- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
HTCX715
tag
Sziasztok!
Megint van egykis gondom!(szokás szerint) Ma láttam egy kb. fél centi átmérőjű hegyes hólyag csigát az üvegen mászkálni. Növények egy hónapja kerültek a vízbe, akkor már kikelt csigát biztos nem tettem, de szerintem petét se mert elég erős kicsit hideg neomagnolos vízben kezeltem őket(kicsit erős is volt). Kérdésem: ki lehet-e úgy írtani, hogy nem vegyszerezek? Mondjuk abba sem vagyok biztos, hogy van még több is, de mivel ezek nagyon szaporák valószínúnek tartom. Valaki tud mondani valamit?
Előre is köszi! -
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #17097 üzenetére
Rendelj egy 5literest és felezzél valakivel a környékeden én is ezt csinálom. Annál olcsóbb nincs.
-
mdk01
addikt
Egy hét meg kb, semmit nem jelent. Gondolj bele egy szárazföldi növény mit csinál újraültetés után egy héttel? Semmit. Próbál észhez térni és alkalmazkodni az új helyéhez. Nem csodálkoznék , ha az összes levelét eldobná és tőről hozna újakat, miközben megerősítia a gyökérzetét. Legalább 3-4 hét kell mire látni fogsz valamit.
A növények is különbözők, mindegyik máshogyan viselkedik egy aksiba, valami megél valami nem, de egy wendtii-t nehéz nem életben tartani. -
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #17089 üzenetére
Nem mindegyikben, mert pl. sz.fehérváron nem kapható sehol, erre fele más van.
-
mdk01
addikt
Cryptocorine wendtii brown, első tippre.
Viszont a túltápozás, sztem rosszabb mint a táphiány. Miért adsz dupla adagot? Alig van növényed ha jól látom és ráadásul egy kicsi aksira a 0,6w/liter elég gyenge, még akkor is ha a Wendtii nem igényli az atomvillanást. Alapból a wendtii levelei ahogy megnőnek kicsit cirádásak, de nem nagyon.
Most olvasom mi is az a tápanyag amit adagolsz. Nincs benne nitrát és foszfát de van benne kálium és vas pluszban. Mivel nem egy bejáratott aksinak tűnik nem gondolom hogy túl sok nitrát termelődne, és feltételezem, hogy nem is adagolsz. Mivel kálium van a tápanyagban és a kálium túladagolása azt eredményezi, hogy a növény levelei bepöndörödnek és elkorcsosulnak gyanítom, hogy túladagolod a tápot nem kicsit.
Csinálj egy 50% vízcserét még ma és kezdj el olvasgatni a neten, ha szép növényeket akarsz és ne higgy el mindent azonnal amit a neten találsz hanem olvass sokat és szűrd le a lényeget.
Nekem sem kell elhinned, de azért egy vízcserét csinálj és olvasgass. -
Silentfrog
Topikgazda
1520 ért a 250 ml és még ingyéé el is hozzák?
-
Pocee
senior tag
-
Yayoh
aktív tag
-
dugynok
senior tag
Sziasztok,
Sikerült csövet cserélnem, találtam sylvanus t8 15w 865-ös fajtát egész jó áron. Ég és föld a szine az akváriumnak és a neon halaknak Eddig 2700K-s cső volt benne. Következő etap egy red room fa beszerzése és felnövényezése, csak sajnos ez is két részletbe lesz (megtörtem a kocsit)
Yayoh:
Nem lehet, hogy a túl sok táp a gond? Csak mert nem vizi növényeknél is gond lehet a túltápozásból, esetleg gyökérsérülés beültetésnél?
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
Ez az a Carbo amit minden halas boltba árulnak? [link]
Túl olcsó,és a doboza is fehér.
-
Yayoh
aktív tag
Ez milyen növény lehet? Én valami Crypto félére tippelek , egy hete van bent és nem érzi valami jól magát , igaz már amikor vettem akkor se nézett ki a legjobban de egyre hullámosabbak a levelei , meg mintha barna alga lenne rajta. Amúgy 0,6w/l világításom van , 2napja kezdtem el tápzni JBL ferroporal a gyári adag kétszeresét , de csak egyre rondább ez a növény , a többi lassacskán de neki indultak a növekedésnek. Mi lehet a baja ?
[ Szerkesztve ]
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #17085 üzenetére
ha tudtam volna,hogy van felesleg siporaxod akkor én is megvettem volna
"A jövő sem a régi"
-
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #17082 üzenetére
Akkor az pont jó. 1 rekesz szivacs alul, fölötte 2x1l mátrix trop, és felül 1l siporax.
Mennyi az ára? Nem tudtam az oldalon megnézni, mobil nem a barátom. :p
Amúgy nem Olx, hanem jofogas
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #17080 üzenetére
Az belefér pont egy rekeszbe igaz? Vagy kevés bele? Nem emlékszem, hogy is van ez. 12l - nek van hirdetve a tartály, de szerintem a 3/4 sincs. Simán beleallitom egy vödörbe, ami szintén 12l
Egyszer kimerem tuti, mennyi víz megy bele, de így saccra össz 6l töltet a plafon.
havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #17079 üzenetére
Nálam alól van egy kosár kerámiagyűrű ,majd egy szivacs és a többi siporax.
Apropó nekem van eladó egy liter,új, nem használt ,kimért siporax. /290 gramm/
Megvettem de nem tudom hova rakni.
Innen vettem
Az OLX-en meg ingyen postával is el tudom küldeni.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
2l mátrix trop, és 3 lap ( 1 rekeszbe 2 lap fér) szivacs van jejelenleg. Rendelek siporaxot. A kérdésem az, mennyit rendeljek, és ha megvan, milyen sorrendben tegyem be a szűrőbe? Tetra 1200. 4 rekesze van. Köszi.
[ Szerkesztve ]
havri
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #17077 üzenetére
Így van!Ugyan ezt mondom Én is.Én se lopom a pénzt
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
bringasisti
őstag
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #17075 üzenetére
Azért van különbség két akvárium között is!
egyszerűbb
egy kicsit más kategória
De persze kinek mire van igénye! Mindkettő szép de mégis más!Nem lehet összehasonlítani.És ilyen értelembe más technika is kell hozzá.Bizonyos növények vagy halak meg se élnének az elsőben!
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy nem minden felesleges és átverés ami drága vagy drágább!Vannak dolgok amik nélkülözhetetlenek.Az más kérdés,hogy valamit meglehet oldani olcsóbban mint amit az ilyenre specializálódott boltok árulnak.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
bringasisti
őstag
Engem az idegesít hogy ha valaki elmegy a Dánió kereskedésbe Tatabányára hogy ujjal ne mutogassak látható hogy egy szál szivaccsal szűrik a medencéket. Viszont árulják a csodatévő színes üveg gyöngyöket. És másutt is ez a helyzet csak nem látszik. El kell menni és megnézni
BENEFON DELTA--------N8
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #17072 üzenetére
Most az a baj,hogy beszélünk róla vagy az,hogy valaki házilag csinált ilyet vagy az,hogy nem Te találtad ki?
-
HTCX715
tag
válasz bringasisti #17067 üzenetére
Én sem költenék rá tízezreket amíg semmi bizonyíték arra, hogy csinál is valamit, de amit én építettem semmibe sem került így kipróbálni ki lehet, de nem bukok sokat. Másnem a fiókban végzi. Én inkább attól tartok, hogy valami gondot csinál.
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #17066 üzenetére
Ezért mondtam,hogy a házilag készített is tudhat annyit mint a drága eredeti.Ha az jó valamire(sokan mondják,hogy jó) akkor ez is,ha az se akkor ez is tud annyit
-
Mercutio_
félisten
válasz bringasisti #17067 üzenetére
Hi-Fi-s/Audiofil pepitában?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bringasisti
őstag
válasz HTCX715 #17057 üzenetére
45- ért veszek egy villanybojlert amivel esténként megmosom a farkamat. Ez még arra se jó. Az a gond hogy ezeken az oldalakon van egy tendencia / én költök a legtöbbet az akváriumra, tehát én vagyok a legnagyobb akvarista / ami nagyon káros. Persze ahol lószar van ott veréb is akad
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
jegenye77
addikt
Most már legalább az világos,hogy házilag,hogy lehet elkészíteni
Egy időzítőre rákötve még akár jó is lehet!Vagy legalább annyit tudhat mint a 40 ezres készülék[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz Silentfrog #17063 üzenetére
Nem tudom.Lehet a kommentekbe olyan is,hogy aki megvette ennyiért az már nem fogja írni,hogy ez semmire nem jó
Azért vannak akik azt írják,hogy nem tűnt el az alga de nem is lett több.Persze azt se lehet tudni,hogy náluk minden más megfelelően müxik e.Gondolok itt arra,hogy hiába ez a kütyü (tételezzük fel,hogy hatékony is) ha valaki eszetlenül tápozza a növényeket vagy világít vagy eteti a halakat.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz jegenye77 #17061 üzenetére
Ez a készülék arra van, ha már megvetted a ADA super jet filter ES-2400EX külső szűrőt 700 ezerért és megtömted minden földi jóval és megvettél egy 500 literes opti white medencét és még mindig nem tudsz mit kezdeni a pénzeddel akkor legyen valami mire még mindig költhetsz?
Vagy tényleg hasznos találmány csak senki sem tud róla csak a "megszállott" halazók?
HTCX715.:A külső UV-s sterilizáló is elpusztítja azokat,csak kérdés, hogy kell e sebészeti műtő tisztaságú helyet csinálni egy akváriumból.
[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #17060 üzenetére
Most olvasom, hogy egy hidroxilgyök http://en.wikipedia.org/wiki/Hydroxyl_radical Nevű valami sterilizálja a vizet, megöli az algákat és a parazitákat. Akkor keletkezik amikor a víz bontódik.
-
jegenye77
addikt
válasz Silentfrog #17060 üzenetére
Én se
Sokan dicsérik,szinte mindenki aki használja.Ezért vagyok én is nagyon kíváncsi rá!De nagyon túl van árazva
Persze ha azt nézzük,hogy egy aksi indításnál az elejétől benne van és nincsenek problémák az algákkal akkor ... akkor is drága mert a porlasztó fejet évente cserélni kell és az is baromi drága!Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz HTCX715 #17057 üzenetére
De most tényleg ugyan ennyi lenne csak abban a kütyüben is?
Valakit láttál már aki csinált ugyan ilyet?Mármint más is megoldotta ezt házilag?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
HTCX715
tag
válasz bringasisti #17056 üzenetére
http://www.greenaqua.hu/hu/twinstar-mini.html
Ez is csak egy vízbontó készülék 45-ért? Nem értek ezekhez, de a leírás és a vélemények alapján biztos tud valamit(álítólag jó az algák ellen és segíti a nyomelemek növényekbe épülését ezáltal gyorsabban nöőnek).
A kép amit ígértem:
Elnézést kérek a kép minőségéért és a kivitelezés kinézetéért! Ha tudok akkor majd csinálok jobb képet. -
HTCX715
tag
válasz jegenye77 #17054 üzenetére
Azt tudom, hogy mit csinál, de azt nem teljesen értem, hogy miért jó. A gép: marha egyszerű, de működik. Egy 3-4 cm átmérőjű 1 cm vastag pvc cső karokának a két oldalára alu lapot ragasztottam amit a közepén kifurtam.(majd lehet lecserélem rozsdamentes acél hálóra) a két oldalba áramot vezettem egy 12v/100mA trafóból(ebból jobb lenne 1A) Így ha vízbe rakom faszán bontja a vizet. Később teszek fel képet is. Attól félek, hogy egy hétre elmegyek itthonról és közben, ha megy a hidrogén összegyűlik a plafonon és amikor felkapcsolom a villanyt felrobban a ház.
-
HTCX715
tag
Sziasztok!
Építettem egy házi készítésű twinstar (ha valakit érdekel írok róla pár sort). Szerintetek, hogy adagoljam? Mikor menjen? Nem veszélyes? Egyáltalán mit csinál pontosan? Van itt valakinek ilyene?
Előre is köszi! -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #17048 üzenetére
Társkeresőn hirdet nagyrészt (fészbúk), de itt a hirdetése:
Nekem a szivacs meg a fej volt jó áron, de posta(mivel 1kg felett volt) így 1300..
Siporaxot pár 100-al találni olcsóbban, de drágább postázással.Sziasztok!
Pseudotropheus Crabro "Kaméleonsügér" 3-4,5 cm 400 Ft/db.
Eladó halkaják:
BKF Spirulina tabletta 20%-os Spirulina tartalommal 20gramm 100db 500 Ft
BKF Spirulina tabletta 20%-os Spirulina tartalommal üvegre tapasztható, 58gramm 100db 1200 Ft
BKF Artemia tabletta 20gramm 100db 500 Ft
BKF Gyógyszeres tabletta 20gramm 50db 500 Ft (Piros, Narancs színű halak színfokozására is kiváló)
BKF Tubi-Artemia tabletta 58gramm 100db 1200 FtFagyasztott kaják:
Artemia 1 kg 2600 Ft
Krill 1 kg 2800 Ft
Vörös Szúnyog 1 kg 2500 Ft
Cyclops 2100 FtLemezes tápok:
BKF Spirulina 26%-os 1 liter 1900 Ft
BKF Spirulina 26%-os 2 liter 3600 Ft, 5 liter 8500 Ft
BKF Color (színfokozós) 1 liter 2200 Ft, 2 liter 2000 Ft
Tropical Ichtio-vit 1 liter 1500 Ft
Sera Discus 1 liter 2300 FtJBL Tanganyika Prémium minőség 1 liter 2700 Ft
Tropical Tanganyika 1 liter 1900 Ft
Tetra Phyll 1 liter 1900 Ft
Tetra Discus 1 liter 2300 Ft
Tetra Rubin 1 liter 1900 Ft
Sera Flora 1 liter 1900 Ft
Sera San 1 liter 1900 FtAranyhal, Koi ponty táp magas fehérje tartalommal, húsliszttel, halliszttel 1 liter 700 Ft, 10 liter 5500 Ft !
Pisztráng táp 1kg 1600 Ft (Malawi sügereknek is kiváló, magas fehérje tartalom 35%)Hikari Stapple 1800 Ft
Hikari Cichlid Gold 2500 Ft
Hikari Excel 2900 FtSak tápok több szemcse méretben:
Sak Energy 1kg 3400 Ft (magas fehérje tartalom)
Sak Mix 1kg 3700 Ft (55, Energy, Green összekeverve)
Sak Green 1kg 3800 Ft (5 fajta spirulina)Új Atman CF 1200-as külső szűrő:
Teljesítmény: 1550 l/h, Fogyasztás: 18 W, 3 rekeszes, van hozzá szivacs, perlon vatta, kerámiagyűrű.
Tartályméret: 12,5 liter ! Kerámia tengelyű rotorlapát, esőztető rendszer, elforgatható dupla csappal, mindent kapsz hozzá, ami az üzemeltetéshez kell! 3 év Garanciával !Ára: 30000 Ft
Felsőpolcos szűrőként használható új Tavi szűrő (kiváló ár/érték arány):
Libel filterset 2000
- Xtra 900 l/h vízpumpa
- 9 watt-os UV-C lámpa
- 0,8 kg zeolit
- 2 cm vastag habszivacs, bio labda
- méret: 40 x 23,5 x 22 cm
- űrtartalom: 18 liter !
- 2 év Garanciával !Ára: 26000 Ft, Ha külön vásárolod össze a szett tartozékait 34000-37000 Ft -ba kerül !!!
Új Atman powerheadek:
AT-201 500 l/h teljesítmény 200l-ig, 8W 3300 Ft !!! 3 év Garanciával !
AT-202 600l/h teljesítmény 300l-ig, 10W 4100 Ft !!! 3 év Garanciával !
AT-203 2000 l/h teljesítmény 300l-től, 30W 5800 Ft !!! 3 év Garanciával !
Szabályozható teljesítmény, gyári kiegészítőkkel.
Bio szivacsot 10x10x20cm, 10x10x30 cm méretben tudok hozzá adni. (Az ár csak magára a szűrőre vonatkozik)
Új szűrőanyagok:
Sera Siporax 1l 2300 Ft, 5l től 2200Ft/liter
Kerámiagyűrű 1l 1100 Ft, 3l 2900 Ft Ajándék hálóval !!
Lávakő zúzalék 1kg 900 Ft 5kg 3000 FtÁtvehető a XVII. kerületben. Postázás kedvező áron megoldható.
Tablettákat levélként is tudom küldeni 500-600 Ft-ért !
Érd.: 06306387261 vagy üzenetben.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Köszi srácok
Régen 10-15k alatt szerettem volna megúszni.
Azóta amennyi hülyeséget már összevásároltam....
Tetra csak akkor lesz eladó, ha egy nagy eheimet sikerül szereznem :p
Találtam most egy jó eladót, kaja, szűrőanyag, stb, elég jó áron adja őket.[ Szerkesztve ]
havri
-
jegenye77
addikt
válasz Silentfrog #17044 üzenetére
Igen,valahogy úgy volt!
De jó mert sokféle cuccot kipróbál és teszteli.(nekünk is )Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz Silentfrog #17042 üzenetére
Kis türelem és eladó lesz az! Amennyi cuccot összevásárol
havri1(nem rosszindulatból mondom)[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Beújjítottam egy powerheadet, és más fajta szivacsot.
Eddig 650l/h eheim volt, egy tm20-as 10x10x30 szivaccsal. Kevésnek tituáltam.
Most lett egy atman 203 2000l/h és egy tm30 10x10x30 szivaccsal.
Az első benyomás : HÚÚÚ BAKKER
Halaim is ezt érzik most valszeg, szóval túlk erős. Visszavettem némileg a teljesítményt, várok pár napot, hátha telítődik a szivacs, és jó lesz. Az biztos, hoyg most a mulm kavarok szépen a szűrt rész felé.
Halaim most azt csinálják, hoyg kb az aksi közepén, irányba állnak a sodrással. Nem látszik rajtuk, hogy nem tetszik nekik.
Szerintetek?
Nagyobb áramlat rossz a sügereknek?havri
-
Silentfrog
Topikgazda
Nálam meg a granulátum a sláger a malawi sügereknél.
Szolnék, hogy vigyázz a csapvízzel /ha azzal cserélsz/ mert valami baj van hmvhelyi csapvízzel.
A növendék akváriumba minden vízcsere után van elhullás,pedig pihentetett vízzel cserélek,vízkezelővel.
A 300 literes akváriumba 4 hete vette észre, hogy pipálnak a bíborsügérek vízcsere után,most nem is cserélek csak 2 hét múlva.
Valami nagyon nem jó a csapvízzel.
Te ezt nem vetted észre?[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Silentfrog #17032 üzenetére
Nem nagyon esznek szárazat a diszkók..:-/ Ami van azt sem nagyon eszik..
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Silentfrog #17030 üzenetére
Lehetséges...!! Mert szoktuk hordani rendesen...
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Silentfrog #17028 üzenetére
Mi is onnan vesszük, és ugyan úgy táblásba, ha van neki..)
-
SSJmeszes
senior tag
Diszkóimnak is az Artemia a kedvencük.. Egyszerűen imádják.
-
havri1
félisten
Köszi, akkor veszek olyanokat is. Artemia egész jó, nagy, tudják szépen enni, és mosható. Cyclops inkább a piciknek jobb, a nagyon szó szerint lusták összekapkodni az apró szemcséket.
havri
-
havri1
félisten
A fagyasztott krill, Artemia, cyclops mindig egy méretű rákokbol van? Melyik a legnagyobb méretű?
havri
-
ozsvar
tag
Tegnap megjött a Seachem Matrix és a Purigen, amit rendeltem, kicsit átvariáltam a szűrő kosarakat: látványosan szebb lett a vizem. Eddig rengeteg ilyen apró szösz keringett az akváriumban, most ez a felére-harmadára esett vissza! Korábban csak belső szűrőim voltak, de ez a külső kezd nagyon megtetszeni..
"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."
-
flegga92
senior tag
válasz bringasisti #17019 üzenetére
Lehet mégis csak ez lesz. Rákerestem erre a betegségre, de semmi előjelét nem láttam. Veszélyes a többi halra?
-
flegga92
senior tag
válasz bringasisti #17017 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez lesz. Inkább egy vágásnak nézett ki ami totál szétnyílt. Sajnos nagyon siettem és ahogy mentem ki a szobából vettem észre nem volt időm fényképezni csak gyors kikaptam, nem akartam benne hagyni.
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #17011 üzenetére
sokszor oda kell locsolni az ecsetnek,sztem 2-3nap egy hely utána köv ás így tovább
"A jövő sem a régi"
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz biomassza #17009 üzenetére
Tehát nálam több helyen van ecsetalga. Írtátok, hogy oda locsoljam fecskendővel ahol algás. Ezt egyszer kell csinálni és után csak beleadagolni a vízbe a napi adagot? Mert ugyebár a carbo-t folyamatosan adagoljuk,napi szinten.
SSJmeszes Szépek voltak és kifejezetten nem adta sokért.
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Silentfrog #16997 üzenetére
Igen. Elég valószínű, hogy mi hoztuk el..
Nagyjából az utolsó két rakatot mi hoztuk el.[ Szerkesztve ]
-
biomassza
tag
válasz Silentfrog #17008 üzenetére
Nem tudom, hogy jól értem-e. De nálam azért egy szűk hét kb. kellett, mindennapos kezelés mellett, hogy kifehéredjenek.
-
Silentfrog
Topikgazda
Egyszer kell csak a növény közelébe nyomni és ha végigértem a problémás részeken akkor elég utána csak a vízbe nyomni?
-
biomassza
tag
válasz Silentfrog #17006 üzenetére
Fog. Szépen kifakul, rózsaszínesre, aztán tovább. Érdemes leszedni azért amit lehet, mert a spórákat nem öli meg.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
Köszönöm,akkor napi szinten nyomkodom az ecset algás felületekre.
Írom majd az eredményt kíváncsi vagyok ér e valamit.. -
farkas26
tag
válasz Silentfrog #16999 üzenetére
Igen,mert tömény dózisban kell az ecsetre. tudtommal még pár algára jó kivéve a zöld pontalgára mert az nem reagál rá. Esetleg,hogy a növény ne sérüljön egy pici vízzel összekevered és úgy nyomod az ecsetre.
[ Szerkesztve ]
"A jövő sem a régi"
-
biomassza
tag
válasz Silentfrog #16999 üzenetére
Igen úgy, közvetlen az algára. Arra számíts, hogy amennyiben növényen van, annak is sérülhetnek a levelei (pláne ha vékonyak, de idővel az anubias is) ilyen töménység mellett. Tudomásom - és eddigi tapasztalataim - szerint csak az ecsetet nyírja ki.
-
ozsvar
tag
A profito mellett vannak halaim, algázóim, azok azért termelnek "növényeleséget" bőven. Fényt nem merek többet, mert így is jelentek meg pontalgáim az aki falán (hetente levakarom), de sajna a növények levelein is telepszenek meg..ha minden igaz, ma jön a Purigen-em, + egy kis Seachem Matrix, és átsakkozom a szűrőmet.
"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon 5 pólusú dugó
- Új YIHUA 872D++ BGA SMD 2az1-ben hőlégfúvó állomás + Hakko forrasztó páka
- Kábeldob új hosszabbító 40m réz kábel villanyvezeték 4db konnektor elosztó
- Sensibo Sky wifis okos klíma távvezérlő, újszerű
- CSB GP 7Ah 12V UPS akkumulátor GP1272 F2 35W/Cell
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest