-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #25627 üzenetére
Proccokról egy privátot kérhetek?
-
válasz
Sanchez638 #25627 üzenetére
80-asok lehet hogy érdekelnek, írj részleteket privátban.
Meg a 775-ösökről is. -
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #25622 üzenetére
Ja, mert hullottak mint a legyek.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #25622 üzenetére
és már nincs?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #25620 üzenetére
az hogy nekem nincs.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #25596 üzenetére
van olyan?
Csak ide-st tudok, és olyan kell, ami oda van írva. De hallgatlak, az a satás lehet hogy érdekel. -
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638 #25582 üzenetére
Ez a töltő a portocom-é ami tőled van
Rive linkeltem a töltő tipusát lejjebb, ha esetleg az segit?
-
czundermák
aktív tag
válasz
Sanchez638 #25569 üzenetére
Nálam az egyik Supermicro csak vakprocesszorral együtt tudja az 1 CPU-s üzemmódot.
Asus lapoknál ugyan ez nem áll fenn, CUV4X-ben pedig édes mindegy melyikben vannak. CUV266 már válogatós ott csak a CPU 2 foglalatban indult, vakprocesszor viszont nem kellett.
Más téma:
Urak, ha az ST6-E időnként BIOS-ba lépés után a BIOS képernyő helyett csak egy kék csíkot jelenít meg alulra azt mi okozhatja? Ritkán fordul elő, bármilyen rammal prcesszorral sikerült már tapasztalnom. Mindkét BIOS chippel mind két lap eljátssza ugyan ezt. Kétlem, hogy típushiba, de érdekes, csak ezek produkálják. Régebbi BIOS-ok és a legújabb is képes rá.Ugyan ennél a lapnál másik érdekesség, hogy az ES Pentium 3-on képtelen vagyok állítani a szorzókat.
Mezei ST6-ban TUSL2-C-ben CUSL2-ben, még 440BX chipek mellett is lehetséges. A két fehér közül egyik sem kezeli le, szokványos szürke választhatatlan sort kapok mellé. -
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #25567 üzenetére
Igen.
Némelyik lapnál nem mindegy, hogy melyik foglalatban van a proci.
-
válasz
Sanchez638 #25532 üzenetére
Bármilyen agp-és
, kérdés mi a cél, ami arányos hozzá és nem is eszik/melegszik az egy 9600 Pro, ha egy kicsit powerebb kell akkor 9800Pro (de annak már nem árt egy minőségibb 350-400Wattos táp), Nvidia fronton FX-et nem igazán lehet jó szívvel ajánlani, de ha retrózás a cél egy 5900-es azért nem olyan rossz, 6600-as szériának elég magas a mortalitása, egy 6800-as meg már talán túlzás bele, nem sokkal lenne gyorsabb vele mint egy 9800-assal, esetleg még vmi kisebb HD szériás Ati is szóba jöhet a videogyorsítás okán, de azoknak nem tudom milyen a kompatibilitása az ilyen P3-as lapokkal.
Exian : Ha kattog a táp, akkor az vhol zárlatos, ha mázlid van csak egy kondi ment el benne.
Más bontottam egy 3,2 Xeon procit hozzávaló vrm modullal együtt, van ennek vmi használtpiaci értéke? -
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25532 üzenetére
Azt nem tudom, milyen "mehet", nekem olyasmi CPU-hoz anno egy 64MB-s Radeon 9000 Pro kártyám volt. Nekem a célnak megfelelt (nem játszottam), biztos van erősebb kártya is, ami passzol hozzá.
-
válasz
Sanchez638 #25488 üzenetére
Olyat nem tudok de itt ( Gai oldala ) sokfélét megtalálsz: [link]
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #25447 üzenetére
Az nem ellenállás hanem kondi
A memóriák tápfeszültségeit puffereli. De maradt még belőle épp elég, nem fog fájni a hiánya.Nyugodtan mehet így, semmi baja se lesz.
Ha nem tuningolod, akkor hibajelenség se várható. -
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25444 üzenetére
Elmehet így is, de inkább ne használd, kinyírhat más alkatrészt.
Pécsett tudnék segíteni, ha meg van az alkatrész. De gondolom nem idevalósi vagy
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #25444 üzenetére
Alul négy memóriachip van
Ha jól emlékszem, a felső a textúra, az alsó a framebuffer memóriája. Azaz klf. képhibák lehetségesek.
Ettől eltekintve valszeg nem lesz baja a kártyának.
De ha bekarikáznád a képen, hogy melyik tört le... -
pc-user
senior tag
válasz
Sanchez638 #25427 üzenetére
Ja, nekem a másik piac ugrott be.
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25422 üzenetére
Nálunk a pécsi vásár ilyen. Van a bolhapiac benne, ott aztán... minden van, csak pénz legyen
De jellemzően fillérekért adják a nénik bácsik az általuk sokszor nem is ismert dolgokat. Szóval tisztában sem vannak sokszor, hogy milyen kincseket raknak ki 50-100 Ft-okért
Csak nekem meg nincs időm kijárni, már nagyon régen voltam kint
3 gyerek mellett nehéz, na meg pont vasárnap... mert csak vasárnap van a vásár.
De amúgy épp idén rendezték át iszonyatosan a mi vásárunkat is, már sokkal vacakabb lett, néhány nagy árus el is tűnt
Akik ugyan normál áron adták a régi (meg új) cuccokat, de legalább volt náluk minden és lehetett cserélni, ha gond van.
-
pc-user
senior tag
válasz
Sanchez638 #25422 üzenetére
Az véletlenül nem a Keleti környékén volt?
-
válasz
Sanchez638 #25420 üzenetére
egyáltalán nem kell
-
válasz
Sanchez638 #25415 üzenetére
egy idő után szeretnek már ezek is csíkozni (RAM hiba) de amúgy a standard egy slotos hűtéses példányok sem annyira vészesen zajosak
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25386 üzenetére
Köszi
-
válasz
Sanchez638 #25353 üzenetére
komoly kis lap, 386-os feelinges 486-os
Köszi hogy gondoltál rám de ilyesmi van nekem is
Yutani! Komoly kis sztori, azért ehhez pofa kellvagy pedig qrva nagy nélkülözés, hiszen a nincs az nagy úr, fene tudja mi játszódhatott el az ürgében
szerk: ha már 2 AGP-s alaplap, akkor ez inkább az
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #25351 üzenetére
A tseng kari Et6000 van rászitázva, de úgy néz ki mint a képen.
Bacsis: ez érdekel: Biostar MB 1433/50 AEA-P Socket 1 ilyen
-
válasz
Sanchez638 #25347 üzenetére
A sárga slot az nem agp, hanem emlékeim szerint 939 uprgade slot. (ezt lehetne bele tenni)
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638 #25287 üzenetére
Nálam néha szokott lenni 14-15"-os kis tft szóljak ha van?
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25287 üzenetére
Jah én is nagyon szeretem
Szerviz célokra használom, de most jól jön a retró konfigokhoz is. Kicsi helyet foglal, igaz TFT, de még is retrós hangulatú. Olyasmi, mint az első generációs színes kijelzős 286os, 386os laptopok kijelzője volt, ez is még csak 640x480 felbontású. De amúgy penge képe van!!!
Egyébként drága volt, kb. 16.000 Ft 6-7 éve
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25248 üzenetére
512-es SD ramok?
Sirályságos
Nekem csak 256osaim vannak. Asszem.
Hangkártya: leszedtem a Virba16-hoz drivert, de nem találja egyik IO porton sem. Se 220, se 240, se sehol. Rakosgattam át másik slotba is, bár mindegyikben nem próbáltam. Olyan lehet, hogy épp megkéne cserélnem mondjuk a VGA kártyával, vagy az IDE vezérlővel?
Aztán lehet, hogy halott a kártya.
-
válasz
Sanchez638 #25248 üzenetére
a BGA tokozású SD az ritka
-
válasz
Sanchez638 #25233 üzenetére
És újabb játékok mennek?
-
válasz
Sanchez638 #25230 üzenetére
milyen oprendszerről van szó és milyen játékokról?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #25206 üzenetére
500+posta ha érdekel.
-
pc-user
senior tag
válasz
Sanchez638 #25206 üzenetére
Tetszetős kollekció!
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #25180 üzenetére
Nem nagyobb egy kicsit a 440V-os? Hogy akarnád berakni
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638 #25180 üzenetére
Ki ne cseréld!!
A feszültség lehet magasabb kicsit, pl. 25v helyett jó a 40-50v-os is, de uF értéknek pontosan stimmelnie kell, különben akár el is durranhat az egész áramkör, vagy kiég, stb. !Szerk.: Keress rá a Lomex-re, náluk fillérekért lehet venni kondit a Lehel úton sőt [link].
-
válasz
Sanchez638 #25094 üzenetére
50-60 rugó? hol? leadom, van vagy 3 kiló-m
Most amúgyis vissza esett az áruk, a mezeki 486/P1-nek kilója 18, a Pentium PRO sem több sokkal egy 20-asnál -
válasz
Sanchez638 #25088 üzenetére
leginkább az arany piaci árától függ
még egy bő fél éve a standard Pentium PRO 256K-sok is 6-7-8-ét mentek.. de most leestek 3,5-4 rongyra... (van egy e-hulladék kereskedő ismerősöm)
Szóval most az 1M-s hááát a gyűjtőknek továbbra is elég nagy kincs lehet, de mivel nem beszerezhetetle... Ebay-en mindíg van... olyan 6-7-8ezerre lőném be a mostani árát -
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638 #25075 üzenetére
Akkor sufni tuning jön, a hűtő tápcsatiját kösd rá egy molexra, és ugy direktbe megy majd.
-
válasz
Sanchez638 #25072 üzenetére
1. keresd meg a biosban, meg kell lennie.
2. dugd át egy másik csatira a ventit, az nem cpu fan lesz és le se szabályozza.
2.a. tiltsd le a hibajelzést ha nyávog a cpu fan hiánya miatt -
válasz
Sanchez638 #24975 üzenetére
Pont ezt mondom hogy egy meglévő géphez / gépalaphoz keresel.
A lényegen nem változtat, jó lehet a DVI is.
Bár a PCI-os még ennek figyelembevételével is drága lehet. -
válasz
Sanchez638 #24973 üzenetére
Tudom hogy pont ahhoz keresel amid van, de nem hiszem hogy gazdaságosabb lenne ilyet venni mint mondjuk másik lapot plusz vga-t.
Másfelől, lehet hogy jó lehet egy DVI-os is, egy átalakítóval, ezek közül pedig már relatíve könnyebb megfelelőt találni. -
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #24937 üzenetére
Igen Pécsen van legalábbis egy állandó Retro kiállítás a Boltív közben a Korhely felett. Mindenféle retro cucc van, TV-k, bútorok, egyebek. Nem kimondott elektronikai kiállítás, szerintem. Bár bevallom, még nem voltam bent, csak kintről láttam párszor azt a pár dolgot, ami ki van állítva. Másik kiállításról nem tudok, így lehet, hogy Te másra gondolsz.
-
válasz
Sanchez638 #24934 üzenetére
És hová szoktál járni?
-
zotyesz66
őstag
válasz
Sanchez638 #24886 üzenetére
Nem játszom túl sokat, mostanában inkább csak a WoW megy, de az is egyre kevesebbet. Viszont általában sikerül beizzítani a régi játékokat a gyerekeimnek, ott van pl.a SW KOTOR, azt nem egyszerű, főleg a széles képernyőt nem szereti, de azért megy Win8 alatt is. Mass Effect-et eddig nem sikerült, de nem a kártya miatt. Ilyenek, hogy Warcraft3, Diablo2, Return to Castle Wolfenstein simán mennek.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Sanchez638 #24882 üzenetére
Soha nem volt driver gondom, Radeon LE volt az első ATi kártyám több mint 10 éve. És tényleg soha! Volt minden chipset, VIA, SiS, ALi/ULi, Intel. Minden ment aminek kellett. Persze nem használok semmiféle speciális szoftvert. De no offense és no flame.
Vagyis egy eset volt, szereztem egy Abit ST6-ot, valami csereügylet volt. Belerakom a 8500-at, driver telepítés, merevre fagy és annyi. Másik driver, az is. Savage4 (Diamond Stealth) kártya, az se megy. Nem ment semmivel, végül egy Voodoo3 3000 elindult benne, de az ugye nem is használta az AGP-t igazából. Persze az AGP volt a rossz, csak nem volt teljesen halott. -
zotyesz66
őstag
válasz
Sanchez638 #24878 üzenetére
szerintem ha valaki nem linuxozik, kb semmi előnye az nV-nek
-
válasz
Sanchez638 #24864 üzenetére
Amikor még Abit KN9 Ultra alaplapom volt, ami totál AM2 (nForce 570 Ultra), csak 4850-ig mentem el VGA terén, és az még hasított benne (300W FSP táppal egy Brisbane 6000+ mellett), a HD 5xxx szériát már AMD 790FX chipset mellett keztem el használni. Az MSI K9A2 Platinum V1.0 lapomban aztán a HD 2600 Pro-tól kezdve a HD 7870-ig minden ment hiba nélkül.
-
válasz
Sanchez638 #24867 üzenetére
azé' meee támogatja az AM2+-os procikat, még nem lesz AM2-es az alaplap
ez biza AM2-es lap -
válasz
Sanchez638 #24864 üzenetére
igen az sajna kilőve, és nem AM2+ hanem csak sima AM2
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #24860 üzenetére
sajnos snasszos.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Sanchez638 #24856 üzenetére
próbáld ki mindkét kimenetet!
-
válasz
Sanchez638 #24854 üzenetére
Biosfrissítés?
Alaplapival megy, csak az 5750-re van dugva a monitor? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #24850 üzenetére
Dede, mondhatod, legalábbis nekem.
15 éves leszek febr végén. -
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #24850 üzenetére
Tseng ET6000 PCI
Ha ehhez nincs extra RAMod, akkor szójjá mer' nekem van
Az SD-k jó fogás. Nyami
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638 #24848 üzenetére
Ezzel nem vagy egyedül, én elég gyakran bővítek gépeket, és ha vga cseréről, bővítésről van szó, 10-ből 8 esetben az első kérdés hogy hány megás a kártya, ilyenkor szoktam elmagyarázni hogy nem a memória a mérvadó, és mivel a vevő választása a szent, az kerül bele. Persze utólag jönnek a panaszos kérdések, miért szaggat xyx játék 1 gigás kártyán... ilyenkor nem túl jó szájízzel, de jön a szokásos "én megmondtam...".
-
válasz
Sanchez638 #24815 üzenetére
Nekem ott mind előjön, 2006 óta
-
válasz
Sanchez638 #24797 üzenetére
hirdetéseid adminisztrációja, és ott az archivat választod
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #24772 üzenetére
Monddom, vmware 10.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #24768 üzenetére
VMware 10. Az lenne neked a leg jobb.
-
válasz
Sanchez638 #24766 üzenetére
Ha van bekapcsolva opciókban 3d gyorsítás az szokott ilyet csinálni.
Milyen oprendszer és milyen játékokról van szó?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #24734 üzenetére
wouw Videoton tuner. Papinak is van egy. nagyon fasza.
EDO? jó 5let.
-
válasz
Sanchez638 #24612 üzenetére
Végülis jó ez, attól függ milyen gépbe/proci mellé tesszük, meg persze az ára...
(#24614) bacsis : a 16x- os agp- n szerintem a hifi videojelek is átmennek
(#24615) Peter789 : az Athlont vagy a Coppert tippelem 1- esre, a SlotA lap meg ritkának tűnik sajnos.
-
válasz
Sanchez638 #24612 üzenetére
128bit
, egy 9500Pro szintű kártyát 9800XT-nek címkézni azért pofa kellett a gyártótól, eddig Sapphire-ról tudtam, hogy csinált 128bites 9800Prokat, de mondjuk az legalább be volt jelentve.
Peter789: Hát azért egyszerűbb egy 8 biten is működő 16 bites izás vga felhajtani, egész sok kártya működik így. A hangkari egy mezei Adlibnak tűnik, bár XT-be nagyjából felesleges is több, 8bit Ide project ismerős, de szintén nem egy költséghatékony dolog. -
válasz
Sanchez638 #24575 üzenetére
Hatalmas proci-gyűjteményt
Rive : köszi
-
válasz
Sanchez638 #24545 üzenetére
Lehet nem tudja a monitor az alap 60Hz- et a 640x480 felbontás mellett, ilyen kicsire nincs felkészítve
Rá kéne dugni egy sima crt- t, akkor kiderül. -
válasz
Sanchez638 #24543 üzenetére
Milyen monitoron tolod?
-
válasz
Sanchez638 #24513 üzenetére
Ahha, egy jóféle RAdeon 9800XT, ami ritka mint a rózsaszín holló
-
válasz
Sanchez638 #24509 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, pont láthatod hogy küzdöttem én is az IDE RAID-el.. pl Abit TH7-en a 4db IDE HDD-t simán össze tudtam fűzni, igaz sebességbeli eltérést nem sokat tapasztaltam, de legalább a 2db 20-s és 2db 30-as HDD-t egybe látja a gép 80GB-nak
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #24509 üzenetére
A vezérlő (ill. szoftverréteg) képességeitől függ.
-
válasz
Sanchez638 #24495 üzenetére
lemezre vagy drive-ra gondolsz?
zotyesz66! HA játszik csere, és tudsz olyant feldobni érta ami az ínyemre való akkor lehet megalkudhatunk -
válasz
Sanchez638 #24484 üzenetére
Figyi! Kell egy Geforce2MX VGGA kártya azon már volt DVI, és akkor DVI-HDMI átalakítóval lehet menne, és a Pentium 2-ig visszamenőleg, sőt SS7-es lapban P1-es proci mellett is van esélyarra hogy felvedd akár BIOS szinten a konfigot...
Esetleg még érdemes lehetne próbálkozni PCI-os Geforce2 MX-el vagy FX vagy Radeon 9200 szériával , bár azok 486osban már nem mennek... -
válasz
Sanchez638 #24471 üzenetére
én is küzdttem vele, nekem nem sikerült.... Mármint úgy hogyD-sub HDMI átalakítóval....
ugye ehehz a kártyához adtak iylen RCA-HDMI átalakítót is, na úgy összeköcölléztem valami Geforce 7000-est a TV-outjával ugye a kábel másik fele HDMI volt, na úgy fel si tudtam venni a videó jelet de úgy olyan fos votl a minősége hogy mondom inkább maradok annál hogy telóval veszem fel a monitorról a képetDVI-HDMI átalakítóval akár még jó is lehet
-
válasz
Sanchez638 #24480 üzenetére
Mármint az mmx-et nézted infó alapján?
Valami progi ezt írta ki? -
válasz
Sanchez638 #24478 üzenetére
Ok.
Ez mitől mmx? -
válasz
Sanchez638 #24476 üzenetére
Azért ezt ne úgy értsd hogy 5-10 ezret is adnak érte, de 1-2 ezres minimum csak a proci.
Vagyis én beletolnék a helyedben egy 166-ost, vagy nem mmx-est, és a procit megtartanám. -
válasz
Sanchez638 #24474 üzenetére
Ha kivehető procis akkor az sokat ér.
Gyűjtőknél nagy kincs a 133mmx, mert igen ritka.
Nekünk is volt egy anno, az is gyűjtőhöz került.
Ajánlgattuk is mindenfelé, azt hitték viccelünk, mondták, az most nem kell de szóljunk ha lesz 286-os mmx es proci. Aztán amikor megmutattuk, leesett az álluk. -
válasz
Sanchez638 #24471 üzenetére
HDMI-n nem a tv-hez csatlakozik?
A box ugye kiad jelet.
A gép is, legalábbis szerintem.
A videokártyán levő hdmi szerintem csak kimenet.
Vagy rosszul gondolom? -
válasz
Sanchez638 #24466 üzenetére
Elsőként biosban tiltsd le a floppyt.
Másodikként próbálj másik lemezt / optikát.
Harmadikként passz....
Negyedikként bill is lehet, de ez nagyon ritka, nyomj olyankor egy gombot, illetve próbálj másikat.
Illetve nézd meg hogy a numlock ledje be-ki kapcsol-e a numlockra - ha nem, lefagyott.
+1: várj 10 percet, hátha továbbmegy.mod: nulladikként amit Rive mond
Hajlamos vagyok az egyértelmű dolgokat kihagyni
Erről mindig a Bödőcs jut eszembe, amikor a borkóstolásról mesélt a sommelier-tanfolyamon.
Van benne kicsi málna, fűszerek, fenyő, meg... meg....
Szőlő, bmeg.....
Igen az! -
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #24463 üzenetére
Ha jól emlékszem, ilyen esetben a setup.exe helyett a setupcor.exe inditásával érdemes próbálkozni.
Ui.: heveny emlékeim szerint valami video-elérési hiba rejlik a dolog mögött, egynémely integrált ill. Intel alapú videovezérlőkkel kapcsolatban. De lehet, hogy tévedek, nagyon rég volt...
-
válasz
Sanchez638 #24463 üzenetére
Floppyra vár?
Biosban van floppy de fizikailag nincs pl.
Miről bootolsz? Win98 CD?
Mikor áll le?
Picit bővebben írd le a dolgot, hátha.... -
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #24447 üzenetére
... juteszembe' S370 esetén ugye ott van a PPGA-FC-PGA inkompatibilitás, szóval a fene tudja, hogy PIII menne-e benne.
-
válasz
Sanchez638 #24447 üzenetére
Mármint mi?
A Cerka, a lap vagy az átalakító? Gondolom a proci meg az átalakító, ez esetben a bios frissítésen túl egy fcpga átalakítóra is szükséged lesz, de ha nem akarsz vesződni akkor egy Katmai magos slotos 100-as fsb-és P3-as is megfontolható, az valószínűleg mindenféle kecmec nélkül menni fog (450, 500 és 550-est bagóért hozzádvágják).
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #24443 üzenetére
Akkor a hivatalos az a Celeron 533. Valszeg indul PIII procikkal is, de a 100/133MHz difi mellett lehet, hogy gond lesz a mikrokóddal, proci felismerésével is (némelyik ilyen egybegép nyafog és makrancoskodik, ha nem megfelelő benne a procc).
Ezt viszont csak úgy fogod megtudni, ha kipróbálod
-
válasz
Nem vagyok róla meggyőződve, de ha nem kezeli (és emlékeim szerint nem), akkor az simán a bios megírásától van.
Vagyis kezelhetné nyugodtan, mint egy oem lap, de a nagyon halvány emlékeimben úgy él, hogy talán elindul a sebesség miatt már nem kezelt procival is, de megáll hibával, csak azért mert a bios nem ismeri föl a procit.
Tehát menne az, kezeli is, csak nem tudja hogy jól kezeli és inkább megáll.
De mondom, halványan rémlik csak ilyesmi.
Anno apámnak is volt ilyen, és ott a p3-hoz (talán 633-as cerka volt abban) biost kellett frissíteni hogy rendesen kezelje. -
válasz
Bios frissítéssel és slot1-fcpga átalakítóval (433-as cerka ha nem slotos, jó eséllyel csak ppga átalakítóval csücsül benne) bármilyen 100-as fsb-és coppermine-t megeszik, mivel az ilyen p3-asok meglehetősen ritkák, így egy 1100-as CuMine Cerka lehet a legkézenfekvőbb választás.
-
válasz
Sanchez638 #24439 üzenetére
Most adtam oda egy ilyet egy ismerősnek, de előtte kimentettem belőle a 2 megás vga rambővítést (2 -> 4 mb, alaplapi S3 trio3D).
Abban egy P2-400 volt, azt is kimentettem
De anno próbáltam, megy benne a legtöbb P3 ami 100-as fsb-s max.
1000-es cerkát nem próbáltam, lehet hogy addig nem bírja.
De egy 600 körülit szerintem vinnie kell. -
Rive
veterán
válasz
-
válasz
Nagyon szuper gép az. Én legalábbis nagyon szerettem. Egyetlen hátránya volt, hogy csak PCI-os VGA-t lehetett bele rakni (a spéci AGP-s kártyát nem veszem konkurenciának). Így volt benne egy Voodoo 3 3000 PCI
Nekem P2 450 volt benne, passzívan hűtve.
-
válasz
Sanchez638 #24252 üzenetére
Régebbi játékoknál 2004- ig, izomból, még mindegy hogy shader 2 v 3
szerk: Nálam biztos melegebb a 6600 gyári hűtővel mint a 9700 Zalmannal.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #24242 üzenetére
Nekem JÓ s4-es alaplap kellene.
Van 2db teszteletlen SX948-as 60-as fdiv bug mentesem..... -
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #24230 üzenetére
Ja az első BH6-om nekem is nagyon kitágult a SLOT1 vagy mi amikor procikkal babráltam, már egyre nehezebben indult el. Da ha eltaláltam a helyes pozíciót, utána mindíg jó volt.
Lehetett utálni e miatt, de mégis jobban szerettem az életciklusa miatt. -
válasz
Sanchez638 #24206 üzenetére
-
válasz
Sanchez638 #24190 üzenetére
Úgy nézem sajnos ezek alapján nem lehet behatárolni a típust-nevet.
(#24191) Ganz-[HUN] : világos, csak a retronak élsz
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #24186 üzenetére
Én is írok egy számot:
123432125.
Nem tudom mi ez, de egy szám. -
válasz
Sanchez638 #24184 üzenetére
A lap nevét nem tudom, próbáltam rákeresni a kép alapján ( stason.org és th99-rip ), hasonló 16 foglalatosok vannak de egyik sem ugyanolyan.
-
válasz
Sanchez638 #24182 üzenetére
Jól teszed, én sem nagyon
Egyedül S7 lapokból van feleslegem, de abból is inkább csak cserélnék valami másra, bár az meg még nem hiánycikk, így nem kell senkinek, talán majd 10 év múlva esetleg
-
válasz
Sanchez638 #24175 üzenetére
Király az Opti 386 lap, mennyi SIMM van abban? - 12, ha jól számolom.A zöld hűtős meg Gainward Dragon V2, asszem.Ha valakit érdekel, azt takarja hogy eladók?
-
válasz
Sanchez638 #24172 üzenetére
és msot nézz meg egy mezei SD RAM-ot vagy DDR1-es ramot.. látn ifogod a memória IC-k közti különbséget... ez a BGA tokozás
-
válasz
Sanchez638 #24170 üzenetére
Bármiben mehetnek amiben van ISA, P3-ban is.
-
válasz
Sanchez638 #24165 üzenetére
az hogy a memória IC-k lábai nem magának az IC-nek az oldalán van, hanem az IC alatt aprócska kis golyócskák formájában.. nézz meg egy DDR2/3as memória modult és vágni fogod
VGA-khoz: Az Oak OTI 037-es az sztem nagy kincs, mert tud CGA-t EGA-t VGA-t, a megfelelő kapcsolók beállításával, továbbá megy 8 és 16bit-es ISA foglalatban is így akár XT-ben is tök jól használható
-
válasz
Sanchez638 #24167 üzenetére
Régiek...
Mire lennél még kíváncsi?
Mármint milyen irányú infó kellene a kártyákról?
Gépben láttad őket menni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged