- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Gondolom annyiba került,mint a te és az én ingatlanunk összesen és brutál a hatásfoka...Déli sarknak hívják(mert megteheti)!
Borokafa:
.Állítólag az új kék és zöld lapjai most jók bár én már szkeptikus vagyok velük kapcsolatban(ugye most is baj volt jó pár OC-s 6-os NV karikkal és veszettül írják hozzájuk az új biost).
-
t256
őstag
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Milyen problémát okozhat ha a 125W-os FX8120-at belerakom egy alaplapba, ami maximum 95W-os procikat támogat?
Jelenleg Nálam ez a helyzet. Ami rögtön feltűnt az az, hogy BF3 alatt iszonyú FPS drop van.
45 és 120 között mozgolódik, ezzel nincs is gond, de hirtelen lecsökken akár 20-ra is.Ilyen problémát okozhat?
A régi Athlon II X4 635 procimnál ilyen gond nem volt. Minden más alkatrész maradt.
Egyértelmű, hogy a lapot ki kéne cserélni, ez meg is történt, de sajnos kifogtam egy hibásat, amíg a szervizben bevizsgálják, addig kénytelen vagyok a régit használni.
-
endruboy1
senior tag
Nem kell mikroszkóppal nézni, nekem elég ha látom hogy nem melegszik
. Amúgy meg olcsóbban jutottam hozzá mint ha simát vettem volna újonnan szóval teljesen mind1
. Szerintem jó ötlet a nanobevonat, mert bár a neve valóban "űrtechnológiásnak" hangzik, azonban valójában egy igen olcsó dologról van szó csupán.
-
Sonny C.
tag
Szia!
Köszönöm a választ!
A memóriával kapcsolatban igazad van, de azért gondolkodom 2x2GB RAM-ban, mert csak 32 bites legális windows-om van, az meg memória limites....Tehát nem látom értelmét, hogy 8GB RAM legyen a gépben, ha nem is tudom használni!
Karácsonyig azért elég nehezen húznám ki ezzel a félig működő géppel (nem azért, mert függő vagyok, hanem elég macerás bármit is csinálni így a gépen.)
Szóval lehet, hogy jobb választás lenne most az FX? -
pirate29
tag
a cpu support lista között ott van a processzor! lapra nincs garancia de tuti, hogy működik, hisz reggel egy x6 1090t processzorral, ment délután pedig megérkezett a FX azóta nem megy. De felmelegednek a chipsetek, meg minden felpörög normálisan, csak képet nem ad!
úgy hogy szerintem nem illik össze a proci a lapommal szerintem!! -
Whysperer
addikt
Hjaj értem mire gondoltok ,hogy azok a testek single és az FX-ek ereje megjelenik a multiba vagyis ott jön elő. Skyrim megvan ,de nem játszók vele. oda még a mostani CPU-m is jo volt! Csak az a bajom ,hogy 1 éve várok várok és most megint jön az új AMD mert ugyebár decemberbe azt mondták várjak mert január márciusba jön az újra configolt erre vártam jó nem jött vártam még egy hónapot. erre kiderül mikor eldöntöm mi legyen ,hogy várjak megint mert októberbe jönnek az új AMD-k. Már annyira várok ,hogy sose lesz ,de mivel a 6850-em húzott 875/1110 így beleakadok sokszor igen csak erős CPU limitbe és már nagyon idegesít!
-
Whysperer
addikt
Nem roszabb. Csak 8150 majdnem 2x annyiba kerül mint ez a BE és az új AMD októberbe jön, ha mine jól alakul és mrei normalizálódik az ára addigra lesz január. viszont én nekem most kellene már a gép. Ezért ha minden ház + hardver-t megveszek és most csak egy ilyen cput raknék bele aztán csak a cput cserélném egy erősebb FX-re janurában akkor minden kafa! De ha rosszul látom meggyőzhetsz!
-
lee56
őstag
Na elfogyott az idő
Szóval hacsak nem csupa régi és egy-két-szálas játékokkal játszol, az esetben talán ajánlható a 4-es FX is, de a jövőre tekintettel már nem biztos hogy jó vétel, de te tudod mire kell neked főleg, mármint jobb esetben tudod
.
(#10385) toyone : Nincs igazad, igaz nem hagyományos 6 magos, de nem is 3magos
-
TXT
őstag
Köszi a választ
A memók és minden egyéb meg van már, ráadásul minden hasonló kategóriás, mint a lap.Egyébként furák ezek a listák, mert a jelenlegi AsRock Fatal1ty Professional 990FX lap memólistjában sem szerepel a benne lévő memó, mégis viszi gond nélkül.
Ezek csak irányadóak ezek szerint? -
stratova
veterán
-
tibizje
tag
Játék közben néztem a hőmérsékleteket Aida64gyel, és 3.6GHz-en az elején olyan 55 fok körül ment, miután lement 1400ra, akkor 40-45körül.
De érdekes, miután kiléptem játékból, végig ugyanúgy marad az órajel, utána bármint csinálok. Ha elindítok később egy másik játékot, az elején már fel sem megy az órajel, hanem marad 1400zon.Mikor tegnap este megnéztem a BIOS-t, 37-40°C között volt, 3000 körüli rpm.
A CPU hűtő a gyári. -
attamero81
senior tag
Igazad van!Elég jártas vagyok az SMD technológiában és az alkatrészek tűrőképességeivel is.
Pl:
A legújabb E szériás Samsung LED tv-knél a az ECHO-P procija ugye közt tudott,hogy 2 magos cerka butítva.Na most ez forrasztásnál kb.200-260 fok közé melegedik.Na most ezt ha többször is elviseli akkor az 30 fok ingadozás nem árt neki.Főleg ha figyelembe veszük,hogy a Bull-okat kicsit vastagabb kupak védi. -
Jobb, mint a HT, de messze nem olyan jo, mint sokan hiszik. Atlagban szerinem 80% helyett "csak" 50-60%-ot tud. Azt is csak azokban a programokban, amik kihasznaljak. Monjduk egy ket modulos FX-nel meg a kihasznalas sem lehet gond, mert 4 magot terhelo program van dogivel. Az FX-4100 teljesitmenye atlagban cirka a 3GHz-es Phenom X3 es X4 kozott van.
vadcoca: Csapd ezt is melle: [link]
-
RVR400
veterán
Nekem 366-os Cerkám volt utoljára, 550-re húzva, meg mellé egy 16 megás S3 Savage4. Régi szép idők, mikor az S3 még tudott valamit, és az Unreal ezzel a kártyával volt a legszebb.
Mellesleg annyira antituning az Fx-4100-am, hogy a 4800 MHz-et terheléssel nem bírja, még 1.5V-tal sem, a 4500 MHz-et meg csak aránytalanul túlfeszelve, másnak meg simán megy 5 GHz fölött is.
-
AMD Overdrive elvileg tudja, állítható a turbo formája is, hány mag menjen meg mennyin.
Csak nálam hajlamos volt az elmentett profilra ívesen tenni, így minden windows indítás után sok humorérzékem nem volt beállítani.
A turboval egy ideje nem volt gondom a fogyasztást leszámítva, amikor decemberben megvettem érezhetően akadoztak a játékok órajelváltáskor, mikor fel-le pakolta a turbot. Ez a jelenség egy ideje megszűnt, de azóta lett 4 új BIOS, meg csodás windows hotfix is, valamelyik mintha segített volna rajta.Most egyelőre marad kikapcsolva, meg a jelenlegi project az, hogy ez a gép megy ki a TV alá a nappaliba játszogatni+filmetnézni (tudom sokat eszik, de még 1 mediabox szerencsétlenség nem hiányzik külön), csak kell szereznem egy cooler master elite 360as házat, mert feküdnie kellene a nyomorultjának
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest