- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37700 üzenetére
arra is van esély hogy teljesen rendben fel fogja ismerni/detektálni a nagyobb CPU-t, sőőőt általában nem szokott gond lenni ilyesmivel, inkább csak a BRAND gépek nyögnek miatta
-
Nudlee
aktív tag
válasz
Sanchez638 #37700 üzenetére
Volt egy FuSi lapom, az pl. papíron nem ette a nagyobb P3 procikat, de elindult velük.
Post -nál vinnyogott, hogy nem ismeri a CPU -t, frissítsek biost, de ezt leszámítva működött rendesen.
Szóval próba cseresznye...Slot -os lap volt FCPGA átalakítóval.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #37665 üzenetére
Evga márkáról mindig csak jót hallottam, de állandóan szembesülök, hogy széles skálán mozognak a cuccaik, lehet minőségi, de attól még lehet szar XD
-
válasz
Sanchez638 #37665 üzenetére
Lehetne rendezni egy versenyt, kié a leglassúbb PCIe- s gép
, ahhoz jó lenne ez a videokártya.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #37653 üzenetére
Érdekes anomália, ha a torrentnek be van állítva egy ideiglenes mappa ami nincs megosztva és átkerülnek onna na letöltések egy megosztott mappába, akkor nem kapja meg a mappa megosztást... Tehát ha közvetlen töltök a megosztott mappába minden rendben van.
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37653 üzenetére
Másik gépen vannak az adatok, amit el akarsz érni?
-
Bull Boss
őstag
válasz
Sanchez638 #37649 üzenetére
E8400ba elég sok tuning potenciál van főleg ha E0 stepping.
-
Bull Boss
őstag
válasz
Sanchez638 #37543 üzenetére
szia! Most teszteltem egy 8800GT SLI-t C2DE 7200al aztán E8400-al és a 7200 nál CPU limites volt... Sztem a 7900 is kb igy lenne, szóval minimum 3Ghz körüli c2D-t nézz
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37642 üzenetére
A bios írja ki ezeket a hőfokokat, vagy tesztprogram?
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37639 üzenetére
Ha frissítetted a biost, akkor amúgy is alapbeállításokra állt.
Milyen értékeket mér?
A venti szabályzás úgy megy, mint az Asus lapoknál? -
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37615 üzenetére
Tőlem kap keretet én meg tőled felső részt
-
Ranagol_5
őstag
válasz
Sanchez638 #37612 üzenetére
Csak az kell amit a lap hátulájra kell rakni, és amibe bele tudom csavarozni a hűtőn lévő csavarokat.
Nekem csak az alaplapra való lefogató kell. -
Ranagol_5
őstag
válasz
Sanchez638 #37598 üzenetére
Kellhát!
Nem tudom hova tettem el a sajátomhoz a 775-ös lefogatót. Átlett pakolva a szoba nyáron, és fogalmam sincs, hogy hova raktam el, pedig rendet raktam már miatta az egész lakásban a cuccaim között. -
válasz
Sanchez638 #37600 üzenetére
Pontositom a kerdest:
Milyen processzor es milyen beallitasokkal van a gepben?
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37589 üzenetére
Közben szerkesztettem a hozzászólást bocs. Leírtam, hogy miket találtam.
De közben rájöttem, hogy igazából ez a 8800GTS teljesítménye, ami itt van elfekvőben, és ahogy írtad a ház szellőzését kellene megoldani... van is 12 centis ventim még, megcsinálom.Egy jó kis belépőszintű Antec ház, amiben egy házventi tolja kifelé a levegőt (amit írtál, hogy nem feltétlenül jó), és egy alsóventis FSP táp van.
Az oldalán van perforáció, szóval a szellőzés adott. Majd kiokoskodom, köszi az ötleteket. -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37587 üzenetére
Köszi, inkább lehet, hogy annyiért valami használtat nézek, ami már dx10-et tud.
HD4850-es csendes hűtéssel 7500Ft, míg egy HD6450-es 5500Ft itt Miskolcon, és a kettő között van 3x-os teljesítménybeli különbség.
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37585 üzenetére
Igaz. Az előbb mutatott 8800 GTS kártyám egy nagy Coolermaster házban volt, és ott lényegében a gyári hűtéssel is elviselhető volt. Mióta lecseréltem, egy belépőszintű Antec házba került, ahol felerősödött, és nagyon zavaró lett a hangja, nincs meg a megfelelő
Nagyon OFF: erről jut eszembe:
Jó ár/teljesítmény arányú videokártya kellene nekem pci-E foglalatos, kis hőtermeléssel, de lehetőleg dx10/11-ben azért kicsit elboldoguljon, használtan pár ezresért elérhető legyen. -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37583 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy azért jó, mert a hát felső részében felgyülemlett meleg levegőt elszívja a proci környékéről, lentről kap elég levegőt a cpu hűtő. De egyébként lehet benne valami, lehet, hogy gyengíti a szívó hatás a procihűtő teljesítményét.
Szerencsésebb az olyan cpu hűtő, aminél a venti tengelye egy vonalban van a hátsó házhűtő tengelyével, dehát akkoriban ritkák voltak az ilyen darabok. Talán a Coolink dual ventis borda? -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37581 üzenetére
Igen, érdemes olyan házba beruházni, ahol ez ki van alakítva.
Ennél a háznál maximálisan a nosztalgikus külső számított, hogy egy ezredfordulós, fehér, irodai gépnek nézzen ki, de mindemellett zajtalan legyen. A kókány lyukasztgatást ennél szebben akartam. -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37578 üzenetére
Egy kicsit kókányabb megoldás az én házam tájékáról. Otthoni eszközökkel 12 centis 800 fordulatos Coolink házhűtő venti elhelyezési régi irodai ATX házban, hogy a passzív Voodoo3 3000 és a passzívvá tett Abit KX7-333 ne főjön le (ahogy nyáron beszélgettünk róla, hogy lenne jó). Jó halk a gép, és megfelelő a hőmérséklete (a lukacsozás pedig a fal felé van, szóval nem is látszik
):
Sajnos az OBI-s fémfúró fej pont ott csúszott meg a lemezen, ahol a venti furatát csináltam - az egyik csavar helye nem sikerült, igaz a türelmem is elfogyott...
Legközelebb a fúrásokat a külső oldalról csinálom, talán nem is csúszkált volna annyira. -
Alpi.
addikt
válasz
Sanchez638 #37578 üzenetére
Nem lesz jó ! Kell az Sli híd !
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37576 üzenetére
Úgy értem, hogy '98 és 2003 között sokkal nagyobbak lettek a vga-k méretben, teljesítményben is, deugyanilyen mértékben a fogyasztásban is. Futottak a teljesítmény után.
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37561 üzenetére
Na ez durva méretbeli különbség. Látszik, hogy inkább a teljesítményre hegyeztek, mint a kis fogyasztásra.
-
válasz
Sanchez638 #37570 üzenetére
Nem, TUSL2C, Tualatinos lap.
-
válasz
Sanchez638 #37568 üzenetére
Kártyából még nem láttam AGPPro- st, alaplapom van, úgy emlékszem a TUSL2C- m olyan példány, amire rászerelték, ahogy látom a netes képeket a legtöbbre csak sima AGP- t tettek.
-
válasz
Sanchez638 #37561 üzenetére
A nagy 3DLabs kártyának milyen a csatolósínje ? Milyen foglalatba való ?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37564 üzenetére
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638 #37558 üzenetére
Nekem eddig ez a legextrább hűtő moddolásom:
Eredeti: Inno3D 8800GT
Rátéve egy Matrox Parhelia 128MB kártyára:
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37551 üzenetére
Talán gyártója válogatja, melyik milyennel megy.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37540 üzenetére
dehogyisnem.. évek óta 6 pinessel hajtom...
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37543 üzenetére
Én Core2-ben gondolkodnék, vagy valami kétmagos AMD-ben.
Ranagol_5: szívesen. Már be is tettem a PCI-os V3-amat a 3200+ mellé, estére talán valamit tudok mondani, mert újra kell raknom az XP-t.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37518 üzenetére
vigyázz ezy "csak" egy 7900GTO...
csak az MSI gyártotta, és némileg megnyírbált órajele volt.. bár BIOS átírással korrigálható és akkor megy a GTX-ekkel is SLI-ben... -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37517 üzenetére
Nem semmi kártya. Azért a leírásban szereplő - a leggyorsabb 8x agp-s videókártya, kicsit túlzó. A leggyorsabb FX talán már találóbb.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37510 üzenetére
jó cuccok
-
válasz
Sanchez638 #37487 üzenetére
Én akár odaadom 3k-ért is, feltéve ha megbizonyosodtam róla hogy a 8600 amit szereztem rendben működik (egyelőre nem raktam még össze, házra várok).
-
válasz
Sanchez638 #37484 üzenetére
Nincs kizárva, ahogy nézem az IO csati mindegyiken 28pin- es, kérdés hogy lábkompatibilisek-e ? Valaki szakértő kéne vagy aki már megkockáztatta hogy megmondja a tutit, mielőtt kijön a füst az IC- kből
-
válasz
Sanchez638 #37474 üzenetére
Csak par ritka tipus volt ra alkalmas es ezt szinte mindig feltuntetik. De lab kotogetessel ez megoldhato, ha a lap elegge le tud menni a fesszel. Atalakithato az atalakito is, de vettem 3 EUR-ert egy socket 370-be illeszkedo atalakitot. Igy viccesen Slot1 - Slotket - FC-PGA2 atalakito lesz a megoldasom. Letezik meg olyan megoldas is, hogy egy vekony nyak-ot raknak a proci ala, beforrasztajk a ket labat, amit kell, hogy elinduljon, majd levagjak a foloslegeseket. Nagyon hasonlit az egesz a 771-775 atalakitokhoz.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #37335 üzenetére
Én nekem volt PAS. Imádtam
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638 #37387 üzenetére
Ugyanakkor az átlag felhasználó VGA-n kívül más kártyát nem is nagyon tesz a gépébe; még azt sem, ha nem játszik. Minden, ami kellhet, már rég integrálásra került, de ami így hirtelen eszembe jut, az mondjuk egy wifi kártya, amire szükség lehet.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638 #37351 üzenetére
Fogalmam sincs, nekem ennyit ér. Ha ennyiért nincs, akkor fapapucs.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37356 üzenetére
de az nem jelenti azt hogy más nem adnak érte annyit vagy akrá a 2X-esét
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37354 üzenetére
+1
-
Bull Boss
őstag
válasz
Sanchez638 #37340 üzenetére
van 2 is, de nem eladó
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37336 üzenetére
nem látok rajta külső tápcsatit, tehát magában hogy menjen, macerás lenne.. a PCI csatiján kéne tudni mely lábak felelnek a tápért, és azokat bekötni...
elég sok ilyenen van külső tápcsati, vagy molex és/vagy a 4pines CPU táp formájában..
nekem van egy olyanom is amibe laptop DDR2 RAM kell és Pentium M proci van benne -
válasz
Sanchez638 #37335 üzenetére
Nincs ilyenem, nem is igen ismerem.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37329 üzenetére
Arra vigyázz, hogy ami a 462-es procin is erősen feszül, az a tualatinin már-már pöcöktörően feszes lesz.
Nem tudom, kupakos vagy kupak nélküli prociban gondolkodsz. -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37329 üzenetére
Nézd meg az alsót.
( Datech 0620-12HBTL-1 Socket370 )A szokásos Titan/Spire felhozatalnál mindenesetre érdekesebbnek találtam.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37327 üzenetére
Borda ventivel?
Mondjuk ugye a 462-esek kompatibilisek, feltéve hogy rámegy méretileg a környék kondijai miatt.
Ami meg jó egy Bartonnak, az valószínű jó egy bármilyen S370-es procinak is. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37325 üzenetére
hááát.. 9800XT még csak-csak...
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #37312 üzenetére
Ha a procival lenne gondja, akkor az lenne a jelzés, hogy nincs jelzés, lap manualja ezeket írja;
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #37298 üzenetére
Ha már van sípolás az fél siker ui. azt jelenti, hogy a lap és a proci kommunikál egymással, tehát a proci él, ha rossz lenne a proci akkor seképsehang nem lenne, inkább akkor a sípolásnak kéne utána nézni, hogy mit jelent (ram, vga, bios stb.).
Szerk; Ja látom már Gban is írta... -
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37303 üzenetére
Oké, feladom, nem akarlak meggyőzni.
De mondom, a tesztkártya mindig jó, pedig nekem hőlégfúvóm is van -
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37295 üzenetére
Clr cmos megvolt?
Melyik biost tetted fel?
Illetve, a szokásos, tesztkártya mit mond?
Hiába mondom itt mindenkinek, hogy egy párszáz forintos beruházással nagyon sokat lehet könnyíteni az életünkön, süket fülekre találok mindíg -
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37289 üzenetére
Ez az egy az a kettő?
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37287 üzenetére
Egy órája kérdezted
Ha nem írod le hogy milyeneka procik, senki nem fog tudni állást foglalni, a clr cmos-en kívül.
Tényleg, az megvolt? -
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #37283 üzenetére
Erre valaki? A gépet néztem és az Aida szerint is a friss bios van. A proci pedig utolsó steppinges. Ram csere megvolt. Más lapom nincs...
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #37246 üzenetére
Alapból biztos nem kompatiblis, mert útban vannak kondik a lefogatójának, tapasztalat, de elviekben szét lehet annyira nyirbálni, hogy elférjen.
gerlaip: 60 fok az még simán jó terhelve, 200-as FSB/RAM órajelnél, arra kell csak figyelni, hogy a Cpu interface ha jól rémlik az opció neve a sofmenuből, ne normal-on legyen, hanem aggressive/overclocked vagy vmi hasonlón (ahány NF2-es lap annyiféleképpen nevezik), csak úgy lesz stabil.
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37246 üzenetére
Csak a Socket A keret van meg hozzá az eladónak, szóval nekem ideális. A kérdés az, hogy a socket "északi" szélétől másfél centire levő táptól el fog-e férni a borda. Mondjuk 1500 Ft-ért adja, szóval nem fogom kivetni magam az ablakon, ha befürdök vele...
Szerk.: megpróbálok szerezni sarkazásvédőt. Egyébként van is, csak másik konfigban, de a 30 dekás GT Igloo alatt valójában szükségtelen.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37236 üzenetére
a profi szerkesztő kártyák kapták az AGP PRO-t... kokain árban mentek anno, így mindegyik kérdésedre a válasz igen
mit értesz sima játék VGA alatt? -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37234 üzenetére
Megnézem, aztán mondom mi lett.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #37224 üzenetére
-
válasz
Sanchez638 #37226 üzenetére
Ja oké, csak gondoltam szólok.
-
válasz
Sanchez638 #37224 üzenetére
Miért vannak benne ezek a fekete részek?
-
cbmfan
senior tag
válasz
Sanchez638 #37212 üzenetére
nem nyert
ha találtam volna bármit is nem kérdezném.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #37198 üzenetére
Ezért hát két lap egy házba*
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37187 üzenetére
Ajjaj. 2600-as sorozatot nem nagyon komázom.
P4-es + 6800GT után egy iszonyatosan meggondolatlan konfig csere után néhány napig volt egy pci-E konfigban 2600XT kártyám.
Úgy akadt a Dirt, mint az istenverés, azt hittem, hogy sírva fakadok... rossz emlékű nekem az a sorozat.
Aztán váltottam pci-E 6800GS-re, és nagyjából helyreállt a világ rendje. De azért visszasírom a 6800GT-t. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37187 üzenetére
nekem is van AGP-s HD2600-asom az is UV reagens
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37181 üzenetére
Á köszi, ez tetszik, lehet, hogy berendelek egy lapot, aztán elég lesz egy életre.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37172 üzenetére
Van több ismerősöm is aki ilyen 1,7-2gigás celót használ. És nem azert nem fejleszt nemelyikük mert nem lenne akár 5ezwr forintja arra a régi gépre, hanem mert jóneki... chrome-t megnyitja, gmail megy. Skype is megy... sok embernek az internet nem feltétlenül facebook meg youtube
-
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #37166 üzenetére
Melegíteni akkor van értelme, ha néha jó néha nem, vagy csíkoz / szemetel. Tök süket kártyánál nem sok értelme van. Csipog VGA-ra lap?
-
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #37163 üzenetére
Esetleg egy próbát megér, hogy belesütsz egy bele való biost. De nagyobb az esély, hogy érdemesebb pár könnycseppet hullajtani érte.
-
válasz
Sanchez638 #37156 üzenetére
5 körül lett volna az én tippem is, de várok még, hogy mit mondanak a mesterek.
-
válasz
Sanchez638 #37152 üzenetére
Köszi, írtam neki korábban, de nem hajlandó postán átvenni, csak személyesen. Nem tudom, közel 200 pozitívval átvernék-e bárkit is, illetve ha ez lenne a cél, személyesen is átadhatnék papírnehezéket, mindegy, hagyjuk...
Köszi mégegyszer, hogy írtál!
Amúgy, kb mennyit érhet reálisan nézve a kártya?
-
válasz
Sanchez638 #37148 üzenetére
Lehet igazad van, mindenesetre én akkor alszom nyugodtan, ha 100/100-as vinyót adok a gépbe. Kisebb hibaforrás.
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37145 üzenetére
128MB-os, egyelőre jónak tűnik.
Hanem van egy problémás sata 320GB-os Samu winyóm, indulásnál háromszor kattan a fej. Most formázom, kb. 40 százaléknál tartott, amikor vagy hatot-nyolcat megint kattant, de formáz tovább. Bootolásnál lassan indul be (három-négy kattanás), de aztán működik.
Kuka? Vagy ne tegyek rá fontos dolgokat, és használjam amíg be nem döglik?
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37143 üzenetére
Most már van nekem is egy Giga 9800pro!
Azért egy eredeti hűtőbordát szereznék hozzá valahonnan, olyan szép... -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #37129 üzenetére
ha lenne mac-ed örülnél neki így ahogy van
Régi giga alaplapokhoz (pl. X38-DQ6-hoz) volt. UD3R-hez is volt ha minden igatz de dobozt se semmit nem kaptam...
gerlaip: az a windforce kvajól néz ki
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37137 üzenetére
-
unclefucka
senior tag
válasz
Sanchez638 #37129 üzenetére
Ez lesz, amit keresel. (a bal oldali a képen)
A neve SATA Splitter cable. Elég speckó cucc, de nem lehetetlen beszerezni.
Szerk: Ja nem, nem ilyet keresel, de hasonló lesz a cucc, ami jó lesz.
Tovább szerk: Ilyennel kell összepárosítanod azt, amit az elején belinkeltem:
SATA Extender
Így már tuti lesz a dolog.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #37128 üzenetére
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638 #37113 üzenetére
Érzelmi értéke van az FX5800-nak, nem szeretném eladni.
Viszont nem is járnál vele jól, egy ideje kockázik, hibázik a képe sajnos.Fenyő, DarthSun köszi a tippeket, még próbálkozom.
Sajnos egyelőre úgy sem látja a sata winyót, ha a pATA-ról megy az XP.
Lehet, hogy legegyszerűbb és legkorhűbb szereznem egy floppyt. -
válasz
Sanchez638 #37123 üzenetére
Én el tudom hinni, hogy egy Enermax nem a neve miatt drága, de elég csak megnézni a belsejét ennek és egy Codegen vacaknak.
-
válasz
Sanchez638 #37119 üzenetére
Ha a belseje rendben van (nincs égés, púpos kondi), akkor én inkább bízok egy régi, de márkás tápban, mint egy új, de low-end kategóriájúban. Ezeket szoktam javasolni, mert annyiba kerülnek használtan, mint az új noname vackok.
Ha egy telepítés és egy 10-15 perces stabilitásteszt alatt nincs vele probléma, akkor hadd szóljon!
-
válasz
Sanchez638 #37077 üzenetére
szigoruan ATA. Most kihenteltem masikbol a 40-es Samut, azzal elvagyok, de kezdhetem elolrol
-
válasz
Sanchez638 #37074 üzenetére
Nem tudom, de most keresnem kell valamit ami korhu
-
válasz
Sanchez638 #37070 üzenetére
Ez kemény!
Van egy Lenovo subnotim, azt hurcolászom magammal ha javítani megyek, vagy internetet beállítani. Kap hideget - meleget, port, ami épp jön. Szándékosan egy bad-es vinyót tettem bele, 100/9-est, HDSentinel fut a háttérben (városi legenda, hogy vigyáz a vinyóra, de jó elhinni).
Ha a HDS nem mondaná a kondíciót, észre nem venném, hogy rossz! Ugyanúgy viselkedik, mint egy 100/100-as: nincs lassulás, nem vesznek el adatok, nem kerreg. Akkor most ilyenkor mi van?! -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37060 üzenetére
Nem láttad a youtube-n a bacsis padlása videót?
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37060 üzenetére
A nedvességtől meg a sérüléstől óvnám mindenképp,de állítólag a fagy sem tesz jót nekik, különös tekintettel a kondikra.
De ugyanez igaz a hőtágulásra is - ha nem egyformán húzódik össze az alaplap meg a chip hidegben, akkor törhet a forrasztás is. -
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #37058 üzenetére
Ja, én itt a lakótelepen a ház mellett tároltam néhány cuccot.
Ellopták mind. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37052 üzenetére
Nagyjából ugyanez volt a szitu nálam az Abit AN9-32X FAtal1ty lapnál.. az meg Nforce 590 SLI csippes...
pár gyártó, pár S939-es lapja (és korai AM2-esek) kaptak később BIOS-t ami ezt a problémát megoldotta... aztán voltak olyan alaplapok is, ahol meg mindenféle gond nélkül mennek a mostani abszolút csúcs kártyák.. pl GAI is simán hajtotta a S939-es Asus A8N SLI lapjában a Geforce GTX Titan-t isDe az ATI csippes S939-es DFI lapoknál sem volt ilyen probléma...
Ezt a témát már sokszor feszegettük itt a topicban... és végül is ki lett derítve, hogy tényleg a tápellátás miatt vannak inkompatibilitások, de nem is tudom melyikőnk talált rá egy kis fizikai beavatkozás segítségével megoldást rá, amit szerintem semelyikőnk sem mert ténylegesen kipróbálni -
Tim82
félisten
válasz
Sanchez638 #37026 üzenetére
Thinkpad T42/T42p, HP nc6000/nc8000 Radeon Mobility 9600-zal (illetve FireGL T2-vel - ez kb. a Mobility 9600 Pro megfelelője) elő szokott fordulni olyan 12-15k körül (szerintem kevesebbet ér már, de nem valószínű, hogy ennek az ára lejjebb megy). A sima 9600 általában 32 vagy 64 MB VRAM-ot kapott, a FireGL T2 meg 128-at.
A VGA kb. olyasmire elég, mint a Fable, Neverwinter Nights, Total War Medieval II futtatása, ezekre biztosan emlékszem, hogy elég szépen el lehetett játszogatni velük.
Szerk.: a Gericomnak voltak asztali P4-es procis modelljei, de nem hiszem, hogy a VGA asztali változat lett volna. Csodálom egyébként, hogy még van működő 9700-as Radírral szerelt noti, az akkori gamer notik
emlékeim szerint meglehetősen könnyen hullottak, köszönhetően a hűtési hibáknak.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37026 üzenetére
nem lesz könnyű feladat... mert ha nem a belsejük hulladék, akkor a külsejük lett lestrapálva...
Persze nem kifoghatatlan.. Ismerős vett 2 éve egy Dell Inspiron 8500-ast tök szép állapotban... hihetetlen, hogy egy 10 évvel ezelőtti laptop 15-ös kijelzője tudott 1920X1200-at -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37022 üzenetére
amelyik szimpatikus
bár jahh, ha ragaszkodsz az X1900-hoz... bár esetleg később még beszerezhetsz egy x1950PRO AGP-t
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37019 üzenetére
Deee, igaziból még az X1900 is belefér, nem oylan nagyon kirívó
Amúgy az aa8 Duramax nagyjából pont egy idős a S754-es alaplapokkal
azért mert LGA775, az egy dolog
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37015 üzenetére
az igazi a 3700+ Athlon 64 vag yvalami hasonló kaliberű Turion
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37011 üzenetére
tök mindegy, úgyis a proci lesz a szák keresztmetszet
Radeon X850/Geforce 6800 fölött is van AGP-s kari és ezeknél erősebb karit úgyse hajt ki a rendszer
a proci lesz a legcinkesebb ha nem iylen 2600+ sempronnal akarsz bohóckodni
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #37008 üzenetére
A DFI-nek is lett volna S754-es SLI-s lapja?
szerintem olyant csak az Epox csináltennek ellenére a DFI-nek is voltak bika 754-es lapjai
De amúgy Abitból a KV8-MAX3-at is bevállalnám egy körre
frescho! Azért a Lenovo Thinkpadok továbbra sem rosszakszerintem csak a többi gyártó tudott felnőni hozzá, s már nem tűnik ki annyira a tömegből
-
Tim82
félisten
válasz
Sanchez638 #36996 üzenetére
Akárhogy nézem, sehol sem írtam (még célozva sem) semmit márka-minőség összefüggésről.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638 #36987 üzenetére
Igen, ez már csak hab a tortán. Egy TDP kalkulátor szerint a 4GHz-es 1.45V-os Phenom II X4 235W körül eszik. A Sandy 3.6GHz-en ugyanezen kalkulátor szerint ~140W-ot.
-
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #36983 üzenetére
Hát ha lenne olyanom, biztos nem raknám gépbe, nehogy meghaljon. Az 5800-am is dobozban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- Béta iOS-t használók topikja
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest