- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
Van már 3.1 is, ez is csak annak a jele hogy a 3,0-ásnál valamit elronthattak..
Ápropó most nézem jött a 3.0-hoz számos BIOS update, te melyiket használod? Frissíthetnél ha régebbit, hátha segítene.
Felteszem a többiek már szóltak energiatakarékossági beállítások mindenhol teljesítménycentriuksra vannak beállítva, amíg hibakeresel és OC-zol nem is árt úgy hagyni. BIOS-ban és windózban is.4GHz környékén azért nem szabadna throttlingot produkálnia, arra még egy asrock is képes, ott valami nagy gebasz van, ezért is irtam hogy gyári hibás is lehet akár..
-
Tubica
senior tag
De jó
Most feszemelés nélkül, csak szorzó emelésével 4,2ghz-et állítottam be. Nem hibázik a kocka, viszont már itt is throttingol.... :'(
Most vagy azt csinálom, hogy tesztek alatt nem, de játékok alá beteszem a 4,6 - 4,7-re, és ha 100%-on pörög a processzor, akkor grafika, vagy valamit lejjebb veszek, hogy ne használjon annyit. <-- eddig 1x tudtam 100%-on kihajtani a processzort. Ilyen 70-80%-ig szokott felmenni játékok alatt, ha 4,6-on van, és ott nem dobálja az értékeket.
Vagy esetleg valami ötlet ?
Üdv. Tubica
A lapom Rev3.0
-
Tubica
senior tag
Szia !
Most annyit sikerült elérnem, hogy:
Kivettem a hátsó 14-es ventit
Betettem a bequiet, és a hátsó rész közé egy AMD gyári ventit.
Ha 5.000 fordulattal nyomatom oda a levegőt, akkor viszonylag bírja, és nem dobja le, viszont sajnos a hűtőből érkező meleg levegőt nyomja rá
A vrm bordája (venti nélkül ) is érinthető marad, viszont a hátlapnál kb 1mp-ig fogható.
Esetleg több feszültséget kellene adnom ? (érdekes, de prime95 pl nem hibázik, csak eldobja az órajelet + feszültséget )Üdv. Tubica
-
zoltan.t
csendes tag
Próbáltam én is húzni ma a fx 3850-et 4,3 max az volt stabil.A magyar összefoglaló szerint! Gigabyte 970a-ud3 rev1.0 alaplappal. Nem tudom hol van az a rengeteg erő ebben a prociban?Az a 100 mhz akkor maradok alapnál. Gondolom gyenge az alaplap vagy én csinálok vmit rosszul! Bezzeg az előző amd x4 965 ment 3,9 ghz feszültség emelés nélkül!
-
vyce21
tag
Köszönöm szépen rendes vagy
Egyébként angol fórumokon, oldalakon kutakodva jókat lehet olvasni róla. Úgy néz ki, fx 8350 4,6-7ghzen stabilan müködik. Meg az FX 8370, 9590-es vadállatokat is kezeli. Viszont amit nem sikerült kibogarásznom, hogy dupla 4+1 vrm vagy 8+2 van rajta.
-
leviske
veterán
Két CPU és két mem Kit járt a lapban. Hiába voltak 1600-as RAM-ok, még a 1333-at se futották meg stabilan a lapban gyártói ajánlott beállítások esetén.
Azt nem vártam, hogy a giga különb legyen, de nekem rossz tapasztalat volt. ASUS kapcsán meg ilyenről az elmúlt 10 évben nem igazán hallottam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az a gond, hogy ez az egész pc-re portolás téma van elbaszarintva.. Ez van kontrázva DX12-vel, gameworks-el, plusz most az új amd-s cuccokkal.
Ami nem gond, csak tényleg sokszor tök mindegy, hogy milyen vasat épít az ember, ha maga a játék olyan amilyen, onnantól..
Erre egy jó példa a Forza, lényegében 1 magot használ..
Mondjuk ehhez képest, havernál, 770-nel, 8320-szal 1200p-ben egész jól fut.
-
hackeeeee
Jómunkásember
What? Nem kell ehhez gameworks..
Példának tudom felhozni a Horizon 3-at a 390-nel... Amikor nem tudtam belőle egyszerűen 30 fps-nél többet kipréselni 1440p-ben.. Hozzáteszem 6GB-s 1060-nal sem fut sokkal jobban 1080p-ben.
Nem kell feltétlen nézni már ezt, ez csak egy opció.
-
Omli85
őstag
Igyekszem tartani a "volument" :]
Ha elázik legalább a ház nem ég le szal inkább ázzon el úgy vagyok vele
.
Most olvasgatom lassan körvonalazódik az év végéből egyre inkább jöv év eleje lesz ami nálunk könnyen lehet március+ :/ szóval még várhatjuk a ZEN-t me ódébbvan :/.
(#68877) Leon77 : Jó móka ez az IT szakma vannak néha extrém élmények nah
-
Pro!Petya
addikt
Na hogy minden tisztában legyen,
Egyáltalán hogy kerül ide a gpu és környéke mikor baszottul cpu terhelés folyik ezerrel, pár hozzászolással feljebb le is vannak írva miről is beszélgetünk... Az egész onnan indult ki ha srác terheli a cput bedobobott egy hw s Screenshotot ott már a package 61 vagy felette volt ami ugye már azt jelenti hogy bőven 70felett volt a magoknál, de ő azt hiszi hogy neki jól mutatja az 50fokot a cpu terhelés alatt mikor package már 61 foknál tartott Xd ezt próbáltam neki több módon elmagyarázni, és végül pont ezért írtam ennyire FAÉK egyszerű elindulás pontot, de mondom ott vannak az előzmények.. Na piiisz -
Plasticbomb
addikt
Nálam a VRM a legforróbb, ez tuti, terhelés nélkül 105-101, na de azt hogy csinálja, hogy terhelés hatására leesik 90 környékére, azt nem tudom...
Egyébként nem egészen pontos a leírásod. A VGA tud a legforróbb lenni, azok simán elvannak 90-100 fokokon is (ez nem jelenti azt, hoyg ezek a legforróbbak ténylegesen, a 380xem eddig talán 80 fokot ha egyszer látott, apolaris radeonok meg 70 körül tetőznek, amikor minden rendben van), ellenben a CPU kifejezetten háklis az ilyen műveletekre. Ráadásul CPU hőfokot (alaplapja válogatja, de ) 2, esetenként 3 helyen is nézhetsz, pl nálam: CPU sor alatt: CPU 0, CPU Package 0, Alaplap sor alatt: CPU. (Szólok, ez egy A10 APU, ezért is van kavarás, de a lényeg az ugyanaz.)
Sajnos tutira akkor tudsz menni, ha az alaplapgyártó és a cpu gyártója is ugyanúgy értelmezik a dolgokat, azután csak következtetni tudsz. Pl az alaplapon lévő CPU szenzor sokkal lassabban követi a valós cpu hőfokot, de esetenként pontosabb képet kapsz a tényleges viszonyokról (nálam ez alapján vezérel ventiket az alaplap, alapértelmezésben, általában 29 fok körül gép indítás után, eddig max 55-56ot láttam rajta), míg a cpunál (nálam), két érték is szerepel: ebből az egyik 0 körülről szokott indulni.. és talán 40-44 volt a max eddig rajta. A másik meg rendszeresen szaladgál fel alá, terhelés függvényében, de alapból 40+ fokon indít, és talán ~93 volt a max, amit láttam rajta, egy 15-20 fokos szobában.
-
Lendova
őstag
Változtak az igényeim, amióta a mostani házam van. Legközelebb éppen ezért 5-10k-val biztos, hogy többet szánok rá.
Pár havonta azért sűrített levegővel vagy kompresszorral ki volt fújva, de semmi sem volt a helyéről kiszedve/kihúzva. Csak tavaly.Default nehezen tudom kihúzni a csatikat. Azóta csekkoltam újra, a színét is (sárgák).
-
Jakuskacsa
senior tag
A ház elején lévő porszűrők szűrők sem másodlagosak. Amiótta a házamba vettem újfajta (tudja a fene mi a márka) porszűrőket azóta még a ventiken sem ül meg a finom por. Tény, hogy havonta ki kell ganézni, mert a szűrők annyira berakodnak, hogy már fele annyi levegőt kavarnak be az első ventik, de megéri.
És az orrodat is tisztítccsa!!!
-
Askformore
senior tag
De el tudom adni, el is akartam, szerintem kb 15-ért menne el, most járt le a gari..mondjuk teljesen fullos, talán 17.. egy 8+2-es asus lap garival 25.000... vagy vadászok egyet, vagy megveszem ezt, amit írtam, illetve az előbb te is. Ebben a Giga lapban már próbáltam amúgy ezt a procit és simán ment 4.3-on.. max 4.5-ig tudnám lehűteni (talán?), ergo nekem elég lenne..és 3 év gari.. szóval ez itt a dilemma.
-
DudeHUN
senior tag
Így van. A 4+1 csak egy dolog. Ha jobb fajta a lap és még szellőzést is kap értelmes keretek között bírják ezek. Persze vannak nagyon gáz lapok ilyen kiépítéssel az igaz. De nem minden esetben ez a baj. És egy finomhangolással akár a felesleges alaplap cserét is meg lehet úszni.
-
Maxidrake
csendes tag
Teljesen egyetértek veled, csak én ugye sose húztam a régi procim,meg nem is tudtam volna, mert Asrock 970 extreme 3-as alaplapom volt 4+1 fázisos, folyamatosan throtlingal küzdöttem. Csak akkoriban azt se tudtam hogy mi az. Most már jól után jártam ennek. + nagyon rossz proci hűtőm volt Cm Blizzard T2, vagyis nem rossz, csak nem fx8120-asra való volt. Tehát több sebből is vérzett annak idején a gépem. Tanuló pénz volt. A mostani gépembe most minden klappol. Meg ugye 4 éve arany árba voltak a 6+2-es meg 8+2-es alaplapok,meg akkoriba nem tudtam hogy azt is nézni kell egy alaplapnál. A tudatlanság sajnos sok pénzbe kerül. Dehát mindenki a saját hibáiból tanul.
-
lovas001
aktív tag
Esdeklem bűnömért. Egy életre elfelejtem az off gombot. Mai eredmények alapján arra jutottam, hogy ha win alól tiltok magokat és 5 magosnak használom( elég érdekes ötlet volt) akkor 3 modul lesz aktív. Itt jön az érdekesség egy 4 szálat használó program esetén a 2. modulból a 2. magot nem használta az alkalmazás aktívan. Sajnos annyi időm még nem volt rá ,hogy ezt számtanilag is kiteszteljem hogy mit jelent.
Biosból csak modulonként lehet tiltani. Nálam is, és ahogy néztem általánosságban elmondható ez az asus lapokról.
-
Askformore
senior tag
Köszönöm a segítséget utólag is (ez a flashes tesztelős dolog nagyon megkönnyítette a hibakeresést), de így legalább saját bőrömön is megtapasztaltam ezeket
Amúgy a tomshardware-t olvasgattam, ott írtak sokan, hogy fagy a 8350 az M5A97 r2.0-ban, de megoldást senki nem talált.. mivelhogy, mint kiderült, nincs is
csak a csere.
-
Pixx96
aktív tag
Pedig szerintem az én procimat a lapom limitálja tuningban olyan mintha 1.44v core felett betiltan az alaplap képet se add a gép. próbáltam 4,8ghz és 1,450v már meghal alap kétlem hogy a proci lenne mert mikor feszt felviszem akkor van ez pl 4,8g meg 1.420v jó agép csak kevés a fesz és behal a win teszt közben.Most az fx-em kétlem hogy antituningos lenne 1 hónapja 1.350v 4,5g használom. Én alapra gyanakszom
gtx 1060 szerintem hálás lenne ha 4,8-ra lenne húzva
-
bivalyolo
őstag
Talán majd a source engine 2 jobb lesz.
Én próbáltam amúgy 4K-ban is futtatni, átlag 160 fps volt kb de nálam is néha leesett ilyen 105 körülire.
Sokan hüledeznek szerintem, hogy 105 fps mire nem elég de valahogy cs-ben kevésnek érzi az ember, nem olyan sima vagy nem is tudom.Egyébként csak ez a go ilyen, a régi cs source vígan rohangál 300 fps-el..oda pl. teljesen jó az fx.
-
Omli85
őstag
Én is 4 modullal tuningolok
evvan ezt kő szeretni. Amúgy kipróbáltam 1 meg 2 modullal is semmivel nem volt jobb a helyzet szóval részemről megvétózom ezt a 4 modullal nehezebb az oc dolgot. Persze világrekord döntögetéshez tuti nem mindegy de átlagos otthoni OC-ra tökmindegy, hogy 2 vagy 4 szerintem.
-
DrojDtroll
veterán
A 8300 csupán a 95W TDP és a kicsi alap órajele miatt van az FX 8 tápláléklánc alján.
Akkor nincs is nagy gond.
Valaki elmagyarázni mi is az az APM?
Ha keményen leterheled, nagyon valószínűű hogy csökkenni fog a teljesítmény is,
Ezt sem értem, ha rendesen hűtve van akkor szerintem nincs leszabályozás.
-
Askformore
senior tag
1.55v-on van, ahogy írtam korábban. Viszont, most csak a HyperX Blu van benne, és így nem fagy le a flash..
tesztelgetek tovább.
Amúgy meg..
nagyon szépen köszönöm a segítséget srácok, nem gondoltam volna, hogy valaha is kiderül, hogy mi a hiba! Kicsit megkönnyebbültem.. Nagyon jó topic, segítőkész emberekkel!
-
Askformore
senior tag
Vizion szerint ha fagy a flash, az RAM hiba, te pedig azt írod, hogy a CPU fesz kevés. Most melyik?
Az egyik ramom egy HyperX BLU 1600mhz CL9, a másik pedig egy Valueram 1600mhz CL11, mindkettő Kingston ugye. Mindjárt megpróbálom megkeresni a feszültségeket a weboldalon, illetve lehet ki is veszem őket, mert csak emlékezetből írtam az időzítéseket...
-
Exelsior
őstag
Olvastam vissza de nem eleget. bocsi. sajnos kevés időm volt meló miatt.
Ezeket néztem amik még a keretbe beleférnek.
ASUS M5A99X EVO R2.0 -28 ezer és alatta.
ASRock Fatal1ty 970 Performance -18 ezer
Asus Sabertooth 990 fx -34ezer vagy amit írtál. de ez már sok de lehet belefér de inkább lejjebb mennék.
hirtelen ennyi. Ezekbe amúgy bele mennek a 9xxx-es procik is?
Amúgy alant látható van ház hűtés bőven szóval nem áll a levegő a gépben.
Köszi a segítséget.
-
amdxp2
tag
Így van...a jó hűtés nagyon fontos...
Tegnap este bejött amit mondtál is és igazából én s sejtettem hogy be fog következni...2 óra játék után frankón 65 fokra melegedett a rohadék...Úgyhogy szépen mehetek lejjebb...Felvetődik egy kérdés bennem, most házat cseréljek, hűtőt, vagy kockát??? Ez egy rohadt mókuskerék...Hírtelen eltapsoltam egy 100-ast és koránt sem olyan a gép mint szeretném...
Úgyhogy nagyon gondold meg krist00f0101 , hogy belevágsz e... -
amdxp2
tag
Az Asus lap vrm hűtőbordái nagyobbak mint a Gigabyte-é, ez is vszínű hogy számít valamit...
Azt így nem merem kijelenteni hogy nem lehett volna elérni vele ugyan ezt, de sokat szórakáztam vele, és nem ment sehogy sem, mert mindig nagyon melegedett...ez egy ilyen fajta úgy néz ki, valóban.
A megfogalmazás helyes, még csak stabilnak tűnő, de azon leszek hogy az is maradjon
Én is örülök, köszi
Igen ez biztos hogy így van, ennél jobbat csak komolyabb hűtéssel lehetne elérni, de én megelégszem, ezzel is ha így beáll végre. A VGA-ról is igazad van, egyetértek, de azon leszek hogy valahogyan még lejjebb vigyem a hőfokot, mert ugye lesz még nyár is az elkövetkezendő időszakban ami ugyancsak problémákat okozhat... -
Jakuskacsa
senior tag
a hűtőbordát én is láttam, viszont az csak "hőellenvéd", a dropptól nem...
Próba cseresznye. Alulfeszeléssel folytattam volna én is, de előbb a kollégának el kéne olvasnia a bevezetőt. Mert csak én leírtam már vagy 20x hogy hogyan fogjon valaki hozzá.
Huszonegyedjére már kicsit unalmas.
-
amdxp2
tag
Konkrétan nem akartam elhinni hogy a dupla toronyhűtő nem tudja kordában tartani még 4,4-en sem az fx-et...
Amúgy sosem volt Giga lapom, mindig is asus párti voltam, és tudom lehet hogy az én hülyeségem de abban bíztam hogy majd az asus lapban minden szép és jó lesz..
Zárójelben megjegyzem hőmérsékletileg jobban állok most mint előzőleg...Ibt értékek magasak, de kinél nem?
Giga lapban nem nagyon kellett azon gondolkoznom hogy meddig húzzam, mert mondom még a 4,4-et sem nagyon tudta hűteni...A baj ott van jelenleg hogy hőmérséklet megáll ibt alatt 76-79 nél de valami oknál fogva mindig elhasal...
Most pl 4.6-nál szállt el 5 kör után....Lehet hagynom kellet volna az egészet a f@szba...
Szóval lényleg a lényeg hogy valamelyest hőmérsékletileg jobban állok most..de mégis sz@r vmi...
Finomhangolni kellene szerintem csak ide már kellene valami szaktudás ami nekem hianyzik sajnos...
Vagy tényleg ez ennyit tud és kész... -
amdxp2
tag
Laikusként úgy gondoltam, ha veszek egy aránylag normálisan kinéző házat, amibe tudok tenni 5 db 12cm-es ventilátort,(az előző házamban csak 2db 8cm-es volt)+egy normális számokkal rendelkező hűtőt akkor nagyjából rendben leszek....Ez utóbb kiderült hogy ez nem ilyen egyszerű....:/
Egy hűtőnél mit kell nézni, mi számít? Nem a levegőszállítás értéke a mérvadó hogy mennyire jó egy hűtő avagy sem? Mert a Neptwin levegőszállítása 139.5 CFM én úgy gondoltam ez több mint jó....
De most hogy mondod van különbség a tornyok között, lehet hogy meg is b*szhatom a levegőszállítást ha nem vezeti fel a toronyba a hőt...:/Lehet hogy a házon is bukik a mutatvány...Most kapja a levegőt elölről, oldalról, 2 fent szívja a kifelé a meleget, hátul pedig 1...de valamiért még így sem jó....Talán a mérete miatt?!
Akkor nézek egy nagyobbat használtan, aztán majd kiderül....
Netezés közben 50-58 fok?! Az nem hinném hogy normális....:/
Nem lehet hogy a senzor szar? Mert amúgy a házban nincs meleg....Az Akasa Ventivel eddig megállt játék alatt 61-65 fok között, IBT alatt azért felszalad 75-78-ig, de venticsere előtt volt hogy felment 82-ig is, ott leállítottam a tesztet, nem engedtem tovább...
Köszönöm a segítséget, megfontolom hogy hagyjam e így, vagy induljak el valamerre....
-
Omli85
őstag
Azért ha jól rémlik Habugi-nak is volt kalandja azzal a deszkával valami hangkártya halál vagy valami rémlik nekem a régmúltból
Nem rendelek fát van erdő csak ki kell termelni de őszre télre meg pont jó családi porgram meló mellet kikapcsolódásnak
bár néha a hátam közepére nem kívánom meló után de hát ez van :]
(#67801) jakusj : többnyire én is használtban utazok megbízható eladóktól (alaplapom+épített víz nagy része is onnét van) de ha meggyőznek a tesztek és mint írtam engem az intelhez viszonyítás nem érdekel ha saját magához képest javul annyit amit ígérnek csökkentett fogyasztással akkor engem megvettek én meg megveszem a terméket :]. Arra mondjuk készülök én is lelkileg meg pénztárcaügyileg, hogy ez a váltás valszin erős lesz mint a cimbora házi barackja..
Asrock 870 Extreme3 R2.0 őskövületben tuningoltam a 8320-at amúgy én is :] köszöni szépen azóta is jól van igaz nem kellet erőltetni a dolgokat 4.2 volt talán a plafon de tekintve, hogy az én kockám mennyire éhes fajta elég szép teljesítmény volt az is
.
-
Jakuskacsa
senior tag
Én az ilyen 760(és társai) amd chippel szerelt csodákra gondoltam a lapokban. Kollégámnak van egy ilyen lapja egy 6100 ast hajt benne.... én mai napig csodálom, hogy még hogy nem olvadt össze. A vrm annyira elfűt rajta, hogy a cpu hűtő bordái azon az oldalon 15 fokkal melegebbek int a másik oldalon. 1 óra játék után olyan meleg a ház oldala, hogy süti a kezem.... Na én ezekre a csodákra gondoltam....
-
Jakuskacsa
senior tag
Lást szerencsétlen fx-eket eleinte milyen alaplapokba szórták bele... csoda volt, hogy elindultak egyes régi lapokban, nehogy tuningról legyen szó...
Lehet én vagyok maradi, de nagyon kevés pc alkatrészt vettem boltból. Elég ha várok pár hónapot, esélyes, hogy sokkal jobb árban jutok hozzá, mint ha boltba vásárolnék. Én autóból sem vennék újat, max 2-3 éveset, egyszerűen nem éri meg... Vagy csak én gondolkozom ilyen bután?
"És jah akkor már ki ne maradjon a cserével én már megvárom a ZEN-t úgy is jön a tél addig kel la fűtés kiegészítés arra meg nem jó a gyintel
." - na ott a pont!
-
Jakuskacsa
senior tag
Vannak jó vételek a PH-n, sokszor sikerül beszerezni jó dolgokat jó áron. Én pl. a lapot (asus saber) kb másfél éve itt vettem a ph-n egy phenom II 965-el a társaságában 35ezerért. Nem volt érte ár. Brocken hűtőm meg ingyen lett amikor vettem a 8350-et. A tulaja azt is elküldte, a cpu-hoz járt, 42e -ért kb egy éve... szóval lehet ám kifogni jó dolgokat, csak türelmesnek kell lenni, és nem bármi áron vásárolni!
-
Pixx96
aktív tag
Egyébként az normális ha chipset forró nem ?
illete a vrm hőmérsékletet nem lehet nézni valamivel? vagy ha nincs throttling akkor gondolom jó bár kétlem hogy 1,350v lenne nekem 4,5g vrm melegedés asus m5a97 evo r2.0 ez mennyire számít amúgy jó tuning lapnak érdemes erről váltani vagy bírnifogja? tudom hogx csak 6+2-es és vannak 8+2-es lapok is
-
Beretvás
veterán
hát csak épp annyi hogy nálam a 970 es deszkában msi 970 gamingben, ment ez a kocka 4,5 öt agyonfeszelve, 1,470 volton a mostani deszkában meg 1,416 volton megy 4,7 et. vagyis menne 5 fölött is mert habugi kockája volt de egyelöre ennyin hajtom.. szoval nagyonis sok ott a különbség. és nem nem melegedett tul a vrm a fesz sem dropolt.
-
Tubica
senior tag
Nos, meg lett a Prime95 alatt is stabil beállítás !
( amúgy, BF4 is elment az előző Prime95 alatt NEM stabil beállításokon
)
Processzor : 205 Mhz x 22.5
HyperTransport : 2665 Mhz
Északi híd órajele : 2255 Mhz
Processzor feszültség : 1.404 V
Memória órajel : 1912 MhzHőmérsékletek:
Alaplap: 30C°
CPU: 50C°
CPU1: 51C°
Északi híd: 49 C°Nyertem 100 Mhz-et magonként, ami szerintem nem rossz
Most 4.613Ghz-en jár a processzor.
Esetleg valami ötlet, amivel úgy lehet húzni, hogy a táp VRM-jei ne kapjanak nagyobb terhelést ?
Üdv. Tubica
-
Tubica
senior tag
Szia !
Az LLC-t nem találom ( meg nem is tudom mi az
)
Viszont, most indítottam egy F1 2014-et, maximális beállítások mellet, plusz alatta Stream + felvételt is csináltam, hogy minél jobban dolgoztassam a processzort. 100 Fps fölötti értéket kaptam.
Ment alatta, az Aida64-es program stabilitás teszt nevezetű dolga, amin szoktam nézni, hogy droppolja-e az órajeleket vagy sem. 80%-os kihasználtságot tudtam elérni, 4748mhz-en. NEM droppolta egyszer sem játék alatt az órajeleket, sem a feszültséget !
Processzor : 211 Mhz x 22.5
HyperTransport : 2532 Mhz
Északi híd órajele : 2321 Mhz
Processzor feszültség : 1.452 V
Memória órajel : 1968 MhzMost játék alatt stabil, és a táp VRM hűtése is bőven fogható kézzel ! Ha Prime95-el rámegyek, az órajelet droppolja, viszont a processzor stabil ( nem hibázik, viszont a táp VRM hűtése nem boldogul vele ).
Mit tegyek ez esetben ? Elég ha játék alatt stabil, és nem droppol, vagy menjek vissza arra a szintre, ami mindenhogy stabil.
Üdv. Tubica
Szerk: GTA V + Open Broadcasters ( felvétel + stream ) 90% feletti CPU használat, és nem droppolja se az órajelet, se a feszültséget. Akkor most mi legyen ?
( táp VRM hűtője kézzel simán fogható. A hőmérséklete kb. mint a videó kártya hátlapja ( VGA 55 fokos ).
Ezek szerint: Játékok alatt teljesen használható a beállítás, viszont tesztprogramok alatt meghal ?
-
Exelsior
őstag
Szia. Sajnos más a BIOS-om mint jakusj-nak. Nekem összesen két opcióm van.
Nekem ilyen és ezek az opciók vannak. Semmi PWM állítás és semmi autó opció.
Majd át rakom a proci hűtő csatlakozóját egy másik PMW-es csatiba.
Még egy van. A második. 4 tüs A 3. három tűs. Remélem hűtő mert jövőhónapban jön a vízhűtés.
Még egy kérdés. Táp-ban lehet cserélni ventilátort vagy forrasztani is kell mert már zörög? adata bn-550
-
tibee77
őstag
Enermax Liqmax II 240, erröl csupa jo dolgokat olvastam ezert is vettem meg.Remenykedtem, hogy ha nem extrem tuningot akarok (5ghz környeke nekem mär az) akkor ez is eleg lesz.De megprobälok beszerezni egy pci slot-os hütöt es telibe fujom vele a vrm-et.Bär nem tudom elkepzelni, hogy nem jo a szellözes a häzban, linkelek is egy kepet, hogy lässätok, 2 venti fujja be a levegöt a häzba egy szivja ki hätul, felül meg a radiätor 2 ventije szivja ki a häzbol a levegöt.
Razer:Sokkal jobban füt, standardon nekem sose dobta el a proci magät, vh-n mär sokszor.
-
-
leviske
veterán
Semmit nem változtatott az újrapasztázás azon túl, hogy mostmár nem Chili Factor van a hűtő és a proci közt, hanem egy olcsósított CoolerMaster (mert csak ez volt raktáron). Maga a hűtő is teljesen rá van feszítve. Ennél többet tényleg nem tudok tenni már a szerencsétlenért.
A ventit akartam a hűtőn lecserélni, mert -mint írtam korábban- a PCGH-hoz 800RPM-es, 45cfm-es venti van és nem érzem, hogy átfújná. De most meg ugye nem csak az dolgozott, hanem az álló külsős nagy venti is és a ház is nyitott volt.
(#67494) jakusj: hwinfoban látszik, hogy 1,416 - 1,428-ig felküldi az LLC, de ezzel meg nem tudok mit csinálni. ha lejjebb veszem, csak jobban ugrál fel-le.
-
Jakuskacsa
senior tag
Ott valami nem kerek. 90 fok egy ekkora hűtővel már nem OK! Tényleg meg kéne nézzed, hogy minden rendben van -e a felrakással. Paszta, felfekvés, egyenletes lehúzás, biztos hogy 1,4v -ot kap e a proci, nem e többet, stb.
Ügyesvagy keresztapám! Selytettem, hogy ez így fog lezajlani nálad
-
leviske
veterán
Értem én, hogy az a lényeg, hogy az E-s mit tud.
4,4GHz-en nem hagytam végig menni az IBT-t, mert már az elején szaladt a 90°C fele. Az elszomorító az, hogy mindezt 1,4V-os BIOS beállítás (+ LLC UH) mellett, nyitott házban, egyenesen befújó 40cm-es ventivel. Innentől el is ment a kedvem, mert nem látom esélyét, hogy zárt házban két, az eddigieknél valamivel erősebb (Akasa Viper) venti sokat változtatna.
4,3GHz-en az utolsó kört elbukta. Valószínűleg azért, mert a BIOS-ban 1,37V-ot kapott és csak az LLC tartotta 1,39-en (felteszem az utolsó körre pedig elengedte).
4,2GHz-en 1,34V-ra állítottam, ott se mentette ki az LLC.
Végül elment teljesen a kedvem és belőttem a 4,0GHz-et, 1,288V-al, de a hőmérséklet itt sem tetszik.
Elnézést, hogy nem teszteltem minden órajelen stabilra, de nem láttam értelmét több időt elb*szni erre a procira. Még sose fogtam ki jó procit AMD-től, ez most se így történt ahogy látom. Más, szerencsésebb ember biztos jobb értékekről tud az E-vel is beszámolni. Oliék is elvitték anno 4,8GHz-ig 1,4V alatt. Szóval biztos akad minőségi is.
-
leviske
veterán
Nem alapon megy, csak pscheck-el lőttem be APM és turbo mellett. Miután emellett is felment IBT 65+°C-ig, akkor vettem le az oldalát a gépháznak és most így vagyok.
Ezekre az értékekre még rá kell képzelni +0,0065V-ot a BIOS-on belüli offset beállítás miatt (nem akartam auto-n hagyni), plusz ugye az LLC nekem UH-ra van állítva így az is dob rajta terhelés alatt.
Stabilnak elvileg mindegyik stabil, bér a Pb0-t csak 2 szálas IBT terheléssel tudtam nézni, szóval lehet nem biztos, hogy 8 mag terhelésénél bírja.
Mindenesetre akkor ma lehet, hogy törlöm a pscheck-et és akkor megint bepróbálkozok pár fix órajeles beállítással. IBT VH test elég?
-
leviske
veterán
Egyelőre én még hűtési problémákkal szenvedek. A két Viper beszerzése után majd meglesem, ha addig nem teszteli más.
Vagy ha a hőmérsékletértékek nem fontosak, megpróbálkozhatok pár OC érték kitesztelésével, mert leszedett oldallappal és beirányított nagyventivel ~20 fokot csökkent a terhelés alatti hőmérséklet (az idle csak ~5-öt), szóval beleférhetnek akár az 1,4V-os értékek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest