- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #109416 üzenetére
X5677-em van, fürge kis 4/8-as, ill. X5690-em, na ez odaverős alapon is, húzva meg igen durván tol. 4 GHZ-et megy pici + Vcore-al, csúcsban 4,4 GHZ-re toltam fel, benchelni a VGA-imat.
Hűtés: léggel, BeQuiet! Dark Rock Pro3 -
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #109377 üzenetére
Nem feltetlen. Azert buffered, mert ez ugyonolyan "levalaztas", mint amit megszokott dolog alkalmazni minden, parhuzamos busznal. Pl. rengeteg ISA kartya bus driver IC-vel indit, mert minden busznal meg van specifikalva, hogy mi lehet a maximalis kapacitas, illetve mekkora lehet a maximalis teljesitmenyfelvetel. Ha olyan eszkozt gyartassz, amely ezt esetlegesen tullepi, akkor meg kell oldanod, hogy "az eszkozodon levo dolgo" ne latszodjanak a busz vezerlo iranyabol. Tehat, a buffered ram-nal, be van rakva egy levalasztas, ami kotelezo ervennyel extra kesleltetest, azaz lassitast tesz a korbe. Innen kovetkezik, hogy ha unbuffered memoriat hasznalsz, abbol ez a kotelezo lassito elem hianyzik, tehat, az gyorsabb lesz.
AMD-nel, ott konkretan ciganykodas van. Ugyanis, azt a buszt, ugy mereteztek, hogy nem lesz minden slot telepakolva. Vagyis, inkabb forditva. Be lett meretezve telepakolt allapotra, majd ahogy csokkentettek a foglalt slotok szamat, ugy kezdek overclockolni a rendszert, mig vegul megszuletett az a szam, amit mondassz, miszerint gyorsabb, ha kevesebb kartya van benne. Egy idealis vilagban, ezt nem igy kellene, ezt a termeket igy, senkinek sem kellene megvasarolnia. Nem? Mi lenne, ha a PCI busz is ugy mukodott volna, hogy 1 kartya = 33 MHz, 2 kartya 28 MHz es amikor benne van mind a 6 kartya, akkor a busz mar csak 10 MHz-val ketyegne.
-
válasz
MasterDeeJay #109387 üzenetére
AM2+ - ban nekem is visszaveszi mint atom 4 modullal, frekit nem, de T2/ungangedre, 2 modullal jóval gyorsabb, meg hát a Win98 is gyorsabb 2x1GB- al, 4x1GB már nem átlapolható DCH- ban, a max 3.3GB lekezelt mérettel.
-
válasz
MasterDeeJay #109385 üzenetére
2640- el nekem 1866, aszem ennyit támogat max a proci, de itt modern desktop RAMal CL12, ami asszem jobb mint a 3000 CL16, legalábiis az L2-L3 újratöltésben, ha az elágazás teljesen más címre mutat.
Phenom-II nem osztja vissza 4 modullal sem, nálam turbo off, némi FSB+, és 1966- on stabilan mennek évek óta az 1866- osok, bár most pihen. Mondjuk a lap a lehető legjobb AM3+, M5A97 EVO R2, gyenge lapnál nemtom, nekem csak ez a csúcskategóriás van.
-
válasz
MasterDeeJay #109383 üzenetére
Akkor 4x32 ECC?, bár asszem az csak lassabb freki+CL változatban elérhető, ill alapból is lassúb, mint pld a modern desktop Fury magasfrekis, ennél legalább az időzítés faragható alacsonyabb órajelen, mert a kínai mesterek a 4CH RAM elérést csak 3T- vel engedélyezték a biosban. Gondolom a C612 server chipset abszolút stabilitási előírásai miatt, itt a biztonság mindenek felett, bár még T3- al is brutál gyors. Másik bios nem játszik, mert azokban meg hiányzik az egyenként engedélyezhető, letiltható PCIe slot variáció, és ez nekem elengedhetetlen a retró videókártyára bootoláshoz.
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #109379 üzenetére
Ark szerint a Clarkdale-ek se tudnak többet, mint a Bloomfieldek, szóval "kell" a Westmere.
Feltűnt közben egy érdekesség. A hivatalos adatok szerint a 3500-asok 24 gigát támogatnak összesen, míg a 3400-asok (Lynnfield) 32 gigát. Nem hinném, hogy 1156-os gép készült 8 memóriafoglalattal, szóval tudja hivatalosan a 8 gigást, míg a magasabbra pozícionált 3500-as nem?
-
válasz
MasterDeeJay #109377 üzenetére
Phenom-II fut 4x4GB 1866 RAMal, hiszen ilyen működő konfigom van, bár azt szét fogom szedni.
-
válasz
MasterDeeJay #109374 üzenetére
Akkor a HUANANZHI X99 -TF Alaplap- omban is menne a 4x32 DDR4/sima vagy ECC szerinted ? Hibrid lap 4xDDR3/4xDDR4 foglalatokkal. Feelinges lenne a kis hobbigépbe a 128GB
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #109372 üzenetére
Nem processzor függő? A core i-k és a 3000-es Xeonok 4 gigás modulokat támogatnak hivatalosan, úgy tudom. Az 5000-esekkel nem világos, mi a helyzet, az Intel szerint 288 GB memóriát tud kezelni összesen.
Mac Pro-hoz is 3000-es Xeonnal úgy tűnik, 4 gigás a hivatalosan támogatott, nem hivatalosan a 8 gigás is megy, gyakorlatilag ugyanúgy 48 giga az össz korlát. A dual procis 5000-es Xeonokkal szintén ennyit tud procinként, újabb (legalább 10.9-es OSX) megy 128 gigával is (64 GB processzoronként). A Mac proban 4 slot van processzoronként, így jön ki az utóbbi. Ebből következik nekem, hogy a 16 gigással is mennie kell, máshogy nem tud kijönni a 48 giga sem.
5000-es Xeonnal és legújabb BIOS-szal megér egy próbát szerintem, ha nem fél vagyon a memória. Vagy ha rendelkezésre áll. Vagy ha más nem, X79-hez még jól jöhet.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #109374 üzenetére
Nem lehet, hogy azert lassult, mert registered ramot raktal bele? Annal "lassulnia kell", pont ez a lenyege.
-
válasz
MasterDeeJay #109372 üzenetére
Max RAM 24GB a manual szerint. Intel nem biztos hogy viszi a nem specifikált RAMokat, de 1366 esetén asszem már CPU IMC van, tehát nem lehet tudni, csak lepróbálással.
Hasonló időfaktoros AMD viszi a HD kínai memóriákat, de az ECC REG szürkezóna nekem, az X99- ben is sima asztali Fury van, az simán megy, 4x8GB, de a 4x16 már ebben is többesélyes, a leírások alapján. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #109021 üzenetére
P1 233-hoz a 64MB bőven elég. És még helllyel-közzel korhű is.
OK, nekem volt 133-as 128MB RAMmal, de az különlegesen túl RAMozott eset volt. -
válasz
MasterDeeJay #109337 üzenetére
Én egy Vogonsos howto alapján csináltam király soundfontot (valamelyik Rolandot emulálja) Live-hoz.
Win98 alatt kiválóan működik mindenben, ami támogat General Midit.
Természetesen DOS alatt nem megy, és a Windows picit lassabban tölt be, hiszen betölti a soundfontot a rendszermemóriába. -
válasz
MasterDeeJay #109271 üzenetére
Megy végre a general midi és szerintem jobban is szól sokkal (de nem minden track). Annyi volt hogy csak egyfélét szabad betölteni.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #109273 üzenetére
ott nem is fogja betölteni, mert ez a rendszermemóriába töltődik, nem a kártyába.
dos alatt szerintem nem lehet a livenak sound fontot váltani. esetleg próbálj valami általános célú szoftveres music drivert, hátha valamelyik tud sound fontot, a live music supportját pedig lődd ki driver initben. -
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #109271 üzenetére
Amit windows alatt betotlessz soundfont, az Windows alatt, az ott inditott dos ablakban lesz jo general midinek. DOS alatt te, itt a valodi DOS-t erted ugy, hogy nem fut a Windows?
-
válasz
MasterDeeJay #109256 üzenetére
X58 az full Win98 kompatibilis, chipset driver is van hozzá, nem kell semmit varázsolni. Ilyen lapra a vérbeli retrózó W98- al kezdi
-
válasz
MasterDeeJay #109248 üzenetére
Ha a HDMA:7, akkor az LDMA jobb ha 3, IRQ meg 7.
240/5/0,7 nem szerencsés, helyette 240/7/3,7 vagy 220/5/1,5. -
válasz
MasterDeeJay #109244 üzenetére
Mivel ezeken nincs onboard memória, a gép RAM-jába töltik a hangmintákat, így konfigurálni kell minden inditásnál.
Na majd én is szórakozok Live kártyával DOS alatt, csak legyen rá időm.
Czo: megelőztél
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #109244 üzenetére
Se az Audigy sem a Live! nem rendelkezik memoriaval. Az X-Fi -ken, illetve a regebbi AWE32/64 kartyakon van onboard RAM. Azt nem probaltam anno, hogy az AWE32/64 RAM torlodik-e, illetve az X-Fi-nel sem tudom. De pl. a GUS GF1 RAM az megmarad, igy haszanalhato rebootot tulelo 1 MByte ramdrivenak is
.
-
válasz
MasterDeeJay #109235 üzenetére
Annyira jó próbálkozások voltak, sajnálom hogy ezek eltűntek.
A Trespasser-nek volt még egy lebilincselő, egyben idegesítő megoldása. Abban is teljesen szabadon mozgott az egész kar. Fordulásnál sokszor beakadt a fegyver csöve a falba, asztalba, bármibe.
Rettenetesen nehéz volt a használata, de legalább valami újdonság volt. Végül is egy élmény volt így is.
De talán nem is lehetne 100%-osan megoldani egér+billentyűvel.
Ez a típusú irányítás, szvsz VR-ért és hozzá való kontrollerekért kiált. Erre nemrég készült is VR mod.
Úgy emlékszem, az első között volt amiben már (16 bites?) nagyon jó minőségű fegyverhangok voltak. Akkoriban ki volt rakva két Mission hangfalra, CambridgeAudio erősítővel. Brutális volt -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #109178 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik
Korbeli böngészőkkel böngészni
Már csak egy olyan szervert kellene alkotni, esetleg synora, ami beállított dátumú pl win98 gép esetén 1998-as weboldalakat húz be, mint ahogy az archive.org-on. -
válasz
MasterDeeJay #109178 üzenetére
Komoly projektnek látszik. Én inkább XP- vel próbáltam ki a netet, de ott is csak arra, ha gyorsban kellett letölteni valami drivert vagy kiegészítőt.
-
válasz
MasterDeeJay #109155 üzenetére
Win98- hoz nemnagyon van modernizált böngésző asszem, bár mostanában nem is néztem utána. Integral XP- hez van MyPal, persze ott az oprendszer is frissítve van szinte maira, talán nem olyan kockázatos netre menni vele.
Jól fel lehet tupírozni a 98- at, majdnem minden eszközt lát. Vertikális frissítéssel vannak gondjai, csatlakozástól is függ. DSub most jó nálam a Quadroval, HDMI- n hajlamos túllőni a frekit. RyZenen viszont jól észleli HDMI- re is.
-
Pikari
veterán
válasz
a régi kártyákon elég gyenge szokott lenni a ramdac. talán 800x600ban még jól fog kinézni a 75 hz, de afölött már esélyes, hogy nem
-
Pista0001
addikt
válasz
"valamiért a 75hz homály a monitoron, 60hz meg teljesen jó"
Ilyet tapasztaltam én is már, de sajnos nem emlékszek melyik vga/monitor kombóval.
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #109100 üzenetére
Igazából a ramok nyersanyagára (átvételi) jobban növekszik, mint amennyit a forint romlik.
Igazából felesleges eladni/leadni.
AT tápokból szinte nem is nézik a típust, csak megvehesse.SD/DDR/DDR2/DDR3 ramokból nem a modulméretet és sebességet nézem, hanem a kis késleltetést, ledeket, stb.
Pl DDR2-800 cl3-at évek óta keresek, meg korai ddr2-550-666 ramokat. -
válasz
MasterDeeJay #109097 üzenetére
Csereüzlet nem engedélyezett...nem vettem most észre.
-
arn
félisten
válasz
Amit hasznalsz gepben
en nem szoktam rambol tobbet.
-
válasz
MasterDeeJay #109107 üzenetére
Nekem is csak utólag lett, de már nem tudom, mikor vettem. Most próbálgattam, eddig szerintem be se üzemeltem.
Kryotech Cool K6-2 500
Érdekes próbálkozás, de tényleg too little too late és nagyon drága volt. -
válasz
DDR1 1Gb 400-asokat tartanám meg, ahogy tudom minden DDR1 lap kezelt 1Gb-os modulokat. (van értelme a kis ddr1 ramoknak?)
Épp 1-2 hete szórakozok egy Asus A7N266-VM (nForce1 chipset) alaplappal, ami a manual szerint maximum 512MB/modul DDR ramot kezel, és két slotja van. Most is két random 512/400 van benne, próbáltam 1GB-os modullal, de nem indult.
Amúgy jól megszívatott ez az alaplap. Rettentő lassan települt rá a WinXP, az 1600+ proci 1400 MHz helyett 1050 Mhz-en ment benne, BIOS-ban nem tudtam beállítani a megfelelő sebességet, pedig az alaplap felismerte helyesen a CPU-t. Aztán RTFM, és hirtelen okosabb lettem, mert ez az alaplap bizony jumeres, és csak annyit lehet állítani, hogy az FSB 100 vagy 133, illetve a RAM is 100 vagy 133 MHz-en legyen hajtva. Ma reggel átállítottam, és mint akit s@ggbeharaptak, úgy szalad a rendszer.
A másik szívás az volt, hogy feltelepítettem mindent, de nem érzékelte a pendrive-ot az alaplap. Aztán a szemem elé került, hogy a manualban van valami USBPWR jumper, amit ellenőriztem az alaplapon, és nini, hiányzott róla a jumper cap, és azt pótolva rögtön megvolt a pendrive WinXP alatt!
Azt tudtátok, hogy a Serious Sam SE demónak kevés az 1 GHz körüli processzor, de a 3DMark2001SE is köhög ezen a frekvencián? Ahogy feltettem 1400 MHz-re a CPU-t, rögtön megjött az FPS a SS-ben, a 3DMark meg elkezdett szárnyalni? Ez utóbbi olyan durván, hogy az autós tesztben volt ilyen max 35 FPS, de utána meg felment a százas tartományba! Mindez egy GF4 Ti4200 mellett.
Közérdekű inormáció: Jumper cap töménytelen mennyiségben és többféle színben kapható az Aliexpressen szotyiért.
-
Pista0001
addikt
válasz
Ha mindenképp selejteznék RAM-ot, DDR1-ből 1-1 pár 256-ost és 512-est megtartanék, DDR2-ből fél és 1 gigásból, DDR3-ból 1 és 2 gigásból. Ezeken kívül amiket írtál. DDR3-ból a 775-ösöket nem ismerem, az 1156-ok és 1366-ok mind támogatják a 4 gigás modulokat. DDR3-ból, főleg kisebb méretben csak simát, nem DDR3L-t. De amúgy egyetértek Pikarival, RAM-ot nem szórnék ki, tényleg alig foglal helyet.
-
Pikari
veterán
válasz
ahogy foxi mondja, csomó olyan lap van, amiben erősen limitált, hogy milyen lapot lehet tenni. ezért fontos, hogy legyen kissebből is egy csomó.
-
válasz
Amikor kerestem tökmindegy milyen brandelt 3x128MB 100MHz-es kétoldalas SD-t, hónapokig nem találtam, úgyhogy elengedtem és random nem egyforma típusok kerültek a P3-ba.
Úgyhogy ja ez tipikusan olyan dolog hogy mindenki azt hiszi hogy semmit se ér így meg se hirdeti, akinek meg kellene, ezért nem tud venni -
Pikari
veterán
válasz
ultimate üzleti és gyűjtési tanács
mindet megtartanám. sok helyet nem visz. etetni nem kell.
a nagy méretű, helyet elvivő dolgokat kell eladni. pl házakat, tápokat. n+1 alaplapot, azokba pont belerakhatod a feleslegesnek ítélt ramokat, hűtőket, processzorokat, így drágábban mennek el, és csökken a hely, amit aztán fel lehet ügyesen használni.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #109047 üzenetére
Ah, ez nem is PCI. Probald ki az osszes PCI-E slotot! Igen azt is, amibe pl. most a VGA van es tedd at addig masikba. A driverben regen volt bug, es nem minden reszet irtak meg egyforman, igy volt olyan resze, ami csak akkor mukodott, ha nem akarmilyen sorszamu PCI buszon logott a kartya.
-
válasz
MasterDeeJay #109047 üzenetére
Az egyik Diamond, másikra nem is emléxem, majd előkerítem, el van temetve a piramisban.
-
válasz
MasterDeeJay #109043 üzenetére
BE6/P-III-750@1000/Ti4200 főkártya mellett. De megy Tua 1266- ban is simán. Valamint 939- ben is járt anno - 3800X2 Athlon64, utóbbiról képmentés is készült, Google elkeverte, de valamelyik vinyón meg kell hogy legyen.
Ki fogom próbálni majd a tesztek után a fent levő gépen, 4GHz feletti Phenom-II- vel, szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy a 3DMark99 és a gamek is futni fognak. Nem tudják hogyan kell Frankenstein vasat 98- al etetni. -
arn
félisten
válasz
Dosos jatekoknal mindig lesz vmi, ami eppen nem megy
szvsz jo kompromisszum a classic vga+sb jatekokhoz olyan 95ig: gyors socket3/4/5 gepek, sbpro. De ha vki pl a 80as evek jatekaira vagyik, oda biztos mas kell. A late jatekokkal kevesebb a gond.
Ha az ilyen korai glide a cel meg dos, inkabb mmx. Dos alatt amugy sincs tul sok ertelme a hasonlo orajelo p2nek.
-
válasz
MasterDeeJay #109031 üzenetére
P-III- ban is fut 1GHz- e is.
-
válasz
MasterDeeJay #109031 üzenetére
1.9GHz- en.
Tuti megy sztem 4GHz felett is, majd kipróbálom. Hasonló fail mint anno a Win98ról is ilyeneket mondtak, aztán utólag kiderült hogy hibás install, avagy a gyorsabb gépekbe eleve több mint 512M RAM került, avval meg install esetén, az első rebootnál Win védelmi hiba, vagy végigmegy aztán utána kékhalálozik. -
válasz
Én is hasonló projektben vagyok / voltam, pont hétvégén szedtem ki az egyik Voodoo 2-t az SLI-s P3-ból, és tettem át az eredetileg 300-as PII (azóta kapott egy 500-as Mendocinot Slotkettel, mert a 300-as Klamath nem elég a VGA Duke 3D-hez se) IBM-be, amin csak DOS van.
Nálam a cél a Carmageddon 1 volt, bepótolni, merthogy csak érintőleges tapasztalatom van vele, anno a második résszel kezdtem.
Szóval kis Vogons fórumböngészés és chatgpt faggatás után sikerült is hibátlanul működésre bírni pure DOS alatt Glideban a V2-n a játékot, csakúgy mint a Shadow Warriort, a Blood viszont bár fut Glideban, grafikailag nem úgy néz ki ahogy kellene, úgyhogy azt elengedtem.
Sok game megoldható DOS alatt V2-vel, de nem mind.
Volt fent aprón egy V1 egy 20-asért, rá is mentem, de sajna elkelt úgyhogy még keresek, ebbe a gépbe kell egy, mert a V2-t nem akarom mindig rakosgatni a két gép között.Nálam amúgy az a konklúzió hogyha nem akarsz a lassítgatós vacakolással élni, egy 486-on jól műxik a DOS gaming érdemi eleje, a közepére és végére pedig tökéletes egy 500-800MHz körüli P2-3.
-
válasz
MasterDeeJay #109025 üzenetére
V1 megy nagy órajelen is, P4- ben tesztelve.
-
Pikari
veterán
válasz
szerintem voodoo4-nek már nincs működő támogatása dos alatt. az utolsó, aminek van, a voodoo2, és ahogy czo mondja, ki kell cserélni az olv fájlt a kártyához valóra.
doshoz inkább voodoo1et használj, az out of the box működni szokott.
-
válasz
Próbáltad már kikapcsolni a cache-t? Az talán segít rajta.
-
Czo
addikt
válasz
A Glide-os jatekokban a glide2x.ovl-eket kicserelgetted a te kartyadhoz valora? Illetve, aminel az exe ezt magaban tartalmazza, ott magaban az exe-ben is cserelted? Voodoo2 eseten nekem neha vissza kell venni az FSB-t is (133-rol 66-ra), mert pl a Tomb Raider es a Screamer Rally es a Screamer 2 szetfagy. A Tomb Raider javithato, ha a Voodoo Rush-hoz valmi patchet hasznalom, de ugy laranak megszunik az arnyeka.
A gepbe, ha bedobod a Voodoo 2-t, akkor szerintem eletrekelnek ezek a jatekok, ha visszaveszed az FSB-t, a Supaplexhez meg lehet lassitas kell.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108947 üzenetére
Haskovó, Cholnoky ... klasszikus. A Cholnokyn laktam a körforgalomnál.
A játékteremre nem emlékszem, de akkoriban már nem is jártam ilyen helyekre. Inkább csak szórakozóhelyekre, meg a barátnőmhöz a Damjanichra. jah meg a Jutasin fordultam meg gyakran. Jó kis idők voltak, meg szép város. Kár, hogy 2013 óta nem voltam Veszprémben, hiányzik. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108938 üzenetére
ÚÚÚ, durva kis gép. 18C36T, és 128GB RAM
-
válasz
MasterDeeJay #108940 üzenetére
Tegyél rá Win98 - at
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108921 üzenetére
Igen, ő vele többször is találkoztam személyesen, gondolom azért így énekelte, hogy ne egy fél ország azon gondolkozzon, hogy mi az a LEO... Mert Veszprémen és tágabb környékén kívül az országban sehol senkitől sem hallottam, és senki sem tudta, hogy mi az.
Gyrátóti vagy te is? Én azon csodálkozom, mi anno, hogy nem futottunk össze. Igaz én Veszprémben toltam, de szerintem kb hasonló korúak lehettünk, hasonló érdeklődéssel, nagyon kicsi földrajzi távolsággal.Nekem Pécsen a Palatinusban sikerült egy 3/2-es VBK-t kérnem, a pincér meg lesett mint fácán a felezőn, hogy mi?? Nekem kellett elmagyarázni, hogy fogja a vörös bort, és felönti kólával. Lefehérdett... én is az árától mikor hozta a számlát
Egyébként én is barbár leo-t szoktam inni. (Hallottam nagy leonak is) -
válasz
MasterDeeJay #108938 üzenetére
Helyes, jó kis madness
-
válasz
MasterDeeJay #108925 üzenetére
Kössz ! , letöltöttem.
-
válasz
Régi jó hangulat. Van is olyan gépházam, ami az első fotón látható.
A linkedre azt írja - deleted. -
jokeph
nagyúr
válasz
Váóóóóóó....
VBK, no, igen (alias vadász).
Mi szerettük a sör+kólát iss (diesel). -
válasz
MasterDeeJay #108896 üzenetére
Kispók, 4 géppel, monitorral. Hajnalban hazafelé megállított a rendőr. Benézett, azt hitte rosszul lát. A gépek darabja többet ért, mint az autó. A leginkább emlékezetes az volt amikor hazafelé kigyulladt a GTV, szerencsére nem égett ki, mert a tűzoltók gyorsak voltak. Végül a feleségem vontatta haza a dögöt valamikor hajnalban. Ma már röhögve emlegetjük, de amit akkor hallgattam tőle, na azt nem tettem zsebre.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fuh, én már nem emlékszek mikkel szenvedtünk, csakhogy mindig nagyon szenvedős volt a hálózat beállítása, és általában az első, de néha a második nap is ráment, és mindig kellett valamit még pluszba venni a számtech boltba.
CRT-k és ház cipelése nekem is megmaradt. MI viszont sajnos nem VBK-ztunk (ami nektek a LEO -- még beszélek Veszprémiül) meg semmi piálás nem volt, valahogy túl nerdek voltunk hozzá. A későbbi partykon én már lazultam, de nem nézték jó szemmel, plusz ahogy írtam is, egy idő után már ha még a gépem ott is volt, igyekeztem külön utakata járni, minthogy egyedül nekem volt barátnőm, a nerd srácok is inkább már öcsém haverjai voltak, meg ugye lett a kevés unalamas időmre még egy gép ... szóval nem lógtam már velük.
Egyik Szilveszteren (az is pont 2002 Szilveszterén kora este leültem, hogy nulláról végigviszem a Midtown Madness-t. Késő hajnalra megvolt, de professionalon is
- nyilván az már a nagyon sokadik végigvitel volt, afféle speedrun)
-
sidi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #108905 üzenetére
Valóban, szokatlan IC-k vannak rajta,
nekünk anno ez volt: [kép] -
válasz
MasterDeeJay #108905 üzenetére
Ez még TSOP-II tokozás, bár nem a megszokott formájú az IC rajta.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108902 üzenetére
Talan a 95 telepitette utoljara defaultban, a kesobbiekhez mar kezzel, kulon kellett felrakni (de ott a 95-nel, meg azert cserelted le, mert az nem vitte a 4-es NetWare ujabb featurejait). Utoljara 32 bites Windows 8-ason hasznaltam, mert oda kellett felrakni NetWare klienst. Maga az IPX felrakhato volt 64 bitesre, de a regi Novell NetWare kliens nem mukodott vele. Igaz, nem is nagyon keresgettem, hogy van-e alternativ kliens, egyszerubb volt az OS-t 32 bitesre cserelni es hasznalni a "szokasosat". Nem tudom, hogy mas szoftverbol mi minden hasznal meg IPX-et, amit lenne ertelme elinditani. Talan a DirectX era elotti jatekok, de azokat nem is biztos, hogy konnyen mukodesre lehet birni 64 bites Windows alatt.
-
Pikari
veterán
válasz
a 90es években a suliban IPX-es hálózat volt (DOS), koax kábelekkel összedugdosva. windows alatt nem működött
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108878 üzenetére
Olyan fura a képaránya.
Monster 3D - ismerős -
válasz
MasterDeeJay #108878 üzenetére
Ez nagyon kókány, ki ne gyulladjon
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108870 üzenetére
Még asszem 2.X-ek is ilyen számkat használtak, de lehet hogy rosszul emlékszem. 1.9D-m tuti volt, az most is van
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108866 üzenetére
Milyen felbontása van ennek a monitornak?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108855 üzenetére
Engem is anno a fraps egyszerűsége fogott meg. Ráadásul a képeden látom, hogy ez még a régebbi 2.X-es verzió.
GTA3-at anno 466@766-os Celeronon kezdtem (de 1-2 perc után kifagyott) TNT2-vel. 585-ön is játszhatatlan volt TNT2-vel. GeForce 1-el viszont szépen ment még 466-on is.
Aztán igazán nekilátni akkor tudtam mikor az 1700-as Celeron mellé megjött a GeF2MX 400 64MB. Na akkor aztán hasított a játékPersze a suli is pont akkor kezdődött.
Amúgy egyre inkább gondolkodok rajta, hogy vajon mai gépen Win10 alatt menne?
ha már egy GTA5-öt nem tudok izzítani, legalább nosztalgiából a 3-at végigtolnám, úgyis anno is pont szeptember-október tengelyen játszottam végig. -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108861 üzenetére
Elég alacsony értékek, én jobb élményre emlékszem - de aztán csak most látom, hogy 1280x1024-ben végezte a mérést, én meg anno 640x480-ban játszottam ezt a játékot.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108859 üzenetére
Érdekes hogy nem nagyon találok benchmarkokat.
Évek óta kb bármit lehetetlen googlen megtalálni, csak a felseózott reklámszemét van mindenhol. Szerencsére a nagyobb fórumok közül 1-2 topikot még épphogy bead találat gyanánt, ha valami széles körben ismert technikai dolgot keres az ember.
-
válasz
MasterDeeJay #108857 üzenetére
Jobb Gef 2 és Radeon 7500 már elég lehet ha jó a proci is.
Én is úgy játszottam (utóbbin) először, AMD proci volt mellette rokon gépén, de nem tudom már, milyen.
De igen, amikor lett saját gépem, talán TNT2 volt benne, azon is játszogattam vele, de a jó az nem ilyen -
válasz
MasterDeeJay #108855 üzenetére
Hááát azért a GTA3 a maga idejében elég gépigényesnek számított szerintem.
Voodoo 3-mal én is próbáltam régen, vga felbontás, 16 biten, rémesen futott.
A Vice Citynek már alacsonyabb gépigénye van, sikerült optimalizálniuk a portot. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108816 üzenetére
Mekkora feeling, fraps, GTA3
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108816 üzenetére
Biztosan tudod, hogy mukodnek a kartyaid? A Win98 network stackja is rendben van? Siman mennie kellene. A DHCP nem valtozott az elmult 40 evben (nalam is ment, elsore). A mikrotik is latja a linket? Tudod allitani a port tulajdonsagait? Pl kezzel limitalva 10 vagy 100 megabitre?
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108814 üzenetére
Miert nem a gyartotol szeded a friss drivert? Kitudja, hogy a te kartyad osszes azonositoja rendben benne van-e abban a driverben, amit felraktal. A Realtek azon kevesek koze tartozik, ahol most is fenn van a driver: https://www.realtek.com/Download/List?cate_id=587 A kartya EEPROM-jaban levo beallitasok siman kihathatnak egy olyan driverre, ami nem azt es nem tot varja, ahol van.
-
válasz
MasterDeeJay #108811 üzenetére
Android telóról könnyebb. TCommander+lan plugin. Wifin beended a Win10 gépre és a retróra is. Egyik panelbe a retró, másikba a modern, és lehet másolgatni, ugyanez kábelen nem ok, Win10-11 paranoia.
Ugyanígy 2 retró gép között is működik, bárhonnan tudok másolást indítani, még az udvarról is, ameddig van router térerőm. -
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108811 üzenetére
Akkor link van
Switchport konfig? pl. VLAN? Driver honnan van? Ugyonarra a kabelre dugva mas megy? Ez a kartya megy masban? Valamelyik realtekbol (en a 8139-re tippelek) volt egy csomo hamisitvany, ami nem megy a Realtektol letoltheto driverrel. Tuti jo a te kartyad?
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108808 üzenetére
Gep-Gep koze kell kereszt, Gep-Eszkoz koze egyenes kell. Tehat a kabelnek jonak kellene lennie. Link van? Led villog/vilagit? A kartya mukodik?
-
válasz
MasterDeeJay #108803 üzenetére
Kell az NTFS driver is a 98- hoz. UOSP- ben benne van, külön is kiválasztható a telepítése, ha nem akarod az egész csomagot felpakolni.
szerk: ezek minimális xivattyúk, telepítsd modern gépre, és meglátod mi az igazi szívás
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108806 üzenetére
Link van? Kabel egyenes vagy kereszt? Csak 1000BaseT-tol resze az auto-negotiationnek az Auto MDI-X, azaz a kereszt/egyenes kabel detektalasa.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108803 üzenetére
A kabel egyik fele a Realtek karyaba, a masik fele hova van dugva? Milyen Realtek ez? 8029? 8139?
Gyarilag nem tartalmaz NTFS drivert, de 20+ eve letezik, hozza NTFS driver. Ha felrakod, latni fogja.
-
válasz
MasterDeeJay #108751 üzenetére
A 3DFx real vége a Voodoo3, a többi az már egyfajta kínlódás. A ritkaságuk miatt elkúszott az áruk, ennyi...
-
válasz
MasterDeeJay #108749 üzenetére
Na akkor tök király
Valamiért ebből nincs túl sok, nem tudom eleve kevés volt, vagy megbízhatatlanok.
-
válasz
MasterDeeJay #108747 üzenetére
Akkor megy így ahogy van, nem is kellett javítani?
-
válasz
MasterDeeJay #108745 üzenetére
Éppen most lájkoltam fácsén!
-
válasz
MasterDeeJay #108743 üzenetére
Nekem mintha lenne, csak időm legyen előkaparni. Mérni most valszeg csak a K6-2+ konfigban tudnám.
-
válasz
MasterDeeJay #108737 üzenetére
Ritkán használom a Ctrl+C/V- t, egér jobbgomb, copy-paste, tehát nemtom hogy 11 alatt ki van-e javítva.
-
válasz
MasterDeeJay #108735 üzenetére
Igen, csak a linkedről le kellett venni az utolsó karaktert.
-
válasz
MasterDeeJay #108723 üzenetére
NUSB3.6 driver.
Látja a nagy külső vinyókat, SSD- ket, stb. SS7- től felfele használom.
P4 és a mostani AM2+ - on lát mindent, ha a TBPlus+LSata+NTFS kiterjesztés installálva van. Az 1TB penemet azért nem látja, mert GPT van rajta, majd leszedem és MBR+NTFS.Régi DLink Wifi stick : kicsit lassú, de van még Win98 drivere.
Vert frissítés túltolása : ismert Win98 hiba, csökkentett mód, a 16 színű setre ráklikkelni, reboot, utána beállítgatható, ha nem, akkor valami más gond van.
-
Pista0001
addikt
válasz
Úgy rémlik, lan-nal nem volt gond (WD gyári nas), de inkább cd-rw-t használok hozzá. Van egy 128 megás pendrive-om, amihez megvan a win98 driver, de makacskodik.
-
arn
félisten
válasz
98+ gepeknel usbt, bxen mar van 1.1, elfogadhato sebesseg, 2001ben meg jott az usb2. Regebbieken cdt, ott meg hasonlo meretu volt, mint a hddk, es a kicsomagolas is gyorsabb akar egy 4x cdrol is, a korabeli vinyok nem voltak tul erosek, ha ugyanarrol a vinyora/rol irtal/olvastal.
Lan nalam is tervben, csak kellene egy normalis sebessegu wifi bridge hozza, amire ra tudnam a regi gepeket kotni.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108729 üzenetére
A 7000 nekem P4 mellé volt integrálva, eleinte jól működött, aztán frissítették a drivereket, és sok dolog, ami addig mondjuk 25 fps-el futott, hirtelen már csak 10 fps lett. Szóval lehetőleg régebbi drivereket tegyél mellé.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108726 üzenetére
Van, amelyik driver azt csinálja, hogy jól megérzékeli, hogy a monitor tud mondjuk 1920x1200at 60 hz mellett, és ez alapján kiszámolja, hogy a többi felbontásban mennyit tudhat. Ez alapján úgy számol, hogy 800x600-ban már 100 hz-et tud, tehát 60 hz fölé löki, általában 75-re. A monitor meg azt már nem tudja, mivel a legtöbb modern LCD monitor 60 hz-et tud kissebb felbontásokban is.
Szerencsére nekem ilyen gondom nincs, mert az enyém 75 hz-et is tud.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108726 üzenetére
A radeon 7000 család egy low end kártyacsalád, gyárilag tervezési hibás a teljes tnl egység, ezért le van tiltva benne. De végülis jó összehasonlítás. Hasonlóan skálázódik a két kártya, és hasonló kompatibilitással is rendelkezik.
-
Pikari
veterán
válasz
ftp van win98ban is. ha nincs hálózat, akkor DVD+RW.
amúgy nem biztos, hogy a frissítési frekvencia a baj. lehet, hogy a chipset driver nem oké, ezért egyszerűen lefagy a driver. nem tudom, milyen drivert tettél fel, de geforce2höz talán 7.56 vagy hasonló korú detonatort próbálj inkább.
-
Czo
addikt
válasz
A WinME az elso 9x, amiben van beepitett USB Mass Storage driver. Az elso pendriveokhoz es kartyaolvasokhoz volt meg driverlemez, amit 98-ra fel kellett telepiteni. Tehat, eszkoz vagy univerzalis driver telepites nelkul, ez nem fog menni.
A Vista elotti Windowsok SMB1-et tudnak (igy a 98 is), ez siman megy Linuxon Samba-t hasznalva (4.x-es, aktualis verzioval is). Valszeg a NAS-odban is Samba van, igy ott is mennie kellene. Meg DOS alol is mukodik.
Felejtsd el a szeles monitort, vagy rakj ujabb drivert esetleg frissits BIOS-t. Anno pl. az en Asus V7100 Deluxe Combo kartyam ment 16:9-es CRT monitorral jol, a cimbora Inno3D MX kartyaja meg nem. Ennek a V7100 Deluxe Combo kartyanak ma sem okoz gondot, ha egy 1080p monitort dugok ra. Egyebkent, nem csak a BIOS volt bben az idoben elteres a noname es a neves kartyak kozott, hanem a kepminoseguk is. Igy a remego keput kidobod es beraksz egy normalisat.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108698 üzenetére
A padtársamnak volt 166@233MHZ-es MMX-es P1-ese, 16MB RAMmal, meg valami alap VGAval. Pont kilencedik osztály legelején szeptemberben fejlesztette fel : A proci maradt 233, de 64MB RAM került bele, Voodoo 3 2000, meg egy 6.4GB-os HDD. Aztán olyan sokáig maradt ez a gépe hogy valamikor tizenkettedik félévkor fejlesztett, amikor már tényleg totál használhatatlan volt a gépe, de már nem is emlékszem, hogy mire, valami 1700-as Celeron alapú cucc rémlik. Akkoriban álltam át Athlon XP-re.
Szóval a 266-osba még úgy ahogy korhű lesz, de egyébként én is 366-osban használtam, meg ilyen Celeron 400-asok jellemző VGAjaként emlékszem rá.A V2-nek az Abit ST6 és 1400S meg bőven jó lesz, én valami GeF3 Ti500-at tudnék elképzelni mellé, ESETLEG Ti4200-at.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108680 üzenetére
Nekem is a V1-2 ami igazán érdekes, de én GeF2 MX400 mellett használtam V2 SLI-t, ami nem egy tipikus setup volt akkoriban sem. Mivel nekem utólag 2002-ben sikerült bepótolni a 3DFX élményt. Nem mellesleg 1700-as Celeron mellett, ami megint nem tipikusan a V2 mellé való CPU volt.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108680 üzenetére
A Voodoo4 az a TNT2 m64/pro, Savage, G400, SiS 300 és hasonló kaliberű kártyák ellenfelének jött (a 3dfx célja az volt, hogy a voodoo3 helyét vegye át valami modernebb kártya, modernebb featurekkel, ebben a piaci szegmensben). Az OEM-eknek akarták nagy tételben szórni, viszont ekkoriban a sis, az ati és az s3 már kialakította azt a gyakorlatot, amelyben a oemek belépő szintű 2D és 3D igényeit nagyon jól lefedik az alaplapra integrált megoldásaikkal. De nagyon megkésett, így nem volt ideje kifutni magát a piacon, a többiekkel ellentétben (amik már 99-ben piacon voltak). Mivel heteken belül jött a GeForce2 MX is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108628 üzenetére
Számora sokkal érdekesebb a Voodoo 2 vagy Voodoo 1 (Rush) mint a V3, de Voodoo 3 2000 AGP-vel is volt tapasztalatom.
V4-5 viszont toál kimaradtA mai lapok között vannak szépek, az Asrock B560M Pro4 pl szerintem kifejezetten pofásra sikeredett design-t illetően. De említhetném a Taichi lapokat is.
Meg van egy Z-s DDR5-ös Asrock lapom, az elég sokáig volt 100K felett, most meg kapni nem lehet, szóval ott is lehet reménykedni, higy majd érni fog valamit.Sok év múlva a ki tudja milyen lapok között, majd lehet, hogy nosztalgiával tekintünk a fekete-fehér RGB-s lapokra. Procikból sajna tényleg ritkák, az utóbbi évekből csak két érdekeset tudok a 8086k-t meg a Pentium G 3258-at.
Az RTX 3060 12GB viszont szerintem a sok VRam miatt remekül fog öregedniJó, de hát a bátyádnak Ikarus busza is van
Mellesleg gondoltam, hogy zárt dolog, általában nem lkényezettsz el minket erről infókkal.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108628 üzenetére
Nehéz megjósolni, hogy évtizedek múlva minek mekkora értéke lesz.
Ha a mostani korszakra a fekete/fehér/rgb a jellemző, akkor majd húsz év múlva ilyet keresnek azok, akik a mostani évtizedet szeretnék átélni.
Néhány éve, amikor az am2 és lga775 lapok és procik ilyen 200-500 ft körül mozogtak, párat félretettem, mondván, hogy összerakok belőlük pár félgépet. Aztán ha valahol valakinek megdöglik a régi irodai/dvd nézős gépe, és újra kell építenem, akkor legyen hozzá alapanyag.
1-2-ből tényleg irodai gép lett, a többit viszont gyűjtők vitték el tízezer forintos áron.
Nekem egy bajom van, a helyhiány. Sokkal több dolgot elraknék, ha el tudnám úgy tárolni, hogy amikor legközelebb előveszem, akkor is biztosan működjön.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #108612 üzenetére
Totál durva, ahogy elszállt a V3-asok ára.
"egy lelketlen normális modern alaplapot" - ma még lelketlen, 15-20 év múlva retro
A C64-esek árán én is meglepődtem, mert emlékszem a 2000-es években szó szerint 500ft-okért mentek itt a faluban. Bánom, hogy nem vettem többet(csak kettő van, egy púpos meg egy lapos)
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #108612 üzenetére
A befektetési dolgot értem és teljes mértékben egyetértek vele.
Csak magamból indultam ki, nekem nem lenne sajnos ennyi pénzem "lutri" alkatrészre beruházni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 BOX
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest