- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DemonDani
addikt
válasz
Oliverda #1661 üzenetére
Persze itt még arra is megvan a magyarázat, hogy miért jó, ha 1 mag, azonos órajelen lassabb mint az előd. (ami nem 1 helyen fordul elő)
Kár hogy ezt más oldalak nem tudják, egyedül itt vannak pozitív magyarázatok erre, az anadtech nyilván elhízott távfutók gyülekezete, így nem is adok a véleményükre, mert itt meg lett beszélve, hogy mégsem gond pár művelet mellett hogy lassabb, mint a 7 éven keresztül foltozgatott K8 ivadék Phenomoksok magyarázat van, de mind olyan hogy inkább nem kéne felhozni. a végeredmény magáért beszél, lehet itt r600 mellett emlegetni, de szoktam figyelni a mai gamek alatti teljesítményt, ott sokat hangoztatta az AMD hogy majd jó lesz ez, jó is lett, de közel nem annyira mint hangoztatták, na most az AMD nem is nagyon hangoztat semmit a Bulldozer védelmében, persze van pár "jövőben majd" de közel sem próbálják ezzel eladni, kicsit mintha beletörődtek volna. Ez bőven érezhető. Ezek után pedig lehet bármilyen magyarázat, azzal nem engem fogsz meggyőzni, de kétségtelen, hogy az AMD marketing részlegén lenne a helyed
ez őszinte dicséret, nem kell kiforgatni
-
DemonDani
addikt
-
miresz
veterán
válasz
Oliverda #1642 üzenetére
Aha.Remélem ezt megoldják majd egy update-el. Onnét gondoltam,hogy nem működik tökéletesen ez a funkció,hogy AIDA64 CPU queen 4500Mhz-n egyszer 24000 pontot adott aztán máskor meg 38000-et. Szerintem a 38000 lenne az ideális pont 4500Mhz-n. Egy szó mint száz nekem tetszett az FX 6100,most már egyre jobban kíváncsi vagyok a 8xxx szériára.
-
miresz
veterán
válasz
Oliverda #1639 üzenetére
Az tény,hogy a Battlefield3-at sokkal jobban vitte az FX6100 is mint a PH II,sőt a rendszer is sokkal rugalmasabb volt,de ez lehet,hogy csak érzéki csalódás. Mindenesetre ha most választanom kellene,hogy egy PH II vagy egy FX 6xxx akkor egyértelműen az FX-et választanám,akkor is ha gyengébben szerepelt a szintetikus tesztekben,hisz nem arra szeretném használni a procit,hanem főként játékokra,ott meg kivállóan teljesített. Viszont egy valamit nem értek,Fel húztam 4500Mhz-ra ( TDP limiter kikapcsolva) és nem volt akkora a teljesítmény növekedés mint amire számítottam,sőt inkább elenyészőnek kellene nevezni. Viszont lehet,hogy a lapom UEFI bug-ja de amikor ki volt kapcsolva a TDP limiter akkor is vissza állította a magokat 3000Mhz-ra annak ellenére,hogy a Windows teljesítmény centrikusra volt állítva.Ez mitől lehet? Viszont összességében nekem nagyon tetszett a proci,van benn ráció egyedül a tuning ami kicsit idegesít,hogy miért nem úgy ment ahogy szerettem volna.
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #1594 üzenetére
Azért jogos elvárás, hogy a c2c teljesítmény is fejlődjön nem? De legalább az, hogy ne legyenek olyan területek, ahol az előd képes teljesítményben megverni az utódot.
Ez az összehasonlítás nem mond ellent az enyémnek(csak az c2c)
Órajeltől függetlenül igazat adok neki, ha a Piledriver majd mindenben megveri az X6-ot gyári órajelén (nem c2c); vagy a rendszereket sikerül úgy optimalizálni, hogy ez már Bulldozerrel megvalósul.
Addig viszont nem kell csodálkozni azon, ha valaki egy Phenom II X4 után csalódik egy FX-6100-ban mint mezei felhasználó. -
miresz
veterán
válasz
Oliverda #1575 üzenetére
Az FX6100-at elindítottam 4 maggal,(FX4110) és lás csodát nem hozta az Athlon X3 szintjét,one core per unit-ba három maggal ami fizikailag bent van még rosszabb lett,2 maggal meg pontosan az Athlon X2 4000+ alatt volt. Siralmas! Be kell sajnos látnom,hogy bár én AMD párti vagyok és nem szaladok Intelt venni,de ezeknek a prociknak a teljesítménye igen csak rossz lett. Az FX6100 4500Mhz-n sem muzsikált úgy mint a PHII 965-öm 3600Mhz-n.Pedíg ki volt kapcsolva az UEFI-ben a TDP Limiter.
-
Jester01
veterán
-
Crytek
nagyúr
válasz
Oliverda #1357 üzenetére
Azért azon a mai napig nagyokat visongok itt magamban amikor ezt a Winrar tesztet be merik tenni bárhova is mint tesztprogi.
Akárhányszor futtatom full más eredményt ad (soha büdös életbe nem adott ugyanannyit) és még véletlenül sem közel azonosat.Ez igen ez egy megbiztható tesztprogram! -
Helmoras
őstag
válasz
Oliverda #1285 üzenetére
Örvendetes, számomra ezek kedves játékok.
Egyébként én is követem a topicot is szerintem nem lett rossz ez a bull, csak hát a sok hype miatt többet vártak az emberek, nyilván nem mindegyik verziója pénztárcabarát (jelenlegi forint árfolyam mellett szinte semmi) de bizonyára lesznek jó/jobb modellek bizonyos felhasználási körökre, illetve az ujapp steppingek is javítanak még majd szerintem rajta
Sosem értettem ezt az intel vs amd vitát a tulajdonosok oldaláról. Ha valaki gépvásárlás előtt áll eldönti mennyit szán a dologra, illetve mire fogja használni, ezt követően körülnéz az adott árkategóriában a piacon, összehasonlítja a teljesítményeket és megveszi a jobbat/olcsóbbat. Aki nem így dönt az bizony az elfogultsága végett meghoz egy rossz döntést az ár/érték szempontjából.
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #1235 üzenetére
Igen, bizonyára nem látja az avatatlan szem, hisz nincs is mit nézni, elég ha tudja mit kell nézni...
Fals rizsát meg hanyagoljuk már, remélem jön egy látványtervező és jól leolt a francba.(lehet neki is fals lesz a tézise, meg a többi pár ezernek, de majd kibannolod őket is, kezdem unni a hülyeségedet) -
válasz
Oliverda #1222 üzenetére
A Phenomokhoz kepest, elvegre azon alapul. A gond az, hogy annyival dragabb, amibol egy az IGP-vel megegyezo tudasu kartya is kijon nagyjabol.
Nem latom valosnak azt, hogy hirtelen felcsapom a gep tetejet, hogy most jatszani fogok mondjuk a vonaton. Jatekohoz egeret, billentyuzetet kotok ra. Az IGP teljesitemenye, ha csak a laptop kepernyojet hasznalom elegendo, de jatekra keves, miutan bedugom a dokkoloba.
Mi az a killer app-ot, amiert ertelme lenne megvenni? Kerlek sorolj fel par olyat, amiben radikalisan jobb mondjuk egy i3-hoz kepest. Volt a kezemben par darab es nem latom, hogy miert erdemes megvenni a jelenlegi aron. Az egesz a tablet piacra emlekeztet, ahol az apple nem a termekevel, hanem a moge rakott szolgaltatassal, markettel tud vezeto poziciot megcsipni. Ne ez az, ami hianyzik az AMD termekek mogul.
Mielott elkonyvelnel Intel fannak megjegyeznem, hogy az orszagban elsok kozott volt AM3+-os lap a gepemben, aminek a dobozat krikszkrasz feliratos csomagolopapirba csomagoltak kis gondos kezek es valoszinuleg egy FX4170-re is benevezek, ha a C0 olyan valtozasokat hoz, mint anno a Phenom 2. szeriaja.
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #1226 üzenetére
De azért konstruktív is éeszek, bár megint rosssz topikban folyik erről a vita
Akkor, ismétlem csak akkor látnám az előnyét, ha crossfire-be, sőt kiegészítő kártyaként be lehetne fogni bármelyik másik mellé. Plusz ha sima windowsos desktopon, amikor csak netezek vagy pötyögök masszívabb 3d-s dolog nélkül, teljesen ki lehetne kapcsolni a diszkrét kártyát(energiahatékonyság+performance).Vagy a másik verzió, ha annyiba fájna mint egy x4-es
-
válasz
Oliverda #1195 üzenetére
Az elozo generaciohoz kepest lassult, gyakorlatilag az Athlon II szinvonalat hozza. Az i3-mal van egy szinten, mikozben az Intelnek van folfele meg ket szeriaja.
Abu85: Uzleti felhasznalasnal az Intel erosen vezet, gyakorlatilag semmi sem hasznalja ki az APU erosebb IGP-jet. Platform szinten soho szinten jon jol az IGP. Ha multimediarol, flash gyorsitasrol van szo, akkor az Intel ugyan le van maradva, de nem radikalisan. Ha jatekokat nezunk, akkor nem latom azt a hatlamas IGP elonyt, amennyire ajnarozzatok. A legerosebb APU is csak annyit tesz lehetove, hogy alacsony felbontason (pl. 1366x768), medium grafika alatt elkocogjanak a programok. Az udvosseghez minimum az kellene, hogy a napi elemek atkeruljenek a GPU-ra, az renderelje a web oldalakat, titkositsa a merevlemez forgalmat.
Ott ter el a velemenyunk, hogy en most akarom hasznalni a gepet, nem azt nezem, hogy majd 2 ev mulva milyen jo lesz. Ha most lassu, akkor most nem veszem meg es most nem lesz az AMD-nek bevetele.
hogy ON is legyen: mikorra varhato, hogy itthon is felbukkan par FX CPU?
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Oliverda #1133 üzenetére
Azzal nem lenne gond.
Amúgy kérdeznék X4 975BE-ről is feszt illetően 24\7-re, nekem sokan mondták, hogy elvileg 1.425V-ot nem szabad túllépni akármennyire is le tudom hűteni...Nálam Large FFT alatt 52 fok maxon a proci Zalman CNPS 9900 MAX hűtéssel, akkor igaz az, hogy 1.425V fölött degradálódnának ezek a procik 24\7-es használat során?
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1109 üzenetére
Az előző hozzászólásodból számomra nem volt egyértelmű amit mondani akartál. Köszönöm, hogy leírtad számomra is érthető formában.
Szóval ha van egy "real life appom" amit lefordítok x87 illetve SSE kódra, akkor az előbbi kedvezőbb esetet jelent az Intel processzor számára. Ez érdekes felvetés, nem látom az okát. Ezt alá tudnád támasztani valamivel? Egy teszttel vagy az okok felsorolásával...
Megköszönném.
-
törölt tag
-
siriq
őstag
válasz
Oliverda #945 üzenetére
Dohany. Mivel a csaladom dohany termelo volt 15 even keresztul es en vagyok a feket barany csak kiszurom(feketebarany= aki kiprobalja a szivart es a dohanyzast). Zavarosnak nem zavaros. Szoval miert nincs 4.0+ gigas server proci ha az egesz procit ugy talaltak ki, hogy magas orajelen skalazodjon? Hiszen itt jonne ki az elonye az egesznek.
Azert a minosegi silver vagy red szivarokat erre a temara nem pazarlom el. -
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #895 üzenetére
"A Cinebench nem igazán fekszik neki"
Azért nem, mert ez egy bevallottan az Intel közreműködésével készült, az ICC-vel (az Intel fordítója, ami csak Intelre fordít jó kódot) fordított holmi...
Néhány más 3D-rendererrel "érdekes módon" jobb eredmények születnek, néhánnyal meg is előzi a 2600K-t!
Amúgy ehhez mit szólsz?
ps. ment privi.
-
siriq
őstag
válasz
Oliverda #930 üzenetére
Server oldalon viszont alacsony ghz van. Nos akkor ott tud ervenyesulni ezen az alacsony orajelen?
szerk: Nem jobb lenne ha 5 x(mondtam egy szamot) jobban teljesitenne magasabb orajelen ezek szerint? Akkor mi is az ami mit nem adja igy ki az amd , hogy fentebb tolna az orajelet? -
Cybertrone
veterán
válasz
Oliverda #920 üzenetére
Kicsit sarkos példát hoztál fel a motorokkal kapcsolatban... ott nem éppen a fordulatszám az elsődleges dolog... az sem mind1 hogy mekkora fordulatszámnál a legnyomatékosabb a motor, mert hiába bőg a wrankler 10.000rpm-en ha a nyomatékát leadta 6.000-nél
És ha azt nézzük hogy egy v motor relatíve alacsony fordulattól húz mint a barom akkor mivan? addig míg a többi eléri már tolja a 2-őt és erőből elhúz...Vagy megnyomja a GO BABY gombot, és egy komplett helkoptert is otthagy
-
subaruwrc
félisten
válasz
Oliverda #912 üzenetére
a csövön kiférrel is egyetértek meghát igen engem inkább ez a része érdekel, csak hogy azt miért nem lehet megmutatni, vagy miért nem szempont egy tesztnél, hogy azonos órajelű cpu, imc, és ram órajelekkel hogy teljesít a rendszer, nem ez mutatná meg a tényleges erejét?
-
Cybertrone
veterán
válasz
Oliverda #900 üzenetére
Ugyan azon az órajelen van nagyából mind a 2 azért is írtam
Természetesen az én procim nem tud olyan clockot mint a bull, vagy akár a sandy... csak kicsit furcsa hogy addig míg én tudok menni órajelben azért ott tudok lenni egy majd 2 éves technikával
Pedig a winrar az azt mondták megy neki... kicsit triviálisabb külömbségre számítottam!
De az eddig látottak alapján kijelenthető hogy ez a procc nem desktop lapokba való hanem nagyon is szerverbe ahol van létjogosultsága, és nem kell hozzá vadászni a progikat, hanem megy mint a barom, számol stb stb!
És itt van az amit Subaru is írt hogy faszán megy a mediahadjárat, meg a sunnyogás, közben ez a cucc nem gamekre hivatott hanem szerverekbe(természetesen a 2 nem zárja ki egymást, csak minek erőltetni ide mikor a másik odlalra való, és miért kell egy HC gamer procinak beállítani) -
subaruwrc
félisten
válasz
Oliverda #895 üzenetére
ezt is aláírom csak érted, winrarba nem versenyeznek a hwboton
aláírom azt is hogy hát ki nem szarja le a hwbotot, csak azért savanyú a szőlő mert egyszer valamikor régen azzal lettek hitegetve azok akiknek mondjuk a phenom 2 rendszer vége szimpatikus volt ( c3 stepp,thuban, 990fx stb ) hogy nyugi, majd jön a bulldozer és az intel mehet sírni a sarokba, ehelyett egyértelműen kb egyiket se veri meg, ( az eddig napvilágot látott eredmények alapján ) hanem vadászni kell a programokat ahol domborít, és az meg olyan hogy winrar, meg audió dekódolás, meg zabszem számolás. értem én, hogy de ez azé power csak könyörgöm nem lehetne egyértelműen rámondani? mint pl kijött a gulftown, az is sok mag sok L3 aztán tarolt is mindent. ez meg sok mag sok L3 meg sok sunnyogás meg hümmögés, csak ezzel van a bajom -
Cybertrone
veterán
válasz
Oliverda #895 üzenetére
Ezt az én xeonom is megfutja 1750mhz-es ramokkal 4ghz-n
És akkor még nem is használódik nálam sem minden fizikai mag, a HT meg pláne nem...
Crossfit007:
Esetleg fogyasztásban jobb lehet, de egy új stepp nem azt jelenti hogy kap a proci +30% erőtMeg kicsit esetleg tuningban jobb lesz, de az amint látjuk egyenlőre olyan mint ha nem is lenne.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Oliverda #892 üzenetére
Az nem rossz... de ahogy Subaru is írja mégis mi az amit nem tudunk, és miért ilyen vérszegény mégis?
Ez elvileg szerveroldali leszármazott cucc... úgy kéne neki repeszteni a cine tesztben hogy ihaj... Miért nem teszi?
Az addig szép hogy szerveralkalmazásokban domborít, de máshol miért nem? Komolyan elkezdett érdekelniValahogy nem tudom elhinni hogy a jelenlegi oprendszerek ennyire nem supportálnák szegényt.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Oliverda #892 üzenetére
cinebenchet aláírom hogy pusztán cpu power kell neki nade akkor kilyukadunk oda hogy az meg nincs, pedig 8 magról beszélünk..
mondjuk egy sub 10 superpi is fel tudna dobni vagy egy szép 3d11 vagy 3d06 cpu score
vantageról már nem is beszélek, azt még sehol nem láttam a neten de gondolom nem azért mert a WR még NDA alatt van -
törölt tag
válasz
Oliverda #842 üzenetére
Jack@l kérdése tesztre vonatkozott, nem valós alkalmazásra. A WinRar-nak és a 7-Zip-nek is van beépített tesztje. Én ezeket ajánlottam, mint teszteket. A valós adatok tömörítése sokmindentől függ, így ott lehetnek "anomáliák".
WinRar 4.01 -> Eszközök -> Hardware és sebesség teszt
7-Zip 9.20 -> Eszközök -> TeljesítménymérésNálad a beépített tesztek sem terhelik mindegyik szálat?
Egyébként az előbb kipróbáltam egy 2 magos, 4 szálas Core i5-ön egy 16GB-os fájl tömörítését. Nos valóban érdekesen terhelődtek a szálak, de a feladatkezelőben jól látszott, hogy mind a négy szálat terhelte mindkét program.
-
Pusztitusz
tag
válasz
Oliverda #731 üzenetére
Nem lesz vele gondom tudom mennyit tud es meddig tart a tudomanya, viszont nekem otthoni felhasznalasra felesleges barmi erosebb. De azt sem kell elfelejteni, hogy i3 elott Phenom II volt a gepemben azelott pedig Phenom. (ezt atti kollega kedveert irom ide hatha betamad
)
Amugy, hogy valamennyire on is legyek, szerintem a kovetkezo generacio erdekesebb lesz (mint pl. a Phenom - Phenom II) -
Pusztitusz
tag
válasz
Oliverda #723 üzenetére
Na picit tuloztam, neha elofordul
De a fogyi/teljesitmeny/ar/....stb szerint EN nem adnek neki tetszett-tol jobbat.
(ha jobb lenne, lecserereltem volna a erre a i3 2100-at minden gond nelkul, de igy varok az i7 2700-ra, hatha intel bacsi visszalepteti az arakat, es johet az i5 2500) -
Egon
nagyúr
válasz
Oliverda #683 üzenetére
Annak örülsz, hogy egy zsír új proci lenyom egy nyugdíjast?!?
Már előre félek a teszted konklúziójától (no meg a címétől is)...
Hiába, a vér nem válik vízzé...
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Oliverda #681 üzenetére
esetleg egy AM3-as lapba beledobhatnátok, elindul-e egyáltalán. (olyanba, ahol nincs hivatalos fx támogatás)
tudom hogy írtam már, de Reménykedve néztem szinte az összes neten fellelhető tesztet,hogy valahol csak megnézik, hogy AM3-ban is elindul-e a procit...de sajnos ilyet nem találltam. Ezért nagyon jó lenne, ha megnéznétek nekünk...annyi bőven elég lenne, hogy bebootol-e a gép...és ha igen, pl. lefut-e egy Aida teszt. Tehát nem 2órás prime nyúzásra gondoltam.
vagy tényleg meg kell várni egy vállalkozó szellemü bull tulajt, aki kipróbálljaSose lehet tudni, elnidult nekem a HT-s prescott p4 is a nem prescott ready-s bios-al...már nem emlékszem tisztán, de szerintem a lap se tudta a prescottokat kezelni...mondjuk kétszer 1,5GHz-et írt ki a 3gigás HT p4-re, de ment.
-
-
válasz
Oliverda #263 üzenetére
Patchelve volt? A hsz-ből ítélve nem hiszem. Patchelve ennyi beállítás érhető el: [link] Ennél több nem hiszem, hogy kellene. A legújabbra frissítve még egy 4 magos Phenomon is jól fut, az 1.0.0 az amiben semmiben optimalizáció sincs, ott el is hiszem, hogy a 2600K-n is szaggat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged