- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bacsis #25995 üzenetére
Úgy emlékszem GTA-ztam én 486-oson (talán 100mhz) 8mb rammal és a 8bit színnel játszható volt addig amíg nagy sebességnél nem távolodott a kamera vagy nem voltak sokan a képen egyszerre mert akkor bizony nem fps-em volt hanem spf-em (sec per frame).
De egy 486DLC azért nem kicsit gyengébb mint egy rendes 486.zoltanz
Melóhelyen mai napig használnak ilyet, rendes P4-el és 768mb rammal munkára. Sajnos nagyrészük kihalt, átlag 7-8 évet mentek aztán alaplaphibásak lettek. -
Exian
addikt
válasz
bacsis #25968 üzenetére
Én is csodálkozom, hogy a régesrégi HDD-im egész jó arányban badmentesek. Egyedül amit sajnálok, az egyik első "nagyobb" HDD-m, a 210MB-s WD-m viszont full badsectoros lett. Egyszer kölcsönadtam, és így kaptam vissza
Azóta nem adok kölcsön HDD-t senkinek. Az amolyan bizalmi kérdés témakörébe tartozó tárgy
-
válasz
bacsis #25949 üzenetére
Ehhez a procihoz nem nézegettem még ezeket az okosságokat, a K6 és 6x86 CPU trükközéseket, turbozásokat stb nézegettem régebben. Így hirtelen a ChipMagazin mellékletén voltak a SAC- ban ilyenek, esetleg ebben érdemes kutatni, de nem kell a lemezeket előhalászni a SAC tükör itt is megtalálható : [link] , a Utildiag könyvtárban érdemes keresgélni.
-
válasz
bacsis #25951 üzenetére
Ezek a netről is elérhetőek, itt a cachechk, itt pedig a memspd. A kessbekapcsoló progi a dosos tesztvinyómon leledzik, ill az Sxlc2-es masina vinyóján van csak meg, azt majd csak később tudom küldeni mailben.
-
válasz
bacsis #25949 üzenetére
Nekem Ti486SXLC2-őm van, amihez megvan a progi vhol, amivel be lehet lőni a kesst és az órajelkétszerezést, de, hogy 8kb-al is kompatibilis-e az erősen alaplapfüggő (chipset), jellemzően a legtöbb lap csak 1 kb módban kezeli helyesen (a dma és a memóriavezérlő veszik össze), cachechk-val csekollj kesst (ill a memspd nevű dosos progi vált be még az ilyen Cyrix procik kess csekkolásához), a többi progi (aida pl tutira rosszul detektálja ezeket) nem megbízható ilyen szempontból.
-
Rive
veterán
válasz
bacsis #25942 üzenetére
Ellenőrizd valami progival, hogy be van-e kapcsolva a cache alapból (némelyik alaplap, jellemzően, amelyik képes felismerni a procit, képes bekapcsolni).
Ha nincs bekapcsolva, akkor a boot során (autoexec-ből) indítsd el a vonatkozó programot, az bekapcsolja a BIOS helyett. -
czundermák
aktív tag
válasz
bacsis #25900 üzenetére
Sajna nincs vizem, na de majd egyszer talán, meg aztán sajnálom is.
Tettem fel egy hirdetést apróra, azért itt is megkérdem, nincs valakinél elfekvőben eladó 2800-as Northwood? 400-as kellene, SL7EY speccel. Elég kelendő játékos, nehezen találok. P4T-be, Powerleap átalakítós mókához.
Ami nekem van 2,8-as valamikor tavaly beleraktam egyik helybéli arc netezős gépébe, azzal a kikötéssel, ha vesz új gépet visszakérem, na azóta veszi... -
-
-
Balathruin
veterán
válasz
bacsis #25754 üzenetére
Amikor elkezdett sz@rakodni, akkor rögtön visszavettem a ramot. A feszültséget automatán és bekapcsolva is próbáltam, de nem volt változás. Majd még a héten kitapasztalom. Lehet, hogy egy ideig 3,3-3,4 közt kéne pörgetni, hátha utána majd megszokja és esegleg bírni fogja 166-on.
-
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25603 üzenetére
Húúú de kár
De amúgy más sorsa lesz: ki lesz szegecselve a falra, mellé az a leírás magyarul és ő lesz a hamisítatlan hamis 486os lap
Az NCR házba pedig beleköltöztetek egy olyan deszkát és proccot, ami volt benne gyárilag: 386-25MHz, de valami ótvar hatalmas, első generációs 386os deszka kellene ehhez... nincs véletlenül felesleges darabod?
Valami ilyesmi, vagy még nagyobb.
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25584 üzenetére
Én is épp ezt akartam írni
Nem szokták a gyártás évét is minden esetben rányomni, sőt, inkább csak nagyon ritkán. Így simán lehet a piacon 2007es 286os, 386os CPU
Meg aztán ne feledjük, hogy NEM asztali gépekbe szánva gyártották a chipeket, lehet, hogy nem is a megszokott tokozással, hanem spéci felhasználási területekre, kitudja milyen formában.
-
válasz
bacsis #25513 üzenetére
Mondjuk a PNP-és kártyákat lehet nem pnp módba jumpereleni vagy a setup progijával abba állítani (jellemzően Ne2000 kompatibilis módba), 3/486-osaimban is pnp karik vannak, simán mennek 3.11-el, viszont a nem pnp-és kari pnp-és lapban lehet akkor problémás, aminek az első fele ez esetben áll, a lap kérdés még.
yodee_: Irq, io adress jól van beállítva a driverben (ahogy a kártyán is jumperelve van), ill nem ütközik semmivel? -
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25478 üzenetére
Nos meglett a HDD rejtélye
Maxtor 7131AT, 130MB
Elhoztam... éééés egy komplett gép társaságában
Nagyon sokat agyaltam, hogy hozzam e el a gépet a többi cuccal együtt. 2000 pénzt kért a gazdája érte (miután 4000-ről lealkudtam). Végül így lett még egy 386DX-40-es masinám
Van benne egy ISA VGA kártya (asszem 1MB-os, de még nem néztem meg pontosan), egy ISA hdd vezérlő (2db IDE csatival, szóval Primary és Secondary, ilyet se láttam még ISA vezérlőben aszem, az enyéimen csak 1db csati van), a HDD, 4x1MB simm ram, kisfloppy, nagyfloppy (annak örültem, mert csak 1db van) és a 386 lap az integrált cpu-val. És ami a lényeg, hogy az egész pont egy olyan fekvő házban van, amilyenben az ELSŐ XT PC-nk volt '90 körül! Ez dobbantotta meg a szívemet, amúgy szerintem csak az ISA VGA kártyát meg a HDD-t hoztam volna el. De mivel azokért 1000 Ft-ot kért a fickó, így a többi cucc már csak megért még egy ezrest...
Viszont! Az alaplap persze megszenvedte a szokásos akku általi savasodást
Lepucoltam, beindul, de keyboard errort ír
Magyarul, nem érzékeli a billt. Mi lehet a gondja, mit érdemes megnézni? Mondjuk még vannak sav nyomok, le kell még rendesen pucolnom.
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25412 üzenetére
Jah. Kösz.
Ilyenkor vagyok mérges, de már említettem, hogy pár éve meg dobáltam ki az ilyesmi holmijaimat, mert egyrészt nem volt helyem, másrészt nem érdekelt annyira a dolog (csak és kizárólag processzorokat gyűjtöttem és csak azokat tartottam meg). Pedig volt pár kapcsolós billentyűzetem is, az tuti... meg egy halom dolog, most meg ilyen drága pénzekért lehet csak pótolni
Nem hittem volna, hogy egy-egy ilyen régi billentyűzetért 3000 körüli pénzt is ki kell adni
De azért ezeket most tutira nem veszem meg, láttam hirdetéseket, amikben tényleg ilyen 500-1000 Ft körüli árakon adtak nagyon szépeket, csak mind elkelt... de bármikor felbukkanhat megint, na meg a vásárban nézelődök majd.
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25410 üzenetére
Jólvan. De ez most nem fog menni. Az asszony kinyírna, ha hazavinnék két ilyen szakadt billentyűzetet, amire 6000 Ft-ot kiadtam
De amúgy nem 1000 Ft-tal tér el az ajánlat, hanem 3000-rel
2000-rel akkor is, ha mindkettőt venném.
De ez már csak kukacoskodás
De volt még egy kérdésem, ami ettől sokkal fontosabb, hátha látok még ilyet: amin az van, hogy PC-AT kapcsoló, az is jó XT-hez? Gondolom igen, mert ha jól tudom, az IBM PC, mint olyan előbb volt, mint az XT. Csak kérdés, hogy jó e hozzá?
-
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25345 üzenetére
Na összejött a Win 3.11, hálókártyát felismerte, nem is kellett semmit felrakni hozzá,TCP/IP-t felraktam. Igaz, hogy én már "öreg" róka vagyok, de azt hiszem netet nem láttam Win 3.X alatt
Mert pont akkor kerültem hálózatos környezetbe, amikor már a Win95 volt. Talán nagyon régen próbaképpen valami betárcsázós netet raktam max. Win 3.X-re. De most megy szépen rajta az IP alapú helyi háló és internet
Végre nem kell floppizgatni vagy HDD-t átrakni másik gépbe, ha valamit másolni akarok a gépre... megtudom oldani FTP-vel.
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25332 üzenetére
De valamiért nem megy fel a Win 3.11
Amit írtam, azt csinálja. Valami tipp, hogy feltudjam rakni?
Jó lenne, ha felkúszna valahogy a 3.11...
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #25173 üzenetére
Én az asus telepitőjét használom, ezzel midegyik olvasó mükszik, egykét lg cdrom/író egyébként szokott valamiért maceráskodni, ha ezzel installálod menni fog biztosan, annyi hogy legyen egy DOS könyvtárad amiben van mscdex.exe mást nem igényel, ha nem ismernéd a dos utasitásait csak szólj.
Asus driver [link]Exian: Igen, pont ez volt a lényege
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25130 üzenetére
Kösz a memóriával kapcsolatos infókat. Jók lesznek nekem ezek az 1MB-os modulok is
Elvégre igazán retrózni akarunk, nem a megabájtokkal dobálózni. Amiket beakarunk majd mutatni programokat, játékokat, untig elég lesz. Talán még sok is
Nah, most belevetem magam ebbe a kis aranyos 286os-12MHz-es csodába
Az a bajom csak, hogy nincs igazi békebeli, szokványos-szabványos fekvő házam hozzá, amik voltak annak idején ezekhez a gépekhez. Sajna csak olyat találtam legrégebbit, ami már álló, ránézésre olyan, mint egy ATX ház, de még AT, és azért még van rajta LED-es számkijelző meg Turbó gomb
De még sem annyira retrószagú, mint kéne
Hazudok, a szaga az brutális! Olyan helyről kaptam pár házat táppal, hogy valami eszméletlen dohos, koszos, cigarettafüstös szaguk van
De ez növeli a nosztalgikus faktort majd a kiállításon
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25091 üzenetére
Én is rengeteg procit szereztem be pár éve egy helyi elektronikai hulladékfeldolgozótól. Eszméletlenül jó, ritka, érdekes gépek kerülnek ám ilyen üzemekbe
Az a nagy kár, hogy akkoriban csak procikra hajtottam, így 286os, 386os, 486os gépekből csak a procikat szedtem ki. Ha most lehetnék ott... nagyon érdekes XT, 286os gépek voltak kompletten, működő állapotban
Csudába. Azóta persze megszűnt a cég. Sajnos. Amúgy elég jó áron tudtam eladni gyűjtőknek a procikat, jutalékként pedig nem pénzt kértem, hanem a procikból olyat, ami nekem még nem volt meg. Az ilyen tokozású 286asok elég jó áron elmentek, 2-3-4-5ezer körül simán per darab. Ezekből én is begyűjtöttem komplett sorozatot
Most is van ilyenből amiből több van, ha esetleg valakit érdekel...
-
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #25060 üzenetére
Kösz, elmentettem a listádat
Még hasznát fogom venni. Most kezdtem amúgy az első sikeresen összeállított KOMPLETT gépet telepítgetni
Ez a gép az enyém volt, 1998-2004 között ment routerként Linux-szal. Egész jó kis masina, 486 deszka, Intel OverDrive 100-as CPU, 32MB ram (húúú akkoriban nem volt benne ennyi
).
-
-
-
-
-
válasz
bacsis #24923 üzenetére
Ez megint olyan mint a korábbi külföldi cucc - az itteni posta miatt jobb ha mindenki maga rendeli, úgy házhoz szállítva annyi. (én nem tervezek ilyet venni, nem azért mondom, és ha úgyis postázol valakivel folyamatosan akkor belefér az egyik csomagba ha közösen rendeltek az tény)
Nem nyűgös szerintem kintről rendelni, csak retro lesz mire ideér -
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #24905 üzenetére
Azt hiszem itt érdemes megnézni, elég jól össze lehet hasonlítani a kártyákat, teljesitmény, fogyasztás, és egyéb tesztekben. hwcompare.com
Annyit fűznék még hozzá személyes tapasztalat alapján, hogy én a 256bites memória vezérlőt részesítem előnyben, a nagyobb sávszél úgy tapasztalom sokkal gördülékenyebbé teszi ahol igény van rá a játékokat.
Amikor GTS450-re váltottam, visszasírtam a 4830-ast, a minimális plusz sebesség kárára ment hogy amikor betöltött egy játék, az első pár másodpercben a gts-el besszaggatott a grafika, mig az atival ez harmad negyed annyi ideig lejátszódó folyamat volt, és nem csak egy játék alatt.
Persze ez írható a gts450 számlájára is, bár a 6770-essel is hasonló tapasztalatom volt, csak ott már kevésbé tűnt ez ki. -
snake1977
őstag
válasz
bacsis #24898 üzenetére
Amit kihagytál mester, és szerintem még nagyon jó választás ha nem nagy a keret, az a 4830 (teszt), ez erősebb a 3850-nél,4670-nél, és már 7k körül be lehet szerezni, én tavaly év elején vettem 8k-ért 1gigásat, mégiscsak 256 bites, és ha nem támogatja az architektúra a hd5000 szériát, ez még jó választás, és nem is fogyaszt túl sokat, ellenben a 4850/70-es társaival.
Szerk: 4830 7,5k-ért szerintem alkuképes is lehet, 8k+postáért jó vétel lehet(ne). Persze nem dx11-es. -
válasz
bacsis #24859 üzenetére
Amiben megy egy HD5xxx abban elvileg megy mindegyik az 5-ös szériából?
Elkezdtem nézegetni, hogy érdemes-e lecserélnem a 8600GTS OC-m, egy olyanra ami többet tud és kevesebbet eszik.
Egyedül az 5670 ami ilyen így elsőre az Atik közül, de az meg 9-10 körül van, az enyém jóindulattal 6-ot érhet, és az enyémről legalább tudom hogy jó.
Olyan van ami többet eszik. meg többe is kerül jóval, azok nem izgatnak különösebben, szerintetek mi lehet még a fentieknek megfelelően jó választás?
Meg ahogy nézegettem, nem túl halódóak ezek a mai atik
NVidia szimpatikusabb, abból mi lehet jó választás?
Ahogy nézem, pl. az 5550 is igen túlárazott ahhoz képest hogy gyengébb mint az enyém.
Ráadásul a tesztben nem is OC a 8600GTS.
Egyébként mennyire jó szerintetek ez az összehasonlítós oldal?
Pl. Asusnál max. 150 wattot írnak, itt meg 86-ot. -
válasz
bacsis #24859 üzenetére
Emléxem csak amd vonalon abszolúte nem vagyok otthon, így nem vágom azonnal hogy egy adott lap milyen is lehet - de mást mondok, a 939 utáni amd annyira kimaradt, hogy majdhogynem fel sem tudnám sorolni hogy milyen foglalatok jöttek utána
Azt meg végképp nem tudom fejből hogy melyik proci milyen foglalatba való.
Ebből következően időben sem tudom hova tenni a lapokat, és nem tudom megsaccolni hogy korilag mit kezelhet.
De ráéreztem a hasonlóságra, ezért írtam a bios frissítést
Honlapját megnéztem, ránézésre egész modernnek tűnt, gondoltam valahogy csak megeszi...
Nálam bevált szerencsére. -
válasz
bacsis #24844 üzenetére
Pedig szerintem teljesen helytálló az összehasonlítás.
Egyrészt az MX440 volt a 4-es sorozat "népkártyája", tömegcikke, mint az 5-ös sorozatból az FX5200, másrészt árában is kijött a "kategóriaugrás", vagyis bőven többe került az FX5200 mint az MX440.
Ugyanez volt használt árakban is és eladhatóságban is, mert csak azt nézték hogy ez már 5-ös meg dx9.
Az hogy játékban melyik mit produkál, az nem számított.
De ez ma is megmaradt, inkább vesznek egy 1 gigás gyenge vga-t, több pénzért, 64 bittel akár, de minimum legyen 512 megás, más nem számít. Az én 8600 GTS OC-m csak 256 megás, de legalább 128 bites, de el nem cserélném egy 1 gigás csigára. Inkább megveszik (és ezért többre is árazzák) az 512-es de csak ddr2-es 8600GT-ket, mint a 256-os ddr3-ast, pedig sokkal használhatóbb az utóbbi.
Az meg hogy dx9-ben használhatatlan volt, pont azt ámasztja alá amit mondok, hogy a legnagyobb átverés arra hivatkozni hogy az FX5200 azért jobb mert már dx9-es. -
snake1977
őstag
válasz
bacsis #24844 üzenetére
Volt nekem FX5500-asom is, az is haloványan muzsikált, egy Ti4200 kenterbe verte mindenhol
Talán az 5600 DT-től felfelé mutatott valami épkézláb sebességet ez a széria, nem?
Az aTi 8500/9100 kártyája viszont roppant mód el volt találva, eddig egyetlen egy 9100-asom volt ráadásul pci verzióban, a mai napig sajnálom hogy megváltam tőle. -
zotyesz66
őstag
válasz
bacsis #24793 üzenetére
Végignéztem itt, de sajnos egyik ócskavasunkban sincs 5.25" HDD. Igazából egy böcsületes 386-os gép sincs a selejtben, a legnagyobb "különlegesség" amit találtam az egy socket 3-as VLB lap UMC chipsettel és valami Trident VESA videokártyával. Van még ezen felül egy Zida VLB lap Opti chipsettel, szerintem alig használt, persze az elem szar benne.
-
válasz
bacsis #24671 üzenetére
Én dos alól szoktam, win3.11 alól sztem nem megy, win98 alól megy a frissítés, win95 - nem próbáltam.
Win95 oem asszem csak akkor frissít ha a bebootolás a saját dosával történt, dos6.22 alól úgy emlékszem gondok vannak, a win98- hoz meg már mindenképpen a saját bootlemeze kell, vagy cd-boot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest