- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
HTCX715
tag
válasz Vampire Bat #17897 üzenetére
Nekem 54 literre van 2 t5 24e-os csövem. Igy egész szép, de amikor indulásnál csak 4 órát világítottam akkor nem volt százas. Te mennyit világítassz?
-
HTCX715
tag
válasz Vampire Bat #17890 üzenetére
Nekem is van ilyan az akváriumban bazalt zúzalékba ültetve. Azt vettem észre, hogy erősen fény igényes.
-
Pocee
senior tag
válasz Feri1977 #17894 üzenetére
egyik ismerősöm mondta egyszer,bárcsak úgy tudnék csocsózni,mint amennyire szeretek
ezek a gyári megoldások kevesek szerintem egy szép kivitelezéshez.
valószínű kevés a szűrő,kevés a fény,ha random tápozol,még jobban borulnak a dolgok,hetente csinálnék 30-50% vízcserét szigorúan 24 órát pihentetett vízzel.vagy beszerzel igénytelen növényeket.Mr.Brightside
-
Feri1977
senior tag
Hát amit tudok, 15-os fénycső, aquael 50 az akvárium típusa, 13 hal van benne, guppy, molly, lazac stb. békésebb fajták. Gyári szűrő, lemezes kaját adok nekik, meg növénytápot néha, ennyi nagyjából .:-/ annyira nem értek hozzá, csak szeretem a halakat.
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
Feri1977
senior tag
Egy nagy problémám lenne, kérem segítsetek, 40 l-es akváriumom van, a lényeg, hogy havonta kell vennem bele növényt, mert állandóan egy idő után fekete ecsetszerű alga szőrszálak vannak a leveleken nagy rétegben ami rohadt csúnya, és nem tudom mitől! Vettem ilyen halat ami elvileg letakarítja ezt az ecsetszerű algát vagy mit, de ugyanúgy elkezdődik a fekete ecsetelés szőrszálazás a növényen grr...valaki azt mondja, 2 hetente kéne lemernem vizet belőle és tölteni azért van, mert én csak 3 hét után amikor kompletten takarítom az akváriumot meg szűrőt belülről, akkor cserélek vizet, szóval mi a megoldás?
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
mdk01
addikt
válasz havri1 #17710 üzenetére
Sokszor a tisztábbnak hitt esővíz sokkal szennyezőbb, mint a csapvíz.
Ebben biztos lehet mindenki.
A csapvíz van a legszigorúbban vizsgálva az összes víz közül. Nincs az az ásványvíz meg semmi ami olyan szigorral és alapossággal lenne vizsgálva mint a csapviz.Továbbá, az akvárium halála ha folyamatosan változnak a vízparaméterek benne, törekedni kell az állandóságra, és soha nem értettem miért jó gyűjtögetni a 10-20liter esővizet meg havat egy évben 1-2 alkalommal. Ettől nem fog a megváltás jönni, csak jól felborít mindent, meg megsínylik a halak és a növények is, ráadásul még valami xart is belehet vinni vele az aksiba.
-
mdk01
addikt
válasz Vampire Bat #17888 üzenetére
Rakj egy fotót a talajról.
-
Vampire Bat
aktív tag
Még egy kérdéssel zavarnálak titeket.
Van indiai vizicsillagom,de nem nő,sőt még pusztul is ki a szára tövénél kezdve.Gyakorikerdeseken azt mondták,hogy berohadt a gyökere,mert túl sűrű vagy milyen a talaj.Mit lehetne ezzel kezdeni? A talaj azt hiszem sajnos mészkő.A vizicsillag alá rakjak JBL Manadot? A többi növény nő(valiznéria,kocsány nélküli ambúlia,anubias,microsorum,jávai moha).Még a hólyagos vizikehely nem olyan sűrű. Valami gond lehet az akival? Eddig sokkal jobban nőtt (mármint a hólyagos vizikehely). Még egy kis fonalalgával is küzdök
Akvárium: 60 liter
Szűrők:AQUAEL fan 1 + AQUAEL fan mini plus
Halak: 4 nagy kb 5 kicsi platti
2 nagy guppi kb 4 kicsi guppi
3 albínó,4 panda páncélosharcsa (az egyiknek nincs jóformán bajsza,nagyon rövid neki,baj ez?)
4 RC garnéla
Tápozás: napi 1 ml profito
Vízcsere: minden pénteken 15 liter
Tehát a vizicsillagra mi lehet a megoldás? A páncélosharcsa el fog pusztulni? A hóilyagos vizikehely miért nem nő gyorsabban? A fonalalgára mi a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat."Amikor megszülettél te sírtál és mindenki más körülötted nevetett,élj úgy,hogy amikor meghalsz te nevess és mindenki más körülötted sírjon!"
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #17881 üzenetére
Egy csövet húzok a kifolyóra hogy ne kelljen a fejem az akváriumba dugni
BENEFON DELTA--------N8
-
Tarill
őstag
oké majd akkor figyelek, holnap diétáznak egy falatot nem kap egyik se. amúgy eddig ahogy etettem kb 30 mp után mindent megettek az utolsó szemig, a halas meg azt mondta h egy 20grammos doboz kaját kb 1 hónapra osszak be, de egy hét után a kajának 5%-a talán ha elfogyott... emiatt adtam kicsit többet most de akkor maradok a napi 1 etetésnél
szombaton cseréltem ugye fele vizet tegnap előtt meg egy 20%-ot meg kiültettem a gazokat
[ Szerkesztve ]
-
Vampire Bat
aktív tag
válasz Silentfrog #17881 üzenetére
Oké,az a lényeg
Igen lehet,nekem is szokott ilyen lenni."Amikor megszülettél te sírtál és mindenki más körülötted nevetett,élj úgy,hogy amikor meghalsz te nevess és mindenki más körülötted sírjon!"
-
Tarill
őstag
olyan lehet hogy ha bezabál egy hal akkor rendesen hasa van? asszem ma 2x kaptak a halak elég jól ráadásul, aztán 2 neonon is látom h ki van dudorodva a hasa
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #17880 üzenetére
Én sem használom,mert egy hibalehetőség,azért van rajta, hogy ne a kis száddal kelljen szívni beindításkor a nyomó oldali csövet!
#17879) Vampire Bat .: Semmi gond értettük.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
-
Vampire Bat
aktív tag
válasz Silentfrog #17878 üzenetére
Oké,jó,ebben nem vagyok jártas,hogy mi a szűrő részeinek a neve
"Amikor megszülettél te sírtál és mindenki más körülötted nevetett,élj úgy,hogy amikor meghalsz te nevess és mindenki más körülötted sírjon!"
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Vampire Bat #17877 üzenetére
Ragaszd be Fbs-sel!
(#17876) bringasisti .: Félreírta,nem légtelenítő gomb az, hanem önfeltöltő gomb.
[ Szerkesztve ]
-
Vampire Bat
aktív tag
Ja és még egy kérdésem lenne,hogy az esőztető végéről az a bigyusz mindig lejön,ezért nem a lyukakon "spriccel" a víz,hanem csak ott csurog. Ezt hogy lehetne megoldani?
[ Szerkesztve ]
"Amikor megszülettél te sírtál és mindenki más körülötted nevetett,élj úgy,hogy amikor meghalsz te nevess és mindenki más körülötted sírjon!"
-
bringasisti
őstag
válasz Vampire Bat #17875 üzenetére
Eheim Classic a Te barátod. Egy külső szűrőre miért kell légtelenítő?
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
Vampire Bat
aktív tag
-
HTCX715
tag
válasz havri1 #17861 üzenetére
Nagyon szép eredmény! Már bánom, hogy egy lapon említettem a Tankcsapdás gyerekkel.
(#17868) flegga92: Majd meg látjuk, de ha megnőnek és elkezdenek agresszívan viselkedni elpasszolom őket.
Van valakinek tapasztalata vizicsigákkal? Azon gondolkodom, hogy betelepítenék egy csapatot a teknős akváriumába. 2 gondom van ezzel kapcsolatban: A víz meleg(28-30 fok és én hallottam olyat, hogy a csagák a "leggyengébb láncszemek") a másik, hogy olyan kéne ami gyorsabban szaporodik mint amilyen ütemben fogy. Maláj tornyosra gondoltam, de az én aljzatomba nem tudja beásni magát.
(#17872) Vampire Bat Ha nem garanciás én erőltetés helyett szétszedném.(ok éppen kijelzőt cserélek egy telefonban és az agyamra ment, de akkor is)[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
-
Vampire Bat
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen kérdésem lenne,hogy mit csináljak,ha beragadt a légtelenítő gomb? A szűrő neve Tetra ex 600.
Légtelenítés közben beragadt,és nem jön fel.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Silentfrog #17864 üzenetére
Szuper, úgy látom a használt piac egész jó, eszerint talán tűrhető költséggel osszerakható a cucc.
Átgondolva a dolgot aki, szűrő, talaj, víz 2-3 hét, hogy beálljon a rendszer aztán növények + garnélák és aztán 1-2 hét után kitalálom milyen hal(ak) legyen(ek)Kihagytam valamit?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
havri1
félisten
Innen rendelt már valaki?
Hétfőn utaltam nekik a pénzt, kedden visszaigazolták, azóta semmi..Rákérdeztem, mikor jön a csomag, erre azt írták, jövő héten..havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Mercutio_ #17862 üzenetére
Az eheim 2213-at nem is kell nagyon keresni mindig van eladó itt -ott.
vagy
Ha működik ,és nincs nagy hangja akkor valszeg rendben van a motor és a rotor is,és ha nem folyik nagy baja már nem lehet.
Egy kettő öregebb mint én és még mindig megy!
/persze az új az csak új /[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Mercutio_ #17862 üzenetére
Egy pár hónapja minden héten láttam 3.5-5 ezerért elkelni Eheim 2213-at elkelni a V@terán.
15 az új ára,csapok és biológiai szűrőanyag nélkül . Szivacs persze van benne,3 év garival van itt
[link]
innen nyugodtan vásárolhatsz ez egy megbízható magyar boltA kérdés az, hogy mennyit szeretnél és / vagy tudsz költeni,és akarsz e garanciás új terméket venni.
Mint utaltam rá régebben ki lehet fogni használt garis szűrőket féláron is pl egy ilyen a tiedbe tökéletes lett volna -
Mercutio_
félisten
válasz Silentfrog #17815 üzenetére
emag-nál az e701 most azonos (kedvezményes) árban van mint az e401, de ahogy nézem használtban Eheim 2213-at 10-11k-ért ki lehet fogni, vagy az ritka?
Egyáltalán szabad idegen akiból származó szűrőt megvenni?
Vagy annak van értelme, hogy megveszem a 701-est, és meghirdetem, hogy kisebbre cserélném + kp?
Fűtést milyet javasoltok?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
havri1
félisten
válasz HTCX715 #17860 üzenetére
Ezek privát képek, egy zárt csoportba töltötte fel őket.
Nagy örömmel tudatjuk Veletek, hogy Lukács László az akvarisztika és a díszhaltenyésztés területén több évtizeden át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet! Gratulálunk!
"Kedves barátaim! Remélem nem fogtok kivagyisággal vádolni azért, hogy ezt az albumot közszemlére bocsájtom, de úgy érzem az a több, mint 50 év, amelyet a Magyar Akvarisztika szolgálatában és az afrikai sügerek népszerűsítésének jegyében töltöttem feljogosít erre. Végtelenül büszke vagyok a kitüntetésre, büszke vagyok arra, hogy olyan barátaim vannak akik ennek a díjnak odaítélésének lehetőségénél nevemet megemlítették.Továbbá büszke vagyok arra, hogy hazánkban először kapott elismerést e díj által az akvarisztika." Lukács László[ Szerkesztve ]
havri
-
HTCX715
tag
válasz bringasisti #17856 üzenetére
Ja rendben értem.
-
HTCX715
tag
válasz bringasisti #17853 üzenetére
Én nem a politikus Lukácsra gondoltam hanem a rock zenészre. Csak haverokkal észrevettük a nevét és szóba került.
[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
válasz bringasisti #17851 üzenetére
Viszek hűtőtáskát, meg úgyis tavasszal/nyáron sűrűn járunk nagyobb városba először hozok egy 100g-ost ha nem romlik meg lehet a nagyobb.
http://www.greenaqua.hu/hu/a-tanganyika-es-a-malawi-to-sugervilaga.html
Ezt a könyvet a Tankcsapdás Lukács László írta vagy csak névrokonok?[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #17849 üzenetére
Ja az lesz csak ilyenkor nem indulok neki simoval majd tavasszal kocsival. Másfél kiló az az én halaimnak életük végéig elég.
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #17845 üzenetére
Ha jól emlékszem 860-ért vettem. Hát igen, nincs konkurencia. Nyáron lehet darálok nekik guppy-t. Csak félek, hogy vérszomjassá válnak.
[ Szerkesztve ]
-
biomassza
tag
Visszatérve a szűrőkhöz egy pillanatra: lehet találni az akasztósok között is elviselhető méretű rekesszel rendelkezőt, és a legtöbb konstrukció, amit láttam, az felfelé nyomja át a közegen a vizet, ergo ha eldugul, nem megy semerre - a padlóra se. Saját tapasztalat, hogy ha kicseréled egy kis diy mókolással a szűrőközeget, akkor a biológiai szűrését egy nanónak meg lehet oldani vele.
Ugyanakkor nálam is csak átmeneti szükségmegoldás volt, mert:
- fizikai szűrésre kvázi alkalmatlan, félmegoldásként én megtoldottam a szívóágat, mert le sem ért az aljára az akváriumnak
- idegesítően hangos: a csobogás a vízszint függvénye, de nekem hangoz volt, és ráadásul amit kifogtam hajlamos volt rezegni is a rotor felől
- rettenet mennyiségű vízkövet pakolt ki maga alá (kövezzetek meg nem lágyvíz volt)Szóval nem tudok olyan paramétert, ami miatt érdemes lenne ilyet venni, bármilyen külső helyett.
-
HTCX715
tag
válasz bringasisti #17844 üzenetére
Van fagyasztott is(mindig olyan amilyet a halas tud adni most vörös szúnyoglárva) csak nem igazán jut el hozzályuk mert vannak falánkabb halak is, de nem adok minden nap fagyasztottat mert olyan keveset kell kiolvasztanom, hogy nem szeretek kinlódni vele. Heti 3-4 alkalom általában, de ez változó. Ilyet milyen messziról tudok szállítani? Mert félek, hogy az 1 órás út sok neki, de a helyi halas nagyon drágán adja.(olyan 900ft/100g míg máshol fajtától függően 300-400 ft)
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
-
havri1
félisten
válasz bringasisti #17840 üzenetére
De nem ilyen zöld algat.. Spirulinat.
Az kicsit ritkább a hazai akváriumokban.havri
-
HTCX715
tag
válasz bringasisti #17840 üzenetére
Na látod ezt se tudtam. Lehet hülye kérdés, de ez az alga tabletta tartalmaz még spórákat amit kikelhetnek?
-
HTCX715
tag
válasz Mercutio_ #17826 üzenetére
Igen perszemmérlegelni kell, hogy kinek mennyit ér. Nem muszáj a legdrágább cuccot megvenni, vehetsz olcsóbbat is, de akkor nagyobb az esély, hogy csalódsz. Nem akarlak komoly kiadásra kényszeríteni csak felvázoltam(tunk) egy másik lehetóséget. Innen már te döntessz. Viszont arra készülj ha szép növényest szeretnél akkor kell egy komolyabb világítás ami megint nem olcsó és azért talajból se mindegy milyen.
Írtad, hogy szeretnél bettát is. Azt tanácsolnám, hogy betta mellé kéne fűtés is mert melegebb vizet kedvel.
(#17829) bringasisti: Köszi ezt nem is tudtam! -
farkas26
tag
-
Silentfrog
Topikgazda
Bár még ebből a webshopból nem rendeletem, de jön a hírlevél mindig és ma is kaptam tőlük.
10% kedvezmény van minden halas cuccra,bár elég drága bolt egy két dolog van ami baromi jó áron van.
Pl .: Fluval 6-os szériás külső szűrő.
Nézzetek szét hátha !Febr.24-ig tart ez az akció.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #17834 üzenetére
Vélhetően valami miatt nem tudott kialakulni a baktérium kúltúra megfelelő számban a szűrőben.
Kaptam még 1 tippet, amit ellenőrizni is fogok tudni. A tetra hajlamos nem megfeleően a tálcákon, szűrőközegen keresztül áramoltatni a vizet. Ha nem zárnak jól a rekeszek, képes a víz szüretlenül áthaladni a szűrőn. Ezt hamar lehet látni x hónap után a siporaxon pl..ha hó fehér.. Állítólag barnának kéne lennie a bacik miatt. Tettem 1 rekeszbe gyári EHEIM szűrőanyagot (Talán Substrat Pro a neve?!) is a kicsibe, hátha ott is telepszik ez az#17835) myk74 : Köszi.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #17833 üzenetére
Lövésem sincs nekem se hogy hogy kell használni egy már beállt akváriumnál,és azt sem értem, hogy mit csinál,hisz már neked is hónapok óta üzemel a szűrőd.
Azt tudom, hogy szokták a szűrő takarításakor a szűrőanyagra rálocsolni,hogy gyorsabban visszaálljon a "rend "a szűrőbe.Esetleg ha felszívod az üveg tartalmát egy fecskendőbe és a szívó csonkhoz fecskendezed közvetlen akkor biztosan összekeveredik a szűrőbe a szűrőanyagokon.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #17832 üzenetére
Levegőztetőt bekötöttem.
Nem volt elég a fodroztatás úgy látszik.
Még Csépányi Úr ajánlotta, oltsam be újra az aksit, így rendeltem Sera Nitrivec-et. Még nem érkezett meg, de lehet nem is lesz rá szükség.
Viszont ha mégis beleöntöm, azt hogyan?
OLvasni azt, hogy közvetlen a szűrőközegre, meg hogy elég avízbe is..
Én nem szedem szét a Tetrát, az fix..arra gondoltam, a Tetra szívóágához kinyomom a felrázott tubus tartalmát, csak szétmegy rendesen benne, nem?[ Szerkesztve ]
havri
-
Mercutio_
félisten
válasz havri1 #17827 üzenetére
Értem én, csak ahogy a fotózásban tudom, hogy a vázak ára 1-2 év alatt 30-60 %-ot esik és ugyanúgy használhatók, vagy pl. a képminőség szempontjából egy 10-15k-s fényerős manuális analóg objektívvel majdnem olyan jó kép készíthető, mint a 60-100k-s autofokuszos modern obival, + a használt piacon gyakran kifogható újszerű garis cucc a bolti ár alatt jóval. Így reméltem, hogy hasonló dolgok az akvarisztikaban is léteznekEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz HTCX715 #17822 üzenetére
Az az igazság, hogy ilyen low budget dologban gondolkodtam eredetileg az optiwhite aki, szűrőanyaggal együtt 8k-s belső szűrő, talaj +kavics, havertol növények, és 1 betta vagy 4-6 rajban úszó hal és esetleg pár garnéla volt a koncepció, erre most ott tartunk, hogy a szűrő egyedül kerül annyiba mint szinte az egész cuccra szánt pénz
[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
Nevelek 5 fiatal szumit. Viszont nálam nem esznek csak az ancinak bedobott alga tablettából, illetve hihetetlen mennyiségű növényi részt és algát elpusztítanak. A halkajából nem esznek. Lehet ebből gond? Vitaminhiány vagy ilyesmi?
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #17823 üzenetére
Ez a leírásban volt nem vélemények.
Itt is van:
http://www.akvariumplus.hu/webshop/product/hailea-h-12-akvariumi-kulso-szuro-3429
Ennyiért ráadásul nagyon drága.[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #17808 üzenetére
Egy nagyon szép bolt. Oké a csipesz talán nem 30(akkor is drága 18 ért), de olló van 40-ért http://www.greenaqua.hu/hu/ada-pro-scissors-wave-type-2014-hullamos-ollo.html
(#17809) Mercutio_ : A 2211 drágább az edennél, de cserébe jobb és még mindig az egyik legolcsóbb.
A hailea-t nem ismerem, de valamelyik boltban ehez a típushoz oda volt írva, hogy nem teljesen hangtalan vagy valami ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
-
krisztyann
tag
Lehet hülye kérdés, de a powerhead szivacsából ki kell nyomkodni a levegőt?
-
claire78
senior tag
válasz Silentfrog #17817 üzenetére
Mondjuk nem is írta szerintem egyik gyártó sem, hogy szűrőközeggel megpakolva tudja azt a vízszállítási mennyiséget.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #17816 üzenetére
Én lemértem anno mikor megvettem.
[link]
Egy ilyet vett az ismerősöm,gyári töltettel/félig megrakva van gyárilag töltettel/ még az akváriumba helyezés előtt a 1550 liter/ óra helyett 700 litert mért.Egy időbe méricskéztünk,most már nem foglalkozok annyira vele hisz elkönyveltem, hogy minden külső a gyári érték 50-60%-át hozza csak.
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #17815 üzenetére
Hát nem tudom. Nekem a kb 2-3 hónapja üzemelő tetra, a 16 belső csőmérettel rendelkező pipából kb 20 cmre ellövi a vizet, nekem ez erősnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #17810 üzenetére
Csak egy gondolatmenet...
Mint te is tudod és tapasztalod A jobb nevű szűrők sem tudják azt ami vízmozgatást ami rá van írva,nálam a Tetratec 1200 tele szűrőanyagokkal frissen takarítva 650 litert vizet mozgat óránként
Tehát majdnem a felét mint a gyári adat.
Gondolom ez a nem túl márkás Hailea 1200 szűrő sem kivétel, tehát tegyük fel, hogy 600l/h a vízmozgatása,amit a nyomó oldali csappal tovább lehet csökkenteni minden további nélkül szerintem 500l/h ra.
Nálam így mozgatja a vizet a a 20 literes növendék medencébe egy valósan lemért 420 litert forgató külső szűrő./ Nem is esőztetővel /Én nem látok tornádót a medencébe,a halak nem forognak.
Persze egy 25 literes akváriumba fölösleges egy ekkora szűrő már csak a fogyasztás miatt is,egy Tetratec ex 400,vagy egy Atman 3335,vagy egy Eheim 2213 esetleg egy JBL e401 jobb vétel.
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz havri1 #17812 üzenetére
Tetra ex 400-as.
Teljesen hangtalan,kis aksihoz jó választás szerintem.Üveg ki-befolyóval mert a gyári műanyag elég csúnya főleg egy kicsi aksiban.
Kínából rendelt tökéletes.Nekem is az van.10 euró se volt szállítással ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
havri1
félisten
válasz Mercutio_ #17811 üzenetére
Hát, én 24 lityisbe szivaccsal szűrtem, ciklonnal, de hát te tudod
54 literesbe egy i80 belső van, pont elbírja. 35 db hal van benne, kicsik, neveldés. De 1 hónapja nem nyúltam hozzá, csak a heti 50% vízcsere.
Külső szűrő jó dolog, mert esztétikus egy kis aksiban, ha szépen meg van csinálva. Jegenye aksiját nézd meg, nekem nagyon tetszik.
Ha jól tudom neki tetra van, 600 vagy 800. Növényes high end aksi szvsz.De én nem tudok tanácsot adni, a nagy aksimban még mindig nem okés a szűrés. Bár most lekopogom, talán megvolt a hiba oka...(kevés oxigén, nem volt elég a nitrifikáló baciknak).
[ Szerkesztve ]
havri
-
Mercutio_
félisten
válasz havri1 #17810 üzenetére
24 lityis nanobrick
Én se igazán értettem, hogy miért jött szóba ez a szűrő, illetve úgy látom ez is olyan, mint a többi topicban, hogy pl. leírod: 100k-ért keresel bringát városban császkálásra, terepre nem mennél, legyen lehetőleg minél könnyebb, rendes váltóval, erre a társaság egyik fele fixit akar rádsózni, a másik meg montit szöges gumival
-
Mercutio_
félisten
válasz HTCX715 #17792 üzenetére
Lehet én kerestem rossz helyen, de én úgy látom az Eheim 2211 minimum a duplája az Eden-nek.
Ennyit nem költenék a cuccra, mert akkor már közelítem a 30k-s csipesszel rohangálókat
Az a Hailea jó választás szerintetek a linkelt brick akihoz?
Az eldugással csak annyi a gondom, hogy az akit egy fenyő komód tetejére tenném, mögötte nem lenne hely, vagy ha igen, akkor se tervezek háttérdekort ami takarja az aki hátulját. Gondolom a földre tenni meg nem praktikus, mert akkor ~ 1 métert kellene emelnie azt meg gondolom nem bírná/szeretné.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HTCX715
tag
válasz bringasisti #17806 üzenetére
Igen, mára már preztis kérdéssé vált, hogy kinek van több ada cucca. Olyan dolgokért képesek rengeteget fizetni aminek értelme nincsen.(miben jobb egy ada csipesz majd 30 ezerért mint ami nekem van amit még a nagymamám használt fiatalon a gyárban? Semmiben csak rá van írva, hogy ada. Az én csipeszem meg ha kezembe fogom minden nap a nagymamám jut eszembe akitől kaptam.) Nyáron családostól voltunk a egy nagyon nagy törökbálinti akvakertész boltban. Családostul voltunk. Amikor kijöttünk az én apukámnak(aki kicsit smucig és nem ért az akváriumokhoz) olyan volt a pupillája mint a trabant lámba. Az volt az első szava hozzám, hogy mi kerül 30 ba egy ollón. Az ilyen "sznob" akvaristáknak egyszer kijárta az utat mondjuk Amano és mind nagyon hasonlóan a legdrágább cuccokból rakja össze az akváriumát. Persze, hogy van sikerélménye ha egy sablon alapján pakolja össze. Aki meg mondjuk régóta foglalkozik akvarisztikával csak mosolyog rajtuk vagy mondjuk kicsit szegényebb nem tudja megengedni magának. Lehet, hogy nem azzonnal lesz egy gyönyörű akváriuma, de egyszer beletanul és mire kitanulja ezt a hivatást olyan tapasztalatokkal gazdagodik amit nem lehet a neten elolvasni. Tapasztalni kell. Én 8 éve foglalkozok akváriumokkal és még erősen kezdő vagyok, de már annyi tapasztalatom van, hogy ha ismerősök segítséget kérnek tudok segíteni. Kíványcsi lennék, hogy akik összerakatnak a boltban egy akvárium szettet maguknak negyed milláért mihez nyúlnának ha mondjuk csöpögni kezdene az akváriumuk. Nemtudnák mert nem járták ki a szamárllétrát, de okoskodni tudnak, hogy mondjuk nem jó akármi aljzatnak csak az amazónia. Én nem bántani akarom őket csak ne mondják magukat nagyobb akvaristának mint aki huszon-harminc éve fél napokat nyúlkál a vízben.
[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
Majd lehet mondok róla egy vélemény nemsokára mert a teknősömhöz szeretnék egyet.(olyan 20 liter víz)
(#17804) Silentfrog: Én észre vettem, hogy akik ilyen "komolyan" tolják azok sokan nagyvárosi emberek akik nem ismerink a krumplis zsákot, nemláttak még satut vagy kombinált fogót. Tisztelet a kivételnek! Bemegy megveszi a boltba a legdrágábbat mert az biztos jó és neki ennyi. Nem gondol bele, hogy az olcsóbb is jó vagy, hogy otthon tized annyiból tudna csinálni valami hasonlót. Nembiztos, hogy jó irány.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
Akkor inkább a használt szvsz.
Rengeteg ilyen hirdetés van.
Használt ,garanciás ,óccccóó! [link]#17802) HTCX715 .: Ne is mond ,nekem a Siporaxra azt írták anno , hogy az olyan mint a kerámiagyűrű,vagyis annyit ér, a külső szűrő legaljába. A szűrőanyag literenként 5000-től kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
Yayoh
aktív tag
válasz Silentfrog #17801 üzenetére
Jó nyílván vannak olyanok is , de rengeteg nano van akasztóssal szerelve.Nem aztmondom hogy az akasztós a legjobb ,de egy kis akváriumban szerintem jobb alternatíva mint egy belső , bár ez az Eden is jó lehet ennyiért..
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #17801 üzenetére
Nekem tetszk ez az oldal olvasgatás szinten, de egy kicsit tényleg el vannak szállva. Azon az ajánló táblázaton én is nagyot mosolyogtam.
-
Silentfrog
Topikgazda
Ehh ez de rossz példa .
Az akvakertészen olyan külsővel szűrnek 20-30 litert mint én egy 300 literes medencét.
[link] És ez csak az ajánlás...
És ezek a kis piszkok nem kavicsot és üveggolyót raknak ezekbe a külsők szűrőkbe hanem literenként 5-6 ezres biológiai szűrőanyagot. /Ada Bio Rio ,Seachem Matrix stb /
Nem kötekedni akarok,csak elmondtam a véleményem. Mindenki az csinál amit akar,úgy ahogy akarja....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon 5 pólusú dugó
- Új YIHUA 872D++ BGA SMD 2az1-ben hőlégfúvó állomás + Hakko forrasztó páka
- Kábeldob új hosszabbító 40m réz kábel villanyvezeték 4db konnektor elosztó
- Sensibo Sky wifis okos klíma távvezérlő, újszerű
- CSB GP 7Ah 12V UPS akkumulátor GP1272 F2 35W/Cell
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest