- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
b1sti
senior tag
Egy cégnél hasonlítottam össze a két hűtőt és úgy néztem, hogy a hyper 212 nem szállít annyi levegőt, mint az ashura... és az FX pedig több hőt termel! A vga nem oszt nem szoroz az árban, mert 3k különbségről beszélünk! Összehasonlítva csak a lap és a cpu árat, kb 5k különbség van! Szóval a vga már nem kérdés, mindenképp az R9 280 lesz... az a kérdés számomra, hogy valóban tud-e az AMD vonal annyival többet... hogy tuninggal valóban el lehet érni egy i7-es teljesítményét! Ami persze számomra nem cél, mert ahhoz olyan lap kell! De az mindenképp cél lenne, hogy az i5-öt "megverje"!
-
b1sti
senior tag
LAP: Gigabyte B85M-D3H
CPU: Intel Core i5-4570
CLR: Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
HDD: Seagate 2TB 64MB SATA3 ST2000DM001
SSD: Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW
RAM: 8GB 1600MHz Corsair Vengeance Kit (CML8GX3M2A1600C9W)
VGA: Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5
HAZ: Bitfenix Merc Alpha
FAN: Coolink Swif2-1200 hűtő ventilátor (120 mm, 800 rpm, 8,5 dB)
TAP: FSP 550W Raider 80+
ODD: Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD íróEz volt az eredeti konfig! Ebben azóta változott a vga, ami egy R9 280 lett...
Az FX verzió pedig így nézne ki:LAP: ASUS M5A97 EVO R2.0
CPU: AMD FX 8-Core FX-8320 dobozos Socket AM3 /FD8320FRHKBOX/
CLR: Scythe Ashura
HDD: Seagate 2TB 64MB SATA3 ST2000DM001
SSD: Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW
RAM: 8GB 1600MHz Corsair Vengeance Kit (CML8GX3M2A1600C9W)
VGA: Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G
HAZ: Bitfenix Merc Alpha
FAN: Coolink Swif2-1200 hűtő ventilátor (120 mm, 800 rpm, 8,5 dB)
TAP: FSP 550W Raider 80+
ODD: Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD íróEz kb 230k lenne! Most nem számoltam pontosan ki, mert ez így volt a gépen elmentve! Leginkább játékra, netezésre és filmnézésre használnám! GTA V érdekel leginkább!
-
b1sti
senior tag
Köszönöm szépen a válaszod!!
Ha jól értem akkor ha több magot használok, mint pl játékok, akkor jobb az FX, és ha inkább csak netezek, akkor jobb az Intel
jól értem?
Mondjuk nem hiszem, hogy olyan nagyot dobna az Intel egy két magja netezés közben
és tuti gyorsabb lenne, mint a laptopom
Igaz, hogy picivel többet kell költeni alaplapra és hűtésre... a lap kb. 8k-el, a hűtő pedig kb. 3-4k-el több! De talán megéri azt a plusz! Mit veszíthetek?? Semmit! Maximum, ha legközelebb lesz pénzem, hogy költsek a gépre, akkor váltok és ennyi!
-
MaxxDamage
félisten
Ezér is vettem 8350-et mint gyííí hetet, mert jobb VGA-t rakhattam mellé! +über hütést.. 8350 felett meg már nem éri meg venni (szerintem) hisz felhúzom 5GHz-re azt jóccakát...
bátran ajánlom mindenkinek!
(#44704) MrM94: nekem ez a "végleges" konfig és remélem évekig kiszolgál, még ha késöbb kompromiszumokkal is , de erre többet nem költök (sokba van csak maga a PC ház és abba található motyó) és majd pár év mulva összerakok egy új gépet és ha nem lesz FX akkor nem tudom mi lesz... mert az FX azért jó másrészt, mert nincs integrált VGA ami "hátráltatja" a valódi VGA -t pl. /remélem tudod mire gondolok/ ha pl. van egy Game akkor csak a GTX770-OC t látja és azt használja (nem kell mókolni, meg hasonló)
Korábban "Gamer" Laptopom volt ami 3RD Gen. gyííí hét volt (Y580) amire ráköltöttem még + RAM és SSHD , meg BR-RW ODD stb... azt eladtam és inkább összeraktam egy jó FX konfigot !/nem bántam meg na... !!!/
L
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez már inkább egy személyes véleményalkotás, és abból adódó nézeteltérés.
Maga a téma az FX-hez tartozik, de lényegében ez egy vita arról, hogy egyiknek ez, a másiknak az. Nem tartom valószínűnek, hogy lesz közös nevező, és így csak tele lesz off hozzászólásokkal a topic.
Pár oldallal korábban egyszer már lezajlott ugyan ez, most megint itt tartunk.
-
marquuard
veterán
970 Extreme széria már ránézésre se olyan jó, mint amilyennek kinéz. Ha rendelkezek előzetes ismerettel, akkor biztos, hogy nem ezt a lapot veszem. De ez az Extreme széria mondjuk throttlingol azért, mert a tápfázis is elég gyenge meg a bordázat is. De ha megnézzük pl. a Fatal1ty-t, azon már látszik, hogy dolgoztak vele, mert 8+2, és a bordázat is normális rajta, meg "gamer" lapnak árulják. Vagy a Fatal1ty-nál is ugyanaz a helyzet, mint a 970 Extreme szériánál?
-
Yllgrim
őstag
Rosszul kozelited meg
Volt mar 5.186-is, ez nem olyan nagy szam szerintem, de koszi
A lenyeg h 5Ghz-en 1.425V-al megy a proci "alulfeszelve" (ezt majd a tovabbi tesztek dontik el), ezert nem hajtja ki ott ugy ahogy kellene, ha adnek neki rendesen feszultseget, jobb lenne az eredmeny, ergo kihajtana jobban, este majd tolok ra 1.45V - 1.475V - 1.5V-ot es lehet latni majd szepen a skalazodat, lesz novekedes es lesz majd visszaeses is talan ha mar sok hot termel, meglassuk, illetve uj otletem tamadt, a szorzoval es a NB-el fogok jatszadozni, ihletet kaptam az egyik web-oldalrol
Uh en nem aggodok, ha kap eleg kraftot menni fog, a masik hogy akkor egy I5-sem hajtja ki, hiszen neki kevesebb graphics score-ja van 290Xel, ami azert eleg szarul hangzik h azzal rakjak pariba ezt a procit.
Ami viszont fasza, hogy ahogy nezem firestrike alatt FX8350-esek koreben az elso 10-et nezegettem es nincs nekik 10k-s physics eredmenyuk, uh a procim jo, es figyeld meg, 290X-et ki fogja hajtani
Ha nem, akkor majd visszaterunk arra akkor
Tegnap Firestrike volt a lenyeg, a hetvegen tarthatok Vantage teszteket is h azokat is finomitsuk piciket.
Nem a legerosebb proci a piacon, de hogy a legjobb fun proci az mar biztos, megnezhetem IBT-t de ha eleg a procim megkereslek titeket
Jo kis hetvege lesz ez
-
Yllgrim
őstag
-
pEtii94
tag
Megnéztem hogy mit jelent a throttling, és lehet hogy télleg az a hiba. Az ellen lehet tenni amúgy valamit ? Majd mindjárt megnézem hogy a feszültséget is lejjebb veszi-e a gép mikor ez a jelenség tapasztalható.
Az előbb azt nem raktam hozzá, hogy a CPU-t is alacsonyabb órajelen pörgette a gép, mikor fps droppok voltak. -
MiklosSaS
nagyúr
-
Dollface
tag
-
ViZion
félisten
Jajj cicus, már sztem fél éve megvan ez a rang. Neked köszönhetem, minden nap rendbe kell szedjelek
Yllgrim: kísérletezz, tesztelj, nincs ezzel baj.
Nekem higgyél ne a szemednek!Az összefoglalóban az AMD leírásának higgy, azért ők csak tudják. Szal. ahogy macsek is írta () előbb belövöd stabilra mindet külön, majd akár FSB-vel, időzítésekkel, feszültségekkel még lehet kicsit játszani. Persze ki-mennyi időt szán rá.
Az egyszerű és viszonylag problémamentes tuningot írjuk csak itt (szorzó+fesz a CPU-nak, alap beállítások a biosban), mert a többi annyira eltér (minden ram más, procik is, de a hűtés, táp szintén), hogy arra nincs egy általános recept, ezért itt nem is forszírozzuk. Persze ha tudunk, segítünk azok beállításaiban is, extrém esetekben pedig ott vannak a pro tuningosok (Jones, SubaruWRC, Miklosass, stb...) akik tudnak segíteni, de igazából ott már látni kell egyben a rendszert, fórumon át nehézkes.
(#43016) MrM94: ááááh, fotosoppp.
-
marquuard
veterán
-
Yllgrim
őstag
ja, a VGA-t nem csak feszeltem, 1030/1250-rol 1140/1400-ra tettem fel, ahhoz kellett plusz fesz
a ramokat 2133-ra tudom felrakni 12-12-12-36-on 1.6 volttal, ez a max amit bir
A procit ezzel a Hyper 212 EVO-val meg nem tudom a teszt erejeig sem stabilan 4.6-ra sem felrakni, tulmelegszik es elszall, 1.38V ot adtam neki, kevesebbel nem probaltam, majd ha lesz viz minden alkatreszen akkor nekiallok kifinomitani a dolgokat. -
Yllgrim
őstag
Oke, az a bajom h 3dmark alatt a physics nem stimmel, es keresem mi lehet az oka
-
Tomko78
őstag
Már nem lehet kapni a Fatal1ty proft , annyira nagy volt a kereslet iránta , és nem tudták kielégíteni a vásárlókat így inkább leálltak , nehogy nagy balhé legyen belőle
így a Asus megkönnyebbült , hogy nem kell extremet neki csinálni mert az venné csak fel vele a versenyt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby rádiós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Steam topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest