- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- A Rejoy hátterével vág bele a Yettel a használt telefonos üzletbe
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1572 üzenetére
&hokuszpk
Átlapoztam The Stilt Matisse topicját.
Így emlékeztem, mintha valahol láttam volna már 3900X-ről is power /perf görbét. De nem találtam.The Stilt tapasztalata/érzete az, hogy még nem kellően finom és precíz a gyártás. Illetve hogy azért nem.megy feljebb a frekvencia, mert magas frekvenciánál megnő a. .. elfelejtettem a nevét power/area - a 3900X-nél 1.5W/mm2 a határ.
Azt ia írták, hogy nem arról van szó, hogy ne tudna feljebb menni valamilyen architekturális okból, hanem hogy annyira magas a heat density, hogy már akármilyen jó hűtővel sem lehet elvezetni a tranzosztorok közül a termelődőt hőt.Ha jól emlékszem nemrég kiderült, hogy igazából az Intel is úgy érte el az 5GHZ-et, hogy növelte a fin hosszúságát, ami viszont a kiterjedés növekedésével járt.
Visszatérve a ryzen3k-ra. Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy túl sűrű.
Az elég valószínű, hogy a 3950X-hez és feltehetőleg a threadripperhez gyűjtött lapkák is jobbféle karakterisztikával rendelkeznek. Tehát a minőség biztos számít.
Azt nem tudom, hogy vajon az epychez gyűjtött lapkák minden vonatkozásban jobb minőséget képviselnek-e, vagyis magasabb frekvencián is alacsonyabb feszültséggel üzemelnének-e. Másfajta inflexiós pont szerintem nincs, tehát ez a 3.3GHz eléggé úgy tűnik, hogy azért ez az epyc max frekvencia, mert innentől nem eléggé hatékony.
Az viszont a 3600X és 3800X esetén világosan látszik, hogy mintha ezekbe az skukba elfelejtettek volna jobb minőségű lapkát csomagolni.
A nagy kérdés továbbra is tehát az, hogy létezik-e ma már olyan jobb minőségű lapka, amelyiknek kevesebb fesz kell és ezért 4.6-4.7 fölé is tudna menni és ezt gyűjtik a drágább termékekhez, vagy ez majd csak idővel fog esetleg megérkezni a polcokra.
De majd megjelenik a threadripper és okosabbak leszünk
Új hozzászólás Aktív témák
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest