- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1827 üzenetére
Apropó, ez a kínálati szűkösség vajon lehet magyarázata annak, miért lett a ryzen3k gyengébb a vártnál?
Ez a frekvencia mizéria is nem olyan, mintha végül egy icipicit szorítottak volna a binnelésen és végül alig észrevehetően gyengébbek kerültek a dobozokba. Nem szándékosan, hogy úgyse veszik észre, hanem hogy ! Feszes válogatás mellett elszámították magukat. És ezt most úgy korrigálják, hogy engedik magasabb hőfokra melegedni a laplákat.
De.hogy a lényeg, hogy még a szart is bedobozolják, és hogy vért izzadnak, hogy hasznosítsák a wafert az utolsó mm2-ig. Csak ebbe most Szerencsére pont kézre áll a 7nm alacsony fogyasztása, meg hogy így is versenyképes az intellel.Tökre kíváncsi lennék a kapacitásokra, szűkösségre, mert én a polarisnál és a vegánál is a szűkös kapacitást okoltam azért, hogy túlfeszelve értékesítették a lapkákat.
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1827 üzenetére
Érdekes
Egyes vélemények szerint be fogják fejezni.idővel a 7nm-t a GFnél is.
Mások.szerint meg a komplett finfet kapacitást el fogják adni és teljesen ráállnak az FDSOI vonalra, amivel nyilván lemaradásban maradnak örökké,.de hozhatók vele a jó fogyasztási adatok olcsóbb tervezéssel.Aztán persze tudja a pék
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #1827 üzenetére
lehet a Glofo azert ment at szabadalmi trollba, hogy segitsen 7nm -es gyartokapacitast felszabaditani
persze az is lehet, hogy megvette oket az Intel kilora, elso korben, hogy hagyjak a turoba a 7nm -et, masodik korben meg erre az akciora.osszeeskuveselmeletbol jovagyok.
-
DraXoN
addikt
válasz
S_x96x_S #1827 üzenetére
nem csak az amd van a TSMC 7nm-es soraira "bejelentkezve".. bár az igényük nagy lehet, lehet a mostani mennyiség kétszeresét is "le tudnák foglani" ha nem is a zen2-vel, más chippekkel amiket gyártatna.. a kis és nagyobb navik is várják sorukat, jön az "új apu" az is várat még magára.. ezerke is kapacitás kell...
Az 5nm-re áttérés már kicsit csúsztatottabban történik majd (talán simább lesz amiatt az átállás, kevesebb kapacitásgonddal), nem minden egyszerre, elvileg már jövőre indul az 5nm gyártás a TSMC-nél, de amd ott nem ugrik rá az első körben mint itt...De ha a kapacitás gond nem oldódik meg, akkor könnyen lehet, hogy asztalon a ryzen 4000-rek maradnak majd Zen2 alapon (mert "elég oda", hacsak nem lesz a Zen3 jelentős ugrás, de alsóbb kategóriában lehet maradnak akkor is a "régebbi" chippek, esetleg egy "új steppiggel zen2+ nak nevezve)..
Van már valami infó a 3000-res ryzen 3-makról?
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1816 üzenetére
Akkor ideje,
Hogy az AMD és a WD villantson valamit -
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1797 üzenetére
Azt mondják, az intel gyárai fullosan terheltek és alig bírják kiszolgálni az igényeket a szerverkapacitások bővítésére.
Eközben az elmúlt 1-2 évben elképesztő mennyiségű hardverhibára, sebezhetőségre derült fény
Azt mondják a bővítés oka nem az, hogy annyira jó, hanem a Patchek okozta teljesítményvesztés legbiztonságosabb kezelési mondja, ha ugyanazt a hardvert skálázod. Nem úgy van az, hogy amikor ég a ház, akkor állunk neki kifesteni.Mit gondolsz?
A) szegény intelt még az ág is húzza. Jön az epyc, jön a rome, ami laposra veri az intelt, és.még ezek a hülye biztonsági rések is most derülnek ki, elképesztő károkat okozva a márka megítélésének.
B) az Intel eddig is pontosan, vagy legalább részben tudta, milyen sebezhetőségek rejtőznek az architektúrájában. De amíg nem történik incidens, felesleges túlreagálni, csak bizalomvesztést eredményezne még különösebb konkurencia nélkül is.
Amikor pedig megjelent a konkurencia, az Intel szépen egyesével kiengedte a biztonsági réseket tudván tudva, hogy mi ilyenkor a protokoll: a konkurenciaveszély ideje alatt az ügyfeleknek nem lesz idejük, energiájuk azt elemezgetni, hogy megfelelne-e valamilyen konkurens platform is, hanem hanyatt-homlok bővítik majd meglevő kapacitásaikat. Ezzel egyszerre semlegesítik a csatatér nagy részén a konkurenciát, termelnek bevételt és tartják üzemben a gyárakat. Csak addig kell.kihúzni, míg valamilyen versenyképes fejlesztéssel előállnak. -
DraXoN
addikt
válasz
S_x96x_S #1796 üzenetére
és azért se 1004 a kiadás hanem még mindig 1003 .. de még több betűvel ... 1003ABBA ... vicces mennyi "javítást" kapott ez a verzió
.. csak nem értem mi alapján jön mindig új tag..
talán:
minden betű "új javítás", de amikor a betű változik akkor a javítást is javítják és ez akkor már a 7. 1003. verzió (amiből 2 javítás csak a javítás javítása volt)?
De ha már ABBA, akkor kérem a Mamma Mia-t játssza le boot folyamatkor...
Valószínű szerintem, hogy a 3950X azért jön csak 30.-án, hogy legyen ideje elterjedni az alaplapgyártók részéről az új biosnak, és már a "jó biosszal" készüljenek a tesztek.. ne érje őket a vád, hogy nem boostol maximumra, illetve, biztos nagyon "meg akarják ütni" a 9900K-t (esetleg a KS-t).
-
Puma K
nagyúr
válasz
S_x96x_S #1790 üzenetére
Pedig maga az AMD nyomatta a 4,75 meg 4,55 GHz boost órajeleket, amiket konkrétan a Ryzen 3000 széria megjelenése előtt hintett el: [link]
Majd később, már a Ryzen 3000 megjelenése után 2019.08.28-án 5GHz-es órajelet villogtatott egy olyan termékcsaládnál, ahol a maximum boost órajel 4,1GHz: AMD Ryzen™ 7 PRO 2700X Processor
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1781 üzenetére
"Szerintem ne keverjük a sima "3700U PRO""
Keveri a nyavalya. Arra gondoltam, hogy az 1700 is bekerült gamer laptopba. Mobil workstationre gondoltam, ami a PRO-t illeti.Gondolod, hogy ami PRO, az nem feltétlenül fog megjelenni nem PRO néven is?
Én 3 CU-nak örülnék az IO lapkában
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #1769 üzenetére
>Milan .. 15-ös számot
gyanús ez .. "Charlie Demerjian"-nak is 15 - jött ki,
( persze az egy Apr1-i viccelődés - vagy igazság? )SemiAccurate has long wondered what the die count for AMD’s Milan CPU would be, and today we can tell you.
..
The formula is simple, take the numbers supplied, add the temperature from yesterday in degrees Fahrenheit, and divide by the work week, Intel’s WW count, not AMD’s of course. And what do you get? 15. So there you have it, over a year before launch and if we are sober enough to do the math right, you have the die count for Milan months and a few days before anyone else. It is either that or 17, we are not sure which.The irrefutable math says it is 15 but we like 17 better, don’t you? Oh heck, lets just stick with 15 for now."https://semiaccurate.com/2019/04/01/how-many-die-does-amds-milan-have/
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1757 üzenetére
Az Asrock Deskmini A300 egész pofás, de mondjuk nem értek hozzá. Fogalmam sincs, hogy mennyi csatlakozó a jó. 54eFt-ért egy ház és egy alaplap talán még csak nem is rablás.
-
válasz
S_x96x_S #1749 üzenetére
Akkor már jó sokat várunk 09.07-én. A különböző topicok alapján: Ryzen 9 3950X, X nélküli Ryzenek, köztük a 3500, kis Navi, most Castle Peak.
Kíváncsi vagyok ezekből mi jön tényleg.Néhány cucc jó eséllyel hátrébb tolódik, hiszen 7 hónapon keresztül, minden hónap 7-én jön egy 7 nm-es AMD termék
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
S_x96x_S #1739 üzenetére
Régebbi SMU FW-vel normalisan boostolt, 3xxx topikban is van pelda regi biost visszaflashelve erre. Itt lehet kovetni az esemenyeket kulfoldi forumban, tobb moddolt bios is keszult mar amibe a jol mukodo SMU FW-t raktak a legujabb AGESA mellé.
Der8auer pedig a nezettseg miatt csinalta no meg a Principled Technologies valoszinuleg most nem vallalta a megbizast...
DraXoN: nem kell a PCIe4.0 semmihez sem, a legjobb NVMe SSD-k amugy is tudnak 3GB/s-ot. A magasabb binneles miatt van csak ertelme a 3600x/3800x-nek egyebkent a 3600/3700x közel ugyanazt tudja hozni
-
DraXoN
addikt
válasz
S_x96x_S #1739 üzenetére
der8auer és Level1Tech között valóságos háború megy, hogy mi is a helyzet a boost-al.. utóbbi szerint a BPO csak rosszul működik az utolsó biosszal, az előbbi szerint "ez ilyen lett" ... ha jön rá tényleg javítás, akkor az utóbbi "nyert" ... persze majd meglátjuk a mértékét ... várom szeretettel, lehet "értelmet" hoz majd az új bios az 3600X és 3800X termékeknek (mert a mostaniakkal nincs sok)...
Közeleg a gépvásárlásom ideje, és nagyon kíváncsi leszek, bár már eldőlt fixen mit veszek, de azért megnézem az értékeket
(szeretnék ugyan 12-16magost venni, de "nincs értelme" annyi már nem kell a munkámhoz, így 8magos lesz, abból is bőven elég a "kisebbik".. az árkülönbözetből meg vehetek több memóriát, az inkább kell vagy egy gyors M.2 egység, akár PCIE4, látnám értelmét a munkás gépembe)
-
válasz
S_x96x_S #1731 üzenetére
Igen, valóban van csúszás, de nem is Picassot kérem számon, hanem a 2017. végén megjelent Raven Ridge-t.
Ha van Chromebook i5-8250U-val (10-25W TDP), akkor miért nincs Ryzen 2200U/2300U/2500U/2700U-val, ezeknek is konfigurálható a TDP-je, 12-25W. Chromebookba rakható hardverük tehát van elvileg.
Vagy ennyit számít az a 2W a minimum TDP-nél? Mit kell még itt fejlesztenie AMD-nek (szoftveres támogatás?), amibe még pénzt kéne rakni?Mondjuk az is igaz, hogy tuti van valami okuk, hogy nincs Zen alapú cucc Chromebookban még, nyilván nem hülyék dolgoznak AMD-nél.
Köszi a Szun Ce (Sunzi) stratégiáit, még nem olvastam.
-
-
válasz
S_x96x_S #1652 üzenetére
A nagy kérdés itt is az, mint a jövendő R5 3500-nál: 4/8 vagy 6/12? Lehet, hogy a Renoir csak 4/8 lesz IGP-vel, míg a 3500 6/12 IGP nélkül -na de mennyivel érdekesebb lenne, ha borulna ez a vélhető tipp?!
Ha 4/8 lesz, miért venné bárki is az addigra olcsóbb 3400G helyett? Minimális erőtöbbletért? Netezni és videózni jó a 3400G is. Egy 6/12-vel viszont már sokkal vonzóbb lenne, mert az új játékokhoz is elég lehetne az ereje, vagyis belépő gamer konfigba is kerülhetne, ami majd ki lesz egészítve dVGA-val, mikor összegyűlik arra a pénz.
-
DraXoN
addikt
válasz
S_x96x_S #1650 üzenetére
Szerintem egyenlőre nem tervez elmenni, nem hiszem, hogy a részvényesen elégedett lenek lennének vele vagy emiatt lenne összetűzésük (bár ki tudja).
Hacsak nem akar valami "új" dologba kezdeni akkor nem fog hirtelen elmenni.. A dolgok jó irányba mennek most (azért a mérnökök és vezetők is szeretik "kiélvezni" a kemény munka gyümölcsét, nem egyből továbblépni amint egy lépcső "megvan").. -
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1572 üzenetére
&hokuszpk
Átlapoztam The Stilt Matisse topicját.
Így emlékeztem, mintha valahol láttam volna már 3900X-ről is power /perf görbét. De nem találtam.The Stilt tapasztalata/érzete az, hogy még nem kellően finom és precíz a gyártás. Illetve hogy azért nem.megy feljebb a frekvencia, mert magas frekvenciánál megnő a. .. elfelejtettem a nevét power/area - a 3900X-nél 1.5W/mm2 a határ.
Azt ia írták, hogy nem arról van szó, hogy ne tudna feljebb menni valamilyen architekturális okból, hanem hogy annyira magas a heat density, hogy már akármilyen jó hűtővel sem lehet elvezetni a tranzosztorok közül a termelődőt hőt.Ha jól emlékszem nemrég kiderült, hogy igazából az Intel is úgy érte el az 5GHZ-et, hogy növelte a fin hosszúságát, ami viszont a kiterjedés növekedésével járt.
Visszatérve a ryzen3k-ra. Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy túl sűrű.
Az elég valószínű, hogy a 3950X-hez és feltehetőleg a threadripperhez gyűjtött lapkák is jobbféle karakterisztikával rendelkeznek. Tehát a minőség biztos számít.
Azt nem tudom, hogy vajon az epychez gyűjtött lapkák minden vonatkozásban jobb minőséget képviselnek-e, vagyis magasabb frekvencián is alacsonyabb feszültséggel üzemelnének-e. Másfajta inflexiós pont szerintem nincs, tehát ez a 3.3GHz eléggé úgy tűnik, hogy azért ez az epyc max frekvencia, mert innentől nem eléggé hatékony.
Az viszont a 3600X és 3800X esetén világosan látszik, hogy mintha ezekbe az skukba elfelejtettek volna jobb minőségű lapkát csomagolni.
A nagy kérdés továbbra is tehát az, hogy létezik-e ma már olyan jobb minőségű lapka, amelyiknek kevesebb fesz kell és ezért 4.6-4.7 fölé is tudna menni és ezt gyűjtik a drágább termékekhez, vagy ez majd csak idővel fog esetleg megérkezni a polcokra.
De majd megjelenik a threadripper és okosabbak leszünk
-
DraXoN
addikt
válasz
S_x96x_S #1572 üzenetére
3900X egy magon képes elérni a 4.6-ot.. 3950X-re 4.7 az "ígért" turbó...
vannak pletykák pedig olyan zen magokról amik egy magon 5.1re is képesek... brutál lenne ha a TR kapna ilyesmit (elvileg, most, hogy a memóriagond ott megoldódik, erősebben szeparálni akarják, vagyis játékosok számára is vonzóbbá tenni a platformot.. akkor viszont lehet ők tényleg még jobb magokat kapnak)...De mondják a windows ütemezőjével is baj van, mert a 3900X-ben úgy tűnik 2 különböző minőségű lapka van, és csak az egyik egy "jobb" (azon sokaknál al-core 4.5 órajel is megy), míg a másik rendszerint gyengébb lapka... ha a windows ezt nem tudja lekezelni (a különbséget, már ha a processzor jelenti a rendszer felé melyik a "jobbik" lapka.. nem tudom tesz-e ilyet).. azaz ha a rendszer nem tud különbséget tenni, előfordulhat, hogy a gyengébbik lapkát terheli le kevesebb szálon, végeredményben kisebb órajelet eredményezve.
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1551 üzenetére
Én annak elméleti lehetőségét nem írnám le, hogy ez terepe és eszköze lesz a háborúzásnak.
Egyelőre az Intel az úr.
De ha netán 2-3 év alatt az AMD komoly piaci részedésre tesz szert, és még mindig hasonlók a kilátások, akkor mondhatja, hogy a köv genben a CXL-t már mégse támogatjuk.Bár nem tudom, mit Lehetne nyerni vele.
-
DraXoN
addikt
válasz
S_x96x_S #1533 üzenetére
64 maghoz nem kell dual-socket támogatás ha zen2vel oldanák meg... brutál elképzelés egy 2 socketes TR platform, de a fejtegetésekből szerintem pont annak van a legkisebb esélye. Bár nem lehetetlen "lehozni" epyc vonalról a terméket, és borzalmasan nagyot szólna, de... epyc-et is el kell adni, még úgy is ha TR kicsit csonkított szolgáltatásokban, sokaknak a teljesítmény kell inkább, abban meg epyc felé ígérne (pedig olcsóbb platform).
Bár végül is ha többet ad el, pótolhatja a kiesett profitot... Az biztos a gazdaságiaknak feladnának egy leckét vele, hogy megéri-e piacra dobni egy ilyen terméket, vagy inkább nem... Azt lehet volt miatta pár álmatlan éjszakájuk .... -
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1528 üzenetére
Vennék-e?
Én azt hiszem, hogy megfelelő körülmények között igen.
A három 8 magos skutól tekintsünk el, de most is létezik ugyanannyi magosból magasabb tdp és órajelű sku.
Szerintem lehetett volna olyan termékpalettát kialakítani, ahol a 8 magos kapja a legjobb lapkákat, de csak ha ezzel magabiztosan veri a konkurenciát. De nincs bajom.azzal, hogy ezt a 12-16 magosok kapják. Ezt most csak arra mondom, hogy ha van értelmes külőlönbség az x-es és x nélküli modell között, akkor lehet értelme az x-es modellnek.Egyáltalán nem arról van szó, hogy Szeretnék egy ilyet. Én úgy se venném meg, mert nem az én árszintem.
De azt gondolom, hogy az intelverés sokat segítene a renoménak. Az intel esetén a dupla ringbus, később a mesh akadályozta, hogy kifejezetten nagy magszámú cpura kérjék el a gaming-korona prémiumát. Az amdnél ilyen akadály most nincs.Valóban csak annyi értelme lenne az egy chipletes csúcsfrekvenciás terméknek, hogy a másik chipletet megspórolhatják. De erre valószínűleg nem szorulnak rá, és magasabb prémiumot szedhetnek be, ha a magasabb frekvencia mellett még 12-16 magot is kínálnak és nincs technikai kényszer egy HALO termékre - egy valójában nem vagy alig kapható 8 magos csúcsra.
Valószínűleg lesz karácsonyi prémium kiadás.
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1524 üzenetére
Azért érné meg az AMDnek, ha egy 3850X-et abban az árban tudna eladni, mint a 3900X, és ehhez csak egy chiplet kell.
De azt gondolom, eléggé az látszik, hogy a prémiumnál nem csak a nagyobb multithread teljesítmény számít, hanem a prémiumért követelmény a magasabb frekvencia, a jobb ST teljesítmény is.
Tehát ha lenne 5GHz-et elérő chiplet, biztos threadripperbe építve térülne meg leginkább.Egyébként azt.vágod, hogy a 3900X és 3950X esetén csak az egyik chipletnek kell jónak lennie? Mármint szerintem az amd most nem így csinálja, de csinálhatná.
Az intelt szerintem nem fog árversenybe kezdeni, mert még mindig vezeti a mezőnyt, az AMD nem ért el a játékokban meggyőző fölényt. Szerintem továbbra is bazíroz arra, hogy az a plusz 1-3% sokaknak meg fogja érni a plusz 10-20%-ot.
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1514 üzenetére
Én továbbra sem tartom irreálisnak azokat a vágyakat, amik megfogalmazódtak.
Irreális abban az értelemben, hogy ne lehetne bizonyos kijelentésekkel megtámasztani a vágyakat és csupán a vágyak önmagukban álltak.A zen1-től ugyanis eleve alacsony frekvenciát várt a közönség. Bár nem volt egyértelmű, de az adatokból az volt kiolvasható, hogy valamilyen architekturális okból van frenvencia fal, nem kifejezetten a process node miatt.
A zen1-ről azt nyilatkozták, hogy worst case scenario, tehát új arcchitektúra, új node, sok a low hanging fruit.
Azt is tudjuk, hogy a zen+.-hoz olyan sokat nem nyúltak. Egy valamivel jobb processen kihoztak egy kicsit patchelt verziót, tehát tudtuk, hogy a zen1-het képest a zen2 nem 1 éves iterációs termék, hanem 2. Tehát ez alapján nem irracionális várakozás az, hogy az architektúra frekvencia limiteivel is kezdjenek valamit.
Buildzoid is lenyilatkozta, hogy lehetségesnek tartja az 5ghz elérését.Amire azt lehetett volna mondani, hogy irreális az az árazás. (Ami csak annak fényében nevetséges, hogy nem lett icelake)
Ezzel együtt a tanulság, hogy óvatosan tájékozódjunk leak-ekből akármilyen hihetően adja elő valaki - mindenképp levonható.
-
Simid
senior tag
válasz
S_x96x_S #1515 üzenetére
A közelgő újdonságokról árulkodnak az AMD kiszivárgott útitervei
"- Az az AMD dia, amire hivatkozol szintén leak volt. ( és belsős dia )"
Mindenbe bele lehet kötni ha nagyon akarsz. Szerintem hatalmas különbség van egy hivatalos AMD rendezvényről kiszivárgott (igen nagy valószínűséggel hiteles) dia és egy Jim szupertitkos forrása alapján összedobott álomtáblázat között.
Amúgy igazad van, leak volt. Itt már csak az a kérdés, hogy mi a francért adott valaki nagyobb valószínűséget az Adored leaknek mint az akkora már biztosra vehető AMD-s terveknek??-"- semmi sincs kőbe vésve. prioritások változhatnak, valamint nem várt problémák is sűrűn adódhatnak..."
Itt miről beszélsz pontosan? Nem várt problémaként kiadnak egy chipet amit nem is kezdtek el tervezni vagy mi? Nincs olyan, hogy változnak a prioritások meg újratervezgetünk és hirtelen lesz a semmiből egy új dizájn ami addig nem volt. Ha 2019-ben az AMD 7nm-es APU-t akart volna kiadni akkor az tuti, hogy rajta van a 2018 márciusi roadmapen. Ha előtte törölték az utitervből vagy csúsztatták, akkor meg tuti nincs ott egy 2018 végi leakben (már ha a leak valós terveket közöl ugye...). Szerintem ennyi!
Szerk.: Még annyit tennék hozzá, hogy ezt nem ilyen utólag okoskodásnak szánom. Egyrészt inkább már hanyagolnám a témát. Másrészt ugyanezt többen is elmondtuk még a CES előtt. Csak ugye az ilyen véleményeken csúnyán átgázolt a hypetrain....
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #1490 üzenetére
> inter core latency II.
persze itt egész más jött ki. ( vagy csak az AMD számára kedvezőbben van csoportosítva )
https://nl.hardware.info/reviews/9397/23/amd-ryzen-7-3700x-a-ryzen-9-3900x-review-intel-voorbij-extra-test-core-latency -
-
S_x96x_S
addikt
-
-FreaK-
veterán
válasz
S_x96x_S #1412 üzenetére
Érdemes várni 2-3 hónapot a vásárlással a megjelenés után, direkt emiatt néztem a korábbi cpu-k árgrafikonját.
Tavaly a 2700x ~két hónap után ~140e Ft-ról 105e Ft-ra esett le az árukereső szerint.
Az iPon-nál is hasonló a helyzet, ott az áprilisi megjelenést követően esett 100e Ft alá/körülire, utána azt egész júliusig tartotta, majd augusztusban emelkedett meg kicsit 110e Ft körülre.Tavaly előtt a Ryzen 7 1700X, egy folyamatos csökkenést produkált, itt a márciusi 150e Ft-os nyitó árat követően augusztusra (ez mondjuk már 5 hónap) esett le ~112e Ft-os átlagárra. Ott egy kis növekedés következett, de utána folytatta az árcsökkenést kb egyenletesen.
Én most arra számítok viszont, hogy ez a széria jobban fogja tartani az árát, mert az Intel-el közel azonos teljesítményt hoz. Reményeim szerint (és ha a kiszivárgott árak igazak lesznek), akkor olyan októberre számíthatunk kb. 120e Ft-os árra a 3800x-et tekintve.
Az alaplapok viszont igen húzós áron lesznek
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
S_x96x_S #1407 üzenetére
Teljesen jo, varhato 2 honap mulva 80 alatt vagy ki kell fogni egy nagy learazast mert biztos lesz.
A za baj hogy a magasabb alapfreki miatt nekem csak 3600x/3800x/3900x jöhet szóba és ebből a hármasból csupan az elsőhoz nem kell eladnom a vesém.
Alaplapom szerencsére tamogatja mindhármat.
Pedig az a 3700x a 65W-os kategoriaban valami gyönyörű.
-
Cathulhu
addikt
válasz
S_x96x_S #1381 üzenetére
Itt talan a legerdekesebb a 2700X vs 3600 monohilo tesztek, mert ott az orajel kb azonos (de azert van +100-150MHz a 2700X javara), de igy lehet az IPC-re kovetkeztetni valamennyire. Jatektesztek sajnos haszontalanok, mert nincs megegy azonos magszamu azonos orajelu ellenfele, igy aztan az FPS-t barmi befolyasolhatja
Ami engem kifejezetten erdekelne, az az X370-X470-X570 osszehasonlitas (hazabeszelek, mert nalam ez dontene el a vasarlast)
Szerk: monohilo tesztek alapjan megvan boven a 10+% IPC a Zen+hoz kepest, de lehet az alacsonyabb fogyasztas miatt tovabb tud boostolni...
-
westlake
félisten
válasz
S_x96x_S #1369 üzenetére
Semmire nem megy vele. Nem "ennyi" a különbség a két család között. Ráadásul aki elvakult Inteles, vagy szimplán csak sosem venne AMD-t (mert alkalmanként képtelen az ésszerűen dönteni) azok megvennék az eredeti áron is azokat a CPU-kat. Szóval ezzel a lépéssel valójában csak magukat szívatják.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #1332 üzenetére
Ha erre gondolsz 64-core / 128-thread Threadripper példányt készít AMD 2019 negyedik negyedében.
Van az a pénz amiért lehozza Amd a szerverszintet csak legyen aki megfizeti, én ezeknek a hűtésére leszek kiváncsi. A régi vicc jut az eszembe: -
Devid_81
félisten
válasz
S_x96x_S #1289 üzenetére
Steven Walton az nagyon nagyon AMD-s amugy is, viszont jo teszteket csinal, szoktam nezni a videoit.
Sokszor olyan teszteket rak ossze mintha "semmi dolga nem lenne" es ki kellene talaljon valamit, mindegy mi az csak lehessen nyaggatni. Ilyenkor jonnek elo a regi cuccok vs uj stb stb -
Devid_81
félisten
válasz
S_x96x_S #1270 üzenetére
En inkabb arra gondolnek, hogy az a bizonyos 3GHz se mindegy, hogy pl 1.00Voltot ker, vagy jo esetben 0.975V
Ennyi magnal nagyon nagy segitseg lehet az is, ha csak egy picit kevesebbet ker a cucc, osszetetben a fogyasztas sokat csokkenhet.
Aztan lehet nincs igazamVarni mindenkeppen megeri annak akinek nem surgos a platform valtas, mert a kezdeti arak utan akar csak 1 honappal is mar lehet csokkenes.
Nem is gyarto reszrol, hanem kapzsi kisker reszrol
Vagy meg az esetleges pre-order lehet neha jo aron (pl nekem igy volt olcsobb 2080-asom, aminek az arat egyetlen nap alatt feltoltak es ott is maradt utana honapokig) -
Petykemano
veterán
-
Cathulhu
addikt
válasz
S_x96x_S #1247 üzenetére
A near memory szvsz csak akkor opcio, ha vagy nagyon egybemindent akarnak csinalni kis form factorral ultrabook jellegu gepekbe vagy ha maga a near memory nagyon nagy. Azt hiszem az intelnel volt problema, hogy a CPU es a GPU kozos cache teruletet a GPU pillanatok alatt teleszemetelte, mert sokkal nagyobb adatokkal dolgozik, a CPU meg fuldoklott a cache hianyban.
Az biztos, hogy 3D stackelni a cachet es igy novelni jo irany, intel is erre igyekszik, AMD-nel is el tudnam kepzelni, hogy a CCX-ek alatt egy HBM vezerlo, alatta pedig egy koteg HBM legyen. -
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1225 üzenetére
Az ötleteléseidet kedvesebb közönség fogadja itt. Ha valaki vitázik is, nem azért, hogy kiutálja azokat, akik nem olyan belsős infókat hoznak, amiből cikket lehet írni egy másik újságban.
Nézd csak mire lehet jó a PCIe4:
AMD gets Western Digital Memory Extension tech for EPYC Optane battle
Western Digital: And when I pull the covers off, behold as NAND becomes virtual DRAMAzt nem tudom, hogy ehhez egyáltalán kell-e vagy hasznos lehet-e a későbbiekben CCIX vagy inkább Gen-Z. De biztos, mert a GEn-z-nek és az opencapi-nak tagja a WD és az AMD is.
Esetleg ott lehetne ilyesminek szerepe, hogy a CPU és a GPU is egyaránt tudja használni a memory extender eszközt saját céljaira (HBCC)Persze mindig fel lehet tenni azt a kérdést, hogy jó, de egy mainstream termékbe ez minek? marketing szempontból biztos jól mutat. Meg hát a programok memóriaigénye nem csökken.
Én látok benne fantáziát, még akkor is, ha ez ma még inkább csak a HPC és workstation piacon tűnik ténylegesen kihasználhatónak. Megmagyarázná az X570 hűtést, miközben ugyebár A PCIe4-et a világon semmi nem használja ki mainstream felhasználás során.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Makulátlan PlayStation 5 lemezes kiadás + 2 játékkal, garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest