- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116628 üzenetére
WOW, izgalmas project
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #116634 üzenetére
Valószínűleg nem fogsz tudni venni 6 magosat hozzá, legalábbis olyat, ami működik. Nekem volt egy zsáknyi 6 magos socket F proci (nem túlzok, kb 20 db). Ebből kb 12 db gyárilag halott volt. Vagy fel se bootolt velük a gép, vagy dobálta a cache az ECC errorokat pár percig, aztán lefagyott, vagy pedig max terhelés alatt 5-10 perc után lefagyott. 4-et megtartottam magamnak (amik nálam stabilan mentek), a többit elajándékoztam a topiklakók közül valakinek. A maradék két konfigból az egyiket most cseréltem el pár hete itt a hardveraprón, de működni már az se akart, amikor megnéztem, 10-ből 1x bootolt fel, valószínűleg szétrohadtak a kondik az alaplapon (vagy a processzorok rohadtak szét állásukban). Elvileg egyetlen darab van még, ami működik, elcsomagolva, 32 giga ecc rammal, 2 db 6 magossal, vésztartalék gyanánt.
A 4 magos kiépítésűekkel nem tapasztaltam még semmilyen problémát.
-
Pikari
veterán
válasz
Ez volt a fő gépem 2023 januárjáig. Annyira szar, hogy egy első gen i3 nyomorékká veri.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Ilyenje volt faternak 7-8 eve, 2x 6core 2GHz Opteron meg 8x4GB DDR2-800RegECC-vel
BIOS mindig leszamolta az osszes RAM-t....
-
Tubi2
senior tag
válasz
Ezekkel a szettekkel régen tele volt a Hardverapró, aztán eltünögettek. 20k körül hirdették. Én is vettem, de az alacsony órajel miatt nemigazán hajtotta ki a videókártyámat.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #116428 üzenetére
az első esetben valószínűleg a ramokkal van valami probléma, mert ezek szerintem támogatják a 2x1 gigát.
-
válasz
Kalacskepu #116370 üzenetére
E8500 nem megy a 775i65GV/775i65G- ben, az E7xxx igen. 775i65G- ben, a v3 verzióban talán, valami utolsó, vagy mod BIOSal, de a v3 kb olyan ritka, hogy többszáz dollár lehet....csak a foglaló
E8500 a P5Q- ban az igazi, ott 4150MHz, léggel.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116262 üzenetére
Coolermaster Elite V3 600W :
Az enyémben meg nagyon kevés üzemidő van 2 éves de kb kettő nap üzemidő van benne.
Érdekessége, hogy pontosan itt sétálgattam mikor rendeltem (ez a kép akkor készült) épp a mekibe mentem valami kajáért. -
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #116262 üzenetére
Nekem DDR3-al annyi a tapasztalatom LGA775ön, hogy volt egy lapom, amin volt DDR2 és DDR3 foglalat is (ezt a lapot azóta DartSunnak ajándékoztam) és egyszer megpróbáltam, hogy működik -e DDR3-mal. Sebességkülönbséget nem vettem észre (800as modulokhoz képest) valódi felhasználás során, és valószínűleg nincs is különbség, mivel a Core2 arch nem igazán képes ilyen nagy sávszélesség kihasználására (a szintetikus benchmarkok meg lényegtelenek).
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #116256 üzenetére
Az LGA775 egy olyan platform, ami rengeteg chip generációt felölel:
-Pentium4 (Northwood/Gallatin magos EE, 130nm)
-Pentium4/Celeron (Prescott, 90nm)
-Pentium4/Celeron (64 bites Prescott + HT, 90nm)
-Pentium D 1. generáció (duál magos, 90nm)
-Pentium D 2. generáció (duál magos, 65nm)
-Core2Duo / Pentium Dual Core / Celeron Dual Core (6xxx, duál magos, 65 nm)
-Core2Quad (6xxx, 65nm)
-Core2Duo (8xxx, 45nm)
-Core2Quad (9xxx, 45nm)Van belőle ddr1, ddr2, ddr3 verzió is (vagy ezek kombói).
Persze nem mindegyik megy minden lga775 lapban - a nagyon régiekben az újabb procik nem mennek. A nagyon újban meg a régebbiek. Nekem eddig a P35 adta a legjobb kompatibilitást.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Igen, a cache és a +400MHZ miatt egyértelműen a 960 felé billen a mérleg szerintem.
"Tápból egyébként egy Cooler Master Elite V3 600W-ot használok." - nekem is pontosan ilyen a tartalék tápom
-
jokeph
nagyúr
válasz
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116241 üzenetére
Lehet, hogy a Intel Pentium Processor Extreme Edition 840 -ben több szál van, de az L2 cache mindössze 2MB, míg a Pentium D 960-ban 4MB L2 van, és 400MHZ-el gyorsabb is. Meg kereken egy évvel újabb
A végén olyan gép lesz, hogy csodájára jár egész Ötvöskónyi
Nekem az Athlon XPhez volt a végén már 2GB RAM. Nagyon nem kellett semminek, mert ami tényleg profitált volna belőle ahhoz már SSE2 kellett volna, még ha a 2669MHZ-es Athlon XP maga 1466@2669MHZ.en nem is lett volna hozzá gyenge.
Xeon jó megoldás -
jokeph
nagyúr
válasz
Asus P5Q (P45) elég gyakori és nagyon jó lap (szerintem). 1600MHZ FSB-s procik is támogatottak.
Ha megy benne a Pentium D960 is, főnyeremény lehet.
Xeon X3360-at fel tudtam benne 1066-os DDR2-es ramok mellett 4 GHZ-re lökni, C2D-vel meg amit a CPU bír.
Fogyasztást meg szoktam nézni (nem árt egy combos minőségi táp, nehogy meglepi legyen, Kodegány és egyéb kacat itt nem játszik), ám mivel ezek nem napi gépek, csak benvhre, nem izgat mennyit kér be. -
Pikari
veterán
válasz
Sajnos nem oldható meg, mert nem tud 533mas rendszerbuszt, bootig se jut el. Bizonyos p4-ek mennek benne, de nem az igazi vérbeli pentium4-ek (amik 533 mhz-sek).
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #116230 üzenetére
A p35 jobb retró szempontból, mert abban a régebbi pentium4ek és celeroncsok is indulnak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Nekem a Pentium D960 jobb procinak tűnik mint a Pentium 840EE ... GeForce 6600GT/6800 szerintem jó is lenne bele
Nekem egy P35-ös lapom van, Jokeph jóvoltából
Hozzá egy E2140 (1600MHZ) ami megy 4800MHZ-et nitróval, egy E7500 és valahol egy E8400 ... A jobb Q-s prociknak olyan áruk van, hogy annyit nekem nem érnek.
-
jokeph
nagyúr
válasz
A Pentium D960 után dobj be a P45-ös lapba egy C2D E8400/8500-at vagy Xeon E3110/3120-at és vesd össze alapon őket meg tépd meg rendesen és úgy is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #116169 üzenetére
Látom a kalácsképed nagyon belelendült
HD3870 és HD4850 nagy királyságok. A kettőt esetleg össze is lehetne mérni. Anno volt HD370X2-esem meg utána 4850-em, olyan CPU limitem volt, hogy a két kártya abszolút egy erősnek tűnt.
Pentium D960, meg jó az
Hagy lássa a alp, hogy nem sajnálod a jó procit tőle
-
válasz
Kalacskepu #116172 üzenetére
Ahogy elnéztem nyugodtan maradhatsz a linkelt moddolt telepítőnél. Egész jó, gondolom a szerző olvassa a Logoutot, és lemásolta az én módszeremet.
-
válasz
Kalacskepu #116161 üzenetére
Jó pack, bár én a stock telepítővel küzdöttem fel elsőre. Akkor még a RAM cserés változatot. Majd tovább portoltam.
A fix millió RAMos gépnél a gyári kezdés már rosált. Kipróbáltam a CAB módot, az nekem hatástalannak bizonyult. De kiderült a turpisság, telepítés közben van egy eldugott szupertitkos mód, mellyel már TB mennyiségű RAMal is felmegy. -
válasz
Kalacskepu #116154 üzenetére
Elég jónak néz ki az a Win98 telepítő, sztem felmegy modern gépre is, úgy látom minden szükséges cucc benne van.
-
válasz
Kalacskepu #116158 üzenetére
A CD elég, a 775 tud bootolni róla. Boot után a telepítőt érdemes HDD- re másolni, és onnan indítani a telepítést. Közvetlen CD- ről xopatósabb lesz, később kéregetni fogja vissza a telepítő fileokat.
-
válasz
Kalacskepu #116156 üzenetére
Támogatott lap esetén a sima installt is megpróbálhatod. Ott csak a RAMra kell figyelni, ha 512MB felett van, kell a Loew memdriver.
-
válasz
Kalacskepu #116154 üzenetére
Attól függ milyen az alaplap. A 775i65G pld támogatott Win98- hoz. A PCIe csatolósok, pld a P5Q már nem. Utóbbinál már komplexebb az install.
"legegyszerűbben"
Win98 esetén modern vagy félretró gép esetén már nincs olyan, hogy egyszerűen. Sokminden kell hozzá, és bonyolult. Ha visszaolvasol, már pár éve írogatom, miket kell figyelni, mik kellenek hozzá.
Egy hozzászólásban nem leírható, hosszú blogban esetleg. -
válasz
Kalacskepu #115982 üzenetére
Amit említettem, nincsenek fent a megfelelő moddok, azért kapsz irreális eredményt.
Mondjuk azt az X1950 Pro- s eredményt, én már a 7900GTX- el is lenyomtam, érdemes feltöltenem. -
ityam
őstag
válasz
Kalacskepu #115982 üzenetére
"ityam által is linkelt LTT videóban azért az jön le, hogy hiába a 4 gpu nem teljesít valami jól.
"
Az célhardware volt. Ezért is valószínű hogy nagyon kevés van belőle.
rage fury max nem célhardver volt hanem consumer piacos kártya. Jól is teljesített teszteken szerintem.Lévén hogy akkoriban volt a váltás a winXPre így nagy érvágás volt hogy nem csináltak XP drivert hozzá(Mármint nekünk retrosoknak. Csúcshardvert mindig ritkán vettek és ha vettek akkor nem régi oprendszerhez). mire kijött az XP akkor már ott volt a radeon is azt hiszem.Az meg technológial is újabb volt(t&l) és olcsóbb is volt. Sebességet nem tudom hirtelen, de nem hiszem hogy sokkal gyorsabb volt a 2 rage128pro(max) mint egy radír(mármint a régi játékokban ahol nem kellett a t&l). -
válasz
Kalacskepu #115960 üzenetére
Nemigen offos, madness gép persze, de retró teszt, nem túl gyors, de elfogadható.
Zenen csak a 3DM01- et futtattam a 7900GTX- el XP alatt, Win98 a lényeg, ott világrekord lett. A 99/2000 eredményeket nem mentettem, mert kb ugyanannyi, mint W98 alatt.
W98/3DM99, W98/3DM2000.
Bár 99 alatt a kisebb CPU/Videó is lenyomja, Phenom-II- vel még van 3DNow támogatás.
Izomból persze erősebb a Zen, 2000 alatt már csak 48647 pötty a Phenom-II- vel.
Amúgy vigyázni kell, 3DM99- hez 5féle mod+2féle spec set kell, 3DM2000- hez 4féle mod+2féle spec kell a jó eredményhez.
Fejből meg nem mondom pontosan melyikek, de az összes létező modot ide töltöttem fel.Izomból majd Raptorral lesz jobb, ott 100k felett várható a 3 említett retró teszt, Intellel sokkal gyorsabb. Valszeg a mérnökök még mindíg optimalizálják, főleg 3DM01- hez, mivel a világméretű verseny, ma is rendületlenül népszerű, egyfajta +reklám az Intelnek.
-
ityam
őstag
válasz
Kalacskepu #115962 üzenetére
1-2 kéznél nem hiszem hogy több kell hogy összeszámoljuk.
[link]
Én most sikeresen az ellenkező sebességű ritkaságot szereztem be. Gef4 Mx4000 32 bites memvezérlővel. Még a sima radeon DDRtől is kikap 3dmark 99 alatt. -
Pikari
veterán
válasz
Nekem volt a felsoroltak közül pár, de eladogattam/elajándékozgattam őket az idők során. Amúgy amelyik nem döglött meg pár év használat után ezek közül, azok tipikusan mennek mind a mai napig.
Amúgy a felsorolásból kihagytam a 3dlabs wildcat 5110-et, 7110-et, és 4210et, ezek is dual gpusak voltak.
-
arn
félisten
válasz
mukodo 9700proja sincs lassan senkinek sem
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115960 üzenetére
De, van több agp-s dupla gpus, négy gpus kártya is. Pl 3dfx voodoo5 5500, ati rage furry maxx, radeon 9700 pro x2, radeon 9700 pro x4, xgi volari v8 duo.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115954 üzenetére
A korai agp korszakban nagyon izgalmas és furcsa videókártyák születtek, mert volt még kb 10 chipgyártó, ami próbálkozott ezzel.
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #115949 üzenetére
Ez nem mind, valahol el van temetve a kupac alatt egy asus hd4890 cf x48 lappal, amit néha 4870x2 quad cf használok, meg egy intrl 975 c2duo, illetve ritkán padon szoktam játszani rog 3850x2 qcf, 3870x2, 7950gx2 quad rendszerekkel.
Egy DFI LGA775 AMD chipsetes!!! Cf konfig is összerakásra tervbe van véve, illetve AMD vonal vsn hanyagolva, csak s939 van 2 összerskva, AM2/3 nincs még, ahhoz is cuccok megvannak, asus crosshair /2/3/4/5, pár dfi lap.
Videókártyából meg nincs olyan csúcsmodell, amiből ne lenne pár db.
Pár kép:
[link] -
Francia91
veterán
válasz
Jaa, én Socket 462-es gépbe raktam 2 Ghz-es Barton mellé, azon a lapon csak AGP opcióm van
-
Pikari
veterán
válasz
Ha jól sejtem, akkor te a fiatal generációt képviseled, és pci-e korszakban kezdted az ipart.
-
Francia91
veterán
válasz
Kalacskepu #115920 üzenetére
Én 2,5 éve 10 ezerért vettem a GDDR3-as AGP-s HD3650-est. Már akkor is drágábban mentek, azért csaptam le rá egy 10-esért
-
válasz
Akkor Te is default tezstvír vagyol
-
Pikari
veterán
válasz
Az agp nagyon kevés generációt ölel fel, ha belegondolunk. Kb a TNT1-től indult igazából, bár a korábbi kártyákból is készült AGP-s változat, aztán tnt2, geforce 256, 2,3,4,fx, és már jött is a pci-e. Tehát kb 5 generációt ölel fel. Egy ideig aztán agp-re és pci-e-re is jöttek, nvidiánál dx10-es kártya már nem is jött agp-re, atitól mutatóban pár kártyát kihoztak rá, végülis az agp effektíve 6-7 évet bírt ki. Ironikus módon még a normál PCI foglalat is tovább húzta videókártyák tekintetében, arra geforce 610 is van még .
-
válasz
Kalacskepu #115915 üzenetére
Hopp, jogos, a HD2600Pro AGP már régen meghótt nálam is.
De hát újabban a PCIe konfigok már sokkal jobbak a retróra, mint az elavult retró AGP cuccok, na ezt jól megmondtam
, a naptárazós kollégáknál, újabb negatív pontot kapok...
-
válasz
Kalacskepu #115913 üzenetére
Kontra...flexelek
egy HD2600XT- vel
-
Fücsök007
őstag
válasz
Kalacskepu #115894 üzenetére
A késői minden Core 2 procit fogadó lapokban 8MB-os bios chip van egyébként, de elvileg 4MB-os chipekbe is belefér az összes mikrokód. A késői csúcs északi hidak 975X után már nem kompatibilisek a nagyon korai Pentium 4 vagy Celeron procikkal.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115830 üzenetére
Nézem, nézem, de ennek az AGI-nak nem sok értelme van. Akkora mint egy AGP port, tehát nem spóroltak vele semmit, és ehhez képest kevesebbet támogat mint az. Ráadásul PCI-E sincs a lapon tehát még az sincs, hogy valami átmeneti cucc lenne ami ezt is meg azt is vinni akarja.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115880 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115871 üzenetére
Nem igérek semmit, ám megtúrom a lerakatot, hátha találok valami alkalmas s478-as lapot amin nem finnyás az AGP.
-
válasz
Kalacskepu #115868 üzenetére
Behatóbban nem néztem utána, de sztem is brutál ritka lehet.
A beárazósban ha felbukkanna, talán a Voodoo2 árával is vetekedhetne. -
válasz
Kalacskepu #115865 üzenetére
Nincsmit, én is innen a topicból tudtam meg, asszem még Fenyő kolléga hangosított fel a revíziókra, és valami mod BIOSra, de utóbbit nem alkalmaztam, mert nálam default az E6600 van alkalmazva, az pedig mindegyik rev2.0x verzióban műkszik.
-
válasz
Kalacskepu #115863 üzenetére
A rev2.x- ben megy az E6600. A rev3- ban az E7xx.
Namost moddal : rev2.x : E7xx is run. Rev3 : E8xx is komp.
Nekem egy rev 2.03 és egy rev 2.04 van, tehát max E7xx procit tudok ezekbe pakolni.
A rev 1.x- ben nem megy a C2D, csak a NetBurst komp procik. -
válasz
Kalacskepu #115849 üzenetére
Igen, megy benne a HD3850.
-
válasz
Kalacskepu #115825 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115830 üzenetére
Sok helyen csak emulálva van az agp port, de ahogy nézem az AGP 8x only csatlakozót használó kártyákkal probléma van ezen az alaplapon. A lista alapján mindegyik kombó 4x/8x csatlakozót használ, ami működik benne.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115825 üzenetére
Bios frissítéssel próbálkozz. De a csúcs AGP kártyák nem minden alaplapban indulnak, úgyhogy nem garantált a működésük.
-
arn
félisten
válasz
Kalacskepu #115822 üzenetére
az ebayes arak sose relevansak
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115817 üzenetére
Jah, most, hogy így írod, rémlik valami ilyen story, hogy volt valami két magos Radeon de csak az egyik mag ment.
De durva, hogy ahhoz képest semmi áruk nincs... Bár, ezekre igaz, hogy sokat fogyasztanak, ami szemmel lassúak, és semmilyen mai játék nem megy rajtuk.
"Mint kiderült semmi baja nem volt" - Ez szerencsés. Erről az a story jut eszembe, mikor kb 15 éve haver vett egy 1972-es állólámpás Mercit. Úgy vette, hogy "korának megfelelő állapotban", és amikor szétszedte, hogy restaurálja, akkor meglepve tapasztalata, hogy az autót néhány évvel korábban igen szakszerűen restaurálták, és így jóval többet ért, mint amennyiért vette. Erről az eladó nyilván valamiért nem tudott, haver meg jól járt. Azóta sajna már eladta (szépen keresett rajta) de jó kocsi volt
-
válasz
Kalacskepu #115814 üzenetére
X299/X399 ultrafeeling, de nem biztos hogy jó lenne nekem, mivel Win98 alatt is legalább 5.5GHz- re kéne mennem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115801 üzenetére
Sajnos nekem 2014-ben 1TB adatom visszavonhatatlanul a másvilágra távozott
rengeteg értékes és érdekes képpel, és méréssel az azt megelőző évekből.
Volt P4 VS Athlon XP (mindenféle őrült konfigurációban) Pentium D-k, meg többek között egy raklap eredményem a HD3870X2-vel is. Most milyen jól is jönnének ide a topicba azok a képek ... -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115791 üzenetére
3db HD5870?
Emlékszem anno mikor megjelent bárki fél veséjét odaadtam volna akár egyért is
Meg 2db HD5970? Honnan (és mennyiért) szereztél te ilyeneket?
Milyen konfigba tesztelted őket?és még a billentyűzeted is menő ...
-
válasz
Kalacskepu #115801 üzenetére
Nem emlékszem pontosan, talán itt visszakeresve is van pár fotó+tesztkép. Eredményeket meg a HA listában és HWBoton is találni, utóbbin a konfigok fotóit is mellékelni szokták és/vagy kell az eredmény elfogadásához.
Nekem pld csak 2 lapom van, amin rendes 2x16 PCIe slot van, X99 és AM2. Az AM4 már gagyi, a második x16 csati öszvér, x8- ig van bekötve, de csak x4- et kap.
Csak a Voodoo2 klasszikusban taroltam SLI/singleben is, HWBoton a lehetséges 3 kategória világcsúcsát behúztam nagy fölénnyel.Itt a topicban pedig a Win98/3DM01 csúcs, az még esélyes nemzetközi szinten is, mert modern gépre kevesen tudják felpakolni a 98- at. Ezt még feljebb kell tornázni majd Raptorral, mivel Intelen gyorsabbak a retró tesztek, mint Zenen. Bár ha egy profi HOC team rájön hogyan kell felpakolni a 98- at modern gépre, akkor benitrogénezik a CPU- t és a 7900GTX- et is, aztán lazán lenyomnak, de ma már nem nagyon foglalkoznak 98- al, így erre relatíve kicsi az esély.
-
arn
félisten
válasz
Hm… kicsit kedvet csinaltal megint vizhuteshez. Regen terveztem es gyartottunk ilyet (2002-2004 idoszak) - persze elesben az akkori rendszerhez, egy radeon 9700at sikerult is a sirba tenni. De hogy most minden bagoert van, erdekesebb lenne.
Epp azt neztem a multkor, hogy melyik cuccok vannak a melyponton arilag, de volt a maguk koraban presztizse. Egyreszt meglepodtem, hogy mennyi szep holmi van gombokert, masreszt viszont van par dolog, ami erthetetlenul draga. Jopar van beloluk elado, de megis ugy kernek erte sokat, hogy mar nem erdemes oket hasznalni, mert ugyanannyiert van jobb.
-
válasz
Kalacskepu #115793 üzenetére
Vannak azért páran...
-
válasz
Ja, szép és feelinges. Én viszont inkább a többféle oprendszernek tartom fent a PCIe foglalatokat. A retrósítás nekem többet jelent mint a CF/SLI lehetőség.
-
válasz
Kalacskepu #115788 üzenetére
Azért a Shapphire is általában etalon, elég jól működnek ma is.
CrossFire/SLI- t nem használok, evvel sem xopatom magam, tehát sztem jó az a kártya magában. -
válasz
Kalacskepu #115782 üzenetére
Ma már ritkulóban van, szép kártya !
-
czundermák
aktív tag
válasz
Kalacskepu #115782 üzenetére
Szép ez a kártya, na végre hardver mutogatás!
Szombaton kezdtem össze építeni egy Thunderbird alapú gépet, egyelőre tesztpadozom, majd kap egy házat, ha minden ténylegesen össze áll a napokban.
Először 1400-as, majd 1100-as, aztán 1133-as, és 1200-as Tbird-el, végül az 1333-as lett a befutó. Egyszerű az oka, ez a proci 1,75V helyett működik 1,6V-on a saját órajelén, a többiek nem.
Szerettem volna egy olyan, korai DDR alapú PC-t, ahol használni tudok érdemben 266 MHz-es memóriákat. A KG7 meglepett azzal, hogy a bejelentkezéskor kiírja, hogy a 4. memória foglalat felől az első felé kell feltölteni a slotokat. -
Francia91
veterán
válasz
Kalacskepu #115424 üzenetére
Nekem sikerült beszereznem kb 2 éve egy GDDR3-as AGP-s HD3650-est, mai napig használva van a retrógépben
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115529 üzenetére
"és őszintén mondom le a kalappal az ilyen emberek előtt." - köszönöm, bár akkoriban inkább jobban örültem volna, ha marad a kalap és boldogulhatok mint a haverok.
Különösen három közelebbi falubeli havernál volt ez nagyon nagy időszak, ők meg én, mi négyen egy társaságot alkottunk. Ők dolgoztak, folyton vettek valamit géphez, most VGA, most RAM, most platform csere, alig tudtam követni melyik mikor mit vesz a gépéhez, most jogsi, most kocsi, most ide mennek, oda mennek.
Egy ideig nem tudták mi a helyzet nálunk, - mert nem büszkélkedtem el vele - csak azt látták, hogy legtöbbet dolgozok, legtöbbet keresek, és már azt hitték, hogy biztos el szerencse játékozom, vagy k*rvázom. Ezutóbbinak kissé alátámasztója lehetett az elképzelésüknek az a trend, hogy akkoriban hivatalosan egyedül voltam sokáig, viszont két-három hetente más csajt láttak az oldalamon, vagy másról hallottak, hogy most éppen X-el vagy Y-al volt "valami". Aktívan kerestem akkoriban az igazit, poén, hogy nagyon futólag ismertem már akkor is a mostani barátnőm, csak nagyon ritkán futottunk össze és akkor is kb szia-szia, és mindenki ment tovább viszony volt.
(Mai napig van) volt egy olcsó kocsma oda szeretettem járni, tele volt fiatal rocker és punk csajjal, de néha akadtak más stílusból is, és ők voltak az én vadász területem. Néha a haverok is eljöttek, de húzták szájukat, hogy olcsó rocker kocsma, meg nekik a diszkós csajok jönnek be stb. Persze volt, hogy elcipeltek ilyen helyre, nézték a tánctér szélén a hangos zenében hogy táncolnak a csajok, itták a drága piát, és ez volt nekik a "buli". Szóval maradtam inkább a saját irányomnál.
Meg persze sokszor előfordult, hogy nekem hamarabb kellett lelépni, mert másnap meló (akkor is ha másnap szombat, ne adj isten vasárnap volt, mert bizony egy időben sok-sok vasárnapot is átdolgoztam) és félrészegen szar volt hazamenni így a korábbi busszal, és utána azt hallgatni a haveroktól, hogy mi mindenről maradtam le.Pentium D-s lapok gyakran nem támogatják a régebbi procikat, de mindegy is, eltetted pihenni, majd előveszed ha lesz VGA. Egyébként mai szemmel a Pentium D-vel sokkal jobban jársz, mint valamelyik kazán egy magossal, az maximum kora XP-vel (SP1-2-ig max) ad korhű és jó élményt, utána túl lassú.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115529 üzenetére
Újabb biosokból néha kidobják a régebbi procik támogatását. Persze nem biztos, hogy ez a baj, egyéb más dolgok is lehetnek ott. A pentium D miatt gyanús, hogy ez történt ott.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115508 üzenetére
Engem nem a hardverek vittek azért gatyára
Csak egyszerűen az lett a helyzet hogy jó pár évig nekem kellett eltartani a családomat szinte teljesen (szüleim plusz öcsém), szóval még a haverok cserélgették a vasakat, meg kocsit vettek, meg ide mentek, oda mentek, addig én - közülünk a legjobban keresként, és legtöbbet dolgozóként - egy VGA cseréről is csak álmodoztam
Sőt, volt, hogy anyagi helyzetem javításaképp downgradelnem kellett a gépet is. Lásd HD4870X2 csere HD4850-re. (jó, mondjuk abban racionalitás is volt) vagy 2012-ben 2GB RAMról 1GB-ra downgradelni (mindezt úgy, hogy 2009-től 2GB volt). Akkoriban ugye ezeknek a hardvereknek nagyon más volt az ára, mikor újak és modernek voltak. 2014-ben is úgy tudtam gépet cserélni, hogy a Phenomot nagyon jó áron eltudtam adni, meg egy pár cuccomat mellé, és akkor nagykerből nagyker áron, okosba jött nekem egy új I3-as gép. Ha ezen lehetőségek együttállása nincs, akkor 2021 elejéig egy olyan géppel vagyok, ami már 2010-ben is elavultnak számított.
A 630, meg a többi nem biztos, hogy "kuka", lehetséges, hogy a Bios nem ismeri fel. LGA 775 egy igen széles platform volt, ls előfordult, hogy valamelyik lap az elejét agy a végét nem ismerte fel a prociknak.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115508 üzenetére
Aa az alaplap elég kevés cput támogat eleve, nagy részét csak bios frissítés után. [link]
A lista alapján csak a pentium D-re van kigyúrva. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115503 üzenetére
Hát én már akkor a csajokat kergettem
Időként annak életszakaszok mikor elvész az érdeklődés, nekem is volt ilyen, az egyik olyan volt, hogya PC-s magazink előfizetésének NEM megújjításával is járt, meg azzal, hogy gyakorlatilag alig fogtam kézbe is őket, szemben a korábbi számokkal amik keresztbe-hoszába 100× el lettek olvasva.
Kicsit az is hozzájárult nálam ehhez, hogy olyan helyzetbe kerültem anyagilag, hogy tudtam, hogy tartósan nem lesz pénzem új hardvereket venni, aztán így az érdeklődés is lecsökkent.
A HD3870X2-m sorsa egyébként érdekes volt, kétszer is eladtam (másodjára 34 ezer ft-ért, egy szatyor konzervért, két Akkezdetphiai koncert jegyért (4000ft/db és jó buli volt) és két kívánság pizzáért -- akkor ez elég jó ár volt érte), és visszakerült hozzám, aztán miután eladtam vissza akartam vásárolni, de sajnos már nem volt rá lehetőségem, a kártya előbb a romániai Ploieştibe, majd utána a Belarusz Homel városába került, itt vesztettük nyomátValószínűleg most is ott szolgálhat, ha még megy ...
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115498 üzenetére
Nekem is van/volt pár köztes lga775, csak azokat nem tartom említésre méltónak vagy lényegesnek. A legtöbbet azóta már eladtam, mert számomra most már így eléggé érdektelenek. Az elmúlt években főleg félgépekbe rakosgattam őket, és úgy adtam el. Alaplapból csak 1 db maradt eladó, de prociból maradt kb 2 db extra, ami viszont már nem fog elmenni, és az LGA775öt is teljesen befejeztem (gyűjtési szempontból is), két kivételével az AMD-k is elmentek, abból talán egyet, vagy kettőt fogok végül megtartani.
-
KROK640
nagyúr
válasz
"Van 2 vagy 3 478-asom is, azokról meg aztán tényleg semmi emlékem" - hát ilyen fiatal a kalácsképed?
Nekem sajnos apénzhiányos élethelyzet miatt nem volt saját ezekből, de a számtech boltban ahol dolgoztam, ott legalább kiörjönghettem velük magamat, megsok havernak is az volt. Jó, hát itthon egy Athlon XP volt, de pl 2007-ben alig-alig voltam itthon, heti pár órát, amikor nem aludtam. Kicsit az érdeklődésem is lanyhult, így munkán kívül mással foglalkoztam mint az infó, aztán valahogy a csodás 2009-ben az érdeklődésem is feljebb támadt, de az élet többi része is jól alakult. Na akkor jött el az ideje egy váltásnak, és bár a CPU (Phenom 9500) és a VGA (HD3870X2) nem volt új, minden más igen. És bár az új CPU nem feltétlenül volt gyorsabb mint a régi, de az új SSE-k miatt rengeteg játék indult el hirtelen, így 2009 végét és 2010 első felét nagy játszogatásokkal is töltöttem. Volt mit behoznom, pont úgy mint mostanában megint, csak most a VGA miatt.
-
Pista0001
addikt
válasz
A 775 messze elkerült új korában, 2006-ig P2-m volt, aztán 2008-ig 1 magos S939. 2009-ben aztán naprakész lettem, de csak alsó kategóriában az Am3-as Athlon II X2-vel, 2010-ben már a középkategória is összejött Core i5-tel. Mostanában se vonz a 775, csak az van, ami innen-onnan ingyen beesik. Van Celeron 440, P4 531, 541, 630 (mondjuk ezt projekthez vettem 2-3 dolcsiért ebay-en
), E2180 és most már E4500 is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115468 üzenetére
A maga idejében nekem sajátként kimaradt
de mivel számtech boltban dolgoztam, meg amúgyis sokat foglalkoztam ezekkel, így azért bőven lett róluk képem. Aztán lett egy E8600-asom, de pár éve eladtam, mert nem volt hozzá semmi. Erre nem sokkal később jött Jokephtől a Giga EP38, egy E7500-al. Nem baj, az E8600 jó helyre került.
A többiről meg írtam. Érdekes, hogy Pentium D805-öm nincs, pedig a maga idejében jópár megfordult nálam.(Egyébként mivel épp besz*rt a modern billentyűzetem az Athlon XP-hez rendelt, amúgy 2008-as ezüst-fekete Genius billetyűzetről írok, azaz Athlon XPvel kezdte, majd a Phenom 9500 mellett, aztán az I3 4330 mellett szolgált 3 évet, mielőtt visszakerült volna az Athlon XPhez, mint korhű cucc (igazából egy kései C2Dhez lenne az) , most meg a 10400F mellett van
)
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115468 üzenetére
Core2 procik közül egy Q6600 és egy Q9300-at tettem félre, ezek jól reprezentálják a a core korszak elejét és végét. (emellett egy pentium d, és egy 64 bites ht-s p4 is el van téve).
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115443 üzenetére
Nekem is rengeteg hardverem van ami ki tudja kinél van, de az E8600-as procim az tudom, hogy kinél van
Viszont van jó pár CPU-m ami most is megvan. Egy pár Athlon XP is, de ezen felül van Pentium 75-ösöm meg ... na de térjünk az igazi érdekességekre : egy C2D E2140 ami képes 1600@4800MHZ-en menni! Ezenfelül egy Pentium G 3258 ami 3200@4600-on is simán stabil meg 4th gen I3, I5 ... -
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115438 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
Mert ha nagyon előtörnek belőle az indulatok, még a végén előmászik a dobozából, bele az egyik félgépbe.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Én is megtartottam volna mindet szívem szerint, de kellettazáruk. Szerencsére az AthlonXP-met nem kellett eladjam, de annak akkorra már amúgy sem lett volna komoly ára, deluxe NF2 ultra lap ide, 2GB RAM oda, hatalmas tuning potenciál (1466@2669MHZ) amoda. A VGAt sajnos ígyis eladtam beőle ami egy Galaxy 7300GT volt, de legalább a GeF3-as megmaradt, és kerül mellé egy Radeon 9800Pro is.
Már létezik? Meg sem lep annyira. Nekem is felesleges lenne. Tápnál meg igen, a fogyasztást írja.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115425 üzenetére
Nálam is ez volt a helyzet, sőt a legtöbb esetben azért kellett menniük, mert kellett az áruk az utódhoz.
Visszaszerezegetni én nem fogom őket, de szép emlékük megmarad.Kijelzős kártya? Tutira lesz, szerintem csak idő kérdése. Vízhűtőn már rendszeresen látok ilyet, már alaplapból is láttam ilyet, a minap pedig egy kijelzős tápegységet sikerült megnézegessek.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115428 üzenetére
A 8800GT-m nagyon vérengző szemekkel bámulja a kártyádat.
-
válasz
Kalacskepu #115415 üzenetére
Eddig jutottam vele, kéne neki még több Vcore de az istenért sem akar 1,38 fölé menni.
Full alapon 13.448-at hozott utoljára, de majd futtatok még egyet mert azóta piszkáltam a procimat.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115419 üzenetére
Nekem is sokat dobtak rajta az artworkök. Volt jó pár ilyen kártyám, sajnos mindet eladtam
csak egy HD6850-em maradt az egész HD korszakból, de azon meg már semmi ilyesmi nincs. Ezt hiányolom a mostani kártyákról. Van helyette RGB örület. Gondolom a következő az lesz, hogy kis képernyő lesz a kártyákon, és azt jelenítesz meg rajta amit akarsz
-
válasz
Kalacskepu #115419 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
De szép
Amikor még a VGA-k műalkotások voltak
-
jokeph
nagyúr
válasz
Nofene, duplaslotos Sapphire HD3870.
Eddig csak a single slotos variánssal találkoztam élőben is. -
válasz
Kalacskepu #115359 üzenetére
Jók azok. HD3870 nekem is van, karcol rendesen. XP is elegendő, csak néhány Win98 környéki cím van, ami nem fut XP alatt.
Meg hát a Win98 vadállat gépen, inkább csak az én becsípődésem. -
válasz
Kalacskepu #115354 üzenetére
Igen, az X800 és 7900 sorozat is ritka már, a kisebb modellek néha még előfordulnak.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115354 üzenetére
Nagyon lusták az emberek, meg van pénz lóvéra. Simán kidobnak commodoreokat, 3dfx kártyákat is. Arra se veszik a fáradságot, hogy 5 másodperc alatt rágooglizzon, és kiderítse, hogy mondjuk X eszköz ér 40 ezret, és akkor egy 10esért felrakja, és legyen neki is egy jó napja, meg egy vevőnek is. Ennyi pénzért már nem hajol le az átlag állampolgár.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115327 üzenetére
3-4 éve vettem egy x740XL kártyát itt, 500 ft-ba került, de majdnemhogy az eladók fizettek azért, hogy elvigyem.
Ez az egyetlen DX9-es kártya, amit megtartottam (egy FX5200-at leszámítva).
Onnantól, hogy megvettem, nem az, hogy megdrágultak, hanem még csak hasonlót se láttam. -
válasz
Kalacskepu #115327 üzenetére
Elég ritkák...
Kiemelten értékes hardvert áldoztam be a cserére, hogy a 7900GTX és a Quadro megfelelőihez hozzájussak... -
válasz
Kalacskepu #115324 üzenetére
NVidia vonalon a 7900GTX a max. Jóval gyorsabb az X850XT- nél is.
A jelenlegi Win98 világrekordom :
A teljes Win98 install még várat magára, majd leírom. Kissé komplex és bonyolult. Nyugtató előkészítése ajánlott. Akár gyógyszer, akár viszki
A YT videókkal nemigen lehet sokra menni, /modern gép Win98 install esetén....nem olyan egyszerű, mint az ottani folyamat.
Bár ugye a puding próbája az evés, ki kell próbálni, és meglátja a user, mire jut. -
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115324 üzenetére
9x alatt a x800/x700 széria az utolsó, ami hivatalosan támogatva van.
-
válasz
Kalacskepu #115315 üzenetére
Telepíts rá egy Win98- at is
.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115311 üzenetére
Kár, hogy az 5700G IGP-hez nincs XP-s driver. -
válasz
Kalacskepu #115311 üzenetére
Gratulálok !
Örülök hogy hasznát vetted a kreálmányomnak.
szerk - abba az M2 SSD driver még nem volt beleintegrálva, de az addonban benne van a driver, utólag tettem fel, jól műkszik.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115280 üzenetére
Ja, de ezeknek a programoknak valahol az lenne a feladata, hogy valaki kiszed egy hardvert a kukából, akkor ez megmondja pontosan, hogy hány merre nyolc méter.
Csak aztán ha nagyon népszerű lesz valami, akkor átveszik olyanok az irányítást fölötte, akiknek pénze van, de fingja nincs hozzá.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #115277 üzenetére
Sokat molyoltam a régebbi AGP-s VGA-k miatt a különféle GPU-Z verziókkal.
Pár mérés, az a fenti kép az első mérésnél készült:
Az X1950 GT AGP s478 P4 2,8 GHZ Prescott mellett kezdte nálam anno, majd Athlon A64 X2 5200+ (AM2) mellett fejezte be pályafutását mint napi használatos cucc.
Anno nem méricskéltem, de észrevettem a változás a P4 vs AM2 között, durván meglódultak a játékok. -
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115277 üzenetére
Sajnos előszeretettel eldobálják a régebbi dolgok támogatását a hasonló programok, pedig technikailag nem jelent plusz költséget az, hogy benntartsák a kódban. Egyszerűen csak a legtöbb programozónak van egy ilyen elitista beütődése, hogy ő majd megmondja, hogy mit kell támogatni, és mit nem. Ami elég vicces, hogyha egy ilyen diagnosztikai program esetén játsszák meg
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #115274 üzenetére
az amd többször kicserélte az apikat, amivel lekérdezgetni lehetett ezeket. egy időben volt valami nagyon korai verzió, az pl opengl extension formában támogatta ezeket, aztán gyanúsan hamar eltűnt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest