- Kínai tech-túra összefoglaló
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Ki, mit tud róla: xxlgsm
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Mr.Rain senior tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreLement a prime 95 fentebb említett tesztje 1-1 órát,meg nyomtam egy kis CoD6-ot és Counter Strike Source-ot,és teljesen jó volt. Kicsit nagyobb teljesítményre számítottam a magfeloldás után....De lehet én vártam túl sokat... 
 Amúgy hova helyezzem képzeletben az így kapott procit a boltban kapható Phenomok között?
- 

Chaser legenda válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreAlul vagy feszelve? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Akartam venni egy szűz x3-at, de nem volt a boltban, a phenomítás' most elmarad. Akartam venni egy szűz x3-at, de nem volt a boltban, a phenomítás' most elmarad.Mr.Rain: Én azt mondom nyugodtan nyúzhatod prime-mal 3-4 órán át is, közben meg fox alól netezz, jó sok nyitott oldallal, minél több flash-sel. Ezek után meg game teszt, unlockolt cuccnál soxor szintetikus tesztek alatt hibátlannak tűnik a bekapcsolt mag vagy L3, de game alatt megfekszik a gép. 
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreAz E attól az, hogy a vid-e kisebb a "simánál", amik tőlem ki szoktak kerülni "simák" veri az E-t ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) fasza amikor olyan pm-et kapok, hogy cseréljek már el E-t az enyémre fasza amikor olyan pm-et kapok, hogy cseréljek már el E-t az enyémre![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) ..nekem számít a fogyi, legtöbbet idle megy a gép, na meg picike is, gyári hűtőn kívül nem sok lehetőségem van...a tápba is amd coolert tettem, képzelheted mekkora hely van benne ..nekem számít a fogyi, legtöbbet idle megy a gép, na meg picike is, gyári hűtőn kívül nem sok lehetőségem van...a tápba is amd coolert tettem, képzelheted mekkora hely van benne 
- 

Mr.Rain senior tag 
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreX2-höz képest gondoltam  idle 245 nagyobb feszen 43W, load 60 konnektorból..felrántottam az x3-mat, elég érdekes, kicsivel 3600mhz alatt alapfeszen idle 74, load 128W, alig változott alapórajelhez képest. idle 245 nagyobb feszen 43W, load 60 konnektorból..felrántottam az x3-mat, elég érdekes, kicsivel 3600mhz alatt alapfeszen idle 74, load 128W, alig változott alapórajelhez képest.szerk: idle cnq' nélkül értendő, tovább most nem tudom rántani, ram nincs visszaosztva, holnap megnézem változik-e valami ddr3-as rendszerben szerk2: kapott 1.4V-ot alapórajelen, idle 100W!..load 170...alapfeszes tuning ok, feszemelős csak komoly hűtővel és villanyórával ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

- 

üzenetére darál0w

üzenetére"+ ha emeled a feszt, akkor megint megugrik kicsit...de nem kell nagy számokban gondolkodni." Ne fogadj rá....meglett az első x3-am, igp-s géppel jó táppal 60W idle , 90W load konnektorból alulfeszelve 1.056V-ra, x3 445-ról van szó. VID-en -1.225V- idle 75, load 125. Jobbra számítottam  Persze alulfeszelve még ok a történet. Persze alulfeszelve még ok a történet.
- 

Mr.Rain senior tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreKöszi a gyors választ. A tápot (és a gépet is) itt a prohardveren ajánlották nekem pár hete,ezért vettem ezt. És a biztonságos tápok között van említve,annak ellenére,hogy alacsony árkategóriába tartozik. Még egy kérdés:A fogyasztás akkor nem is nőne meg,ha alapfeszen húznám? Mert ha elvileg nem kap több feszt,nem fogyaszt többet. Maximum a ventim megy majd többet a procin... 
- 

üzenetére darál0w

üzenetérePl? Én is azt mondom hogy cpu-ra felesleges gar, de ált-ban itthon olcsóbban megkapom okosba', más cuccra meg kell a gar, ezért nem is foglalkoztam komolyabban kintről rendeléssel. Tigi: No problemo, vettem egy "sima" x3-at apróból meg veszek egyet a "szokott helyen" aztán a szerencsére bízom a többit mint eddig is  szerk: Ha annyira komolyan érdekelt volna rád rontok pm-ben, de ezt is a szerencsére bíztam ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

Chaser legenda 
- 

Honduras csendes tag 
- 

- 

Tigi őstag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreHétfőn viszem a tulajnak, majd neki talán több ideje lesz tesztelni, de nekem nagyon szimpi lett a konfig, bár mikor először összeraktam akkor levert a víz mert hiába kapcsoltam be a gépet nem csinált semmit. 
 Aztán kb. 1 óra próbálgatás után kiderült, hogy a ház bekapcsoló gombja vagy annak kábele rossz, így megcseréltem a reset gombbal és így működik.Annyira tetszik a gép, hogy elgondolkoztam rajta, hogy a sajátomat is lecserélem egy ilyen gépre.  
- 

Speed® titán válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreEl, ja. Indulás előtt még nekiálltam kicsit babrálni, 1.4en stabilnak tűnik a 3.3, még a RAMot kéne feljebb tolni 600ról..800 nem jó a 2.66 szorzó miatt, valami 1GHZet elviselő párost kell(ene) szereznem hozzá. Viszont addigis bőven elvagyok így is vele..nem sokat számít. És most 1 hét szünet :S 
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreThx Qka  Majd belevetem magam, ha lesz időm, hátha rásegít. Majd belevetem magam, ha lesz időm, hátha rásegít.
 Egyelőre belemelegedtem, annyira nem durva, mint egy P45el..darál0w 
 A kerek számokat én is szeretem, a 3.3GHz azért jó, mert az a gyári X2@2.2GHzhez képest 300% OC lényegében..és ez durva![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Persze valszeg nem ennyi fog járni 24/7, de törekszem így tesztelgetni, ha már bírja. Márpedig be van hűtve, mert asztalon van még, úgyhogy bírnia kell. Persze valszeg nem ennyi fog járni 24/7, de törekszem így tesztelgetni, ha már bírja. Márpedig be van hűtve, mert asztalon van még, úgyhogy bírnia kell.
 CPUQueen mekkora durva már..alapon ~8k, quad+oczva 21k..állatság 
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreÁmen  
 A melegedést kordában tudom tartani a HR01+al, de azért nem mindegy hány W szabadul el a kis M40ben..zsúfolt lesz elég rendesen ha végre összeáll, HR01+, HR03GT, HR05SLI, 4830+XFi+WiFi, 2 vinyó+SSD+2 író, 5+ venti 3.5" szabályzópanel..a táp moduláris, de akkoris rengeteg vezeték lesz a légtérben.Amúgy az L3+os Propus így megy alacsony feszen? Fura ez a sok rev., elvileg így olyan, mintha Denebed lenne, nem? Specek alapján azt hittem az AthlonII X4 natívan, vagyis L3 nélkül van gyártva is, tranyóspórolás miatt..erre csak ott van benne 6MBnyi L3 és még tuningolható is..klassz. 
 Játékokban minimum FPSek terén mit lehet megérezni a több cacheből? GTA4re nagyon kíváncsi leszek..a Q8300al még 3.5ön is hajlamos volt néha bezuhanni. Mondjuk a 4830/512 sem túl acélos, de 1440@~mediumot bír.rumkola 
 Az előző tulaj GTX460al tolta, az alá találta kevésnek 3.4en, egy B45je van most 3.6on..szóval nV-Ati váltás megvolt, remélem nálam fordítva sül el az x-faktor és elrohangál 3.3mo 1.3Von ;p
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreÍgy legyen..és érezhetek egy kis elégtételt is..anno nem lehetett 100+ks FX57em, most lett 16ért FX5000rem  Egyébként nem sírok akkor sem, ha picit lassabb, végtére olcsóbban is jött ki.. Egyébként nem sírok akkor sem, ha picit lassabb, végtére olcsóbban is jött ki..
 Ha a Q8300al akartam volna beköltözni az mATX kecóba, a lapcserére 5öt kellett volna költsek, de nem volt sehol olyan, amire pályáztam (G33M-DS2R)..ezért kaptam az alkalmon mikor el tudtam adni jó áron..
 Így kiadás helyett bevétel lett..meg ájemdé, újra. Várom a lapot és készítem a fekete lakkfilcet..borzasztók a piros-sárga-zöld csatik kék alapon Csak emiatt sajnálom, hogy nem újabb revet sikerült találni, az kék-fehér mindenhol..szörnyű problémáim vannak néha, mi? Csak emiatt sajnálom, hogy nem újabb revet sikerült találni, az kék-fehér mindenhol..szörnyű problémáim vannak néha, mi?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

Milka 78 nagyúr Srácok én vágom csak nekem is megy 1600Mhz-n igaz sokat nem dob rajta,de ha már megveszem cl7-es memóriának akkor az mennyen is annyin...Inkább az időzítés ami igen is fontos az AMD-nél,na azt nem lehet értelmes szintre csökkenteni.A probléma lényegével foglalkozzunk.Lap,memória és tápcsere után ugyan az a gebasz.Csak a proci a változatlan.Kizárásos alapon itt a bibi.Na már most tessék segíteni a fent említett kollégának,mert vagy a memória vezérlő(i3)szerencsétlenkedik,vagy valami más a prociban és ezt kéne orvosolni.Én ugyan így belehasaltam egy ilyen prociba.Volt memória és lap cser és a végén meguntam és szerzetem egy gyári 4 magost.Azóta boldogság,de nem is ez a lényeg  .Szerintem ott valami bios beállítási hiba lehet és ezt kéne kiszűrni,de mivel én nem vagyok magfeloldó mágus inkább tőletek kértünk segítséget .Szerintem ott valami bios beállítási hiba lehet és ezt kéne kiszűrni,de mivel én nem vagyok magfeloldó mágus inkább tőletek kértünk segítséget A kolléga(V.Dave) úgy láttam jelentkezett is és mivel nála van a baj ő bővebben tudna mesélni a storyról. A kolléga(V.Dave) úgy láttam jelentkezett is és mivel nála van a baj ő bővebben tudna mesélni a storyról. 
- 

ktomek aktív tag 3 mag, 3,8GHz, 1.365V  ...persze jobb, mint az x2 ...egyébként 3,8GHz felett nem is próbáltam. Jelenleg 20 perc Everest-es rendszer stabilitástesztnél nem megy 53-54 foknál feljebb a CPU hőm, de AC Alpine 64 pro-val nem merem nyúzni nagyon. Azért kipróbálom feljebb is... ...persze jobb, mint az x2 ...egyébként 3,8GHz felett nem is próbáltam. Jelenleg 20 perc Everest-es rendszer stabilitástesztnél nem megy 53-54 foknál feljebb a CPU hőm, de AC Alpine 64 pro-val nem merem nyúzni nagyon. Azért kipróbálom feljebb is...
- 

ktomek aktív tag Kipróbáltam 1.4V-on, de a win7 még mindig a boot ugyanabban a pillanatában hal meg kéken. Pedig már visszavettem 3.2GHz-re az órajelet, de ahogy bekapcsolom a 4. magot, ez van. (3 maggal vígan megy 3.8GHz-en, stabilan, 1.35V-on.) 
 Az XP-alatt meg 3.8GHz-en megy a 4 mag 1.375V-tal... fél órát GTA4-eztem, és semmi hiba.
 Miért lehet ez?
 Meddig merjem még emelni a feszt.? ..mondjuk gyanús, hogy mindig pontosan ugyanott hal meg a boot... szerintem ez független lesz a feszültségtől (1.325-ön, 1.35-ön, 1.375-ön, meg 1.4-en is ugyanaz volt a helyz.)
- 

- 

ktomek aktív tag De igen, köszi!  
 Most már csak az a zizi, hogy XP-vel megy mind a 4 mag rendesen, a Win7 meg kék halálozik boot közben. Ha csak 3 mag megy, akkor minden fasza.
 Így is örülök! (jah, emeltem picit feszt. is, de akkor is, ugyanott , mindig kék halál a win7 boot-nál) Jaaa, és így a win7 TripleCore Athlon II X3 455-nek ismeri fel... ez vajon miért lehet? Talán a harmadik magnak nem megy a cache-se? ...de akkkor az XP-nél miért nincs ilyen gond?  
- 

evola senior tag Rendben, addig keresgélek, amíg egyet találok ami elmenne 4 GHZ-en max 1,5 volt mellett. Arra ninccs véletlenül ötleted mitől lehet olyan, hogy az én lapomban (AsusM4N82 Deluxe) 2db Phenom II 550BE 
 1db Phenom II 555BE hibátlanul megy alapfeszen 4 magon.Ugyanezek a procik Asus M3A79-T Deluxe lapban csak 3 maggal hajlandók menni. Gyengusz lehet az utóbbi Asus? 
- 

- 

KukkSteve senior tag  
 Jólvan, kicsit akkor korszerűsítek   Jah am van egy b50t-m is, sikerült lecsapnom egyre herrz fórumtárstól  
 Ennek a procinak a tuningja ugye csak fsbvel megy, és ha ilyen alacsonyfeszes memókkal használom, akkor ha emelek a memófrekin, akkor nem kell voltot is adni neki? Ha adok neki plusz feszt, akkor nem fog melegedni, mert sajna ez borda nélküli 
 Ramom
- 

KukkSteve senior tag Ilyen beállításokkal voltak tesztelve kezdettől fogva, uh akkor a ram is kiesik...  Rendben, majd mennek a tesztek, ha megérkezik az új lapom. Furmarkkal tesztelgettem már, extreme burning módban, szóval sztem az jól megizzasztotta. 
 Esetleg driver probléma nem lehet? A 9.9-es catalyst van fenn, lehet hogy nem tartalmaz valami cuccost ami kell mondjuk a CM Dirt 2nek?
- 

KukkSteve senior tag Arról a részről is meggyőződtem, eredetileg volt benne 2db 2x1 gbos kit, kingston ddr2 800, cl5. 
 Később vettem bele egy 2x2gb-os geil kitet, bootolós memteszttel teszteltem le, abban sem talált hibát.
 Esetleg nem tudom hogy az hibaforrás lehet-é, hogy a kit elvileg 1,6von, cl6 időzítéssel megy 1066on, helyette cl5 időzítéssel, 800on megy, 1,8von (azért magasabb mint a gyárilag előirt, mert a lapom, min. 1,8vot tud.).
- 

chreepshow csendes tag Ugye leáll a gép vagy nem tom mit csinál közvetlenül utána, de sztem ezt akkor beállítja a procit és amikor elkezd bootolni ellenőrzi a perifériákat meg mindent és már ezekkel végzett és töltöené be a windos-t az előtt a perifériák felsorolása alá írja ki azt a hibaüzenetet és 2 lehetőséget utána  ress f1 to setup menu. ress f1 to setup menu.
 Press F2 to load default settings.
- 

kukinyo addikt Bocsánat!!!!!!! 
 Rossz linket raktam be.
 Erre gondoltam
- 

#19617792 törölt tag Érted, először 380-as FSB-re képes E5200-at fogtam ki, most Deneb lapkás 630-at, úgy néz ki, aranykezem van és csak jó proci sül ki belőle. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) HaZsolt: Alaphűtővel max alapfeszen tudom megnézni a végét, de már alapon is felkúszott 65 fok környékére, mikor az L3-at nyúztam. Úgy néz ki az L3 valóban stabil és jó. Superpi 32m-et állta, egy félórás Prime és még félórás IBT tesztet is állta, játszottam is vele, videót konvertáltam, lehet, hogy megmarad a L3 cache. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) A C2-esek általában meddig mennek? 
- 

echterion nagyúr Igazából jelenleg még nem feltétlenül szükséges, csak jó lenne, ha lenne, mert ki tudja, mit hoz a jövő. A 3 mag mindenképp jól jönne, mert akkor egy maradna a háttérben a win-nek, a másik kettő meg tudna arra a pár játékra állni, amikkel játszom. Azért nem akarok pretested cuccot venni, mert az ÁFA-t vissza tudom igényelni a cucc árából, de ahhoz ugye névre szóló számla kell. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
- iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3660
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Akartam venni egy szűz x3-at, de nem volt a boltban, a phenomítás' most elmarad.
 Akartam venni egy szűz x3-at, de nem volt a boltban, a phenomítás' most elmarad.
 Persze alulfeszelve még ok a történet.
 Persze alulfeszelve még ok a történet. 

főleg ha olcsón lenne nálunk is.
 főleg ha olcsón lenne nálunk is. 

Csak emiatt sajnálom, hogy nem
 Csak emiatt sajnálom, hogy nem  

...persze jobb, mint az x2 ...egyébként 3,8GHz felett nem is próbáltam. Jelenleg 20 perc Everest-es rendszer stabilitástesztnél nem megy 53-54 foknál feljebb a CPU hőm, de AC Alpine 64 pro-val nem merem nyúzni nagyon. Azért kipróbálom feljebb is...
 ...persze jobb, mint az x2 ...egyébként 3,8GHz felett nem is próbáltam. Jelenleg 20 perc Everest-es rendszer stabilitástesztnél nem megy 53-54 foknál feljebb a CPU hőm, de AC Alpine 64 pro-val nem merem nyúzni nagyon. Azért kipróbálom feljebb is... 

.
 .