hazai piacra mintha 5-ös dioptriás rövidlátóként szemüveg nélkül néznének. Ráadásul egyik oldalra húznak érezhetően. Az ipon viszont egész jól feljött.
-
-
-
alvaro
senior tag
Én képes vagyok egészen furcsa és korlátozott használhatóságú izékben is találni érdekeset. Most pl. nem akaródzik kiszórni egy Opti Viper chipsetes PCChips lapot. A leglassabb, leggyökerebb Socket 7-es lap, amit valaha láttam. Általában P100-133 körüli szintet képes hozni egy P200-assal. Ha 100-as van benne, annál még egy normális 486 lapba tűzött POD is jobban teljesít.
De normális S7 lapom van egy kupaccal (összenézegetem őket), ebben meg van valami furcsa és valami történelem. Az Opti elcseszett próbálkozása, nagyjából a halálos ágyán. Vagy valami ilyesmi.
De annyira nem jó, hogy nincs szívem megválni tőlük. Kegyetlennek kéne lennem, mert nem férnek ezek a vackok.
-
Ez így van. Nekem jó ideje 180p van, azt nem kell faragni. De hogy egy Compaq vagy IBM XT jázat szétvágjak eszembe sem jutna.
arn: Pontosan ezek a szép darabok tűnnek el. Szemetet még lehet venni. Ha valamire szükségem van, akkor megfizetem, nem szoktam alkudozni, sőt volt, hogy többet fizettem, mint amennyiért kínálták.
-
Sanchez638
addikt
Mindenki fillerekert postat is beleszamolva keres hazat. Amibe minosegi at tap van es egy ritka kicsit modernebb darab.
Arultam 1500 pentert tapos at hazat. Kutyanak nem kellet. Vastelepen van mar bezuzva. Megfogadtam azota, hogy nem szenvedek ilyennel.
Sokan arra nem kepesek, hogy eljojjenek erte.
-
quailstorm
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest